fbpx

Izjava dneva: Fajonizem je fašizem

Tanja Fajon (Foto: STA)

Fajonizem je fašizem,” je izjava novinarja in publicista Vinka Vasleta, ki smo jo v uredništvu Nova24TV uvrstili v izjavo dneva. Gre za odziv na zapis evropske poslanke in po novem vršilke dolžnosti stranke SD, saj ta podpira proteste, kjer demonstrirajo tudi grožnje s smrtjo.

Obsojam nasilje in represijo. Pravica do mirnega protesta je naša ustavna pravica. Protestnike razumem in podpiram. Želim pa si, da bi v Sloveniji ohranili kulturo mirnih protestov. To je odgovornost vseh: policije in protestnikov,” je po včerajšnjih protestih izkazala solidarnost Tanja Fajon, čeprav tudi “mirni” protestniki nosijo skrajno zavržna sporočila, kot je “smrt janšizmu” in podobna gesla.

Me prav zanima, če bi enako razumela napise SMRT Fajonizmu! Dvojna merila iz ukradene vile,” pa jo je s primerom soočil premier Janez Janša, ki redno prejema grožnje s smrtjo.

Najbližje temu, kar socialistka Fajonova zagovarja, pa je na Twitterju zadel novinar in publicist Vinko Vasle: Fajonizem je fašizem.” Čeprav se socialisti razglašajo za antifašiste, pa je v resnici njihovo delovanje, še posebej, če pogledamo nasilne proteste v nekaterih mestih ZDA in petkove kolesarske proteste v Sloveniji, še najbližje fašizmu. Z enakimi oblikami pritiskov so namreč terorizirali italijanski fašisti in nemški nacisti. Prav tako se danes izkazuje rek Winstona Churchilla, ki je že pred mnogo desetletji napovedal, da se bodo fašisti prihodnosti imenovali antifašisti. Res neprijetna resnica za samooklicane slovenske “antifašiste”.

Rok Krajnc