fbpx

Kaj se lahko Janković nauči od Ptujčanov?

Ptuj (foto: STA)

“Vprašanje, če bi ostali mediji poročali tudi o drugih vidikih migrantske krize, če ne bi bilo nove medijske hiše,” sta pomembnost konkurence na medijskem področju podprla Patricija Šulin ter Anže Logar.

Evropska pisarna evropske poslanke Patricije Šulin in ljubljanski odbor stranke SDS pod vodstvom poslanca državnega zbora Anžeta Logarja sta v nabito polni dvorani hotela Slon predstavila delo poslanca evropskega in nacionalnega parlamenta.

Ljubljana najmanj uspešna pri črpanju EU-sredstev, Ptuj najbolj
Patricija Šulin, ki je v evropskem parlamentu zadolžena za evropski proračun, je poleg dela evropskega poslanca predstavila tudi pomembnost učinkovitega črpanja evropskih sredstev za slovensko gospodarstvo in razvoj: “Skoraj ni občine v Sloveniji, ki ne bi česa zgradila iz evropskih sredstev. Najbolj uspešna je občina Ptuj, najslabša občina glede na prebivalca pa je Ljubljana.” Pomoč EU se izkaže za pomembno tudi pri naravnih nesrečah, saj smo za sanacijo škode zaradi žleda prejeli več kot 18 milijonov evrov, ter pri povrnitvi škode brezposelnim, npr. tistim iz Mure, ki so izgubili delo zaradi razmer na trgu.

Evropska poslanka Patricija Šulin je med 751 evropskimi poslanci po aktivnosti na 13. mestu glede na število vloženih deklaracij in prisotnost na sejah odborov.

Anže Logar: Vlada Mira Cerarja je izgubljena v prostoru in času
Poslanec Logar se je dotaknil migrantske krize, ki jo je aktualna vlada popolnoma podcenjevala. “Vlada je pripravila kontingenčni načrt za sprejem 560 prosilcev za azil, skozi Slovenijo pa je ta čas migriralo že več kot 150 tisoč migrantov.” V tem času so zamenjali tudi vse obveščevalce, ki imajo znanje za spremljanje te problematike. Vlada je odgovorna tudi za pohod omrežij na SDH in DUTB.

Evropska poslanka Patricija Šulin je 13. najuspešnejša poslanka v Evropskem parlamentu (Foto: Nova24tv)

Evropska poslanka Patricija Šulin je 13. najuspešnejša poslanka v Evropskem parlamentu. (Foto: Nova24tv)

Podprimo skupni medijski projekt in recimo PROTI zakonski zvezi dveh oseb
Proti nesposobnosti sedanje vlade boste državljani lahko odločali že 20. decembra na referendumu proti predlogu družinskega zakonika, ki zagovarja zakonsko zvezo dveh oseb,” je izredno pomembnost referenduma poudaril Logar.

Tako Šulinova kot Logar sta poudarila pomen vzpostavitve novega medijskega projekta, ki razširja obzorja obveščenosti, saj le konkurenca na medijskem področju predstavlja pravi odgovor. “Vprašanje, če bi ostali mediji poročali tudi o drugih vidikih migrantske krize, če ne bi bilo nove medijske hiše,” sta še zaključila Šulinova in Logar, ki sta z nabavo delnic podprla zagon medijskega projekta.

M. P.