Janez Janša na javni tribuni z mednarodno udeležbo Migracije, terorizem, svoboda govora: “Evropska levica je tista, ki vidi migracije kot krepitev lastnega političnega telesa.”

Foto: sds.si

Na javni tribuni z mednarodno udeležbo na temo “Migracije, terorizem, svoboda govora”, ki je v ponedeljek ob 17. uri potekala v Dvorani Smelt, so sodelovali Janez Janša, predsednik SDS, Marjan Podobnik, predsednik SLS, Iván Calabuig, The Asimetric Group – Dunaj, Aleš Hojs, predsednik VSO, Yahya Cholil Staquf, generalni sekretar Nahdlatul Ulama, največje neodvisne islamske organizacije na svetu, ter Boštjan Perne, strokovnjak za varnostna vprašanja.

Povezovalec javne tribune na temo “Migracije, terorizem, svoboda govora” je bil Aleš Hojs, predsednik Združenja za vrednote Slovenske osamosvojitve (VSO), ki je zbrane na začetku vljudno pozdravil in se jim zahvalil za njihovo prisotnost. Poudaril je, da se je Slovenija z migracijami in begunstvom srečala že v času svoje osamosvojitve, kjer smo se “Slovenci in naša država znašli kot odlični humanitarci”. Izpostavil je, da bo javna tribuna potekala na temo migracij in terorizma, saj je bila v času osamosvojitve Slovenije varnost ena ključnih in temeljnih vrednot, danes pa žal živimo v družbi s precej razrahljanimi vrednotami. “To, kar se dogaja danes v Evropi in po svetu, je zelo zaskrbljujoče,” je svoje misli v uvodnem delu strnil Hojs.

Vsi eminentni govorci so pozdravili navzoče v dvorani in poudarili, da je njihova prisotnost dokaz, da jim je mar za svojo varnost in varnost države, v kateri živijo, kar nekateri zelo radi pozabljajo in preslišijo.

Predsednik SDS Janez Janša je navzočim izpostavil problematiko muslimanov, saj “danes na svetu živi okoli milijarda šeststo muslimanov, in če verjamemo, da so nekateri problemi povezani z radikalnim islamom, kar je dejstvo, se je treba z islamom ukvarjat”. Dejal je, da je grožnja terorizma, o kateri se govori na javni tribuni, celo večja, kot si predstavljamo, vendar si Evropa pred tem zatiska oči. Spregovoril je o svobodi govora, ki je danes enako aktualna, kot je bila v Sloveniji pred 30 leti. Menil je, da so “vse tri teme javne tribune in njihova kombinacija tiste, s katerimi bomo soočeni v prihodnjih letih”.

Foto: sds.si

Yahya Cholil Staquf je v uvodu predstavil program organizacije. Dejal je, da dejstva, da Evropa sprejema begunce s problematičnih območij, se moramo zavedati in predvsem logično je, da o problemih, ki jih ti prinesejo s seboj, premislimo. “Premislite, kakšne probleme sprejemate v svojo domovino. Razumeti morate naravo problema. Gre za problem muslimanskih migracij in pri tem morate razumeti vlogo islama.” Organizacija, za katero dela, pomeni prebuditev oziroma oživitev muslimanskih vodij, muslimanskih filozofov. Ustanovljena je bila ob prelomnem dogodku, ko je nehala obstajati Otomanska Turčija z namenom, da se konstituira njihova skupnost. “Ustanovitelji organizacije so razvili naš časten model kulture in delovanja muslimanske skupnosti. Ponosen sem, da nam je uspelo razviti islam tako, da pomeni harmonijo v zelo heterogenem okolju. V Indoneziji smo imeli opravka z Islamsko državo iz Sirije že v 70-ih letih prejšnjega stoletja, vendar smo islamski ekstremizem premagali.” Povedal je, da se vse od ustanovitve Indonezije soočajo z izzivom, ki ga predstavljajo islamistične politične težnje. “Ne moreš zmagati, če se ne boriš. Mi smo zmagali in zmagujemo še vedno.”

