Hrvaška bo v prihodnosti zahtevala več od tega, kar je dala arbitraža, in Slovenci bomo, tako kot zdaj, od česa odstopili

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je zelo zadovoljen z razsodbo arbitražnega sodišča glede poteka meje v Piranskem zalivu in ne glede na dejstvo, da je Slovenija velika poraženka, je mnenja, da imamo enkratno priložnost, da enkrat za vselej zapremo to poglavje. A ob besedah sosednje Hrvaške, da arbitraže ne bo spoštovala, se je pravi spor šele začel. To pomeni, da je pred nami nerešljiv problem, ki ga slovenska levica skuša potisniti v pozabo.

Po današnjem političnem vrhu o razsodbi arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško na kopnem in morju, ki ga je sklical premier Miro Cerar, je Borut Pahor še dejal, da katerakoli odločitev prej ali pozneje glede rešitve meje s Hrvaško ne bi bila za Slovenijo ugodnejša od te, ki jo je Slovenija dosegla z arbitražnim sporazumom ter, da je treba uveljavitev razsodbe arbitražnega sodišča doseči na miren način in s pogovori. A kljub temu ni mogel mimo dejstva, da Hrvaška uradno razsodbe arbitražnega sodišča ne upošteva in je dejal, da “bo uveljavitev razsodbe sodišča velik in zahteven problem ob zavedanju, da Hrvaška uradno razsodbe arbitražnega sodišča ne upošteva”. Vseeno pa je zadevo umilil v izjavo, da je treba tudi uveljavitev razsodbe arbitražnega sodišča doseči “mirno, s pregovori, preudarno in tako, da se ohrani mir in varnost in okrepi zaupanje in dobrososedstvo na dolgi rok”. Iz povedanega lahko ponovno razberemo, da levica nima volje niti interesa, da bi branila suvereno ozemlje in morje lastne države.

Smer pravične in trajne rešitve odnosov sploh obstaja?
“Pred nami je zahteven problem, ki ni nerešljiv,” je še izjavil Pahor in dodal, da bo mogoče z dialogom, posvetovanji, preudarnostjo, potrpežljivostjo in politično modrostjo tudi to obrniti v smer pravične in trajne rešitve odnosov ter problemov s sosednjo Hrvaško. Pri tem pa se lahko vprašamo, ali je temu res tako? Pahor se namreč zaveda, da to ne bo lahko zaradi stališča hrvaške države, a kljub temu vztraja, da je bilo to vprašanje enkrat za vselej na osnovi sodišča, ki ga je določil arbitražni sporazum, sprejeto in rešeno. Pri vprašanju arbitraže pa je namreč potreben pogled nazaj, saj je v demokratični državi treba ljudem odpreti oči, da končno vidijo, kdo jim laže, vliva lažna upanja in kdo jim res govori resnico.

Predsednik RS je poleg tega, da prevladuje očitno nezadovoljstvo glede razsodbe arbitražnega sodišča, izrazil prepričanje, da se bodo polemike kmalu polegle. A Hrvaška igra spretno igro in če se bo Slovenija obnašala tako kot doslej, bo Hrvaška Sloveniji v nadaljevanju celo manj od tega, kar je bilo nesporno naše ob osamosvojitvi, še drugič prodala za visoko ceno.

Janez Janša, predsednik SDS (foto: SDS).

Se vlada RS lahko loti implementacije sodbe?
Po političnem vrhu, katerega se je poleg Pahorja, Cerarja, Brgleza udeležil še predsednik SDS Janez Janša, je slednji opozoril, da vlada sodbe ne more implementirati enostransko. “Prišlo bo do sestankov, na katerih bodo predstavniki Evropske komisije, Slovenije in Hrvaške, državi pa bosta v enakovrednem položaju. Tam mora Slovenija izpostaviti regionalni vidik, saj napačno pristaja na to, da se to mejno vprašanje rešuje prek tretje strani,” je dejal Janša. Predsednik Vlade RS Miro Cerar pa je implementacijo arbitražne odločbe komentiral z besedami: “Vsak korak moramo temeljito premisliti, ga sprejeti premišljeno in vseskozi vzdrževati dialog s Hrvaško v duhu dobrososedskih odnosov.”

