Jutri pred Državnim zborom veliki družinski shod za zaščito otrok in družin

Foto: K.N.

V torek, 27. septembra 2022, bo ob 17. uri pred Državnim zborom potekal veliki družinski shod za zaščito otrok in družin v organizaciji koalicije “Za otroke gre” pod vodstvom Aleša Primca.

Državni zbor bo ta teden razpravljal o spornih spremembah Družinskega zakonika, ki kratijo temeljne človekove pravice otrok in smo jih državljanke in državljani z veliko večino zavrnili že na treh družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015. Novi družinski zakonik bi uzakonil tudi posvajanje otrok s strani homoseksualnih parov, čeprav ni nobenega znanstvenega konsenza o tem , li je takšna praksa za otroke škodljiva ali ni. Gre za igranje skrajno levih ideologov z usodami najranljivejših članov naše družbe.

Spomnimo, da je skrajna levica že pred leti napovedala politično teptanje volje ljudstva. Poslanka takratne SMC, danes pa predsednica mariborskega okrajnega sodišča Jasna Murgel, je leta 2015 v silnem razočaranju nad izidom referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi, ki so jo volivci prepričljivo zavrnili, na Facebooku napovedala menjavo ustavnih sodnikov in s tem politizacijo Ustavnega sodišča RS.

Jasna Murgel (vir STA)

Nekdanja poslanka SMC in sodnica Jasna Murgel, ki so jo zaradi njenih škandaloznih izjav o menjavi sodnikov kritizirali tudi “levi” pravniki. (Foto: STA)

Takrat je dejala, da se sicer zaveda, da ni kriva (za poraz na referendumu), in dodala, da bodo v stranki delali naprej. “Eno leto hitro mine. Vmes menjamo ustavne sodnike,” je Murglova poudarila in napovedala, da je bojevnica za dobro. “In imam še dosti pred seboj, še bodo zmage.”

Na vseh referendumih je za pravico otroka do mame in očeta glasovalo 1.085.275 ljudi. Zbrani državljanke in državljani bomo poslanke in poslance na shodu pozvali, naj spoštujejo temeljne človekove pravice in potrebe otrok, naravo ter voljo ljudstva izraženo na treh družinskih referendumih. Iz koalicije so sporočili, da je shod prijavljen skladno z zakonom. Za razliko od huliganskih izgredov petkovih politkolesarjev.

Andrej Žitnik