Iván Calabuig je predstavil miselnost vojaškega teoretika Karla von Clauswitza, ki je menil, da ob divjanju vojne ne moreš zmagati, če nimaš treh elementov, in sicer sistematične filozofije, enotnosti ciljev in moralne premoči. Grožnje Islamske države vsebujejo vse tri elemente. “Prizadevati si moramo za uspešno integracijo ljudi v družbi.” Dejal je, da se je potrebno pri tipičnih teoretičnih vzrokih, kjer se analizira problem, bolj poglobiti. “Ni dovolj, če rečemo, da imamo težave in grožnje. Če si reven, to ni razlog, da boš ubijal ljudi, ali pa, če nasprotuješ določeni politični opciji. To je odziv skrajnežev.” Meni, da gre Evropska unija v smer, ki pomeni, da se bo pristop vendarle nekoliko spremenil in ravno Janez Janša uteleša ta pristop, kakor tudi druge stranke iz iste politične družine. Perne je sprva predstavil genezo Islamske države, nato pa izpostavil, da so izvajalci terorističnih akcij zelo različni, vzporednico pa vsekakor lahko najdemo pri priseljencih druge generacije, ki so bili vpleteni v neke oblike kriminala in so se radikalizirali v zaporih. “Islamske skupnosti bi se morale same lotiti problema radikalizacije.” Meni, da morajo evropski varnostni sistemi postati še učinkovitejši in da lahko Evropa množične migracije prenese zgolj do neke meje. Zaključil je, da je potrebno “težave migracij reševati v državah izvora”. “Marakeška deklaracija gre v napačno smer. Prava smer je odprava vzrokov migracij.”

V nadaljevanju javne tribune je spregovoril tudi predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je dejal, da se današnja javna tribuna dotika perečih tem, o katerih je potrebno spregovoriti, čeprav nekateri mislijo, da o njih ne bi smeli govoriti. “V nekih trenutkih so nekatere teme ključne in zanje je potrebno najti odgovor.” Svoje misli je strnil, da mora biti meja za nezakonite migrante neprodušno zaprta, kajti če bi Slovenija tako pristopala, se v Kolpi ljudje ne bi utapljali.

Janez Janša je govoril o temeljnem problemu Evrope, to je nezagotavljanju varnosti svojim prebivalcem. V Afriki so nedavno tega nekateri voditelji izpostavili in spoznali, da državam ne bo bolje, če bodo odprte meje, temveč “naj Evropa k razvitosti pomaga tako, da bodo lahko te države prodajale na evropskem trgu”. Dejal je, da ni dokazov, da bi iz legalnih migracij rasla velika nevarnost terorizma, je pa dokazano obratno. Nelegalne migracije so tiste, kjer proti volji gostiteljice države stopiš na njeno ozemlje in zahtevaš vse več pravic. “Marakeška deklaracija je zavajajoča, kajti problema migracij ni osvetlila, temveč se problem zamegljuje.” Poudaril je, da sta mednarodna gosta predstavila sliko, kjer je problem globlji, kot se prikazuje, saj gre za ideologijo in potrebo po reformi islama. “Evropska levica pa je tista, ki vidi migracije kot krepitev lastnega političnega telesa.” V nadaljevanju je povedal, da tisti, ki “ne vidijo problemov z radikalizacijo, tiščijo glavo v pesek in ne vidijo problemov”. Meni, da so mnogi rešitve že našli.

Ob koncu govorov gostov je v dvorani potekala razprava, v kateri so obiskovalci javne tribune gostom postavljali vprašanja. Veliko vprašanj se je nanašalo na vprašanja varnosti, svobode govora in terorizma.

J. G.

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Ciril Rustja

   mal zavrti nazaj v leto 2007 in preberi si govor Janse,,o migracijah kako so potrebne in dobrodosle,,res spomin hitro nekaterim zbledi,,pa ne da sem za migracije take kot so,,sam sem tudi migrant pa sem rabil en kup dokumentov in ostalega..tako kot danasnji migrati je najlazje da se prisesas na pleca davkoplecevalcev,,tisti ki imajo voljo in zeljo do dela in sprejetja nasih navad,,ostale pa naj vrnejo od koder so prisli,,

   • Zgornji

    JA, ŽE – ŽE , …. AMPAK, A JANEZU NE DAŠ NITI MOŽNOSTI DA BI SE OD TAKRAT MORDA POBOLJŠAL IN SPOZNAL SVOJE ZMOTE ???

    • xla

     On je nezmotljiv

     • Zgornji

      ŽE BLUZIŠ !!! ! !!! SAMO BOG JE NEZMOTLJIV !!! ! !!!

 • Artur

  Blaaa, blaaaa, blaaaaa….

