Janez Janša: “Zagotovo države Slovenije nismo delali zato, da bi bile v njej zveri bolj zaščitene kot slovenski kmetje.”

Sindikat kmetov Slovenije danes v Velikih Laščah v luči vse pogostejših napadov volkov na rejne živali pripravlja ob 10.00 uri protestni shod z geslom Slovensko podeželje ne bo zverinjak. Na njem bodo med drugim zahtevali, da se volkove s podeželja odlovi ali odstreli, populacijo pa ohrani v ograjenih kompleksih znotraj državnih gozdov.

“V Sindikatu kmetov Slovenije ne pristajamo na to, da bi morali zaradi zveri z mrežami in ograjami ograditi celotno slovensko podeželje. Tako kot smo kmetje dolžni poskrbeti, da naša živina ne dela škode sosedom, tako je država dolžna poskrbeti za svoje zveri, da ne delajo škode slovenskim kmetom,” so poudarili.

Zahtevajo, da se v okoljih, kjer so trenutno naseljene zveri, ljudem prizna nižja kakovost življenja z davčnimi olajšavami in razvojnimi spodbudami. Zaradi objektivne odgovornosti za trenutno stanje vsakodnevnih napadov volkov pa zahtevajo takojšen odstop ministra za okolje in prostor Simona Zajca.

“Sindikat kmetov Slovenije bo naredil vse, da bo slovensko podeželje ostalo obdelano, poseljeno in da bo spet varno, saj bo le tako atraktivno za mlade, da bodo ostajali na podeželju. Tako bo lahko zagotavljalo, da bo Slovenija tudi v primeru kakršnihkoli izrednih razmer imela zadostno količino hrane. Kultivirano podeželje je eden od pogojev za uspešen razvoj turizma in prostor za kakovostno izkoriščanje prostega časa v naravi,” so še navedli v sindikatu.

V lovski zvezi zavračajo očitke, da ne izvajajo odstrela volka in poudarjajo, da je ob strogih pogojih iz interventnega zakona, ki lov dovoljujejo le nekaj lovskim družinam, nemogoče pričakovati, da bo odstrel izveden čez noč.

Po zakonu je predviden odstrel 11 volkov, doslej niso odstrelili še nobenega. So pa po posebni odločbi odstrelili volkuljo na Notranjskem, dovoljenje za izredni odstrel enega volka imajo tudi na območju občin Železniki, Gorenja vas-Poljane, Cerkno in Bohinj. Po ocenah je v državi okoli 80 volkov.

Žrebe po gostiji volkov v Stari vasi na Blokah. (Foto: Fb)

Zbrane bodo po napovedih sindikata med drugim nagovorili predsednik in podpredsednik sindikata, Anton Medved in Roman Žveglič, predstavniki civilnih iniciativ z območij napadov volkov, predstavniki strokovnih in stanovskih kmečkih organizacij, evropski poslanec Franci Bogovič ter ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec.

Podporo shodu so izrazili v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije in Zadružni zvezi Slovenije ter političnih strankah SLS, NSi in SDS.

Predsednik SDS Janez Janša je ob tem v petek na twitterju zapisal: “Jutri se pridružujemo protestu slovenskega podeželja v Velikih Laščah. S pametno politiko in pravočasnimi ukrepi je možno ohraniti vse živalske vrste brez škode za ljudi. Zagotovo pa države #Slovenija nismo delali zato, da bi bile v njej zveri bolj zaščitene kot slovenski kmetje.”

Zahteve Sindikata kmetov Slovenije ob današnjem protestnem shodu:
Prvič. Zahtevamo, da se volkove s slovenskega podeželja odlovi ali opravi odstrel. Podpiramo, da se populacija ohrani v ograjenih kompleksih znotraj državnih gozdov.

Drugič. V Sindikatu kmetov Slovenije ne pristajamo na to, da bi morali zaradi zveri z mrežami in ograjami ograditi celotno slovensko podeželje. Tako kot smo kmetje dolžni poskrbeti, da naša živina ne dela škode sosedom, tako je država dolžna poskrbeti za svoje zveri, da ne delajo škode slovenskim kmetom.

Tretjič. Zahtevamo, da se v okoljih, kjer so trenutno naseljene zveri, ljudem prizna nižja kakovost življenja z davčnimi olajšavami in razvojnimi spodbudami.

Četrtič. Sindikat kmetov Slovenije bo naredil vse, da bo slovensko podeželje ostalo obdelano, poseljeno in da bo spet varno, saj bo le tako atraktivno za mlade, da bodo ostajali na podeželju. Tako bo slovensko podeželje lahko zagotavljalo, da bo Slovenija tudi v primeru kakršnihkoli izrednih razmer imela zadostno količino hrane. Kultivirano podeželje je eden od pogojev za uspešen razvoj turizma in prostor za kakovostno izkoriščanje prostega časa v naravi.

Petič. Zaradi objektivne odgovornosti za sedanje stanje vsakodnevnih napadov volkov zahtevamo takojšen odstop pristojnega ministra za okolje in prostor g. Simona Zajca.

Demokracija.si

 • rrrrr

  Protestnemu shodu v podporo oškodovanim kmetom se bo pridružila vsa slovenska politična desnica. Andrej Šiško bo pripeljal antifašistične borce iz Ajdovščine, Zmago Jelinčič upokojene udbovce iz Krasa, Brščič in Ušajeva iz Domovinske lige bosta iz Maldivov poslala razglednico s toplimi pozdravi protestnikom, sredinska NSi pa bo dala za mašo v Srednjih Laščah….
  Celo dva ali trije oškodovani kmetje pridejo….če le ne bo v času shoda kaj pametnega na Pop TV…

  • Franc Šink

   Potem kmetje zagotovo pridejo. Nič ne bo pametnega na POP Tv.

   • Franc Šink

    Predvajali bodo opero Prodana nevesta.

    • rubec

     Ja, ampak v turški izvedbi.

     • rrrrr

      Si imel v mislih en avtobus prodanih ali cel vozni park NomaGO?

     • rubec

      hehe

 • rrrrr

  Tudi volkovi so danes politično korektni : rdeče kapice žro le v pravljicah.

 • Antonius

  Kmetom in vsej Sloveniji najbolj nevarne izvoljene zveri sedijo v državnem parlamentu in v vladni koaliciji z Mesečevimi vred.

  • Dada

   Ha,ha, ha,. Najmlajši, Mesece gre najbolj na živce SDS stranki. Tako Luka, pogumno naprej.

 • Felikss_AH

  Hebi ga Janez… Skupaj z zavednimi Slovenci ste AKTIVNO delalli državo da bi se na njo takoj zatem podelale mastne Rdeče podgane… pri tem pa še odprle meje tistim od katerih smo se kao odcepljali. To ti je kot da ladja odpluje za sabo pa vleče nikoli odvezan pristan.

  Šele zdaj, takrat izrečene besede majcene podgane – – “Danes so dovoljene sanje, jutri je novi dan” – – dobijo pravi pomen – – “Samo danes lahko sanjate, jutri smo mi spet za krmilom!” – – In tako se je zgodilo

  Kar pa zadeva te zveri… kaj se sploh razpravljat okoli tega… kmetje se naj zmenijo… najamejo koga ali pa sami postrelijo štirinožne tatove… ko se bodo pa prikazali dvonožni tatovi… inšpekcije in razni aktivisti… kot sem že enkrat to napisal… deke, ponjave, šatorska krila in t.d. čez glave in “ubit boga u njima”. V JNA se je temu reklo “čebovanje”… ko je kakšno špeckahl govno dobilo “čebe” (deko) čez glavo in so na to sledili udarci. V preiskavi pa kdo je to naredu?… ja, medved menda.

  Torej ta problem je rešljiv z levo roko… pravi problem so nam pa dvonožni vukojebinski “turisti” in njihovi vodniki… od lokalnih vucibatin, prevoznikov… NGO prasic… raznih vinskih prasic… vse do male podgane prilepljene na krmilo njegovega “jutrišnjega dne”. Midget rodent ne zmore sam vrteti krmila… komaj ga doseže… inštruira pa čete krmarjev kako vrteti in kam. Te “zveri” pa so bolj zaščitene, še najmanj pred kmeti, cepljeni so na trajni imunitet za “sve i svašta”

  • Janez Korenjak

   … oprosti, ampak vidim, da danes prav vsem komentatorjem tukaj manjka zdrava kmečka pamet. Morda bi bilo koristno, da enkrat za spremembo vzamete v roke lopato in obrnete vsaj gredo, preden začnete pametovati o njivi.

   • Felikss_AH

    Hmm… kaj konkretno te je zmotilo v mojem komentarju… kot da si zgubil orijentacijo

    • Janez Korenjak

     ne, ti si izgubil orientacijo… ne gre za svinske prasice alias kraljice, kmetje niso niti malo zaščiteni, ampak so na udaru, ne morejo (niti zakonsko ne, ker bodo kaznovani) najeti nekih strelcev, ker je država lastnik in upravitelj velikih zveri… če je kdo brez kompasa, si to ti.

     • Felikss_AH

      Na udaru je vsak posameznik, pa naj je kmet ali meščan. Nisem mislil da se en ali dva kmeta odločita sama ukrepati… odzvati se morajo vsi. Država ne more nadzirati vsak kvadratni meter terena, počiti volka ali medveda z dušilcem pa res ni neki problem. Če se ne morejo ali bojijo spraviti v kup pa naj se spomnijo kako so to opravili Dolenjci ko so zaustavili celotno Drnovškovo policijsko kolono skupaj z specijalci. Država se ne bo spravljala na cele pokrajine če so enotni in ni špeckahel… če pa tega niso zmožni… pa če so še domači lovci pizde… pol pa hebi ga. Za take sem pa omenjal tisto “čebovanje”.

      Kar pa zadeva tebe, nisi glih neki kaliber ki bi izhitreno lahko ocenjeval moj kompas

      PS – Prav s tvojo orijentacijo je narobej ko v enem paketu omenjaš te “prasice” in kmete… kar sem pa jaz prikazal ločeno

     • Janez Korenjak

      ..očitno ti ni jasno, kakšne kazni določa država za odstel na črno – takšne lahko čaka tudi zapor. Tudi ne vidim razloga, da bi ljudje jemalo zakon v svoje roke, vsaj dokler ga imajo na razpolago. Torej: odloviti volka ali medveda na črno (z dušilcem) je velik problem. Tako kot nekoč, ko je lahko graščak usmrtil kmeta, ker je lovil divjad v njegovem revirju – tudi danes kaznujejo kmeta, če se samo brani pred graščakovimi zvermi (lastnik in upravitelj velikih zveri je država!!!)

      Ocenjevanje o kalibru: daj vtakni raje svoj kaliber duhovni zblojenki Nšo-Či, pa bosta oba prenehala psihoblebetati in ocenjevati druge. Bosta za nekaj časa dobro zaposlena z mikroskopom. :-)

     • Felikss_AH

      A maš ti korenje u glavi da ne razumeš jasno napisanih stavkov. Vsakdo ve o sankcijah ki ga kot POSAMEZNIKA lahko doletijo. Opisal sem ti primer Dolenjcev s Cigani pa kaže da ti je padlo med posušene korenine u zagamani buči. Folk v tej državi nima nobenega zakona s katerim bi lahko dosegal neke svoje pravice, kaj šele interese… a živiš na luni. Še enkrat… pa pretresi malo bučo da ti pride do živega – Država ne more kazensko preganjati cele pokrajine s tisoči ljudi če nastopijo enotno, pri tem pa Država ne ve kdo je opravil konkretni odstrel.

      Ni lahko doseč tako enotnost, tudi ne poznam razmere med ljudmi tam, izbire pa nimajo, ali složno in zvito ukrepati po svoje ali pa se prepustit usodi

      Primerjava z Graščaki ti je pa deplasirana… ker na vzlic obstoječi brutalnosti nastopa s policijo, vseeno Država ne bo pobijala krajane, govedo blesavo. Zdej te mam pa pouhn qrac in se ne mislim več zajebavat s tabo

     • tretjerazredni

      Včasih država napade celo pokrajino, pomisli na kurde ali Katalonijo, sicer še pomagajo upornem ljudskem odporu, da se hinavski divjaki prej skregajo in pobijejo med sabo. To se vse razbije od znotraj, prašaj Šiškota, če meni ne verjameš.

     • Felikss_AH

      Dej malo misli z glavo preden se zaletiš z nepovezanimi reakcijami. Kurdi so v oboroženem boju s Turki… v Kataloniji so bile masovne demonstracije kjer je bila koncentracija sil obeh na enem mestu… podobno Rumeni Jopiči.

      To kar sem pa jaz opisal je povsem nekaj drugega… je kot neka gerila… obstaja, so tajne akcije, a represivni aparat ne ve kdo so točno tisti ki bi ih se naj lotil. Za kontrolirati tako “gerilo” bi morala biti prisotna številna policijska sila na terenu… ta bi pa istočasno koristila ker se bi volkovi in medvedi usrali v gate… in prvotni namen bi bil le dosežen… čeprav na drugačen način

      Še mogočna Ameriška vojaška sila ne more do živega Talibanom v Afganistanu… ker so ti razpršeni povsod po malem… malo po divjini malo med ljudmi v vaseh in mestih… in če domačini držijo goflje zaprte… kako pol naj vejo kdo je kdo.

