Hud udarec! Zdaj že tuji mediji o Marjanu Šarcu kot o bleferju: Slovencem meče pesek v oči in prelaga odgovornost

Datum:

V tujini opozarjajo, da je kolovratenje slovenskega premierja Marjana Šarca samo metanje peska v oči javnosti in prelaganje odgovornosti. Šarec je postavljen pred pomembno odločitev – ali bo spoštoval svojo predvolilno obljubo in zaščitil slovensko mejo in s tem slovenske državljane ali pa bo hinavsko svojim volivcem pljunil v obraz in vsem pokazal, da je navadna bruseljska marioneta.

“Slovenski premier Šarec ne bo šel v Marakeš: igrice zavajanja se nadaljujejo, medtem ko strahopetni voditelji bežijo stran od Marakeša v strahu, da bi jih volivci okrivili za sprejetje migracijskega pakta ZN,” so bili ostri pri V4 Reportu, kjer so dodali, da se ne smemo slepiti. Šarec namreč ni zavrnil marakeške deklaracije, temveč je odgovornost preložil na zunanje ministrstvo, ki ga vodi nekdanji premier Miro Cerar, čigar vlada je maja letos v Marakešu sprejela omenjeno politično deklaracijo.

“Šarec, nekdanji komedijant, je brez sramu skušal za javno ogorčenje v zvezi s paktom ZN (marakeško deklaracijo) okriviti Madžarsko, Avstrijo, Poljsko in Češko.” Še posebej je portal, posvečen poročanju v zvezi z višegrajsko četverico, zmotila izjava Šarca o nasprotovanju marakeški deklaraciji zaradi notranjepolitičnih razlogov. Slovenski premier naj bi si po njihovi analizi želel pomesti marakeško deklaracijo pod preprogo in še naprej zavajati slovenske volivce z retoriko o potrebi po zavarovanju mej, medtem ko bi sprejel deklaracijo, ki legitimizira migrante kot zaželene.

Politika je želela po tihem sprejeti marakeško deklaracijo
Kot je opozorila evropska poslanka HDZ Dubravka Šuica, “ni važno, kdo je prisoten na mednarodni konferenci v Marakešu”, saj so vsi sodelovali pri njenem pisanju. “Vrh tega smo Evropski uniji predali moč odločanja z enim glasom o tem dokumentu.” Vprašati se moramo, ali se je enako odločila tudi slovenska vlada in slovensko suverenost predala v roke bruseljskim EU-globalistom.

https://twitter.com/metkav1/status/1060110114038919168

Vseeno se je zahvaljujoč madžarskemu nasprotovanju sprejetju marakeške politične deklaracije v maju odprla debata. Do te debate drugače najbrž sploh ne bi prišlo oziroma bi bilo že prepozno. Zdaj je na slovenski javnosti, da prisili vladajočo politiko, da postavi na prvo mesto slovenske državljane in ne migrante, kakor to želijo podporniki globalnega sporazuma o migracijah in marakeške politične deklaracije.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...