  • Andrej

   Spoštujem tvoje mnenje, ampak, ali razen blejanja znaš še kaj?

   • Artur

    Znam, namesto bla bla bla( kakor se sliši to ne zveni kot blejanje) za kar imam to neplodno demagogijo lahko, če ti bo bolj razumljivo komentiram to tudi kot eno samo neproduktivno nakladanje. JJ in ostali prisotni že vedo kako se tej stvari na toplem in udobnem (brez rumenih jopičev na sebi )streže.”Praksa dela mojstra”

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI KI TAKO SOVRAŽIJO KAPITALIZEM JIH POGANJA RAVNO SOROŠOV DENAR!!! LEVIČAR JE NAJVEČJI LAŽNIVEC!!! KAR POMNIMO VIOLETE… POSLANCE NA MINIMALCE!!! KAJ JE DANS OD TEFA RES!

  • Grog

   Ne pozabi na Banona ;)

  • Kataklizma

   Soroš je financiral Orbanovo izobrazbo … Viktor, Sorošev plačanec.

 • Anton

  zopet kot vedno, spoštovani, velecenjeni, eminentni Gospod Janez JANŠA pronicljivo v svojih stalčiščih, poda bistvo problema današnjih ekonomskih migracij in to je, vsa razsežnost hipokrezije levice, ki ob spoznanju , da izgublja tla pod nogami, da izgublja zaupanje v svojih vrstah, zlorablja te migrante, za svoje pritlehne načrte,pod pretvezo, da gre za dodano vrednost za bodo krepitev Evropskega gospodasrtva, kar je v nasprotju z danimi informacijami ki nam pričujejo, da izredno velik procen več kot 80- 90 procentov teh migrantov je kulturno, kot sicer nepsimenih, kar predstavlja ogromen strošek za nas davkoplačevalce Evrope. V njih vidijo zgolj številke, ki bodo njihova bodoča volilna baza.Kako izredno, apokalitično, neverjetno, senzacionano, radikalno nespsosbni so elvičarji pričajo informacije po Evropi, lep primer so Les Gilets jaunes a Pariz

 • if

  Migracije tipa “Made by Soroš-Cerar-Njuni” so neposreden napad na slovenstvo zajeto v ustavni himni Zdravici!
  Podporniki tega tipa migracij ste veleizdajalci!

 • BlackOpsSystem

  in evo ga podobnika k je spet pri koritu

 • Duhec

  Spet SDS debatni krožek.

 • janez cepec

  sicer sm bel na hir preletu tekst, kaj je Princ teme povedu in z začudenjem ugotovu, de se veliki vodja spreminja. izgleda, de so ga nenehni porazi izučil in de je nehu klobasat eno in isto kalimerovsko mantro, koko, de se mu godi krivica in koko ga bivši kolegi komunajzarji jebejo kumi sprot. pozdravno. pizda, sm še enkrat prebrau kva sm napisu, pa sm ugotovu, de sm jest isti kurac kot vel’ki luzer, stalno ponavlam eno in ist stvar. jebat ga, če j’ pa res. postajam tak cepec, de b’ se uhka u SDS učlanu, ka-li?

  • učko

   Jah, ti maš tu eno in isto mantro in to je JaJo ! Sej te zastopmo, ne se sekirat !

 • Grog

  “Evropska levica pa je tista, ki vidi migracije kot krepitev lastnega političnega telesa.”

  Evropska desnica pa je tista , ki vidi problem imigracij , kot lastno krepitev politicnega telesa ;)

  • rrrrr

   To pa je najbolj bistroumna levičarska šala leta:

   evropska desnica zavrača migrante zato, da bodo ti odslej kar doma v Afriki in Pakistanu okrepili njeno volilno telo in glasovali za Afd, Fidesz in SDS.
   Fenomenalno !

   • Grog

    Ocitno nisi dojel sale ;) Fenomenalno !

 • Prištinski doktor

  Firer spet joka in tozari po tujini. Saj drugega mu kot politicnemu truplu ne preostane vec. Problem je, ker ga niti tam ne jemljejo vec resno.

 • gorjanc

  Skoraj 3/4 Evropejcev je proti naseljevanju migrantov , vlade pa jih kljub temu naseljujejo in domoljube označujejo z zmerljivimi levičarskimi floskulami.
  Ker sem domoljub, je zame naseljevanje tujcev brez potrebe FAŠIZEM in da od njih ne zahtevajo,da se naučijo slovensko.
  V Franciji 80% priseljencev voli LEVICO-toliko o poštenih namerah LEVICE !!!

