Janša je leta 2010 pravilno napovedal razplet arbitraže, Pahor je Sloveniji zapravil teritorialni stik z odprtim morjem – toda sodba je za Slovenijo žal veljavna!

Foto: YouTube. Borut Pahor in Janez Janša.

Čeprav je po četrtkovi odločitvi Stalnega arbitražnega sodišča v Haagu Slovenija dobila več kot dve tretjini Piranskega zaliva, pa lahko mirno zapišemo, da je slovenska diplomacija velika poraženka arbitražnega sporazuma, saj je izgubila dva najpomembnejša mejna spora – na kopnem in na morju. Že v torek nas je evropski poslanec dr. Milan Zver opozoril, da je na kopenski meji za Slovenijo ključen Trdinov vrh, nad katerim je v času slovenske osamosvojitve vojska prevzela kontrolo od jugoslovanske armade in hkrati kasneje pomagala tudi Hrvaški v njenem boju za neodvisnost, zlasti z informacijami. Ko je kasneje Trdinov vrh postal problem kot nerešena mejna točka in ga je levica želela Hrvaški podariti, je Slovenija tam k sreči okrepila vojaško enoto, da se to ni zgodilo. Toda Sveta Gera, kot pravijo Hrvati, po odločitvi sodišča zdaj pripada naši južni sosedi. Še precej bolj ključnega pomena za Slovenijo pa je bilo vprašanje stika z mednarodnimi vodami, a neposrednega stika, ki ga je predvideval sporazum Drnovšek – Račan, nismo dobili.

Slovenija je namreč dobila “zgolj” služnostno pravico dostopa do odprtega morja čez hrvaške teritorialne vode, na katerih Hrvaška uveljavlja svoje zakone. To pa je natanko tisto, česar se je bala desnica in kar je napovedal Janez Janša, ko je nasprotoval Pahorjevemu arbitražnemu sporazumu. Vseeno rešitev za Slovenijo še obstaja  vlada namreč tako ali tako ne bi smela implementirati odločitve arbitražnega sodišča, saj je Državni zbor RS pred časom sprejel sklep, po katerem je naloga sodišča določiti ozemeljski stik teritorialnega morja RS z odprtim morjem, torej ohranitev pravice RS do stika z odprtim morjem, ki ga je imela na dan osamosvojitve, 25. junija leta 1991.

V sklepu Državnega zbora RS z dne 4. februarja leta 2013, ki ga objavljamo spodaj, je jasno zapisano, da bo Republika Slovenija kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja RS z odprtim morjem, v skladu s točko b prvega odstavka 3. člena in točko b 4. člena Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa RS, štela kot odločitev ultra vires (v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča).

Sklep DZ RS, datiran 4. februarja 2013.

Naj spomnimo. Janez Janša je bil po sklenjenem sporazumu med Borutom Pahorjem in Jadranko Kosor  da se slovenskohrvaška meja določi prek arbitraže  kritičen do levega vladnega trojčka, ki je zavrgel pogajanja iz časa prve Janševe vlade, ki so potekala med komisijama pod vodstvom Mihe Pogačnika in Davorina Rudolfa. Desnica se je zavzemala za rešitev po vzoru sporazuma Drnovšek – Račan (Hrvaška ga ni ratificirala), Janša pa je opozarjal, da bi arbitraža Sloveniji odnesla stik z odprtim morjem. Predsednik Slovenske demokratske stranke je med drugim poudarjal, da bi arbitražni sporazum ogrozil status slovenske države, saj ji jemlje pravico do uporabe že razglašenih suverenih pasov v Jadranu. Janša je izpostavil, da takšen sporazum ogroža teritorialno povezavo z mednarodnimi vodami Sredozemlja.

Janez Janša je leta 2010 torej pravilno napovedal, da bo arbitražno sodišče v najboljšem primeru Sloveniji omogočilo “služnost” oz. “neškodljiv prehod” iz razdeljenega Piranskega zaliva preko hrvaškega teritorialnega morja do mednarodnih voda.

L. S.

 • soc

  Dajte no mir s parolami in pamfleti tipa “sodba je za Slovenijo neveljavna”. Če je bila veljavna včeraj, ko so hrčki vnaprej pizdili, je tudi danes. Povejte ljudem, kaj smo enkrat za vselej izgubili, po čigavi krivdi in kdo konkretno mora za to odgovarjati!

  • dež

   Kdo pa je v SI še za kaj odgovarjal ? Borut bo za nagrado še drugič izvoljen za PD, polovico glasov bo dobil od desnih volivcev.

   • pajot

    Motiš se. Tokrat sluzavec ne bo kandidiral.

   • mannuro

    Predlagam za predsednika države Krkoviča, pa Vsi ostali popušijo z visoko prednostjo!!

    • janko

     To, Krkoviča za predsednika države!

  • mannuro

   jaz tudi pravim tako. Izkazalo se je, da so hrčki delali pridno ko mravljice na dokaznem gradivu, slovenska “pedantna” boržuazna birokracija, pa je veliko gobcala in nič naredila. Treba je rečt bobu bob, odločitev arbitraže je in BO potrebno spoštovati. Klicati pa na odgovornost vse gobcače in lenuhe .. pa magari pobrat državljanstvo, ker si ga ne zaslužijo.

 • pajot

  Izvirni greh je bil spočet s Plovanijo. Takrat bi morali nagnat hrvate nazaj,na njihov teritorij. Ko so videli kakšne mevže smo,so seveda razmišljali v slogu: lako ćemo,vidi,ovi slovenci su budale.
  Da o zasedbi Savudrije niti ne govorim.

  • tasilo

   Cagav fant še n’kol ni pr punci spal.

 • Morala

  Ali je Hrvat res že poslal vojsko? Kam?

 • janko

  Ja, TO so naši otroci socializma! Povsem zanič, še huje, so v veliko škodo državi Sloveniji. Zakaj nismo izvedli lustracije, Evropa je opozarjala vse postkomunistične države, da naj jo izvedejo. Tako pa še vedno uničujejo lastni narod in zapravljajo državo.

 • Aron

  Zanimivo, vsi hrvaski komentatorji smatrajo odlocitev kot poraz hrvaske diplomacije in veliko zmago Slovenije.

  • Anthon

   Bla bla. Preberi si tvit HDZ-jevke.

   • Aron

    Kdo omenja politike?

 • VERZIFIKATOR

  V KALNEM

  Rib ulov odvisen je od sreče,
  to vedo še zadnji neplavalci
  in enako spretni kart igralci,
  rib ulov vprašanje je pereče.

  Zlasti še, ko v kalnem se ribari,
  blato ko se z morsko vodo zmeša,
  ko se mulj na silo stiska, preša,
  in v plitvini ko se le brodari.

  Rib ulov se v takšnih bo pogojih
  brez najmanjših dvomov hitro sfižil,
  ves izplen se v hipu razdrobižil,
  ribolov se meril bo v razkrojih.

  Takšen lov pred kratkim je na ribe
  ribičem do dna grenil veselje,
  utonile so v plitvini želje,
  da ujame riba se brez hibe.

  So zajeli nekaj le kubikov
  prazne, mlačne, morske vode kalne,
  vse za ceno akcije podtalne
  in zaradi neuspelih trikov.

  Ribe malo mar so vsem postale,
  šlo je zgolj za morsko vodo slano,
  brez potrebe, v prazno le oddano,
  iluzije v morju so ostale.

  Plimo ko zamenjala oseka
  se v zalivu vsem je pokazalo,
  za malenkost vode žrtvovalo
  se na drugem bregu je ČLOVEKA.

 • tasilo

  Eh, kaj Piranski zaliv … Pomembno je, da je Pahor kavico s Kolindo plačal sam. Si lahko mislite, čisto sam, iz svojega
  žepa!

  To je bil pa tudi maksimum njegove državniške pokončnosti..

  • PikaPolonica

   Mislim, da so bile tukaj tudi politične igrice. Hrvati imajo prečudoviti lepo morje….kaj pa veš kaj so arbitrom obljubili, kaj so Bruslju obljubili,….

 • DOMOBRANEC & GAY

  Pa kaj bi vi radi?! Cel Atlantik? Dobro smo se zmazali. Kazalo je precej precej slabše.
  Zato pa imajo Hrvati surlo in “ne priznavajo” sodišča.

  • Anthon

   Bedak!

  • andreas82

   Pojma nimaš!

  • Vrhovni sodnik

   i-d-i-o-t

  • PikaPolonica

   Zaradi take miselnosti kot jo imaš ti, košček po košček izgubljamo Slovenijo. Poglej Hrtvate, niti to ne priznavajo kar smo mi dobili. Ti si pa zadovoljen z miloščino.

  • Duhec

   Sej jim ne morš dopovedat…. SDSovci bi vojno.

  • Franjo Trojner

   Surlo imaš ti in to smrdljivo!

   • Prle

    Ti pa dlakocepsko.

 • Rožle

  DRŽAVNI ZBOR
  Številka 003-02 / 13 – 0003 Datum 4 2.2013

  Na podlagi drugega odstavka 3 člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS. št 113/03 – uradno prebščeno besedilo 20-06- ZNOMCMO, 76/08. 108/09 in 80/10- ZUTD) in 112 člena Poslovnika državnega zbora (Uradni list RS št 92/07 – uradno prečiščeno besedilo In 105/10) je Državni zbor Republike Slovenije na svoji seji dne 4 2 2013 sprejel naslednji
  SKLEP v zvezi z opredelitvijo Državnega zbora do dopolnitve Predloga memoranduma Republike Slovenije v zadevi arbitraže po Arbitražnem sporazumu mod Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, podpisanim 4. novembra 2009, z izhodišči kot so opisana v prilogi 1A
  Državni zbor predlaga Vladi Republike Slovenije. da na arbitražno sodišče pošlje Memorandum Republike Slovenije v zadevi arbitraže po Arbitražnem sporazumu med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, kot je pripravljen s strani Ministrstva za zunanje zadeve v sodelovanju z odvetniško ekipo.
  • • •
  Republika Slovenija izjavlja, da jo naloga arbitražnega sodišča določiti ozemeljski stik teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem (stik Slovenije z odprtim morjem), torej ohranitev pravice Slovenije do stika z odprtim morjem, ki ga Je imela na dan osamosvojitve 25. junija 1991.

  Republika Slovenija bo kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem v skladu s točko b prvega odstavka 3. člena in točko b 4. člena Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa Republike Slovenije. štela kot odločitev ultra vires (v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča).
  Jakob Presečnik podpredsednik

 • tramal

  Ja slovenija z komunistično drhaljo na oblasti je vsakih par let manjša

 • Hribouc

  Točno.
  S komunisti smo spet v “nikamor”!
  V pizdi, kot vedno v zgodovini 75 let!
  Brezplodni drekasti fukači z mlahavimi kurci in polnimi gobci in prepolnimi ritmi !
  Zajebali so mejo na Mirni, zgubili Gorico z Goriško in Koroško z Celovcem, zdaj še morje, ki smo ga imeli tisočletja! Še ime smo mu dali Slovenci, ko kravatarskih in tatinskih kroatarjev nikjer še bilo ni!
  Še ljudstva so potolkli toliko, da se do današnjih dni številčno ni obnovilo!
  Hvatarjem morje, srbijancem rdečo kurčevo zvezdo, da nas bodo tepli po butastih beticah!
  Bravo Udbokučanisti, naprej rdeče in krvave zvezde! U vražju mater z vami, banda krvava, nesposobna in tatinska!

  • karlina

   TOČNO, PODPIS

 • odzunaj

  Katastrofalne politike Pahorja , Erjavca in Cerarja , ljudi brez sposobnosti razumnega odločanja so odvzele Sloveniji morje ! Morje brez povezave s svetovnim morjem ni morje ampak morska mlakuža.

  • andreas82

   Katastrofaln politika ima podporo v narodu, prav tako socialna država Bouta Pahorja! N epozabimo, kaj je tip delal iz mesta predsednika SD, kasneje kot premier in sedaj vščeni predsednik, poženščen levak, trda moškost najdemo pri konzervativcih, na levici jo boste težko našli :)!

 • andreas82

  Janša naj reši kar se rešiti da!

 • Vrhovni sodnik

  Arbitražno sodišče ni opravilo svojega dela, tako da nam ga ni treba plačat, sporazum je neveljaven.

  • PikaPolonica

   Hrvatje so jim svoje riti nastavli in mogoče marsikaj obljubli. Kaj pa mi lahko ponudimo? Luknjo, prazno vrečo od NLB-ja.

 • Matija

  Matr leta 1991 bi morala peterletova vkada z jansevimi vojaki in bavcarjevimi policaji prevzet nadzor nad temi obmocji pa danes ne bi bilo problemov

 • Demonkrat

  In tile dobivajo mastne plače .

 • Demonkrat

  Nekega dne bomo izvedeli da so se nas senkali

  • karlina

   Itak ,za zahvalo, da imajo lahko komunisti pri njih še vedno svoje vile

 • Prle

  Ha,ha,ha, Zverina pravi, da je ključen Trdinov vrh, upravičeno se človek vpraša kaj ta kljukec počne v Bruslju, mogoče ženske šlata za riti, kdo ve.

  • Duhec

   Ja…. njegova ni glih lepa.

   • Prle

    Baje so mu ljubše mlajše.

    • Duhec

     Pa sej so vsakmu… a ne???

     • Prle

      Res je, mlado meso je pa le mlado.

     • Morala

      Stara kura, boljša juha :)

     • Duhec

      Baje je s starim petelinom še bolš… ampak kaj, ko je to le teorija.

     • Kosobrin

      Tako je. Saj misliš na mlajše moške, kajne?

     • indijanka

      :) zabavna misel.

  • lukamiha

   nisem vedel, da obstajajo taki bedaki , kot si ti ,revše!

   • Prle

    Po pisavi vidim, da si zelo nerazgledan, kar pa je tudi lastnost tipičnega sds volivca.

    • test

     prej bi rekel, da si ti tipicna levicarska retardirana ofca, ki bo tipkala do nezavesti neumnosti in bedarije pa klb temu, da se ti rezi 3/4 foruma.

     • Prle

      Retard zarukani, smeh je pol zdravja.

    • lukamiha

     Se vidi, da še čitati ne znaš, tipično za levaško krdelo omejencev!

   • T-Rex

    kva pa je takega rekel?? jebeš tisti hrib naj ga imajo! morje je za nas pomembno in naselja ob mur in vse smo izgubili! Zdaj nevem ali si ti retardiran al kako in me niti ne zanima!

    • lukamiha

     Prečitaj še enkrat, pa ti bo mogoče le jasno! Sicer pa, mi je prav vseeno, kar boš spet natvezil!

 • Slovenec

  V glavnem – dobili smo izhod na odprto morje in večino Piranskega zaliva, izgubili pa Joška Jorasa.

  https://actacroatica.com/hr/surname/Joras/

  Rasprostranjenost
  U Hrvatskoj danas živi svega nekoliko osoba s prezimenom Joras u domaćinstava.
  Izvan Hrvatske

  Prezime Joras (uključujući: Ioras, Jorasz, Jorash i Yoras) prisutno je u 13 država širom svijeta. “Jorasz” nosi manji broj osoba u Poljskoj, manji broj u Americi, te manji broj osoba u Mađarskoj. “Jorash” nosi manji broj osoba u Mađarskoj i manji broj u Americi.

  Karakteristična imena
  Matej Joras, Magdalena Joras, Ana Joras, Emil Joras, Joško Joras, Kate Joras, Marija Joras, Milan Joras, Mitja Joras

  • Rožle

   No Hrvatje odločno zanikajo, da bi bil Jožko Joras njihov …

  • milanček

   cepec

  • Anthon

   Kaj če bi šel raje komentirat pod Ciciban?! Si tako švoh v mišljenju, da samo napoto delaš.

  • Norm Kinley

   Debil, kolko si ti star? Fak, a take idijote producira fdv? Kot da bi mel pamet srbjanca, zabit ko noc…. Se ti ne sanja ane, budalo levicarsko?

   • Slovenec

    Drž se teme.

    • Prle

     Še dneva se boji, kaj šele teme, he,he,he,he.

     • Duhec

      Ja…. udbe se bojijo.

 • Franjo Trojner

  Perverzno je, da vladajoča levica preko svojih dominatnih medijev sedaj prikazuje svoj katastrofalen neuspeh, kot velik uspeh. Ma kaj mislijo, da smo državljani idioti? Cerar ,Pahor in Rjavec niti svojega naroda ne upajo nagovoriti. Sram jih naj bo, SAMI IZDAJALCI! Ta leva vlada vsi njihovi strici in tete in predsednik države naj počasi zalafajo motorje svojih jaht, letal, helikopterjev nato dvignejo še preostal denar iz svojih bank in odidejo v svojo Rusijo ali Venezuelo. Tak ponižujoč poraz SLOVENSKO LJUDSTVO NE PRIZNA. SRAM NAJ VAS BO LEVICA, SLOVENSKE LJUDI IN TERITORIJ STE PUSTILI NA CEDILU IN JIH HRVATOM V OBJEM PORINILI IZ SLOVENSKEGA MORJA PA MLAKO BREZ STIKA Z ODPRTIM MORJEM NAREDILI!

 • Morala

  Jaz nič več ne razumem, zakaj se pa Hrvati sedaj razburjajo?! Ali so preveč dobili? :)

  • Anthon

   Rdeči Hrvati iz ozadja, niti HDZ se nič ne razburjajo, ampak triumfirajo nad tolikimi slovenskimi kreteni.

  • Aton

   Kaj se ne bodo razburiali. Saj imajo skoraj same kretene za sosede.

   • Slovenec

    Ti si itak hrvat …. si se že večkrat zarekel. Sej ni sramota bit hrvat, lepo pa tud ni …

    • Aton

     In ti si moj sosed…

     • Slovenec

      Če si hrvat, pa že …

     • Aton

      Predvsem bi pri tebi pričakoval razumevanje slovenščine.

     • Slovenec

      “OD TEBE” in ne “PRI TEBI” ……… ovca nepismena ….

 • test

  Torej, cakali smo 20 let na vrhunsko generacijo pravnikov ter diplomatov, da so izborili manj, kot so Drnovsku ponujali Hrvati leta 1997….neprecenljivo! :) :) Smilijo se mi samo tiste familije ob Muri, katere je morala Janseva vlada 2006 zavaravoti s specialci … zaman, sedaj so tako niso vec v Sloveniji, cestitke in zivijo levici za naslednji cel mandat! Slovenci te bodo 100% volili!

  • T-Rex

   jaz jih ne bom volil! če kakšnega srečam kje ga bom čez gobec!

 • Duhec

  SDSovci niste sposobni organizirat in spelat enga protesta, pol bi pa vojno… sej mogoče bi bla, če bi bil Janša pred vlade. Ja…. vojaki bi moral 25 let kampirat na spornem ozemlju, da bi se zdej z repom med nogami umikali.

 • Slovenec

  Kar naenkrat ste se ovce spomnile na sporazum Drnovšek-Račan! A vas, kot prvo, ne moti, da je Drnovšek bil “levičar” in, kot drugo, da se je ravno Janša odrekel temu sporazumu in začel nova pogajanja s Sanaderjem in v štirih letin dosegel … NIČ, NADA, ZERO!!!

  • Prle

   TwiITO, se je s Sanaderjem dogovarjal za incidente, kar je njegov zaščitni znak, namreč tolčti po Sloveniji.

  • test

   ne retardiranc, moti nas to, da smo morali zaradi vas retardiranih ofc cakat 20 let zato, da smo dobili podpisan Hrvaski pedlog, ki bi ga Drnovsek ahko spravil iz mize v 1min!

 • Slovenec

  Hrvati in janšisti so nezadovoljni z odločitvijo ….. gliha skup štriha:

  “SLOVENIJI TRI ČETVRTINE PIRANSKOG ZALJEVA! DOBILA I SLOBODAN PROLAZ KROZ DIO HRVATSKOG MORA! Kopnena granica ista, Joško Joras ostaje u Hrvatskoj!”

  http://www.jutarnji.hr/vijesti/

  • Franjo Trojner

   Idi bedak v živo to onim SLOVENCEM, ki so zaradi falirane levičarske arbitraže na oni strani meje ostali!

 • Rožle

  Po eni strani je super …
  Hrvatje ” ne priznajemo ovaj sud ”
  ..in so kot naš diktator Milan Brglez , ki se požvižga na zakon in na ustavne pravice… !

 • Slovenec

  Oglasili se i savudrijski ribari o odluci Arbitražnog suda: “To je sramotno, očekujemo da Vlada zaštiti granice”

  http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/oglasili-se-i-savudrijski-ribari-o-odluci-arbitraznog-suda-to-je-sramotno-ocekujemo-da-vlada-zastiti-granice—481333.html

  • Rožle

   A to bodo tebe merkal …?

 • Franjo Trojner

  V tej levi vladi nam non stop lažejoo, lažejoo, lažejoo in gate se jim tudi zaradi izida arbitraže tresejoo, tresejoo, tresejoo, sedaj svoje fsrane gate perejoo, perejoo, petejoo, pred javnost si ne upajoo, upajoo, upajoo. Perverzno je, da vladajoča levica preko svojih dominatnih medijev sedaj prikazuje svoj katastrofalen neuspeh, kot velik uspeh. Ma kaj mislijo, da smo državljani idioti? Cerar ,Pahor in Rjavec niti svojega naroda ne upajo nagovoriti. Sram jih naj bo, SAMI IZDAJALCI! Ta leva vlada vsi njihovi strici in tete in predsednik države naj počasi zalafajo motorje svojih jaht, letal, helikopterjev nato dvignejo še preostal denar iz svojih bank in odidejo v svojo Rusijo ali Venezuelo. Tak ponižujoč poraz SLOVENSKO LJUDSTVO NE PRIZNA. SRAM NAJ VAS BO LEVICA, SLOVENSKE LJUDI IN TERITORIJ STE PUSTILI NA CEDILU IN JIH HRVATOM V OBJEM PORINILI IZ SLOVENSKEGA MORJA PA MLAKO BREZ STIKA Z ODPRTIM MORJEM NAREDILI!

 • Slovenec

  Most nezavisnih lista priopćio je da ne priznaje odluku arbitražnog suda o pitanju razgraničenja Hrvatske i Slovenije jer ne priznaje taj sud koji je duboko kompromitiran, te od Vlade i njezina predsjednika očekuje da poštuju odluku Hrvatskog sabora o povlačenju iz arbitraže i da poduzmu ozbiljne diplomatske napore da se hrvatska stajališta jasno iznesu Europskoj uniji i svijetu.

  http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/i-most-se-oglasio-o-presudi-arbitraznog-suda-evo-sto-su-porucili—481335.html

 • Aton

  Tudi če bi vse morje dobili Hrvati, bi imeli pravico ladijskega prevoza. Se pravi, da nam arbitraža ni prinelja nič. Očitno arbitrom “vohunjenje” bi bilo preveč všeč!

  • moon

   He he… prinesla ni nic, je pa zato odnesla..precej slovenske zemlje.
   Sedaj lahko samo upamo, da Hrvati res ne bodo priznali arbitraze…

 • Slovenec

  Kokrkol obračaš ….. hrvatje in janšisti so razočarani “i ne priznaju ovaj sud!”

  • LEVIČAR in DOMOLJUB

   Saj veš enkrat izdajalci vedno izdajalci, še jokal so k smrdljiv ustaš ni smel imeti koncerta v Sloveniji. Lahko bi jih bilo sram samo so zgleda preveč fuknjeni za kaj takega.

 • LEVIČAR in DOMOLJUB

  Čak mal, janša sedaj pljuva po pahorju, čeprav mu je ta zrihtal jakliča ! KAj to pomeni, da sedaj janezove ovce ne boste glasovale za pahorja in da bo barbika pušnila na volitvah ! Juuuuuupi !!!

 • test

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/mej
  a-cez-savudrijo-ali-na-mirni.html

  vec sploh ni potrebno komentirat. Levicarji so si zabili se zadnji zebel v svojo krsto!

 • Sredina

  Želel bi si da bi Slovenija dobila stik neposredno z mednarodnimi vodami (torej podaljšanje mednarodnih vod do SLO morja), vendar tudi sklep DZ ne določa natančno, da mora biti stik Slovenije koridor, ki bo del mednarodnih voda, ampak samo, da mora Slovenija dobiti teritorialni stik, in ali je ta koridor, ki smo ga dobili, dejansko ustrezen s tem kar pravi sklep, bodo povedali pravniki.

  Kot teritorialni stik razumem, da mora SLO, tako po izstopu iz SLO morja, vstopiti v režim mednarodnih vod, in temu je tako, če je pa ustrezno, da gre za de iure še vedno HRV teritorialno morje, pa je pravno vprašanje in vprašanje interpretacije sodbe, ki verjamem, da ste jo vsi tu že prebrali (seveda je niste, zato jo najprej preberte).

 • Duhec

  SDSovci ste tko z vsemi skregani… v Haag bi lohk poslal sam Janšo, Zvera in Krkoviča… izzid je jasen.

 • Govekar

  UUuuuu, Ivane, a zna napovedat tud gospodarsko rast ali loto?

  • Sredina

   Gospodarska rast mu ne gre ravno najboljš

   • LEVIČAR in DOMOLJUB

    Mu gre pa uničivenje in prodaja gospodarstva TUJCEM, toliko bolje od rok.

  • Duhec

   Seveda…. pa ne da dvomiš???

  • Slovenec

   Zna napovedat, da bo zmagu na volitvah …. Victory band je že naročen ….LMFAO

  • Janez

   Mislim,da bi moral napisat Govedar.

 • Slovenec

  S hrvati lahko zamenjamo Dolenjsko za Istro. Naj gre vsak k svojim, da bo že enkrat mir …

  • Janez

   NE GOVORIŠ V IMENU NAS SLOVENCEV !
   Razpologaš
   Le sam s seboj !
   Vprašaj – kanibale v PAPUI – KOLIKO BI DALI ZATE ? Nič. L.r. J. KOMENDA

   • Duhec

    Aja…. a ostalim pa kaj dajo, jim plačajo predn jih požrejo???

  • T-Rex

   Od tebe bomo izvedeli ime in priimek, vse se da dandanes in potem pazi kdo za teboj hodi.

   • Tetka iz ozadja

    Ne moreš, ker si računanlniško nepismen in preveč butast.

    • T-Rex

     bomo videli :)

   • Slovenec

    Izdajalca Rožleta vpraš …. a teb me še ni izdal?

    • T-Rex

     Huda ura vas čaka levuharji pederski

     • Slovenec

      Tebe pa Huda jama.

 • Slovenec

  Ivan, mi ne potrebujemo šiptarske šlogarce – mi potrebujemo Slovenca, ki bo uspešno vodil Slovenijo!

 • Vrhovni sodnik

  Lewake na kandelabre ob 21h in mal jih prižgimo, bo saj eno korist od njih, da bodo vsaj svetili, ker so polni alkohola

  • LEVIČAR in DOMOLJUB

   Za razliko od sdsovega podmladka , ki je poln koke, pa to…

 • Slovenec

  Dolenjska narodna muska …. tamburice, pa to …

  https://www.youtube.com/results?search_query=prifarski+muzikanti

  • Janez

   A?
   Si ti ?
   TISTI NEKAM ŠPASNI ZDAJ 55 LET
   – EX “FUŠARSKI” PEVEC IZ EX SKUPINE ” JOKER” ?
   – TAK ŽENSKOIDEN TIP, Z VISOKIM GLASOM ? Zdaj že bolj brez las? L.r. J. KOMENDA
   P.S.A si ti
   Z.G.? Iz ex “JOKER” skupine? NIČ NE TRDIM.NE POZNAM TE, SAMO VPRAŠAM? Povej, a ne.
   https://www.google.si/search?q=joke+zoran+golavsek&oq=joke+zoran+golavsek&aqs=chrome..69i57.18376j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • Slovenec

    Ja?
    Kdo si!
    PA TI?!!
    P.S.Z.G.L.r.J.KOMENDA?

 • Tetka iz ozadja

  Vi na nova 24 ste pa kot Hrvatje “arbitraže ne priznavamo”

  • črnaovca

   Nova 24 pravi da ni režimski medij, malo čudno ker politični vsekakor je, saj ga je ustanovila politična stranka in kaj bo ta medij ko bo ta stranka prišla na oblast, ja režimski vendarle hahahahahahahaha

 • piko8

  Ko bomo pospravili po Sloveniji to komunističo golazen potem bo Slovenija svobodno zadihala!!!!

  • Tetka iz ozadja

   Ti se še vrjetno ne zavedaš, da si zgolj statistika. Tvoj obstoj ti mi levičarji širokogrudno dovolimo.

   • piko8

    Ti pa tipični levuharski psihopat!

    • Tetka iz ozadja

     Kljub temu se moje trditve zavedaš, kaj ne?

     • piko8

      Po tvojih trditvah mi je še kako jasno, da se moramo čim prej znebiti levuharke komunistične golazni!!!!!

     • Tetka iz ozadja

      Samo naša širokogrudnost ti dovoli tvoj obstoj, tako malo zaradi statistike, večni luzarji ste desničarji, ker mi levičarji vam vladamo že več kot sedemdeset let. In ti gnida ne moreš NIČ proti temu. NIČ

     • piko8

      Pejt v murglsko garažo po dozo didota in lepo prosi kuçkota, da ti pojača dozo. Na psihiatriji so sporočili, da tako teškega primera ne morejo sprejeti. Žav!

     • Tetka iz ozadja

      Ali te to boli ker si na strani večjih luzarjev in se nekako pozavestno zavedaš da bo po naslednjih volitvah za vas desničarje samo še slbše. Boli to spoznanje kaj ne?

     • piko8

      Po naslednjih volitvah, rednih ali predčasnih bo za razliko posijalo sonnce za desne! Levaki boste pa kot kameleoni spet spreminjali barve!

