fbpx

Javnomnenjska anketa: Slovenci prepričani, da Slovenija ni dobro pripravljena na nov morebiten prihod večjega števila migrantov

Foto: epa

Večina Slovencev, ki so sodelovali v Parsifalovi javnomnenjski raziskavi, meni, da Slovenija ni dobro pripravljena na morebiten nov prihod večjega števila migrantov.

Kot so pokazali rezultati javnomnenjske ankete, ki jo je za Nova24TV pripravila agencija Parsifal, večina vprašanih meni, da Slovenija ni dobro pripravljena na morebiten nov prihod večjega števila migrantov. Tako meni kar 62,4 odstotka vprašanih.

Zgolj 24 odstotkov vprašanih meni, da je Slovenija dobro pripravljena na morebiten nov prihod večjega števila migrantov, medtem ko se 13,6 odstotka anketirancev ni želelo opredeliti.

Telefonsko in spletno anketo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, in sicer med 7. in 10. novembrom 2018. V raziskavo je bilo zajetih 706 anketirancev, od tega je bilo 50,2 odstotka žensk. Povprečna starost je bila 50,1 leta, največ anketirancev pa je z dokončano srednješolsko izobrazbo, 34,3 odstotka. Sledijo tisti z dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več (26,7 odstotka), 22,7 odstotka anketirancev ima poklicno šolo in 16,3 odstotka volivcev ima dokončano osnovno šolo ali nedokončano osnovno šolo.

Ivan Šokić