fbpx

Izjava dneva: Opozicijski poraženci zdravijo svoje frustracije na evropskem parketu – očitno je zelo enostavno nategniti parlamentarce in celo komisarje

Sebastjan Jeretič (Foto: Nova24TV)

Prej kot to bi namreč lahko ugotovili, da so se politični spopadi in propaganda razklanih in polariziranih političnih prostorov z nacionalne ravni preselili še na evropsko. Lahko vidimo, da opozicijski poraženci svoje frustracije zdravijo s problematiziranjem svoje države na evropskem parketu. In lahko vidimo, da se tudi v Bruslju svoji družijo s svojimi. Očitno je namreč zelo enostavno nategniti kolege parlamentarce in celo evropske komisarje. Dovolj je, da si v istem političnem klubu, jim natrosiš nekaj floskul in takoj dosežeš “evropski odziv”,” je strokovnjak za politični marketing Sebastjan Jeretič zapisal v kolumni za Požareport.

Politični analitik Sebastjan Jeretič se je v tokratni kolumni dotaknil Evropske unije in njenega neučinkovitega birokratskega aparata, ki ima po vrhu še političen problem in sicer s spopadi, preseljenimi iz nacionalne na evropsko raven. Pri Sloveniji je to vidno v luči protivladnih napadov s strani posameznih evropskih poslancev ter celo komisarjev – očitno jih je zelo lahko nategniti, da dosežeš odziv iz Evrope.

Jeretič piše, da evropski poslanci in komisarji ne preverjajo dejstev, ne opravijo poglobljene analize, temveč enostavno sprejmejo, kar jim ljudje iz njihovega balončka predstavijo. To po njegovem velja tako za tuje novinarje, ki povzemajo kritike slovenskih kolegov, pa tudi za evropske politike, ki sledijo pogledom svojih ideoloških kolegov. “Banalizacija politike je zajela tudi evropski parket, čepenje v balončkih svojih somišljenikov se je preselilo tudi v Bruselj. Takšna je pač današnja družbena in komunikacijska realnost.

Sara Kovač