fbpx

Jankovićev Golob se ne upa soočiti z Janšo

Predsednik Gibanje svoboda Robert Golob (foto: sta)

Predsednik stranke Gibanje Svoboda je na nedavnem soočenju na POP TV, ko je bil premier Janez Janša (SDS) na poti v Kijev, večkrat poudaril, da Janše na soočenje verjetno ni, ker se ne upa soočiti z njim. No, zdaj se je izkazalo, da se soočenju izogiba Golob.

Na tretji največji televiziji v Sloveniji, Planet TV, so namreč želeli pripraviti neposredno televizijsko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše, a je Golob povabilo v studio zavrnil, soočenje bi predvajali tudi na Nova24tv.

Kaj je razlog, ni pojasnil, zato lahko o tem samo ugibamo. Eden od razlogov morda je, da se Golob Janše, ki je pretkan in izkušen politik, enostavno boji. Drugi razlog morda je, da na soočenju ne bi smel imeti v ušesih mikrofona, kot mu to dovolijo na njegovi stranki naklonjeni POP TV, tretji razlog pa bi morda lahko bil, da na soočenju ne bi imel nadzora nad vprašanji in bi ga morda voditelj vprašal tudi o tem, kaj si misli o aferi farmacevtka, v katero je vpleten nedavni častni gost na konvenciji Golobove stranke Zoran Janković. Takih vprašanj na soočenjih na POP TV Golobu namreč ne postavljajo.

Moje Posavje