  • fon johan

   Ta zapis kaze na politicni in kulturni nivo slo exstremnega desnicarja

   • Felikss_AH

    Ja vem… vsakemu extremističnemu Levičačrčku gredo take stvari v noseka. A niso prav vaše AntiFa “elite” extremne… in to v živo… ne samo pri komentiranju

    • fon johan

     Pejt na teren, nekaj naredi in ne zali posameznikov, ki jih sploh nepoznas osebno

     • Felikss_AH

      OK… glede žaljenja v konkretnem komentarju ob katerega si se prav ti obregnil z žaljenjem… koga sem od prisotnih žalil?

     • fon johan

      No podgana in podobno saj nisem neumen…

     • Felikss_AH

      Na to sem čakal da boš tega “gospoda” omenil… samo ta si je sam prislužil tak status… kjer je podgana še kar kompliment… ker te živalce so brihtne, a so škodljive zdravju ljudi… samo mišja mrzlica na primer… in ta midget podgana je pač škodljiva navadnim solidnim ljudem v Sloveniji.

      Osebno se z njim nisem nikoli ukvarjal… briga me je bilo za njegove forume in malverzacije… ker te zadeve itak niso vplivale na moje življenje direktno. Vse se pa spremeni z njegovo vpletenostjo in podporo Sorosu, MultiDrekultizmu in temu organiziranem preseljevanju škodljivih mas iz Tretjega Sveta. Njihova prisotnost pa že direktno vpliva na moj način življenja in moje okolje. Torej za njega podgana sploh ne more biti žaljivka ker to tudi je… skupaj s celotno podganjo populacijo Levičarjev.

      Opustite Multidrekultizem in LGBTQP degenerizem pa boste spoštovanja vredni… mogoče… eventualno.

     • fon johan

      Svet gre naprej, tudi meni ni vse vsec, ima pa vsak slo po,itik kaksnega vzornika in sponzorja v tujini. Na primer jansa, viki mu je kar naenkrat vse, financira njegove medije in s tem postaja odvisen… tega nisi opazil..

     • Felikss_AH

      Herr johan, a si ti mogoče napačno razumel, ali nočeš razumeti… Orban – Soros… še enkrat… Orban versus Soros… razen v imenih a opažaš še kakšno razliko… ne? … OK, ti pomagam iz “zadrege”… Soros – MultiDrekultno govno… Orban – up Evrope da se reši Sorosevega “imigranstkega” dreka. Kot praviš “Viki mu je vse”…. pa Orban je HEROJ in VZOR vsem Nacionalno-civilizacijsko zavednim na obeh straneh Atlantika. Hvala bogu in Luciferju in Odinu in Krišni in Budi… in Marsovcem da se JJ oslanja na Orbana. Tudi če bi se Hitler reinkarniral bi se bilo za osloniti na njega… vse in vsakdo proti vam Homo-Levičarjem in vaši Anacionalni blaznosti s MultiDrekulturništvom… pri čemer je z glavo-ritjo-žepom vaša midget-podgana

     • fon johan

      Ej po svoje je tvoje pisanje prav zabavno, predlagam, da slo akademiji za znanost predlagas, da v slovar slo jezika uvrsti nekaj tvojih domiselnih izrazov, potem bos postal intelektualec, mogoce presernov nagrajenec…

     • Hribouc

      “nivo ekstrem desničarja”-mater ti, zakuga lažeš in zakuga žališ, zmene zmenetasto!

     • fon johan

      No si spet v elemntu primitivnez, tako se nic ne doseze samo odbijas…

   • Hribouc

    Runkl!

    • fon johan

     Ti normalno sploh ne mores komunicirat, kot vecina tvojih …

  • Ivancek

   Žal ljudje vas ne marajo. “Midget” vas premaga na vsakih volitvah, ker celo njemu ne sežete do kolen.
   Na zadnjih volitvah je dobil 5 EU poslancev, vi pa enega celo izgubili, pa ste kljub temu glumili zmago. Kreteni !
   Dejstvo je, da z vami noče nihče, trenutno le propadli SLS, a se boste tudi z njimi skregali prav hitro.
   Vaš ljubljeni avnojski komisar je zagotovilo, da bo “Midget” na oblasti vsaj do 2030 !

  • Hribouc

   Pregrobo!

   Janez oponaša Drnovšeka, ki ni bil ne tič, ne miš, ne mesojedec, ne zelenjadar, še smejat se ni znal – oblčačil se je samo v sivo, kot Janša,l matervola, Urška, kuga ga božaš,dej sun Janeza, de se bo zasukal že enkrat ! Jebenti, dost tega jokcanja, u vražju mater!

  • Hribouc

   ODLIČNO, sedi, deset!

 • tretjerazredni

  Kmetje zavajajo, saj ne pridelajo niti polovice hrane, ki jo pojemo čez leto, še veliko manj. Razlog je prav številčnost in razpršenost kmetij, vsak kmet si je ogradil svojo parcelo in uredil neke poljščine ali živino, da mu nesejo kmetijske subvencije.

  Za naše kmete velja torej isto kot za volčje družine, preveč jih je, ogrožajo razvoj mest in s tem nacionalne biti, iztrebiti se pa ljudi seveda ne da.
  Država bi morala pobiti vse nevarne živali, vključno z velikimi psi, ki se prosto sprehajajo okoli kmetoj in cest, malim kmetom pa ukiniti subvencije ter jim omogočiti selitev v mesta. Tako bi nastslo par velikih kmetov, ki bi lahko služili s proizvodnjo bistveno večjih količin hrane in tudi sami skrbeli za odstrel zveri, kot to počnejo vsi pravi kmetovalci na planetu. Velik kmet lahko združi njive in pašnike, postavi ogromne šrale, kompostira zgornji sloj prsti, predvsem pa potem ne bi bilo treba vzdrževati toliko cest in druge državne infrastrukture, razvejane po vseh tistih malih in nerentabilnih, brezveznih kmetijah, kjer itak nihče ne živi od trgov.

  • Janez Korenjak

   Sončarica, alkoholni delirij ali kar kombinirano? Ta fašistični pamflet je skrajno neokusen.

   • tretjerazredni

    Nisem vedel, da.so isto nabijali fašisti, mislil sem, da so oni raje izsuševali močvirja in ustanavljali velike državne farme.
    Italija je lep primer uspešnega kmetijstva, poglej si enkrat kako zgleda Sicilija iz zraka, ena sama ogromna, plavajoča njiva, kmetje skoncentrirani v par industrijskih mestih in vasicah, namesto razpršeni po vseh plankih, rovtah in grabnih kot pri nas.

    Nima to veze s fašizmom, Slovenija je do konca zavožena dežela, nismo podobni nikomur v bližnji ali daljni okolici, fašisti pa taki, da se lahko italijani skrijejo.

    • Felikss_AH

     No tale ti je dobra – – “Slovenija je do konca zavožena dežela, nismo podobni nikomur v bližnji ali daljni okolici” – – Nimaš nadzora nad lastno neumnostjo, zato pa trosiš take umotvore – – Vsaj poskušal bi NE POZABITI – KDO pa VLADA v taki Sloveniji

     • tretjerazredni

      Ne govorim na pamet, poglej si googlove satelitske posnetke plsneta in se sam prepričaj. Dovolj tujine sem videl, da se me ne da premotiti s poceni parolami in stereotipi, reče lahko vsakdo marsikaj in si misli svoje, ampak gola realnost zato ni nič drugačna.
      Takih kmetij v Avstriji ni, kjer so naselja, se ne smradi z gnojem, živijo isto kot v mestih, ker jih je veliko skupaj. Kjer so pa kmetije, ni ničesar drugega, to niso nobeni zarukanci ampak močni industrialci, ki samo z eno poljščino služijo več milijonov evrov na leto, pri nas rečemo velik kmet takim, ki mogoče obrnejo sto jurjev. Enostavno ni ekonomske logike v nadaljevanju takega danes nepotrebnega in za cel narod usodno škodljivega načina življenja, brez velikih sprememb bodo naši kmetavzarji brez veliko zemlje uničili vse.

     • Janez Korenjak

      Ti si kmetavzar, kmetje pa so steber Slovenije. Na njihovih žuljih so zrastle generacije, ne na tvojem gobcu.

     • Vid Pustoslemšek

      Če je vsega usmiljenja vredna manifestacija v Velikih Laščah danes, manifestacija stebra Slovenije, potlej je s tem stebrom gotovo nekaj narobe…

     • Janez Korenjak

      Usmiljenaj vredna? Kar, nadaljuj. Kmetje rabijo provokacijo, da spet vzamejo v roke vile, krampe in motike in se lotijo teh zavoženih mestnih srajc, ki bi jim rade krojile usodo.

     • Vid Pustoslemšek

      Preberi si zgodovino, kako so naši kmetje končali pri kmeckih puntih…

     • Janez Korenjak

      …jim je pa uspelo uveljaviti desetino! Danes pa kaj? Desetino nam pustijo obdržati, ostalo pa grofje preprosto vzamejo. Pa kdo je tu nor?

     • tretjerazredni

      Desetino za kaj točno, saj ja nič ni bilo takega naokoli?
      Od nekdaj so si plemena izbrala svojo plemiško družino, ki jih je povezovala družila in organizirala, da je imel vsaj eden pametno glavo. Talo so nastale prve utrdbe, gradovi in tehnološko organizirane skupnosti, ki so si podredile naravo in sosede oziroma sovražnike, da so lahko razvili svoko kulturo in se širili, na nivo današnjih držav, kaj pa drugega.

      Kmeti brez gospodarja so bili vedno samo drhal, oamet je vedno zmagala nad materijo in bo tako večno.

     • Janez Korenjak

      Pamet? Ali preprosto lenuharstvo, ki bi rado živelo na tuj račun? Psihopati (sociopati, narcisi), ki ne dojemajo enakovrednosti sodržavljana, ampak se imajo za nekaj več? To je seveda (nadvlada) zate nekaj povsem običajnega. Problem pa je, ko se vam “večvrednim” ljudstvo upre, mar ne? Takrat postanejo kmetavzarji, ki jih je potrebno iztrebit. Ergo: ti si psihopat brez empatije in zavedanja enakosti med ljudmi. Kar brani sistem vladanja, ampak prihajajo časi, ko si boste lenuhi tvojega kova iskali hrano po smetiščih, ker ne boste več mogli jemat “drhali”.
      Kmet ne rabi gospodarja, ti bi pa rad bil za vsako ceno gospodar – spelji do Mladine ali do najbližje psihiatrije, narcisek socialistični!

     • tretjerazredni

      Sereš, isti si kot Peterson, ki bi pe judom v getu svetoval, naj najprej počistijo svoj pograd, če se mislijo kregat z nacisti kaj je prav.
      Tebi se ne da nič dopovedat, ker te ne zanima, ti bi rad samo vztrajal v edinem prav kar si ga kdaj poznal. Tak revček si, da nočeš spremeniti ničesar, vse je zate,naporno in nevarno.
      Za mene pa nikar ne skrbi, na,kraj pameti mi ne pade, da bi delal za take kot si ti, če bi se mi hotelo zmešati, bi se mi že zdavnaj.
      To ti povem damo zato, ker taki buteljni ste, mislite, da biste,naredili pizdarijo in preprosto rekli, da ste nori, pa vam ne bo treba v arest. Pa ne deluje tako, razen če ne bi res rad, da bi ti negovalka do smrti brisala slino na bradi s slinčkom, do takih rev ne kažejo državni fašisti nobene milosti.

     • tretjerazredni

      Ti bom jaz povedal nekaj provokativnega, gledam okoli sebe, samo par izdelkov je načelno slovenskih, če ni samo predelana tuja hrana, vse ostalo je iz uvoza. Zaradi mene, lahko začnemo uvažati tudi vso hrani, dokler se to nw razžene in organizira iz nule, kmetje imajo srečo, da je cela država gnila in zavožena, vse pa ne moremo. Seveda je vse gnilo, če so pa povsod zaposleni sami kmeti brez zemlje, meščani smo pa po njihovo sami norci in fašisti , ki jih morajo kmetavzarji v uniformah noč in dan jebat v glavo.

     • tretjerazredni

      Ti di isti kot komunidtu, jebe se tebi kdo je kaj preživel in koliko je v resnici naredil dobrega, ti samo prazne in preživete parole ponavljaš. tudi komunisti trdijo, da so zgradili mesta in industrijo, tudi farme, ker komunizem je oblast zarukanih delavčkov in kmetavzarjev, s človeškim obrazom, kadar so slučajno trezni. Pa to enostavno ni res, jaz nisem bil nikoli komunist, svoj denar si služim že iz osnovne šole naprej, delali smo pa v naših malih mestecih veliko več kot kmeti. Že v šoli, kmet se je vozil dve uri tja in nazaj, doma je delal nalogo in pomagal mami, ov prvem mraku pa spat, saj se v rovtah zvečer ne more,dogajati nič pametnega. Mi smo šli po šoli na krožke ali na fuzbal, popoldan smo se učili, si frizirali prdece in bicikle, zvečer pa ven, posedat pred kakšno oštarijo in babe lovit, včadih smo šli iz žura naravnost v šolo. V mestu je vedno kaj za počet, ni težko delat, če se dela po pameti in imaš potem tudi lje zagoniti denar, šport te naredi močnega in vztrajnega, ne prisilno delo, drek, dretje in batine.

