Hvala Češka in Madžarska: V Slovenijo pripeljali 1 milijon kirurških mask ter 200 tisoč zaščitnih mask tip FFP2

Češka in madžarska vlada sta spet dobrosrčno pomagali Sloveniji pri nabavi nujne zdravniške opreme. (Foto: Twitter)

V težkih časih epidemije virusa covid-19 je zelo pomembna solidarnost med državami. Slovenji sta v težkih časih na pomoč priskočili Češka in Madžarska. Iz Češke je v Slovenijo prispela pošiljka v kateri je 1 milijon kirurških mask ter 200 tisoč zaščitnih mask tipa FFP2, k nam jo je pripeljalo letalo madžarske vlade. Vlada Viktorja Orbana pa bo nekaterim Slovencem pomagala tudi z letalskim prevozom iz Združenih držav Amerike.

Predsednik vlade Janez Janša se je javno zahvalil vladama Češke in Madžarske pri njuni solidarnostni pomoči Sloveniji v boju pri zajezitvi epidemije, ki je teh časih krvavo potrebna. “Hvala! Zaščitno opremo 1 mio kirurških ter 200K FFP2 zaščitnih mask iz Češke pripeljalo letalo madžarske vlade,” se je Janša zahvalil madžarskim vladnim oblastem.

Predsednik Vlade RS Janez Janša ni pozabil na dobroto češke vlade. “Prispela nova pošilja. Hvala Janu Hamáčeku in Andreju Babišu. Hvala. Povrnemo takoj, ko bo mogoče,” se je Janez Janša zahvalil češkim oblastem.  Članici EU in Višjegrajske četverici sta se v zadnjih dneh izkazali s solidarnostjo do Slovenije. Madžarskim in češkim oblastem sta se zahvalila tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in obrambni minister Matej Tonin.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1245418711802089472

Vsaka donacija in dobava nujne zdravstvene opreme v teh težkih časih je uspeh, ki jo dobi Slovenija
Z nabavo nujne zdravstvene opreme se sooča celotna Evropa in Združene države Amerike. Situacijo bo kmalu eksplodirala v državah Južne Amerike. Na azijski celini je epidemija virusa covid-19 v prostem padu. Zato je toliko bolj pomembno, da se je v Sloveniji vzpostavilo že nekaj proizvodnih obratov, ki so pričeli izdelovati maske.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1245423815590653952

 

Med drugim pa nekatera slovenska tehnološka podjetja izdelujejo respiratorje. Veliko Slovencev pa si je na svoj domiselni način izdelalo maske. Zato, da epidemija čim prej mine, ostanite doma in skrbite za higieno ter upoštevajte ukrepe in navodila vlade ter zdravstvenih strokovnjakov.

Luka Perš