Je neuspela islamska integracija največja džihadistična grožnja Sloveniji? Napovedovanje muslimanske države in smrtne grožnje presegajo meje

Grabus s podporniki (zgoraj), Nevzet Porić (spodaj levo) in Safet Alibegič (spodaj desno) (Foto: Facebook)

Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,” je bila izjava slovenskega muftija Nedžada Grabusa v Odmevih leta 2015. Izjava, ki je dvignila veliko prahu in do danes še ni bila pozabljena. Je imel prav? Glede na grožnje, ki jih je dve leti zatem na seji ljubljanskega mestnega sveta izrekel mestni svetnik na listi Zorana Jankovića in generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić, obstaja skrb, da se bo njegova napoved uresničila. No, vso dogajanje in morijo v zvezi z islamom pa so zaznamovale še pretekle komunistično-islamistične grožnje novinarju Televizije Slovenija. Postaja neuspela islamska integracija največja džihadistična grožnja Sloveniji?

Ni skrivnost, da delež muslimanov tako v Sloveniji kot v Evropi strmo narašča. Naša novinarka se je že  leta 2015 pogovarjala z islamskim teologom Alimom Hasanagićem, ki ji je že takrat dejal, da je v Sloveniji okrog 100 tisoč muslimanov, pri njem pa se vsak mesec oglasi nekaj Slovenk in Slovencev, ki so želeli spremeniti vero. Če jih je bilo toliko takrat in če so se v islam spreobračali celo ”naši”, potem mora danes, po preteku dveh let in po množičnem priseljevanju migrantov, ta številka zelo verjetno še višja. Hasanagić je že takrat dejal, da bi določeno število muslimanov lahko nadvladalo preostale prebivalce Slovenije in zelo spremenilo stanje.

Na Statističnem uradu Republike Slovenije (Surs) lahko podatke o prebivalstvu preverimo in dokaj hitro ugotovimo, da se število državljanov Slovenije zmanjšuje, število prebivalcev pa zvišuje. Konec prejšnjega meseca so objavili podatke o prebivalstvu v letošnjem mesecu juliju. Takrat je Slovenija imela 2.066.161 prebivalcev ali 1.325 več kot tri mesece prej (v času vrhunca migrantske krize je ta številka segala proti 2.000). V drugem četrtletju letošnjega leta se je število državljanov Slovenije zmanjšalo za blizu 500, število tujih državljanov pa se je povečalo za 1.800 (leta 2016 kar za 2.100) in njihov delež se je zvišal na kar 5,7 odstotka, ki predstavlja 117.636 tujcev.

Foto: PrintScreen, SURS

Zaskrbljujoče: Je imel mufti Nedžad Grabus prav?
Besede Nedžada Grabusa v Odmevih torej kljub vsemu niso tako daleč od realnosti. Čeprav je bila njegova izjava, milo rečeno skrajno neprimerna, pa nam trenutni podatki zares lahko vzbudijo določeno mero skrbi. Spomnimo, kaj je dejal med pogovorom z voditeljem Slavkom Bobovnikom: “Ne bomo dovolili tega, da nam vedno govorijo, da smo vsi enakopravni pred zakonom. Ko pa pridemo mi in poskušamo doseči določene pravice, potem čakamo več kot 40 let na to. Veliko je primerov in mislim, če hočemo graditi resne družbene odnose, potem moramo govoriti tudi o tem, kakšni so problemi, s katerimi se soočajo tudi mlajši ljudje, ki imajo slovensko identiteto in so muslimani. Mi smo starejša generacija.” In nato nadaljuje: “Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji. In zato je zelo pomembno za širšo družbo, da razume, za kaj sploh gre, ko govorimo o islamskem kulturnem centru in naši identiteti v Slovenji.”

Dve leti kasneje tajnik Islamske Skupnosti Porić grozil v mestnem svetu
Jaz bi samo želel povedati, da si gospod Janković veliko več zasluži, kot pa imenovanje ulice, glede na to, kaj vse je naredil za projekt izgradnje džamije. On je ne samo naš objekt, ampak tudi druge sakralne objekte podprl finančno, torej, ne govorim kot župan, ampak kot Zoran Janković, tako da si zasluži veliko več in mi mu to nikoli ne bomo pozabili. Seveda pa si bomo zapomnili vse tiste, ki so bili proti in so glasovali in so ovirali projekt izgradnje džamije …” je 25. septembra letos na seji ljubljanskega mestnega sveta dejal mestni svetnik na listi Zorana Jankovića in generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić. Izjava je pretresla marsikaterega svetnika MOL in mnogi se sprašujejo, ali gre v tem primeru za grožnjo vsem, ki niso navdušeni nad vse bolj očitno navzočnostjo islama v “multikulturni” Ljubljani ter Sloveniji nasploh.

Že dolgo pred tem se je napovedovalo, da bo Janković kljub mnenju stroke in javnosti vsilil poimenovanje ulice po džamiji, na omenjeni seji pa so ljubljanski mestni svetniki podprli predlog MOL, s katerim je Ljubljana dobila Džamijsko ulico. Pa mislite, da je bilo to dovolj? Marjan Sedmak z Liste Zorana Jankovića je izpostavil pomen integracije ljudi, takšna integracija je po njegovih besedah takrat v Ljubljano prinesla zlato medaljo. No, integracije kot takšne se zdaleč ni videti.

Pojavljajo se že komunistično-islamistične grožnje
Grožnje pa se tukaj ne končajo. Še več; v slogu nedavnih terorističnih napadov so pričeli groziti tudi znanemu Slovencu, novinarju in voditelju na Televiziji Slovenija, Jožetu Možini. Ta s svojimi Pričevalci, kjer javnost ozavešča o travmatičnih časih iz slovenske zgodovine in o revolucionarnih povojnih pobojih, nekaterim pošteno načenja živce. Eden izmed takih je Safet Alibegić, znan po tem, da se rad vtika v vse in v vsakogar, svoja mnenja pa redno izraža na Twitterju. O njem in o njegovi smrtni grožnji smo pisali pred kratkim, ko je na Twitterju Možini zagrozil s smrtjo, policija in RTV pa se še nista odzvala. S svojim tvitom je Alibegić sporočil, da ga bo, če ga sreča, povozil.

A. L.

 • Miro Jereb

  Ta vlada nima jajc in smeri…več časa usmerja v ropanje in dela tako državo neprijazno za slovence, ki se izseljujejo…ker se pač z biki ni za bosti. Sorry…nihče me ne bo prepričal da bom ljubil svojeg bližnjega MUSLIMANA. Preveč prozorni so v svojih navedbah in dejanjih. Fuck islam.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ To, kar se dogaja v Sloveniji,je z eno besedo-GROZLJIVO !!!!!
   Na eni strani LGBT, na drugi strani muslimanski skrajneži in kje med njimi smo mi, navadni , drzavljani,-pravi , in verni SLOVENCI ????? Očitno in kakor zgleda, nas več ne vidijo nikjer, oz. nas je treba uničiti, potolči, zatreti, utišati, sprašujem se, res se sprašujem, ali damo mi, pravi SLOVENCI, ki živimo od vekomaj v NAŠI SLOVENIJI, ki imamo svoje korenine že več stoletij, ki smo , oz. MORALI bi biti PONOSNI na svoj jezik, kulturo, vero, običaje, naše dede in babice, ki so se že pred stoletji borili in se ubranili islama, res tako malo nase, da vse dopuščamo in koliko časa še, da nas bodo dokončno utišali, samo vprašam ???????????????????????

   • Soave

    Ponos nekaterih je pohodil Mamon !

 • šmentanamuha

  Stvar je taka: muslimani pravijo svojim, množite se, slovenska televizija pa vrti reklamo, ostanite samski do 34 leta, v šolo spuščajo brez vednosti staršev LGBT spake, da otrokom predavajo o spremembi spola in o krasnih novih družinicah 2 očka ali 2 mami, ki pa se seveda po naravni poti ne morejo ploditi. Za začetek bi bilo treba kazensko ovaditi šolsko ministrico in vse ravnatelje, ki dopuščajo to spolno nadlegovanje otrok, ker to tudi je.