 • Sredina

  Janša glasen, kot da bi se mu uspel za kej več zment…nebi se mu ker se s Hrvati ne da pogovarjat, naši pa niso dost vztrajni, pa ni važno za koga gre…edini ki bi s Hrvati znal zment, ker bi jih v to prisilil, kar je edino možno, drugače s Hrvati ne gre, je JELINČIČ

  Zato volte Jelinčiča

  • Anthon

   Arbitražo je dovolil referendum 2010. Da je bil referendum uspešen, je zaslužna levica s svojo propagando. Slovenija bi lahko nastopala tudi drugače, arbitraža je očitno skrajno poenostavljeno urejanje odnosov med državami.

   • Sredina

    Skrajno poenostavljeno?

    Po 9 letih? Po 20,000 straneh memorandumov, po številnih ustnih obravnavah in zaslišanjih? Po vključitvi ogromno strokovnjakov s področja mednarodnega prava, geografije, zgodovine…

    Ne govor na pamet

    • test

     Skratka, po potem ko so nam solani telebani zapravli vse, kar je bilo mogoce zapravit. Pa ce bi spustil Jorasa v Haag nebi mogel zgubit vec. Ampaj Jorasu bi kupil sendvic in kokakolo, tem solanim telebanom pa so placali taksen znesek, da bi lahko odprli vsaj 10 start-upov. Kaj pravis, ce bi mogoce raje ti utihnil in ne prevec pametoval, te svoje strokovnjake oz. fachidiote pa si odpelji domov … na celu z Sancinovo koklo …

    • Anthon

     Z uporabo Sekolca in ostalih udbovcev, s figo v žepu tistih, ki jih b.k. za Slovenijo. Novi Kardelji bodo zastopali slovenske interese, če bi se hecali! Arbitraža za Slovenijo je svetlobna leta oddaljena od optimuma, kar je vedela skoraj polovica Slovencev 2010. Boš imel arbitražo, če ti sosed sezida barako na tvoji zemlji, ali boš svoje pravice uveljavljal po normalni sodni poti, če stvar malo karikiram?!

     • Sredina

      Arbitraža je odločitev s strani ad hoc sodišča

      Pred kakšnim sodiščem bi ti odločal?

      Pred medržavnim v Haagu in potem še leta in leta spremljal pritožbe na sodbe in pritožbe na pritožbe itd.?

     • Anthon

      Točno to, ker vem, kaj je moje in kaj ne. Komunisti o lastnini veste le toliko, da jo je možno ukrasti, alias zapleniti.

     • Sredina

      Lahko veš kaj je tvoje in kaj ne, ampak sodišča to ne zanima, pa ni važno katero je, predstavit jim morš dokaze, dokumentacijo itd.

      In spet sm komunist…good to know

 • Krtača 17

  What a beautifull day!

  • Janez

   A?
   SI TI TA NEKAM ŠPASEN
   TIP IZ EX SKUPINE “JOKER”?
   ZDAJ 55 LET, Z ŽENSKASTIM GLASOM IN VEDENJEM?
   NE
   POZNAM TE. NIČ NE TRDIM,
   LE VPRAŠAM ! Povej, a ne? Tudi, če si – je vseeno. Me ne zanimaš. L.r. J. KOMENDA

   PS. “JOKER?

   https://www.google.si/search?q=joke+zoran+golavsek&oq=joke+zoran+golavsek&aqs=chrome..69i57.18376j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • Slovenec

    Ni ta prau …

   • Tetka iz ozadja

    Janez, saj sam veš, da se te zaradi alkoholizma in pripadnosti stranki SDS, domači sramujejo, kaj ne?

    • Janez

     In to ti
     PRAVIŠ MENI,
     KI ŽE 30 LET NISEM SPIL KAPLJE ALKOHOLA.
     No. Mene se nihče, ki me pozna – ne sramuje.
     Prijazno me pozdravljajo. Pošten in ok sem. Priljubljen. L.r. Janez KOMENDA

     • janez cepec

      sej je mene od začetka tud mau begal, koko s’ uhka tak, če pa ne piješ, zdej sm pa vidu, de, mora, de si totaln prfuknen, zato ti ni pomoči. če se te pa tastarti sramujejo, se pa ne sekiri, mora, de so glih taki kot ti, ker ni možn, de bi biu u familji en sam tak kreten, sigurnj jih je več

     • Janez

      Najbrž
      Opisuješ svojo familijo. Moji starši so – pokojni. NEHAJ S TAKIMI. L.R. J. KOMENDA

   • Krtača 17

    …bele rokavičke glej, stric bo slikal tička lej…

    • janez cepec

     poj dobi pa uspavalo, s kolom po glau. za pou urce mu zaleže, poj je pa spet tak, kot ponavad

 • Slovenec 33

  Spet je okupatorjem in izdajalcem slovenskga naroda uspela akcija uničevanja in zatiranja slovenskega življa.
  Neverjetno je sprenevedanje veleizdajalcev, ki verbalno slavijo zmagoviti poraz.
  Tega so sposobni le topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.

  • črnaovca

   Veleizdajalci so tudi tisti ki so pokopali sporazum Drnovšek-Račan in sedja nehajte opletati

   • Vrhovni sodnik

    Pokopali so ga Hrvati, zato ne laži

  • Slovenec

   Slovenec 33 ……. LOL

 • črnaovca

  Janezova napoved je lahko pravilna a kaj ko je prej pokleknil in odstopil od sporazuma Drnovšek -Račan po katerem bi dobili še kaj več. Naj pusti druge pri miru ko rešujejo kar je zavozil, žal

 • Slovenec

  HRVATSKA NE PRIZNAJE ODLUKU!

  Čuli su se Cerar i Plenković: Dogovorili sastanak 12. srpnja
  NEMA JEDNOSTRANIH POTEZA!
  Izgubili smo Savudrijsku valu, ali smo dobili Joška Jorasa

  705 KOMMENTARA!

  Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/njemacka-pozvala-hrvatsku-postujte-arbitraznu-presudu-530449 – 24sata.hr

 • Borut Stari

  Komunistični luzerji s Pahorjem na čelu so drago, z denarjem davkoplačevalcev, plačali izgubo tistega kar smo že imeli.Sodbo so skorumpirani politiki dali spisati tujcem.Ma pred hitro sodišče jih je treba dati.

  • Slovenec

   A pred Haaško sodišče, ki ga ne priznavate? Al kero že? Raj pir spij do konca …. ga že 2 leti v rok držiš. Je že ja čist sparjen.

  • Tetka iz ozadja

   Se pa sam zavedaš, da ste desničarji luzarji, mogoče že zaradi tega, ker vam vladamo že več kot sedemdeset let. In ti luzar ne moreš NIČ proti temu.

   • medvedek puu

    No no pepcek celjski, pejt raj igrce igrat … zate je tale debata ze malo prevec. Jutri imas namrec spet aporen dan na institutu :D

    • MEFISTO

     Ni celjski, ampak gorenjski, iz neke jazbine, ki je že čisto na robu sveta.

  • LEVIČAR in DOMOLJUB

   Stari, ne mi čez pahorja ker ga boš volil. Ja, volil ga boš, ker ti bo šiptar rekel, da ga moraš.

   • Borut Stari

    Ne serji.na napačno luknjo.

   • Borut Stari

    Bizgec, ne serji skozi napačno luknjo in si ne pripisuj pseudonima domoljub, ki si ga ne zaslužiš.

 • Slovenec

  Janšisti, zdej pa kovčke, pa na Jadran …. se boste lohk kopal in skupaj jokal s hrvati …

  P.S. Pa rokavćkov ne doma pozabt …

 • DOMOBRANEC & GAY

  Ah SDS-jvčki… vi bi se samo prepirali. Stalno ste jezni, sitni, podrepni in rahlo rdeči v faco.
  Koncept državne meje je preživet, sprijaznite se. Med Belgijo in Nizozemsko ni nobene meje, nobenega spora… Sprostite se, potujte malo, pojdite malo ven iz svojih usranih, postanih izbic…

  • Slovenec

   Sej potujejo vsako nedeljo. …. do vaške cerkve pa nazaj domov ….

  • test

   to tud zate velja, al ne?

  • Anthon

   Kardeljanci kot ti mi grejo na k.! Edi je je v zapisani komunikaciji z Bakarićem zagovarjal Jugoslavijo, ki je “nam vsem skupna….”, zato je vseeno, kdo kaj počne, Hrvat ali Slovenec. Bakarić pa je delal, čeprav komunist, kot se za Hrvata spodobi.

  • antimur

   Od pedra ne moreš pričakovati kaj pametnega. Zato se spokaj v tvoj kučanistični brlog. Ne bo dolgo, ko bo vsa levofašistična golazen, kar se je ne bo razbežalo, iskala zavetišče v murglstanu, upajte samo, da ne bo mali zlikovec klecnil pred pravico in končal kot Hitler.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju, postavljanju medicinskih diagnoz ipd.. Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko odražamo tudi brez psovk – z njimi največ poveste prav o sebi.

   • DOMOBRANEC & GAY

    Po tvoji logiki je vsak gej levičar in obratno? Uh… ne bo šlo.
    SDS ni D od desnice. Je zasebni eksperiment bivšega komunista, ki je ponosno nosil kapo z rdečo zvezdo. On šteje denar, vi mu pa še kar nasedate. Vsake toliko vas nagovori iz kamiona in vi mu ad nauseam ploskate. Ah, ovčke nevedne.

 • T-Rex

  Rjavc je že odstopil? Unedva telefonista sta že v zaporu?? Cmerar še kar preučuje?? GNUSITE SE MI POFUKANA VLADA LEVAŠKA PEDERSKA!!

  • Tetka iz ozadja

   In ti nas moraš prenašati zaradi tega, ker si luzar. Desničarji ste pač luzarji.

   • T-Rex

    Ej tetka , brez skrbi bomo dobili od tebe in tebi podobnih ime in priimek, vse se da dandanes v info dobi in takrat le glej kdo je za tvojo smrdljivo levaško ritjo ali pa raje sploh iz barake ne hodi!

    • Tetka iz ozadja

     Ali te boli ker pripadaš strani večnih luzarjev.

     • janez cepec

      prav, de je od začetka mau težji, poj se pa navadeš, sej jih, luzerje, levaki jebejo že 72 let, pa še kr držejo, očitn jim paše

     • jumbo

      tetka pazi! da ti ne bo zal!! zadnje opozorilo!

    • jumbo

     Saj ga ze imamo! :) Ne skrbi, samo cakam prav trenutek, da ga lansiram. hahaha

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju, postavljanju medicinskih diagnoz ipd. Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko odražamo tudi brez psovk – z njimi največ poveste prav o sebi.

   • LEVIČAR in DOMOLJUB

    A, ti si živ ? :)

    • Duhec

     Hahaha

   • centurion

    OPICA leva.
    Zloraba avatarja oziroma ponarejanje naziva je kaznivo dejanje.
    Marš v garažo pederčina zoofilska levakarska!

   • LEVIČAR in DOMOLJUB

    Zdej dojel, lepa :)

  • LEVIČAR in DOMOLJUB

   KOK BI SE TI ŠELE POTEM GNUSILA POFUKANA VLADA DESNA PEDOFILSKA !!

 • predsednik hik

  vidim, da je spet vsa golazen levicarska navalila na ta forum. To pomeni, da je ocitno nekaj hudo narobe! Pol jih je tako iz MMC-ja :D. Tale arbitraza je se zadnji zebel v vaso trugo. Sicer pa tako ne bo nikoli realizirana. Razlog zato je zgoraj zapisan!

 • Gru

  Pa vi v SDS-u ste ubistvu Hrvati ;) Povelicujete Tompsona , nepriznate arbitraze itd… Najbolj da se preselite cez mejo , zdaj ko vemo kje je ;)

  • Olga

   Vi pa se vedno živite v komunizmu, nacizmu in fašizmu in VEDNO prodajate slovensko ozemlje

   • Slovenec

    Ja, ampak smo Slovenci vi pa še vedno hrvati.

    • Olga

     Nam boste dali status narodne manjšine? Pa Srbom, Bosancem, Sircem, Afganistsncem, Albancem, Nemcem, Avstrijcem…. Kje boste pa vi??? V Rusiji?

     • Slovenec

      Status migrantov lahko dobite.

   • Gru

    Haha odloci se ze enkrat, vse naenkrat negre ;)

    • Olga

     EU parlament: komunuzem=nacizem=fašizem! Vsako propagiranje je kaznivo!
     Komunizma brez mantre “antifašizma” ne bo več!

   • LEVIČAR in DOMOLJUB

    Samo še vi živite v komunizmu ! Pazi !!! Zombi je za tabo !! :)

  • DOMOBRANEC & GAY

   #COTD

 • janez cepec

  prokleta banda sodniška. tele arbitri, mora, de so usi komunajzarji, k so nas tko zjebal. če bi biu JANŠA predsednik vlade, bi dubil use kar bi hotl, pa še pu Zagreba bi blo našga. sam jeba bi bla ta, ke Dudeki tud takrat ne bi spoštoval sodbe, tko kot jo zdej ne bojo. zdej mi pa nej edn pove, kva bi bli na bolšm?

 • Nova24TV Mod 1

  Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju, postavljanju medicinskih diagnoz ipd. Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko odražamo tudi brez psovk – z njimi največ poveste prav o sebi.

  • Slovenec

   Se popolnoma strinjam!

   • indijanka

    Kakšno presenečenje :). Se vedno strinjaš sam s seboj.?

    • janez cepec

     edin tko ma prou

     • indijanka

      da bi mel kdaj prav? ha..ha..ha.ha

     • Anton

      a to misliš Slovenaca?

      sarkazem press

  • DOMOBRANEC & GAY

   @[email protected]_mlrkE2oJO7:disqus
   AHAahahahah!!! Dobra fora!!! Look who’s talking!!
   Do solz!!! Bravo.

 • Krtača 17

  Super. Sam da ni Janša zmagu.

 • Olga

  Levičarji vedno praznujejo poraze kot zmage! Vzrok za poraze pa vedno pripišejo drugim!

  • LEVIČAR in DOMOLJUB

   He he dobr si opisala delovanje janeza. Ja, je levičar, saj veš enkrat komunajzer vedno komunajzer ;)

   • Olga

    Cmerarja, Pahorja, Erjavca…. Levičarje!

 • Olga

  Bravo Janez Janša! Kot vedno, ima prave in dolgoročne rešitve!
  Levičarji pa vse uničijo! Pa kaj če gre vse v maloro, samo, da ne zmaga Janša, a NE levaki?!

  • Slovenec

   Zmaga pač tisti, ki dobi največ glasov. Kaj ti tukaj ni jasno? Demokracija?

  • Sredina

   Če ima rešitve zakaj ni uredil zadeve, ko je bil premier?

   • janez cepec

    kuga j’ pa natredu, k je biu predsednik vlade? pufe j’ začeu deva, tankuni so njegova iznajdba, skregu j’ nacijo, to j’ pa tud use

  • Aron

   ah dej no, janezu odgovarja status quo iz politicnega vidika. Zanj je resen problem najvecja ovira.

   • Sredina

    Točno to, za desne politike je značilno, vsaj za SLO, da se je treba ves čas z nekom kregat ali o nečem

  • LEVIČAR in DOMOLJUB

   Ej, sam, da ni nakokiran podmladek, sestrična, nepojasnjeno premoženje, pokvarjen akumulator, žaljenje Slovenk z prostitukami, hujskanje in razdvajanje MOJEGA naroda, podpiranje ustaštva, rehabilitacija naci fašizma, premajhen nabiralnik, itd itd… a veš ? A me štekaš, ker če me, potem štekaš zakaj 85 procentov Slovencev ne mara tvojga šiptarja ! A bo šlo ? :)

   • Olga

    Spet udbaške laži! Davkarija nič ne ve, UDBA ve vse! Že videno! Laž je nesmrtna duša komunizma! Komunisti pa perejo teroristični denar in kradejo Slovencem! UDBA nič ne ve, sodišča nič ne vejo, ker z mikroskopom proučujejo Janeza Janšo!

   • samotoje

    Zakaj pa si domišljaš, da si ti 85% Slovencev? Odstotkov, ne procentov. Ostalo so pa smeti iz rumenega tiska.

 • Jefferson Vendski

  Hja bo treba pač ta sklep našega parlamenta razveljavit. In sprejeti novega, v katerem bo pisalo da mora biti meja vsaj do Mirne.

 • Jan Ocean

  A se ni Janša dogovarjal za incidente v Piranskem…..??
  Kako bi potem on vse dobil do Zagreba kot govori nek komentator.?
  Je Janša kdaj stopil pred kamere in zanikal dogovarjanje in režiranje incidentov?
  Kdaj se bomo zbudili in dojeli da levim ali desnim ni mar za nas ljudi, pač pa je na prvem mestu njihov ego-trip, njihova pomembnost in …

  • Fogglof Tunnek

   Ja…Janezek je nastavo rit Sanaderju…on ga je nategno brez vazelina… Pahor pa je reševal Janezovo raztrgano rit…pa to…

  • MEFISTO

   Tunnek, tako butasto provociraš, da si že smešen in trapast..

   • Anton

    kako že trapast, on je od rojstva tak

    sarkazem press

  • Olga

   Za incidente so se in se še dogovarjajo UDBOVCI!

 • Fogglof Tunnek

  Prosim vas lepo…ka je Janša napovedal?… Janezek je nastavo rit Sanaderju…on ga je nategno brez vazelina… Pahor pa je reševal Janezovo raztrgano rit… Kapish???

  • Slovenec

   Saj se jim ne gre za resnico in argumente. Gre se jim za JANŠO!!!! Kot najstnicam za Justina Bieberja pa tud, če sam v gatah po ulci naokrog leta …

   • Janez

    Tistega “jokerja” osebno ne poznam.
    Morda,
    Sem ga kdaj videl na plesih v Dobrni. Nekoč sem ga videl peti v 1980. letih.
    Stil – ima podoben – kot F. Tunnek.
    Le domislek pač. Sploh ne poznam Z. G. – ja. Niti ga. nočem poznati. L.r. J. K.

    • Fogglof Tunnek

     Anton Rop: “Tam se vidi, da je bila slovenska stran dogovorjena s hrvaško stranjo. Hrvaška vlada je dajala direktive, kdaj naj bo incident, in to tik pred volitvami.”

   • Fogglof Tunnek

    Mi še nismo pozabili, da sta se Janša in Sanader dogovarjala za incidente na morju…

    • janko

     To je ena od tipičnih laži komunizma, tipično kot v šestdesetih letih… Njun sporazum je bil od vseh najboljši, za nas in za obe strani.

 • Demonkrat

  IMF znižal napoved za ameriško gospodarsko rast

 • SALZ

  Če bi poslušali Janšo bi bila meja že zdavnaj urejena tako kot je treba samo malo zgodovino pogledat,že 1991 bi lahko imeli mejo zrihtano

  • Sredina

   Res? Zakaj je ni uredil ko je bil premier?

   • janko

    Ker ste mu vi barbari raztrgali vlado. Z drugimi besedami, izvedli ste državni prevrat!

    • Sredina

     leta 2008? lol tega pa še janša ni izjavu

     • janko

      Pa kje si ti bil takrat, ko se je to zgodilo?

    • Krtača 17

     Za njegove napake so vedno krivi drugi. Samo sam nikdar ni kriv. Kako tipično za Janšo.

     • Sredina

      Tut 2012 oz. prej mu ni nihče podkupnin rinu v roke, ampak jih je sam sprejel

 • domovina mili dom

  Služnostno pravico? To pa je velik dosežek. Bravo komunisti.

  • Slovenec

   Če mi daš služnostno pravico do tvoje žene mi je čist kul …

 • Krtača 17

  Nekam mirno je dons na tem portalu? A je desnim zmanjkal argumentov? Al so samo tolk zadovoljni, da so čist umirjeni? Al so se ga zapil iz obupa?

  • Slovenec

   Na Kongresni trg so šli.

   • Krtača 17

    Da novjo po treh perih u Ljubljanco skakal. Dej nej jih en mal pomerka.

    • Slovenec

     Jim ne bo treba skakat …. bojo kr letel …

     • sprehajalec

      Od starih socialističnih upokojenih družbenopolitičnih delavce? Daj ga seri…

  • sprehajalec

   Samo levičar slavi poraz. Tako kot leta 1945.

 • Slovenec

  Zakaj smo zmagali? Zato, ker je Hrvaška (po tihem tudi Italija) upala, da bo lahko blokirala Luko Koper. Jorasu in ostalim pa naj republika Slovenija podari adekvatno parcelo s hišo. Še lepše bi bilo, če bi se izkazala “domoljubna slovenska” katoliška cerkev, ki je itak dobila pol Slovenije, pa nikome ništa …

  • Krtača 17

   A veš kako je s farji? Daroval bojo mašo za Jorasa. Pr maš bo pa ministrant ene trikrat s pušco okol letu, da bo dnar pobral za farjevo kuharco pa za molitev na Madagaskarju. Tolk o tem.

 • Bozz

  Ne navijam za nobenega. Zanima me samo kako bi Janša dosegel, da nam zadrti Hrvati dajo ozemeljski stik teritorialnega morja RS z odprtim morjem, torej
  ohranitev pravice RS do stika z odprtim morjem, ki ga je imela na dan
  osamosvojitve, 25. junija leta 1991? Mislim resno. S Hrvati se nikoli ne da nič zmenit. Oni bi samo jemali in nič dali. Po drugi svetovni vojni smo na njihov račun, zato da so oni dobili nazaj Dalmacijo, mi izgubili Trst, itd. pa še bi nam jemali, da Istre ne omenjamo. In takšni sosedi bi nam dali ozemeljski stik teritorialnega morja z oprtim morjem? Sosedi, ki se trudijo blokirati našo Koprsko luko, da bi njihova Rijeka prevzela posle? Ne vem, če bi Janša lahko tu kaj dosegel.

 • Jan Ocean

  Hahaha ker komentar so mi zbrisal, ko sem napisal oz vprašal ali se ni Janša dogovarjal za incidente v Piranskem zalivu….haha :-(..in naprej komentiral da so levi in desni isti, da vsi najprej poskrbijo za svoje, ne za nas ljudi.
  No nič boljši niste od ostalih medijev. Pristranski in spolitizirani.
  Me zanima kolko dolgo ostane tale post…
  Ha ha ha….slolvenija, slovenistan. Boljš bi blo u butalah…
  Kje živimo. Ukradli ste nam domovino…vsi skupaj lEVI in dESNI komunajzerji.

 • Ma kaki janša..

  Slovenski narod se je strinjal, da se naj meja določi z arbitražo, in to je tudi demokratično potrdil na “Referendumu o arbitražnem sporazumu”, 6. junija 2010.

  »Ali ste za to, da se uveljavi zakon o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki ga je sprejel državni zbor na seji dne 19. aprila 2010?«

  ZA je glasovalo 51,54%

  ..demokracija.

  • sprehajalec

   Z lahkoto bi se takrat vsedli za mizo in dosegli povsem identičen rezultat. Neškodljiv prehod je bil ponujan že za časa Tuđmana. Zakaj je bilo treba vreči v morje milijone?

   • Zaradi nesposobnežev ki niso bili sposobni rešit vprašanja meje leta 1991.

    • sprehajalec

     LDS je začel ta vprašanja, leta 91 se ni dalo ničesar meniti, ker je šlo za preživetje. Vukovar pa bedem 1 pa bedem 2, če ti te stvari kaj pomenijo. Ko je prišel čas, je LDS pošiljal pripravnike prava na razgovore z Rudolfom. Bahaško in enako kot ljubljanski turisti po Istri.

     • Vlada 1991
      https://sl.wikipedia.org/wiki/1._vlada_Republike_Slovenije

      Vlada nesposobna ureditve meje.

     • sprehajalec

      leta 1991 ni nihče verjel, da bosta tako Slovenija kot Hrvaška obstali. Rojen si kasneje, zato ne moreš dojeti takratnega vzdušja. Pol leta prej so bile žive celo opcije o konfederaciji Slovenije, Hrvaške in bosne. Ni malo manjkalo.

      Piranski zaliv je bila zadnja briga.

     • Rojen sem prej.

      Eni smo opozarjali na problematiko meje 91′, a so določenim ki bi kaj lahko, torej vlada 91′, bile vse možne druge stvari očitno pomebnejše.

     • sprehajalec

      Značilnost Slovenceljna je, da opozarja na napake, ponavadi z besedami #Morali bi# in pa #Treba bi bilo#.

      Doma na kauču pred TV.

     • Ne sodi drugih po sebi.

     • Matija

      Kaksno prezivetje, kak vukovar. Takrat smo imelipriloznost usekat cez gorjance mimo karlovca in skupaj s srbi razdvojit hrcke.

     • sprehajalec

      Teoretično. Praktično bi bilo pa izredno težavno sestaviti ekspedicijski korpus…

      Še premik teritorialcev 1991 v drugo občino je povzoročal nezadovoljstvo med njimi. Češ, saj je to pri sosedih.

     • Janez

      Daj, daj !
      Ne piši brezveznosti. Kdo bi se boril za tvje utrgazne neumnosti. L.r. J. KOMENDA
      Najbrž igraš kake vojne igrice na računalniku.

     • Matija

      Zaradi te mlacnosti smo tam kjer smo. Zgodovina dokazuje da se meje postavljajo z orozjem in nekim brezveznim kvakanjem

     • sprehajalec

      Bi vodil napad, ali bi bil v “Štabu”?

     • Matija

      Sodeloval v napadu tako kot v vojni za slovenijo. Stab cankarjevega doma me ne zanima

 • janko

  Torej smo izgubili direktni stik z morjem, pa tudi tudi na kopnem ni najboljši rezultat. To je še en zgodovinski dan
  za Slovenijo. Kot že večkrat v zgodovini, še en hud poraz za Slovenijo. In koliko jih še bo? Sedaj, ko smo samostojna, mala država? Ljudje pa nismo kot npr. Izraelci, mi smo v sebe zaprte, preplašene pokveke iz komunizma, Udba nas še vedno ustrahuje in še vedno krepko izžema. Ob naši osamosvojitvi nam je Gospod dejal: “Slovenija ne bo nikoli več takšna kot je sedaj, ker si jo boste zapravili.”

  • PikaPolonica

   Zame je to poraz

  • Slovenec

   Janšisti ste res izgubili stik … LOL

   • Rožle

    Ti maš pa kratek stik …

    • janko

     To je res, ti ki živiš brezskrbno v planinah, ne veš za vse zemeljske tegobe.

     • Rožle

      Komu pa ti to odgovarjaš …?

     • janko

      Ja tebi, saj si Rožle ne?

     • Rožle

      Ja komu pa jest omenjam kratek stik .. ?

     • janko

      Ja meni. Po naravi sem velik optimist, arbitraža mi je pa nabila pritisk.

     • Rožle

      Ne ..ni bilo tebi namenjeno …dej še enkrat poglej …
      **********************************************
      Rožle Slovenec • 20 minut nazaj

      Ti maš pa kratek stik …

     • Slovenec

      A imata kratek stik z jankotom?

      LOL

   • sprehajalec

    Slovenac, tvoji so danes zmagali. Nema dodira…

    • janko

     Zmagali smo, pravijo oziroma se tolažijo in lažejo nam in sebi – levaki!

     • sprehajalec

      Zagnali so režimski agitprop, vzdušje je slovesno kot ob ingravuaciji kakšnega Novega obraza. Poseben studio, pa poročevalci pa to…

    • indijanka

     Danes smo izgubili vsi. Zapustili smo svoje rojake. Vlada je prepričana, da jih lahko potolaži z denarjem. Sploh ne razume pomema zemlje in doma.

     • sprehajalec

      Zgoba je dolga indijanka. Pa napihnjena z diletantskimi dodatki amaterskih politikov, ki so se delali profesionalce.

      Malo ljudi ve, da so v socializmu prebivalci Škodelinov, Bužinov itd. pošiljali otroke v Buje v šolo s hrvaškim učnim programom in ne v Sečovlje s slovenskim, ki je bila na dosegu roke. To je zgodbica, ki so nam jo zamolčali, kazali pa jorasa, prekmurca, ki je švercal belo tehniko do svoje bajte. Brez PDV dokler je bila še carina tam….

     • indijanka

      Res? Žalostno.

     • sprehajalec

      Zakaj žalostno? narodna pripadnost je intimna odločitev posameznika. Biti “naš” vendarle morda ni takšno terno, kot si predstavljamo oziroma nas učijo. Veliko je bilo občutka balkanske večvrednosti, ki še danes tepe Slovence v odnosih z južnimi državami.

      Drugače v preteklih stoletjih ne bi izgubili sto tisočev iz narodnega telesa…

   • centurion

    Ti si tut že zdavnaj zgubu stik z ustanovo….
    Zgubljen in zblojen.
    Busanc.

    • Slovenec

     Izdajalca Rožleta upraš al sm Slovenc al ne …. ti bo use povedu.

    • Rožle

     Ni Busanc …Šipša je

 • sprehajalec

  Levičarji nam prodajajo Poraz kot Zmago na vseh kanalih Režimskega Agitpropa. Treba je biti dovolj glasen pa je. Tako kot so leta 45 narodno tragedijo predstavili kot Zmago.

 • PikaPolonica

  Poglejte Plenkoviča kako se bori še naprej za tiso kar sploh ni njegovo. Borut Pahor pa da je to zgodovinski trenutek.
  Zgubljamo, sramota. Nočem da mi vladajo zgubeee.

  • Bozz

   Zgodovinski trenutek še enega malo manjšega ozemeljskega krajšanja Slovenije.

   • PikaPolonica

    Na žalost. Obstoj Slovenije mogoče samo še 100 let…sej pitem bomo pod Veliko Albanijo.