Poleg tega je Cerar izjavil, da so v današnji konstruktivni razpravi ocenili, da mora biti Slovenija v procesu implementacije odločna, a preudarna. Prav tako je zagotovil, da bodo s srečanji nadaljevali, ko bo prišlo do novih dejstev in okoliščin, s katerimi jih bo želel seznaniti. Javnost je seznanil še z novico, da se bo 12. julija srečal s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem, ki mu bo predstavil njihov pogled na prve in kasnejše korake v zvezi z arbitražno odločbo. Nesmiselnim Cerarjevim stavkom pa je sledil še ta: “Verjamem, da bosta državi najprej poskušali narediti vse za to, da bosta v dialogu dosegli skupna stališča, a možnosti pomoči ne smemo zavreči.” S tem je mislil na pomoč Evropske komisije, ki po njegovem mnenju lahko pomaga na načine, ki so v skladu z njenim delovanjem, o čemer se bo sama odločala. A ne pozabimo na to, da Hrvaška vztraja, da odločbe ne bo implementirala. Zato ne smemo imeti velikih pričakovanj, da bo njuno srečanje uspešno. Po vsej verjetnosti ne bo prinesel nekaterih jasnih odločitev ali rešitev.

Miro Cerar, predsednik Vlade RS. (foto: Nova24TV)

Predsednik SDS je še odgovoril, da je “tisto, kar lahko Slovenija realno pričakuje, nek poskus mediacije. Prišlo bo do nekaterih sestankov, kjer bodo predstavniki Evropske komisije, Slovenije in Hrvaške, a državi bosta nastopali iz enakopravnih pozicij, drugače bi bilo, če bi bila Hrvaška še kandidatka za članstvo v Evopski uniji, to potem ne bi bila mediacija, ampak pogojevanje, in tam v mediaciji mora Slovenija izpostaviti ta regionalni vidik”.

Cerar: Takšna odločba, kot je ta, je primer dobre prakse
Po besedah Mira Cerarja je takšna odločba, kot je ta, primer dobre prakse za to, kako se lahko na civiliziran in pravni način rešujejo mejni in drugi spori med državami. “To je še posebej pomembno za to območje, ki je bilo in je na nek način še vedno zelo nemirno.” Njegova prva trditev definitivno ne drži, saj je arbitražna razsodba s tem, ko je mejno območje dodelilo Hrvaški, prizadela veliko državljank in državljanov RS.

Sporočilo Janeza Janše
Ta odločitev je pravno-veljavno za Slovenijo obvezujoča toliko kot za Hrvaško in je v celoti enostransko ni mogoče izkoristiti, zato sem dejal, da želim veliko sreče slovenski vladi v naslednjih mesecih in letih, dokler ta regionalni okvir in ta širša slika, ta gozd v regiji, ki ga moramo videti, ne bo povedal svoje. To bo nova priložnost, kjer bo treba izkoristiti svoje prednosti. Mislim pa, da jih ne bomo, če bomo zdaj vsi kričali, kako je to dobra rešitev za Slovenijo, ki jo je treba sprejeti. Tisti, ki so zavajali volivce takrat, da so glasovali za slab arbitražni sporazum, s tem sebe tolažijo ali pa tolažijo tiste, ki so jih takrat zavajali,” je dejal Janša in dodal, da bo v prihodnosti prišel trenutek, ko bo Hrvaška ponudila bilateralno rešitev. “In takrat bo Hrvaška rekla: glejte, zahtevamo več od tega, kar je dala arbitraža, mi z njo nismo bili zadovoljni, Slovenci pa ste bili zelo zadovoljni in lahko od česa odstopite.”

