fbpx

Kdo bo to plačal? Jankovićeva elita z zasebnim letalom na koncert v Bruselj

Zoran Janković (Foto: STA).

Medtem ko ima Mestna občina Ljubljana vse več zapadlih neplačanih obveznostih in zamud pri izplačilih izvajalcem, pa bodo organizirali brezplačni izlet na koncert skupine Laibach v Bruselj. Na vabilu sta podpisana župan Zoran Janković in direktor festivala Ljubljana Darko Brlek. Iz katerega računa bodo poravnani stroški še sicer ni znano; jasna je le ena stvar – denar bo davkoplačevalski.

Kot je navedeno na vabilu Festivala Ljubljana, pod katerim sta podpisana Darko Brlek in Zoran Janković, bodo tisti, ki se bodo pravočasno prijavili na koncert skupine Laibach, ki bo v Bruslju 9. februarja, deležni brezplačnega letalskega prevoza do evropske prestolnice.

VABILO
Spoštovani,

direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana gospod Darko Brlek ter ljubljanski župan gospod Zoran Janković vas vljudno vabita na koncert skupine Laibach, ki bo s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija nastopila 9. februarja v palači Bozar v Bruslju.

V kolikor boste potrdili udeležbo vas obveščamo, da je iz letališča Jožeta Pučnika organiziran brezplačni  letalski prevoz iz Ljubljane v Bruselj in nazaj. Odhod iz letališča Jožeta Pučnika bo 9. 2. ob 9.15 , odhod iz Bruslja pa 10.2. ob 0.55.

Potrditev udeležbe pričakujemo do jutri, srede, 3. februarja (do 14. ure). Zavedamo se, da je rok za potrditve zelo kratek, za kar se vam iskreno opravičujemo.

Kje je pravna podlaga za “avio turizem”?
V SDS Ljubljana pozivajo svet zavoda, da v kolikor je plačnik omenjenega prevoza Festival Ljubljana, naj se ta opredeli tudi do razsipnega delovanja tega ljubljanskega zavoda. “Če je plačnik Mestna občina Ljubljana, pa pozivamo Nadzorni odbor MOL-a, naj nemudoma preveri pravno podlago za tovrstni “avio turizem” ter oceni smotrnost takšne porabe javnih sredstev.”

“Tiste, ki se bodo izleta udeležili, pa pozivamo, da ta ‘turistični izlet’ prijavijo kot darilo na ustreznem obrazcu KPK. Da bo vsaj pregledno …” so še sporočili za javnost.

Občina v rdečih številkah, smetana s privilegiji
Mestna občina Ljubljana po njihovem že vrsto let zamuja z izplačili izvajalcem, poročila o izvrševanju proračuna MOL pa vsako leto krasijo višje številke zapadlih neplačanih obveznosti. Ob vsem tem pa MOL-u očitno ni težko plačevati izlet v Bruselj funkcionarjem in prijateljem Zorana Jankovića. Letalska karta do Bruslja po rednem ceniku Adrie Airways stane kar 457 evrov na osebo.

Udeleženci naj izlet prijavilo KPK
V Mestnem odboru SDS zaradi navedenega obsojajo “nesmotrno in nedostojno razsipanje z davkoplačevalskim denarjem, zato se na vabilo ne bomo odzvali”. Mestne svetnice in svetnike prav tako pozivajo k neudeležbi, saj bi s svojo udeležbo v prvi vrsti pritrdili nesmotrni porabi javnega denarja.

M. P.