  • karlina

   VELIK PODČRTAN PODPIS !!!!!

 • Novakec1

  Po osamosvojitvi se je začelo obdobje Zikita ki mu je v parih letih ratalo počefurit ljubljano bulano, sedaj je pa na vrsti Slolandija. Kar nekaj let nazaj sem napisal; Adijo Slovenija.

  • karlina

   Se močno, močno bojim, da je vse res in če ti po pravici povem, strah me je, v lastni, moji državi, za katero smo se borili leta 91, predvsem moj mož in seveda vsi v družini z njim in zakaj že-zato, da me je kar naenkrat postalo v moji deželici, na sončni strani Alp-po 26. letih strah, pa je to res še moja deželica, ne ni več-takšne deželice si nisem želela leta 91, deželico , ki sem si jo močno, močno želela-so mi jo ugrabili in to predvsem in v resnici tisti, proti katerim smo se leta 91 borili, na jok mi gre, predvsem pa sem jezna, da smo to dopustili.

   • stroke

    Ti si samo ena od ovčk, ki je čustveno doživljala brutalno razbijanje stabilne države kot uspeh, ker ji je bilo tako rečeno na TVju. Zdaj si v stanju tuje okupacije in nikakor ti ne potegne kaj se dogaja. Tak je pač rezultat, ko si neinformiran, neumen in naiven, kar ti nedvomno si. Uživaj.

 • cosmosjasnovidec

  Zavedni Slovenci nikoli ne bodo stopili v kamelotrajbarsko islamsko vero ampak to storijo samo čefutarji kateri imajo SLO državljanstvo.
  Čez 20 let bodo musliči že v svojih zahojenih domovinah,ker postajajo čedalje večji trn v peti vsem Europejcem tako tudi seveda Slovenskim državljanom.
  Prašičja podgana “nevzet porić” se pa ne zaveda,da z takimi izjavami in izsiljevanjem samo dviga državljanom pritisk kateri na takšen način še bolj mrzijo to muslimansko golazen in enkrat bo prekipelo.

 • test

  da bi videli pravo stanje: vceraj je bila na AUT strani Sentilja prireditev Parklauf, na nasi strani pa se je drl nek ansambel, za katerega nisem niti preprican, ce je pel slovensko…mislim, da spet hrvasko. Kakorkoli, na AUT strani je bilo MB registracij z otroki malo morje, medtem ko na SLO strani, ce sem prav videl, prakticno nikogar. Ansambel je pel samemu sebi, dobesedno. Nevem, kaj naj si mislim …. dejstvo pa je, da SLO ne znamo biti nacija, ki bi naredila red na svojem. Namesto, da bi nardili le-tega, slovenci raje bezimo na tuje.

  • Aron

   Ne posplosuj- ce stajerci bezite v tujino,to se ne velja za celo Slovenijo. Stajerci ste bili vedno malo posebni, ste prvaki v tarjanju in pritoževanju.

   • siap

    Saj, zaradi takšnih telet,preberi si svoje opazke, torej delitev Slovencev po regijah in omalovaževanju le teh, se nam dogaja,nda??

    idi na fuzbal .press

    • Aron

     Samo opisujem ocitno. Mi Primorci ne hodimo zurat v Gorizio.

     • test

      ja, vi primorci … kulk vas je sploh Slovencev? Na vsakega 10 jugovica 1? Se sreca, da se sedaj tvoja braca na veliko odseljujejo v AUT. Linz vas je ze tako poln, da clovk ne ve, al je prisel v Bosno ali je dejansko se v AUT.

     • test

      Zanimivo pa je, da vsi med sabo govorijo slovensko. Nemsko itak nihce ne zna, po njihovo dol se zmenit ne morjo…potem pa zgejo neko latovscino. V enem podjetju zaposlenih nekaj 10, potem pa imajo nekega spreherja, ki potem kot nek prevajalec oz. boter skrbi, da med delodajalcem in njimi tece komunikacija. Pa nima veze, pridni so in tudi delajo. Pri nas pa jih kumarice rdece pumpajo z bulshitom …

 • črnogled

  Jebi ga,v LJ je že preveč čifurskih musličev,pa ga ni junaka,ki bi totemu nevzetu zaperl gofljo.Če bi za kozojebec to govoril v MB ,bi že bil brezzobi tiger.Predvsem brezzobi.

 • MEFISTO

  Sprijazniti se bo treba, da živi na sveti slovenski krščanski zemlji le še kakih 1.300.000 Slovencev.

  Zaslugo za tako stanje imajo tisti, ki ne hodijo na volitve in tisti, ki hodijo, pa narobe volijo.

  Seveda tudi zaslug postkomunistične levice pri tako poraznem demografskem stanju ne gre spregledati.

  Levica se sploh ne zaveda, da bo tudi brez volitev izgubila oblast, ko bo masa priseljencev dosegla kritično mejo.

  • test

   mislis, da se res 1,3 mio? Po mojem si lahko pricnemo prepevat agropop, ki je koncno dobil tudi smiselno upodobitev:
   https://www.youtube.com/watch?v=XgRZ10o_KDI

   Sem velik podpornik JJ, vendar ugotavljam predvsem pa upam, da se bo pred naslednjimi volitvami umaknil v ozadje. Namrec JJ nas ima ca. 15%, ki ga podpiramo, vsi ostali pac ne. Moje mnenje je, da njegov stil vodenja revolucionaren in za to pozensceno druzbo prevec mozat. Poleg tega so ga mainstream mediji demonizirali in iz njega nardili dezurnega krivca za vse. Ce zeli, da ljudje pozabijo, se bo moral umaknit v ozadnje. Nato pa upam, da njegovo pozicijo prevzame Logar, Jansa pa prevzame pozicijo “strica” torej svetovalca Logarju iz ozadnja. Potem bo koncno imel vlogo, enakovredno Kucanu, mainstream mediji pa bodo izgubili fokus. S tem bi nardil dvoje, ljudje bi najverjetneje, ce ze zaradi drugega ne, pa zaradi Logarjevega novega obraza, priceli nazaj voliti SDS, vsaj kaksnih 25% in s tem bi se bi obrnili trend, ki ga opisuje clanek zgoraj.

   Ampak, da bo to uspelo, mora Logar odigrati avstrijskega Kurza in priceti s kampanijo vsaj takoj po novem letu…ce tudi z navideznim sporom z Janso. Druge moznosti jaz ne vidim. Ce tega Jansa ne bo storil, se bo zgodba izpred 3,5l – novi obraz Cerar, sedaj pa Serpetinsek, ponovila. Ljudje bodo namrec volili magari komika Sarca s 30 ali se vec %, samo da bodo videli drug ksiht ter eliminirali Janso.

   Stanje v Sloveniji je iz dneva v dan bolj kriticno. Upam, da Jansa tokrat uvidi, da je potrebno malo bolj takticno odigrati in ne skozi hodit z zravnano hrbtenico. Ta stil pri teh slovenskih zenskah in p****h od dedov, ne deluje vec.

 • učko

  Kučanistično-Jankovićevski režim načrtno izganja Slovence in uvaža tujce. Razlog je v tem, ker se da tujce lažje lagat kot Slovence. Dojemljivi za režimske laži so večinoma tisti Zlovenci, ki uživajo režimske privilegije, oziroma jih režim dodatno nagrajuje iz davkoplačevalske blagajne.

 • učko

  Največ tujcev je neo-pro-komunistično-balkanistični-kučanistični režim uvozil takrat, ko je bil minister Rado Bohinc.

  • test

   Drzi in ti so uspeli s svojo nadpovprecno agresivnostjo dosegli t.i. tipping point ca. 6-7% odstotkov ljudi, ki so uspeli zastrupit celotno SLO nacijo nazaj s kumunjarsko-socialisticnimi idejami.

   Torej, tisti, ki govorijo, da samo dobrih 100 000 prislekov v dvo milijonsko nacijo ne more nardit hudega … ne drzi. Ce gre za neko invazivno druzbo, kar za juznjaske narode povsem drzi, bo dosegli, tudi s 3% tipping point prevrnili celotno druzbeno razpolozenje. To ni moja ugotovitev, ampak je znanstveno dokazano.