    • Slovenec

     Velikega Albanca že imate … LOL

     • PikaPolonica

      Ja vidim tebe, ki smetiš po albanko pod mojim postom.

     • borko

      albanc te je naredu

 • Slovenec

  Tako velika kot je bila Slovenija pod Josipom Brozom Titom nikoli prej ni bila in nikoli več ne bo. Dejstvo.

 • antimur

  Jutri bo še en dan sramote, ko se bo Pahor v Splitu oblizaval s Kitarovičko ( Cerarja je tako brez veze omenjati, kajti on je odpisan, že od svoje golazni, kaj šele od nas). Kdaj bo konec te antislovenske politike in kdaj bo prišel dan, ko bomo ponosni na svoje politike, ki nas bodo srčno branili. Od danes naprej spet pričakujem od slovenskih levaških politikov komentarje, kakšni bratje in prijatelji smo s Hrvati. Človeku gre na bruhanje.

  • Jan Ocean

   Kva pa desni? Levi so gnili.ok.pa desni??? So nas ti srčno branili???
   Ko so se dogovarjali in porivali naše ribiče v incidente…?
   Ko podpirajo hrvaškega nacija da bi nam pel v Sloveniji? Nas tako branijo?
   Mislite da bi nam Tompson odstopil Piranski zaliv in dostop do odprtega morja in ….?
   Prosim…malo realnosti.malo zdrave kmečke pameti

   • antimur

    Če si vsaj malo pri stvari, je gobcanje okrog incidentov podtaknil gnili in zahrbtni levak Rop. Kaj zdaj že svojim sodiščem ne verjamete več?

    • Jan Ocean

     Ah prosim. Rop je rop.
     Ostali so nas pa srčno branili ane?
     Žal…je bilo največ incidentov prav za časa Janševe vlade. Žal.
     In je bila takrat na hrvaškem na oblasti desna naci scena. Čudno. Gospod Sanader, še en poštenjakar. Njegova smola je bila da ni bil hrvaški “osamosvojitelj”

     • andreas82

      Ne samo incidentov, tudi slabih kreditov baje v času Janše bilo največ podlejenih pa to, ni stvari ki je ne bi začel Janša, spet ta Janša ;)!

     • Jan Ocean

      Ja najboljš da smo sarkastični.
      Jst hočem bit realen.
      Potrebujemo nove mlade ljudi…neokužene s komunistično fašističnimi umazanijami .
      Potrebujemo novo slovenijo, domovino. Nehajmo lagat, ker vsi tile nas že 30 let delijo in sporekajo

     • andreas82

      Ti prvo rabiš OŠ

     • Jan Ocean

      Lahko argumentiraš andreas 82. Zakaj prvo rabim OŠ? Kako to misliš? OŠ sem končal pred 30 leti. Misliš fašistično OŠ???

   • tohuvabohu

    Kakšna kretenska logika. Ker nam Tompson ne bi odstopil Piranskega zaliva, je nacist in mu je treba prepovedati vstop v Slovenijo?! Noben Slovenec ni navdušen nad tem tipom, samo ne trpimo, da se cel svet norčuje iz naše (= rdečkarske) zahojenosti.

  • andreas82

   Hrvaška je Sloveniji sovražna država, če komu ni jasno:)? Tiste neumnosti, kako smo se skupaj “osamosvajali” itd..obdržite zase. Gre za tipično zaostalo balkansko državo, s tem da SLO levica podpira vse kar njim koristi, ujedinjeje po srbsko ;). Kučan je zadnjič v kostelu tožil, kako se odnosi s HR slabšajo, če je njemu toliko do Hrvaške, ja pa naj mu že vendar nekdo pove kdaj je nastala samostojna republika Slovenija, ki se je odcepila od zigojnarjev ;)! Naši prijateljici sta Avstrija in Italija, južno pa naj hodi, kdor to željo ima, jaz nimam:)!

 • Mojca pokraculja

  Pred devetimi dnevi sem komentirala najavo razsodbe, glede na stopnjevano poročanje naših medijev.
  Zapisala sem:
  “Glede na to, da trobila že trobijo kaj vse bo treba pravno poštimat, mejo, kataster itd. je več kot očitno, da že vsi poznajo razsodbo arbitraže. Zdaj je treba samo opazovati, kako bodo folk preparirali do 29. , ko bo objavljena. Sovražnika že iščejo, to je prvo kar je treba sedaj storiti, da si pilatovsko umijejo roke.”

  Danes lahko samo rečem, da je po vsem videnem in slišanem, popolnoma jasno, da so vnaprej vedeli kakšna bo razsodba. Pravzaprav si upam misliti, da so jo “spacali” skupaj s sodniki, ker so se pač Hrvati umaknili. Vse današnje izjave in razlage političnega vrha in pravnih strokovnjakov, nenazadnje tudi to, da so se podali na teren k ljudem, ki so izgubili svojo zemljo, kažejo na to, da so se na vse temeljito pipravili. Poskušajo ublažiti fijasko z vehementnimi razlagami o spoštovanju razsodbe, o kompromisu, o tem, da bodo ljudem pomagali. Ves ta cirkus, samo govori o tem, da je bilo vse vnaprej dogovorjeno in zrežirano, da so nas prodali za male pare, kot se temu reče. In nenazadnje, igrajo igro, ki je tudi že vnaprej predvidena.

  • PikaPolonica

   Naši imajo pretežke nahrbtnike in se jih da izsiljevati.

 • Matija

  V glavnem slovenski narod placujemo tisto peterletovo aroganco do jurisdikcije nad slovenskim ozemljem. Takrat bi moral jansa z vojsko in bavcar s policijo pritisnit tja do novegagrada na reki mirni. Pa bi blo vse drugace. Tko so pa raje hrckom pustil postavljat mejne kioske kjer jim je pasao

  • PikaPolonica

   No jst JJ zamerim..,mehkobo.

   • Slovenec

    Urška tud ……… AAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAA, HAAAAAA ….

    • PikaPolonica

     Dej obnašaj se.

     • Slovenec

      …… pardoniram ….

     • Slovenec

      ……… AAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAA, HAAAAAA ….

     • PikaPolonica

      Kaj v kakšnega kužka..Tuneka?

     • Rožle

      Pust ga…
      spet se je prenažru antidepresisov …to je pri njem redna praksa …

     • Rožle

      Užgi ga ke okol kepe …
      drgač se ne bo umiru …

     • Slovenec

      ,,,, pardon ….. še enkrat. Se mi je Rožle umes usrou …

    • centurion

     Pizda rdeča.
     Pravzaprav peder.
     A nisi pri čarovnici na koncertu?
     Pijača zastonj. Svetlano boš tut lohka pofu…-
     Je varna za sex, nima več maternice.
     Pa bi bla prav lep par…

     • Slovenec

      Dej se en mal sprost, pa to …….. AAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAA, HAAAAAA ….

     • centurion

      A pol si pa pr Stanovniku v sobi v domu krepavnikov?

     • sprehajalec

      Očitno ti ga en vleče v domu upokojencev, ko ti je tako prišlo….

     • Jan Ocean

      Fuj…ker komentar

 • garfi

  LEVIĆARSKA VELEIZDAJA
  jutri je nov dan pravkar njihov 202, Kurćanova grožnja ob osamosvajanju
  dobesedno norčujejo se iz nas Slovencev
  NIMAMO OZEMELJSKEGA STIKA ZATO JE POTREBNO SPORAZUM ZAVRNITI
  grem na protest proti makarovićki in drugim banditom

 • Jan Ocean

  Berem poste nazaj…veliko od njih je resnično primitivnih vulgarnih žaljivih nizkotnih….ampak jih pustite. Ker jih lahko, vam je politično dovoljeno. Ane avtor članka?.
  Moja dva kulturna ste brisali. Ker sem dejal-vprašal da se je Janša dogovarjal za incidente v Piranskem zalivu.?..in pripomnil da je tako leva kot desna komunajzerska scena gnila in primerna za penzijo oz. da naj nam pusti ljudem domovino in tisto kar niso pokradli za kar so se borili naši predniki. Banda komunajzersko fašistična.
  Pustite nas in nehajte prat možgane našim otrokom.
  Koliko minut bo ostal post????

  • sprehajalec

   Ti se kar sam pogovarjaš s seboj, pa sanjaš, kar si želiš slišati, češ da si brisan. Še nihče ni bil brisan tukaj, če le pravilno zna uporabljati tipkovnico in net. Najprej poišči napake pri sebi.

   • Jan Ocean

    Sprehajalec…ha ha ha

    • sprehajalec

     Izgleda znaš uporabljati tipkovnico. Sedaj pa še poišči svoje prejšnje poste…

     • Jan Ocean

      Ja Sprehajalec….če jih daš nazaj jih bomo našli očitno.sprehajalec postov?

     • sprehajalec

      Spodaj sem tri tvoje naštel, povsem enake gornjemu. Jih je bilo še več?

     • Jan Ocean

      Očitno imate dostop do vseh le nekateri

     • Slovenec

      Ta sprehaja pse bogatim levičarkam …

     • sprehajalec

      Bolje sprehajat Slovenac, kot jih zlorabljati, kot je levičarska afera Baričevič pokazala. Si bil zraven pri igricah?

  • centurion

   Kulturna?
   Predvsem -NEUMNA.
   Nov nick, staro budalo.

   • Jan Ocean

    Jih nisi prebral, ker so bila takoj brisana. Nič nov nick.prvič sem tukaj. Ne obsojaj po krivem, ker boš tako sojen (Jezus)
    Hujši ste kot komunisti.hujši.veliko hujši.

    • Slovenec

     TOČNO TAKO!

     • PikaPolonica

      oven

    • centurion

     Posluš, malo posluš…
     “….. da se je Janša dogovarjal za incidente v Piranskem zalivu.?….”
     TI MALO SERJEŠ? NE MI SEDAJ O VULGARNOSTI
     Pojasni plisss.

     • Jan Ocean

      Aja? Serjem?

     • centurion

      Pojasni trditev:”….. da se je Janša dogovarjal za incidente v Piranskem zalivu.?….”

     • Jan Ocean

      V postih sem postavljal vprašanja ne trditve. Kdo tu rabi OŠ?
      In med drugim vprašal…. je g. Janša kdaj javno zanikal oz. povedal da trditve o insistiranih incidentih niso resnične. Se je?
      Vedno se zgovarjajo kolikor vem na pravne dokaze…kaj pa moralni nastop pred ljudmi in iskreno zanikanje očitanega?

     • Jan Ocean

      Malo morgen…nikoli videno. Veliki Žal

     • centurion

      Ker sem dejal-vprašal …
      Vprašati ni greh.
      Dejati-vprašati pa ni VPRAŠATI!
      Zato ti jaz KULTURNO odgovorim na VPRAŠANJE.
      Janez Janša se ni NIKOLI DOGOVARJAL s predsednikom sabora Hrvatške
      ampak POGOVARJAL ter EKSPLICITNO zahteval od predsednika Sanaderja, naj
      se IZOGIBAJO INCIDENTOM V PIRANSKEM ZALIVU!!!!

      Zaradi potvorb in laži se na sodišču zagovarja LEVA LDS SVINJA TOVARIŠ ROP
      na sodišču.
      Malo, pogooglaj da spoznaš prevaro.
      Pa lep večer želim,
      centurion.

     • Jan Ocean

      Ok. Torej si povedu sveto resnico??
      Če je ta resnica na istih temeljih kot tista ko si mene obsodil da sem samo menjal nick, budala pa ista stara, potem hvala za prodajanje megle.
      Ne, hvala. Bolni desničarji ste očitno veliko hujši od levakov.
      Bananastan gremo naprej.
      Jst pa dol iz tega, še enga spolitiziranega cajtnga. Bolno.
      Rajš kakšno dobro knjigo primte u roko. Dušno prijateljski nasvet.
      Svetujem naprimer Potovanje Duš-Michael Newton.
      Super poletno branje.
      Pa lep večer …

     • centurion

      No pa MARŠ U PIZDO MATERNU!!!!!!!!!!!!!

     • Jan Ocean

      Suuper….hahaha.
      Pikapolonco boš spet nasmeju. Pa ne pozab ji prstisnt lajka.

     • centurion

      HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA..
      NE MORŠ VERJET…
      Jan Ocean sam sebi lajka…HAHAHAHHAaa

     • centurion

      …čakam…
      No ??

     • Jan Ocean

      Si siguren?

   • PikaPolonica

    E si me lepo nasmejal. Ta je dobra: nov nick, staro budalo.

    • Jan Ocean

     Najbolj vulgarni niki tu gor od centuriona. Lepo da te nasmejejo…he he he. Anede…

     • PikaPolonica

      Ja všeč mi je bil ta stavek: nov nick, staro budalo. Pa še zdej se mi smeje.

     • Jan Ocean

      Super … sej bo kmal konc smeha na lažnih umazanih temeljih. Tovrstni pristanki so zmeraj v stilu “kdor se zadnji…..”

     • PikaPolonica

      Jst se vedno smejem. Pa rada se smejem. Smeh je pol zdravja.

 • PG

  Narod si bo sodbo pisal sam:
  Dvignimo glave in zahtevajmo, naj se prebivalci spornih ozemelj sami odločijo ali bodo v Sloveniji ali na Hrvaškem.

  • Slovenec

   Pa ribe u Piranskem zalivu tud!!!!

   Ribe si bodo sodbo pisale same!

   • Rožle

    Pri ribah boš ti tolmač …

    • Slovenec

     A nis opazu, da te ne yebbem 5 posto? Izdajauc …

    • sprehajalec

     Ne žali inteligence rib s tem, da jih primerjaš s Slovenacem.

    • Vrhovni sodnik

     a ga na trnek nataknem

     • Rožle

      Harpuna …bo bolš

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ, saj bi ribe zastrupil

   • PG

    Ja, vse ribe Piranskega zaliva se ti bodo smejale.

 • luka globus

  No Pahorino danes ni bil nič kaj evforičen, mogoče mu je belga zmanjkalo :)

 • DOMOBRANEC & GAY

  Kratko vprašanje: bo odločitev kakorkoli vplivala na vaše vsakodnevno življenje?
  [DA / NE]

  • Rožle

   Ne se hvalt s tem da si kratek ….

   • DOMOBRANEC & GAY

    @disqus_UFFN0V0PZl:disqus
    Torej ne. Hvala.

    • Rožle

     Bejš ti kakšnga druzga pecat…jest nism taprav naslov …

     • DOMOBRANEC & GAY

      @disqus_UFFN0V0PZl:disqus
      Potem pa ne odgovarjaj na moje poste. OK? Super.

     • Slovenec

      Da mu ne bi verjel slučajno …še vsakega je s kolom za vogalom čakal ….

     • Rožle

      Sej ti nism odgovoru …kaj pa sanjaš .. ?

     • DOMOBRANEC & GAY

      Si odgovoril. Sicer povsem mimo in brez pointa, ampak… si. Jebiga, a ne?

     • Rožle

      Spet lažeš Šeytan …
      Sam si odgovarjal

     • DOMOBRANEC & GAY

      Pa kaj je s tabo, človek?!?! A si čisto nor?! Psihopat, niti sam ne veš kaj delaš. Odjebi.

  • Slovenec

   Bo. Še celo leto bom moral poslušat jokanje janšistov. Kwa leto ….. do smrti!

  • Zaskrbljen

   Pohvalno, da se tudi desni geji osvobajate.

   • DOMOBRANEC & GAY

    @zaskrbljen:disqus
    Odgovor je torej ne.
    Hvala.

   • Rožle

    Kdaj si pa ti vidu desnega geya … ?

    • MladiLiberalec

     1,5 milijona gejev in biseksualcev je po nekaterih podatkih volilo za desničarja Trumpa. Eni zgleda bi imeli take geje tud v Sloveniji. :D

     Jest osebno sem večino gejev ki sem jih poznal ocenil kot levičarje čeprav eden je pa bil tud fašist in za Mussolinija. :D

     • Rožle

      Po tvojih podatkih …Itaq

     • MladiLiberalec

      maš na netu

     • sprehajalec

      Tudi Mussolini je bil levičar, socialist. Tvoj procent lahko popraviš na 100%.

     • MladiLiberalec

      Libertardstvo ujak libertardstvo XD

     • tohuvabohu

      Ti si pa nekoliko presmrkav, da bi poznal Mussolinijeve navijače.

     • MladiLiberalec

      To so današnji navijači no XD

     • tohuvabohu

      A si ti preveč po soncu hodil, siromak?

     • MladiLiberalec

      lol

      pa zakaj to?

    • tohuvabohu

     Laže je srečati zelenega psa.

    • Zaskrbljen
 • Tetka iz ozadja

  Me zanima kako se kaj bodo janšisti počutili, ko bodo izgubili volitve, najprj jeseni po večinskem sistemu in naslednje leto še po porcinalnem volilnem sitemu. Mislim da nekako tako kot danes Hrvatje. Ne priznamo….

  • Slovenec

   Sej tud nazadnje niso priznali volitev …. dokler ni Janša prišel iz zapora. Poslansko plačo so pa itak skoz cuzal …

   “Ne priznajemo slovenski sud, ne priznajemo slovenske vlade ali priznajemo pare slovenskog naroda!”

  • sprehajalec

   Spirala obresti, se že vrti….

   Čas dela za desničarje.

 • baldeagle

  Kolikor jaz vem, po gledanju starejših zemljevidov, je bila nekoč cela istra slovenska. Torej smo Slovenci s to arbitražo izjemno veliko izgubili. Levuharska smrdljiva in škodljiva golazen pa si pripisuje neko zmago. Levuharji so vsi po vrsti veleizdajalci Slovenije in slovenskega naroda. Za veleizdajo jim je potrebno sodit. Pravična sodba pa je lahko samo smrtna kazen levuharskim veleizdajalcem.

  • MladiLiberalec

   Nehi s temi pozivi k nasilju no. XD Pejt se tepst z rdečimi danes zvečer če ti je tok do tega. XD

   • Rožle

    Rdeči kar sami sebe tepejo …

   • baldeagle

    Gostim preveč dragocene goste, da bi jih zapustil zaradi neke zblojene grde babnice in njenih častilcev, še bolj zblojenih levuharskih gnid.

  • Ana Job

   Točno!

  • karlina

   PODPIS

 • sprehajalec

  Hrvati si takole razlagajo situacijo in nekaj mi pravi, da ni nič drugače;

  Taj dimnik nije ništa drugo nego situacija koja bi u pravnoj praksi bila pravo služnosti prolaza, provoza i instalacija na susjedovoj čestici.
  Ono, kad Lojze dobije pravo služnosti , da se smije do svoje kuće voziti po određenom koridoru Štefove parcele. A smije si postaviti i vodovodnu cijev. Dok Lojze ne prolazi, Štef koristi prolaz za svoje potrebe.

  Slovenija sa dimnikom nije dobila baš ništa što već nije imala. Kontejnerski brodovi za Koper su prije 20 godina vozili kako su htjeli, sad će voziti uskim koridorom.

  I poštivati će hrvatske zakone. Ne vidim da je to područje izvan nadzora i jurisdikcije HR. Jednako kao što dvorište kojim se vozi Lojze i dalje pripada Štefu.

  In levičarji in režimski agitprop slavi to kot zmago?

  • Olga

   Nič novega! Oni tako kot Srbi na Kosovem, ki slavijo poraze kot zmago! Kriv je pa itak Janez Janša, ki je bil tik pred dokončnim sporazumom s Hrvati, pa so ga levaki, tako kot je praksa, ukinili!

   • sprehajalec

    Ravno Kahl slavi s sveže tiskanim sporazumom zmago na TV.

    Levičarju ni težko preslepiti levičarje, saj gre za inteligenco ki to dopušča.

    Težje je preslepiti desničarje.

    • tohuvabohu

     Erjavec govori take oslarije, da ga ni mogoće poslušati. Še hujši pa je Cmerar. Kar naprej trobi tisto svoje idotsko “spoštovanje”.

 • Olga

  Oficirji agresorske JLA dobivajo visoke penzije, imajo veteranski dodatek in NE plačujejo dodatnega pokojninskega zavarovanja, ker so “veterani” (agresorji)?!!!! V pokojninsko blagajno nisi NIKOLI vplačevali!??
  Ljudje na volitve! Volimo desnico, da bo prevetrila barabije na pokojninskem zavodu!

  • Tetka iz ozadja

   In Olga, kako se počtiš, ker veš da zopet ne bo nič iz tega,

   • sprehajalec

    Dokler je ša kaj denarja. Ko ga bo zmanjkalo, se bodo začele šteti penzije….

    • karlina

     Se ze pufajo za pokojnine in plače v javni upravi

 • Vrhovni sodnik

  Že zdavnaj so znani Slovenci rekli, da je ta sporazum, koloboracija.

 • Slovenec

  “Vstrajnik” Ibro pri vpisu v SDS.

  Tajnica: “Ime in priimek …”
  Ibro: “Šta? …”
  Tajnica: ” Ime i prezime!”
  Ibro: “IBRO …”
  Tajnica: ” A prezime?”
  Ibro: “Pa bio sam IBRO i pre zime ….”

  • Vrhovni sodnik

   Barbarski jezik obvladaš, seveda, saj si njihov

   • Slovenec

    Ime i prezime …. bo šlo? Ne bo, ke ne ….

    • Vrhovni sodnik

     Z barbari se ne pogovarjam

     • Slovenec

      Ime in priimek! Kaj pa sedaj? Bo šlo? Ne bo, a ne …

     • Rožle

      A mislš da smo vsi tolk utrgani …. ccc

     • Slovenec

      Ne mi smetit pod postom ….. izdajauc.

     • Vrhovni sodnik

      Janez Vinetou, Skalno gorovje 23, če me še ni tam, pa malo počakaj

     • Vrhovni sodnik

      A boš dal svoje podatke šejtan, al jih jaz napišem, Slovenec = šeytan = Zoran Golavšek, Velenje

 • sodnikisozločinci

  Kdaj bo opica iz mojega avatarja obsojena za veleizdajo? A bo Pahor zapel Hrvatom slovensko himno v arabščini? Prase komunistično pokvarjeno!

 • Vrhovni sodnik

  Na kongresnem pa pada

  • test

   kaj pada? batine? :)

  • Slovenec

   A so že začel janšiste tepst?!! KUUUUUUUUUUULLLL!

   • Vrhovni sodnik

    Zaenkrat, po rdečih pada

   • sprehajalec

    Makarovička se skriva pod nadstreškom prijateljev iz NLB. Performans je vzel hudič.

  • sprehajalec

   To, Bog je poslal nadlogo nad brezbožneže.

 • Vrhovni sodnik

  Šeytan, nick toplovadarja ti pristoji

 • Jožef

  Tako,kot sem že nekajkrat napisal, Slovencev je vsak dan manj in premosoaznerno se Slovenija majnša vsak dan. Za padanje natalitete je kriv odnos do klasične družine in propaganda lgbtq, za manjšanje Slovenije pa vse nesposobne vlade, razen v obdobju 2004-2008. Žalost na žalost, Slovenci, vse nam je bilo dano, pa smo zapravili kot kaka zapita družina. Kaj še bomo morali doživeti, da se bomo spametovali.

 • PG

  Slovenci kremeniti, le stopimo v korak,
  da osvobodimo svoj domači prag!
  Čez gore, polja, doni naj prek sveta:
  Slovenija junaška, svobodna je zemlja ta!

  Sovrage vse zatrimo, očistimo zemljo,
  da si izgradimo samostojno Slovenijo!
  Čez gore, polja, po svetu naj doni:
  Slovenija je naša, jebemo arbitražo tu živimo mi!

  Slovenski hlapec se je pokoril drugemu hlapcu. Nemci s Francozi si pa manejo roke, da so in bodo imeli vedno vse pod nadzorom.

  • Janez

   Tip
   JE BLIZU STO LET STAR – PA SE MU TRGA. Živi v letu 1945. L.r. J. KOMENDA

   • PG

    Tole je Pahorjeva himna, ko ga bodo ljudje za jajca stisnli,

    če ti ni kaj jasen, pa le še kar vpraš.

 • test

  lahko kdo pove, kaj se dogaja na kongresnem? sem slisal, da so par rdecih nahoblal?!?

  • DOMOBRANEC & GAY

   Niso. Pojdi spat.

  • MladiLiberalec

   Mene tud zanima a je Taubi s svojim tam? :D

 • Janez

  1 : 0 !

  ZA NAS VZTRAJNIKE !
  Zbrali smo 48.000 – l.r. podpisov ! “Zmešani 55 letni “Slovenec” – pa joka !
  Toliko je pisal – učinek je pa – “NULA”

  MI – PENZIONISTI “VZTRAJNIKI” – ENA ,
  EX KP, ZK – TUNNEK PROVOKATORJI – NULA !

  Tunnek ! Koga predlagaš,
  da
  ” I Z V I S I ” :
  DR. CERAR, PREDS. PAHOR, KLOVNOVSKI K. ERJAVEC ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  4M : ” NEKA VISI PEDRO ”

  https://www.google.si/search?q=neka+visi+pedro&oq=neka+visi+pedro&aqs=chrome.0.69i59j69i60l3.14625j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Slovenec

  V ŽIVO! RTVSLO

  Pusićeva ne ćuje dobro ….

 • Vrhovni sodnik

  Zvezdo so prekinili, lewaki ušli

  • Janez

   A res ?
   Kaj več napišite !
   JAZ SEM DOMA. NIČ NE VEM KAJ JE NA KONGRESNEM TRGU. L.p. K. KOMEENDA

   • janez cepec

    sej tko ne boš zastopu

  • centurion

   ???????????????
   SVETLANA gre damu?
   Ga bo Stanovniku pofafala?

  • MladiLiberalec

   Res? :D zarad dežja?

 • Rožle

  … ♪ ♫ ♩♬ ♭ …Pojem ti pesem najino… beeeee……. ♪ ♫ ♩♬ ♭ …

  • Vrhovni sodnik

   kwa to šeytan mamo kliče.

 • Rožle

  … ♪ ♫ ♩♬ ♭ … Spet poletje je … mimo je maj … ♪ ♫ ♩♬ ♭ … več ne
  javlja se … kdo ve zakaj … ♪ ♫ ♩♬ ♭ ……spet sprenevedam
  se še sam ne vem zakaj… ♪ ♫ ♩♬ ♭ …

  • Vrhovni sodnik

   Kwa lepiš šeytanova sranja

 • Vrhovni sodnik

  Šeytan vrže owco na ramo in za poje, 1 mala plava na ramenu mi spava

 • bubamara

  Pa kaj je z vam? Dobili 50% več kot smo upali. Premagati cigane hrvate sred haaga, pa to je pravljica.

  • Rožle

   A teb ga tvoj tut sam pol zarine …?

  • PG

   Bjonda, pa tko pametna? Žal si veliko premalo upaš?

 • Duhec

  In najbolj kulturen na Novi je…. homoseksualec. Ja….

 • DOMOBRANEC & GAY

  @vrhovnisodnik:disqus in @disqus_UFFN0V0PZl:disqus: a Šeytan sem jaz?

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ

   • DOMOBRANEC & GAY

    O, super! I like!

 • DOMOBRANEC & GAY

  Ker Sheitan je ful dober francoski film… Priporočam!

  • MladiLiberalec

   Lol. Film je ja. sam dobr pa ne bi reku no :D

   • DOMOBRANEC & GAY

    OK… mogoče res. Samo Cassel je dober ostalo tako tako…

  • MladiLiberalec

   Veš ker film je kul če še nisi gledal Return to sleepaway camp in cela serija posebi prvi del Sleepaway camp. Tud rangiran med boljšimi teen horror filmi.

   • DOMOBRANEC & GAY

    Nisem! Takoj po torrent…

 • Tetka iz ozadja

  Ali je kakšna možnost, da zamenjamo Janšo za Jorasa?

  • MladiLiberalec

   Ha ha

  • Sredina

   O tem bi blo za razmislt

 • Rožle

  Po eni strani je super …
  Hrvatje ” ne priznajemo ovaj sud ”
  ..in so kot naš diktator Milan Brglez , ki se požvižga na zakon in na ustavne pravice…. !

  • MladiLiberalec

   Brglez je imel prav če misliš na referendume takrat. Je US odločilo

   • Sredina

    Steni govoriš, njim se ne da nič dopovedat haha

 • MladiLiberalec

  Dej pustimo zdej mal arbitražo smo kar dobr prišli skoz. Povejte raje kak je s Svetlano in rdečimi zvezdami. A je mokra samo po glavi od dežja al tud spodi od vzburjenja nad komunizmom. :D

  A je Taubi s svojimi jurišniki prispel na sceno? :D

  • PG

   Libero, kresen se po glavi, če misliš, da je arbitraža dobra, da slišiš kako votlo doni tvoja buča.

   • MladiLiberalec

    Jest sem liberal smart ass in moja glava ni nikol donela. XD

    • PG

     Ass si ass. Podstreha je pa prazna.

     • MladiLiberalec

      kr neki XD

     • PG

      Kot si rekel, si ena velika rit, pod streho pa ničesar, brez možganov.
      Si zdaj razumel, al je treba še stokrat ponoviti.

     • MladiLiberalec

      Rito ma res veliko to maš že prav. :) Sam tud glavco polno možgančkov in bistro :)

     • PG

      Tvoja glavca ima možganov le toliko, da najde pot v buzerantsko rit.

     • MladiLiberalec

      Zame so zenske ritke. Najbolj kul ce so rahlo v obliki srcka. :P

    • Janez

     AJA ?
     A TEBE JE TREBA TUDI – 2X TUP-TUP !

     1 × – TUP ! po glavi ! Ampak ornk !
     In drugič !
     1× Ornk – “tup-noga ! V zadnjo plat.

