fbpx

Je ljudstvu prekipelo? V središču Ljubljane se je pojavil napis: “1930€ za migranta, 443€ za upokojenca”

Foto: FB

Na družbenem omrežju Facebook kroži fotografija transparenta z napisom “1930€ za migranta, 443€ za upokojenca”, ki so ga neznanci namestili na nadvoz ob začetku Celovške ceste v Ljubljani. Glede na mizerne pokojnine slovenskih upokojencev, je njihov bes povsem razumljiv.

V soboto je bil nad Celovško cesto pri Tivoliju nameščen transparent, ki kaže na nezadovoljstvo ljudi nad vladno politiko glede integracije nezakonitih migrantov v Slovenijo, še posebej nad dejstvom, ki ga je razkrilo Računsko sodišče RS, da vsak migrant državo z vsemi stroški stane 1.963 evrov na mesec. To je seveda bistveno več, kot dobi katerikoli upokojenec s polno delovno dobo ali zaposleni, ki trdo garajo.

Foto: Računsko sodišče RS.

Slovenski državljani z mizernimi dohodki
Glede na mizerne pokojnine slovenskih upokojencev in na podatek, da neto minimalna plača znaša 613 evrov, je val ogorčenja s strani državljanov popolnoma upravičen, saj je več kot očitno, da naša država bolje poskrbi za tiste, ki niso v državni proračun nikoli prispevali niti evra.

V Sloveniji 27,9 odstotka upokojencev prejema starostno pokojnino do 500 evrov. Slab odstotek oziroma kar okrog 3.200 jih prejema pokojnino, ki je nižja od 200 evrov, starostno pokojnino do 600 evrov pa prejema 46,6 odstotka upokojencev. Neto minimalna plača pa je 613 evrov.

Migranti z luksuznimi uslugami
Še posebno bode v oči podatek, da je država za vse nezakonite migrante poskrbela z velikim razkošjem, kakršnega večina Slovencev nima, saj si ga preprosto ne more privoščiti. To so povsem obnovljena stanovanja z novimi LCD-televizorji z najmanj 81 centimetrsko diagonalo, steklokeramičnimi kuhalnimi ploščami, pralnimi stroji za pranje 5 kilogramov perila, medicinske vzmetnice in drugo. Ne smemo pozabiti tudi na prehrano migrantov, ki imajo na voljo tri obroke dnevno, obvezen črn in polnozrnati kruh, ista sestava jedilnika pa se ne sme ponoviti več kot dvakrat v mesecu. Svinjina je na njihovem krožniku prepovedana, vsa hrana pa mora imeti certifikat halal. Verjetno ni treba poudariti, da se pri takšnem odnosu do lastnih državljanov slednji počutijo drugorazredni, vrednote, kot so delo in plačevanje davkov pa so povsem poteptane.

M. P.