 • učko

  Vizija kučanovega nagrajenca Sorosa se očitno izvaja tudi v Zloveniji ! Uničiti narode, uničiti družine in vpeljati nov kretenski režim. Če je že komunizem propadel, bojo pa inštalirali nek drugi njihov kretenski režim. Sedaj imamo njihov mafijski režim oziroma so na tovariši pripeljali iz njihovega socializma v njihov lopovizem.

 • Vsi, ki ne spoštujejo Slovenijo kot državo, njene vrednote in slovenski narod, bo treba temeljito premisliti kaj s takimi narediti.

  • učko

   Nimaš kej velik’ razmišlat, sej nisi Cmero !!! Treba je sam nardit in to takoj !

  • mona lisa

   Se ve kaj s takimi narediti.

 • učko

  Levuharski režim že skoz napada krščansko cerkev, ki je avtohtona na tem prostoru in vsiljuje tujo vero, islam, za katerega je že perfektno jasno, da je kretenska “vera” !!!!

 • učko

  Janković je Žale že zdavnaj dal v upravljanje musličem ! Z “uzvrat” pa zahteva njihovo lojalnost do njegovega “šerifovstva” !!!!

 • učko

  Janković je dodatno dobil sponzorje iz Quatarja, da je muslotom tukaj dal te privilegije. Da lahko Jurček in Damjak lepo živijo, pa še kdo iz tistga kroga. Kot včasih Marko Milošević, ki je bil glavni podjetnik v Srbiji, dokler niso Slobota skrepelili !!!

 • antimur

  Ne bo dovolj, če bomo razgnali samo to muslimansko nesnago. Razjebati moramo in to dokončno Kučana in njegovo golazen, kriminalca Jakovića in kompanijo, če ne bodo ti norci takoj nadomestili te muslimanske primitivneže z novim uvozom golazni.
  P.S.: Zanima me mnenje “slavnih” borcev in zombijev, saj ja imajo skozi na gobcu samo to, kako so ovobodili Slovenijo in da nas ne bi bilo, če ne bi bilo njih. Očitno nas pa ne bo več zaradi njih, banda okupatorska. Ko sem napisal koga je potrebno razjebati, ste tudi vi všteti.

 • tarantela

  Rečeno je bilo, da bojo nasprotniki imenovanja “Džamijska ulica” vložili pritožbo na US, vendar se to ni zgodilo!!!

  • sprehajalec

   Kaj imaš nihab pa feredžo že pripravljeno? Zate bi bil pa morda dober prestop k Alahu, da te desc alahu všečno nalufta doma….

  • mona lisa

   Če se bo to poimenovanje zgodilo potem bi res morale odletet nekatere izdajalske glave.

   • centurion

    …in to fizično, z giljotino!

 • Olga_10

  Islam v Slovenijo ne sodi! To je divjaška ideologija, ki je nasilna do drugače mislečih, otrok, žensk in izredno kruta do živali! Nihče ni nad zakonom! Tisti, ki zverinsko muči živali, da je “čist” in izvaja terorizem v imenu Boga, si zasluži samo prezir in izgon!
  Spomnimo se,kaj pravi Erdogan:islam je eden! Torej potrjuje, da so vsi muslimani enaki! Toliko “Slovencev” se integrirati v islam! Seveda, to so “Slovenci” iz BiH, “bratje”, ki so smo jim pomagali med srbsko agresijo in danes še isti za Saudski in katarski krvavi denar spreobračajo v islam in nam grozijo v obliki raznih Shakerjev, Poričev in podobnih!
  Gospod Ocvirk ima prav! “Miroljubnega” islama po Poriću, ni! Oni sami čakajo pravi trenutek!

  • Aron

   Kako se Bosnjaki, ki so ze muslimani, spreobracajo v islam? Olga, pojma nimas o islamu, ravno sedaj poteka najvecje miroljubno srecanje ljudi na svetu, v Karbali, miljone ljudi se je zbralo za mir in dobro na svetu. Olga, imas ze od rojstva oprane mozgane ali si na tem delala skozi zivljenje?

   • sprehajalec

    Eno je miroljubno na papirju, drugo je seveda praksa. Bošnjaki imajo atribute europske civilizacije, bivši Bogomili.

   • dr Janez Sveti

    Ni res, da so vsi muslimani teroristi. Res pa je, da so vsi teroristi muslimani.
    DR Janez Sveti genij

    • Aron

     Tudi tisti zadnjic v cerkvi v Teksasu? Tudi strelec v Las Vegasu?

     • dr Janez Sveti

      Množični morilec in terorist ni enako. Ja res je, da so oboji množični morilci, vendar je razlika, kakor je razlika med ropom in tatvino. Terorist ubija nedolžne, zaradi publicitete in politično-verskega prepričanja. Množični morilec običajno ubija zaradi psihičnih motenj, oziroma bolezni.
      Upam, da sem ti pomagal.
      Se pa strinjam, da so vsi ti osebki navadne smeti.
      DR Janez Sveti razteleševalec

     • Aron

      Zame je vsak, ki dvigne prst nad drugega cloveka, umsko motena oseba. Tudi vsak terorist je.

     • dr Janez Sveti

      :) Se strinjam.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • Gru

      se sreca, da se je pojavil in da sedaj muslici lahko vlecete ven, kadar vam zapase. Na svoje, ki pa so v zadnjih petih letih izvedli 10 velikih pokolov, ter en drugih posislstev ter diliktov, ki pa jih mediji ne objavljajo, pa radi kar pozabite. Verjemi, tudi tale vasa museja v LJ bo se prisla pod vorasaj. Sam da se Zokija odstopi iz polozoja, kar se bo definitivno zgodilo ob naslednjih volitvah…potem pa poglejmo, od kod vam denar za gradnjo tega politicno vojaskega centra!

     • Aron

      Pozabil sem na miljone mrtvih civilov, predvsem muslimanov, ki so zrtve drzavnega terorizma.

   • siap

    Khmm,.. Karbala sveto šiitsko mesto s prečudovito mošejo z zlato kupolo, kjer oz. tam na tem “miroljubnem zboru” se je pričela iransko-iraška pizdarija, nda??

    Miroljubna my ass.press

   • Olga_10

    V komunizmu se ženske niso pokrivale, niti javno kazale pripadnosti islamu! Prav tako ne moški! S srbsko agresijo so prišli v BiH radikalni Islamisti, ki danes s podkupninami in grožnjami zahtevajo življenje po islamskih pravilih in šeriatu! V Sloveniji jim na veliko pomaga Srb Janković!
    Tisti, ko nič ne ve, ste vi!

  • Poštenje velja

   Srbi so jih pospravili ltemalo.

 • kunigund

  islam ne sodi v Slovenijo in Evropo .

  • samotoje

   To že dolgo vemo. In dovolimo Poriću, da sedi v mestnem svetu v Ljubljani in grozi. Dovolili smo, da Jesenice, Fužine, Rakova Jelša, itd. itd. postanejo slovenski Moelenbeki, da se islamske ženske gredo maškare po slovenskih ulicah. In tako dalje in naprej. Kdo je kriv? Prav vsak, ki voli klovne, ki so danes na oblasti: SMC, Desus, SD, Levica in prav vsak meščan Ljubljane, ki voli Mafijankovića in dovoli, da tak gangster županuje glavnemu mestu države.

 • dr Janez Sveti

  Kaj bo čez 20 let NIHČE ne ve!
  Konec nakladanja!

  DR Janez Sveti prerok

  • mona lisa

   vidimo v katero smer pa gre zaradi izdajalskih politikov.

   • dr Janez Sveti

    Ne vidiš! Misliš da vidiš, veš pa ne niti ali boš dočala-a jutro!!!
    DR Janez Sveti vesoljc

  • učko

   To je res, vendar vidimo, kam stvari grejo. In če tole “ekstrapoliramo” v prihodnost vidimo, da prihodnost ni nič perspektivna, pa tudi sedanjost s temi komunjaro-čefursko-muslimanarsko-pedersko režimsko sprego ni prijazna do Slovencev in Slovenk !