     • Janez Korenjak

      …. šport? Pa po možnosti dieta in sojine beljakovine v prahu iz Kitajske? Pa kdo je tu nor? Pojdi na sveži zrak, dlje boš živel in bolj zdravo. Če pa si betonska glava, tipična mestna srajca – da se izdrkavaj v fitnesu, ostalim pa pusti živeti in jih ne prisiljuj v tvoje agrarne reforme, retard fašistični.

     • tretjerazredni

      Ne vem kdo je tu nor, ampak za tebe lahko rečem, da pameten nisi. Ljudje nismo to kar jemo, hrano presnavljamo v določene kemične spojine, s katerimi se obnavlja telo. Ta kemija je zelo komplicirana, obstaja nekaj takega kot idealna hrana, ampak nismo še tam.
      Šport je lahko marsikaj, dejstvo pa je, da telo deluje optimalno edino, če so vsi udi enakomerno razviti ter pretegnjeni do meje bolečine in poškodb. Za zdravo telo, je treba delat vsak dan, paziti ne le kaj ampak koliko, kdaj ješ, kakšno hrano za kakšne podvige rabiš. Predvsem pa se moraš znat podlušat, nismo vsi ljudje enaki, ne preveč poslušat drugih.

      Kitajci kupujejo sojo od američanov, mimogrede, milijarda in pol kitajcev ne more hraniti sebe. Trenutno poteka trgovinska vojna, litajci so preseliči 300 močikonov ljudi v čisto nova mesta, na tistih plankaih zdaj raste več hrane in industrija. Peeseliti čjudi v mesta pomeni dprostiti prostor za par večikih kmetov, ki pridelajo bistveno več hrane kot bi je rovtarji vsak zase, isto lot fabrika skupaj izdela več kot bi vsak delavec zase, razumeš to logiko? Ne razumeš, ker se znsš samo na normalne ljudi dreti, da smo vsi nori in fašisti, sebe pa ne vidiš. To je fašizem, taka inkvizicija kot jo zganjaš ti butara kmetavzarska.

      Nisem bil nikoli v fitnesu, razgibaval sem se doma, kadar sem se hotel matrat, dem stopil pa ven, v gore, na jezera in morje, povsod kamor sem lahko zlezel. A ni to majlepše, da lahko greš povsod in nič ne rabiš? Boš moral biti bolj pameten in veliko razmišljat, če boš hotel kdaj doživeti polno izkušnjo lastnega bitja, od katere si še zelo daleč. Ne maram cerkev, ampak za take je dobra, vsaj nekaj približno duhovnega.

     • Janez Korenjak

      Hiperaktivno bluziš z množico stavkov, poveš pa nič. Pa po moje tudi naredil še nisi nič. Socialistični zafrustriranec, ki bi rad bil pameten, celo “logičen”. Upravljaj raje svoje življenje, kmete pa pusti na miru. Zgnij v mestu, pametuj zase in pusti drugim živeti svobodno na svoji zemlji. Izdrkavaj se v Mladini, točno tam te rabijo za pamflete in modrovanja o tem, kako drugim urejati življenja (ker jih pač sebi ne zmorete).

    • Janez Korenjak

     Fašisti, nacional, samoupravni ali demokratični socialisti – vse to je isti socialistični kurac, ki bi rad podjetnike in kmete nadzoroval in jim tako kot ti, predpisoval, kako jih preseliti v mesto. O težavah kmetov očitno nimaš pojma in te tudi ne zanimajo – to so tvoji naravni razredni sovražniki. Kaj torej druga pa si, kot rdeči fašist (ali nacional, samoupravni ali demokratični socialisti)…

     • tretjerazredni

      Kaj je zate sodobni kmet, prosim definicijo. Danes dmo v EU, kogar zanima kako zgleda uspešen kmet, naj si jih gre pogledat v Italijo in Avstrijo, s katerima se lahko primerjamo tudi glede terena in klime.

      To kar ti misliš niso kmeti ampak zahojeki, kolonialisti, tudi družinska plemena in izolirane komune, ki ne predstavljajo industrijo hrane temveč zgolj bivajo, tako pač živijo in ignorirajo velik svet okoli njih.
      Preživeti sami ne morejo, štale so premajhne, njive razrezane na drobne flike, zarsdi divje dečmke ni ustreznih pašnikov, za kompostiranje pa še slišali niso, drek zlivajo naravnost na njivo ali po zelenicah ob obližnjem potoku, povezanem s pitno podtalnico. Velilih količin hrane palčki ne morejo pridelati, vsaka načičkana koliba hoče imeti svojo cesto, elektriko, vodo, celo plin in optične kable, tega ni nikjer drugje na planetu.
      Tiste najte je treba podret in tam naredit samo njive, gozdove na ravnini posekat in posaditi sadje ali travnile, ostalo pa pustiti popolnoma pri miru. Divkaki se morajo seliti v predmestja, da se naučijo urbane kulture po kateri tako hrepenijo, da bodo lahko stregli par večjim kmetom, ki bodo tista mesta zalagali s hrano in naravnimi viri. Nenazadnje v mestih nastaja razvoj, ustanavljajo se podjetja in odpirajo obrtne cone, vsaj polovica tehnologij služi za hitrejšo, boljšo in večjo pridelavo hrane.

      To je gola logika, povsod je tako, nikjer več ne morejo živeti ljudje kot v zgodnjem socializmu, preveč je ljudi, preveč virov porabimo, ne moremo večno garati samo iz danes na jutri, je treba vmes tudi kaj živeti, širiti meje civilizacije in uma, sicer bo naenkrat po nas, ko bo prvič šlo kaj zelo narobe z vremenom.

     • Janez Korenjak

      Preprosto in brez socialističnega besedičenja: pojdi kmetovat in se potem oglašaj z informacijami iz prve roke. Zaenkrat pa si na nivoju Lunatičnega Lukca, ki pametuje o vsem, delal pa ni še nič.

     • tretjerazredni

      Zakaj bi hotel postati kmet, zadnja stvar na tem svetu, ki bi mene zanimala.
      Ne razumem kako si mislil, ampak jaz nimam denarja, da bi kupil sto hektarjev njih in še vsaj pol toliko gozda, meni banke in država ne bi subvencionirale ogromne štale, za tisoč glav živine ali sto tisoč piščančkov, da bi lahko z njimi hranil pol kakšnega nešega večjega mesta, kot sta recimo Celje sli Novo mesto. Manj se pa ne splača, zakaj bi gnil na kupu gnoja in de družil s pijanimi zarukanci, velikim kmetom pa odžiral prostor in denar za resno infustrijo?
      Mogoče si mislil, da bi lahko hodil pomagat obirat, dekat in drek kidat, ampak to delajo že migranti, za malico in žepnino. Če pa že, potem bi šel raje krtačit konje dunajski gospodi, koliko je plača štalskega mojstra, bi rekel tam 3.000 evrov in naprej, so pa še druge bonitete.

     • Janez Korenjak

      Torej ne pametuj o tuji lastnini in tujih življenjih – ki jih več kot očitno ne poznaš, ampak serješ iz fotelja po glavah drugih. “Resno indrustrijo” si kar lepo vtakni v anus. Krtiči ga pa Repovžu, pa bo ravno tako padlo 3 jurje v tvoj žep.

   • Felikss_AH

    Vem… Levim pašejo samo Komunistični pamfleti… poleg tega Komunizem je pomoril več kot 90 milijonov ljudi ki im niso pasali… in to po vojnah. Še tebi zrcalo… tu so tvoji modeli – https://www.youtube.com/watch?v=k1AXReZgFxw

   • herman

    tablete popuščajo, tablete, pa ljubljenemu vodji spet špila.

  • Felikss_AH

   Ti nisi samo navaden idiot… ti si vsestranski kreten imun že na vse znane medikamente in prijeme kar ih sodobna psihiatrija premore. Za tebe je samo še evtanazija po hitrem postopku

   • tretjerazredni

    Glej no kdo se oglaša, največji kmet brez zemlje na portalu. Ja, kaj bi pa ti rad povedal, vroče je in ne veš kaj bi sam s seboj, saj vem.
    Delat se zgubi, take kot si ti lahko odvobodi edino tlaka. Saj.to vedno rečete, a ne, jaz delam, se dere govedo, kot da to koga briga, take idiote se vpreže namesto volov, dokler ga ne položi revma in obraba.sklepov.

    • Felikss_AH

     OK… nekaj si moral blekniti nazaj… kot butast pamž s tipičnim mu – “kvauš ti men… a mislš da s…”

     • WISKY 1000

      SE TI ŽE MOŽGANČKI KISAJO

     • Felikss_AH

      Hmm… neki si zamešau kolega…

  • abc

   Avstrijski kmetje pridelajo veliko več poljščin in živine kot naši, samo vozni park imajo pa naši kmetne veliko novelši ( važn da je traktor nov )

   • tretjerazredni

    Ja, seveda, kaj pa naj delajo v rovtah, dečki lahko peljejo sestro na sprehod, v vaških gostilnah punc ne boš videl. Ima vsaj avto, da se lahko pelje z njim v mesto, na presstitutke in govejo veselico, zagonit subvencije za hrano, ki je še zase ne pridelajo dovolj.
    Doma nimajo kaj delat, če je pa povsod drek, ne splača se jim plezati na traktor za vsako figo, širiti se ne morejo zaradi sosedov, vedno je kje tudi kakšna cerkvena flika, ki je niti ponoči ne smejo posekat. Obrtnikov ne najemajo, ker se sami na vse spoznajo, ko polomijo in ne znajo več sestaviti nazaj, pa gredo na cesto polivat gnojšnico, dokler jim mesta ne dajo denar za novo igračo. Obrt se ne more razviti, če ni strank, kmet pa nima časa, če mora venomer nekaj prčkat in šraufat. Važno je, da dela, tudi kadar počiva, ker tako jih vzgajajo še danes, take edino delo zamoti in osvobaja. Ne vefo kaj delajo, ne razumejo zakaj sami sebe trpinčijo, zgolj vzrrajajo, vsako leto je vse popolnoma isto, potem pa umrejo.
    Nič se ne splača, v tem je problem, država plačuje tistim zahojekom, da vztrajajo v najbolj nemogočih pogojih in kontrolirajo divjino, če bi se slučajno začeli valiti mimo kakšni tanki ali karavane migrantov. To sploh niso kmeti

 • RATATA

  “Prečuden Kmet je v grapi črni”
  “Kmet Kmetu Volk”
  Dandanašnjim kmetom se prav nič več nič ne splača, niti s puško vahtat lastnih čred pred volkovi.
  Gonja za podkupnino EU – za nepovratna sredstva jim je bistvenega pomena.
  Vse bo drugače, ko bo za volkovi napadla tujerodna golazen in iz njihovih štal odgnala govedo za novodobni (ne partizanski) migrantski golaž! In takrat se bo kmetovati spet splačalo.

 • RATATA

  Kako lep napis na izobešeni sliki desno zgoraj! Socialdemokratska Stranka Slovenije.
  Nismo zmogli!

 • Silka

  Dragi kmetje v vsem vas podpiram, vprašal bi le kje ste bili, ko so bile volitve. Z vašim in našim trudom, bi že zdavnaj zrušili to prekleto komunistično oblast.

  • RATATA

   Paurom so pomembnejše lokalne in europske volitve.
   Lokalne zaradi prostorskih planov zazidljivosti njihovih parcel,
   europske pa zaradi nepovratnih sredstev za stroje (sekanci, peleti, pantžage, cepilci….)

   • črnaovca

    veliki traktorji za vsak priključek svoj traktor tega ni nikjer nasvetu

   • SIMON ROZIC

    …pa še res je!

  • Jožef Gal

   če pa si ti normalen so v ormoški psihiatriji sami geniji

  • Stric iz ozadja

   V propocionalnem sistemu so vec vredna mesta, ker imajo vecje stevilo glasov in lahko enostavno “povozijo” manj poseljeno podezelje.

 • Vid Pustoslemšek

  Hehe… protest kmetof??? Pa saj niste resni.
  https://pbs.twimg.com/media/EBmOJvFXoAEMd8V.jpg:large

 • WISKY 1000

  JANEZA ZA PREDSEDNIKA,NE PA KOMIKA

  • Dada

   Dober vic, ha,ha.ha. Janša ni imel jajc, da bi sestavil vlado. Za predsednika pa niti ne upa kandidirati, ker ve, koliko ljudi ga sovraži. 3/4 ljudi bi bilo proti njemu in bi volilo vsakega kandidata proti Janši. In Janša se tega zaveda.