  • Zgornji

   DOBRO POVEDANO !!! ! !!!

  • xla

   Če te malo karikiram … priseljencem z volilno pravico, jo je treba odvzeti, ne glede na barvo kože, čemur sledi, odvzem volilne pravice Levim, tudi ženskam, verjetno tudi LGBTQ, različnobarvnim in seveda podpornikom in obiskovalcem Soroševe univerze. Voli naj, za vse nas, dobrohotnih cca 10% desničarjev. Bravo!
   Kako se že imenuje JJ revija?

 • Dado

  Dobro, da imamo svobodo govora, da vidimo, kdo so bedaki. Janša je že eden tistih, ki svobodno govori. Za CE sodišče je izjavil, da sodišče zagovarja prostitutke. Ali je kdo v opozicije toliko normalen, da bi zamenjal Janšo ??? Sicer smo v riti, ker to naj bi bil državnik………….

  • xla

   Ker je prostitutka ženska, katera prodaja svoje telo za denar. Kako JJ to ve? Iz lastnih izkušenj?

 • Krtača 20

  Ta pa je ena zblojena ovca. Par dni nazaj je pa lih kontra govoru pr drunkerju. Da ne pozabm da je drunker desni.

  • učko

   ON ni ne leu ne desn, on je posebnež, da ne rečem budala !

 • Maca

  Ni direktno povezano, je pa aktualno. Transkript dobite na Gates of Vienna. Bere se kot kriminalka, ki je na žalost še kako resnična v današnji EU (v tem primeru na Švedskem), kamor nas je porinila brezvestna politika. Že 14 let (v Sloveniji) smo v tem migrantskem s.anju, pa politiki še vedno “obljubljajo” nekaj, česar tudi pod razno ne nameravajo narediti. So pa prazne obljube priljubljen predvolilni material. Do kdaj še?
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=k_Ct72orU54

 • učko

  Kwa je JaJo ugotovu?! In to šele zdej! Kot bi reku, da Jankovića voljo večinoma čefurji LOL !

  • Zgornji

   A NISTE ČEFURJI VEDNO ČEFURJE VOLILI ?

   • Cmerko

    ČEFURSKA GOVNA VEDNO VOLIJO SVOJE.
    ZATO SO JIM MATIČNE DRŽAVE KONČALE V OGNJU, KLANJU BEDI IN PRAZNE.
    NE VEM ZAKAJ STE SPLOH TU.?????(VSAJ NEKATERI, DA NE ENAČIM VSEH)

 • xla

  Enaki govorijo enakim in se trepljajo po ramenih. In sploh izjava … Janša uteleša … WTF, a je Jezus? A sploh ti čudaki vedo kaj je IslAm, kdo ga je naredil takšnega kot je?

  • Zgornji

   ISLAM JE ZAVAJAJOČE PISANJE ZLOBNEGA MOHIJA !!! ! !!!

   • xla

    V Islamu je Jezus en eden od … nadaljuj stavek.

    • Zgornji

     … eden od prerokov , ki pa je bil rojen z Velikim Čudežom Duhovne Oploditve , kar je Mohi pozabil izbrisati iz Biblijskega Plonkanja !!! ! !!!

  • Olga2345

   Ste mujezin? Alah? Kučan?

   • xla

    Ne kličem iz minaretov k molitvi, nisem mujezin. Bog tudi nisem. Kučan … ah ne, nimam teh let, pa prevelik sem, ga pa cenim.

  • Cmerko

   vi islamistične svinje.

   • xla

    islamizem in svinje ne gredo skupaj … upam da veš, v islamu je svinja nečista. Islamistične svinje ne gre skupaj s svinjo.

 • Olga2345

  Bravo! Proti podtikanjem levičarjev in njihovim lažem se je treba postaviti z resnico in javno govoriti o problemih! To je najboljše “orožje”, saj je osnova za rešitve!

 • Hunyađi

  Teorija Janeza Janse, ki nic drugega ne razmislja kot samo o glasovih lastne stranke.

  • Olga2345

   O tem razmišljajo cirkusanti – murglske marionete! Janez Janša išče rešitve za Slovenijo in njene državljane, tako kot vedno! Brez njega tudi države Slovenije ne bi imeli, tovariš!

