Hojs bo lahko poslal položnice na stranko Levica: Mesec, Jenull in Jarčeva “naključno” ujeti skupaj v kavarni!

Foto: Požareport

Že od samega začetka je jasno, da so petkovi kolesarski protesti po Ljubljani nastali v dogovoru z nekaterimi političnimi strankami – o tem da skupaj načrtujejo, usklajujejo in pripravljajo scenarije, pričajo tudi nekatere fotografije. Tokrat je Požareport objavil dokaz – na fotografiji  skupaj sedijo Luka Mesec, Jaša Jenull in Tea Jarc. Očitno svoje naveze niti ne skrivajo, drugače bi izbrali kakšen bolj zakoten lokal. 

Eden od bralcev portala Požareport je posredoval fotografije, iz katerih je razvidno kofetkanje oziroma bolje rečeno sestankovanje dveh vidnih protestnikov in koordinatorja stranke Levica. V kavarni Moderna so tik pred petkovim protestom, malo pred 24. decembrom sedeli Luka Mesec, Tea Jarc in Jaša Jenull. Jarčeva in Jenull se seveda nikoli nista uradno oklicala za organizatorja, protesti so namreč vsakih potekali brez da bi jih prijavili. (Petkovih) neprijavljenih protestov se je zvrstilo že 90 – Jenull je pred kratkim končno prejel tožbo zaradi “domnevne” organizacije protesta, so poročali mediji. Ministrstvo za notranje zadeve mu očita, da je policiji, ki je varovala shod oktobra 2020, povzročil za okoli 2255 evrov stroškov.

“Gre za kršenje ustavno zagotovljenih pravic državljanov do mirnega protestiranja,” je tožbo za Dnevnik komentiral Jenull in dodal, da ni organizator, protesti pa da so spontani. Kar je seveda smešno – spontano namreč med drugim prinesejo tudi ozvočenje. “Spontano” je lansko leto tudi Jarčeva na Kredarici naletela na premierja Janeza Janšo – Slovenija je res majhna. Njenega vpitja ne bomo še enkrat ponavljali, lahko le spomnimo, da je v žepu slučajno nosila svoj govor. Saj veste, človek nikoli ne ve, kdaj in kje bo naletel na predsednika vlade.

Foto: Požareport

Sara Kovač