 • radames

  Letos pozimi je na Blokah name in na mojega psa bevskalo 5 volčjih mladičev, ki so prišli iz gozda na čistino. Samica se je najbrž zadrževala v gozdu in opazovala dogajanje.
  Medveda pa sem videl že kar precejkrat.
  Seveda podpiram kmete, “novinarji”, kot so Ašćićeva in njej podobni pa so povsem degenerirani ljudje. Ne vem, če Aščićeva upa sama ponoči tavati brez luči po gozdu, kar počnem sam. Novinarji RTV, pojdite na teren, raziskujte in ne čepite v slonokoščenem gradu na “Moše Pijadeja ulici” v Lj. Dokažite, da ste heroji, kakršni so bili vaši vzorniki, ki jih do solz od ganotja tako zagovarjate!

  • Janez Korenjak

   Na žalost so njihovi “heroji” prvi začeli z agrarno revolucijo in sistematičnim uničevanjem svobodnega kmeta, danes se ta pogrom nad kmeti samo še nadaljuje. Kot bluzi “tretjerazredni” tukaj: svobodnega kmeta je treba uničit (ga celo prisilno naselit v mesto), da vse skupaj prevzame “resna industrija” (torej mafija, ki obvladuje državo).

   • tretjerazredni

    Nisem tega rekel, ravno obratno, nikogsr se ne sme izganjari iz doma ali siliti v karkoli. Pravim samo, da ne bi smeli več podpirat našo kmetavzarsko ciganijo, li jim moramo neprestano doplačevat za hrano, ki je še zase ne pridelajo dovolj in so srečni edino, ko se lahko zapeljejo v mesto, kjer dedci buljijo razgaljene mladenke, babe pa občudujejo modo in uživajo v slaščicah.
    Nehajte lagat kmetom, da so kmetje in živijo v naravnem raju, ker tega že 100 let ni več, prej pa itak ni bilo toliko bajt po rovtah, ne mu podtikat sovraćne propagande, s katerimi pridilno vzdržujete udbaško idilo v rovtah. To so stražarnice in karavle, ne pa kmeti, morali bi jih plačat namesto opravilno nesposobne vojske, kjer so itak sami taki in smo zaradi njih življensko ogroženi, ne pa varni.

    • Janez Korenjak

     Bluzator, ki se skriva za množico besed brez bistva. Točno to si napisal v svojih socialističnih tretjerazrednih blodnjah: da bi morali manjše kmete preseliti v mesto, da se naredi prostor za “resno industrijo”. Ne – ti in tebi podobni ne boste uničili svobodnega človeka. Prej boste dobili z motiko v betonsko betico.

     • tretjerazredni

      Ne da se vam nič dopovedat, še na javnih portalih ne, vojska takoj vse pobriše kar jim ne utsreza.
      A veš kako zanesljivo vem, da imam prav? V vseh razvitih državah je tako, ni treba vedno unova izumit toplo vodo, od kod jih ti vlečeš, to pa sam razmisli, ker jaz ti ne smem razložit zgleda.

 • herman

  Zagotovo nismo delali slovenske države zato, da bi jo potomci narodnih izdajalcev domobrancev spet prodali tujcem – tokrat Madžarom in Italijanom.

  • centurion

   Zagotovo nismo delali slovenske države zato, da bi potomci komunistov ter
   jebači bulmastifov, kot je @herman,
   seksualno zlorabili živali v garažah,
   kar je očitno njihov modus operandi.
   HERMAN, oddaj psa v zavetišče,
   ne zlorabi ga, plisss.

  • rrrrr

   Oh, ko bi komunistični izdajalci iz Brozove Jugoslavije po okupaciji Slovenije sosedom vsaj prodali našo zemljo. Pa ne, Trst , Gorico in Furlanijo so kar podarili Italijanom, Koroško Avstrijcem, Porabje Madžarom. Njihovi potomci, kot pravilno ugotavljaš, pa še Slovensko morje, zaselke ob Rižani ter del Prekmurja Hrvatom.
   Herman, kar strinjati se moram tokrat s tabo! Briljantno !

   • tretjerazredni

    Prav si povedal, le da nisi upošteval avtonomno voljo slovencev, ki so se večinsko sami hoteli priključiti večjim narodom. Celo slovenci ob meji so si prišli gor, odkar so izgnali slovemske potomce srbov, so itak sami hrvati in ni treba, da živijo v dveh državah oziroma kažejo pasoš vsakič, ko gredo na morje ali v Zagreb.
    Je treba najprej ustvariti nek kaos, razgnati ljudi, potem gre samo od sebe.

  • tretjerazredni

   Zaenkrat so nam vzeli ozemlje samo hrvati in Vatikan, tam zdaj ni več Slovenija.

   • tramal

    Pokradli in zažgali ste cerkve,pobili župnike in ti bedak praviš da je vse cerkveno .Še polovico pokradenega cerkvenega ozemlja niste vrnili.Istro pa je sam zapiti kardelj podaril Hrvatom.Smo edina država na svetu ,ki trdi da je zmagala v drugi svetovni vojni ,zraven pa izgubila pol države.

    • herman

     vojno ste izgubili domobranci, mi partizani pa ne.

     • tramal

      Niste mogli zgubiti vojne če se sploh niste borili ,temveč skrivali v goši štiri leta.Kdo bo vas pa iskal po goši?Eno leto po vojni ste se šele upali iz nje,usranetlni.

     • Ivancek

      Pa ste vseeno bežali,…
      In prišli le do Pliberka ?

     • tretjerazredni

      Za tebe imam še eno vprašanje.
      Koliko komunistov je živelo pri vas med ustaško NDH in če noben, kdo za Vraga je vladal socialistični hrvaški kar 50 let, da ste še danes taki specialci?

     • tramal

      Mislim da sem že stokrat napisal ,da moj rod nikoli ni izhajal z juga,temveč z zahoda ,v SLOVENIJI PA ŽIVI ŽE PAR RODOV.

     • tretjerazredni

      Če si ti partizan, si star tam okoli sto let in te daje huda demenca.

    • Jožef Gal

     če mi razložiš pošten način z katero je cerkev v prejšnjih stoletjih nagrabila svoje bogatstvo ti pa vse kar napišeš verjamem
     lep pozdrav
     Joško Prekmurje

     • tramal

      Komunajzerji imajo vse arhive od cerkve ,pa naj dajo ven ,kje je cerkev kaj ukradla.Vedno sem zato ,da se nakradeno vrne.Če bi bila cerkev tako bogata nebi mi verniki zbirali denar za strehe in zvonove,ter delali zastonj v cerkvi.

    • tretjerazredni

     Ne razumem zakaj se hrvaška naveza spravlja name, nisem levičar in nisem bil nikoli komumist, niti udbaš ali karkoli. Mogoče prav zato, ker nisem v nobeni fašistični mafiji, tudi na desni ne.
     Kardelj ni mogel podariti nič ker nič ni imel.
     Slovenska last je bila vedno zelo skromna, ker pač nismo imeli svoje kraljevine, vse so postavili tujci. Ampak v njihovih gulagih so delali slovenci, ko so tujci izgubili kolonije, se je njihova.last prenesla na srbsko buržuazijo, njim so vzeli pa komunisti, oblast delavcev in kmetov.
     Cerkev ni država, niti podjetje, za.bogoslužje ne rabijo nič, ker je vse od Boga. Fevdalizma in kolonializma je konec, nacističnim izdajalcem se je rubilo kar so si nasilno priposestvovali in pošteno ukradli. Naša Ustava prepoveduje veleizdajo, zemljišča se nido podarila vernilom ampak neki tuji verski državi, ki ni pri nas nikoli pošteno kupila ničesar. Ssmo slovenci smo bili tako nori, pe hrvati niso dali Vatikamu ničesar, pa so pol Hrvaške zgradili italijani, ki so bili tudi avtohtoni prebivalci. So bili pa hrvati toliko bolk flasni v Sloveniki, kjer so vztrajali, da moramo podariti najlepše kose države nekdanjim sužnjelastnikom in gangsterjem. Kaj.si pa mislil da je bila.drugo srednjeveška.gospoda, navadna banda, saj se niso selili sem živet, tu so imeli samo vojaške karavle, trgovske postojanke in suženjske delavske kampe. Kar so vložili, se jim je že zdavnaj bogato obrestovalo, od revolucije naprej, je to spet slovensko, danes last države Slovencev.
     Kdo je pe hotel zemljo, morda potomci pripadnikov nekdanje ljudske stranke, ki so prodali slovenske dežele okupatorskim sosedom in jim celo pomagali iztrebiti slovence. Zaslužili so si edino rudniški rov in obcestne jarke, zaradi njih smo trpeli in še trpimo vsi slovenci, do zadnjega med nami.
     Vprašanje kaj je hotel ustaš Tito povedat z ustaško socialistično republiko, za zahodne meje se je pogajal na naš račun, sicer Slovenije praktično ni bilo več, če pa so pri nas že živeli prišleki iz sosednjih držav.
     Genocid je smrtno resna.stvar, slovenska prvorazredna.gospoda je izvajala Zakon o rasni higieni, pobili so vse slovence, ki po rodu niso bili jrvati, italijani ali germani, kar je ostalo, je bilo premalo za neko jasno nacionalno identiteto. Nekaj nehrvaških slovencev se je vrnilo nazaj, nekaj se jih je preselilo iz Srbskih dežel, po vojni se je izgnalo večino slovencev okupatorskih korenin, edino hrvaške slovence so pustili pri miru, čeorav so prav drugorazredni izvajali kanibačistični.genocid, ker jih je bilo enostavno preveč oziroma ni bilo nikjer dovolj slovanov, ki bi poselili Slovenijo namesto njih.
     Zdaj pa.smo kjer smo, hrvaški slovenci so napadli Slovenijo ter pregnali in zatrli srbske slovence, Titova dolgoročna vizija se počasi uresničuje.

     Ti bom skrajpal, ker vem, da je zate preveč, odgovori mi na samo eno vprašanje, kdaj in katera hrvaška država se je raztezala na slovenske dežele, ki n jih je komunistična gospoda vzela z arbitražo? Nikoli in nikdar nobena, pa se hrvaški navezi vseeno ne zdi čudno, da so nam hrvati vzeli zemljo. Norca se delajo, niste tako butasti.

  • macon

   Bedaček, tvoji levi prodajajo firme za male denarje, ker so jih pred tem izropali, velik del pa kar uničili. Pri tem je več tisoč levičarjev lepo obogatelo in postalo nova finančna elita.

   Ti si res samo za ovco in sužnja v krasnem novem levičarskem svetu, ker si pokvarjen in še neumen hkrati. Tako kot v prvem socializmu boš reven in beden in hkrati skandiral gesla proti kapitalizmu, ker ti bodo tako povedali tisti, ki so te v resnici naredili revnega in bednega.

  • ZatonMesecnikov

   Slovenija zatrdno ostaja v rdečem objemu Kominterne, Jermane…..

   Zato smo se vendar borili….

  • samotoje

   Vidiš, take bedarije lahko kvasi samo nekdo, ki v življenju ni mislil s svojo glavo in so to pač počeli drugi. Veliko si zamudil, ampak s trudom se morebiti še da kaj popraviti.

 • Ryuk

  “Ampak volkove moramo sprejeti, zaradi stoletij zatiranj s strani belcev. NO!” (leftard logic)

 • mona lisa

  Te zveri in zveri in zveri v politiki odstranit.

 • SEJALEC

  Kaj pa varoa, rdeči polži, koloradski hrošči, azijske pikapolonice, tigrasti komarji, ambrozija, japonski dresnik, enoletna suholetnica, podlubniki, ameriški škržatek, marmorirane stenice,…?
  Le na starega dobrega avtohtonega volka se spravljate.
  Kdo bo pa mladi obnovitveni gozd čuval, po mnogih strahotah, ki jih doživlja zadnja leta, pred uničevalsko srnjadjo? A lovci ga bodo čuvali, ki pasejo svoje divje črede srnjadi in glodavcev po naših posevkih, njivah, travnikih, vrtovih in gozdovih?
  Vsega je kriv volk iz zavajajoče Rdeče kapice? Ni vse tako preprosto, kot izgleda.
  Pozdrav!

  • ZatonMesecnikov

   #rdeči polži#

   Za tele bi moral poskrbeti Zoki, ki jih je v Slovenijo privlekel na solati. vendar levičarju nihče nikoli nič ne očita…

  • tretjerazredni

   Lepo, da si spomnil še na strupen mrčes, bomo dali še to zraven na seznam za genocid.

 • Spletni Opismenjevalec

  Ko sem prebral naslov, sem mislil da Janša govori o velecenjeni migrantski gospodi, ne o volkovih.

  • rrrrr

   Vidim, da se po spletu kar sam osemenjuješ. Impresivno !

 • Big Dick Tony

  Veliki narodi občudujejo volka, mali narodi objemajo ovce. Sedaj mi je jasno, da ne more biti drugače. Janševe ovce tudi blejejo…. beeeeeeeee baaaaaaa janšaaaaaaaaa !!!

 • Big Dick Tony

  Toti ljudje zahtevajo genocid nad volkovi in medvedi, naj se zamislijo malo! Lovci naj nazaj pripeljejo srnjad, ki so jo masovno postrelili zaradi bajnih zaslužkov v lovskem turizmu, zdaj pa ubogi volkovi nimajo kaj jest. Tudi ljudi je marsikje preveč, pa je treba to drugače rešit, ne kar pobijat na slepo! Sram jih naj bo, protestnike in vlado, da se loteva reševanja problema na napačnem koncu!

