fbpx

Jamnik s pomočjo sindikatov steguje lovke po Delavski hranilnici?

Predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik. (Foto: STA)

Na Nova24TV smo pridobili informacije, da je v pripravi predlog sodelovanja sindikatov in Modre zavarovalnice, d. d.s katerim bi si zagotovili moč pri odločanju v povezavi z lastniškimi deleži v Delavski hranilnici, d. d. Na kratko, gre za širjenje vpliva Boruta Jamnika, predsednika Združenja nadzornikov Slovenije ter prvega moža paradržavne Modre zavarovalnice.

Predsednik Združenja nadzornikov Slovenije in predsednik uprave Modre zavarovalnice Borut Jamnik si je skozi leta s političnimi povezavami zagotovil status enega najpomembnejših gospodarskih odločevalcev v Sloveniji. S pomočjo položaja v Združenju nadzornikov Slovenije in Modre zavarovalnice je uspešno nastavljal kadre v večini državnih podjetij. Zdaj je na vrsto prišla Delavska hranilnica.

Na Nova24TV smo pridobili dokument, ki kaže, da je v pripravi predlog sodelovanja sindikatov in Modre zavarovalnice, s katerim bi lažje obvladovali način poslovanja v Delavski hranilnici. Po prejetih informacijah je v pripravi ustanovitev namenske družbe in dokapitalizacija s stvarnim vložkom. Ustanovitev namenske družbe (SPV) naj bi bila potrebna za “skupen nastop pri obvladovanju lastniških deležev v Delavski hranilnici, d.d.”

Da si Jamnik želi nadzor nad Delavsko hranilnico ni težko razumeti, težje je razumeti, zakaj so mu sindikati pri tem pripravljeni pomagati. Kaže se namreč, da sindikatom ne gre za interese njihovih članov, ki so jih primorani iz meseca v mesec plačevati, temveč za interese globoke države.

Rihard Orel