fbpx

Je tihotapljenje migrantov postala praksa levičarskih politikov in novinarjev? To je novinar POP TV in Kanala A, ki je pomagal migrantom ilegalno prestopiti slovensko mejo!

Novinar POP TV in A Kanal, Žiga Lesjak (foto: Twitter)

Že od samega začetka ilegalnih migracij levičarji vsiljujejo in polnijo ljudem glave, kako je treba sprejeti ilegalne migrante, jim nuditi streho nad glavo, hrano, zdravstveno oskrbo, in kritizirajo vse tiste, ki se borijo proti. A kot pravi rek: “Kar si boš skuhal, boš tudi sam pojedel.” Tako velja tudi za mainstream medije. Razmišljanje v ljudeh, ki so ga želeli ustvariti, so ga zares ustvarili, v prvi vrsti med samimi novinarji. Na južni meji so namreč konec tedna policisti pridržali novinarja športnega programa POP TV in Kanala A, oba v lasti Pro Plusa, zaradi suma tihotapljenja migrantov. Po informacijah nekaterih medijev naj bi šlo za 29-letnega Žigo Lesjaka iz Velenja. Ni pa Lesjak edini iz vrst levičarjev, ki je pomagal pri tihotapljenju migrantov. Spomnimo se samo škandala, ko je slovenska policija konec julija pri protizakonitem poslu zalotila tudi nekdanjo kandidatko stranke SD na evropskih volitvah, Lidijo Mavretič.

Športni novinar naj bi bil v dolgovih, ki jih je želel poplačati s tem, da je v Slovenijo ilegalno tihotapil migrante. Grozljivo je, da se kaj takšnega dogaja, še bolj grozljivo pa je, da človek tako sramoti poklic novinarja. Le kako lahko potem ljudje pričakujejo pošteno medijsko poročanje?

Osumljenca so policisti privedli pred preiskovalnega sodnika. Več okoliščin dogajanja za zdaj ni znanih. Tudi na spletnem portalu 24ur so dejanje komentirali, in sicer, da obžalujejo, da se je dogodek zgodil in da so sodelovanje z njim prekinili. A žal, po toči zvoniti je prepozno.

Praksa levičarjev- tihotapljenje migrantov?
Spomnimo, da so konec julija pri tihotapljenju ilegalnih migrantov zalotili tudi nekdanjo kandidatko stranke SD na evropskih volitvah in vinsko kraljico Lidijo Mavretič ter njenega moža. Par so takrat pridržali ter začeli s predkazenskim postopkom zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, za kar je zagrožena zaporna kazen do 5 let.

Dejan Židan in Lidija Mavretič. (Slika: PrintScreen/24UR Zvečer)

Lana Božič