fbpx

Jeseniška mati iz pekla in njen partner za smrt dveletne punčke dobila po 23 in 21 let

Foto: STA

Lansko poletje je javnost pretresel grozljiva novica o tem, da sta se Sanda Alibabić in njen partner Mirzan Jakupi iz Jesenic tako surovo znesla nad dveletno punčko, da je ta 4. julija zaradi hudih poškodb izgubila življenje. Na kranjskem okrožnem sodišču sta bila danes oba spoznana za kriva vrste kaznivih dejanj, ki so privedla k smrti nedolžne deklice, sodnica je Alibabićevi prisodila 23 let, Jakupiju pa 21 let zapora. Pri tem pa je treba dodati, da sodba še ni pravnomočna. 

Oba sta bila kot sostorilca obtožena storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in surovega ravnanja z mladoletno osebo, in sicer 5 primerov kaznivih dejanj povzročitve lažje telesne poškodbe in 3 primerov kaznivega dejanja povzročanja hudih telesnih poškodb, ki so privedle do smrti nesrečne deklice. STA poroča, da je tožilka Tina Lesar sicer za vsakega izmed njiju zahtevala enotno kazen v višini 21 let zaporne kazni.

Ni prejemala zadostne količine hrane
Lesarjeva je v obtožnici navedla, da sta Alibabićeva in Jakupi od januarja do julija lani deklico puščala samo v jeseniškem stanovanju in jo zaklepala, med tem pa ji nista dajala zadostne količine hrane in se nista posvečala njeni higienski oskrbi. Deklici sta povzročila večje število poškodb in ji kljub slabemu zdravstvenemu stanju nista nudila dostopa do zdravstvene oskrbe. Dejstvo je namreč, da je bil močen udarec v glavo tisti, ki je vplival na nastanek hematoma, ki je vodil k smrt deklice 4. julija lani.

Foto: STA

Drug na drugega sta prelagala krivdo
Februarja sta se obtožena znašla v sodnem postopku in zanikala vso očitano krivdo in jo prelagala drug na drugega, med drugim celo na deklico, ki naj bi po njunem mnenju sama večkrat padla in se udarila. Darja Roblek in Damijan Pavlin sta se v njun zagovor sklicevala na vrsto pravnih vprašanj, med drugim na pomanjkljivo konkretnost obtožnice, na nejasnost glede tega, kdo izmed obtoženih naj bi kaj izmed očitanega zakrivil, in na to, kdo naj bi bil ta, ki je opustil dolžno ravnanje zaščite otroka pred nevarnostjo.

N. Ž.