   • dr Janez Sveti

    Ah, daj no. Kaj ti pa manjka? Dobro premisli, preden mi odgovoriš. A TI RES KAJ MANJKA? Jahta in Ferrari mogoče? Striptizeta iz Ukrajine?
    DR Janez Sveti vesoljc

 • mona lisa

  Hudič se je utrgal iz verige in Jankovič mu jo je pomahal utrgat. To je zlo ki je na pohodu na Evropo in vedno bolj kaže moč in dogaja se terorizem in hočejo vso Evropo pomuslimanit. Bolno kot so bolni njihovi barbarski zakoni.

 • centurion

  Zaustavimo in izženimo islam ZDAJ!
  Kajti v spregi s komunizmom je to največje zlo in apokalipsa,
  ki preti Sloveniji, Evropi in vsemu svetu.

 • Sašo

  Evropa bo kot taka zaradi prevlade muslimanom propadla, res pa je da bodo s tem propadli tudi muslimani, ki so intelektualno sposobni bolj ali manj ovce past, kar pa bo premalo za preživetje v naslednjih recimo 200 letih.

 • Poštenje velja

  Absurd-srbjanc se zaradi volilnih točk novaci z islamom.
  Podpravili ga bodo njegovi.
  In to kmalu.

  • centurion

   Da ga ne bi, deli socialne kolače svojim.
   Denar ima svojo moč.
   No ja, pa tudi rok trajanja…..,

  • stroke

   Več kot očitno gre za globalni plan, kjer se lokalnih politikov nič ne vpraša. Vseeno kaj je po poreklu župan Ljubljane, on samo izvaja kar mu je ukazano.

 • janez zorman

  Čim več takih izjav islamističnih skrajnežev, tem bolje. Počasi jih bojo tudi “pol pismeni” Slovenci razumeli in takrat gorje njim, ki ščuvajo in manipulirajo z podatki.
  V Avstriji imajo muslimanske priseljence pod strogo kontrolo. Po vaških skupnostih so za to odgovorni vaščani sami in imajo celo pristojnost, da odpovejo vaško gostoljubje družini ali poosamezniku, ki se ne integrira v skupnost; ne glede ali je to politična ali socialna integracija.

  • centurion

   Pa kakšna posiljena deklica, po možnosti iz rdeče
   provenience, za ta najbolj zatelebljene.

  • karlina

   EDINO PRAVILNO, kar se tiče Avstrije.

 • Zima prihaja

  If you’re not careful, the newspapers will have you hating the people who are being oppressed, and loving the people who are doing the oppressing.”

  ― Malcolm X

  • Caetano

   To je dejansko taqija. Malcom x je bil musliman.

 • rubec

  Slovencem je to kaj malo mar. Njih bolj zanima kdaj bo oddaja “Kmetija ima znan glas in čifurski obraz” končno izdana na DVD.

 • rubec

  Če ne bi bilo provizij za jankoviča in njegovo prodano slovensko kliko bi ljubljanska đamija lahko imela pet minaretov.

 • sprehajalec

  Ortodoksnim krščanskim, da se ve. kalašnikovko in T-62 in T-55 pa RPGji. Če ne bi bilo kristjanov, bi pa muslimani še danes s sabljo sekali po svojih nasprotnikih.

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, ki vse, ki pridejo z njo v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Islamisti imajo svojo “sveto” knjigo, ki je dejansko priročnik za posiljevanje, klanje in unićevanje neislamistov – v prilogi je izvleček iz tega priročnika

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  Če ga preberete, boste videli, da se ta religija, ki je v 1300 letih obstoja pobila skoraj 700 mio ljudi, ne razlikuje kaj dosti od komunistične religije, ki v 100 letih obstoja pobila skoraj 200 mio ljudi.
  V obeh primerih njihovi verski blazneži pbijajo soljudi in v zadnjem obdobju te verske blaznosti v slovenskih deželah, je v slovesnski zemlji nad 600 morišč slovenskih rodoljubov ostalo.

  • karlina

   VELIK PODPIS !!!!

 • Zima prihaja
 • Morala

  Zaskrbljujoče je tole in še bolj zaskrbljujoče je, da se nič ne spremeni v tej smeri, da se porast zaustavi in da se takšne grožnje ne preganja in kaznuje po uradni dolžnosti. Politiki saj se ne gre za vas ali za te generacije, ki živijo v današnjih nevarnih in nemirnih časih, gre se za tiste Slovence,ki prihajajo za vami,nami! Vas ni sram kam vse to peljete?!

  • karlina

   Veš zakaj, umazan in krvav denar politični levi srenji ne smrdi !!!!!

 • Artur

  Slovenčki jamranje in obupavanje je jalovo početje kaj, ko bi se začeli zgledovati po naših prednikih, ki so tej gamadi nakoč že “rezali jajca” in jih poterali nazaj v njihovo vukojebino. Kje ste opozicijski strahopetni liderji nič ni slišati vašega glasu na vseljudsko vstajo proti tej komunajzarsko šerijatski gamadi ?

  • karlina

   PODPIS, EDINO MOTI ME, DA NE GOVORIŠ-SLOVENCI !!!!!!

   • Artur

    Hvala . Takole bom razložil : Vsi protestniki, ki so protestirali na vseh protestih do zdaj proti migrantskim kvotam, migrantskim centrom torej proti invaziji zapečene drhali kateri štango držijo narodno izdajaklske komunjarske barabe so Slovenci – pravi Slovenci, takšne tako tudi imenujem. Vse, ki doma za zapečkom ždijo, ki samo jadikujejo se sami sebi smilijo zaradi nastale situacije v zvezi z zgoraj omenjeno problematiko in se prepucavajo kdo je bolj levi kdo je bolj desni ne, da bi dvignili svoje strahopetne riti in protestirali proti temu zlu v deset tisočih stotisočih so Slovenčki ali bolj pomenljivo rečeno Slovenclji.

 • Caetano

  Ti očitno ne veš, da je bila sovjetska pomoč Iraku med vojno z Iranom dosti večja od zahodne. Zalagali pa so tudi Iran.

  • Aron

   Vseglihar en. Ne opravicuj kriminala svoje bande, s kriminalom druge bande.

   • Caetano

    Ni je bilo hujše nevarnosti od komunizma med leti 1945-1990. Poprej pa je imel samo enega konkurenta, ki pa ni bil tako uspešen.

   • Gru

    no no musli kumunjarski. Iraku je poleg sovjetske zveze tudi bivsa Juga na veliko gradila vojske objekte!

 • totex39

  Taka grozodejstva je res težko zaustaviti, zato bi bilo potrebno vso to muslimansko in komunistično bando postaviti pred zid in tepsti dokler ne priznajo svoja slaba dejanja. Pol se bo kmalu vedelo, kaj lahko naprej z njimi naredimo.

 • Janez

  No ?
  RESNEJŠA TEMA !
  Za polit stranke in Parlament.
  Islam je bil nam Slovencem v zgodovini sovražen.
  V Sloveniji ni avtohton.
  Prinesli so ga ljudje – rojeni drugod.
  Torej?
  V primeru ogrožanja naše slovensk kulture in vere s strani islama ?
  Imamo Slovenci
  v skladu z našo avtohtonostjo in identiteto pravico?
  Uradno, državno ustrezno ukrepati.
  Gledano zgodovinsko: dve sovražni si veri ali ljudstvi
  – v istem prostoru ne moreta – biti. Ena mora oditi, se umakiti.
  Toje nauk
  iz zgodovine iz časa REFORMACIJE OZ. PROTIREFORMACIJE.
  Protestantizem – se je moral umakniti iz Slovenje. In konfliktov ni bilo več. L.t. Janez . K. KOMENDA

  • Korenjak

   “Protestantizem – se je moral umakniti iz Slovenje. In konfliktov ni bilo več.”

   Da, natanko tako: umaknil se je iz Slovenije. Rezultat so gospodarsko izjemno uspešne države (od Nemčije, Nizozemske do Švedske), kamor je je protestantizem umaknil in kjer so luterani in katoliki (kolikor se je le dalo) sobivali, medtem je katoliška (pravzaprav enoumno komunistična) Slovenija potonila skoraj na raven Kosova.