  PS: Tudi SDS-ovcev je preveč, pa je treba to drugače rešit, ne kar pobijat na slepo. Ne jih več volit, pa bo problem rešen !!!

  • Janez Kepic-Kern

   Kje pa stanuješ ?
   Ti zrihtamo kakega VOLKA.
   Bosta v tvoji dnevni sobi gledala TV.
   No – VOLK bo gledal .+ – TEBE.
   Zdel se mu boš – SLASTEN ZALOGAJ.
   V
   VELIKIH LAŠČAH SEM BIL.
   BILO NAS JE NAD 500 LJUDI
   IZ
   VSE SLOVENIJE. Jaz Janez-Kepic Kern sem nastopil
   in povedal, da so normal ljudje, ki jih poznam – RESNO MNENJA
   1.
   DA JE VOLKOVE NEKDO RAZVOZIL – PO SLOVENIJI,
   2. TUDO KOJOTE.
   3. GLEDE MEDVEDOV PA
   _ KER SE ODSTREL VSAKEGA MEDVEDA – PLAČUJE
   SE ZDI,
   DA IMA NEKDO,
   KI IMA DENARNO KORIST OD – ODSTRELA MEDVEDOV
   SE ZDI – INTERES,
   DA JE V SLOVENIJI – MEDVEDOV – ČIM VEČ.
   Imamo državne organe,
   ki so plačani za odkrivanje itd
   TAKIH MALVERZACIJ – PA NAJ URADNO UGOTOVIJO,
   KAJ
   JE RES IN KAJ NI RES V ZVEZI ZVOLKOVI IN MEDVEDI L.R. JANEZ K KERN KOMENDA

  • Imperial Commando

   A laži SD in Jureta pa ne smeš komentirati? Ovca zafukana.

 • Nšo-či

  Zakaj pa kupa odstreljenih medvedov ne poslikate? Pa vesele kmete zraven?

  • Janez Korenjak

   Ker tega ni! Še najmanj se veselijo odstrela lovci – v tem letnem času je to samo ničvreden kadaver.
   Le zakaj odrekaš kmetom preprosto pravico, da niso ogroženi? Se sploh zavedaš, da je VSAK DAN kakšen napad na domače živali in da je samo vprašanje časa, kdaj bo na vrsti človek? Ti je za varnost ljudi res tako malo mar?
   Se pa pozna, danes in tukaj: vsi komentatorji ste zabetonirani (v glavah in kot življensko okolje), mestne strajce, ki dojemajo naravo kot “ruski bife” iz Spara, Hoferja in Lidla. Hkrati pa kot ta nepotešena hormnosko zmedena indijanka polni duhovnosti in čudovih predlogov, ki bi reševali svet.
   Rešite najprej sebe svoje bede.

   • Nšo-či

    Hvala za komentar. Saj veš, da si za jezo v sebi odgovoren popolnoma sam? Svetujem ti, da svoje težave rešuješ sam s seboj.

    • Janez Korenjak

     :-) Ne bom debatil o čustvih s čustvenim kriplom, ki svoje čustvene smeti celo javno vali na druge. Raje se bom posvetil dejstvom, ki jih zaradi svojega divjega čustvenega viharja nisi sposobna videti:
     – nihče se ne veseli odstrela, kmetje še najmanj;
     – zahtevajo odstrel samo zaradi varnosti;
     – ni veselih kmetov, ki bi se slikali poleg medvedih kadarvrov.
     Ostala tvoja “duhovna” bluzenja, ki le izkazujejo tvoj čustveni nered in praznino v glavi, pa prosim zadrži zase. Če te le ne daje čustvena inkontinenca, se drži argumentov (česar pa mislim, da zblojena kot si, nisi sposobna).

     • Nšo-či

      Razglej se po portalu. Mogoče se zaveš svoje nasilne narave.

     • Janez Korenjak

      Ma ja… še ena 50+, ki jo jebe mena in hormonske spremembe ter se ne zna prilagoditi novemu življenskemu obdobju drugače, kot da z ogledalcem med nogami išče svojo duhovnost; omejena na ceneno psihoblebetanje in laično ocenjevanje drugih, argumenti pa so se zgubali kot tvoja mladost… Če imaš argumente, jih daj na mizo, svoje indijanske duhovne finte pa prihrani za tistega, ki bo to prenašal (osamljena kot si, pač ni nikogar – za to si si pač sama kriva).

     • Felikss_AH

      Tale ni nasilen, je samo zarukano govedo

     • tretjerazredni

      Kdo se ne veseli odstrela, kmetje itsk nimajo kaj delat, če so pametni, povdod je csaj eden pri lovcih otiroma v družbeni samozaščiti, subvencije vlagajo v visoko tehnološko orožje, s katerim se spravijo na gozdne koze, kot predatorji iz vesolja v filmih. Poglej si enkrat kako se družijo slovenski lovci, vsak rad pokaže svoko novo tehnološko igračo in specialne kalibre, ki jih nima niti vojska. Teren nadzirajo s poceni kitajskimi kamerami za nočno gledanje, vsako potko in jaso gledako preko interneta. Njihove snajperske puške nesejo tudi dva kilometra, opremljene so s posebno optiko in laserskimi namerilniki, živali lovijo že tudi z droni.

      Točno tako, kmetavzarji komaj čakajo, da dobi družina naređenje iz občinskega general štaba, za masovni pomor, ko priredijo pravi spektakel. Imajo vse organizirano, kadar je mesa veliko, divjačino pridejo odret in razkosat pravi mesarji, s trgovinami se uskladijo za obnovo zalog, zaslužek gre pa za posodabljanje koče, opreme, krmišč,…
      To je vse samo propaganda, prava nevarnost so pijani zarukanci in retardi, ki uporabljako velikega psa kot orožje, ki si ne dajo dopovedat, da živi okoli njih čedalje več ljudi in hodijo mimo turisti, take potem mačo streznijo organizirani lovski pohodi, ampak saj nič ne zaleže, če so pa že kemično lobotizirani od domače patovke, ideologije in propagande.

   • tretjerazredni

    Daj no mir, seveda se ustrelijo tudi medvedi, to je vendar častna trofeja. Take odprave se tudi posebej organizirajo in sodeluje cela družina, včasih povabijo še kakšnega bogatega amaterskega lovca zraven, da se lahko potem hvali pred poslovno družbo. Preveč pa tudi ne, ker to je poceni safari, vsak bogataš hoče ubijati medveda v Kanadi ali Sibiriji, ker tam je prava divjina in mislijo, da se dela kaj drugače.
    Divjačina se odproda industriji, ki zalaga memške trgovine, seveda, kaj si pa mislil da naredijo z vsem tistim, od klopov okuženim mesom, to je najdražja delikatesa.
    Medvedi seveda ne žrejo nič naravnega in tudi ne lovijo v tropih, divjačino ne zna vsak pripraviti, ker je meso bolj zateglo, domači jagenjčki so precej bolj okusni, sploh pa bolj zdravi od gozdnih koz. Ampak oligarhije si to vseeno kupujejo, divjačina jim daje občutek, da so pomembni in del neobstoječe nacionalne tradicije, retardi in večni hlapci, kaj češ.

    • Janez Korenjak

     Naj ti Repovž plača presaditev pameti: v tem letnem času ni medved vreden nič, prav nobena častna trofeja ni to (ne kožuh, ne meso nič). Vprašaj lovce, ali jih morda nagačijo: odgovor je ne; prepariranje je izumrlo! Kadavrov od odstrela ne morep prodati za nič, niti kot užitno meso!
     Da se bo zgodil odstrel, ste KRIVI socialistični idioti tvojega kova, ki poskušajo upravljati s kmeti, tako kot ste na Ministrstvu za okolje in prostor prevzeli od lovskih družin upravljanje z velikimi zvermi – in zajebali do konca, do tako bridkega konca, da se sedaj mora uveljavljati odstrel kot edina metoda, da ljudje ne bodo ogroženi.
     Tvoje pravljične blodnje o lovskih safarijih pa si res raje delite z jointom v prvi brezdelni socialistični skupnosti.
     Pojma nimaš, samo nakladaš. V Mladini bi te plačali za takšno prostitucijo, tukaj pa se izdrkavaš zastonj.

     • tretjerazredni

      Ne razumeš, za trofejo gre, prvorazredni slovenci se morajo neprestano pojavljat in dokazovat, za njih je ubiti tako žival stvar prestiža.
      Jaz te nočem spraviti v slabo voljo, ko ti dokazujem, da si zarukan, ker nočem, da trpiš, rad bi samo, da se začnete taki zavedati ladtne zavoženosti in asocialnosti.
      Spremeni družbo, začni potovati, odkrij kaj novega, pa to.

   • šmentanamuha

    Ne moreš brez svojih mizoginih komentarjev? To ti jemlje verodostojnost.

    • Janez Korenjak

     Aja? Sem mislil, da komentarji samooklicanih psihoblebetačev vam sami po sebi odvzemajo verodostojnost. :-)
     Saj, ko hormosko motene babe nimate argumenta, pa vam na ocenjevanje psihe drugih udari – same pa očitno nesrečne tako, da bi še medvede posvajale.

     • šmentanamuha

      A te je kera nogirala, da si takoh sovražen do zensk? Tvoji mizogini komentarji ti jemljejo verodostojnost…tudi prepirati se je treba znati.

     • Janez Korenjak

      :-) Ne. So pa tvoji “komentarji” jasen prikaz, v kaj zabredejo hormonsko motene posušene češplje, ko jim zmanjka mladosti. Duhovnost, pa medvedke bi posvajale. Vse jasno: hormoni špilajo jalovim baburam. Kar, pogumno. Moški se te itak izogibajo, glede na to, da se tvoj intelektualni domet ustavi pri papagajskem ponavljanju “mizogenosti”.

     • šmentanamuha

      Ajej, posušen testis, zdaj si pa razkril samega sebe, kaj te v resnici muči. Jaz ne zasmehujem ljudi zaradi njihove starosti, ker ne vem, koliko je kdo star inti tudi ne, in tudi sicer je to najbolj primitiven način, da poskušaš nekoga odstraniti iz debate, ki ji nisi dorasel. Očitno te najedajo leta.
      Da boš videti vsaj malo pameten, se nauči pravilno napisati besedo mizoginija in poglej v slovar, kaj pomeni. Moje sožalje, nisem vedela, da je tako hudo s tabo.

  • šmentanamuha

   Všeč mi je tvoj sarkazem.

 • tramal

  Kje so komunistični bedaki videli ,da se na tako majhnem ozemlju ,naseli tako veliko zveri.Naselite jih v ljubljano.Tam je ogromno golazni ,pa bodo zveri imele kaj za jest.

  • šmentanamuha

   Bolano, medvedov in volkov nihče ni tukaj naselil, ker je to njihov teritorij od nekdaj. Se je pa na njihov teritorij priselil človek brez pameti in zdajz državno pomočjo goji drobnico pred nosom zveri, lovci pa so ukinili mrhovisca in streljajo divjad, ki je njihova naravna hrana. Dej malo premisli, kaj pišeš.

   • tramal

    Nisem napisal da jih je potrebno pobiti ,temveč zmanjšati število,ostale pa podariti državam ki jih bodo sprejele.Imaš prav .preveč lovcev je že skoraj iztrebilo njihovo hrano in zato iščejo na kmetijah.Imam preveč rad živali ,da bi hotel njihove poboje.

    • šmentanamuha

     V redu, torej se strinjava, da je težava neumno upravljanje z gozdovi in zvermi, ki jim pobijajo hrano zaradi prodaje divjačine za kulinariko.

     • tramal

      Točno tako .Mi sploh ne potrebujemo lovcev,saj narava sama poskrbi za ravnotežje.

  • Dada

   Komunističnih bedakov ni, jih ni bilo, in jih ne bo. Si pa ti en bedak. Naseljenih je bilo nekaj risov, zadnji iz Romunije. Pojma nimaš….

 • totex39

  Res smo nesrečna država na eni strani nam življenje uničujejo zverine na drugi strani pa vsiljeni afriški migranti.

  • tretjerazredni

   Najbolj čudno je, da nikjer ne vidiš ne enih in ne drugih, samo pokvarjene in hudobne ljudi, ki običajno delajo za gnilo državo.

 • Jan Kovalski

  Rešil ga je slučajno mimoidoči avtomobil.
  Volkovi napadli italijanskega kolesarja pri Komnu na slovenskem krasu:

  https://ilpiccolo.gelocal.it/trieste/cronaca/2019/08/08/news/pedala-vicino-a-san-pelagio-e-i-lupi-gli-sbarrano-la-strada-1.37328692

  • tretjerazredni

   Volkovi ali vaški potepuški psi?

  • šmentanamuha

   To pomeni, da ne moreš kar brez pameti kjer koli kolesarit.

 • Jan Kovalski

  Volkovi napadli italijanskega kolesarja pri Komnu na slovenskem krasu (še slovenska verzija):

  http://primorska24.si/pozor-volkovi-tudi-v-komnu/

  • Big Dick Tony

   Pol pa je bil slab kolesar. Primož Roglič bi pobegnil.