     Ja !
     Potem
     PA DRŽI, KAR SEM VIDEL NA NAPISU,
     KI GA JE NEK LGBT – NOSIL NA “LGBT PARADI” – PAR LET NAZAJ !
     Napisano
     je imel ! Čisto zares !

     ” MOJA GLAVA = MOJA ZADNJA PLAT ”
     ” MOJA ZADNJA PLAT = MOJA GLAVA ”
     NOBENE – RAZLIKE MED NJIMA ! So what ?
     A!
     Potem je res, kar pravi ta napis, ki ga je nosil nek LGBT ?
     Jaz
     TO NE VEM. ZANIMAJO ME IZKLJUČNO ŽENSKE . Povej. L.r. J. KOMENDA
     P.S.
     Ti LGBT – so mi “gnus”

     • MladiLiberalec

      Vsaka država ki se obnaša dostojno do gejev ima dovoljene gej parade.

 • Rožle

  Jest sm reku že takoj na začetku Jelinčiča za arbitra …pa pIka !

  • PikaPolonica

   Jelinčič zna plesat polko?

   • tohuvabohu

    Zna jo špilat …

  • DOMOBRANEC & GAY

   Arbiter ne sme biti državljan države, ki je predmet arbitraže. A ne?
   Pa tudi če bi bil Jelinčič… kaj bi bilo potem?

 • PG

  Kdor ne zna plesat polke ni za arbitra.

  • DOMOBRANEC & GAY

   Tudi kdor ne zna slovensko ni za arbitra. A ne?

   • PG

    Tako je in kdor je gay tudi odpade.

  • Slovenec

   Janšo kr pozab …. ta lohk gre sam za arbitra med Kosovom in Srbijo.

 • Slovenec

  Slovenija je na samem vrhu svetovne lestvice držav o tem, kje se otroci počutijo najboljše in kje je za njih najbolje poskrbljeno! Tile froci Ivanovi pa sam jočejo cele dneve ….. Treba jih bo nazaj čez Kolpo nagnat pa nej tam odrastejo, če ne cenijo Slovenije in nas Slovence!

  http://www.today.com/home/best-countries-children-s-education-health-care-more-t112231

  • garfi

   KER OTROK ZARADI VAS BANDITOV SPLOH NIMAMO

   • MladiLiberalec

    Mogoče ti nimaš muckov ko te je dala Svetlana kastrirat verjetno ko si bil še njena lastnina. :D

    • garfi

     nimam gospodarjev in nisem lastnina
     si pa ti psiho

     • MladiLiberalec

      Sam si rekel da si bil njen maček. Pol si pa pobegnu. ;)

      Ej a maš kej občutka za kulturo tud? Če ti Svetlana ni všeč kot kulturnica ko tud men ni lih kej pa lohk priznaš da Meyerhold je bil pa stručko. čeprav levičar in komunist. No pa še stalin ga je dal ubit.

      https://www.youtube.com/watch?v=zZaDZijIo5I

  • karlina

   Vsak peti otrok v SLOVENIJI JE LAČEN, povedano na murgelj tv, zadovoljen

 • garfi

  dva koridorja polcajev sta spustila zombi zvezdačico skozi, da je napadla našega protestnika
  takle mamo leta 2017

  • MladiLiberalec

   lol

  • Slovenec

   A da že zdej lewakinje tepejo janšiste?!!!! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

   • garfi

    dva koridorja polcajev sta spustila zombi zvezdačico skozi

    • Slovenec

     Ja sej …. dva koridorja polcajev čuvata janšiste, pa jih še vseen babe tepejo … LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

     • garfi

      pošči se že psiho

     • centurion

      No ja, koridor psihiatrov v Lj.Polje je bil premal za tebe…

 • Rožle

  Seveda levaki so računal, da bomo vse popušili kukr so nesposobni …….
  zato pa odpirajo šampanjce …

  • tohuvabohu

   Sej, če bi totalno popušili, bi Hrvate še zamikalo, da priznajo sodbo. To bi bila potem zmaga na celi črti, primojdun.

 • DOMOBRANEC & GAY

  Zanimivo je, da so nekateri želeli videti totalen polom Slovenije v Haagu izključno zato, ker je pogovore vodila levica. Sedaj pa so v precepu, ker smo vendarle uspeli dobiti Piranski zaliv, ob enem pa to ni zmaga desnice. Kočljivo, kočljivo…

  • Rožle

   Res črno razmišljaš …

  • garfi

   RDEĆUHAR & PEDER

  • Vrhovni sodnik

   šeytan, smo že imel celega

  • DOMOBRANEC & GAY

   Opa! Odgovoril mi je intelektualni šopek tega portala: @disqus_UFFN0V0PZl:disqus, @vrhovnisodnik:disqus in @disqus_KgD04JajKN:disqus
   Kakšna čast!

   • Slovenec

    Intelektualni šopek? Kr dvakrat si mim useku …. plus maš pa vseen.

    • DOMOBRANEC & GAY

     Sarkazem… :D

   • Rožle

    Šeytan ti si že vse pobrku …
    Odziv na tvoj fegetski komentar ni noben odgovor …

    • DOMOBRANEC & GAY

     Kje je pa moj “y”?

     • Slovenec

      Ta je itak nepismen …

     • Rožle

      Sam sabo se boš že zmenu ..

   • MladiLiberalec

    To so triperesna deteljica desnega intelekta ha ha ;)

   • Vrhovni sodnik

    tvoj in spodnji post, je lih tko, kot bi se podgani z Aristotelom pogovarjali

  • PG

   S takimi budalami nam ni pomoči. V Haagu smo dobili en kurac! Še stik naših morskih voda z odprtim morjem ne. Lahko le zapeljemo na odprto morje, tako kot ladje vseh drugih držav. Dobili smo slabo služnostno pot, ki bi jo itak morali dobiti. Koliko procentov možganov še potrebuješ, da boš dojel to tragedijo. Poceni prodam nekaj kozjih, za silo bodo boljš od tvojih.

   • DOMOBRANEC & GAY

    V Haagu ste dobili kurac? Upam, da imate kondome… to je vseeno pristaniško mesto.

   • Vrhovni sodnik

    On koze natepava

    • PG

     No, potem ga bo pa s kupljenimi kozjimi možgani še bolj h kozam vlekel.

   • karlina

    PODPIS

 • Vrba

  Nezvesta! bodi zdrava,
  čolníč po mene plava,
  na barko kliče strel;
  po zemlji varno hôdi,
  moj up je šel po vodi,
  mi drug te je prevzel.

  Po morji barka plava,
  nezvesta, bodi zdrava,
  sto tebi sreč želim!
  Po zemlji srečno hôdi;
  moj up je šel po vodi,
  le jadrajmo za njim!

 • centurion
 • garfi

  hrvati se bodo zmenili z našimi banditi za incidente
  in prodajo našega ozemlja

 • Slovenec

  Babe na Kongresnem trgu tepejo janšiste!!!! To je pa pika na i na ta lep današnji dan. Oboje gre v zgodovino.

  • MladiLiberalec

   ? :D

   • Slovenec

    “garfi • 12 minut nazaj
    dva koridorja polcajev je spustila zombi zvezdačico skozi, da je napadla našega protestnika
    takle mamo leta 2017”

    Garfi, pićkica, pa opazuje od daleč …… LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

  • Slovenec

   Sm si mogu kr plus stisnt …

   • MladiLiberalec

    hi hi

  • Vrhovni sodnik

   Lewaki, ležijo na tleh, babe pa noge v zrak v upanju, da jih kdo nategne, razen psov ni videt prostovoljcev

  • indijanka

   A to pomeni, da ti pa tepeš ženske?

   • sprehajalec

    Slovenac je prevelika reva še za ženske…

    Oziroma tudi za njih.

    • indijanka

     Hmm..verjetno res. Ampak..kakšne so šele ženske, ki tepejo moške? Ženska energija ni nasilna. Ne znam si predstavljati, da bi koga udarila, razen, če bi branila otroka.

     • sprehajalec

      Včasih ti desc vseeno zraste čez glavo. In preostane le udarec.

     • indijanka

      Hmm..ne..A da bi nekoga, ki bi ga ljubila udarla? To pa ne.

     • DOMOBRANEC & GAY

      Ženski, ki tepe moškega rečemo “domina” ali pa “dominatrix”. Še kakšno vprašanje v zvezi s fetiši?

     • indijanka

      :) po naravi nisem domina. Seks je pa zgodba win win situacije za oba.

     • test

      kako pa ti to ves? ce tebe baba vsak dan lada se ne pomeni, da imas fetis, ampak da si degenerirac, ki se ji gabi do dna duse

     • DOMOBRANEC & GAY

      A! Hvala za informacijo.

   • Slovenec

    Ne. To pomeni, da BABE TEPEJO JANŠISTE!!!!
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

  • Janez

   A?
   SI TI TISTI IZ ANSAMBLA ” J O K E R ” ?! Me ne zanima – ampak. Povej. L.r. J. KOMENDA

   • Slovenec

    “Me ne zanima – ampak. Povej.”
    LOL!?
    Čuj …..
    JANEZ!!!
    Poglej odgovor spodaj ….
    ko!!!
    SI ME PRVIČ VPRAŠAL!!!!
    DA?!
    …ti ne bom
    MORAL!
    ….. odgovarjat še celo leto?
    Z.G.POLJČANE

 • Vrhovni sodnik

  JANŠA HEROJ, KUČAN GNOJ !

 • Vrhovni sodnik

  Lewaki vabljeni na ples, igral vam bo Jelinčič na puško mitraljez

 • Franjo Trojner

  Totalno sem razočaran nad javnim odzivom vrha SLOVENSKE politike glede arbitraže. Končno sta javnost nagovorila Cerar in Pahor , a povedala nista nič. Ali bodo jutri SLOVENSKI RIBIČI lahko pluli in lovili ribe v delu morja preko sredine Piranskega zaliva? Kaj bo storila naša policija, če bodo naše ribiče hrvaški policisti hoteli odvleči v Buje pred sodnika? Kdaj bo naša policija začela izvajati nadzor na novo določeni meji? Kaj bo storila naša vlada, če bodo Hrvati zajeli naše policaje pri izvajanju nadzora meje na kopnem in morju? Kaj bo storila naša vlada, če bodo hrvaški policisti izvajali nadzor meje na našem teritoriju? Kaj bo storila naša policija, če bodo ribiči iz hrvaške lovili v naših teritorijalnih vodah? Kaj bo storila naša policija in vojska če bodo hrvaška policijska in vojaška letala in helikopterji kršili naš zračni prostor? Kaj bo storila naša policija in mornarica, če v naše teritorijalne vode zapluje hrvaška vojna ali policijska ladja ali vojaška podmornica? Vprašanj je na stotine, a naša vlada in predsednik države nanje nimata odgovorov. Slaba tolažba bo ribiču, ki ga bo v naših teritorijalnih vodah zajela hrvaška policija, mu odvzela prostost in ga nato odpeljala pred sodnika, ku mu bo naložil globo, če mu bo pol Cerar povedo, da je Hrvatom napiso že tristopetinšesdeseto protestno noto. Kot je današnji dan pokazal in oni dve zgubljeni novinarki v Hagu, ki se očitno dobro spoznata edino rok in Prislija tudi naš politični vrh z Cerarjem, vlado, koalicijo.in samim predsednikom države na čelu, nima pojma kaj si naj z dokončno razsodbo arbitraže počne in kako naj izvaja nadzor meja in s tem suverenost na našem teritoriju.

 • radames

  Bravo, Janša!
  Da je Janša naš najboljši politik, je spoznal tudi – lahko bi rekli njegov nasprotnik – bivši šef jugoslovanske udbe, ko je pred kakimi 15 leti povsem privatno dejal, da je Janša naš najboljši politik.
  Manjka nam takih politikov! Namesto njih pa imamo pravo cmero – Cmerarja!

  • janez cepec

   teb pa spanca manka, k takele klateš, dej oddahn mau, ejga

   • Janez

    A?
    Si ti tisti iz ansambla ” JOKER” ?
    Gospodu iz tistega ansambla se opravičujem, če ti nisi iz “Jokerja” l.r. J. KOMENDA

    • Slovenec

     Sprejmem opravičilo.

    • janez cepec

     A?
     si ti iz bolnice u Begnah, al iz bolnive u Polu?
     se ti nimamo kej opravičvat, ke ne boš zastopu, k si preveč prfuknen.
     ti se opravič bolničarju, ker ga že use boli, ker te usak dan mlat s kolom po glau, pa nč ne pomaga
     Janez Cepec

 • Vrhovni sodnik

  Arbitraža, prek katere se Slovenija na šestih spornih območjih bori za okoli 1.600 hektarjev ozemlja, je Slovenijo stala 6,71 milijona evrov.
  tale zmazek naredim za 710.000

  • test

   zato, da prakticno vse zgubis, kar se da zgubit, lahko najames tudi nekoga za burek in kajmak… za tisti dimnik, ki ima enako sluzbeno pravico, kot moj sosed, ki se vsak dan vozi do svoje bajte po moji zemlji, se pa pozvizgam. ce se mi zazdi, lahko tega soseda pricnem jutri tako ni fino – torej v okviru pravil – jebat, da bo cez pol leta prodal bajto za bagatelo ter se odselil v indijo koromandijo.

 • sale

  Čelavi je vreden da ga pes poščije če bi bilo drugač ne bi bil v politiki

  • Slovenec

   BRAVO SALE!!! TI SI NAŠ!!!!!

  • Zaskrbljen

   Politika ni slab posel za ljudi z dolocenim karakterjem.

  • test

   kdo je celavi?

 • Slovenec

  Zgleda, da je Tunekova Julika sesula janšista na Kongresnem trgu ….

  LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

 • barbara rov

  Borut Pahor: Ljudje božji, v točki 3b imate nalogo arbitražnega sodišča, da določi stik teritorijalnih voda Slovenije z mednarodnim morjem, no. Ja krucifiks!!! Video pri 21:44
  http://www.rtvslo.si/slovenija/mmczivo-vecji-del-piranskega-zaliva-gre-sloveniji-ki-ima-tudi-dostop-do-odprtega-morja/426305
  Zakaj nimamo teritorijalnega stika z odprtim morjem??????

  • Slovenec

   Vi pač nimate stika in ga tud nikol ne boste mel …. žal ….

   • Vrhovni sodnik

    Važno, da imaš ti stik izdajalec

   • Slovenec

    Sm si mogu kr še en plus stisnt …

   • test

    no, glavno da ga imas ti in sicer kratkega v glavi. in ce utemeljim; tle gor visis ze 7h in to zastonj(!!!) ter prepricujes vse druge v svoj prav… ti si zame res psihopat

 • Slovenec

  Janez Komenda …. pejd mal spat. Jutri bo glava bolj zbrana …. upam.

 • Janez

  Himna !
  Predlog za HIMNO,
  našemu Tunnku in vsem njegovim klonom. Dobra je. MORDA ? Kot po meri zanjje? L.r. J. KOMENNDA
  P.S.
  POSEBNO DARILO J.CEPCU – V LINKU.

  https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.30925j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Slovenec

   Ne razumem kaj poje. A mi lahko prevedeš?

   • Janez

    Kako?
    Da – ne ?
    A NISI BIL V ZDA.? Poje v angleščini.
    Tipu, ki poje, se je nekdo nonstop posmehoval, smejal – ves je žalosten
    in se mu trga in pravi?
    Da – prihajajo, da ga boddo odpeljali v – norišnico. To – govori.. L.r. J. KOMENDA

    PS. ODVOZ NA PSIHIATRIJO ZA NAŠE PSIHIČE IN PROVOKATORJE

    https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.30925j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • Slovenec

     Aja … o.k. …. hvala.

 • Zaskrbljen

  Kar lepo smo ze zakorakali v 21. stoletje, vi pa se kar o meddrzavnih mejah, gospodarstvu, produkciji, ekonomiji…
  Pocasi se prebuja novi svet, kot protiutez fosilni oblasti v zda. Cista energija, okoljevarstvo, drugacen odnos do privatne lastnine in kapitala, vzgajanje medgeneracijskih odnosov in splosnih odnosov med ljudmi in naravo, konec te unicujoce tekme za obstanek. Amen.

  • Slovenec

   Tole pa štima. Plus.

  • tohuvabohu

   Kako se pa ekonomiji reče po slovensko, brihtnež?

   • Slovenec

    Ovčereja?

    • test

     psihopatek, ni spraseval tebe, ampak onega reveza, ki je zaskrbljen!

     • Slovenec

      Lej ….. ne morm, da neb ….

     • Zaskrbljen

      Ja, ok, ekonomija je razdeljena na vec panog. Si bolj vesel, ce napisem bancni sektor. Ja, ekonomija je gospodarstvo. Hvala ti, trivialni pametnjakovic.
      Morda je komu tako napisano bolj razumljivo.

     • test

      ekonomija je gospodarstvo?? ahmm ta pa bo ja. da nis ti slucajno malo implicitno telebast? glede po nacinu pisanja pa zelo verjetni miselni ekvivalent psihopateku, ki ze 7 ur natepava tipkovnico in to zastonj!!

     • Zaskrbljen
     • test

      jup, ce pa tu pise, pol bo pa ze. sicer pa v latinscini pomeni deljenje v grscini pa vzdrzevanje in varcevanje. t.i ekonomija pa si je ta termin izposodila in ga malo nepravilno interpretirala. zato nemci recejo raje kot öconomie wirtschaftswissenschaft. je treba mal s svojo glavo razmisljat in ne vedno slepo sledit vsaki neumnosti… se posebaj slo usmerjenemu izobrazovanju

     • Zaskrbljen

      V prvem postu sem pisal, da prihaja cas menjave globalne mentalitete. Ravno ti kot primer fosilnega, premogarskega, avstro-ogarskega cloveka si predstavni te struje. Ali so potrebne dodatne obrazlozitve?
      P.S. Jaz nimam nic proti tebi ali tebi podobnim. Svet se spreminja, narava gre dalje.

     • test

      mentaliteta … globalno pa ti si pravi bucko. ti bi tako malo ne, kot kumunjari s terminom “demokracija” speljal nas nazaj na t.i eko socializem … torej paradajzland al kako?

     • Zaskrbljen

      Ce opazujes svetovne dogodke, mimogrede zaznas, da obstoji nekaj ljudi, ki imajo denar, veliko denarja – kapital. Ti ljudje niso kot njihove staresine, so kapitalisti, vendar ne kamenodobni kapitalisti. Minevajo leta, stari pocasi gredo, prihajajo novi z novimi idejami. Nekega dne prispejo dogodki do kriticne mase, teh “kapitalistov” ni malo in zacno preganjati intelektualno revscino. Svet z danasnjim vodstvom in miselnostjo, nima moznosti prezivetja – zaceli s(mo) unicevati same sebe.
      To kar pocasi nastaja bo nastalo iz kapitalizma. A ni lepo?

     • test

      ja prav imas :)

     • Zaskrbljen

      Volk sit in koza cela :)

     • Zaskrbljen

      A bo?

     • DOMOBRANEC & GAY

      Test, daj zmeči si ga in popij radensko, da se malo sprostiš.

     • test

      ni potrebe, mam zensko zato. ti pa lahko z vesljem najprej spijes radesko, ter ga nato tiscis v prazno flaso. bos ultra zadovoljen …

     • DOMOBRANEC & GAY

      Moj je prevelik za tisto odprtinico…

 • Franjo Trojner

  Danes smo državljani Slovenije drago plačali račun, ker so naši levi politiki, vlada in predsednik države kjub sankcijam celotne EU gostili in lezli v rit na naših tleh Rusum, Putinu. Sedaj kr naenkrat so Rusi naši zavezniki v obmejnem sporu z Hrvati ZDA pa zavezniki hrvatov????Ma saj to je noro!!! MA SLOVENSKI NAROD NOČE RUSOV ZA ZAVEZNIKE ! NAM SO BILI IN VEDNO BODO NARAVNI ZAVEZNIKI RAVNO ZRUŽENE DRŽAVE AMERIKE. MA SEDAJ SAMI VIDITE, KAM SO NAS PRIPELJALI VSI TI JUGONOSTALGIKI/RUSOFILI.

  • Zaskrbljen

   Ne vidim nic dobrega v rusih, pravtako tudi ne v americanih.

   • test

    se sreca, da uporabljas imperialisticni izum … racunalnik, da lahko nato s svojimi nebulozami vznemirjas duh ofc. nekaj anhengerjev ze vidim, da mas

    • Zaskrbljen

     Tudi, ce je umetna inteligenca izum imperialistov, pa kaj potem. Tudi Abeceda in pisava sta izum “nebodigatreba”. Prezet in prezivet sistem zamenja novi sistem, tekom evolucije cloveka.

     • Slovenec

      Ne razumejo oni tega ….. za takšne stvari si na narobe portalu. Ta je bolj za sprostitev in humor.

     • test

      ne to pa res. tebe je res bolj tezko razumet. si na tem portalu kot en flash … recimo kot kmetija na popu. tudi tam moras mozgane izklopit, ker drugace mislis, da si sam postal nor

     • Zaskrbljen

      Vcas mal zapase. :)

     • tohuvabohu

      Slovenacu tako paše, da je tukaj 24 ur / 7 dni. Pobralo bi ga brez tega.

     • test

      alan turing se pa v grobu vrti….

     • Zaskrbljen

      Zakaj bi se? Veliko je prispeval k materialnemu napredku clovestva.
      P.S. Zakaj izpostavis ravno turinga? Ti “umetni” pomocniki in dandanes mladini celo prijatelji, segajo kar precej v preteklost.

     • test

      cudi se tvoji naravni inteligenci. upam da vsaj ves, kako je turing poizkusal definirat pojem inteligence? potem se bova hitro nehala menit

     • Janez

      Alan Turing !
      Je bil LGBT
      – STORIL JE SAMOMOR. IZUMIL JR TUDI “ENIGMO” za šifre. L.R. J. Komenda

     • test

      ne ni bil lgbt bil je samo gay. ne ni izumil enigme, to so izumili nemci, on jo je dekodiral. njegov dekorder pa je v bistvu prvo racunalnik … levicarji ste sami telebani

     • Slovenec
  • karlina

   PODPIS

 • Rožle

  Levaki so zares radodarni vse bi podarili kar ni njihovo …

  • karlina

   Itak, samo za to , da bodo lahko še vedno hodili varno na dopust v svoje vile na Hrvaško

 • sunday

  nazdravljajo lahko samo hrvati, čeprav se delajo, da so oškodovani, v resnici so dobili kar so želeli, mi smo dobili kar si zaslužimo po sposobnosti in poštenju in še to so nam podarili, da ravno ne izgleda tako, da se bo lahko cmerar in kahl hvalil kako smo sposobni in da smo dobili več kot si zaslužimo – no to je res. – vse so nam zapravili,uničili in pokradli – to je naša oblast!!!

  • Slovenec

   Hrvati so dobili, kar so si želeli in zato ne priznajo sodbe arbitražnega sodišča ……??? ……..

   ….. zdej pa zastop ti logiko janšistov, če moreš ….. aja …. sej je nimajo.

   • test

    ne butl, hrvati bodo to izkoristli in nam poleg pobranega ozemlja n celini, se onemogocli ali pa vsaj delno onemogcli prehod preko njihovega morja. ves, ce se zelis pogajat, moras imet kaj v glavi. hrvati to ocitno imajo, slovenski podmladek paradajzerjev pa je prevec glup. sicer pa od maloumnih partizanckov ne moras pricakovat potomcev s presezkom… torej taksnih kot si ti recimo

    • karlina

     Samo, da Hrvati našim komunistom pustijo njihove vile, pa bodo naši vse sprejeli, verjemi

 • Janez

  MENI !

  JE BILO VŠEČ TISTO, KAR JE REKEL DANES DR.. R U P E L !
  Tu
  Na Novi24tv je dr. Rupel rekel ” DVA OSLA STA SI TELEFONIRALA – O ARBITRAŽI ”
  SE
  TOKRAT
  ABSOLUTNO STRINJAM Z DR. D. RUPLOM !
  Ampak !
  Ta dva “osla”
  – dr. Sekolca in tisto
  – uslužbenkko D. – bi bilo treba spraviti pred PREISKOVALNO. KOMISIJO !? Parlamenta R. SLO.
  Ni!
  TRBA , DA RAVNO KDO ” VISI”
  KOT V HR 4M PESMICI – ” NEKA VISI – PEDRO” – ” IZVISEL” BI PA LE LAHKO!
  Se
  pravi !
  Spodobilo bi se, da bi – IZVISEL, ODLETEL !
  Iz politike – kateri ood naših “politikov”, KI SO SLABO VPLIVALI NA REŠEVANJE MEJE S R. HR.
  NPR.
  – DR. SEKOLEC,
  – PREDS. PAHOR IN morda DR. TURK ? Morda dr. Cerar.
  Zlssti pa
  – klovnovski “minister K. ERJAVEC.
  PRED PARLAMENTARNO KOMISIJO VSE. Veseli bomo njih odhoda iz politike. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  Ni treba – da kdo “visi”. VSAJ – IZVISI, ODIDE – NAJ KDO – OD SLABO DELUJOČIH.

  https://www.google.si/search?q=neka+visi+pedro&oq=neka+visi+pedro&aqs=chrome.0.69i59j69i60l3.20448j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Poštenje velja

  Slovenija je nepomembna podslpska vukojebina polna balkanske mesanice.
  Ko jo jebe crkne naj.

  • Slovenec

   Bod vesel da ne žviš u Nemčiji …..

   • Poštenje velja

    Zakaj

    • Slovenec

     …. polna balkanske mešanice, pa Turkov, pa Afričanov, pa Afganistancev, pa …. lej – ni, da ni. Še bol črni kot naši domobranski dolenjčki …

     • Vrhovni sodnik

      Zidar je bolj rdeč

     • Poštenje velja

      Vse je boljse kot v komunisticni tvorbi lenuhov in balkancev katerim vse pripada.

     • Slovenec

      Potem pa srečno pot, da ne boš več trpel v Soveniji. Nč čakat …

     • karlina

      VELIK PODPIS !!!!!!!

    • Rožle

     Hotu je rečt u Švici …

   • test

    ni treba, je dovolj neandertalcev tudi tukaj … tako da ima tvojo druscino saj ves ansprechpartner pa to

  • karlina

   TOČNO

 • Rožle

  Pa sej mamo še cajt …
  Čez 100 let se bomo skrčl tja nekam do Ljubljane … nč hudga-naravni pojav ..pa to

  • Vrhovni sodnik

   Pol bodo slavistke govorile, saj imajo podoben jezik, kot mi, samo niso Slovenci, za tiste, ki bodo ostal izven domovine

 • Vrhovni sodnik

  Kučan se ni upal priti na rdečo zvezdo, šeytan tud ne, bi kasiral

 • Vrhovni sodnik

  Tko so nam lewaki CH prodal, Retia je bla drgač naša

 • Vrhovni sodnik

  Bučar se v grobu obrača od sramote, Pahor nikol več ne bo izvoljen, volimo Murka, ta se vsaj ne dela

 • Vrhovni sodnik

  Šeytan, a ti je portal life, cel dan gor, pojdi saj na malco, kwa ti jo lewaki ne plačajo, Kučan škrtari, na inšpekcijo ga prjav

  • Rožle

   Pa sej hod na malco … sam jo mal zameša s porcijo Helexov …

   • Vrhovni sodnik

    On je cel zmešan, še Rugel je roke od njega dvignu

    • test

     rugl se je po moje zaradi same togote, ker ga ni mogel porihtat, stegnil

     • Vrhovni sodnik

      iz skupine ga je nagnal, ker mu je kvaru povprečje

  • test

   mater ta pa je zategu… ce ni bil dons gor 12ur pa me naj kokla brcne. pa ta je predivji se za zveplenga. oni od zveplenga imajo smete, ta pa je tako butast, da se na lastno iniciativo prepira 12h … magari z avtomatskimi troli, ce ze ni druzga

   • Rožle

    12 ur ni še nč …mi smo ga na Kurah še na vse zgodi zjutri videval …

    • test

     prakticira power sleep al kako? 2 uri pise, 10min drema …

 • tohuvabohu

  Čimveč takih koncertov. Pa Foglnu naj obvezno dajo brezplačno vstopnico. Ni lepšega kot članki brez tega seronje.

  • Vrhovni sodnik

   Blo jih je manj, kot 50 in 120 policajov

   • Slovenec

    …. žensk, ki so teple janšiste …..

    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

    • Vrhovni sodnik

     A te coprnice so ženske, ne hval se z njimi, v starih časih bi v Lublanc končale

     • Zaskrbljen

      Ja, ja dobri stari cajti. S spomnm kok je okol pekove hise lepo disal. Madona, vsem so se sline cedile.

     • Rožle

      Jest sm mislu, da coprnice sam fino letijo ..aha, da tut fino gorijo…?

   • Janez

    Hvala !
    Te dve – pesmici v linku ? Sta upporabni.
    “Neka visi Pedro” 4 M in
    “Odvoz v norišnico – “They are coming”
    KI BI BIL ZA KOGA? “Rešitev. Lahko noč. Hvala za info o “zvezdaših” L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   GLEDE
   “KONCERTA” S. M. – SE NE STRINJAM !
   Poboljšati zavedeno prebivalstvo. In vsem !
   – povedati resnico o nikakor ne dobrih KP STALIN PARTIZANIH !
   Glede naših
   – NE-DOBRIH POLITIKOV , PA
   – “ODKLOP” PROVIKATORJEV TU – NA PORTALU.
   Sugeriiram,
   Ne vsiljujem – načina, ki ju opevata pesmi v LINKU.

