fbpx

Joj, poglejte, kakšno so tokrat pihnili na nacionalki

Jelena Aščić in Erik Valenčič (foto: STA).

Z nagradami je velik križ, z novinarskimi pa še posebej. V teh dneh je Društvo novinarjev Slovenije podelilo svoje nagrade, večinoma vsem tistim izbrancem, ki so se v preteklosti nekako izkazali. Med drugimi jo je prejelo kar nekaj televizijcev naše nacionalke.

Še posebej izstopa nagrada Eriku Valenčiču, ki se mu je nacionalka nedavno tega zahvalila za trud in sodelovanje ter ga poslala raziskovati trg dela. Bolj pa je bila menda včeraj presenečena sicer popolnoma anemična TV-voditeljica Jelena Aščić, ki jo je prav tako doletela ta čast, da so jo nedavno tega odžagali kot TV-voditeljico (nekateri na levici so to razumeli kot rasistični izpad vodstva, ker Aščićeva menda nima slovenskih korenin, četudi lepo govori slovensko). Kako so jo lahko zaradi te krivice spregledali na društvu, ni jasno.

So pa društvu med drugim velike slavospeve objavili na RTV-portalu MMC, v klubu onih novinarjev, ki so se proslavili v znamenitem Dosjeju MMC. Kaja Sajovic je tedaj zapisala, da je potrebno vse drugače misleče iz uredništva zmetati v jame. Pravilno – je tedaj razmišljal tudi generalni direktor Marko Filli in ji takoj podelil redno zaposlitev.

Foto: Printscreen/MMC

Foto: Printscreen/MMC

No, tokrat pa je svojo bučko “spustil” ljubimec Kaje Sajovic Andrej Čebokli. Prav pri nagradah se mu je namreč nerodno zapisalo, da so “DNS-jeve nagrade edine novinarske nagrade pri nas”.

Res da je njegova izbranka kanila vse drugače misleče metati v jame, ampak ji to še ni uspelo, kajti Združenje novinarjev in publicistov, ki podeljuje Meškova priznanja s področja novinarskih dosežkov, še vedno obstaja, da ne omenjamo tudi Jurčičevih nagrad iz preteklosti.

Ne vemo sicer še, kako bo nad takšno nerodnostjo reagirala Jelena Aščić, ki na svojem FB-profilu rada išče novinarske prispevke, za katere pravi, da nižje pač ne gre.​

M. H.