   • Hunyađi

    Notranji boj

    neravnovesje, neobjektivnost, ekstremnost

    Vaše odločitve ne boste sprejemali na podlagi dejstev ampak na podlagi hitrih in nepravilnih ugotovitev. Marsikdaj vas bo vleklo, da bi se izogibali pogojem in pravilom, ki so jih ljudje skozi čas ustvarili, da bi lahko na svetu mirno živeli. Vaša želja bo biti neodvisen od pravil in delati to, kar se vam zahoče. Seveda boste za to pripravljeni žrtvovati marsikaj, obenem pa okoli sebe graditi svoj svet s svojimi pravili. Ta znajo biti zelo agresivna in namenjena varovanju samosvojih hotenj.

    Posebej pazite na:

    Uničujoče upanje (zavračanje resnice) in iluzija

    Ime Olga

 • Franc Vidrih

  Nekateri, v komentarjih, za pljuvanje po Janši in SDS-u pričakujejo nagrade od globoke države. Veliko jih je, ki so nagrade že dobili, pa kljub temu propadli. Globoka država bi Janšo in SDS že uničila, če nebi bili v EU. Mnogokrat so že poskušali in odnehali, ker se bojijo Strasbourga. Jugoslavije in tita ni več.

 • Janez Novak

  Dvorna opozicija ni več dovolj. Potrebna je trumpistična opozicija uničevalcem Evrope in Slovenije.

 • Artur

  Hammmm zakaj ni bil naprednjak recimo po pučnikovo oziroma upornik proti diktatorskemu sistemu že takrat bi moral razlikovati dobro od zla.(Jaz recimo sem že takrat v mlajših letih zavohal tako v civilu kot v vojski vso bedo te zblojene ideologije in mi iz principa nikdar niti na misel ni prišlo, da bi se zagrebel
  za partijsko knjižico in privilegije) No do danes se še ni javno “posipal s pepelom” zaradi svojega komunističnega delovanja bil je namreč svoje čase eminentno “kolesce” v tem sistemu, sedaj pa, da capo kontrolirane opozicije, ki samo mlati prazno slamo za kar je dejansko namenjena brez nujno potrebnih drastičnih dejanj glede na to, da vrag že šalo jemlje.
  Demokratični socialist Janez Janša
  https://www.portalplus.si/456/demokraticni-socialist-janez-jansa/

  • xtc

   Malce pomisli zakaj bebček?
   Kdaj je bil preganjan Pučnik?
   In koliko je biil star JJ takrat?
   Dej potegni glavo iz r*** bebo levi.

   • Artur

    Kaj je važno koliko je bil Pučnik takrat star, dest ali več ali manj let razlike v tem degeneriranem sistemu nekoč isto sranje drugo pakovanje oz časovna razlika, sranje je sranje ali je bilo pred 50 leti ali pred 40 leti s tem, da so ga eni še kako obrajtali drugi so se ga otepali prej ali potem, šlo se je za princip desno čredni bebo.

 • Janez

  Cenjeni g. Janša !
  Ima seveda prav !
  IZ MARXIZMA IZHAJAJOČI T.I. “LEVIČARJI”
  SE
  VEDNO POVEŽEJO Z NAJBOLJ PRITIVNIMI, BARBARSKIMI
  – VLADARJI IN SISTEMI.
  MED OBEMA VOJNAMA SO SE POVEZALI Z NESODNO ZLOČINSKIM J.V. STALINOM.
  ZDAJ
  SE BODO NA – ISLAMISTE.
  Saj vidite, kako izgubljen je bil v ZDA DR. CERAR.
  Na kaj kvalitetnega se
  IZ MARXIZMA
  IZHAJAJOČI POKOMUNISTI – SPLOH NISO ZMOŽNI VEZATI. Se zdi. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • piko8

  Globoka država po murgelsko: to je Mafijska država, njen kolovodja pa Mafijski Boter milan kuçan!!!
  Slovenijo ima Mafija za talko!!

 • Roman Benedik

  A nista Merklova in Juncker člana ELS??? Janši se spet feclja

 • sodnikisozločinci

  “Yahya Cholil Staquf, generalni sekretar Nahdlatul Ulama, največje neodvisne islamske organizacije na svetu”

  Tu sem nehal brati. Odjebite vsi skupaj!

 • Janez

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!