   • tretjerazredni

    Nimaš kaj bežat, če si na kolesu, žival je hitrejša, sploh v breg, hitro lahko grdo padeš, takoj moraš stopiti dol in uporabiti kolo za ščit pred zverino.
    Potem pa po lastniku oziroma odgovornim, z vso silo, naj delajo za tebe, če so ubogali žival.

    • Big Dick Tony

     Ja, sam PrimoŽ Roglič bi pobegnil…tudi v breg. Bil je tretji na Tour de France. Ko bo prvi pa bo pobegnil tudi gepardu :)

     • Jan Kovalski

      Tudi najboljši kolesarji na svetu ne morejo v hud klanec hitreje kot 13 km/h, volk je mnogo hitrejši.

     • Big Dick Tony

      A res? Kaj ne poveš?

     • Jan Kovalski

      Alp de Huez,najbolj znan vzpon na Touru.
      Klanec je dolg 13,8 km, s povprečnim naklonom 7,9 %

      Rekord ima Pantani 37:35, povprečje cca 22 km/h

      http://www.stickybottle.com/blogs/cycling-fastest-times-alpe-dhuez/

      Pri naklonih nad 10%, ki niso redkost, so hitrosti krepko pod 20 km/h.

     • Stric iz ozadja

      Opomba: Najboljsi rezultat dosezen s pomocjo dopinga (so oznaceni s krepko), tako da je prvi merodajni rezultat vzpon Naira Quintane 39:22

     • tretjerazredni

      Sicer kul, zgleda imamo tudi mi svojega Armstronga, ampak zverini ne pobegneš zlepa, pes teče skoraj 50 km/uro, ker je nizko, tudi v breg.

     • šmentanamuha

      :-)

  • tretjerazredni

   Lep primer, italijan mi vedel, da bo vozil po džungli. In tega bo samo čedalje več, zdaj smo v EU, zidu ni več, popotniki imajo prosto pot.

   Žalostno je, da slovenci pa to mirno prenašamo, marsikje sosedov pes odloča kdo sme po javni cesti in kdo ne. Je pa res, da je tak pes bolj pameten od gospodarja in ima pri kmečkih družinah glavno besedo. Baje je bilo od nekdaj tako, še pred elektriko in pametnimi droni, če se še kdo spomni fevdalizma.

  • Jan Kovalski

   Tu sem že večkrat kolesaril, takole izgleda:

   https://www.google.si/maps/@45.8200639,13.6928861,3a,75y,266.92h,83.46t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJqLT5VlOURrrLBjtYCgflQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl

   … divjina, če te tu na samem napade trop volkov, in ti na biciklu, se ne moreš ubraniti.

   • šmentanamuha

    A zato, ker bi ti rad kolesaril po nekih neobljudenih lokacijah, je zdaj treba za vsak slučaj tam pobiti vse živali, ki bi te lahko ogrožale? Kako boš pa pobil klope? Zaradi njih je veliko več žrtev in posledice so dolgotrajne.

 • maverkick

  Ke si jaro ćefurđija? Sam še ti mi nedostaješ

 • Igor Karlić

  Zgodba o 2 Guvernerjih iz Amerike

  Guverner Texasa se je sprehajal in divji kojot napade njegovega psa. Potegne revolver, ga poči in gre naprej. Drugi dan pridejo turisti in navdušeno opazujejo, kako se mrhovinarji mastijo s kojotom. Turistični vodnik navdušeno razlaga, o zakonu divjine.

  Suma sumarum: Strošek 5c za metek, rešen pes, navdušeni turisti in 1 mrtev kojot, dobiček za ekonomijo.

  Psa guvernerja Kalfiornije tudi napade kojot. On zbeži stran. Pes se zravsa a preživi. Odredijo odstrel a zaščitniki živali protestirajo. Zato najamejo skupino strokovnjakov, da rešijo situacijo. Odredijo premestitev živali. Do takrat je pot zaprta.

  Suma Summarum:
  Poklan pes. 3000 USD za veterinarja.
  1 poklan kojot, ki kasneje umre v agoniji.
  30 000 USD za strokovno ekspertizo.
  30 000 USD za premestitev.
  Ker so premestili pumo namesto kojota, da bi opravičili stroške in slabo poznavanje zveri v guvernerja Kalifornije, so dobili še:
  – Trpeče mladiče, ki zaradi odsotnosti matere žalostno javkajo do boleče smrti zaradi lakote.
  – Premeščena puma se pokolje s pumo na katero teritorij so jo preselili. Poklana druga puma slabo lovi, tako da spet dobimo novo skupino mrtvih mladičev.
  Turisti so besni, saj ne morejo na ogled za katerega so plačali.
  Gospodarstvo utrpi škodo.

 • maverkick

  Res ka bi mi brez Đankše jao jaoookoo

 • Janez Kepic-Kern

  V
  VELIKIH LAŠČAH SEM BIL.
  BILO NAS JE NAD 500 LJUDI
  IZ
  VSE SLOVENIJE. Jaz Janez-Kepic Kern sem nastopil
  in povedal, da so normal ljudje, ki jih poznam – RESNO MNENJA
  1.
  DA JE VOLKOVE NEKDO RAZVOZIL – PO SLOVENIJI,
  2. TUDI KOJOTE.
  3. GLEDE MEDVEDOV PA
  – KER SE ODSTREL VSAKEGA MEDVEDA – PLAČUJE
  SE ZDI,
  DA IMA NEKDO,
  KI IMA DENARNO KORIST OD – ODSTRELA MEDVEDOV
  SE ZDI – INTERES,
  DA JE V SLOVENIJI – MEDVEDOV – ČIM VEČ.
  Imamo državne organe,
  ki so plačani za odkrivanje itd
  TAKIH MALVERZACIJ – PA NAJ URADNO UGOTOVIJO,
  KAJ
  JE RES IN KAJ NI RES V ZVEZI ZVOLKOVI IN MEDVEDI L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  PONAVLJAM
  SPODAJ NEK – SE ZDI – ČUDAK – Z VZDEVKOM ” BIG (verjetno) FAT TONY
  izraža mnenje, željo,
  ŠALA

  DA BI BIL RAD POJEDEN OD VOLKOV.
  TUDI BITI OBGLODAN OD MEDVEDOV – JE – SE ZDI – ZANJ – ČISTO OK.

  KONEC ŠALE.
  Nekateri so pa res čudaški – do AMENA. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Big Dick Tony

   V Halozah smo sami šakali :)

   • Janez Kepic-Kern

    NE – FANTAZIRAJ.
    KJE SI PA TI
    ŽE KDAJ VIDEL KAKEGA ZAJETNEGA ŠAKALA? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • Big Dick Tony

     Jaz sem v Halozah… v Zavrču. Sami šakali !!!

   • šmentanamuha

    ;-)

 • Big Dick Tony

  Dajte nehat to paniko delat no, psi so pobili in pogrizli že ničkoliko ljudi, pa jih ne pobijemo vseh v Sloveniji. Volkovi še nobenega človeka niso. Zadnja žrtev psov je bila babica, ki so jo skoraj pojedli trije psi, sosed je opisal, da je mislil da se igrajo z igračo iz blaga, tako so jo metali po zraku.

  Kakšno histerijo se greste proti volkovom a psi dosti bolj nevarni in neprimerno več napadov na ljudi in celo smrtne žrtve. Prekprokleti hinavski desničarji !!!

  • tretjerazredni

   Kaj dela Pahorjeva pasja policija, zavija na polno luno, kot vedno.

 • Olga101

  Janez Janša, Naš Heroj! Heroj slovenskega ljudstva!

  • Big Dick Tony

   Olga101, Naša Budala! Budala slovenske desnice!

   • Olga101

    Pišete svojemu dežurnemu idiotu, ki tako kot vsi levičarji manipulira in diskreditira v tujem imenu?

  • fon johan

   Ja plesasti heeeee

  • Olga101

   [email protected], 1 Upvotes! Res je uspešen in vam trn v peti! Srečno Janez Janša! Dol z udbomafijo na portalu, ki zlorablja Nicke!

 • Big Dick Tony

  Tako, nazaj v srednji vek! Kmečka vstaja. Tudi jaz nočem, da mi vrane gnezdijo na drevesu in mi poserjejo avto! Dajmo postrelit vse živo, ker nismo sposobni zaščititi sebe in otroke in muce in kužke…Slovenski tumpeki ste… ne pa Foglof Tunek !!!

  • šmentanamuha

   Včasih pa ti celo uspe kakšen prebavljiv komentar.

   • Big Dick Tony

    Meni so zadnjič mravlje napadle hrano na pikniku.Država nič ne ukrene. Hočem, da pobijejo vse mravlje. Zahtevam odstop ministra za okolje in podajam kazensko ovadbo zoper predsednika vlade.

    PS: Da ne govorimo o komarjih in muhah…zlasti šmentanihmuhah :)

    • šmentanamuha

     :-)

    • tretjerazredni

     Odločen predlog, vsaka kmetija bi morala madtaviti vsaj deset vab za mravlje okoli svoje barake, med sezono, tam kjer živijo ljudje nimajo ščurki kaj iskati in gniti po stanovanjih, ker njihov razkroj prinaša družinam edino bolezen.

 • fon johan

  Oba na sliki imata cudovito pleso

  • učko

   Jah, le kako sta se lahko potem tako srdito zlasala za primat v SDS stranki ?

   • fon johan

    Ni bilo lasanje, brcanje v jajca, zato je zmagovalec dobil partizansko ime jajo

 • Manca

  Kar je od jajota, je preveč. Bi ga najraj po uni pleši butasti, fuj

  • fon johan

   Spoliraj mu jo…..

  • anzek

   En komentar pa si že na block… rekord dosedaj, no….

 • Big Dick Tony

  Protestni shod kmetov? Vse je naščuvano iz strani SDS-a !!! Tudi veliki vodja bo poslal svoje predstavnike.
  Mogoče bo tudi Angelca prišla. Bo prinesla potičko.

 • Janez Kepic-Kern

  NAŠA
  SLOVENIJA
  RABI
  TAKO – PRIBLIŽNO TAKO – HIMNO – KOT – KORZIKA.
  Korzika – ni velika,, ni bogata – ampak – domačini jo imajo radi.
  In
  ji pojejo tako bajno lepe pesmi. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  TEBI – KORZIKA

  https://www.youtube.com/watch?v=iv15R81gKhA

  • Big Dick Tony

   Čuj voluhar stari iz KOMENDE… Tema so medvedi in volkovi…ne pa korziška himna… Kapish?

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA

    ČUJ, ZAJETNI “ŠAKAL” IZ HALOZ – PEJDI TI RAJE TUNEK K TVOJI – TUNKI !
    IN BRODI PO ŠPEHU – V TUNKI,
    MORDA BOŠ NAŠEL – KAKŠNO KLOBASO V NJE – ŠPEHU.

    KONEC ŠALE
    Pojasnilo nepoučenim: TUNKA – NI ŽENSKA !
    TO
    TUNKA JE PRLEŠKI ČEBER NATLAČEN S FERMENTIRANIM MESO – V ZASEKI, ŠPEHU.
    Tudi toti TONY
    se zdi vedno bolj podoben – eni ” TUNKIi” – čebru, pač. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • tretjerazredni

   Najboljši stvari na Korziki sta bili Napoleon in Alizee.
   Vpiši v youtube Alizee in Moi lolita, pa boš videl kaj je tam narodna.himna.

 • Big Dick Tony

  Čujte, naj si kmetje ustrezno zavarujejo živali z visokimi električnimi ograjami, za katere dobijo celo subvencije. Nasploh pa naj pazijo na svoje živali. Temu se je včasih reklo: PASTIRSTVO !!!

  PS: Tudi Janez Janša pazi na svoje ovce…ima jih pod kontrolo. Vidite, kako poslušno zanj glasujejo :)

 • Big Dick Tony

  Danes volkovi in medvedi…jutri že mačke in pse…potem še pridemo levičarji na vrsto !?!? Seljačko buno je potrebno zatreti v kali !!!

  • tretjerazredni

   Velile in nevarne pse je teeba ovcezno zatret, kdor nima posebej ograjenega prostora, take zverine preprosto ne more rediti in je tudi brez veze, saj ne sme imeti nobenih stikov z ljudmi, niti skozi varno ograjo ne.
   Kdor pušča tskega psa prostega okoli hiše, kjer so otroci, sosedje in gre mimo kalšna pot, je nor in bi moral odgovarjati, psa pa ni morali takoj evtanitirati.
   Prej bo tak pes ratrgal naivnega človeka kot volk ali medved, ker pes nima nobenega strahu in spoštovanja do gospodarjev, ki mu ne dodelijo vloge v njijovem čudno smrdečem tropu.

 • Big Dick Tony

  (EKSKLUZIVNO)

  Levičarji bomo predlagali, da se prepove pravljica “Rdeča kapica in volk”… Vsi preživijo, samo volk umre. To ni prav. S tem vzpodbujamo naše malčke, da so nasilni do živali !!!

  • tretjerazredni

   To je pa zato, ker de otrokom pripoveduje lažna, cenzurirana verzija originalnih pravljic, v resničnem, izvornem originalu, volk raztrga več ljudi, tudi rdečo kapico, zato ga potem skupaj ubijejo vaščani.