   Res je, da za ceno izgona ni bilo več konfliktov, ampak cena za to je preprosto previsoka in jo še danes plačujemo vsi.

   Podobno je razmišljala (in še vedno) (jugo)slovenska komunistična sodrga: opozicija se mora umakniti iz Slovenije, pa ne bo več konfliktov. Prav imajo, konfliktov res ne bo več ampak kakšne so posledice takšnega razmišljanja?

   Ekonomsko in moralno razsulo, ki ga lahko (če živiš v Sloveniji), skušaš na lastni koži.

 • Caetano

  Ni dosti znano, da so bili bosanski muslimani v času komunistične diktature v bistveno večjem procentu člani partije, kot pa Hrvati in Srbi. Kmalu po začetku vojne pa so se povezali z arabskimi teokratičnimi kraljestvi in teokratičnim Iranom. Od tam se nadaljuje financiranje tudi po vojni. Tako, da se populacija v Bosni postopno radikalizira ali vrača k izvirom. Nekateri pa ostajajo tudi zapriseženi komunizmu. Tako nastaja zelo nevarna mešanica islamizma in komunizma, kar ima odsev tudi pri nas. Porić in Alibeg sta dve podobi na istem kovancu.

  Verski ”učenjak”, ki ga mnogi muslimani tako v Bosni, kot v Evropi zelo cenijo šejk Quaradawi je jasno povedal, da mora postati Evropa muslimanska že deset let nazaj.

 • France

  Islamisti so vsi vojni zločinci, http://www.thereligionofpeace.com/ into tako kot vidimo v priloženem zapisu, https://www.almasdarnews.com/article/gruesome-images-isis-militants-decapitate-us-backed-troops-eastern-syria/ nekje pa šele samo grozijo, da si bodo zapomnili vse, ki so proti njim http://nova24tv.si/slovenija/politika/tajnik-islamske-skupnosti-poric-grozil-v-mestnem-svetu-zapomnili-si-bomo-vse-ki-so-proti-izgradnji-dzamije/ To si bomo morali zapomniti vsi, saj ISIS je na začetku tudi samo grozil. ISIS = Israeli Secret Intelligence Service pa tudi Amerika daje vse od sebe, da ISIS ne bi bil pokončan https://www.almasdarnews.com/article/us-choppers-remove-daesh-commanders-mayadeen-syrian-army-op-began-report/

 • France

  Število prebivalcev Slovenije narašča, število državljanov pa upada. Ni problem, samo NOVIM prebivalcem se NE SME dati državljanstva in pravic, ki izhajajo iz tega. Pa še nekaj, število tujcev v Sloveniji je treba omejiti na 8%, potem se ne sme več izdajati delovnih in bivalnih dovoljenj tujim državljanom. In s poroko se državljanstvo NE SME pridobiti, samo s PROŠNJO in dokazanim znanjem slovenskega jezika in poznavanjem zgodovine, kulture in zemljepisa RS. Pa tudi spoštovanje zakonov RS mora biti pogoj. Vsi, ki so državljanstvo pridobili, pa ga lahko izgubijo z nespoštovanjem zakonov RS.

  • centurion

   Pa da se krstijo pred prevzemom .
   Me zanima kakšno bi bilo potem povpračevanje.
   8% pa je več kot katastrofa.
   3% komunalcev ala safet alibeg-kamiondžija je več, kot preveč.

   • France

    Ni treba da se krstijo, ampak se morajo za pridobitev slovenskega državljanstva pred imamom odpovedati muslimanski veri, to je za njih še bolj grozno. Problem je v tem, da jih je že zdaj več kot 8%, saj jih je po vojni v BiH v Sloveniji ostalo več kot 50.000 torej že 2,5%. In so jim državljanstva kar talali na osnovi nekdanjega sobivanja v Jugi. Nihče pa ni vedel, kako radikalizirani so po letu 1991. Že takrat se je Turčija pripravljala na povratek na Balkan in po letu 1997 so se začele investicije v BiH s strani Turčije in sunitskih držav. Tu jim pa gradi džamijo največji podpornik terorizma država Qatar, naši politiki pa polagajo temeljni kamen. Seveda podkupnina ne smrdi, čeprav je denar krvav:

    • karlina

     TOČNO

  • Janez

   +++++++
   Bravo g. France.
   Nekako taka stališča dajmo legalizirati. Hvala za zapis. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Jurko

   Neumnost Bosanske so lepe in dobre ženske v postli. Raje imejmo otroke z njimi. :P

   • Korenjak

    Zelo dobra pot do pozitivne asimilacije prišlekov. Se strinjam. Ampak samo s to hudomušno mislijo. V ostalem dam pa komentatorju Francetu prav: kdor želi biti državljan Slovenije, naj se dokaže z znanjem slovenskega jezika (bojim se, da bi naprimer na tej točki odpadla celotna Ljubljana).

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN PODPIS !!!!!!!

  • samotoje

   Kritična meja za solidno integracijo tujcev v nacionalni državi je 5 % tujcev. Nič več. Ko je ta prag presežen, sčasoma pride do mednacionalnih napetosti, konfliktov in spopadov.

 • Hun

  šiptarjev je prevec v Slo to je dejstvo vse drugo je prazno natolcevanje

  • Korenjak

   Moj sosed je skipetar (Šiptar). Dela po 12 ur dnevno za minimalno plačo, pridno plačuje davke in se uči slovenskega jezika. Je najbolj prijazen sosed, kar sem jih kdaj imel in predvsem: deloven tako, kot tega pri povprečnem Slovencu nisem srečal. Prosim, loči zrno od plevela. Ne razlikuj ljudi po nacionalnosti ali barvi kože, ampak po tem, kdo prispeva v skupnost in kdo iz nje samo jemlje.
   P.S.: Tako čisto mimogrede: ali nisi ti tisti Hun, ki juriša na komentatorje tukaj z levičarsko agendo enakosti in parolami o “bratstvu i jedinstvu”? Seveda si. Vprašanje: ti je kdo ukradel nick ali si samo shizofrenik z večplastno osebnostjo?

   • Jurko

    Tudi Albanke so dobre se strinjam. ;)

   • Hun

    …po mestih je polno mladostnikov druge generacije, ki ne bodo prispeval kj dost v skupnost…hodijo po ulci s telefoni in siptarsko muzko, sprehajo sqip, nacionalni simbol orla ponosno kazejo na verizici…stanje je alarmantno, ker jih je prevec…vsaka druzina ma najman 3 otroke, sociala je polna siptarskih zensk…poznajo vse pravice…odgovornosti se ne zavedajo

    • Korenjak

     Popolnoma razumem tvoj strah, saj sam opažam enako: določeni deli Maribora so postali ciganski in šiptarski geto, staroselci pa so odšli s trebuhom za kruhom v tujino, predvsem v sosednjo Avstrijo.
     Ampak ponavljam: strah ne more biti argument za posploševanje, za enačenje slabih in dobrih.
     Ne razumem, zakaj bi morali izganjati tiste Skipetarje, ki prispevajo v državno blagajno več, kot naprimer sodrga iz Metelkove, ki si iz socialne podpore kupuje travo in pivo.
     Kdo je tukaj parazit in kdo živi na čigav račun?
     Zame so v moji domovini dobrodošli vsi, ki prispevajo k njenemu blagostanju in “izgnal” bi vse, ki parazitirajo domovino.
     In po tem – zgoraj navedenem kriteriju – bi moralo Slovenijo zapustiti kar precej Slovencev…. za začetek rdeča sodrga.

    • učko

     Jap, kučanistični režim jih uvaža s Kosova, kjer Srbi izvajajo tiho čiščenje s socialnim inženiringom.

    • Soave

     To glede muzike se pa zelo strinjam. . . . .

