fbpx

Jure Poglajen – Delova osebnost leta in humanitarec s skrajno levičarsko ter sovražno agendo

Foto: STAfoto

Morda ga kdo pozna, veliko pa ne. Pa vendar je potrebno opozoriti, da tudi nagrada, kot je Delova osebnost leta za humanitarne namene, ne gre kar v roke nekoga, ki ni pravega pedigreja. Jure Poglajen je primer osebe, ki je zaradi humanitarnega dela z migranti v prvem migrantskem valu pridobil naziv Delova osebnost leta 2015 in ga levica počasi povzdiguje v mesijo, ki bi ga lahko uporabila v politične namene. Čeprav se ima za dobrotnika, njegova stališča na Twitterju razkrijejo vso bedo in lažno dobroto. Njegov oče je upokojeni novinar Dnevnika Jože Poglajen, njegova sestra Nika Poglajen pa je kot strokovna sodelavka v državnem zboru ter kandidatka za poslanko v zadnjih letih zamenjala celo vrsto političnih levičarskih strank – tudi ona je zelo aktivna na spletu v širjenju strahu pred desnico in v svojih objavah poziva levičarje, naj gredo volit, “ker desni bodo šli, in še kako zelo se bojim njihove zmage”.

Na svojem Twitter profilu je Jure Poglajen objavil: “Pomoč beguncem bo na Madžarskem kazniva. Isto se nam obeta, če pri nas zmaga Orbanov podizvajalec.” In dodal #pejtevolt #brezstrahu – kako ironično; kaj drugega je njegova izjava kot širjenje strahu, katerega sam je takšen nasprotnik. Strah namreč širi, kot sam pravi, pred “Orbanovim podizvajalcem” Janezom Janšo, na popolnoma zavajajoč način. Tudi Poglajen se je namreč pridružil tisti skupini ljudi, ki širijo paranojo, strah in sovraštvo, čeprav je podpiral shod “proti sovraštvu”.

Da begunci niso migranti, so ga mnogi opozorili
Poglajen je večkrat izrazil nezadovoljstvo ob nazivu migranti, sam jim namreč pravi begunci – vemo pa, da se begunci zatečejo v prvo varno državo in da so pri nas torej ekonomski migranti, ki iščejo boljše življenje. Da javnost s temi izrazi zavaja, so ga opozorili tudi številni v komentarjih, kot so “bodite natančni. Pisalo je pomoč ilegalnim migrantom”, “narobe si črkoval – ilegalni migranti”, “manipulirate, ker dobro veste, da je govor o ilegalnih migrantih in ne o beguncih”, nekdo mu je celo predlagal, da ker so azilni domovi po Sloveniji polni, da lahko kakšnega migranta vzame k sebi domov.

Foto: Twitter

Kri ni voda – tudi njegova sestra se je lotila “ustrahovanja”
Njegova sestra Nika Poglajen, ki je bolj znana na politični sceni, je zamenjala celo vrsto političnih strank, od Zaresa do Državljanske liste, Jankovićeve Pozitivne Slovenije, Zavezništva Alenke Bratušek in Erjavčeve stranke DeSUS. Tudi ona na spletu aktivno ustrahuje ljudi in pravi, da se boji zmage desnice. Njena izjava deluje malce zmedeno – pokara namreč tiste levičarje, ki ne želijo iti na volitve, “ker so vsi isti”, in potem stokajo, kako gre vse narobe. Naj jo spomnimo, da so ravno levičarji na oblasti že kar nekaj let in so odgovorni za to, “kako je vse narobe”. Nato nadaljuje z ustrahovanjem: “In ne pozabit, desni pol bo šel na volišče in še kako zelo se bojim njihove zmage.” 

Foto: Twitter

Foto: Twitter

A. G.