 • Janez Kepic-Kern

  JE
  BILO REČENO, DANES V VELIKIH LAŠČAH

  ŠALA

  AMPAK RES JE BILO REČENO,
  DA
  VSI VEMO, DA VOLK RAD POJE – R D E Č E KAPICE.
  Mišljene so
  pravzaprav – “RDEČE KRAVATE” Se zdi.
  Te
  bojo baje ti volki in medvedi – popapcali. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Big Dick Tony

   JE
   BILO REČENO, DANES V VELIKIH LAŠČAH

   ŠALA

   AMPAK RES JE BILO REČENO,
   DA
   VSI VEMO, DA VOLK RAD POJE – JANEZA JANŠO.
   Žal je
   TAKOJ VSE IZBRUHAL…še sedaj se zdravi.
   KONEC ŠALE

 • SIMON ROZIC

  Vse te “ksantipe” in zagovornice zveri bi pripeljal v pašno ogrado na “vesele” počitnice …
  Bi natančno videli, kako se obnese sobivanje in za večne čase zaprli sikajoče
  gobce velikih živalskih, lažnivih “humanitarcev”

  • Big Dick Tony

   Pristop strahopetcev je, da je potrebno pobiti vse česar se bojijo. Zelo smo človeški, nekateri se celo ne ustavljajo pri živalih …

   Da bo človek zares varen, je potem potrebno pobiti vse divje živali. Prav vse do zadnje potamanite!?!?

   • macon

    Za divje živali se zavzema duševni bolnik Tunek, ki bi do pol sodržavljanov pometal v jame. Za crknit. Norec, pojdi se zdravit.

    Admin, prosim pobriši zgornjega fašista.

    • tretjerazredni

     Ugovarjam, on je povedal svoje, ti si mu odgovoril, oboje skupaj je dialektika, ki jo ta narod najbolj potrebuje, če nočemo, da bo vse res.

   • lokec

    Tako je potrebno je pobiti vse volkove, lisice in bike kakršen si ti.

   • tretjerazredni

    Točno tako, prej ne bo mir, vse človeku nevarno bo za večno izginilo iz tega vesolja, ne samo tega planeta.

  • šmentanamuha

   Tebi so prevečkrat brali pravljico o Rdeči kapici, se mi zdi.

   • anzek

    Danes se pa nič ne repenčite??

    Švedska ima 22 krat večjo gozdno površino od SLO, pa ima zgornjo mejo števila medvedov določeno, to je 1000!!

 • Stric iz ozadja

  Komu mar za korupcijo v zdravstvu, sodstvo, migrante, bancno luknjo, … Volkovi so najbolj pomembni, dajmo zaradi tega protestirat.

  • tretjerazredni

   Vsaj nekaj kar lahko premagamo in se napijemo krvi živalskih poražencev.
   Volkovi so si sami krivi, če bi bili socializirani kot psi, bi jih še redili, izumrli bi šele skupaj s človekom. Aja, pes je vrsta volka, ki se je pustil udomačiti tuji živali, da bi mu bilo v pasjem živlkenju fino

  • šmentanamuha

   Ja sej, ko pa je bil shod proti ilegalnim migrantom, pa nikjer nobenga.

 • +Slovenec

  Janša, ne serji. V tej kapitalistični državi smo Slovenci na slabšem kot medvedi. Od te države imajo koristi taki pankrti, kakršen si ti.

  • Big Dick Tony

   A je res pankrt? Poglejmo: Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša iz Kosova dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosuplja. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša.

   • montyamp

    Ka pa vaški zabavljać ??????????
    Baje da je neki politkomisarski bandit sejal po čefuriji .

   • učko

    Ne deluješ resno! Janša je njegov krušni oče. Bilo bi neznansko naključje, da se je tudi on imenoval Jansha. Butelj !

    • tretjerazredni

     A ti poznaš Janševe, daj še nam povej kdo so bili, nikjer še nisem videl nobenih resnih zapisov o njegovem očetu in mami.

     • Desnoklik

      Brata ima.

  • Imperial Commando

   V kapitalizmu uspejo sposobni in pridni ljudje. Kdo je teb pa debilu Tuneku kriv, da sta radikalno nesposobna luzerja? Odgovor poisci v ogledalu.

   • učko

    V Zloveniji so pridni in sposobni hlapci na minimalcih.

    • Imperial Commando

     Ni res, ne sodi po sebi.

    • Stric iz ozadja

     Slovenija ni kapitalisticna.

     • učko

      Zlovenija je LOPOVISTIČNA !

  • učko

   Ne živimo v “kapitalizmu” pač pa v LOPOVIZMU. Kučan in njegova mafija niso kapitalisti pač pa lopovisti in plenilci davkoplačevalskega denarja !

  • Olga101

   Mislite svoje, levičarske pankrte, SlovenAc??

   • +Slovenec

    Vsi v naši politiki so enaki, pa tudi če so levičarji ali desničarji. Od nobenega ni koristi.

  • centurion

   Jebotipasmater zagamano.
   Levuhar smrdljivi.
   QWA si pol, če si od bulmastifa sin…?
   Hmmm, ja , pasji pankrt…

 • Olga101

  Vse spoštovanje Janezu Janši in SDS! Očitno sta trn v peti levičarjem, saj dežurni udbasi na portalu spet poskušajo zlorabljati Nicike in diskreditirati ljudi! Srecno Slovenija!

  • Dada

   Janša naj gre s kmeti crkovino pobirat, potem bo imel čast. Za zdaj samo gobec otresa in nič ne naredi.

 • lokec

  Danes sem dal enemu volku soli na rep, da je počakal.

 • Janez Kepic-Kern

  Ponavljam !
  V
  VELIKIH LAŠČAH SEM BIL.
  BILO NAS JE NAD 500 LJUDI
  IZ
  VSE SLOVENIJE. Jaz Janez-Kepic Kern sem nastopil
  in povedal, da so normal ljudje, ki jih poznam – RESNO MNENJA
  1.
  DA JE VOLKOVE NEKDO RAZVOZIL – PO SLOVENIJI,
  2. TUDI KOJOTE.
  3. GLEDE MEDVEDOV PA
  – KER SE ODSTREL VSAKEGA MEDVEDA – PLAČUJE
  SE ZDI,
  DA IMA NEKDO,
  KI IMA DENARNO KORIST OD – ODSTRELA MEDVEDOV
  SE ZDI – INTERES,
  DA JE V SLOVENIJI – MEDVEDOV – ČIM VEČ.
  Imamo državne organe,
  ki so plačani za odkrivanje itd
  TAKIH MALVERZACIJ – PA NAJ URADNO UGOTOVIJO,
  KAJ
  JE RES IN KAJ NI RES V ZVEZI ZVOLKOVI IN MEDVEDI L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  PONAVLJAM
  SPODAJ NEK – SE ZDI – ČUDAK – Z VZDEVKOM ” BIG (verjetno) FAT TONY
  izraža mnenje, željo,
  ŠALA

  DA BI BIL RAD POJEDEN OD VOLKOV.
  TUDI BITI OBGLODAN OD MEDVEDOV – JE – SE ZDI – ZANJ – ČISTO OK.

  KONEC ŠALE.
  Nekateri so pa res čudaški – do AMENA. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Big Dick Tony

   Spet lažeš…voluhar iz KOMENDE !!!

   • Janez Kepic-Kern

    Kaj pa ni res,
    od tega – kar sem napisal ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Big Dick Tony

  Kako naj zdaj to razumem…to kar laple Janša in zabiti kmetje? Da bomo ogradili gozdove oz. ogradili življenjski prostor zveri, ki potrebuje veliko prostora za gibanje, samo zato, da bodo kmetje varni, ali kako? To je pa SRAMOTNO, DA TO NEKDO IZJAVI. SKRAJNO SRAMOTNO! Že po taki izjavi vidiš, da je cela reč politično naštelana iz strani SDS-a. Pravi kmet kaj takega nikoli nebi izustil. Poudarjam PRAVI KMET…SDS-ovci pa ste zabiti kmetje.

  • tretjerazredni

   Jaz vidim dve,neumnosti, ena neumnost ali druga, lahko tudi obe skupaj, tako razmišljanje je preprosto ne umno, prilagojeno za retarde, in tudi prihaja od retardov.

 • Big Dick Tony

  POZOR POZOR POZOR !!!

  Moškega, ki je kolesaril v kanadski provinci Britanska Kolumbija, je napadel grizli. 45-letnik se je uspel ubraniti z uporabo žepnega noža.

  Naj si tudi naši kmetje nabavijo žepne nože…in naj nehajo protestirat pod nadzorom SDS-a. Če lahko kanadčan, lahko tudi oni. Kapish?

  • tretjerazredni

   Kako ti lahko pomaga pipč pri medvedu, lahko ga edino vržeš proč, da boš lažje bežal, ker če bi ga po nesreči samo malo ranil, ga medved ne bi samo ubil.

 • Big Dick Tony

  Minister Zajc kmetom odgovarja: “NE BOM ODSTOPIL !!!”

  Tunek kmetom odgovarja: “BODITE PRIJAZNI DO VOLKA IN MEDVEDA !!!”

 • Imperial Commando

  Tunek je spet v pogonu v trosenju lazi in debilizmov. Patetik brez lajfa.

 • Hribouc

  Janez, maš prou, res je!

  AMPAKI?
  Rezultat je za en drek, zverin in zveri, v ogradi in izven nje kolikor češ. še v arest so te dale!
  Pesnikovanje, pisanje in delanje analiz je en kurc!
  Dost je ujanez-action!
  Zvera v prvo borbeno linijo ! De vidmo kaj bo ratal!

 • Slovenec

  Ima Janez Janša popolnoma prav.

  • Olga101

   Naš Janez Janša ima vedno prav.

   • Olga101

    Mislite Milana iz Murgl?

  • tretjerazredni

   Kadar so daljši dnevi, Janez pove več točnih stvari.

 • Big Dick Tony

  Z takimi shodi in privitimizmi kot jih zganja Žveglič, hočejo ustvariti ideološki boj med podeželjem in mestom.Vseeno upam, da večina ni tako neumna, da jim bo nasedla.

  • tretjerazredni

   Konec komunizma je zadnji boj med razredom delavcev v mestih in razredom kmetov na podeželju, za brezrazredno družbo preživelih idiotov.

 • Monika April Primc

  Ker pično spolniti povelje sim mislil in naroda želje brez premisleka v pomor gozdnih živali sem planil, umetno prigotavljen bor je v bistvu zmago mi naklonil dostojno un v odgovor da ker pokorščina dolžnost je ta.

  • šmentanamuha

   ?? A lahko tole prevedeš, prosim.

 • Big Dick Tony

  Predsednik sindikata Anton Medved je v osrednjem nagovoru zahteval, naj se volkove odlovi ali odstreli, populacijo pa ohrani v ograjenih kompleksih znotraj državnih gozdov. Medvede pa naj pustijo pri miru :)

 • Janez Kepic-Kern

  Od BIg (verjetno) FAT TONYJA
  bi
  bilo lepo, če bi nam povedal,
  OD KDAJ IMAJO V HALOZAH – KOJOTE ‘
  Ali
  NISO KOJOTI ČISTO AMERIŠKE ŽIVALI ?
  A – ALIGATORJE – krokodile – tudi imate v HALOZAH ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Morala

  Niti je nismo delali za to, da imamo sedaj v SLO pol priseljencev iz ex-Yu! Smo Yu v malem! Zveri je preveč za malo SLO!

 • Big Dick Tony

  Tudi v SDS-u je ena “zver” za odstrel. Ne vem kaj čakajo…naj bodo zgled kako se to dela. Ratatata…in “zveri” ni več !!!… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha -…

 • Olga101

  Bog obstaja! Imenuje se Janez Janša!

  • Olga101

   Olga101
   @olga101m

   1 Upvotes

  • cosmosjasnovidec

   Sedaj pa že res pretiravaš.
   Janša ni nikakršen bog saj niti ne more biti,ker dejansko boga ni,ker,če bi bil se ne bi dogajale take pizdarije kot se dogajajo na zemlji.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Desnoklik

  Koliko sem jih blokiral danes, mamamija.

 • Olga101

  Janez Janša, Ti si naš HEROJ!

  • herman

   Baba zmešana! A ti je prišlo?

   • Olga101

    Vedno ko pogledam našega Janeza.

   • Olga101

    Obrnite se na brezspolnega udbasa!

 • Olga101

  Slava Janezu Janši, Našemu velikemu Odrešitelju!

  • Olga101

   Celo udbaši mu to priznavate?

