fbpx

Janez Janša se bo danes udeležil državne proslave ob dnevu reformacije

Foto: Vlada RS

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes, v petek, 29. 10. 2021, ob 20. uri, udeležil državne proslave ob dnevu reformacije, ki bo potekala v Kulturnem domu Krško.  Slavnostni govornik bo minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.Dan reformacije je kot slovenski državni praznik uveljavljen že od leta 1992, in sicer ne le kot praznik slovenske duhovne omike in kulture, temveč tudi kot dan slovenske narodnostne identitete. “Vsem Slovencem milost, mir, usmiljenje in pravo spoznanje Boga po Jezusu Kristusu!” pa so prve slovenske besede v prvi slovenski knjigi,  ki jo je leta 1550 zapisal Primož Trubar.

V programskem delu državne proslave bodo sodelovali: igralec Vojko Zidar, članice in člani srednjeveške plesne skupine KUD GALIARDA, članice in člani instrumentalne zasedbe GITA, članice in člani vokalne zasedbe INGENIUM ENSEMBLE in srednjeveški tiskarski mojster Janez (Rozman).

Foto: Wikimedia commons.

Posnetek prireditve, ki jo bo posnela TV Slovenija, bo v programsko shemo TV Slovenija umeščen na sam praznik dneva reformacije, torej v nedeljo, 31. oktobra 2021, ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija. Na ta dan bo zagotovljen tudi prenos prek spletnega mesta gov.si: https://www.gov.si/neposredni-prenos/ in na vladnih omrežjih facebook in twitter.

Sara Kovač