fbpx

Invazija ne pojenja, migrantov v Sloveniji iz dneva v dan več!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Kot kaže, islamska invazija na Slovenijo ne pojenja, policija pa ima iz dneva v dan več dela. Kakor je v zadnjih letih že navada, je bila tudi pretekla noč za policiste precej pestra. Vprašanje ob vsem tem pa je, kdaj bo državljanom dokončno prekipelo? Zjutraj smo namreč že poročali, kako država nima posluha za prebivalce ob meji.

Policisti Postaje mejne policije Obrežje tako poročajo, da so preteklo noč med opravljanjem kontrole tovornega vozila bosanskih registrskih oznak v tovornem delu med pnevmatikami našli tri migrante, ki so skušali nelegalno prečkati mejo. Za vse tri se je izkazalo, da prihajajo iz Afganistana, po zaključenem postopku pa so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Med opravljanjem nalog varovanja južne meje pa je policija v Drežniku in Preloki izsledila in uspešno prijela 19 tujcev, med katerimi je bilo tudi 9 otrok oziroma mladoletnikov. Po zaključenih postopkih so 14 ilegalcev odpeljali v azilni dom v Sloveniji, preostale pa so vrnili na Hrvaško, kjer so jih predali njihovim organom pregona, poroča PU Novo mesto.

Državljani imamo dovolj!
Že zjutraj pa smo poročali, da so se prebivalci območij, ki so zaradi migrantske krize najbolj prizadeta, organizirali v civilne iniciative, v okviru katerih državo pozivajo, naj zagotovi varnost prebivalcem, prav tako pa opozarjajo na množično zlorabljanje azilnega postopka s strani nelegalnih migrantov. Prebivalci so zaskrbljeni zaradi vloge nevladnih organizacij pri migrantski krizi, ki migrantom navodila za nelegalno prečkanje meje pogosto hodijo dajat kar v Bosno in Hercegovino. Tam jim natančno opišejo, kje in kako naj prečkajo mejo, dajo kontaktne podatke in povedo, koga naj po prečkanju meje pokličejo.

J. Ž.