 • cosmosjasnovidec

  Ne vem kaj naj osebno rečem na vse tole.Na eno stran ima Janša prav na drugo pa ne in se to ne bo dobro končalo garantirano pa je,da si bo Janša nabral nasprotnike katerih sedaj ni imel tudi na desni strani,ker vse to izgleda samo na politično manipulacijo.
  Tudi sam sem velik nasprotnik pobojev vseh divjih živali in se z poboji le teh nikakor ne morem strinjati,ker vem,da vse skupaj ni prikazano kot je dejanska resnica.
  Dolžnost države je,da zaščiti državljane pred problemom divjih živali z izolacijo kot so razni zaščitni objekti,rezervati in tako dalje.
  Seveda pa,ker levuharska nesnaga v vladi ni pripravljena financirati sredstev za zaščito saj denar namenjen za to raje pokrade ter si ga natrpa v lastne žepe.
  Kmetje bi se morali pritožiti na ustrezne ustanove v tujino (Strausburg itd.) ter jih z tem problemom seznaniti,ker EU že je in vedno dodeli denar za take namene ampak ta čudežno ponikne v tujini pa ne vedo dejanskega stanja.Seveda je najlažji ter najcenejši strošek kar postreliti vse živali katere se v Sloveniji nahajajo potem pa pride na vrsto odstel Slovencev kateri so proti levakom ter muslimanski golazni katero tihotapijo v državo.
  Levuharji pa celo sami v kletkah vozijo divje živali katere spuščajo v bližini kmetij ter naseljih ravno z namenom,da dosežejo odstrele.
  Njihov namen je počistiti gozdove,da bi se lahko muslimanska golazen mirno sprehajala čez njih,ko pride večji naval in ne bi bili ogroženi.
  Postreliti je treba to golazen v vladi ter muslimansko drhal pa bodo tudi divje živali čudežno poniknile.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • šmentanamuha

   Kar dobro razmišljaš.

   • cosmosjasnovidec

    Ker je taka tudi resnica.
    SDS garantirano ve tako kot jaz,da se za take zadeve mora vložiti pritožba na ustrezne ustanove v tujino z katerimi upravlja EU enota in ne spodbujati državljanov k pobojem divjih živali.
    Jebem jaz v tem primeru kretena Janša sicer pa je že bil v vladi in ni pokazal ničesar drugega kot sedaj ti pritegnjeni levuharji kateri v vladi so.
    In sedaj naj pišem,da ima Janša prav,če vem,da je v popolni temi????
    Jaz vedno napišem tisto kar je res ne glede ali so levi ali desni,če pa ni pa tudi ne bom napisal,da je kot nekateri desničarji samo zato,ker so pač na desni strani in me boli gospod penis kaj si kdo misli o tem.
    Pizdo materino mi taka manipulacijska nakladanja gredo že pošteno na živce.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  Ponavljam !
  V
  VELIKIH LAŠČAH SEM BIL.
  BILO NAS JE NAD 500 LJUDI
  IZ
  VSE SLOVENIJE. Jaz Janez-Kepic Kern sem nastopil

  – ZBRANIM IN VODSTVU PRIREDITVE
  SEM
  NEKAJ – POVEDAL O “ORLIH” DR. J. E. KREKA
  TER
  O NESPREJEMLJIVOSTI SEDANJEGA POZIDAVANJA – OBDELOVALNIH POVRŠIN
  ZLASTI POUDARIL
  in povedal, – pa sem
  NA MIKROFON
  da so normal ljudje, ki jih poznam – RESNO MNENJA
  1.
  DA JE VOLKOVE NEKDO RAZVOZIL – PO SLOVENIJI,
  2. TUDI KOJOTE.
  3. GLEDE MEDVEDOV PA
  – KER SE ODSTREL VSAKEGA MEDVEDA – PLAČUJE
  SE ZDI,
  DA IMA NEKDO,
  KI IMA DENARNO KORIST OD – ODSTRELA MEDVEDOV
  SE ZDI – INTERES,
  DA JE V SLOVENIJI – MEDVEDOV – ČIM VEČ.
  Imamo državne organe,
  ki so plačani za odkrivanje itd
  TAKIH MALVERZACIJ – PA NAJ URADNO UGOTOVIJO,
  KAJ
  JE RES IN KAJ NI RES V ZVEZI ZVOLKOVI IN MEDVEDI L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  P.S.
  PONAVLJAM
  SPODAJ NEK – SE ZDI – ČUDAK – Z VZDEVKOM ” BIG (verjetno) FAT TONY
  izraža mnenje, željo,
  ŠALA

  DA BI BIL RAD POJEDEN OD VOLKOV.
  TUDI BITI OBGLODAN OD MEDVEDOV – JE – SE ZDI – ZANJ – ČISTO OK.

  KONEC ŠALE.
  Nekateri so pa res čudaški – do AMENA. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Srbe na vrbe

   ŠALA
   KONEC ŠALE
   Če smo že
   pri tem
   kdo je čudaški
   predlagam
   da
   se pogledaš
   v
   ogledalo.
   L.R.
   JOHN
   DOE
   SLOVENIJA

 • Jan Kovalski

  Ker je preveč volkov in medvedov zahtevajo odstop Zajca.

  • šmentanamuha

   :-)

 • Janez Kepic-Kern

  ZA LAHKO NOČ
  Čudovito
  petje – CERKVENE HOZANE – s Korzike. l.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  HOZANA

  https://www.youtube.com/watch?v=RJC3yM-6wD8

 • Janez Kepic-Kern

  JA !
  S temi shodi – je treba nadaljevati.
  Hvala
  vsem organizatorjem in
  tistim,
  ki so javno povedali – svoje mnenje ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  DVIGNIMO KRILA PONOSNA …!
  ZAČETEK HIMNE
  “BRATOM ORLOM”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a
  KO
  SE BO SLIŠALA PRELEPA PESEM
  “BRATOM ORLOM”
  TAKOLE – IZ 2000 GRL,
  TAKRAT – BOMO SLOVENCI – OSVOBOJENI

  KOZIČANI POJEJO PESEM O SEBI IN O NJIM
  NAJLJUBŠI – KORZIKI.

  https://www.youtube.com/watch?v=p9EyqNZ8pP8

 • Janez Kepic-Kern

  EVKE V REVIJI SLOVENIANA
  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Janez Kepic-Kern

   NE ZMENIMO
   SE ZA SPODNJEGA – VERJETNO – F. TUNEKA.
   IZJEMNO ČUDAŠKI JE – TO VEMO VSI.

   ŠALA
   ZDI SE, DA SE JE ODLOČIL, DA SE BO V KORIST OBSTOJA – KOJOTOV – V HALOZAH
   PUSTIL
   OBGGLODATI KAR TAMKAJŠNJIM – KOJOTOM)!
   Kako, zaboga – so ZDA kojoti prišli v Haloze
   GA NITI NE ZANIMA. Se zdi.
   Dober tek kojotom – s Haloz. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

 • Franjo Trojner

  Danes so zagotovo zveri bolj zaščitene, kot državljani Slovenije.

 • črnaovca

  Janez & Co že vedo za kaj so delali državo, se jim je presneto splačalo. Ker niso imeli poguma narediti red z lustracijo imamo kaj imamo in tega se ne bomo kmalu znebili

 • Dada

  Janša pojdi mrhovino pobirat……

 • Dada

  A Janša je tako državo delal…. Ni dobro izpadla. Ali Demos zafušal, ali pa Janša. No, da se ne kregate, in Demos in Janša.

  • Imperial Commando

   No dj dj debilko, kdo je od osamosvojitve skoraj nonstop na oblasti? Levaki, zato sebe parkrat klofn, ker si sokriv, da je drzava kakrsna je.

 • Dada

  Kašni luzerski sliki. Starčki bi vladali… Jaaa, pa kaj še. Cajt za starčke je mimo.

  • Olga101

   Mislite murglskega starčka?

   • Dada

    Ha,ha,ha. Nice try. Na SLIKI sta starčka p. Pučnik in tvoj Janša. V penzijo in vnuke mirkat, da bo vsaj kaj koristi….

 • Olga101

  Šarec?

 • Olga101

  Ko nimajo argumentov, levičarji diskreditirajo, podtikanje, lažejo, zlorabljajo…Ni da ni! Ne prenesejo nikogar, ki jim drži zrcalo!
  Kljub silno “uspešnim” anketam svojega murglskega klovna, ponorijo, ko se pojavi članek o nekom, za katerega vedo, da je daleč sposobnejši od njihove murglske lutke! Udrihati je treba po Janezu Janši, SDS in seveda po vseh, ki si ju drznejo podpreti!
  V vsaki normalni državi ljudje nadzirajo in kritizirajo vlado in ne opozicije! Ker pa nismo normalna država, je pač tako kot je!
  Zato srečno Janez Janša! Srečno SDS! Srečno Slovenija!

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO – ni šala.
  Ja ?
  V Ljubljani se govori,
  da v nekaterih krajih ob meji s HR npr. LOŠKI POTOK ITD.
  nekateri ljudje
  SKRIVAJO NELEGALNE MIGRANTE – ZA PLAČILO – BAJE – SEVEDA
  KAR
  PO SVOJIH KLETEH SVOJIH HIŠ.
  Lepo bi bilo, ko bi
  ORGANI NAŠE DRŽAVE, KI SO POOBLAŠČENI IN PLAČANI – ZA VZDRŽEVANJE REDA IN MIRU
  PREVERILI
  TAKE GOVORICE – O BREZVESTNIH SKRIVAČIH ILEGALNIH MIGRANTOV.
  Govori se

  o stotinah in tisočih evrov,

  ki jih tisti, ki na tak način “POMAGA” ilegalnim migrantom – dobi TAKOJ NA ROKE.
  Ali moramo
  res živeti v TAKEM , VERJETNO S STRANI NEKATERIH NA
  – VOLJENIH ALI
  – ” IMENOVANJKSKIH” POLOŽAJIH.- “?NAMERNO” VZDRŽEVANEM – NEREDU !?
  NEREDU,
  KI JE OSNOVA ZA ŽE OBSTOJEČE
  ALI BODOČE
  – RESNE NEVARNOSTI – za nas prebivalce in državljane naše R. SLOVENIJE.
  Naj
  IZVOLJENI IN DOBRO PLAČANI PARLAMENTARCI
  OPRAVIJO
  SVOJO DOLŽNOST IN
  OPRAVIČIJO ZAUPANJE , NJIH VOLILCEV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Kretena sta ti in tvoj stari pedofil zblojenec pritegnjeni.
  Boli mene penis za tebe in za Janša teslo zabito kje si pa ti videl,da sem jaz kdaj pisal,da ima “Janša vedno prav” butl zabit????
  Janša prav dobro poznam in vem kako je bilo,ko je on bil v vladi in pokazal prav tako svojo plat in nisem nikakršen posebaj njegov pripadnik,če te že zanima.
  Na desni strani sem predvsem zaradi tega,ker vidim kaj se dogaja na levi in je pristaš levakov lahko samo tak bumbar kot si ti.
  Jaz vedno napišem tisto kar je res,pravilno ter sprejemljivo v kolikor pa ni se mi pa jebe za desnico ali levico in garantirano ne bom dal nekomu prav,če vidim,da ni konkretno ne glede ali je z leve ali desne strani,ker razlike med njimi ni in lažejo vsi po vrsti.
  SDS prav dobro ve,da se za take zadeve pošljejo pritožbe v tujino ne pa kar strelja po divjih živalih,ker to ni rešitev.
  Zakaj pa torej tega ne stori in ravno nasprotno nagovarja folk k poboju divjih živali???
  Ker je seveda to najlažja in najcenejša rešitev sedaj pa zapri kljun bumbar zabit.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  SLOVENCI
  SE
  ZGLEDUJMO – PO VSEGA 300.000 KORZIČANIH,
  KI
  IMAJO SVOJ MALI, REVNI OTOK – KORZIKO,
  KI PA JE NJIH DOMOVINA – ZELO RADI.
  KO
  BOMO MI SLOVENCI – ZAPELI TAKO VELIČASTNO PESEM – SLOVENIJI
  KOT
  JO IZVRSTNI POLIFONSKI PEVCI KORZIKE POJEJO V – “A TE – CORSICA”
  šele tedaj
  bomo mi SLOVENCI – KOT NAROD – RES OSVOBOJENI ! L.R. Janez K. Kern KOMENDA
  P..S.
  A TE CORSICA,
  GLORIA TEBI – POJEJO , “I MUVRINI” s KORZIKE.

  ://www.youtube.com/watch?v=p9EyqNZ8pP8

 • Dada

  A za tako državo Janša ???
  Nova24TV naj bi bila prispevek k pluralizaciji in uravnoteženju slovenskega medijskega prostora, toda namesto tega smo dobili strankarsko televizijo pod taktirko dolgoletnega voditelja SDS Janeza Janše.
  Sedaj upravni odbor nagovarja male delničarje, da podarijo delnice, ker niso nič vredne…Imajo 1 mil. bilančne izgube.

 • Janez Kepic-Kern

  PEVKA S KORZIKE,
  KI POJE KOT PTICA

  BATTISTA ACQUAVIVA

  https://www.youtube.com/watch?v=1uWMFLngAZ4

 • šmentanamuha

  Da ne boste hejterji tolk stravmatizirani zaradi volka in medveda, nekaj lepega za lahko noč:

  HUGE Wolves who LOVE People
  https://www.youtube.com/watch?v=C7c7u-qpORI

  Our Big Bear Family
  https://www.youtube.com/watch?v=J184FmCiuLk

 • igor

  Sarec bo postrelil. Ni dvoma. Problem ima cela EU.

 • igor

  Zveri so se najmanjsi problem. Problem je nesposobna desnica, da se mora takole blamirat vsake volitve in vmes.