Je “RTV mudžahedinka” Eugenija Carl javnost okradla informacij in kdo vse je dolga leta vedel za črno gradnjo vile sodnice Tine Benčič?

Foto: Facebook

Vplivna novinarka nacionalne RTV Eugenija Carl, ki slovi po svojih “posebnih” zgodbah in je bila razglašena za Slovenko leta ter označena za specialistko za razkrivanje črnih gradenj, naj bi bila zelo dobro obveščena o črni gradnji vile piranske okrajne sodnice Tine Benčič in njenega soproga Denisa Benčiča. Če to drži, si je novinarka, ki si je prislužila tudi vzdevek “RTV mudžahedinka” vsa ta leta nezakonite gradnje raje zakrivala oči in lagala javnosti, ob tem pa zanemarila svojo stroko. Carlova je namreč nekdanja zunajzakonska partnerica Borisa Kočevarja (nekdanjega gradbenega inšpektorja in zdajšnjega soproga Mance Plazar), njegovo zemljišče pa se nahaja  le nekaj sto metrov vstran od Benčičeve vile.

Eugenija Carl, ki je bila razglašena za Slovenko leta (2013) ravno zaradi njenega “raziskovalnega dela” oz. razkrivanja Türkove črne gradnje, je dolga leta živela v hiši njenega nekdanjega partnerja Borisa Kočevarja, z njunim sinom, ki naj bi na tem naslovu še vedno občasno prebivala. Carlova je vseskozi kot nekdanja bližnja soseda lahko v živo spremljala dozidavo oz. črno gradnjo vile sodnice Tine Benčič. Potrebno je omeniti, da bi tako Kočevar kot tudi Carlova morala zelo dobro vedeti, da gre za črno gradnjo, saj so na tem območju novogradnje prepovedane.

Odgovoren za slavo ”nepristranske novinarke” pa je ravno Boris Kočevar, ki je podatke o črni gradnji Türkove sušilnice priskrbel svoji nekdanji partnerici, do katerih pa je lahko prišel le zaradi narave svojega dela (nekdanji inšpektor, nekdanji predstojnik urada za okolje in prostor Občine Piran, aktualni visoki uradnik na istem uradu itd.). Kočevar potemtakem izjemno dobro pozna vse primere zakonitih, sivih in črnih gradenj na območju Občine Piran.

Foto: Facebook

Ne gre torej samo za dvojna merila sodnice Benčičeve in Borisa Kočevarja, ampak tudi za izrazito dvojno merilo “spoštovane” in celo visoko nagrajene novinarke, ki očitno zelo selektivno izbira svoje tarče. Zato ni naključje, da je Carlova pred javnostjo tako zaščitena, da njeno vpletenost v ta primer črne gradnje drugi slovenski mediji sploh ne upajo omeniti. Njen bizaren način raziskovalnega dela pa je bil celo nagrajen, leta 2013 je postala Slovenka leta.

N. Š.