fbpx

[Video] Janša se je ob robu podnebnega vrha v Glasgowu srečal z gruzijskim predsednikom vlade

Predsednik vlade Janez Janša se danes udeležuje vrha voditeljev na podnebni konferenci ZN v Glasgowu. Pridružila se mu bo še številčna slovenska delegacija, v kateri bodo tudi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, minister za finance Andrej Šircelj ter minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Janez Janša bo v Glasgowu opravil bilateralna srečanja z voditelji držav in vlad. S predsednikom vlade Andore Xavierjem Espotom Zamoraom, predsednikom Indonezije Jokom Vidodom, s predsednikom avstralske vlade Scootom Morrisonom, predsednikom Hondurasa Juanom Orlandom Hernandezom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem in z Iraklijem Garibashvilijempredsednikom vlade Gruzije.

Predsednik vlade se je ob robu podnebnega vrha srečal z gruzijskim predsednikom vlade. V pogovorih je Janša izpostavil prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU in izrazil podporo gruzijskim evroatlantskim prizadevanjem. Gruzijski predsednik vlade Garibashvili je na svoje Twitterju zapisal, da je imel zelo produktivno srečanje Janšo. Razpravljali so novih priložnostih za poglobitev sodelovanja, pravi. “Gruzija ceni podporo Slovenije glede suverenosti, ozemeljske celovitosti Gruzije in prizadevanje za vstop v Evropske unije in NATO.”

Janša je pričel današnji dan z delovnim srečanjem z Vučićem. Po mnenju OZN se je odvijal dogodek desetletja, ki se ga bodo udeležili svetovni voditelji. Na njem se bodo kresala njihova stališča do podnebnih sprememb. V ospredje bodo prišla predvsem vprašanja o tem, kako rešiti največjo zdravstveno krizo.

Foto: Vlada RS

https://twitter.com/vladaRS/status/1455104794717265920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1455104794717265920%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnova24tv.si%2Fwp-admin%2Fpost.php%3Fpost%3D580059action%3Deditclassic-editor

Sara Kovač