fbpx

Kadrovanje v zadnjem trenutku: Bivša žena na 2TDK, on ni sposoben danes pojasniti, ali se bo prijavil na razpis s tridnevnim rokom

Stojan Pelko (Foto: STA)

Za Stojana Pelka, šefa kabineta MZZ Cerarja, naj bi bil včeraj objavljen razpis za zaposlitev, je dopoldne završalo na omrežju Twitter. Razpis je precej unikaten, predvsem pa je rok prijave nanj le tri delovne dni!

Ampak, Stojan Pelko in ekipa za odnose z javnostmi ministrstva, ki je objavila ta skrajno problematičen razpis, v treh urah ni sposobna odgovoriti na nekaj naših nadvse preprostih vprašanj, v prvi vrsti seveda, ali se bo Pelko prijavil. Kot je razvidno iz priloženih vprašanj, smo Pelka, ki je bil v času Gregorja Golobiča zaposlen v stranki LDS, potem pa je ustanovil svoje podjetje Korupus, spraševali tudi, zakaj se ne vrne v podjetje, katerega edini lastnik je.

Odgovor MZZ: “Pozdravljeni, odgovore na spodnja vprašanja boste prejeli jutri tekom dneva. Lep pozdrav”

Res je Pelkov Korpus zadnje leto poslovno silno problematičen, kažejo javno dostopne evidence.

Čeprav gre za še eno “proračunsko gazelo”, ki je po podatkih iz Erarja doslej s proračunom zaslužila več kot 600 tisoč evrov.

Pelkova nekdanja soproga je povsem slučajno tudi Cerarjeva nekdanja strankarska svetovalka za odnose z javnostmi Nataša Pelko, ki se je nazadnje “proslavila,” ko je odšla v državno službo na 2TDK.

Andrej Žitnik