I. K.

 • Antonius

  Na predsedniških volitvah bo treba dati Pahorju vedeti, da je njegova diploma politologa vredna toliko, kot prepisani magisterij Bratuškove.
  Naj se še zadnjič nag do pasu, usede v tisti čoln poleg neprebranega Descartesa in odvesla okoli savudrijskega vogala na hrvaški Jadran do partneričinega vikenda pri Umagu.
  Z dvignjenim sredincem je treba politikantskega falota, lažnivca in prevaranta, pospremiti na zadnje volitve.
  Zapomnili si ga bomo po za=bani meji s hrvaško, začetku nerazumnega zadolževanja, njegovem molku o pranju iranske milijarde in po tem, kako se po njegovem pravilno igra šah.

  https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM&index=4&list=WL

  • Hun

   zakaj ti ne vods drzave al vlade ce s tko pametn

   • Murko se je že prijavil. Tudi ti se lahko prijaviš. Pohiti !

    • Hun

     jst cakam v vrsti zate da ti upadem v staro frajlo

    • Lokomotivführer

     Borči je tako dolgo igral murkota, da se je le-ta spomnil, da je original le eden in, če je predsednikovanje taka šlamastika,,,

   • Viktorh

    Za to ste pač bolj primerni udbovci in KOS-ovci, mihec.

    • Hun

     a ti se nis su na smetisce zgodovine

  • Janez

   ++++
   SE STRINJAM, ABSOLUTNO !
   Tega
   “ŽAL” PREDS. B. PAHORJA – BO TREBA POSTAVITI NA REALNA TLA !
   Ne vem točno kako ?
   Najbrž na osnovi afere ” NLB IRAN GATE ”
   IN OSTALIH SLABIH POČETIJ B. PAHOR – JA.
   Za katera naj – končno – tudi PREVZAME ODGOVORNOST.
   Vzporedno
   S ŠIBENJEM EX KP, ZK- jev
   – SE MORAMO SLO DOMOLJUBI MOČNO OKREPITI. Okrog SDS seveda. L.r. Janez KOMENDA

 • Spoštovani pisatelj in velik Slovenec Boris Pahor, …..
  “ki že od vsega začetka velja za glasnega kritika arbitraže – še posebej v delu, ki govori o odprtem morju je povedal, da je Hrvaška Piranski zaliv začela poimenovati Savudrijska vala šele takrat, ko se je pojavila nevarnost, da ta ne bi bila hrvaška.

  »Savudrija je slovenska,« pravi Boris Pahor.

  Povedal je, da so bili prvi proti arbitraži France Bučar, filozof Tine Hribar in on. »Razložili smo, zakaj.
  Ko je Borut Pahor zmagal na referendumu, je rekel, da smo otročji in sentimentalni.
  Od takrat ga nimam več za predsednika Slovenije,«

  Tako pa poročajo danes o tem dogodku Slovenske novice.

  • janko

   “”Spoštovani pisatelj in velik Slovenec Boris Pahor, …..
   “ki že od vsega začetka velja za glasnega kritika arbitraže – še posebej v delu, ki govori o odprtem morju je povedal, da je Hrvaška Piranski zaliv začela poimenovati Savudrijska vala šele takrat, ko se je pojavila nevarnost, da ta ne bi bila hrvaška.

   »Savudrija je slovenska,« pravi Boris Pahor.

   Povedal je, da so bili prvi proti arbitraži France Bučar, filozof Tine Hribar in on. »Razložili smo, zakaj.
   Ko je Borut Pahor zmagal na referendumu, je rekel, da smo otročji in sentimentalni.
   Od takrat ga nimam več za predsednika Slovenije,«

   Tako pa poročajo danes o tem dogodku Slovenske novice””

   Ja, tole sem zjutraj zasledil! Tole sem mislil sporočiti!!
   Imamo Melanijo! Zdaj, ta trenutek je morda EDINA ZGODOVINSKA MOŽNOST, da nam Trump pomaga. VZPOSTAVIMO STIK! Savudrija in odprto morje ter Trdinov vrh! To je Slovenija!