   NAJ – “IZ – VISIJO” SLO SLABI, NEDOMOLJUBNI POLITIKI ! In odidejo.
   Kdo
   Od naših
   – politikov in
   – zlasti PROVOKATORJEV NA TEM PORTALU – PA RES POTREBUJE? Odvoz ?! L.r. J. KOMENDA

   P.S.
   Naj iz-visijo slabi politiki itd.
   https://www.google.si/search?q=neka+visi+pedro&oq=neka+visi+pedro&aqs=chrome.0.69i59j69i60l3.20448j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
   In
   NEKATERI SO IZGLEDA RES – ZA ODPELJATI – V” KU KU” GNEZDO

   https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.29988j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Slovenec

  B-E-E-E-E-E-E-E-E, B-E-E-E-E, B-E-E-E-E-E ….. TIŠINA, OVCE!!! Pošteni Slovenci že spimo!!!! Ne nas budit, pa to … jutri nas čaka naporen dan.

  • Vrhovni sodnik

   kwa spet mamo kličeš

   • Slovenec

    Tvojo, da te da spat!!!

    P.S. Pa izdajaucu Ružli povej, da nej slučajn ne prčakuje več kakšnga plusa od mene …

    • Vrhovni sodnik

     moja je pokojna

     • Slovenec

      Hvala enako …

     • Vrhovni sodnik

      Pošteni še ne spimo,

 • Rožle

  Kmalu ..
  “Dobrodošli v rezervatu Slovenija ” ….

 • Vrhovni sodnik

  A imamo z Italijo, Avstrijo in Mađžarsko urejene meje, drgač nas bodo lewaki zmanjšal na Lublano

  • Rožle

   Pa sej pravm …

  • hle

   Vprašaj se zakaj Osimski sporazum ne velja in ga je bilo potrebno popravljat

 • hle

  Če bi Janša leta 91 pravilno ocenil situacijo teh problemov sploh ne bi imeli

  • Rožle

   Če ne bi vedu kdo si ..bi ti stisnu še plus …

  • Slovenec

   Če bi Kučan leta 91 pravilno ocenil Janšo teh problemov sploh ne bi imeli …

   KUČAN JE KRIV!

   • karlina

    Seveda ne, ker bi imeli, oz. ze imamo drugo Jugoslavijo

  • Vrhovni sodnik

   Saj jo je, hotel je Savudrijo zasest, pa Kučan ni pustil

  • karlina

   TOČNO

 • sunday

  izgubili smo, to je sedaj jasno – “nategnili” so nas, zopet in sedaj se bodo pa banditi hvalili kako so bili uspešni, da so dobili več kot so pričakovali – banda zahojena!!!

  • hle

   Izgubili smo že davno prej mogoče pravim mogoče nam bo sedaj uspelo ustavit prodor hrčkov proti Sloveniji ampak samo ko bodo Slovenski politiki prišli do spoznanja da so v tem na isti strani Hrvaški to vedo že od začetka

   • Slovenec

    Na isti strani? Kdo? Janšisti? Pa ja vidiš, da so na hrvaški strani. “Arbitraža” jih je pač presodila k hrvatom, kaj češ …

    • hle

     Krivda je na obeh straneh ravno te naše razprtije so hrčki dodobra izkoristili

     • Slovenec

      Katera stranka je že skregana z vsemi ostalimi?

     • Rožle

      AB …stranka

  • karlina

   To se je vedelo ,pri tej laznjivi , neumni, nesposobni levaški oblasti

 • Waltter

  Nekak ne gre skupaj zaporedje dogodkov, arbitraža je bila podpisana 2009 naknadno pa je državni zbor sprejel sklep o tem da ne bo upoštevana v kolikor ne bo ozemeljskega stika z odprtim morjem. Zanimivo je bilo da to ni bilo nikjer navedeno v izreku odločitve arbitražnega sodišča in vse skupaj predstavlja dvom da nikoli ta zahteva arbitrom ni bila predstavljena.
  Iz tega kako je bila arbitraža sestavljena smo še imeli kar veliko srečo, ko je začel prebirati odločitev se je malo zapleto sodnik pri nekih treh državah kjer so nato dobile vse nekakšen stih ozemeljskih voda z odprtim morjem, medtem ko pa je začel tukaj nabijati pomorsko pravo ki pa je za takšne primere popolnoma nedorečeno – na osnovi tega prava pomeni da morje ki je slovensko sploh nima stika z odprtim morjem in se smatra kot jezero zaprtega tipa.
  Smo dobili status pomorske države? Ja seveda v glavi mirota in karla? Se bo to poznalo luki Koper – sploh ne nikakor – sedaj je potrebno tudi razmisliti ali se drugi tir dejansko sploh splača – kajti govora je bilo o prostem in neoviranem prehodu in komunikaciji ter urejanju instalacij in podmorniškega prometa tako vojaškega kakor tudi potniškega in tovornega. Ampak v naslednji sapi govori o tem da ima popolno kontrolo nad vsem prometom hrvaška – Kaj je zdaj neoviran in nekontroliran dostop ali kontrola in zastoji s strani hrvaške?
  Ne razumem kako lahko sploh mednardno pravo negira prost stik ozemeljskih voda z odprtim morjem in neki državi reče da sedaj nima več morja ampak jezero??
  S tem dokumentom ki ga je sprejel državni zbor pa se lahko vsi zabijejo v rit je neveljaven in naknadno dodan nečemu s čimer so samo zmutli in raji Slovenije nekaj predstavli. Kak bi to zgledalo na banki da vzameš kredit za 5 let pol pa se doma kot družina odločite čez kako leto da ga bote razpotegnili na 7 let in zmanjšali obrok. Če vam je še mogoče po navadni pošti pošlete na banko pa je.
  Vsaj nekdo od vlade ki je za to plačan bi lahko spremljal to razsodbo in izrisal ter opisal kaj smo sploh dobli in predvsem kaj smo sploh izgubili in koliko slovenskih državljanov smo šenkali hrvaški. Nikjer nismo dobili hrvaškega ozemlja z njihovimi prebivalci vendar smo se z lahkoto odpovedli svojim.
  Mislim da murgelca in makarovička od delirija kar plešeta po mizah.
  Po tej določitvi bomo morali vedno dajati najave hrvaški za prevoz preko njenega ozemlja. IN TO NAJ BI BILA ZMAGA?
  In luka Koper bo morala z najavami izdajati tako naročnika, prejemnika ter vrsto tovora in prevoznika in to da je par km stran luka v Reki. Pa naj jim še pošlejo vse pogodbe pa bo. Ljudje se sploh ne zavedajo kaj pomeni ta vožnja preko hrvaškega ozemlja – NI TAKO NEDOLŽNA KOT JO PREDSTAVLJAJO.

  • Vrhovni sodnik

   Če se držimo kar je DZ sprejel je ta razsodba za nas neveljavna, razen če to niso predočili AS, kot si ugotovil.

  • Slovenec

   Pa ti res verjameš, da lahko ena članica EU-ja prepreči drugi prost dostop do morja?

  • mannuro

   No ja, Sloveniji podobno. Kitili so se z neumnostjo, neumnost proslavlajo – samo nespametni. Prav je, da se sodba sodišča spoštuje. Tudi hrvati jo bodo kmalu morali, pa čeprav še tako trdijo, da je ne bodo. Treba pa bi bilo poklicat na odgovornost vse vpletene ljudi, ki so pripravljali dokumentacijo + Zunanje ministrstvo + Sekolca, ki je sedaj izginil neznano kam.

   Če se je izbralo sodišče, ker se ni dalo drugače dogovarjat, so rezultati tukaj. Mislim pa, da bodo ladje v naš morje raje plule preko italjanskega ozemlja, kot čez Hrvaško ožino, ki bo kmalu postala bolj nevarna kot Somaljska obala z gusarji vred!

   Še večji fiasko smo si pa ustrelili z državno mejo tik ob Hvaški obali. Bodo imeli policisti kaj delat.

   Vse skupaj norija, proslavlajo pa lahko samo tisti, ki imajo skisano pamet. Realiteta še pride!

 • hle

  Osimski sporazum je postavil mejo med Slovenijo in Hrvaško po reki Mirni in do tam je bila Slovenija tudi dolžna izplačat optante kar smo tudi storili ker pa se nismo držali te meje je sporazum padel in smo ga morali nadomestit potem z Oglejskim to je stvar ki nam je naši nikoli niso povedali

 • Slovenec

  Za janšiste je še slovenska vlada neveljavna. Kako naj se potem strinjajo s sodbo arbitražnega sodišča?

  • Rožle

   Itaq…levake je treba z zakonom prepovedat ….

  • Vrhovni sodnik

   saj je

 • Rožle

  Spet bomo kavico zjutri zamudili ..

 • Slovenec

  Preberite še kako Novo24TV skrbi njihova hrvaška obala: “Primitivizem, golota, popivanje so preplavili “Ibizo” na Pagu, župan Novalje pa opozarja, da je stanje resno ogroženo.”

  http://nova24tv.si/sprosceno/primitivizem-golota-popivanje-so-preplavili-ibizo-na-pagu-zupan-novalje-pa-opozarja-da-je-stanje-resno-ogrozeno/

  • Rožle

   In kolk še dodatno pokaseraš za tele neumestne vložke … ?

   • Vrhovni sodnik

    na kurah, ga je kosmati mal plačeval

    • Rožle

     A un vreča bouh … ?
     K mu je njegova ljubica po dvorišču skakala ….

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ, tam so šeytana nogiral

 • Vrhovni sodnik

  Poleg Pahorja jih je še 51% ubrisanih, ki so AS podprli na referendumu

 • Slovenec

  GILBERT GUILLAUME: “Na območju stika (koridorja) je prost promet, kar omogoča NEMOTEN IN NEOVIRAN VSTOP V SLOVENIJO TER IZSTOP IZ NJE vključno z njenim teritorialnim morjem in zračnim prostorom. Prost promet in komunikacije vključujejo prosto plovbo in prelete, polaganje podmorskih kablov in cevovodov, ter druge mednarodnopravne komunikacijske svobode odprtega morja!”

  Če je prezahtevno, preberite samo velike črke …..

  • Vrhovni sodnik

   REPRESIJO PA IZVAJA HR V SKLADU Z NJENO ZAKONODAJO

   • Slovenec

    Če je prezahtevno, preberite samo velike črke …..

    • Vrhovni sodnik

     Ni me treba vikat

     • Slovenec

      Če je prezahtevno, preberi samo velike črke …..

     • Vrhovni sodnik

      Saj sem jih, svoje

     • Slovenec

      Sej to je tvoj največji problem …. poleg tega, da si izdajalec.

     • Vrhovni sodnik

      ni problem zame, ko znam brat, nisem ti kriv če ti ne obvladaš

     • Slovenec

      Problem je, ker še pisati ne znaš.

     • Vrhovni sodnik

      a ti Venetsko napišem, ne obvladaš, ker si barbar Sarmat, pa to

     • Slovenec

      “venetsko” se piše z malo začetnico tako kot “slovensko” ….

     • Vrhovni sodnik

      ha,ha,ha, Veneti niso tega dovoljevali, to si je Toporišić zmislu, sicer pa ti pojma nimaš, si navaden plačanec, najemnik lewakov, Sarmati so bli itaq najemniki

  • cosmosjasnovidec

   Istospono bosanđerovskočefutarsko buzerantsko teso odjebi,ker me ima danes taka jeza,da mi ni do zajebancije z levaškimi ovčjimi in kozojebskimi natepalci.
   Si razumel “bosna drvo”?.
   Drugače ti bom šel potrgal ušesa in ti jih zatlčil v tvojo guzaško rit.

   • Slovenec

    Če je prezahtevno, preberite samo velike črke …..

  • von Rhein

   Skakšnimi črkami boš povedal Hrvatom ?

 • cosmosjasnovidec

  Kot sem do sedaj vedno napisl se je točno tako izteklo in v to ni bilo dvoma saj nimam zaman nicka jasnovidec.
  Pahor je zajebal celotno situacijo pozneje še pa sluzavec tovariš Erjaveckteri je tudi posredoval tiste telefonske posnetke hrvatom,da se ne bi izvedeo,da je za izdajo informacij dobil vikend na hrvaškem.
  Sami izdajalci Slovenije in še to namesto v zaporih akrivni v vladi.
  Hrvate se pa mora vse po vrsti stirati iz Slovenije pa naj jih hrvati imajo,ker so tukaj sama izguba in na sociai lenuhi leni.

  • karlina

   pozabilo si še na Peterleta

 • Janez

  Jaz grem spat!
  Dve res lepi pesmi
  o sanjah, počitku, lepi sprostitvi. Lahko noč. L.r. J.KOMENDA
  ROY ORBISON
  https://www.google.si/search?q=in+dreams+orbison&oq=in+dreams+orbison&aqs=chrome..69i57j0l3.19569j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  ROY ORBISON

  https://www.google.si/search?q=blue+bayou+orbison&oq=blue+bayou+orbison&aqs=chrome..69i57j0l3.18927j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  Kdor ne bo priden slo domoljub in ne bo imel rad Slovenije. Ne bo spa. Naj ga odpeljejo. “Begne”

  https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.31050j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • PikaPolonica

  Jst po taki razsodbi ne morem spat. Vladajo nam zgubee preeevarantske.

  • janko

   Lahko mirno spiš! Moje mnenje je, da smo dobili malo manj kot bi lahko in malo manj kot bi morali, kot danes tule piše v naslovu enega članka. Ampak moje mnenje je tudi, da bi pa lahko bil izid arbitraže tudi slabši, veliko slabši. Služnostna pravica na morju omogoča nemoteno plovbo vsakomur, to pa je existenčni pogoj za preživetje luke Koper, sicer bi bilo slovensko gospodarstvo s tem trajno hudo prizadeto! Ribariti v tistem delu morja ne bomo smeli, Pahor je premalo obrazložil arbitraži o naši potrebi prostega dostopa do odprtega morja, hrvoti so imeli prvovrstnega stručkota v arbitraži, mi pa smo jih manjali enih 10, same zanič levičarske loleke in ni čuda, da je tak rezultat. Glede na vse se je torej izšlo še kar nekako.

   • karlina

    Mi smo imeli dva butlja, ki se še pogovarjati nista znala tajno, ampak kar po telefonu, halooo

 • Slovenec

  A ste zopet bolj pametni od Nemcev?

  Slowenien bekommt die Bucht.

  Seit 1991 streiten Kroatien und Slowenien um eine Bucht in der Adria. Ein internationales Schiedsgericht hat nun entschieden: Der Großteil der Piran-Bucht gehört Slowenien. Kroatien will das aber nicht akzeptieren.

  http://www.tagesschau.de/ausland/kroatien-slowenien-grenzstreit-101.html

  • PikaPolonica

   Ti bi lahko spal, razsodba je bila zate dokaj ugodna.

   • Slovenec

    A si hrvatica?

  • Slovenec

   Pa še en komentar z omenjene (najbolj brane nemške spletne strani):

   Mein Gott…
   Wenn es letztendlich nur um die Fischereirechte geht, wird man sich doch regional mit Fangquoten einigen können – zumal die Fische sich sowieso nicht an Grenzen halten.

   Der Rest ist mit Blick auf die quasi grenzenlose EU doch egal, wenn beide Länder den Sinn dieser Union endlich verinnerlichen können!

   • von Rhein

    Že ,že,samo Hrvatje gredo za ribami v slovensko smer.

  • Anton

   itak saj tko so govoril tud takrat ko smo Trst zgubil

   sarkazem press

 • Slovenec

  Link do končne razsodbe (Final Award; 398 strani – v angleščini);

  https://pcacases.com/web/sendAttach/2172

  • Janez

   ZBUDIL
   SEM SE – TA ” SLOVENEC” PA KAR CELO NOČ PIŠE – O ARBITRAŽI !
   Saj
   ni tes – pa je ?!
   NE BODI SKRIVNOSTEN !
   Pa nam povej !
   1. Ali imaš nočni šiht?
   Ali pa?
   2. HODIŠ PONOČI Z MOBITELOM – PO PONOČI ODPRTIH LOKALIH ?
   PA ?
   Morda piješ ? In pišeš – v tvoj mobi ali v tvojo e- tablico ? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   Grem nazaj spat.
   MALO ZA ŠALO: a posnemaš tistega Jima M. iz DOORS- sov ? Povej. A ne ?
   https://www.google.si/search?q=show+me+way+to+the+next+whikey+bar&oq=show+me+way++to+the+next+whikey+bar&aqs=chrome..69i57j0l3.72982j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • Slovenec

    Janez, sej si fajn člouk ….. kdo bi ti zameru ….

    • Janez

     No!
     JAZ SEM DOBRONAMERN, HUMAN ČLOVEK.
     NIKOMUR NE ŽELIM NIČ SLABEGA.
     AMPAK ?
     Tvoja delovnost – je malone. ČEVNA LJUBICAUDEŽNA.
     DA TE NE BO ZVILO – OD NE-SPANJA. Hvala za te info. SPIM DALJE. L.R. J. KOMENDA
     P.s.
     POLITIKA JE PA ZGLEDA ?
     ZAHTEVNA LJUBICA ?
     – NI – OB NJEJ – NIČ SPANJA PONOČI.
     JE TREBA ŠE PONOČI – OBDELOVAT – POLITIKO. Ali kaj?

     • Jurij Musar

      Če si res dobronameren ne vem, vem pa, da si butast kot noč.

     • Karmen

      Janeza pa kar pri miru pusti, mu tudi do klen ne sežeš.

     • Jurij Musar

      Se strinjam, da se z njim ne morem primerjati.

 • Slovenec

  “Svjetske agencije: Slovenija je pobijedila.”

  https://www.vecernji.hr/vijesti/svjetske-agencije-slovenija-je-pobijedila-1179591

  Maštruko: Odluka Arbitražnog suda imat će teške političke posljedice
  “Ona ima teške političke posljedice jer ako mi odlučimo tužiti na nekom sudu… svaki budući sud ili bilateralni razgovori uzimat će kao polaznu osnovu ovu odluku Arbitražnog suda”, rekao je Maštruko.

  https://www.vecernji.hr/vijesti/mastruko-odluka-arbitraznog-suda-imat-ce-teske-politicke-posljedice-1179595

  SNAŽNA PORUKA BIJELE KUĆE HRVATSKOJ Na dan kad je donesena arbitražna presuda Amerikanci potvrdili: Sastaju se Trump i predsjednica Grabar-Kitarović

  http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/snazna-poruka-bijele-kuce-hrvatskoj-na-dan-kad-je-donesena-arbitrazna-presuda-amerikanci-potvrdili-sastaju-se-trump-i-predsjednica-grabar-kitarovic/6319879/

  • antimur

   Verjetno se bo zdaj slovenska politika obrnila na Ruse, končno naj bi bil Erjavec pogajalec med Rusijo in Ukrajino, pričakovati je, da bo že zaradi Erjavca priskočil na pomoč “Lavlov”. Veliko nas bo stala ruska kapelica in kolaboriranje slovenske levofašistične politike z Rusi.

   • Slovenec

    Narobe si razumel (tako kot hrvati). Melanija je že v akciji ….

 • Jurij Musar

  Desničarji ste že po svojih genih rojeni izdajalci, Janša pa je to dvignil še na višjo raven.

  • Srečko Starič

   tvoja mama je po genih izdajalka ker te je rodila

  • Mico Mitic

   Levičarji že po svojih genih niste Slovenci, tako da je vaše mnenje enako lajanju psa v luno.

   • Jurij Musar

    Torej v Sloveniji ni levičarjev.

    • montyamp

     Dokaz so mešalci betona 1:3 in kulturni pogrebi , ubogih živali ne bi smeli pozabiti .
     Goreči arhivi s firmami , da se banditov ne odkrije , so dokazi da so levičarji vseprisotni .

   • karlina

    TOČNO, saj v tem je vsa resnica

  • if

   Tito in Kardelj&Njuni so prvi izdajalci slovenstva in slovenskih interesov, so vzrok vsem oblikam izgub slvoenstva in Slovenije.

   Najprej so bili komunisti Tito, Kardelj&Njuni lojalni okupatorju. Kot Kominternoci so lojalnost sprejeli svobodno in jo vzdrževali od vključno podpisa pakta med Hitlerjem in Stalinom. ki je bil šef Kominterne in hkrati nadrejenn Titu in Kardelju.
   Jugoslo rdečezvezdniki so lojalnost okupatorju praktično dokazali:
   s protestom proti beograjskim demostrantom, ki so v marčevskih (1941) demonstracijah napadli dve takratni nacistični izpostavi v BG;
   z molkom v času nacifašistčnega napada (6. april 1941) na KJU in po njem;
   27. aprila 1941 s tvorbo PIF usmerjeno proti VB in Franciji, ki sta bili v tistem času že deležni učinkov nacistične vojaške agresije;
   13. maja 1941 z izjavo, ki jo je Tito poslal Stalinu:”Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”
   Vse te kolaboracije so prakolaboracije, so vzrok vsem drugim oblikam kolaboracij, ki jih poljubna stran izvajala do konca 2. svetovne vojne.
   Po končani 2. svetovni vojni je bil Sloveniji odtrgan velik del Istre pod patronatom Tita.
   Od takrat naprej je Tito razgrajeval slovenstvo z močnim pritokom življa iz krajev južno od Kolpe.
   Včeraj je bila zaradi vseh omenjenih posledic Sloveniji prisoljena še ena klofuta. Dobili smo manj od sklepa slovenskega parlamenta datiranega 4.2.2013 (vlada JJ).
   Cerar je včeraj priznal “ta manj”.

   • Jurij Musar

    Pozabil si omeniti prisego na Plečnikovem stadionu.

    • montyamp

     Zakaj že pol Slovenije dela v Avstriji ???
     Aja zato ker so prišli Stalinovi maturantje tito,maćek,bebler,kidrić,kardelj ,…… na oblast .
     Hahaha , saj to ni mogoče , norosti teh paradajzarjev še ni videti konca .
     GORJE NARODU , KO UDBA ZAPRE OPOZICIJO IN POSTAVI HLAPCE NA OBLAST .

     • Karmen

      Jurček pravi, da delajo v Avstriji zato, ker so požrti na denar. Saj tako je meni odgovoril, ko sem mu napisala, da je leta 1968 odšlo na delo v Nemčijo 2.000.000 milijona Jugoslovanov in, da je s tem Titek rešil problem brezposelnosti v Jugi.
      Zanimivo, ali vidiš vzporednico?

     • Jurij Musar

      Gorje narodu, kjer je cerkev na oblasti.

     • karlina

      A bejz no, večina EU DRZAV je katoliških in poglej , kam so prišli, kjer je KOMUNIZEM JE SAMO ZLO-Kuba , Venezuela, Jugoslavija

    • MižekFiga

     Častna protikomunistična prisega je vedno bolj veljavna!

     • Jurij Musar

      Zelo častno je če prisežeš zvestobo okupatorju.

    • if

     Tito in Kardelj&Njuni so prvi izdajalci slovenstva in slovenskih interesov, so prakolaboranti in zato vzrok vsem ostalim kolaboracijam, ki jih jih je poljubna stran storila v nadaljevnaju vojne.

     • Jurij Musar

      Se malo tolažiš.

     • karlina

      TO NI TOLAZBA, TO JE KATASTROFA !!!!!!

     • karlina

      TOČNO

    • if

     Tito, Kardelj&Njuni so nacistični praklaboranti, zato so vzrok vsem ostalim kolaboracijam, ki sta jih obe stran storili v teku vojne.
     Kolaboracija na Plečnikovem stadionu je ena v nizu kolaboracij.

     To kolaboiracjo režimska trobila vedno poudarjajo, nikoli ne poudarjajo svojih kolaboracij, ki so v raznih oblikah tekle do konca 2. svetovne vojne.
     Se jih zavedate? Boste še naprej trobentali režimsko?

     • Jurij Musar

      Vsaka tolažba je dobra.

     • if

      Pomembna so dejstva, ki z negativnim avtorstvom bremenijo komunistični režim. Zato jih je skrival, prikrival, monopoliziral in potvarjal z namenom nedemokratično obstati na oblasti in hkrati kot demokrat v zgodovini.

      Noben namen ne bo končno uspešen, ker vse države okrog nas mečejo v smetnjake komunistični know-how.
      Slovenija skozi čas posiljen s komunuističnim know-howom zgublja nacionalno ozemlje. Včerajšnji dan je še en v nizu teh izgub. Zanjo je odgovrnoa kompletna slovenska levica (LDS, Zares, SD, ZAAB, Desus, SMC, ZL …)

     • Jurij Musar

      Nekaj je s slovensko desnico hudo narobe, da v Sloveniji nikakor ne pride na oblast in nas popelje v kapitalistični raj. Komunisti slovenske državljane že desetletja terorizirajo, maltretirajo, izkoriščajo, goljufajo, posiljujejo, jim lažejo, jim kradejo, ljudje pa jih še vedno, tudi v tem novem demokratičnem komunizmu, še vedno volijo in jih trpijo na oblasti. Desničarji bi se morali zamisliti sami nad sabo in nad svojimi dejanji, saj je več kot očitno, da nekaj delajo zelo narobe. Na prvih volitvah je DEMOS zmagal, potem pa je šlo samo navzdol. Škoda, kajti tudi jaz, ki sem ateist in levičar, bi rad živel bolje, pa čeprav pod desničarsko oblastjo.

     • Jurij Musar

      Se mi je vrinil tiskarski škrat: v tem novem demokratičnem KAPITALIZMU.

     • if

      Volilci izbirajo levico, ki je avtorica NLB mednarodne pralnice denarja, afere Patria, koruptivnega zakona o preojektu 2. tir ….
      V tem oziru imate prav. Levica uničuje razvoj. Če bo slovenskko volino telo še umeščalo levico na oblast, bo razkorak med RS in Avstrijo vedno večji. Naj bo tako, če tako hoče volilno telo.

     • Jurij Musar

      Torej se strinjaš, da je s slovensko desnico nekaj hudo narobe, da ob vseh kriminalnih dejanjih levice, nikakor ne more obstati na oblasti. Morda veš zakaj?

     • if

      Ne strinjam se.
      Volilno telo je po demokratičnem postopku Hitlerja potisnilo v Bundestag in nosilo posledice. Nastopila je kriza, ki je očistila vololno telo.
      Tudi v SLoveniji bo kriza uredila volino telo. Do takrat bo šlo navzdol.
      Ta hip je volilno telo nastavljeno potrošniško. V takem stanju ga ni lahko obrniti v načelo “Je treba delat, ne kofektat”.

     • Jurij Musar

      Jebo te Hitler. Primerjava med stanjem v svetu leta 1930 in leta 2017 je popolnoma absurdno. Je pa spodbudno za levico, da ste desničarji prepričani, da vse delate prav, kajti tako še dolgo ne boste uspeli priti na oblast. Bolj boste udrihali po svojih nasprotnikih, proti bivši državi, proti socializmu, manj ljudi vas bo volilo. Ko se boste posvetili samo prihodnosti, vam bo morda uspelo.

     • if

      Med takratnimi ljudmi in sedanjimi načeloma ni razlike.

      Spremenila so se le sredstva in znanje. Skozi čas oboje ljudje uporabljamo za preživetje, hkrati smo ostali na isti ravni glede karakterja, duhovnosti, duševnosti, ega. Danes vse to obremenjuje še potrošništvo, ki ga takrat ni bilo.
      Potrošnik je zelo ranjljiv, ker mu zadošča “kofetkanje, rumeno življenje”. Povedano drugače! Za potrošnika ni pomebno od kod in kam gre, pomembno je imeti se fajn ne glede na bližnjo pretečo nevarnost, ki jo v omami potrošništva ne zmore zaznati, ker je za to potreben napor, ki ga blokira prav potrošništvo s svojim glajenjem človeškega kratkometnega ega!
      _____________________
      Slovenska levica je zgodovinska velizadajalka slovenstva in Slovenije!
      Vse je propadlo pod taktirko levice, vključno s propadom prejšnje države!
      Te dni je izzvenela še ena posledica velizdaje slovenske levice. Arbitraža ni dala tistega, kar je slovenski parlament 2013 sklenil kot minimum in je takrat slovenska levica trdila, da bo ta minimum dosežen. V ta namen je šef levice Pahor sklical referendum, ga dobil in v arbitraži izgubil tisto, kar je vložil v referendum. Danes šef države pravi “lahko smo zadovoljni”! Povedano drugače, glasovalci na referenudmu so podprli levico in izgubili tisto, kar so podpirali!
      ______________________
      Posvetiti se prihodnosti pomeni spoznati in priznati preteklost z vsemi dejstvi.
      Preteklost, ki so jo pisali tisti, ki jih zajemate z bivša država, s socializem, ni dejstvo, je potvorba, je propadla preteklost. Kljub temu mnogi nostalgirajo zanjo.
      Ena od temeljnih potvorb tiste preteklsoti je “OF je nastala 27. aprila 1941”.
      Ta potvorba ne ustreza:
      datumu (OF je nastala po 22. juniju 1941, njen izvršni odbor julija 1941);
      vzroku (OF je nastala po Barbarossi, po zlomu pakta Hiitler – Stalin).

      Pred Barbarosso je veljalo:
      27. aprila so slokomunisti tovrili PIF usmerjeno proti VB in Franciji, ki ju je takrat tolkel Hitler, Stalinov zaveznik, šef Kominterne in hkarti nadrejen Titu in Kardelju šefoma KPJU in KPS. Oba omenjena Kominnternoca sta bila v času pred Barbarosso lojalna paktu Hitler-Stalin, bila sta na strani vojaških agresij nacistične in komunistične armade.

