fbpx

Jankovićev podpornik Magnifico bo gradil na zemljišču v Kosezah, ki je bilo v času nakupa še nezazidljivo

Glasbenik Rober Pešut – Magnifico v družbi ljubljanskega župana (Foto: STA)

Glasbenik Rober Pešut – Magnifico velja za velikega podpornika ljubljanskega župana Zorana Jankovića, bil je namreč med tistimi, ki so leta 2011 romali na ljubljanski magistrat, da bi Jankovića pozvali h kandidaturi na prihajajočih državnozborskih volitvah. V luči tega je nedvomno zanimivo razkritje Slovenskih novic o tem, da Magnifico gradi svoje novo domovanje na zemljišču v Ljubljani, ki je bilo v času nakupa še nezazidljivo.

Magnifico bo svojo novo hišo gradil na travniku v Kosezah v bližini koseške cerkve in nasproti soseske Mostec ob Koseškem bajerju. Na lokaciji je že mogoče videti ograjo in tablo s podatkom o graditelju.

Pri okoliških prebivalcih se je okrog pozidave travnate površine že pred leti pojavila nejevolja, saj si ti želijo, da bi se zelena površina ohranila. “Prebivalci Mosteca so želeli preprečiti gradnjo, ker je po njihovem mnenju cesta na ulici Draga že zdaj preveč obremenjena,” poroča omenjeni medij. A kdo bo poslušal domačine?  Nekdanji travnik je že posut s peskom in obdan z ograjo.

Robert Pešut – Magnifico je bil med podporniki Jankovića pred parlamentarnimi volitvami 2011. (Foto: STA)

Povečala se je vrednost zemljišča
Ko je omenjeno zemljišče kupil Pešut, je bilo zemljišče nezazidljivo. Na njegovo “srečo” pa so se mestne oblasti pred leti odločile, da zemljišču spremenijo namembnost. To Magnificu omogoča, da lahko gradi novo hišo. Povrhu pa se mu je s tem še povečala vrednost zemljišča.

Spomnimo. Magnifico je pred dvema letoma v intervjuju za televizijo Al Jazeera razkril, kakšno mnenje ima o slovenski narodnozabavni glasbi. Ob igranju harmonike se je namreč cinično norčeval in spakoval.

Voditelj: Imam občutek, da je slovenska glasba vesela, z razliko od tiste druge, ki je žalostna …” “Ne samo, da je vesela, ampak smešna. Kako lahko nekdo pravi, da pade v nekakšen sevdah, v neko emotivno stanje, če dela tako: “đin či dim pi đim pi đim” (se ponorčuje iz načina igranja harmonike) … to je vse kot iz neke risanke. Voditelj: “… a imajo tudi kakšne besede…” Magnifico: “Pa, karakter Slovenca zopet ni tako zelo viden. Zato moraš iti malo v globino, da bi razumel slovenski sentiment. Na primer: vse slovenske narodne pesmi so v duru in na dva načina – imajo polko in valček, so v dvočetrtinskem ali tričetrtinskem taktu. Nimajo sedemosminskega ali devet- ali enajstosminskega takta. Mol sploh ne obstaja. Zato se pakira zelo žalostna besedila, a vse je v duru“, je povedal o slovenski glasbi.

Magnificu, ki je javno izjavil, da je na plebiscitu za samostojno Slovenijo glasoval proti, v samostojni Sloveniji vendarle ne gre slabo. Prepevanje na božičnih koncertih in izrazita podpora Jankoviću pred leti se mu je, kot kaže, zelo obrestovala.

E-Maribor