 • princeska

  Večkrat zaradi informiranosti berem hrvaške medije. Vsi objavljajo, da morja ne dajo, ker bo sicer Slovenija v svojem morju lahko črpala nafto. Zgodba ni prenapihnjena, saj Spectrum, ki je iskal nafto v Jadranu pravi: “Jadran bo zaradi svoje majhne globine vsekakor zanimiv za globalne naftne in plinske velikane, ker bo črpanje tehnično bolj preprosto in cenejše kot v velikih globinah, kakršne so denimo v Braziliji,” Zato Hrvatje hočejo imeti ekskluzivno pravico do nafte, kar jim omogočajo butasti slovenski voditelji brez vizije in ljubezni do Slovenije!

 • Krtača 17

  Janša spet dela za hrvaško.

  • janez cepec

   koko spet? Še skoz.

 • janez cepec

  veliki disident je lepo je povedu, kaj in koko nas obvezuje arbitraža, želi veliko sreče slovenski vladi v naslednjih mesecij in letih, evo s tem se je razkril, de se mu jebe za vladanje, on je na sceni po dogovoru z tardečimi, de špila trabl mejkerja, komunajzarji, njegovi kompanjoni, pa vladajo. usake tok cajt se pa mau “zaratio”, de farbajo naivne ovce na obeh straneh

  • štef

   Si pa res velik domoljub, če se lahko iz tako tragičnih dogodkov za Slovenijo – še norčuješ.
   Naj te pes pošč…….

   • janez cepec

    raj se upraši, kašni domoljubi so Ljubljeni vodja, Cmerar, Barbika, pa še kešn, de o Kahlu, boli ga Đoko ne govorim, k so use to zajebal.

   • RATATA

    Pofuka ga naj pes ne poščije matkurba!

    • janez cepec

     a si ti na tabletah, al si natur tok prfuknen?

 • totex39

  Sedaj bi bil že čas, da se Pahor tudi malo zresni in da se v svojih javnih nastopih obnaša kot predsednik, ne pa kot enajstnik z raznimi poljubljanji in objemanji, ter šlatanji hrvaške predsednice še prej pa hrvaške premierke in prevzame vso odgovornost, ki jo je zakuhal z arbitražo.

  • janez cepec

   predniške funkcije u SLO ne rabmo, ker je sam protokolarna, pa košta, sploh pa če mamo tacga kretena za predsednika, kot je Barbika

 • antimur

  Pahor ni uspel narediti med svojim predsedovanjem drugega kot lizanje s hraškimi premierkami ter seveda igrati klovna z raznimi obrtniškimi deli. Še hujši je Erjavec, ki svojo nesposobnost poizkuša zakamuflirati s cenenim burkaštvom, ko mu pa gori pod ritjo, se enostavno skrije. Banda levaška, takšne cepce in pokvarjence je nastavljal barabin Kučan.

 • garfi

  v krivorazsodbi je določilo, da ta ne velja če se državi dogovorita drugače
  torej drugače povedano veleizdaja še ni zaključena
  BRAVO SAMOMORILSKI BUTALCI

  • štef

   Boljše se ne bodo dogovorili, ker je zadeva v kali zafurana, ker trenutno vodijo državo ljudje, ki niso slovenski domoljubi, ampak nekaj drugega.
   Bluziti o dobrih sosedskih odnosih je otročje. Meje se ureja pošteno in pravično in ne dobrososedsko. Ali naj jim še kaj šenkamo, da bomo imeli z njimi boljše odnose ? Bolano.

   Je že kdaj vrabec vrnil proso potem, ko ga je pojedel ?

   • garfi

    v mnogih državah jih ne bi zaprli ampak postavili pred zid

 • Krtača 17

  Janša dela po principu unga vica:
  – Ati ati a veš un primer na sodišču ki ste ga vi tastar odvetniki rešval 20 let. No men ga je uspel rešit u pol leta!
  Pa prav ta star (tud odvetnik): – ti bimbo no! Zdej si pa naredu nepopravljivo škodo! Ker primer pa misliš da je živu našo familijo, pa šolanje tvoje, pa vikend pa jahto?