      Bila sta pasivna agresorja. Ta drža je izražena v sledečih pomeembnih oblikah:
      molčala sta v času nacističnega in komunsitičnega napada na Poljsko, …
      v končnici marca 1941 skladno diktatu Kominterne (Dimitrov je prenesel ukaz Stalina) so komunisti protestirali pri vladi KJU zaradi napada demonstrantov (protestirali so proti pristopu KJU k trojenmu paktu) na dve takratni nacistični izpostavi v BG;
      ob napadu na KJU 6. aprila 1941 so jugoslo komunisti molčali:
      27. aprila so slokomunnisti tvorili PIF usmerjeno proti VB in Franciji, ki ju je tolkel Hitler, Stalinov zaveznik;
      1. maj 1941 so slokomunisti in nacisti skupaj praznovali v našem premogovnškem območju po zgledu istodnevnega praznovanja nacistov in komuuistov na Rdečem trgu v Moskvi; https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8&feature=youtu.be
      Tito je 13. maja 1941 svojemu šefu Stalinu radiogramsko pročal: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.” Sami jugoslokomunisti so definirali vstaje 6. julija 1941 v Srbiji, 22. julija 1941 v Slooveniji … Danes neoslokomunisti praktično lažejo državljanom v obliki “Dan upora proti okuaptorju praznujemo na 27. aprila vezanega na 27. april 1941, ko je bila ustanovlejena OF”.

     • Jurij Musar

      Očitno si politik, saj znaš na dolgo in široko nakladati in nič pametnega povedati. Še enkrat več govoričiš o svinjarijah levičarjev, ničesar pa o svinjarijah desničarjev. Predvsem pa ne znaš odgovoriti na vprašanje, zakaj kljub zločinskim slovenskim levičarjem, desnica ne zna in ne zmore priti v Sloveniji na oblast in nas popeljati v Indijo Koromandijo.

     • if

      Nisem politik, sem tehnik z univerzitetno izobrazbo (zunaj bolonjskega sistema) in uspešno delovno kariero.
      Svinjarije levičarjev v slovenskem prostoru vse čas monopoizirajo levičarji, danes s sloganom “mi defniramo kaj in kdaj je sovražni govor”.

     • karlina

      BRAVO, takoj se v tvojem pisanju vidi, da si intelektualec, Musar se ne more načuditi tvojemu pisanju, hvala Bogu

     • karlina

      Jih je tako malo, ali sploh nič, vaših pa-600 prikritih morišč v Sloveniji, ti to ni dovolj, kaj so naredili vaši predniki

     • karlina

      Zaradi vseh lumparij , ki ste jih zmozni samo vi -komunisti, preko trupel do oblasti

     • Jurij Musar

      Na tako neumne komentarje kot so tvoji ne odgovarjam.

     • karlina

      KOMUNISTI VEDNO LAZEJO, LAZEJO, LAZEJO in naivni ljudje jim vedno verjamejo, to je VZROK VSEGA SRANJA V SLOVENIJI !!!!!!

     • karlina

      TO SO RESNIČNA ZGODOVINSKA DEJSTVA

     • karlina

      TOČNO, saj veš, da jih resnica zelo, zelo boli

   • karlina

    No, sedaj pa naj komunisti povedo, kdo je bil v 2. svetovni vojni izdajalec

  • rubec

   Te ni nič sram da nosiš tak priimek. Ti Aleš, pa še nekaj. Je tvoja zašpehana baba res nekoč bila stevardesa na transportnem letalu Adrie?

   • von Rhein

    .Sedaj bi bila še za Antonov pretežka.

    • rubec

     hihi

   • Jurij Musar

    Se zelo motiš.. Če boš šel kdaj mimo Radeč se oglasi, se dobiva za Savo, pri Veseljaku.

    • montyamp

     Sem že hodil na takšna srečanja .
     Paradajzarja nikoli nobenega .
     Verjetno po gošarski maniri , kar v gozd .
     Strah je takšna reč , ki postavi 11 zidov pred mrtve .
     Hahaha , paradajz demokrati , kljub arbitraži , šala dneva .

   • montyamp

    Haha , tega bankrot paradajzarja poznaš ???
    Saj ti nimam kaj zavidati haha………….

  • Karmen

   Končno sem ugotovila kakšen D.O.O. imaš. Tu gori pišeš laži in provokacije, UDBA ti pa iz ukradenega denarja dobro plača.

   • Jurij Musar

    Slabo si se pozanimala.

    • karlina

     Si se kar sam izdal

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Goran Hvala

   Ej jurij..ne govor tko agresivno no…zgleduj se po desnih komentatorjih ki so civilizirani in kulturni…;-);-);-)….

   • Jurij Musar

    Desničarji so res za vzgled.

 • Franjo Trojner

  Narobe svet, v Sloveniji so totalitarni kumunistični simboli vseprisotni, prirejajo se celo kumunistične žurke, Rusi, Putin se v Sloveniji navkljub vsem sankcijam EU in preostanka civiliziranega sveta gostijo kdaj njim paše-naši levi politiki mu lezejo v rit.Tej neligitimni vladi ( ki je volitve dobila samo zato, ker je bil vodja opozicije po krivem zaprt) je celo uspelo naše tradicionalne naravne zaveznike ZDA obrniti proti nam in nam svoje Ruse, kot zaveznike vsiliti. Halo, Rusi nikoli niso bili in tudi nikoli ne bodo naši zavezniki, pa saj mi zaenkrat še nismo Srbi! Sedaj mi je totalno jasno, kak se je zgodba z prisluhi našima veleTELEfonistoma odvila in zakaj so našo oblast ZDA tak malo po prstih udarile. Jasno mi je tudi, da je zaradi zmedene leve vlade-koalicije,cincajočega predsednika vlade Cerara in preveč brbljivega hudega pozera zunanjega ministra Karleka in njegovih dveh veletelefonistov Slovenija še od arbitrov zaradi afere prisluhi po prstih dobila in v arbitraži bolj kratko potegnila. Prav iz vseh naštetih razlkgov je perverzno, da vladajoča levica preko svojih dominatnih medijev sedaj prikazuje svoj katastrofalen neuspeh, kot velik uspeh. Ma kaj mislijo, da smo državljani idioti? Cerar ,Pahor in Rjavec niti svojega naroda ne upajo nagovoriti, naj povedo, kdaj bo naša policija našo novo južno mejo nadzirala in kako in kdaj suverenost na našem teritoriju izvajala, kako naše ribiče na morju ored hrvati zaščitila ??? itd. Sram jih naj bo, SAMI IZDAJALCI! Ta leva vlada vsi njihovi strici in tete in predsednik države naj počasi zalaofajo motorje svojih jaht, letal, helikopterjev nato dvignejo še preostal denar iz svojih bank in odidejo v svojo Rusijo ali Venezuelo. Tak ponižujoč poraz je SLOVENSKO LJUDSTVO V SAMO SRCE PRIZADELO. SRAM NAJ VAS BO LEVICA, SLOVENSKE LJUDI IN TERITORIJ STE PUSTILI NA CEDILU IN JIH HRVATOM V OBJEM PORINILI IZ SLOVENSKEGA MORJA PA MLAKO BREZ STIKA Z
  ODPRTIM MORJEM NAREDILI!

  • karlina

   MOJ VELIK PODPIS, ni kaj dodati ,kot to, da sta tista dva , ki sta se pogovarjala po telefonu, bila od levakov celo nagrajene z boljšo sluzbno, namesto ,da bi bila kaznovana, če jima niso celo naročili, nikoli ne veš, kaj in kdo tiči za vsem tem

 • Mico Mitic

  Rdeči hlapci so slavili tudi, ko je Trst ostal Italiji. Njihovi potomci so samo njihov ponesrečen izliv JLA vojaka. Kako bi potem od njih pričakovali inteligenco.

  • karlina

   ITAK-KOMUNISTI VEČNI LAZNJIVCI

 • tarantela
 • Domoljub

  Mejo bi morali določiti leta 1991 preden smo HRVATOM dali prodali en sam naboj za obrambo domovine, takrat bi TUĐMAN pristal na vse, saj smo že takrat vedeli kakšni so HRVATI, SRBI so nam takrat jasno povedali, da se sploh ne zavedamo kakšne PODLE SOSEDE SMO DOBILI.

  • montyamp

   Keri je večji podlež HRVAT ALI SRBIN ???

   • Jurij Musar

    Janša

    • montyamp

     JANŠA HEROJ — KUĆAN GNOJ

   • karlina

    DRUGI, ABSOLUTNO DRUGI !!!!!

  • Franjo Trojner

   Meni so oboji ista gliha!

   • karlina

    Točno, ne verjemi Srbom, oni imajo s Hrvati ze stoletne spore in ne vem, če bi se res tako slabo razumeli s Hrvati, če ne bi imela naša politika toliko Srbov, vedno bolj sem v to prepričana

 • Majda

  Admina Nove24tv , naj zaustavlja bedna “prepucavanja” nesramnih blogarjev. Ce in ko boste komentirali v mejah normalnosti, vsaj povprecne inteligence, dobrodosli. Da se pa dovoljujejo zmerjanja nivoja “jurij mustar “, je pa prehudo. Dejstvo je, da smo zamudili priliko ureditve meje tisti hip, ko je Hrvatar hotel v EU. Imamo se eno priloznost, Schengen in zato poziv: VSI NA VOLITVE!! ni odvec. Nova vlada bo imela Slovenijo in Slovenca v srcu!

  • karlina

   podpis

 • paracelsiuss

  Zakaj
  nam je bilo 26 let ZAMOLČANO, da obstaja nek sporazum in sicer
  sporazum Borisa Krajgerja, predsednika izvršnega sveta republike
  Slovenije s hrvaškim leta 1955, ki določa mejo NA DRAGONJI..?..ki
  je bil tudi priložen in mu je arbitražno sodišče tudi
  sledilo….tam ne obstaja noben JUŽNI BREG Dragonje ( Joras)….

  • Franjo Trojner

   Kumunisti sami izdajalci!

  • Anton

   ta nesporazum je en kvazi pravni dokument

  • Vera

   Kardelj in Bakarić sta mejo določala ob šanku , zato pa smo veliko izgubili .

 • Kučko pod pručko

  Zadovoljen sem

  Kakorkoli je že napisano zgoraj, da smo od arbitražnega sodišča dobili manj, kot smo imeli na dan 25. junija 1991, ko smo postali samostojna država, sem jaz z včerajšnjo razsodbo zelo zadovoljen. V preteklosti je bilo narejeno veliko napak, zadnja največja pa prav ob sprejemanju Hrvaške v EU. Takrat bi slovenska politika lahko dosegla razmejitev, do katere smo bili upravičeni, vendar se je Pahor zaradi foto poziranja v Beli hiši in hlapčevskega lizanja s Kosorjevo raje odrekel našim atributom. Ker poznamo nesposobnost levakov in njihovo pošmevritensko pripadnost
  Sloveniji, sem se upravičeno bal, da bomo dobili veliko manj, kot
  smo.

  Cel dan si sploh nisem upal odpreti radia ali televizije, zvečer pa sem se le usedel pred ekran. Ko sem videl, da je sodišče v večini točk ugodilo slovenskim argumentom, sem odprl steklenico šampanjca, da smo doma nazdravili Sloveniji.

  In kaj so s šestindvajsetletnim nagajanjem naši državi dosegli Hrvatje? Poleg tega, da so nekaj le dobili, so se pokazali Evropi in svetu kot najbolj pokvarjen, zahrbten in neverodostojen narod, kar jih je. Zato kot velik slovenski domoljub že preko dvajset let nisem stopil v hrvaško morje in tudi nikoli več ne bom. Zaslužene evre raje nosim v Grčijo ali drugam, bi si pa zelo očital, če bi z vsaj enim pomagal napolniti hrvaški proračun!!!

  • janez zorman

   Svaka ti čast ampak ne vem, če se je splačalo za en kvazi prehod po tujem ozemlju odpreti dober šampanjec !

   • Kučko pod pručko

    Ker sem se zelo bal, da bom ob razsodbi zagledal mejo po sredi Piranskega zaliva, se je splačalo. Kot sem že rekel, dobili smo več, kot bi lahko ob nesposobnosti levakov!!!

  • Franjo Trojner

   Že med vojno za Slovenijo so nas izdali, ko so dogovor snedli in nam jugo vojsko neovirano k nam škodo delat spustili. Non stop pluvajo ti naši dobri sosedje Hrvati po nas, radi nas imajo samo takrat, ko jim turistično sezono rešujemo in jim z našimi evri njihov obubožani proračun rešujemo, da nas oni po sezoni nato lahko s svojimi policaji in mornarico v Piranskem zalivu v glavo jebejo.

 • Franjo Trojner

  Popolna mizerija in gotovo ne popoln dan!
  Če meni ne verjamete vprašajte Jorasa in vse tiste Slovence, ki so ostali zunaj naše domovine. Dobili nismo nič! Sodniki v Hagu so nam samo povedali, da je naš teritorij res naš in da gre del nesporno našega teritorija Hrvatom, ker pri arbitraži pač vse naše ne more ostati naše, ker pol to bi ne bila arbitraža. Da Pahor in z njim cela Slovenija ne bi imela predolgega nosa in da bi ne naše morje ribnik postalo so nam gospodje v Hagu zapisali služnostno pot prek hrvaškega teritorijalnega morja. Kak je z služnotjo pa dobro ve vsak, ki se prek sosedove zemlje na svojo zemljo v svojo hišo vozi. No če pozabimo za nas vse boleče odočitve arbitrov in izgubo 4000 kvadratnih metrov našega teritorija, ter naših ljudi , ki so ostali zunaj domovine se kr hitro postavi vprašanje kdaj, če sploh kdaj bo naša oblast/policija začela izvajati nadzor nad od arbitrov v Hagu potrjenimi že od prej SLOVENSKIMI OZEMLJI? Če tega ne storimo, danes, jutri, torej izvajamo nadzor na celotnem našem teritoriju smo izgubili tudi našo suverenost. Kar pomeni, da z razsodbo arbitrov nismo dobili nič, v primeru, da pa svoje meje ne bomo nadzirali pa smo v miru in ne vojni izgubili ogromno in preveč!!

 • von Rhein

  Politični poraz,ki ga povzročitelji spreminjajo v zmago s stalnim ponavljanjem….dobili smo 80% Piranskega zaliva. Zanima me kdaj bodo povedali kakšen bo nadzor v slovenskem delu Savudrijske vale.

 • Cyclopean

  Podli štakorji tile hrvatarji, toliko morja imajo, pa še kar jebejo, naši nesposobni politiki pa bi bilo boljše da vsi skupno skočijo z mosta saj bodo vse podarili omenjenim štakorjem. Neumni slovenčki pa še dalje nosite denar k njim in jim rešujte to balkansko greznico.

  • karlina

   Mislim, da , če ne bi imeli v politiki ze vsa leta toliko SRBOV, ki sovrazijo Hrvate, ker so imeli z njimi več letno vojno in imajo tudi stoletne zamere, bi se tudi mi -pravi SLOVENCI kar lepo razumeli s Hrvati in tudi zmenili, kot je treba, tako pa

 • etrusk

  Kaj bi rekel na še en velik poraz RDEČIH-sramota . Pravzaprav pa smo si sami krivi , ker jih kljub temu kar počenjajo volimo. Po toči zvoniti je prepozno.
  Pohar , le kako more biti tako neumen , Res je , da verjetno mora delati tako kot mu ukažejo.

  • von Rhein

   Volimo? Volijo ga.Kdo in kako razmišljajo imaš tudi tukaj nekaj primerkov,ki se oglašajo.Toliko za lažje razumevanje kje je izvor za slovenski potop. In sinoči pri poskakovanju ob rote stern jih je bilo kar lep vzorec.

 • TOML

  Rdeči komi pezde Pahor nam je kot predsednik vlade ekonomsko dotolkel Slovenijo,
  uničil nam je meje, zdaj kot predsednik države pa nas sramoti pred celim svetom.
  Gonite ga v kurac!
  Ne volte rdečih spak!

 • Raamko Rom

  KRIVI SO TOPLOVODARJI!!!!!!!!!!!!! MED SABO SE PARIJO IN SE VSI POZNAJO!

  • montyamp

   Kaj oni pesonategovalci tud ???

  • tohuvabohu

   Bolj slabo se poznajo, ker se gledajo v hrbet. A ne toplovodar?

   • janez cepec

    ti že veš, ke ti fonhionten paše

    • tohuvabohu

     Spet si zamudil priložnost držati gobec.

 • Goran Hvala

  Kak zapravil.?..sej mamo se vedno stik z odprtim morjem…za piko na i bi na podlagi arbitraze oziroma njenega nespostovanja blokiral hrvaski vstop v schengen…cesar se hrvati najbolj bojijo….spet sam na novi pise da je vse zafurno…men se ni zdelo tako ko sem poslusal unga sodnika ko je bral sodbo…
  A ste res taki pajaci da verjamete da ce bi bil jj na oblasti nebi nic zgubil…po vase bi blo se pol hrvaske slovenske…a ste res taki bluzniki al kaj?..

  • montyamp

   Polpismeni izdajalski čefutarji boste modrovali o mejah ???
   Ni čudno da vse beži iz države .

   • Goran Hvala

    Eh ti pa tvoj besedni zaklad…sej sam nekaj nabijas in zalis…jst ne vidim nobenga cefutarja…vem pa da osebkom kot si ti prebija v vseh pogledih…nic ne modrujem sam vprasam kaj je tist zemljevid ki je objavljen vsepovsod pa ima stik z odprtim morjem..dej kej napis kar vprasam al nis sposoben tud enga stavka napisat brez da bi se razpocil…drgac mi pa kr srce igra ko vidim kako to tebe jezi…:-)

  • Franjo Trojner

   Jebe se Hrvatom za Schengenn, ki pomeni odgovornost in delo, to z veseljem prepuščajo nam! Kakor je tudi res, da se levici jebe za naš teritorij, ki so ga zaradi drobnih koristi slovenski kumunistični veljaki ob vsaki pravi priliki v stari jugi podarjali Hrvatom. Pred tem pa je levica podarila Trst z zaledjem Italiji in velik del Koroške Avstriji. In da res je, če bi v vseh teh usodnih trenutkih vladala desnica se krčenje SLO ozemlja ne bi dogodilo, o čemer pričajo dokumenti in avtobiografije takratnih tujih odločevalcev.

   • Goran Hvala

    Ja to bo to….:-)

   • karlina

    Komunisti imajo na Hrvaškem svoje vile, več, kot milijon je teh, ki hodijo k njim na dopust in prav zaradi teh ugodnosti, se ne bodo hoteli Hrvatom zameriti, v tem je vsa poanta

 • montyamp

  Hrvati so kot ribe , meje za njih ne obstajajo .
  Pa ne kot zlate ribice .
  Bolj kot piranje .

 • Anton
  • Nata

   + + + + + + + +

 • Matija

  Namesto da bi 1991 tista tumasta peterletova vlada poslala jansevo vojsko in bavcarjeve policaje na sporna obmocja izvajat jurisdikcijo, mohoce se celo mejo prestavit iz dragonje na mirno, danes vsega tega sraja ne bi bilo. Tako so pa vrli pomladniki raje hrckom pustili postavljat mejne kioske kjerkoli jim je pasalo.

  • Olga

   Dajte no! S Peterletom,ki je zrušil krščanske demokrate in Bučarjem – partizanom, ki so ga priče videle v taborišču Teharje???

   • Matija

    Hja taki so pomladniki

    • Olga

     ?????? Krti v pomladnih strankah!

     • Matija

      Kaki krti nek le. Osamosvojitvena fama je bila za nas smrtnike. Za pomladnike in ostale lopove je bila priloznost

    • Anthon

     Da nimaš razen pomladnikov še kakšnih bolj zavednih in hrabrih na umu?! Ne samo, da jih ni, ampak celo več: rdeči kameradi so se kot nasprotniki osamosvojitve infiltrirali v avtentične demokrate in na fin in pritlehen način zavirali državotvorna dejanja.

   • karlina

    Peterle je itak v času svojega predsedovanja, hotel Hrvatom prodati pol SLOVENIJE

  • Lustrator

   Pomladniki so se morali v tistem času boriti ne le z zunanjimi faktorji, ampak tudi (predvsem?!) z notranjimi. Če ne bi bilo teh notranjih faktorjev, do arbitraže oziroma njenih zgrešenih slovenskih izhodišč sploh ne bi bilo in danes bi, v to sem skorajda prepričan, poleg Piranskega zaliva imeli tudi nezanemarljiv del istrskega polotoka. A komunisti so od nekdaj sovražili že sam pojem “naroda”, kaj šele slovenskega in jim je popolnoma vseeno koliko Slovenije nam bo (teritorialno, gospodarsko, identitetno) po njihovi absolutni vladavini sploh še ostalo.

   Ampak zate so še vedno vsega krivi “pomladniki”.

   • janez cepec

    ker idijot je biu takrat abrambni mimnister, pa ja ne Kučan?

    • Lustrator

     Tako je. In zaradi tega “idiota” danes živiš v samostojni Sloveniji s standardom nekajkrat višjim od tistega, ki bi ga imel brez njega – če ti je kot zavednemu komunistu pojem državnosti tako nepomemben in odvraten.

     Mi znaš razložiti logiko po kateri je obrambni minister odgovoren za diplomatsko blamažo leta 2017? Si že malo pozabil, da smo pred leti šli na referendum glede arbitraže in ste prav protislovenski komiji s tesno večino (mislim da 51%) izglasovali reševanje meje na Pahorjev način – rezultat pa smo dobili včeraj. Hvala vam!

     • janez cepec

      kašna samostojna Sčlovenija, sej praveš, de smo, karikiram, pou ozemlja zgubl zarad komunajzarju. če ne bi biu vaš ljubljeni vodja tud komunajzar, pa glede na to, de je tak Prerok, bi že 91. ga predvidu koko se bo izšlo, pa ne bi pustu Dudekom, de so use naše mejne prehode okupiral, ene?

     • Lustrator

      Ne vem kaj si sam počel leta 91, a takrat smo bili v vojni s Srbi in ne s hrvati, našimi zavezniki. Mejno vprašanje se niti pod razno ne bi razrešilo s tem, da bi na spornih točkah postavljali vojake – to bi le zakuhalo nove incidente, ki ne bi koristili nikomur. Problematično je to, da se v Jugi teh meja ni natančno definiralo, ker ste pač komunisti verjeli, da bo Jugoslavija večna in ni potrebe po razmejevanju njenih narodov. Za ta problem niso krivi ne Hrvati ne Slovenci in tega problema ne bi rešila nikakršna vojska ali policija na mejah, ampak pogled v stare zemljiške knjige, zgodovinske in diplomatske dokumente iz časov, ko smo oboji živeli še v urejenih pravnih državah.

   • karlina

    PODPIS, TOČNO

 • Fogglof Tunnek

  Budale desničarske zaprite greznice… Slovenija je kao “zmagovalka”… Danes lahko vidimo kako je hrvačka politika in mediji ogorčeni glede arbitražne razsodbe??? In zakaj bi bili tako ogorčeni, če pa vi desnosučni pravite, da smo levičarji Slovenijo prodali???

  Hrvački tisk danes ocenjuje, da je Hrvačka z arbitražno razsodbo, čepraf je ne priznava, utrpela veliko škodo. Večerni list opozarja, da je začetno napako storil nekdanji premier Ivica Račan, Novi list pa, da bo zdaj sledila bitka na diplomatskem parketu, po kateri utegne Hrvačka popustiti !!!… KAPISH???

  • janko

   Če bi ti čist en mal živel in delal pri hrvojih, bi danes razmišljal za 180 stopinj v drugo smer.

  • MižekFiga

   Tudi za hrvaške koze imaš prekratke noge.
   Tako tebi kot ddr. Kučanu hodulje nebi pomagale!

  • Johan

   To ste pravi fuk fehtarji radikalne levice: tunek, duhec, mižek

 • MladiLiberalec

  Dobro jutro! Ste ze ugotovil da smo dobil to bitko? Jutri grem proslavit s kopanjem v Piranski zaliv in zraven na veliko porcijo giric in pecenga krompircka. YAY

  • MEFISTO

   A samo za girice še imaš in za pečen krompirček!?

   Plavati tudi ne znaš, vode se bojiš, torej ti ni vredno hoditi v Piranski zaliv, kjer lahko še trčiš v pest kakega Hrčka.

   • MladiLiberalec

    Vedno sem bil dober plavalec. XD

 • Olga

  Dragi Slovenci! Za vse, kar se dogaja v Sloveniji so krivi volivci komunistov z “novimi obrazi” in tisti, ki ne hodijo na volitve! Malikovanje rdeče zvezde, paktiranje z diktatorjem Putinom in kršenje embarga, pranje terorističnega denarja z vednostjo državnega vrha…. Udrihanje po Ameriki (imperialistih?)…

  Hrvati pometajo komuniste na smetišče zgodovine, ker jim domovina pomeni vse! Borijo se zanjo!

  • Goran Hvala

   Wow….se zdej ne vem v katerem letu zivim….vse mi nakazuje na 2017 sam ko novotv odprem se znajdem v letu 1945….in sem mal v dilemi…ker vem da je cel svet levicarski(komunajzerski) nova pa v sluzbi resnice…sam kaj ko je to sam ena pratika pa nism cist ziher a bi verjel celemu svetu al novi….vecna dilema…;-)

   • Lustrator

    Če sta zate slovenistan in putinov sajuz cel svet, potem se nimam niti več kaj čudit tvojim ostalim komentarjem iz katerih zaudarja boljševizem začinjen z dobro staro jugonostalgijo. Kaj vse danes nosi slovensko državljanstvo, ubogi spoštovani g. Pučnik se obrača v grobu…

    • Goran Hvala

     Mah jst se pokakcam na vaso jugo pa slovenistan pa boljsevizem…zivim danes in gledam na jutri….sploh pa vi eno in isto pisete nonstop…kar vsi so komunisti ki ne delijo pogleda na svet z vami…kaj mislis da to pa nic ne pove o tebi….me pa od srca nasmejite s temi vasimi bedastocimi…komunist pa levak pa pedr pa homic pa nevem kaj se….mah vse sem ce tebi tko pase…mene pac ne gane…sam fino gledat folk kako se sopiri prek forumckov…

     • Lustrator

      Naša juga, naš slovenistan, naš boljševizem? Daj nehaj se drogirati predno spišeš tak komentar. pravi Slovenci nimamo z omenjenimi pojmi prav ničesar razen iskrene želje, da se jih za vse večne čase izbriše iz naše domovine kamor ne sodijo. Definicije, simboli,modus operandi in cilji komunistov so zelo jasni in če sam ne prepoznavaš teh vzorcev v rdeči politiki, ki duši Slovenijo, potem ti Bog pomagaj. Slovenija je ta trenutek bolj rdeča kot je bila v časih Tita, toliko grafitov in nalepk z rdečimi zvezdami in raznimI “antifašističnimi” parolami po Ljubljani še ni bilo, enako velja za strukturo, ki obvladuje državo – včasih si imel upornike, ki jih je država sicer preganjala, a so vseeno bili. Danes teh upornikov, demokratov skorajda več ni – v normalni deželi bi celotna vladajoča koalicija glodala suh kruh po zaporih zaradi odkritih povezav z udbovsko paravlado in zločini, ki so jih s svojo absolutno oblastjo izvršili nad slovenskim narodom, pri nas pa je ravno obratno – to je usoda tistih, ki si prizadevajo za pluralizacijo, demokratizacijo Slovenije. Če si usmerjen v danes in jutri, potem se usmeri k ideološkim in gospodarskim usmeritvam, ki jih imajo države, ki so danes in jutri uspešne, ne pa k tistim, ki so že davno propadle ali pa beračijo. Če si usmerjen v danes in jutri, očisti Slovenijo spon totalitarizma, ki sta ugrabila tako včeraj, kakor danes in jutri, da smo danes najbolj nazadujoča evropska država in nas vse prehiteva po levi in po desni. Šele ko boš odpravil vzroke, boš pozdravil posledice in ne obratno – zdaj se pa vprašaj po razlikah med Slovenijo in Avstrijo (v vzrokih, ne posledicah!) in povej kaj si ugotovil.

     • Goran Hvala

      Ja kaj spet jest….trobis ti o nekih komajzerjih ne jaz…mene zanima kaj je danes ne pa katero tetko so ustrelil leta 45….sej pravim vi imate veeno prav…in ce sedaj ne kimam tvojim idejam sem komunist je tako?

     • Lustrator

      Kaj misliš, da če o njih ne bi trobili, jih kar naenkrat ne bi bilo? Ravno nasprotno – več kot bo osveščenih državljanov, ki bodo poznali sistem delovanja in prave centre politične in gospodarske moči, bolj se bodo morali skrivati in težje bodo vladali ljudstvu. Povezave med preteklostjo in sedanjostjo sem ti že večkrat razložil in se ne mislim več ponavljati – če ne razumeš, da bo nekdo, ki je lahko v letih 41-90 nesankcionirano zapiral, ropal in moril kogarkoli je hotel, to počel še naprej, če mu tega ne bomo preprečili, potem pač nimam opravka z razumnim sogovornikom (milo rečeno).
      Na svetu obstaja na stotine svetovnih nazorov s katerimi se ne strinjam, a le eden izmed njih je komunizem, ki ga preziram do enake mere kot islamizem, nacizem in fašizem. Slovenska politična problematika pa je v tem, da vseh teh ostalih svetovnih nazorov sploh ni – imamo namreč le demokratično opcijo (ki v sebi sicer združuje celo paleto različnih smeri – od čistih tradicionalnih konservativcev, pa do ekonomskih libertarcev), na drugi strani pa komunistično opcijo, ki ima navidez sicer tudi več obrazov, a gre dejansko za enega samega, ki ga druži naklonjenost do rdeče zvezde, revolucije, partizanstva, “družbene lastnine”, planskega gospodarstva, močnega javnega sektorja, cenzure govora in misli, državni nadzor nad mediji, gospodarstvom, izobraževanjem in pravosodjem,.. Torej vseh najbolj tipičnih značilnosti najbolj pravovernega komunizma. In s svojimi komentarji si se SAM uvrstil v to množico. Poudarjam – sam.

