fbpx

Razkrita Jankovićeva skrivnostna farmacevtka

Ali bo osebno stanovanjsko stisko Zorana Jankoviča reševala njegova farmacevka? (Foto: Požareport)

Ali bo osebno stanovanjsko stisko Zorana Jankoviča reševala njegova farmacevtka? (Foto: Požareport)

Skrivnostna farmacevtka, ki je prijavila Zorana Jankovića, da je zahteval in tudi dobil spolne usluge v zameno za njeno zaposlitev v Lekarni Ljubljana, je Katarina Ravnikar.

Kot razkriva Požareport dela Ravnikarjeva v poslovalnici Lekarne Šiška, v Lekarni Ljubljana, ki jo vodi Jankovićev tesni sodelavec iz Mercatorja Marjan Sedej, pa so jo že skrili pred javnostjo. Ko jo je avtor spletnega portala Požareport želel dobiti na telefon, so ga v javnem zavodu Lekarna Ljubljana prepričevali, da gre za varstvo osebnih podatkov.

Baje na dopustu
Vodja Lekarne v Šiški Robert Vičič je dejal, da je Ravnikarjeva do nadaljnjega odsotna, saj naj bi bila na dopustu, hkrati pa je bil Vičič v hudi zadregi, saj naj bi bila Ravnikarjeva še do včerajšnjih novinarskih klicev v službi, kasneje pa so jo umaknili.

V Lekarni Ljubljana v zvezi s farmacevtko Katarino Ravnikar odgovarjajo, da “postopki v tej zadevi še tečejo“, zato na vprašanja ne odgovarjajo niti jih kako drugače ne komentirajo.

Pristnost afere potrdila pred kriminalisti
Katarina Ravnikar naj bi diplomirala leta 2008, v Lekarni Ljubljana naj bi bila sprva zaposlena za določen čas, kasneje pa naj bi zaradi nakupa stanovanja potrebovala zaposlitev za nedoločen čas. Po navedbah virov, ki jih ima Požareport, naj bi Ravnikarjeva pred kriminalisti NPU potrdila ugotovitve iz tajnih policijskih prisluhov in priznala, “da je bila z Jankovićem”. Za tovrstno kaznivo dejanje izsiljevanja spolnih uslug je Jankoviću zagrožena kazen zapora do osem let. Predkazenski postopek pa vodi državna tožilka specializiranega državnega tožilstva Blanka Žganjar.

Janković vse zanika, mainstream mediji molčijo
Gre za prvi primer v zgodovini Slovenije, da je vrhunski slovenski politik javno in celo uradno osumljen takšnih kaznivih dejanj. Janković je navedbe pričakovano zanikal. Nerazumljivo je, da glede Ravnikarjeve molčijo vsi raziskovalni novinarji tipa Anuška Delić in se verzije policijskih obtožb zoper tožbo niti ne trudijo pridobiti. Tovrstni škandali bi povsod po tujini, zlasti pa v zahodnih demokracijah in na Balkanu, postali prva medijska tema, saj je zadeva v prvovrstnem javnem interesu.

Padel mit o družinskem človeku
Afera s farmacevtko Ravnikarjevo je razkrila patologijo slovenske medijsko-politične scene, saj se župan Ljubljane Zoran Janković rad predstavlja kot družinski človek in svojo družino izkorišča v politične namene. Njegova žena Mija je hodila celo na kongrese stranke Pozitivna Slovenija in tam glasovala za svojega soproga.

M. P.