fbpx

[Izjava dneva] Zakaj protestirajo levičarji? Strah jih je dveh stvari: Da bodo začeli zakoni veljati enako za vse in da bo treba za denar delati!

Izjava današnjega dneva se glasi: “Zakaj protestirajo levičarji? Strah jih je dveh stvari: 1. Da bodo začeli zakoni veljati enako za vse. 2. Da bo treba za denar delati.

Marsikdo s spremljanjem osrednjih medijev dobi napačno sliko o pravem ozadju protivladnih protestov v nekaj slovenskih mestih. Tam slišimo izjave, da se borijo proti korupciji in da je njihov bes usmerjen proti vsem dosedanjim vladam. Kar pa je velika laž, saj so se protesti pričeli s prvim dnem, ko je bil Janez Janša izvoljen za mandatarja za sestavo nove vlade, kasneje pa so se ti le še stopnjevali do vsakotedenskih kolesarskih protestov.

Predvsem pa je v ozadju denar in vpliv, ki se jima protestniki – v glavnem gre za nevladnike in druge privilegirance sistema – ne mislijo odreči. V ta namen postajajo aktivistično agresivni, mediji pa jih pri tem nekritično podpirajo.

Dve stvari bolita protestnike
Zato smo v uredništvu izbrali izjavo dneva, ki ta trenutek najbolj ponazarja razloge za nezadovoljstvo protestnikov. To ni vprašanje korupcije, diktature, svobode medijev … Gre za preprosto reč: Protestnike, za katere je mogoče trditi, da gre za skrajne levičarje, je strah dveh stvari – da bodo zakoni začeli veljati enako za vse in da bo treba za denar delati.

Hana Murn