     • Goran Hvala

      Ok….dobro….ce ti tako pravis….men se sicer ne zdi da sem komunist….je pa res da za sds ne bom nikoli to pa drzi…

     • Lustrator

      Saj ni potrebno (lahko je celo škodljivo) da vsi podpiramo eno stranko, za demokracijo je ključno predvsem to, da iz nabora razpoložljivih strank izločimo vse, ki so neposredno povezane s totalitarnimi ideologijami. In ŽAL v Sloveniji ta hip razen SDS-a ni nobene strranke, ki ne bi bila tako ali drugače odvisna od rdečega klana iz ozadja, ki lahko preko svojih medijev, pravosodja in sindikatov v kateremkoli trenutku v parlament ali iz njega zabriše katerokoli stranko ali osebo. Se pa obetajo prevetritve z vstopom Primčeve in prave liberalne stranke v politiko. Če bi slednji iz parlamenta zabrisali SD, SMC, ZL in Desus, bi Slovenija postala normalna Evropska država v kateri bi rdečo barvo, srp in kladivo ter zvezdo videvali le še v muzejskih vitrinah.

     • karlina

      TOČNO

     • Goran Hvala

      Mah mene boli ta spodnji glede strank…vem sam to da vsak fura sam za svojo rit…na volitve ne hodim ker s tem sam omogocam par jurjev sociali nekomu ki mu dol visi zame…se pod nobenim niswm zivel bolje…kar naredim to imam…nisem kounajzer sam ne morete zanikat zgodovine pa mi flancat nekaj…cel svet pise eno stvar pogledas na novotv pa cist drugace..pac berem ogromno razlicnih strani in ne mi jih basat da vsi lazejo nova pa direkt renico pise..me kar mal srat navije..pa v te slovenske teorije zarote ne verjamem glih toliko…pac volte kar vam pase…ce vam to prinese zadovoljstvo…bi pa rad vidu desnico na oblasti kako bi oni to zrihtal ..

     • Lustrator

      “.vem sam to da vsak fura sam za svojo rit”
      Sodiš po sebi? Jaz na primer nisem tak, v naši družini nimamo tega vodila, niti ne ljudje s katerimi se družim, stranke, ki jih volim. S svojim stavkom si torej z izenačenjem naredil krivico prav vsem, ki so drugačni od (domnevam) tebe.

      “se pod nobenim niswm zivel bolje…kar naredim to imam”
      Torej živiš v gozdu, neodvisno od družbe in se prehjranjuješ z divjadjo, gozdnimi plodovi in koreninicami?

      “nisem kounajzer sam ne morete zanikat zgodovine pa mi flancat nekaj…cel
      svet pise eno stvar pogledas na novotv pa cist drugace..”
      Kako nisi komunajzer, če pa verjameš njihovim pravljicam kot nekakšni obči resnici, čeprav so vsi komunistični režimi doslej bili zgrajeni na laži in se cel svet dela norca iz njihovega enoumja v medijski propagandi? Ne, ne piše cel svet enako – v zahodnem svetu imaš razvito demokracijo prav zato, ker ni pluralen (cca 50:50) le političen trg, pač pa tudi medijski in ti stvari sta povezani. Prav v nobeni normalni državi ne boš našel tako izprijene interpretacije zgodovine in sedanjosti kakor pri nas – je pa res, da sami več ne spadamo med razvite države, tako da to ni nič čudnega, saj je naš rang nekje med Belorusijo, Rusijo, Venezuelo ali kakšno afriško diktaturo.

      “bi pa rad vidu desnico na oblasti kako bi oni to zrihtal ..”
      Potem jo pa voli, drugega ti ne morem reči. Ko bodo demokrati v parlamentu imeli 66+ procentov kot vsaka leva vlada doslej, ti bo postalo kristalno jasno, da niso “vsi isti”. Že mandat 2004-2008 (ko je imel Janša sicer vlado v manjšini) bi ti o tem lahko dal slutiti, a če ne poznaš gospdoarskih kazalcev ali pa imaš malo slabši spomin, verjamem da lahko stvari spolzijo mimo. Imaš pa podatke še vedno na voljo in jih lahko primerjaš kadarkoli – črno na belem.

     • Goran Hvala

      Jah ce ni tako je pa tako….zgleda…no sej pravim da veste vse in se vec..zgodovina ni iskrivliena sam v slo…kar cel svet fura potem fake zgodovino..sam niva razpolaga in objavlja resnico….sm pa komunjara ocitno ker pac ne razmisljam kot ti…ajde sej men je cist kul…nic tezje ne spim zarad tega…smesno mi je sam to kako nekateri vlozte svoj zadnji atom v prepricevanje drugega…jst sam mal komentiram tukaj…da mal cajt zabijam…

     • karlina

      MOJ VELIK PODPIS-KOMUNIZEM JE NAJVEČJE ZLO V SVETU !!!!!

     • karlina

      TOČNO, MOJ VELIK PODPIS, vsak, ki ima vsaj malo zdrave kmečke pameti, vidi, da so ti komunistični potomci, hujši, mnogo hujši, kot so bili njihovi starši, so imeli dobre učitelje, mislim , da je res ta čas huje, kot je bilo leta 1987

     • Lustrator

      Nedvomno – v tistih letih so se (navkljub močno jugoslovanski represiji!) v družbi začela pojavljati najrazličnejša proslovenska, protijugoslovanska gibanja, ki so imela Jugoslavije “poln kufer”, tudi če so jim zaradi tega udbovci grozili s sankcijami. V tistih letih so celo glavni slovenski mediji razumeli duh časa, vedoč, da se jim ne piše dobro, če bodo poročali nasproti narodove volje. To so bili časi, ko so ljudje množično drli na proslovenska zborovanja in proteste proti represivni jugoslovanski oblasti in to tudi zelo zgovorno dokazali na referendumu, ki ni bil rekorden le glede % podpore osamosvojitvi, pač ša tudi po neverjetni volilni udeležbi. To so bili časi, ko so se neoboroženi ljudje prostovoljno javljali, da bodo pred rdečo zvezdo branili domovino, čeprav so vedeli, da je na drugi strani nekajkrat številnejši sovražnik. Danes pa je situacija praktično obrnjena – ljudje se množično zbirajo skorajda le še na dogodkih povezanih z rdečo zvezdo (ali koncertih glasbenikov iz bivše Juge), udeležba na volitvah in referendumih je sramotna in pod vsemi demokratičnimi standardi, glavni mediji so vsi po vrsti nastrojeni protislovensko in spodbujajo jugonostalgijo, edini referendum z več kot 50% udeležbo pa se bojim da bi bil tisti ali naj Slovenija spet vstopi v nekakšen nov SFRJ za kar bi znalo glasovati vsaj 10x več kot 4%, ki so leta 90 oddali svoj glas proti samostojni Sloveniji.

      Srhljivo!

    • karlina

     Čeprav mu malo tudi zamerim, da je leta 91 poslušal izdajalca Kučana, zato se nam pa vse to maščuje in dogaja, zal

   • karlina

    če tvoji predniki ne bi pomorili več 100.000 SLOVENCEV, potem bi vedel, v katerem letu ziviš, tako pa

    • Goran Hvala

     A moji predniki so bli….glej ga zlomka kaj so mi zamolcali…in zdej zarad tega podatka niti ne vem v katerem casu zivim…jezes no…matr skoda ka nism sam moj prednik…take bi iskal 24/7…..se spal ne bi sam da jih najdem pa v razne jarke zmecem…..a je kul moj odgovor.?..butara….moji predniki…:-):-)…ocitno se bomo se naprej smejali desnakom namesto da bi jih volili….s takimi v svojih vrstah se podpisem zdej pod komunjare…:-)

  • janez cepec

   ne krivi ste zahojeni desnakarji, ke podpirate velikega diktatorja, zatega – delj, usi voljo razno razne rdeče šalabajzarje, samo de vaš Prerrok ne pride na ablast. in prou je tko, manjše zlo so levi kreteni, kot desni fašist. res pa je, de zarad tega gre use u kutrac

  • karlina

   PODPIS

 • črnaovca

  Janša je očitno na strani Hrvatov, odpovedal se je dobremu sporazumu Drnovšek-Račan, se dogovarjal, če se sploh je s podkupljivim Sanderjam in sedaj zopet začenja kampanjo proti s ciljem Slovence prepričati naj se s Hrvati dvostransko pogovarjajo in zapravijo še to malo kot smo dobili

  • Olga

   Deset komunističnih laži! Že videno!

   • črnaovca

    In tvoja enajsta

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Nata

   Kaj , za vraga, smo pa dobili !?!?!?!

 • Olga

  Volimo tiste, ki se borijo za Slovenijo in so jo osamosvojili! Volimo tiste, ki jih medijska murglska kloaka demonizira, ker ve zločinsko partijsko ozadje, da so sposobni! Volimo SDS z Janezom Janšo! Primčevo stranko! Kanglerjo stranko in SLS!

  • Duhec

   Volimo Olgo… Janša bo pa ziher nekke v ozadju. Mal se bota zamenjala, položaj pač… da ne bo tak dolgčas.

   • Johan

    Duhec tvoj prdec zelo smrdi, fak ju !

   • karlina

    Saj ne veš, kdo se skriva pod tem imenom,

  • črnaovca

   Volimo tiste ki ne vedo od kod jim denar, morda že imajo dovolj in bodo še nam kaj dali

   • Lustrator

    Še en udbovec, ki razume pravo na način, da mora obtoženi dokazovat izvor denarja in ne tožilstvo predno sploh vloži obtožnico. Osnoven pravni standard, ki ti ga znajo v ZDA zrecitirati že šolarčki, tule pa revolucionarno pravo še vedno deluje tako kot je pred 70 leti.

   • karlina

    SANJA SVINJA KUKURUZ, ta pregovor mi včasih prav pride, čeprav ne maram srbskih pregovorov

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Duhec

  A ni bil ta članek že včeraj na prvem mestu?! Zdej sam ne vem al zarad pomembnosti arbitraže al zarad tega, ker je omenjen Janša in bi naj bla to brezplačna reklama….

  • Johan

   Bo večno aktiven !

 • janko

  Na sliki se vidi oportunistična drža Pahorčka do Janše. Jaz imam dovolj vladavine vseh teh zblojenih otrok naših apartčikov.

 • valentin

  Hrvaška diplomacija je doktorirala, medtem, ko je diplomacija Slovenije še vedno v osnovni šoli, naivna in cmerava.

  • karlina

   ITAK

 • tarantela

  Sploh ne razumem, kaj je narobe s tem, da ima Slovenija 4,6 km širok plovni pas preko hrvaškega morja do mednarodnih vod, ki so precej južneje od Piranskega zaliva. Tu lahko plovejo vse ladje do naših pristanišč in obratno. Teritorija pa kot takega menda ne bi rabili za zidanje kakšne klinike, ali pač, čeprav se na morju ne da zidati. Razen, če je že kdo v mislih kupoval tam parcelo morja…

  • Nata

   To, Tarantela bomo pa še videli !!!

  • Franjo Trojner

   Tebi teorija očitno dela težave. V praski pa je tako, če imaš služnostno pot po moji zemlji, do tvoje parcele, boš to služnostno pot uporabljal kljub vsemu zapisanemu tako, kot bo meni pasalo, če ne, ti bom pa nagajo! Nato so tu tožbe in dolgo tožarjenje in na koncu en naveličan ali izčrpan od vsega vedno obupa. To je naša sosedska stvarnost in tudi med državami ni nič drugače. Temu, tem nenehnim zapletom smo se z direktnim stikom z odprtim morjem hoteli izogniti. Zdaj pač je kar je, tisti, ki se na zadeve spoznajo bodo morali povedati ali ta zdajšni stik za naše mornarje in državo kaj pomeni ali pa je en velik nič.In če je nič in če to prevaga, tudi v Sloveniji arbitraže ni potrebno spoštovati saj je bil edini dogovorjeni pogoj, da morajo arbitri SLOVENSKEMU MORJU OMOGOČITI STIK Z ODPRTIM MORJEM IN S TEM POGOJEM SO SE TAKRAT HRVATI STRINJALI.

   • Bozz

    Tukaj so arbitražniki res pokazali neverjetno mlahavost, če niso celo načrtno tako storili, ker je mogoče katerim močnejšim državam v EU v interesu, da se uniči našo Luko Koper. Glede na to, pa da nas ropajo naši lastni domači gospodarji, pa mi je tako ali tako vseeno ali Luka Koper propade ali ne. Če hočejo vse pokrast, pa naj tudi njim propadejo vsi njihovi bankomati.

   • karlina

    TOČNO, očitno Tarantela ne ve, kaj je sluznostna pot med sosedi

  • karlina

   PA RES NE RAZUMEŠ, škoda ti kaj razlagati

 • milanček

  Komunisti, največji um z IQ čevljev, edvard kardelj so bili in so še vedno , milan kućan s svojo jugo UDBO, morilci in uničevalci slovenskega naroda! Ta kreten od kardelja ni vedel, da obstajajo strani neba, tako kot danes njegov potomec , kućan, da o odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Slovenci, vsaj tisti zavedni del, temu izkoriščanju in uničevanju Slovenije moramo takoj, ponavljam, TAKOJ narediti konec!!!!

 • Cyclopean

  Amerika sedaj ‘kao’ podpira Hrvate, ker jim želijo prodati odslužene F16 avione, ko bo to mimo ali če se ne bodo odločili za ta nakup jim bo znova dol viselo za Hrvatarje. Amerikanci so pragmatični, jebe se jim za balkance.

  • FORT WORTH

   Iz zgodovine :
   Po povojni delitvi sveta pripada Slo,Hr in del Bih zahodnim zaveznikom. Ostalo se vodi, kot vzhodna evropa.
   To velja se danes.
   Ce bi bila nasa politika proameriska bi danes ( garantirano ) imeli vecji del morja in vecji del ozemlja, ker ima pac Amerika gromozanski upliv na marsikatero odlocanje.
   Po drugi vojni smo izgubili Trst,Gorico in Korosko prav zaradi revolucionarjev in njihove genijalske politike, ki si je mislila,da delajo nov svetovni red.
   Niso pa bili v stanju povleci niti meje med SLO in HR iz preprostega razloga,ker so bedniki mislili, da bo yugovina trajala vecno… (:-DDD

   • valentin

    Srečno, če tudi ne večno ! Tekovine naše revolucije. In tako so se všteli.

   • Nata

    + + + + + + + + +

   • Lustrator

    Vse povedano!

   • Bozz

    ZDA bodo kmalu 3.razredna država, kolaps je blizu.

    če ne verjameš, malo poslušaj:
    https://www.youtube.com/channel/UCBLGQrOOfs5l7fay66B2-3Q/videos

    • FORT WORTH

     Ja,levaki to pripovedujejo ze kaksnih 50let.
     Yugoekonomist Mencinger je celo pripravil nekaksen stevec, ki je stel dneve do propada ZDA.
     No,njegov stevec je ze davno nehal delovati.
     ZDA pa se niso bankrotirale…

 • Olga

  Volimo desnega predsednika države! Čas je!

  • tarantela

   Bravo Olgica! Ti si tanartanajpametnejša!

   • karlina

    Hvala Bogu, ni kot ti, tarantelica

  • janez cepec

   kuga če bi ti kandidirala, pa b’ ubil dve muhe na en mah. desnakar bi biu prezident, pa še baba bi zmagala. matr bi blo fajn.

 • valentin

  Počasi, navzven povsem nezadovoljni in potihem hihitaje bodo Hrvati le sprejeli mednarodno odločitev o poteku njene severne meje, saj so iztržili več kot bi sploh lahko, a njihova enotna, spretna in pretkana ter pragmatična diplomacija z agresivno politiko izvršenih dejstev dela v njihov prid.

 • Slovenec

  Preberite še: Nemčija: Potrjena pravica istospolno usmerjenih do poroke in posvajanja otrok.

  http://www.rtvslo.si/svet/nemcija-potrjena-pravica-istospolno-usmerjenih-do-poroke-in-posvajanja-otrok/426400

  • tarantela

   Nikar, lepo prosim, že arbitražni sporazum jim jemlje spanec…sej jih bo pobral!

  • Slovenec

   Janšisti glejte, da ne boste še za Albanci zaostal …

   • Franjo Trojner

    Albanci napredujejo! Tvoj problem je, da si ti zaostal in za vedno ostal med svojimi neandertalci v Krapini. Ti si očiten primer, da so neandertalci preživeli, ja tudi stroka se zmoti in nima vedno prav.

    • Slovenec

     Da Albanci napredujejo se zdi samo vam, janšistom.

     • traktor

      Kako ne napredujejo. Zavzeli so že pol Slovenije. Pol Portoroža, v kompletu že obvladujejo gradbeništvo, pekarne, gostinstvo in socialo.

     • karlina

      Ne bi rekla

   • karlina

    Smo ze zaostali za Albanijo, vsi v Sloveniji, če še ne veš tega, vsi nas prehitevajo, oz. so nas ze prehiteli

  • FORT WORTH

   Poslusaj ti genijalec,
   Nemcev je 81 mio. In si te idiotizme lahko privoscijo.
   Nas Slovencev je 2 mio.
   Opazis razliko ?

   • Slovenec

    Opazim samo, da imamo več idiotov kot Nemci.

    • tarantela

     Idioti, ki mislijo, da imajo pravico drugim pod kouter gledat! Če se jim zdi, da nas je premalo, naj grejo otroke štancat ta čas, ko klele klepljejo po tipkovnicah.

    • Goran Hvala

     Hahaha…dobra slovenec…+++…to se pa kr strinjam…sam ne metat vse v isti kos ejga…sej ves pr slovencih to ni tako…sam pri drugih…;-)

    • Franjo Trojner

     Od kod pa te ti veš, da sam nisi idiot? Z idioti je veš tako, če bi se idiot zavedal svojega idiotizma v bistvu ne bi bil idiot, mar ne?

     • tarantela

      Kaj pa psihopat? Se ta zaveda, da je psihopat ali pa meni, da je velik državnik?

     • Franjo Trojner

      Čuj, če imaš v mislih narcisoidno Barbiko, ta zagotovo misli, da je velik državnik. Tarantela to si pa dobro opazo.

     • Slovenec

      Zavedam se vašega idiotizma.

     • Franjo Trojner

      Če bi ti razumel kar sem ti zapisal bi se ti moral zavesti prvo svojega. Torej postavljena teorija in diagnoza drži!

     • Slovenec

      “Če bi ti razumel kar sem ti zapisal bi se ti moral zavesti prvo svojega.” ….. pa ti samega sebe negiraš, ovca …. lol

    • FORT WORTH

     Lepo, da si se pristel med idiote.

     • Slovenec

      Ti pa slabo razumeš slovensko, kajne?

    • karlina

     To pa res, s tabo vred, to pa res

   • valentin

    Sicer bodo preučevani in vključeni v nov pilotski Josef Mengelov projekt.

  • Franjo Trojner

   Ti kr pot pod noge in idi v Nemčijo istospolnim v objem. Ni mi jasno kaj vas drži tukaj, če je tam vse tako OK.

   • Slovenec

    Ljubezen do janšistk …

   • Lustrator

    Hja, tam pač ni državnih firmic in je treba za plače dejansko DELAT – to je edino, kar naše rdeče proletarce ovira, da ne emigrirajo iz države, ki jo tako do obisti sovražijo, da slavijo simbole ki so pomorili več kot stotisoč Slovencev.

    • karlina

     TOČNO, pa razni FDV, tam ODPADEJO !!!!!

   • Svetozar Petrovic

    Raje tebe kot pa tvojega otroka kot ga ti sam

   • karlina

    Tam si niti slučajno ne bi smeli stegniti jezika, kot si upajo v Sloveniji , veš

  • Raamko Rom

   PREKLETI PEDRI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Svetozar Petrovic

    Raje bi morala kaj govoriš zdej se tvoj otrok buzerira z duhovniki je bil povabljen na skupinski seks ubogi je pa sam najebal

  • traktor

   Pejt tja, končn se boš lahko poročil.

  • karlina

   Kaj to nas briga, aja tebe pa verjetno zelo

 • Nata

  Samo vprašanje. . . . . . . ali res moramo sprejeti to sodbo ? Če se odločimo, da za nas ni veljavna ?? Nam bo nebo padlo na glavo ??
  Kajti o tisti – služnosti in neškodljivem prehodu – jaz močno dvomim !Saj sem ena velika nevednica, vendar me je dogajanje od osamosvojitve naprej prepričalo, da se je najslabše kar naprej umikati, kimati, pa sej bo.. . . . . . . . pa dobri sosedje ?

  Ne bo, dragi moji. Morali bi udariti po mizi .
  In zakaj že potrebujemo tisti ror ??
  Zaradi luke Koper ?Prehiteli jo bodo prav vsi – Reka, Trst. . . . . . .
  Kaj ti naši politiki nič ne zasledujejo, kaj se dogaja?
  Oh, seveda. Zaradi luke se mudi . . . .

  • tarantela

   Obe strani sta podpisali, da sprejmeta arbitražo in da je zavezujoče, se ne da preklicati, višjega sodišče ne bo!!! Je tako.
   Edino, kar bi bilo, da se obe strani med sabo dogovorita o meji. Menda smo vsi videli, kako so se dogovarjali, vse naše vlade in je vse v vodo padlo. Torej bi to cincanje trajalo še v nedogled, edino Hrvati bi počasi lezli v naše ozemlje. Tisti “ror” pa potrebujemo zato, da naše ledje prosto izplujejo iz našega morja v mednarodne vode in obratno, enako velja za vse tuje ladje, ki bi rade v naše pristanišče. Zame je to velik dosežek, že zaradi tega, da se konča to cincanje. Doslej še NOBENA vlada ni nič dosegla.

   • tohuvabohu

    Ne govori kozlarij. Prosti prehod smo imeli že dosedaj tudi brez arbitraže. V arbitražo smo šli z namenom, da dobimo dostop do mednarodnih vod po lastnem akvatoriju. Vse ostalo je totalna bedarija.
    Očitno so nas levaki leta 2009 prodali, ker pogodba o arbitraži tega dostopa ni zagotovila. Pahor, slinasti Turk in ostala rdeča drhal, hvala lepa za tako sranje! Cmerota in Ehjavca-Perestrojke tu ni potrebno niti omeniti, ker sta lulibulija.

   • Nata

    Ja, mejdun ? Pa kje je potem kakšna izbira ?

  • Franjo Trojner

   Ves point je v tem, da želi levica svoj očiten neuspeh, narodu zaradi predsedniških in nato še parlementarnih volitev, kot uspeh prikazati. Direktnega stika z odprtim morjem naše teritorijalno morje ni dobilo in to je tista točka na kateri arbitražni sprazum stoji ali pade, vsaj tako so se nam pred referendumom o vstopu Hrvaške v EU in nato podpisu sporzuma o arbitraži zaklinjali politiki levice Pahor, Kučan, Türk in nato vsi po spisku navzdol do zadnjega. Sedaj pač obračajo ploščo, naplahtali so nas takrat in to počnejo danes in vedno kadar imajo priliko in jim to dovolimo.

   • Nata

    + + + + + + + vedno, kadar jim to dovolimo !

   • karlina

    TOČNO, levičarji nas hočejo totalno uničiti, v tem je vsa poanta

 • Slovenec

  Die ganz große Koalition für das JA

  Damit dürfen gleichgeschlechtliche Paare künftig genauso heiraten und Kinder adoptieren wie ein Paar von Mann und Frau.

  http://www.tagesschau.de/inland/ehefueralle-131.html

  • Franjo Trojner

   Ti kr idi k svoj Mann, kaj zdaj nam težiš s tem, kaj mene briga s kom i kje ti živiš.

 • domovina mili dom

  Služnost je brez vezna rešitev. Posebno, če imaš balkanca za mejaša. Celo kučanovi “strokovnjaki na kučanovem mediju” tako pravijo.

  • Slovenec

   Če mi daš služnostno pravico do tvoje žene, bom čist zadovoljen ….

   P.S. brezvezen brezvézen -zna -o prid. (ẹ̑) publ. brezzvezen: njegove brezvezne besede ◊ lingv. brezvezna povezava prirejenih členov govora povezava brez veznika

   • domovina mili dom
    • Slovenec

     GILBERT GUILLAUME: “Na območju stika (koridorja) je prost promet, kar omogoča NEMOTEN IN NEOVIRAN VSTOP V SLOVENIJO TER IZSTOP IZ NJE vključno z njenim teritorialnim morjem in zračnim prostorom. Prost promet in komunikacije vključujejo prosto plovbo in prelete, polaganje podmorskih kablov in cevovodov, ter druge mednarodnopravne komunikacijske svobode odprtega morja!”

     Če je prezahtevno, preberi samo velike črke …..

     Res je pa, da ne smemo rib lovit pred Savudrijo na območju koridorja.

     • domovina mili dom

      Res pa je, torej. Kar ne smeš ni tvoje. Res pa je torej. Tralalala…
      Se bo hrčkova bojna ladja , namesto kupa peska na služnostni kopenski poti, postavila počez morskega koridorja, zgolj iz zajebancije, ve se kdo je gospodar, bomo vsi posrani letal okoli in jokcali, poglejte kaj nam delajo. Bruh.

     • Slovenec

      Če je prezahtevno, preberi samo velike črke …..

     • domovina mili dom

      Ti posodim pirovske podne, da boš videl drobni tisk.

  • karlina

   TOČNO

 • Slovenec

  Slowenien bekommt die Bucht.

  Seit 1991 streiten Kroatien und Slowenien um eine Bucht in der Adria. Ein internationales Schiedsgericht hat nun entschieden: Der Großteil der Piran-Bucht gehört Slowenien. Kroatien will das aber nicht akzeptieren.

  http://www.tagesschau.de/au

 • Raamko Rom

  JANSA JE EDINI BOG! OSTALI SO SAMO LEVI TOPLOVODARJI!!!!!

  • janez cepec

   in ti si edn izmed njih, buzarant

  • Svetozar Petrovic

   Ajde pedofil crkn

 • Vinogradnik67

  Kakšna sreča da mamo Janeza ko je tak pametn ,sploh noče imeti vlade z vsemi se skrega pa kaj če je lepše v opoziciji še par let pa fina penzija !!

  • janez cepec

   s tardečim se je “zdilu”, de ga oni mau, kao, jebejo, on jim je pa mau, kao, opozicija. pa so usi srečni, plebs pa u kurcu

 • Slovenec

  Janez je že dva dni na naslovnici. Čas je, da ga zopet zamenjate s tičem.

 • Osti jarej
 • MladiLiberalec

  Hrvatom priporočam naj se mal sprostijo kot ta dva hrčka in priznajo sodbo sodišča v Haagu. :)

  https://www.youtube.com/watch?v=V9yTeVBAZMk

 • Slovenec

  No, sedaj imamo pa še v Haagu krivosodje ….. lol

 • Ana Job

  Pahor je čisto navaden nakladač, v glavi nima pa nič. Blebeta oslarije, poslušajte ga dobro!

  • FORT WORTH

   Morali bi ga prositi naj nic ne dela, ker, ce karkoli naredi, naredi samo skodo.
   Ta in njemu podobni so cepljeni proti vsemu normalnemu.
   On je dokaz, da je z nasim solstvom nekaj HUDO narobe.

   • Ana Job

    Res je. Vse je narobe v tej državi.

    • Svetozar Petrovic

     Zato je potrebn Armageddon da pobije jansevike

     • karlina

      Boš ti videl, kaj boste vi Srbini še bezali iz naše Slovenije, samo malo še počakaj

    • karlina

     PODPIS

     • Ana Job

      Hvala,enako. :-)

  • janez cepec

   poznam še enga tacga kretena, k tud sam ene in iste oslarije klobasa že četrt stoletja. to j’ vaš ljubljeni vodja. sam jeba j’ pa to, ke on zravn še škodo deva, pa folk razdvaja

   • FORT WORTH

    Luc zapri pa spat. V Begnah te bodo zvezal ejga ce nou ubogou. (:-)))

    • janez cepec

     ti že veš, si probu

     • Svetozar Petrovic

      Janez ti si pravi Slovenec ne pa šiptar kot jansa

     • karlina

      Če ste vi Srbi alergični na šiptarje, je to vaš več stoletni problem, tako ,da ne psuvaj Janše s šiptarjem

 • Slovenec

  Nova24TV – “Janša je leta 2010 pravilno napovedal razplet arbitraže…”

  Janša je bil od vseh dosedanjih predsednikov vlad NAJDLJE na oblasti. In namesto, da bi kaj storil je “napovedoval”?! Pa to zna vsaka šlogarca.

  ASTROIVAN

  Pošlji SMS s ključno besedo na 3020 in poizvedi še danes kakšna bo tvoja prihodnost!

  ASTROIVAN – SDS vedeževanje na dlani!

 • Franjo Trojner

  Levica je trajno izgubila spomin! Ravno Pahor, Kučan in Türk so nas pred referendumom o vstopu Hrvaške v EU in nato še pred podpisom arbitraže prepričevali, da arbitraža pade in za Slovenijo ni zavezajoča če arbitri ne dosodijo SlOVENSKEMU teritorijalnemu MORJU STIK Z MEDNARODNIMI VODAMI, PA PAHOR JE SKORAJ MAGISTERIJ PO TV NA TO TEMO NAREDO. Ma saj vem, tako malo so se šalili in napihovali pred nami takrat in to počno še bolj spretno danes.

  • Slovenec

   …. in Arbitražno sodišče je Sloveniji določilo STIK Z MEDNARODNIMI VODAMI!

   Preberi razsodbo (Final Award; 398 pages);

   https://pcacases.com/web/sendAttach/2172

   • Franjo Trojner

    Določilo je samo služnostno pot preko morja Hrvatov, kar ni isto! Pa saj ni tak težko razumeti!