  • Janez

   To !
   Najbrž govoriš o ex KP, ZK – jih.?
   ONI ŽE LETA IN DESETLETJA “SKRBIJO” ZA ČIM SLABŠE ZAKONE !
   Za !
   ČIM MANJ AKTIVNE INSTITUUUCIJE PRAVA
   – KO GRE ZA MALVERZACIJE SAMIH EX KP, ZK- JEV. To vsi vemo. Mar ne ?! L.r. J. KOMENDA

   • janez cepec

    Bunksl, tud preberem te ne, pa vem de klamfaš

    • Anton

     cepec ostane cepec in ti si idealen primer za omenjeni rek

     sarkazem press

     • janez cepec

      ti s’ tud Bunksl

     • Anton

      reče se Buksl

      sarkazem press

 • Anton

  pogrešam politika kova Pučnik, samo toliko in tega v levici(potomci bivših revolucionarjev,Stalinistov koloborantov) kajpak ni moč najti, najboljši približek Pučniku med aktualnimi politiki je Janez Janša, ostali pa so politikanti, katerim interes je zgolj lastni žep. toliko o mojem mnenju!

  • janez cepec

   Janša ga je zjebu, škoda

 • RATATA

  Zbrana dejstva. Polovičarstvo je brez veze.

  http://www.domovinasospomini.eu/blog/2017/07/

  Zjokajmo se Slovenci.

 • janko

  SDS so zreli, odrasli, so Slovenci. Levičarji pa otročaji komunistov, drek od dreka!

  • janez cepec

   SDS so otročaji belogardistov, sam veliki disident se je pokvaru, ke je med komunajzarje šou

   • janko

    Si pa res cepec.

    • janez cepec

     ja, resnica vas boli

     • sprehajalec

      Janez, spet lapaš za šankom. Belogardiste ste zvezane ta rdeč likvidiral pa pokradl bajte pa tošle.Ti s pa u Kumrouc naredu kariero, pol pa u Polčah, dons pa u begnah, Pa čes cesto visiš pr Taučar. Penzija je pa še kr partijska….

   • Janez

    Ja
    In kaj potem ! Iz tega nič ne sledi ! L.r. Janez KOMENDA

   • slosin

    Ko je od znotraj spoznal vaše svinjarije, vam je obrnil hrbet…

   • Janez

    KAKŠNI
    BELOGARDISTI – ZABOGA ? A si zmešan? V letu 2017 – smo.
    NOBENIH BEELOGARDISTOV – NI NIKJER !
    TUDI KOMUNISTOV – NA STAR NČIN – NI VEČ. Le eni ostanki, pokomjnisti – so.
    POKOMUNISTI – PA SPLOH NE VEJO?
    Ne vejo ,, niti sami zase
    – ne vejo – kaj sploh so. POKOMUNISTI – SO – BREZ VEZE. Lajhko noč. L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  ZDAJ NA TV 3 !
  Govori , se pogovarja KUČAN – NA TV 3 – z Veseličem ! L.r. J. KOMENDA

 • RATATA

  Ko se s hrvatarji pogovarjaš te z nožem v hrbet štihajo

 • garfi

  nalivanje čistega vina o novi levićarski veleizdaji
  na radiu ognjišče
  po 2017 07 05 Arbitrazni sporazum
  http://audio.ognjisce.si/oddaje/Pogovor_o/2017

 • dvanajstzvezdic

  Vprašanje za levičarje: a smo mi sploh kaj dobili od arbitraže?

  • janez cepec

   prst u rit

   • cosmosjasnovidec

    Ja tokrat imaš celo prav.

   • traktor

    A ti veš,da,če ti jaz dam prst u rit,da mava oba prst u rit.

    • janez cepec

     je pogrutu, Berto Ajnštajnov, kuga je relativno: će te jest nabijem na kurac, mam jest kurac u dupe, pa ti maš kurac u dupe, sam jest sm relativno v bolšm položaju

     • traktor

      Mater, vidiš, da s potuhtu. A s pol še kar sigurn, da s tak cepc?

 • Janez

  PA !
  NOBENEGA ZAUPANJA NE VZBUJAJO TI – VEČNO SLABI PO- KOMUNISTI ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  NAJ ŽE KONČNO ODIDEJO !