   • Sašo

    Če dela 12 ur dnevno je toliko dni več fraj, ne vidim nič posebnega v tem..ure na koncu meseca morejo štimat, kaj ? Šiptarji, Srbi , Bosanci so vedno najbolj prijazni na Svetu ko se gre za njihove koristi, ko jim stopiš na rep pa pokažejo pravi obraz, videno 100 krat . Na račun tega ker je prišel tvoj veliki albanski prijatelj delat k nam za minimalca, nam s tem zbija standard, od njega imamo dolgoročno veliko škodo, na račun takih je tudi minimalec tako minimalen,ker če SLovenec ne bo delal bo pa šiptar , za šiptarja in bosanca pa je naš minimalec fajn , da pošlje še kakšnih 200 € zasluženih tu, v tujino in imamo od njega še manj . Ljudje se razlikujemo po nacionalnosti, po barvi kože itd..vsaka rasa, vsaka nacija imajo svoje lastnosti, eni delamo z lopatami, drugi se naslanjajo na jih, pa če je tebi to prav ali ne. Jaz imam enega od doli za soseda, pa bolj lenega človeka nisem videl .

    • Korenjak

     Ne… odprl je svoj s.p. in se prebija iz meseca v mesec s svojim delom. Vidim, ga velikokrat ob devetih zvečer, ko zaključi z delom in nato ob treh zjutraj, ko začne. Samo v nedeljo si vzame popoldan prosto. Delata skupaj z ženo. Zbežal je iz Kosova pred vojno vihro, korupcijo in brezposelnostjo. Apolitična marljiva, delovna mravljica, po kateri bi se lahko marsikateri Slovenec zgledoval. In vem, koliko zasluži v resnici, ker mi pač bizi.si, gvin ali bonitete.si (torej poslovni izkazi) povedo vse.
     Verjemi ali ne, mislim, da bova sčasoma postala prijatelja. Medtem ko s kakšnim parazitom iz Mirovnega instituta, četudi je bil moj prijatelj iz mladosti in sošolec na faksu, ne želim imeti stika.

     • Sašo

      Torej dela nezakoniti, več kot bi smel .
      Jaz tudi delam dvanajsturne izmene, pa za Božič, pa za Novo leto, pa šest , sedem nočnih na mesec in kaj zdaj ????
      Kakšna vojna vihra pa kosovo, pakistan, afganistan, kaj se norca delate ? Oni ” bežijo ” pred svojim življenjem tam nekje doli, potem pa pridejo sem in začnejo počasi znova živet svoje življenje ki so ga imeli prej, le da cuzajo našo socialo..99 % takih Albancev,Bosancev privleče potem sem svoje otroke, žene, ki nimajo 1 dne delovne dobe v 10 – ih letih bivanja pri nas, se gredo patriarhizem in delajo na tem da se množijo ter našo družbo spreminjajo v njihovo družbo, na naših tleh seveda. Kri ni voda, zapomni si moje besede, enkrat albanec, vedno albanec, lepih namsejanih zlaganih fac bo enkrat konec .

     • Korenjak

      Sašo, jaz delam včasih po 20 ur dnevno, kadar moram zaključiti projekt in se mi bliža “dead line” ali kadar me preprosto “potegne noter”. Ne, to ni šala. Delam prostovoljno, delam zase. Uživam v delu.
      Razumem komunistično miselnost, ki bi rada zapovedovala kdaj kdo sme koliko delati in kakšno plačo naj bi si za to izplačeval. Razumem jo v smislu prisilnega nadzora na posameznikom.
      Zato si tudi izplačujem plačo (seveda miminalca, ker tej gnojni državi ne dam niti centa več, kot si zasluži) zgolj in samo za zakonsko predpisan delovnik. Da pa izven njega še naprej delam, pa je čisto moja stvar. In še enkrat: nihče me ne sili v to. Sam sem si izbral to pot in verjemi, da bi in bom “jebal vse po spisku” tistemu, ki bi me rad v delu omejil.

     • Sašo

      Pa za minimalno plačo dela po 12 ur dnevno, koga ti farbaš ? Kaj potem zobotrebce izdelujeta z ženo?

     • Korenjak

      Kaj počneta z ženo, ne povem zaradi lastne varnosti. Res je: nova24tv.si nima mojega pravega IP naslova, ampak iz drugih parametrov (do sedaj veste, da sem iz Maribora), bi bil prehitro najdljiv.
      Očitno pa ne razumeš, kaj pomeni lastno podjetje ali s.p.. Povedal ti bom to, kar povem vsakemu mladiču, ki se name obrne za pomoč pri ustanovitvi podjetja: “OK, ampak upam, da se zavedaš, da je ustanovitev podjetja svobodna izbira, katerih 20 ur dnevno boš delal”.
      Očitno si nekje v službi in ne razumeš, kaj podjetništvo v Sloveniji pomeni. To ni služba, to je delo.
      In iz tega dela v resnici živijo tisti, ki so v službah. Ki nato jamrajo o minimalni plači ali prekomernem delovniku.
      Razumem te, ampak žal se ne strinjam. Prosim dopusti mi to osebno svobodo.

   • karlina

    Hvala enako, tudi mi imamo šiptarje za sosede in so pridni, prijazni, govorijo slovensko, nikomur nočejo nič slabega, nasprotno.

  • FUCK COMMUNISM

   Tvoja levuharska kamarila jih je uvozila in jih se uvaza. Uzivaj zdaj v tekovinama socializma! Budala!

   • Hun

    izrodk slovenski

    • karlina

     Ti si pa eno veliko ——–nas, DOMOLJUBNIH, PRAVIH SLOVENCEV, ne boš zmerjal z izrodki, ti in tvoji ste pa še kaj hujšega !!!!!!

    • tramal

     Sin srbijanskega oficirja pojdi branit svojo srbijansko krajino,ne pa da se skrivaš v sloveniji.

  • karlina

   No, meni šiptarji niso naredili absolutno nič, ti zgoraj pa -GROZIJO MI !!!!!!

 • FUCK COMMUNISM

  Saj se za te mohamedanske cefurje ve, kje zivijo! Treba jih je samo nenapovedano obiskat…

 • Korenjak

  Tradicionalna muslimanska gostoljubnost: Slovenci smo jim dali zavetje med vojno vihro. Sprejeli smo jih medse, vojne begunce, jim omogočili tukaj šolanje, službe…. veliko se jih po vojni ni vrnilo v rodno BiH, ker je tukaj zanje bolj ugodno.
  Njihova hvaležnost: na silo, proti volji Slovencev zgrajena džamija, zazidana iz krvavega katarskega denarja sredi “najlepšega mesta na svetu”, norčevanje iz slovenskega jezika in Slovencev (Safer Alibeg), grožnje “zapomnili si bomo, kdo je bil proti” (Nevzet Porič) in napovedi, da bo Slovenija muslimanska v roku dveh desetletij.
  “Dobrota je sirota” pravi slovenski pregovor. Slovenci smo dvajset let nazaj naredili največjo napako v imenu humanosti: misleč, da sprejemamo vojne begunce, smo dobili peto kolono, ki uničuje našo domovino, Slovenijo.

  • FUCK COMMUNISM

   Naj se ciscenje zacne!

   • Korenjak

    Ne. Ker desničarji nismo levičarji (nacisti, fašisti), ki so stopili natanko na to pot, h kateri pozivaš. Nobenega “čiščenja” na nacionalni osnovi ne bo, Slovenci nismo tako primitivni, čeprav imamo zaradi komunizma iste korenine, kot fašisti in nacisti. Ne delajmo krivic vsem po vrsti, ne ponavljajmo napak drugih iz preteklosti!
    Stopimo korak naprej: očistimo Slovenijo parazitske golazni in ta je žal v veliki meri sestavljena iz staroselcev z rdečim pedigrejem.
    Ponavljam, kar sem zapisal zgoraj: tudi meni gre včasih na živce “čefurijada”, ko ugotovim, da sredi domovine edini govorim slovensko. Pa se vseeno ne bom spustil na ta nivo, da bi jezo do države in frustracije, ki jih imam, sproščal kar na vseh “prišlekih”.
    Zaradi mene lahko vsak nabija svojo glasbo, samo ne tako na glas, da bi me motilo: velja tako za “govejo muziko”, kot “cecine plastične joške”.