    • Janez

     Ne trudi se z njim !
     MU KAJ DOPOVEDATI !
     V NJEGOVO GLAVO NE GRE NIČ NOVEGA !
     On
     JE VERJETNO IZ KASTE ” NA SLOVENSKEM SMO MI GOSPODAR ”
     Saj veste,
     da ex KP, ZK
     – NISO PRIZNAVALI PRAVICE DO OSEBNE LASTNINE ČESA VREDNEJŠEGA.
     NE
     VE, NE POZNA,
     NE PRIZNAVA SLUŽNOSTNE PRAVICE ! ” “Titovo” dete pač? L.r. J. KOMENDA
     P.S.
     MORDA MISLI, DA JE “VSE NJEGOVO”?!

     • Svetozar Petrovic

      Bolje Titovo dete kot Janezov crt

     • Franjo Trojner

      Ti si bolj titova rit, kot njegovo dete, morda pa samo gnila taca.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      Samo to mi povej, če si upaš kdaj iti v Srbijo, verjetno nikoli, kajne, ker si jo sigurno zapustil, oz. bezal, ko ste imeli vojno

    • karlina

     Levičarjem je tezko vse razumeti, to bi pa moral ze vedeti

   • lokec

    Ni. Če bi nam določilo bi v pasu lahko tudi ribarili. Ta pas je veliko bolj hrvaški kot slovenski. Stik z mednrodnimi vodami smo imeli že zdavnaj.

    • Slovenec

     Kaj ni?

 • lokec

  Edino kar so nam dosodili v dobro je malo večji Piranski zaliv. Če bi nam dosodili vsaj 200 m širok pas na najširšem delu, nato pa do točke nič v konus do odprtega morja bi bilo bolje. Na ljudi, ki živijo ob meji so večinsko tudi pozabili. Jaz osebno nisem zadovoljen.

 • LEVIČAR in DOMOLJUB

  Janševci, da vas ni sram, ker pljuvate po pahorju. Pahor je vašemu bogu, šiptarju, princu teme zrihtal ta prave ustavne sodnike !!!! Zato boste ovce morale glasovati za pahorja, razen če bo šiptar sedaj, ko je dobil kar je hotel, izdal pahorja. Ne bi me nič čudilo..

  • rubec

   šiptar ti je med nogami

   • Svetozar Petrovic

    Aja zdaj Janezu nabijam kari u cmar

    • Franjo Trojner

     Se mi je zdelo, da si hudo bolan.

     • Svetozar Petrovic

      Ni čudno če sem obkrožen z slovenci rotoliznkom brez hrbtenice

    • rubec

     Majmun srbijanski enkrat smo vas že nabili in to pod Janezom mar ne? Še Sportske novosti so o tem pisale tako da mi je čudno oficirčina srbijanska da tega ne veš.

  • Franjo Trojner

   Ni nas sram, ker nas nima zakaj biti. Pa saj ni Janša kriv, da je Pahor stik z mednarodnimi vodami zajebo, kakor tudi nismo kriv, da ste levičarji Trst z zaledjem, pol Koroške, pol Štajerske in skoro celo Istro tujcem v roke v trajno last porinili.

   • Svetozar Petrovic

    Pejt mu burek delat hlapec siptarski

    • Franjo Trojner

     Tega si ti bolj, kot jaz vajen.

    • karlina

     Mimogrede, šiptarji so priden narod, kar za vas SRBE ni mogoče reči, ste se vedno in se še vedno šlepate na tuj račun

  • Anthon

   Le Srbi imate patološko navado, da se norčujete iz Albancev, a ste po pameti krepko za njimi. Matično državo imate vse manjšo, da se vam vsi smejejo. Pa ste bili kraljevina in vse sorte, a zaradi lastne neumnosti ste danes to, kar ste. Domišljate si, da je za Slovenca strahotna žalitev, če mu rečete, da je Albanec. Bejž no, take zamere je slovensko ljudstvo resno obravnavalo nazadnje pred kakimi tisoč leti, ne pa danes.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Janša ni šiptar, vaš Kučan pa je 100% SRB !!!!!!

 • Slovenec

  Najbolj pravična sodba arbitražnega sodišča je kadar nobena od vpletenih strani ni povsem zadovoljna.

  • Fogglof Tunnek

   Točno tako!!! Berem komentarje, nekateri hvalijo odločitef, nekateri se zgražajo. Tudi sam bi rad videl, da bi Sloveniji ostalo fse sporno ozemlje in še več, da bi spet dobila Istro fsaj do Mirne. Bi pa želel razlago od tistih desnosučnih, ki pišejo kako je naša politika nesposobna, kako naša politika prodaja Slovence, kako smo fse zgubili, kako je fse narobe……da mi pojasnijo kako priti do tega, da bomo zadovoljni, predfsem, da se bodo tudi Hrvati strinjali. Želim konkreten odgovor in rešitef tega fprašanja.

   • tarantela

    Ljubi Tunnek! Desni niso za to, da bi rešili probleme, ampak zato, da nagajajo in šimfajo, kadar levi rešijo kaj. Levim se vsaj včasih malo posreči. Da bi pa povedali, kako rešiti problem brez arbitraže, ne, tega pa ne bojo povedali, je že Janša vedel, kako se reši, sam ravno takrat ni imel časa.

  • lokec

   Brez skrbi, Hrvati so zadovoljni.

   • Slovenec

    No, potem pa lahko mirne duše upoštevajo odločitev arbitražnega sodišča.

    • lokec

     Na bodo tako kmalu. Hrvati so namazani z vsemi žavbami. Niso naivni.

     • Slovenec

      Aja ….. to zdej same sebe driblajo, pa to …? …

  • Franjo Trojner

   In to velja samo takrat, ko levica zajebe poganja in gre nato Trst z zaledjem, pol Koroške in pol Štajerske in celotna Istra v tuje roke. A ste vi na levici vsi tako malo sado/mazo ali pa samo ne marate našega teritorija, države, ljudi ? Eh sn pozabo, da ste vi od evih za Ruse.

   • Slovenec

    Kdaj je pa že desnica osvobodila Trst in Istro oz. Koroško? LOOOOOL

    • Franjo Trojner

     Stipe Mesič govori isto kot ti, da so jo osvobodili Hrvati. Te se pa zdaj vidva hrvata med seboj zmenita.

     • Slovenec

      Kaj so osvobodili hrvati? Trst ali Koroško?

     • Franjo Trojner

      Ti si čist mimo.

     • FORT WORTH

      +++ Franjo, taliban je taliban jbg …

    • Anthon

     Trst od Italjanov in Koroško od Nemcev. Moraš pa res biti upiljen.

   • Svetozar Petrovic

    Boš videl čez nekaj let Slovencev in Slovenije ne bo amen če ne znajo naj jih tudi ne bo

    • Slovenec

     Seveda bo. Še malo pa bo večja od Srbije … LOL

     • karlina

      je ze-SKORAJ SRBIJA, če si to mislil

   • karlina

    TOČNO

 • Fogglof Tunnek

  Hrvački mediji pišejo, da je Slovenija zmagala. Fsi gledajo le Piranski zalif, mene pa najbolj prizadane izguba kar nekaj ljudi, ki so ostali onkraj Dragonje. In praf toti (razen Jorasa) so dostojanstveno sprejeli sodbo sodišča. Ko se bojo državniki in njihova politika umirili, bojo prebivalci ob meji še naprej živeli v sožitju in brez prerekanj.

 • lokec

  Kaj pa če bi od Italjanov kupili 10 m pasu do odprtega morja.

  • Slovenec

   Ne bodo ga prodali, ker želijo (tako kot hrvati) blokirati Luko Koper.

   • lokec

    Pa ga naj dajo za vojno odškodnino vsaj dveh vojn.

 • Slovenec

  Preberite še: “(VIDEO) Britanka in 20 moških: Dobrodošli v najbolj vulgarnem letovišču.”

  Joj, joj, joj, joj ….. pa vi ste 50 let za opicami. Za vas so še toplice vulgarne. Kje jst žvim, no …

  Kaj pa je tukaj “vulgarnega”?
  https://www.youtube.com/watch?v=3K-zvoHbu9c

  Zame in za ves civiliziran svet je vulgarno tole:
  http://siol.net/siol-plus/tudi-duhovniki-kot-najvisje-avtoritete-med-pedofili-306191

 • Fogglof Tunnek

  Opozicija mora biti po defaultu nezadovoljna… očitno… Končno se bo nekaj rešilo… btw… dobre rešitve tukaj ni… in ja, BRAVO SLOVENIJA !!!

 • Fogglof Tunnek

  ŠAMAR IZ BERLINA Merkel: Hrvati, morate poštovati odluku arbitražnog suda…he he…

  • Slovenec

   Trump ima sestanek s Kolindo….. čak, da ji še Melanija pove svoje ….

   • Duhec

    A so ji nardil lobotomijo???

    • karlina

     ti ze veš, kako to gre, kajne, očitno imaš izkušnje

 • Slovenec

  Ne zavedate se, da živimo med volkovi. Arbitražno sodišče nam je dalo tisto, kar si sami ne bi mogli nikoli priboriti! Kaj bi pa drugače lahko storili? Napadli Hrvaško in Italijo z enim Pilatusom in čolnom Triglav z desetarjem Ivanom na čelu, ki bi (kot vsak domobranec) čez tri leta kolaboriral z njimi? Razdelili bi si Slovenijo kot stekli psi – tako kot so si jo že enkrat in bi bila razdeljena še danes, če ne bi bilo Josipa Broza Tita!

  Dejte se no zbudit že enkrat….

  • milanček

   kolaborirali so tvoji komunisti-poleg pobijanja zavednih Slovencev, kardelj z IQ račke ni vedel, da sploh obstajajo strani neba, Zš in ZD, kučan pa tako ni Slovenec, je madžarskosrbski čefur, ki s ostanki in novimi obrazi srbske UDBE uničuje slovenski narod! Pri vsem tem mu pridno strežejo še dejansko domači izdajalci, poturice kakršen si ti CEPEC!

   • Slovenec

    Kwa hočeš povedat? A pol napademo hrvate, al ne?

    • karlina

     Kdo govori o napadanju , nihče razen tebe, tako so tvoji predniki pobijali po vojni, kajne

  • garfi

   zloćinec diktator je kriv tudi za to sranje
   ti pa s tem širiš sovražni govor in molk

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   BUTELJ, če ne bi bilo vašega tita, SLOVENIJA ne bi bila v Jugoslaviji in bi bili danes ena najboljših drzav v Evropi, tako pa smo čisto na koncu v vsem

 • princeska

  Pokažimo vsaj kanček razumevanja, strinjajmo se s Hrvaško, da ne priznamo tega arbitražnega sodišča. Obmejni prebivalci naj se sami odločijo kateri državi bodo pripadali!

 • Svetozar Petrovic

  Slovenija do Tokia mala ko Nokia

  • Osti jarej

   …srbija za doručak,srbi glupi ,ko točak

   • Svetozar Petrovic

    Samo še tjesi hlapci .hlapci ste bili Avstrijci Hrvatom Srbom in se vedno ste dobr da boste izumrli kaj tazga si ne zasluži živeti amen

    • karlina

     piši SLOVENSKO, nič te ne razumem

 • Janez

  Ja !
  MI JE PRIJATELJICA
  SPOROČILA – DA JE BILO NA ” ZVEZDA KONCERTU” – včeraaj na Kongresnem trgu !
  DA
  JE BILO VEČ
  UNIFORMIRANIH POLICISTOV
  IN
  NEIUNIFORMIRANIH “POLICISTOV”

  – KOT ” OBOŽEVALCEV RDEČE ZVEZDE”

  “RDEČE ZVEZDOGLEDNIIH”
  – JE BILO – TAKO – NA “OKO” LE 50-100 !
  Verjetno
  SO
  BILI PODOBNO
  KOT 78 LETNA ” RDEČEZVEZDNA – ZVEZDA ” S. M.
  – PREJEMNIKI VPRAŠLJIVIH DRŽAVNIH POKOJNIN !?
  Kakšni potomci že dolgo pokojnih realnih
  ” KOMUNISTIČNIH PARTIZANOV ” – SO BILI TAM VČERAJ !
  Pravih
  – “KP STALIN PARTIZANOV” IN
  – RUPNIKOVIH ” BRANITELJEV DOMOV”
  PA?
  BAJE VČERAJ – NA KONGRESNEM TRGU NI BILO. Kje pa so ?! Čudno. A ne? L.r. Janez KOMENDA

 • janez.pokoncni

  Tole si poglejte in vam bo vse jasno :
  https://www.pscp.tv/strankaSDS/1jMJgoLglbbJL?t=4

  • Krtača 17

   A veš da mi je ravno do Pirana kaj je ta osebek skozlal.

 • Krtača 17

  Menjamo Jorasa za Janeza Janšo. Poleg ponudimo še celotno SDS. Hrvatom bojo všeč – podpirajo tupsona, ustaše, so proti arbitraži. Lepo bi se zastopli. A damo na referendum to vprašanje?

  • milanček

   cepec

  • karlina

   butelj, sicer pa, Hrvati so ponosni na svojo drzavo, ne tako ,kot tukaj takšni, kot si ti

 • Bozz

  Naj mi en pove kako bi Janša dosegel, da bi nam neverjetno pohlepni in neverjetno goljufivi Hrvati, ki imajo na stotine kilometrov morja in na stotine otokov, in ki hočejo blokirati našo Luko Koper, dali teritorialni stik z morjem. Res me zanima.

  Smo majhen nepomemben narod brez moči. Vojske praktično nimamo. In ko pride klic iz ZDA in Vatikana in Bruslja, je še vsak naš politik upognil koleno, tudi Janša.

  Realno gledano smo prisiljeni sprejeti to arbitražo, da se te Hrvaške igrice končno enkrat končajo.

 • črnaovca

  Jnaša je kriv da smo zgubili zaselka ob Dragonji, l 91 bi moral taj poslati četo teritorjalcev in bi bil hitro mir

  • garfi

   za kaj pa ni kriv ?

  • valentin

   S takšno teritorjalno obrambo in orožjem je sploh čudno, da smo se sploh “osamosvojili”.

   • karlina

    TOČNO, ampak nikoli se nismo OSVOBODILI, tukaj je tudi dokaz za to

 • Janez

  Spodnji !
  ( LITERARNA ŠALA ) !

  G. “KRTAČA
  IZ RDEČE AGITPROP AGENCIJE

  “RDEČI SRAKOPER”

  NAM JE PO NADČUTNIH KANALIH
  IZ ZANESLJIVIH VIROV SPOROČIL
  Da
  SO EX KP, ZK ITD. AKTERJI – VPLETENI V AFERO “NLB IRAN GATE” !
  Na
  rekreativnem trekingu po – NAVADNIH GOZDNIH – LOGIH – GROZA !
  DOŽIVELI
  BLIŽNJE SREČANJE
  Z
  – NARAVNIMI IN MORDA TUDI
  – NADNARAVNIMI – BITJI IZ —GOZDNIH LOGOV !
  IN
  SO ZATO
  VSI PO VRSTI ( “žal preds. Pahor itd.) PRESTRAŠENEGA, SMRTNO ZRESNJENEGA VIDEZA !
  Prav
  NIČ ŠALJIVI, VEDRI ALI
  – “KLOVNOVSKI” NISO VEČ : ne “žal” preds.
  – Pahor, ppa tudi “žal” minister ni nič več veder
  – K. ERJAVEC. Zresnjena sta.

  – NARAVNA BITJA – SO BILI OBIČAJNI – A KAR NEVARNI
  – MEDVEDI
  – IZ SLO GOZDNIH – LOGOV !

  Še
  BOLJ KOT MEDVEDI
  – PA SO NAŠE EX KP, ZK NASPLOH KAR KORAJŽNE “NLB IRAN GATE” PRESTRAŠILI !
  Neki
  “ČUDNI PENZIONISTI”,
  za ketere se je zdelo, da nabirajo zdravilne rastline – v GOZDNIH – LOGIH !

  A ?
  “GROZNA” DELA, DO EX KP, ZK- JEV – ČISTO NESPOŠTLJIVA – DEJANJA !

  so “dela”teh
  ” ČUDNIH PENZIONISTOV”

  – SO NAŠE ” NLB IRAN GATE” EX KP, ZK – AKTERJE – NA SMRT PRESTRAŠILA !
  Ti
  “čudni penzionisti” iz gozdnih in kdove kakšnih še – LOGOV !
  SO
  “ČAROVNIŠKO TIHO IN ” ZLOBNO” NA HITRO ZBRALI KAR

  – 48.000 L.R. PODPISOV !

  Groznih
  PODPISOV – ZA REFERENDUM,
  – KI ZNA

  – OGROZITI ?!

  – NEIZČRPNE VIRE, DENARNE, “DOHODKOVNE ” VIRE !?
  – NAŠIH ” NLB IRAN GATE” POHAJKOVALCEV PO RESURSIH NARAVE IN GOZDNIH – LOGIH !
  Groza !
  NAŠIM EX KP, ZK POHAJKOVALCEM PO BOGASTVIH V SLOVENSKIH – LOGIH !
  Ti
  PODPISI !!!
  – ČUDNIH PENZIONISTOV !
  OGROŽAJO !
  OGROŽENI
  ZDAJ SO VIRI
  PRIVILEGIJEV IN PROVIZIJ – NAŠIH EX KP, ZK POHAJKOVALCEV – PO SLOVENSKIH – LOGIH.
  PRIVILEGIJEV IN PROVIZIJ
  NA
  DRŽAVNE PROJEKTE, NA NJIM PROST DOSTOP DO NLB. KREDITOV,
  IN DO
  TVORJENJA PRIKRITIH VIROV – KOT JE BIL TA – “NLB IRAN GATE”

  NAŠE EX KP, ZK – POHAJKOVALCE – PO SLOVENSKIH – LOGIH,
  GRABI
  RESNA – GROZA:

  -LUKNJE V NLB SO – ŽE ODKRILI !
  -” PRIKRITI ” NLB IRAN GATE” – SO – GROZA – KAR RAZKRILI !
  Zdaj
  pa še podpisi od teh
  – GROZNIH PENZIONISTOV – VETERANOV -” SO KOT ENI “ZOMBIJI OD DOMOBRANOV”
  Tam
  V PARLAMENTU – GROZNI DR. LOGAR – SEKA
  – OSTER KOT NABRUŠENA SEKIRA.
  NAŠE
  EX KP, ZK
  POHAJKOVALCE – NIMAJO VEČ MIRA,
  DOBRA VOLJA – JIH JE MINILA. NJIH SE “ZLATI ČAS” IZTEKA ?! L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  KOMAJ PREPOZNAVNO? Zresnjeni – so. Naši ex KP, ZK. Vrag je vzel šalo. Se zdi.

 • garfi

  Janša: ZGUBILI SMO ČETRT PIRANSKEGA ZALIVA, NE PA DOBILI TRIČETRT

  • valentin

   In nekaj vasi zavednih Slovencev.

   • karlina

    To je skrajno nedopustno, res nedopustno

  • opazovalec

   garfi, daj obrazloži svetovni javnosti, kako bi izgledala 100% posest Piranskega zaliva (torej povsem do obale….) v praksi. Svet namreč kaj takega še ni videl. Bodimo zadovoljni z več kot 3/4 zaliva.

   • garfi

    tako, da bi morali dobiti fizični ozemeljski stik z mednarodnimi vodami
    ne pa služnostno pravico, ki jo lahko kadarkoli izgubimo
    to ni naše ozemlje

    • opazovalec

     garfi, kako pa lahko ozemlje države povečaš. Sam vem da samo za vojno. Torej boš prostovoljec v prvi vrsti na fronti……. No, upam da te bo kugla prvega oplazila, da boš prišel k pameti

     • garfi

      nič ne razumeš
      za rešitev je potrebno izvoliti Slovenske Domoljubne Stranke
      NE PA PROTISLOVENSKE RDEĆE BANDITE
      VES ČAS SMO ŽE IMELI STIK Z ODPRTIM MORJEM
      SEDAJ GA ZARADI VELEIZDAJALCEV NIMAMO VEČ
      jaz sem na fronti že 25 let ravno zato, da nebi bila potrebna vojna

  • Bozz

   Zakaj pa ni podprl potem Drnovšek-Raćan sporazuma? Ta zgodovina mi ni tako znana, tako da me zanima odgovor.

 • kokobily

  Matr, so tisti sodniki za milione € opravili zeloooo težko intelektualno delo..
  Princip 1 – tam, kjer se katastra SLO in CRO ujemata, po katastrskih mejah
  Princip 2 – tam, kjer se ne ujemata, ne enemu, ne drugemu, ampak v zgodovino (100-200 elt nazaj), do
  neke, nekoč obstoječe meje
  Princip 3 – Piranski zaliv – Hrvatje bi polovico, Slovenci celega, srednja vrednost, polovica polovice,
  pomeni, na polovico ugoditi enemu in drugemu
  Princip 4 – stik z odprtim morjem. Če ne moreš Slovenije približati mednarodnim vodam, pripelji
  mednatodne vode Sloveniji (magari ostanejo hrvaške), samo jih pač preimenuj, bebci bodi itak
  miliončke plačali..
  Ni čudo, da so po Sekulecu ustrajali (sodniki), da se naj arbitraža nadaljuje.. Tako lahko zasluženega denarja svet še ni videl…

  • Bozz

   In vse samo zato, ker se pohlepni Hrvati in naši politiki niso znali zmeniti v zadnjih 25 letih. Sram nas je lahko, še posebej Hrvatov, ki imajo na stotine km obale in otokov, pa še bi grabili in še bi grabili in še in še in še…

   • karlina

    Če bi imela SLOVENIJA na polozaju desnico v vseh teh 25 letih, bi se danes o tem ne bi pisalo in še o marsičemu, verjemi, verjetno bi bili ena najboljših drzav v EU in bi se znali zase postaviti, kot druge drzave, tako pa-v 25. letih smo postali najslabši in zato nas nihče ne jemlje resno, zakaj pa bi sploh, če pomislim, nimamo v rokavu nobenega aduta, pardon pametnega , ki bi s svojo roko udaril po mizi

 • Bozz

  Meni je zelo sumljivo, da nam AS ni dodelilo teritorialnega stika z morjem. Točno so vedeli, da je to za nas vitalnega pomena, in to bi nam brez problema in pošteno lahko dodelili. Hrvati imajo morja za izvoz. Tukaj je AS pokazalo neverjetno mlahavost in strahopetnost in neodločnost in nepokončnost. Tukaj nekaj močno smrdi. To so naredili načrtno, ker ne razumem takšne nepokončne in nepoštene drže AS. Očitno večjim igralcem v EU ni v interesu, da naša Luka Koper obstane.

  In glede na to, da naša skorumpirana oblast vse pokrade, si je niti ne zaslužimo. Bodo pač propadli njihovi bankomati po njihovi lastni krivdi. Če bi bili najprej pošteni do svojega lastnega naroda, sem prepričan, da se nam kaj takšnega ne bi dogajalo.

  • Nata

   ++++++++
   Seveda. Trst, pa Reka !!

  • karlina

   Samo zato, ker smo še edina komunistična drzava v EU, nas nihče ne jemlje resno, verjemi , tukaj je edini in samo edini vzrok vsega, kar se nam dogaja in se nam bo še kaj hudega zgodilo, če ne bomo KONČNO ustavili te izdajalske levice

 • lokec

  Sedaj pa Pahor ve kaj je conection. Moral bi biti contact

  • janko

   Pahor je samovšečno razveljavil, kar je Janša pravilno vpisal, da rabimo odprto morje. Pa kolikokrat sem se zgrozil v zadnjih letih, ko se je kot PD z najvišjimi državniki obnašal kot superiornež. On je uničil izhod na odprto morje, tista vsevedna baba se je na arbitraži bahala z besedo džankšn, sedaj pa imamo đžankšn namesto odprtega izhoda na morje, ki nam ga je Janševa vlada že takrat priskrbela. Pa tudi vsa ta leta od leta 2008 dalje je SDS opozarjala naše leve vladajoče debile, da naj nikar ne uporabijo besede džankšn. Pa nič, vehementno so zavračali, kot tudi večino predlogov edino zdravega razuma v Sloveniji, edinega ostanka slovenske pomladi.
   Nadalje so kolaborirali z Rusi kljub EU prepovedi. Tudi ozemlje smo izgubili, vse po zaslugi levičarskih lenuhov. In danes “vsa politika” sprejema porazno, sramotno arbitražo, lažejo nam in sebi, da smo “uspeli”. Zgrožen sem ob tem, to je huda izguba. Kot 1918, ko so nam odvzeli 30 % takratnega ozemlja in kot po drugi svetoni vojni, ko so nam krvavi komunisti zapravili Trst in še kaj.
   PO MOJE MORAMO ITI PONOVNO NA ARBITRAŽO.
   In sedaj bo Pahor kandidiral še naprej? Pa slabo mi postane. Udbovci so še vedno absolutni gospodarji povsod v naši družbi, naše usode…. Šokantno je, kako se levi politiki samozavestno in zadovoljno obnašajo, čeprav imajo doktorate, očitno mnogi v iskreni veri, prepričanju, da je vse lepo, prav in pošteno. Pa NI, nikakor!!

   • traktor

    Pahor je dober samo za dedka mraza. Hrvaškega. Pri nas pa lahko še vedno pospravlja smeti s komunalci. To mu kar dobro odreže. Bolje, kot politika. Komunalci oprostite.

    • Kosobrin

     Komunalci ne oproščajo. Ker opravljajo najtežja in najgrša dela. Čistijo za nami in zaslužijo si spoštovanje.

     • traktor

      In veliko premalo zaslužijo.

   • karlina

    TOČNO, pri vsem tem, pa nam grozi še naval beguncev, pardon migrantov iz Libije, kar je še huje, če mene vprašaš

 • DOMOBRANEC & GAY

  “Janša je leta 2010 pravilno napovedal razplet arbitraže”
  Pomeni, da je 7 let točno vedel, kaj se bo zgodilo in ni ukrepal? In od tega je bil eno leto predsednik Vlade Republike Slovenije. BRAVO!!!

  • janko

   Seveda je ukrepal. SDS je vseskozi opozarjala vlado o tem, predvsem naj ne uporabljajo besede džankšn. Pa NIČ. Komunajzlasti otroci niso hoteli nič slišati o tem, zaničevalno so zavračali vse domoljubne opombe in predloge.

   • DOMOBRANEC & GAY

    Eno leto je bil ON vlada. Kaj pa takrat?

 • luckyss

  Nekdo, ki se je z lopovom Sanadarjem dogovarjal o incidentih bi bil lahko vsaj pametno tiho ob tej temi…

  • Vlado77

   Neresnica. Rop je lagal

   • Kosobrin

    Kako veste in kje to piše?

 • Janez

  Ja, ja ?
  SLABO
  IZVEDEN PROCES – ARBITRAŽA !

  NAŠIM EX KP, ZK – JEM – SE NABIRAJO – M I N U S I !
  1.
  ZBRALI SMO
  48.000 PODPISOV ZA VREČI Z REFERENDUMOM VLADNI PROJEKT 2. TIR !
  2.
  NLB BANČNE LUKNJE I NLB IRAN GATE !
  3.
  LGBT UMOR “IGRALCA”
  4.
  POŽAR – KEMISA, MAGNA STEYR ITD.

  NABIRA SE, NABIRA SE. MORDA SE PA LE ZAČENJA ? K O N E C POKOMUNIZMA !? L.r. J. KOMENDA

 • Vinogradnik67

  Tudi predčasne volitve je napovedoval zdaj pa nič več ,se šlepa dalje v opoziciji in tako bo spet v naslednjem mandatu !!!

 • Vlado77

  Eno mi je jasno. Na volitve predsednika države ne grem ,če bo ta klovn (Pahor) edina opcija. Ne mislim več izbirati med manj slabšimi rešitvami . Pahor morda res misli , da je nekje v mes vendar je očitno dokazano delal škodo v gospodarstvu , financah in sedaj je jasno tudi glede meje. Ne vem koliko porazov smo že doživeli s sosedo ( meja,LB, kupujejo naše hotele podjetja .) Očitno imamo nesposobne strokovnjake ( ali vsaj take postavljajo da odločajo) ,ki jim Eu institucije ne dajejo prav. Razen tega imamo še “notranje sovražnike” ki poskrbijo za strel v koleno. Krivic se je močno trudil in dosegel , da bomo davkoplačevalci plačevali tistim izbrisanim,ki so bili sovražni do te države in si nikoli niso želeli te države. Naš “ugledni” pravnik je lepo skrbel da zmanjša standard davkoplačevalcem . Ostali pravniki ,ki so nam tupili , da imamo s LB prav pa enako. Nič se tem “strokovnjakom” ne bo zgodilo. Plača itak “raja” . Z viška gledamo na Hrvaško , vendar pri njih je vsaj nekaj , ker pri nas nikoli ni bilo- držijo skupaj ,ko gre za državo. Hrvati so ponosni na domovino- pri nas pa je moderno pljuvanje po domovini-

  • karlina

   Z viška gledamo na Hrvaško , vendar pri njih je vsaj nekaj , ker pri nas nikoli ni bilo- držijo skupaj ,ko gre za državo. Hrvati so ponosni na domovino- pri nas pa je moderno pljuvanje po domovini-+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Hrvati za svojo drzavo vedno rečejo-lepa naša, kaj pa v Sloveniji, če si domoljub in SLOVENEC, pa še kristjan, si ze njihov sovraznik št. 1, tako da, res škoda besed, kam so nas pripeljali komunistični potomci, oz. da smo dovolili ,da so nam po letu 91, prav počasi kradli našo Slovenijo in jo res ukradli, vemo kdo

   • Kosobrin

    Mi lahko, prosim, obrazložite, kdo najbolj pljuva po domovini?