 • montyamp

  Potomci hrvaških klavcev so pametnejši od slovenskih .
  Kako je to mogoče , če pravijo , da morilec sploh ne more vzgojiti normalnega naslednika .
  Razen , če je pri hrčkih tranzicija naplavila že več komunistične golazni .
  To je pa že druga pesmica .

 • Janez

  Na TV 3 JE BIL DANES
  M. Kučan !

  Kar
  Malo hecen pogovor je bil. OGLEJTE SI GA !
  Bivši
  “KP, ZK sistemčik” M. K.
  1. – je izrazil nezadovoljstvo z B. Pahorjem !
  2. Presenetljivo je večkrat rekel – ” MI SLOVENCI”.
  PRVIČ
  SEM GA SLIŠAL4 REČI, DA SE ČUTI ” SLOVENCA” – SAJ NI ZA VERJETI !? L.r. J. KOMENDA

 • Adolf Hitler

  bomo mo kurc!

 • Adolf Hitler

  zato pa volk čim prej volt zmagota za precednika in tega smetarja fuknte že enkrat vun!

  • FORT WORTH

   Pa kakega Zmagota ? Ta je ultra udbas ! S titovim kipom gre v posteljo !

   • cosmosjasnovidec

    Daj ne nakladaj brez veze.
    Od te današnje sodrge v parlamentu ne more biti nihče večja nesnaga.

   • Adolf Hitler

    samo pa hoce cele slovendske dezele nazaj

 • Slovenec 33

  V nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih oziroma moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Vse veje okupatorsko izdajalske oblasti delujejo v smeri uničevanja in zatiranja slovenskega življa in njegovih koristi.
  – Imamo predsednika, ki je kot vrhovni poveljnik, v dveh mandatih uničil slovensko vojsko, da ni sposobna braniti države. Kaj takega lahko naredi samo veleizdajalec.
  – Imamo zunanjega ministra, ki je za sogovornika pri arbitraži s slovenske strani določil Hrvata (Sekolac). Kako lahko rečete temu?
  – Imamo presednika vlade, ki ne ve kaj je nacionalni interes in skrbi le za najemanje kreditov, povečevanje obdavčevanja davkoplačevalcev in za vabljenje novih okupatorjev v slovenske dežele v imenu sorošistov.
  Za bruhat.

  • Slovenec 33

   Saj še ni konec maloumnih potez vladajočih.
   Od 2. tira, povečanih stroškov referenduma za drugi tir, terana, slovenskega gozdnega etata, izletov za dinastijo z vladnim avionom, neudeležbe na pogrebu enega od glavnih EU politikov, ki je omogočil osamosvojitev Slovenije in še in še.
   Vse to vidim kot okupatorsko izdajalska dejanja. ki so v škodo slovenskega življa.
   Še vedno za bruhat.

 • Janez

  NAJ ODIDEJO !
  Naj odidejo – že končno – ti brezsmiselni pokomunisti.
  V
  MOČNO AKTIVNOST ZA RAZRAHLJANJE SMCJA , SD, DESUSA, ZL – ja. ITD.
  ČISTO
  BREZPERSPEKTIVNI SO TI -POKOMUNISTI.

  Stare ex KP, ZK – je povozil – čas. Starost – pač. Mislim – penzionisti Kučan, Zemljarič itd.

  Generacija dr. Cerarja, “žal” preds. Pahor – pokomunisti – so pa – ” ?nezmožni “?0.

  NE OZIRAJMO SE NANJE !

  OJAČAJMO SE – MI – SLO DOMOLJUBI – NA 60 %.. ZDAJ JE ČAS ZA TO ! Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Hehehe.
  Tovariši od SMC ter mesečarskega izdajalca Slovenije “pahorja” so vsi zadovoljni???????
  Ja normalno,če se reve ne upajo zoperstaviti hrčkom izdajalec tovariš “pahor” je pa tako ali tako vso ozemlje z Piranskim zalivom že davno porinil hrvatom oziroma že Kosorki katera ga je izigrala kot popolnega cepca.
  Prekleta gnida bo sedaj dajala otroške izjave za metanje peska v oči seveda samo butastim levakom kateri mu celo verjamejo in sploh ne opazijo,da se še naprej norčuje iz njih.
  Kaj bo pa sedaj drugega izjavljal,če je pa on glavni krivec za vse skupaj.
  V zapor z komunajzerskim izdajalcem ter mu soditi za državno izdajalstvo ter sovražno nastrojenost pa ga obesiti na glavnem trgu za primer drugim.