    • FUCK COMMUNISM

     Kot prvo, moras vedet, da izraz nacist ne pomeni nic. Je brez pomena, zavezniska zaljivka nacional-socialistov. Torej brez teze. Ce pa govoris o nacional-socialistih, pa prosim kaj preberi o NSDAP, kjer bos lahko hitro prisel do informacije, da so bili desnicarska stranka. Kot drugo pa pises o ciscenju, tako kot jaz, le povedat mi moras, kje sem napisal, da je treba cistit na nacionalni osnovi?!?

     • Korenjak

      Narobe. Že skovanka nacional socializem ti pove, da so bili to levičarji, socialisti z nacionalnim pridihom. Prav tako poglej fašistične predvojne delavske razglase, ki so identični komunističnim. Socializem, komunizem, nacional-socializem in fašizem so samo isti odtenki totalitarizmov.
      Da danes ti (in mnogi ostali), dojemate nacizem kot desni politični pol, je samo stvar vzgojno-izobraževalnega sistema, ki je uspešno demoniziral desnico.
      Ne, nacizem nikoli ni bil desnica, gre za levico iz legla totalitarizmov.
      Naj ti malo pomagam: levičarji so vedno kolektivisti, antipod desnici, ki se zavzema za individualizem. Levičarji potrebujejo kolektiv, ki bi ga upravljali, desničarji dajemo prednost osebni svobodi posameznika.
      Glede moje opazke, da naj bi ti očital čiščenje na nacionalni osnovi, pa je najbrž prišlo do nesporazuma: tako sem razumel iz dosedaj napisanega in če sem napačno razumel, se opravičujem za nenamerno nejasnost.

     • rrrrr

      Komentar dneva !

     • Anonimni_Profesor

      To sva ti že večkrat s spoštovanim Sprehajalcem argumentirala, da nacisti nikoli niso bili desna stranka, ampak levičarji. Ni dovolj samo preprosto pogledati to, da so bili rasisti, kar izhaja še iz stare velikonemške šole iz konca 19. stoletja. Kult osebnosti, politična policija, totzalitarizem in še zlasti državna kontrola nad ekonomijo, ki je pripeljala do podobnih situacij, kot v SFRJ pomanjkanje blaga, inflacija jasno dokazujejo, da je bila to samo socialistična sekta z rasističnim pridihom, ker manj vredni narodi socializma niso bili po njihovo vredni.

     • Korenjak

      …natančneje: socialistična sekta z nacionalističnim in rasističnim pridihom. Vse ostalo je enako, kot v vseh totalitarizmih.
      Za primerjavo: Hitler je imel uniformiran hitlerjugend, Tito pa uniformirane pionirčke in mladince. Oboji so obvladovali medije. Oboji so imeli in priznavali samo eno partijo. Itd.
      Slep je tisti, ki ne zmore potegniti paralel med socialzmom in nacional-socializmom.
      Hudo zabit pa je tisti, ki nacional-socializem enači z liberalno desnico.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Franc Šink

      To je to.

   • Korenjak

    Da, imaš popolnoma prav. Nikjer nisi pozval k čiščenju na nacionalni osnovi. Samo narobe sem te razumel.

  • Caetano

   Prej omenjeni šeik Quaradawi ima svoj sedež v Katarju….

   Šejk o tem kako bodo zavladali v Evropi

   https://www.youtube.com/watch?v=eDtSqqciar0

   Šejk o potrebi pobijanja verskih ”odpadnikov”

   https://www.youtube.com/watch?v=huMu8ihDlVA

   Šejk o tem kako je ”Alah” določil Hitlerja da pobije Jude

   https://www.youtube.com/watch?v=HStliOnVl6Q

   • Korenjak

    Džamija v “najlepšem mestu na svetu” me sploh ne bi motila, če ne bi bila vsiljiva: ne paše v to okolje (medtem kot smo Slovenci pri naprimer prenovi stanovanja v mestnem jedru dolžni upoštevati ahtitekturno zgodovino, je ta džamija popoln arhitekturni tujek v tem okolju in na slošno na slovenskem ozemlju).
    Najbolj pa me moti, kdo to financira: fevdalna diktatura, imenovana Katar. Zaostala plemenska skupnost brez vsake civizilacijske vrednote, leglo terorizma in zibelka najbolj krvavega in nasilnega islama.
    To me boli: da se je ta džamijski tujek ugnezdil v Slovenijo in da nam ta krvavi denar prodajajo kot “multikulturnost in strpnost”.
    Da so v “najlepšem mestu na svetu” izdali in prodali slovenski jezik z Džamijsko ulico, meni samo dokazuje, da ljubljančani itak nikoli niso govorili slovenskega jezika, ampak svojo spakedraščino – poimenovanje te ulice je samo dokaz več za to.

    • Soave

     Samo pripis. . . . . pravih Ljubljančanov nas je preklemano malo.

     • karlina

      To sem tudi jaz ze zgoraj napisala, po pravici povem, da se mi smilite, sicer pa-veš, v vsakem večjem slovenskem mestu, smo ze skoraj PRAVI SLOVENCI-manjšina. Grem čez park, po vseh klopcah sedijo in ne slišiš več SLOVENSKEGA JEZIKA, kar je GROZLJIVOOOO !!!!!

     • Soave

      Drži,!! Ta leta ob vladanju najbolj moralne in etične vlade se je izkazalo, koliko jih je. Še nekaj manjšin bomo dobili, pa smo dokončno pečeni.

    • karlina

     Na zalost nas, PRAVIH SLOVENCEV, Ljubljana ni več naše glavno mesto, v Ljubljani ze skoraj ne najdeš PRAVEGA SLOVENCA, sami juznjaki.

    • samotoje

     Mene pa džamija moti, ker je to edini nekrščanski objekt v Sloveniji in je namenjen širjenju tuje, nasilne ideologije. Kdor misli, da bodo muslimani v džamijo hodili poslušat miroljubne, prijazne imame, se krvavo moti. Dobesedno krvavo.

    • rubec

     ***************

  • karlina

   Itak, dobrota je sirota, to velja za SLOVENSKI NAROD !!!!!!

 • Duhec

  Spet pretiravanje…

  • rubec

   Spet ti.

   • karlina

    Itak, samo še Tatantela manjka

  • karlina

   A bejz, TO NI PRETIRAVANJE, TO SO GROZNJE PRAVIM SLOVENCEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • tramal

   Musli ,ti že veš.

 • luckyss

  Sem precej strpen človek….
  Zato bi predlagal, da Porićeva “zmerna” muslimanska skupnost z javnim shodom več tisoč muslimanov,pred ljubljansko džamijo s plakati in množično prisotnostjo najostreje obsodi vse teroristične napade v imenu njihove vere…in ISIS nasploh..
  Potem pa lahko zaradi mene to ulico imenujejo tudi …”po poteh terorizma”…

  • Soave

   + + + + + + +

  • Caetano

   In Muslimansko bratovščino in šeriat, samo kaj ko sledijo njihovi agendi.

  • zaton

   Tega žal ne boš dočakal.

  • karlina

   To niti v svojih sanjah ne boš dočakal

  • tramal

   In ti boš sigurno na čelu te kolone a nje.

 • zaton

  Veliko mladih zapušča Slovenijo, ker tu ne vidijo nobene prihodnosti. Tisti mladi, ki pa tu ostanejo, nimajo pogojev, da bi si ustvarili družino, ker nimajo zaposlitev. Število slovenskih otrok upada, viša se število splavov. ki jih država s financiranjem iz zdravstvene blagajne, še podpira. Vedno več je stare populacije, ki iz te “beznice” žal ne more pobegniti. Namesto, da bi vlada naredila nekaj na tem področju za mlade, raje uvaža napol pismene prišleke s številno družino, od katere en član dela, ostali pa koristijo ugodnosti, ki jim jih država ponudi. Slovenca pa za 200 evrov dolga vržejo na cesto. To je politika, ki dela v korist tujcev in ne lastnega naroda.

  • Soave

   + + + + +

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tramal

   Pozabil si napisati da smo v vrhu po samomorih.