  • McBobo

   Trenutno sodišče ti nič ne pomaga, če je pod okriljem komunajzerjev.

   Najprej mora zmagati SDS na volitvah. V neki drugi temi sem včeraj napisal,, da je prva naloga SDS lustracija vseh, tudi sodstva. Šele potem lahko gremo naprej.

   Še enkrat; preučiti, kaj je Slovenija prinesla v Jugoslavijo, to mora iz bivše juge dobiti nazaj. Če smo ozemlje morali dati italijanom (Furlanija in Julijska krajina), potem naj dajo italijani to nam nazaj, oni pa naj nazaj dobijo Dalmacijo oz. tisto, kar so dali v zameno za Furlanijo in Julijsko krajino.

 • McBobo

  Imamo enkratno priložnost glede na to, da smo bolj mlahavi od tiča 90-letnika. Če hrvatarji ne priznajo arbitraže, jo tudi mi ne.
  In tako je treba preučiti vsa zgodovinska dejstva, koliko je Slovenija prinesla v Jugoslavijo, toliko mora iz nje odnesti. Nisem zgodovinar, vendar imam Atlas, ki ga je natisnila tiskarna Učila Zagreb letnik 1972, kjer meja poteka po reki Mirni. Razmišljajte dalje, kje bi morala najmanj biti meja med Slovenijo in Hrvaško.

 • MEFISTO

  Tistim, ki v srcu še dobro mislimo, slabo kaže!

  Mož, ki je nespolno rodil množico nickov, je poslal v boj za resnico svoje najmočnejše orožje: janeza cepca.

  • janez cepec

   kva j’ s tabo, ejga, a t’ je doza spustila?

   • MEFISTO

    Mihael, s teboj je konec.

    Se ne moreš spomniti nič boljšega.

    • janez cepec

     ja ponavlaš se ti, paranoja te daje, pousod videš Petrouca, tak si k vaš veliki disident, k se zutri u špegu pogleda, pa Kučkota notr vid. ne vem sicer, kva ga to jebe, sej je Kučko lepš za pogledat, kot on sam

 • Janez

  NE OZIRAJMO !
  SE MI – SLOVENSKI DOMOLJUBI – NA TE – DR. CERARJE, B. Pahorja itd.
  NIČ !
  SI NE MOREMO OBETATI OD NJIH !
  VELIKO
  SVOJEGA N E Z N A N J A – SO ŽE POKAZALI !
  Odidejo naj.
  BOLJE NAM BO BREZ NJIH, BREZ TEH MALOSPOSOBNIH POKOMUNISTOV ! L.r. J. KOMENDA

  • janez cepec

   kva če bi ti, Janez aus Begne, kandidiru za predsednika države. sej ne bo kej dost razlike med tabo pa Barbiko. oba sta prfuknena u nulo

   • MEFISTO

    Ti kandidiraj, ki imaš največ izkušenj s psihiatrijo, v bližnjih Begunjah pa se počutiš kot doma.

    • janez cepec

     tud za tebe šparajo sobco, eno m,ojhno, take z mrežco na oknu, pa ne zarad komarjou

   • Janez

    Daj, daj !
    ČE ŽE SI NA PORTALU – KAJ BOLJ PAMETNEGA NAPIŠI !
    Tudi !
    Kaj takega, da bo res kaj v pomoč.
    Kak ?
    ZA SLOVENIJO IN ZA NAS SLOVENCE – KAK RES DOBER PREDLOG !
    A?
    RES DOBER – NAJ BO – TA PREDLOG – NE KAKO ZABAVLJANJE !
    Se
    Malo skoncentriraj !
    – JE ŽE KAR NUJNO KAJ RES POZITIVNO ZAČETI DELATI ZA NAŠO R. SLO.

    – STARI EX KP, ZK – so res že postarani npr. Kučan, Zemljarič itd.
    – NOVI SMC
    in
    ZL PA SAMI – MALO RESNI IN NIČ KORISTNI ?
    “Pobiralci” zanje pre- dobrih plač v DZ. DESUS – JE PA TAKO? “PODN” L.r. Janez KOMENDA

 • montyamp

  Kaj mate zaj Slovenci od Pahorjevega lizanja s hrvaško K…. ???

 • primsek

  Tretjerazredni pisuni na Orbanovskem portalu ne morejo preboleti, da je Iznoriški popušil referendum o arbitraži in s tem izgubil možnost, da bi se še kdaj dogovarjal o incidentih. Bebava brata Poštenjaka, ki sta se metala čez ograje sta izgubila monost, da bi dobila herojska priznanja. Arbitraža je stvari postavila na pravo mesto, vsaj iznoriškega psihotika Jorasa smo se znebili, zdaj naj se zdravi v hrvaških psihiatričnih ustavnovah, hkrati z avtorjem Iznoriškega kraljestva, šiptarskim obramboslovnimj doktorantom, najvišjim poloćajem kogarkoli z obramboslovnega oddelka FSPN

 • valentin

  Kar si je Hrvaška tako ali drugače pridobila ima, zahtevala bo samo še več, brez najmanjšega dvoma. Nesposobnost, naivnost in slabokrvnost slovenske diplomacije je neizmerna.

 • Mojca pokraculja

  Višek sprenevedanja pahorja in cerarja, večje pokvarjenosti si sploh ni mogoče predstavljati.

  http://www.jutarnji.hr/komentari/ako-je-slovenija-puno-dobila-sto-je-hrvatska-izgubila-u-arbitrazi-nista/6332887/

 • MižekFiga

  Če moramo odstopiti od arbitraže, začnimo z novimi izhodišči in to z mejo na reki Mirni. To je južna mednarodno priznana meja Cone B. Cono A smo morali prepustiti Italijanom. Slovenija je od YU prevzela tudi osimske sporazume in zakaj bi bili dvakrat prikrajšani (Cona A in B) Croati niso podpisniki osimskih in zato smo mi edini upravič3eni do Cone B. Komunisti (zaradi svojih wekendic) to ne bodo (že sedaj niso) zagovarjali. Naša nova demokratično izvoljena oblast z SDS na čelu pa bo nova izhodišča spoštovala. Za protiutež smemo Hrvatom povedat, da smo jim prepustiliu velik del Istre z vsemi kvarnerskimi otoki, da o Reki, ki je bila slovenska niti ne govorimo in pišemo !!!

  PS.: Kako so se komunajzli med seboj goljufalim za meje NAS NE ZANIMA !!

  • McBobo

   Komunajzerji so večni problem. Vseeno jim je za našo skupno lastnino, njim je važna trenutna korist, kaj bodo dobili zanamci, jih ne zanima. Za drobiž so pripravljeni prodati tudi svojo lastno mater in otroke, kot musliji za device.
   Najmanj, kar bi morali dobiti nazaj je meja na reki Mirne. Predlagam, da tudi mi odstopimo od arbitraže in končno zahtevamo nazaj, kar je našega, ne pa da se pogajamo o nečem, kar je že od nekdaj naše in koliko našega ozemlja bomo še prepustli hrvatarjem.

   Predlagam Novi24TV, da razišče, kdo vse ima vikendice od politikov na Hrvaškem in to od KDAJ naprej.

 • Kosobrin

  Zakaj pa ne bi mi zahtevali več in Hrvati od česa odstopili. Ravno mi moramo spet pokazati svojo šibkost in neodločnost?

  • McBobo

   Zato, ker nam mora to priti najprej v glavo in znebiti se moramo svoje skromnosti. Šele potem bo bolje.

 • Domen Herič

  reče se “tako kot zdaj, od česarkoli odstopili” …. daj Pahor pokaž odločnost.