 • Soave

  Seveda!! Dvignili so glavo, našpičili ušeska in odpreli očke na široko ………
  Ob podpori pišmeuharske ( dober Olgin izraz )bodo dvignili glave prav vsi muslimani. . . . še tisti, ki se do sedaj niso dosti zmenili, da so, kar so !
  Sedmak, Janković in vsi tisti, ki so glasovali za džamijsko ulico, naj greo v Bosno. Pa naj se tam oni integrirajo !!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • andreas82

  Pa tako radi so jih naši sprejemali, saj gre vendar samo za otroke in družine so govorili, niso pa povedali da otrok nekoč tudi odraste, zato še kako nam gozi hrvatizacija in islamizacija, to so naši politiki naštimali, osamosvojitev da jih bo pri nas še več kot v času SFRJ!

  • karlina

   TOČNO

  • tramal

   Glede hrvatov se ne strinjam s teboj.Trikrat več prihaja srbinov v slovenijo in so tudi srbi na oblasti.masleša jankovič,uroševič in drugi srbski cigani .Hrvata ni nikjer na kakšnem vodilnem mestu in še ti ki so tu se večinoma seli naprej v Avstrijo in nemčijo.

 • andreas82

  Od Hrvaške do Sirije je ena in ista zemlja, ja kdor tega ne razume mu ni pomoči, kot ima polno džamij Hrvaška, ki je njihova naši jo pa za vzgled jemljejo, a res ni politika v SLO, ki bi teh norosti naredil konec, da Hrvate, Bosance in Srbe zmečemo v isto kategorijo kot Sirijce, pa bomo potem lažje rešili to vprašanje;)

  • Olga_10

   Žal je najslabša med vsemi komunistična kloaka Slovenija, ki drži štango radikalnemu islamu in pere iranski teroristični denar!

   • karlina

    TOČNO, PODPIŠEM

 • Bozz

  V starem Rimskem imperiju so zaradi korupcije in posledično zgrešenih ukrepov, čisto istih tem ki jim danes rečemo socializem/komunizem, v državo sprejeli Gote, ki so Rimskemu imperiju zavidali prosperiteto in zato so si želeli v Rimski imperij, ker so hoteli dostop do njihovega trga, boljše življenje, denar, torej obogateti. Pokvarjena Rimska oblast jih je sprejela in jim hitro podelila državljanstva, da bi od njih lahko potegnili davek in jih izkoristili, ker je Rim propadal zaradi tega kar danes imenujemo socializem/komunizem, bil v ogromni inflaciji, ljudje pa v ogromnih dolgovih, in zato potreboval nov vir davkov. Goti pa se niso nikoli asmilirali in Rimljani so se jih bali ker so bili divjaški. So bili edini, katerih izsiljevanje so Rimljani morali podkupovati z zlatom, da so dali mir in nazadnje so Goti neovirano napadli Rim in ga oplenili (AD 410), kasneje so postali njegovi lastniki do konca Rimskega imperija (AD 476).

  V sedanjem, novem Rimskem imperiju pa samo ponavljamo zgodovino.

  • karlina

   TOČNOOO in vsi vemo, kako je ta “slavni” rimski imperij propadel.

  • Slovenski štor

   Bozz,če bi hotel se ne strinjati,se ne morem!Torej,se strinjam z vso tvojo primerjavo.Kazen za nepoznavanje zgodovine prihaja.Toliko bolj boleča bo,zaradi hotenega nepoznavanja in hotenega nevedenja preteklosti.Evropa z nezmanjšano hitrostjo drvi v propad.EU klati o migrantih in islamu takšne neumnosti,da glava peče.
   V Sloveniji je zadeva izjemno huda,čeprav se zanika,skriva pred ljudmi,cenzurirajo se informacije…
   Ko gledam zemljevid turških (osmanskih) nacionalistov,nehote pomislim na 14. in 15.stoletje in spremembe prebivalcev v takratni “Bosni”.Veliko Srbov se je poturčilo,zakaj že?Priznam,veliko so jih prisilili,še več njih se je prostovoljno islamiziralo.Zakaj že?(zato levičarji tako ihtavo propagirajo ateizem in napadajo kristijane;ljudje brez vere lažje….). Potomci poturčenih Srbov so danes muslimani…Kar naenkrat me oblije znoj,a ne bo tako tudi pri nas?Enaki razlogi?
   Oh,porkaš!Vespazijan ima prav: Pecunia non olet!

 • dob

  oćko pozna strićke na sodišću.

 • sprehajalec

  In kaj sedaj, so krivi Nemci ali kaj, da je Sadam šprical Kurde? Posel kot posel, s pesticidi. Po tej levičarski logiki, ne bi smel prodati ničesar, ker bi lahko bilo orožje.

  Kaj bi bilo potem cviljenja, da sadamu niso hoteli prodati linij za izdelavo pesticidov? malo samoodgovornosti je pa vseeno treba na tem svetu.

 • karlina

  ZA VSE SLOVENSKE KRISTJANE , ZA VSE MARTINE , iskrene čestitke za god:
  https://www.youtube.com/watch?v=oy7xJT5m8Ys

 • rubec

  Ta Grabus je en ušivec. Levo od turbana vidim stati Stenico.

 • MEFISTO

  Je Senica na sliki tudi prestopil v islam?

  • xtc

   Jep, cucke že “…………” verjetno koze in ovce še pridejo v drugem planu.

   • McBobo

    Verjetno tudi že koze in ovce, samo ven še ni prišlo.

 • xtc

  Hja še bo težav.

 • tramal

  Bedaste komunajzerje so dobili na svojo stran ,dokler jih bodo potrebovali.Ko pa bodo v večini bodo pa klali tudi njihove otroke Toda tem zabitim komunajzerjem je to že višja matematika.

 • Matt_von_Glanz

  To ste danes izvolili, desnokrilci.

  • garfi

   to je le finale 25 let kretenizmov

 • garfi

  islam je totalitarna verska ideologija
  ni dobrega islama tako kot ni dobrih komunistov, vključno z novimi variantami in imeni
  enako velja za lgtbqabcčćd… pedre lezbijke in feministke
  jaz delujem proti vsem tem izmečkom človeštva

 • Meho

  V glavnem, Safet Alibegić si je ZAPOMNIL. Tako kot mu to narekuje generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić.

  Bravo, Islamska skupnost v Sloveniji. Kdo je naslednji za odstrel? Vseh 250000 ljubljančanov, ki so proti đamijski ulici? Safet Alibegić si ima veliko za zapomnit.
  .

 • bojan

  tudi jaz mislim, da se bo zahodni svet, protestantski, pravoslavni in katolški svet dolgoročno težko upiral agresivnemu muslimanstvu. Pa ne zaradi njihove veliko večje natalitete, temveč osnovnega problema odnos moški -ženska. Te tri religije proizvajajo možače, feministke, do skrajnosti feminizirane ženske, ki se jih nesamozavestni moški in tisti s premalo testaterona dobesedno izogibajo, če ne že kar bojijo. To pa dolgoročno vodi v razkroj in propad evropske družbe. Videno že v starem Rimu.

 • bojan

  Samega satana ste si pripeljal v Slovenijo

  Džamijo porušit

 • T-Rex

  Spoštovani muslimani: VTAKNITE SI SVOJ KORAN V VAŠE RITE IN GLOBOKO DIHAJTE

 • Grenze

  Musliti niso in ne morejo biti Slovenci pojdite nazaj v vaš muslimanski raj kaj iščete v vam sovražnih državah ? Imate doma vse ne pa da serjete po Sloveniji in Evropi.

 • David Hitler

  Zapri to prokleti krmačjo pizda ti prokleti muslski svinjofuker

 • Narod si pise sodbo sam…IC. Pa se naprej volite levasko greznico…alternativi sta le dve ce bo slo tako naprej…drzavljanska vojna ali izselitev…zalostno…

 • Novakec1

  Tričetrt sloovc je bilo nezavestnih zaradi prihoda demokracije v slolandijo in se je po toliko letih pokazal da je to ena velka svinjarija, isto bo z migracijami pardon okupacijami prej yugo brača v trumah, sedaj pa še kozjejebci, vsemu je pa kriv denar in pohlep.

 • Valter BraniSlav

  Povejte raje v kareri zahodni drzavi je integracija muslimanov uspela?