fbpx

Kaj sta Gregor Golobič in Aleksander Čeferin počela trem poslancem?

Šef UEFA Aleksander Čeferin se je postavil ob bok rušitelju vlade Gregorju Golobiču.(Foto: STA)

Poraja se vprašanje, kaj sta od poslancev SMC hotela propadli politik Gregor Golobič, ki velja za enega glavnih operativcev globoke države, in šef UEFA Aleksander Čeferin? Po naših zanesljivih informacijah blizu poslancem Janji Slugi, Branislavu Rajiću in Igorju Zorčiču, predsedniku državnega zbora, sta jih klicala kar oba.

Več kot očitno je, da je šlo v tem konkretnem primeru za hudo neprijetno komunikacijo, saj o njej namreč ne upajo govoriti. Iz tega razloga smo se odločili, da na vse tri naslovimo ista novinarska vprašanja, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju.

 

Vprašanja Slugi, Rajiću in Zorčiču, ki na pojasnila še čakajo

Spoštovani,

danes do 14. ure prosimo za pojasnila na naslednja vprašanja:
– Kdaj ste nazadnje govorili z Gregorjem Golobičem?
– Ste klicali vi njega ali on vas?
– Kaj je bila tema pogovora?
– Kdaj vas je Gregor Golobič nazadnje kontaktiral in na kak komunikacijski način?
– Kdaj ste nazadnje govorili z Aleksandrom Čeferinom?
– Ste klicali vi njega ali on vas?
– Kaj je bila tema pogovora?
– Kdaj vas je Aleksander Čeferin nazadnje kontaktiral in na kak komunikacijski način?

Ko odgovore prejmemo, jih objavimo naknadno.

 

Gregor Golobič velja za z oblastjo najbolj obsedenega slovenskega politika. Poročali smo že, da je na vrhuncu politične moči, ko je vlado vodila sedaj že propadla LDS, nadzoroval gospodarstvo, še raje pa slovenske medije, ki jih je obvladoval s tokom oglaševalskega denarja iz monopolnih državnih podjetij. Pri tem pa je zanimiv podatek, da ta kljub brutalnim posegom v medije, s strani Društva novinarjev Slovenije, novinarjev ter urednikov nikdar ni bil obtožen vmešavanja v uredniško politiko in poskusom političnega podrejanja. Na Golobičeve predrzne posege so opozarjali le redki.

Golobičev oproda naj bi bil Bogdan Biščak, ki velja za ideologa ekstremne leve politike. Po izobrazbi pravnik, v preteklosti pa sekretar stranke Zares. Biščak deluje na nekoliko nižjem nivoju, on naj bi bil tudi zadolžen za komunikacijo z Jožetom P. Damijanom, za mandatarstvo katerega nabirajo glasove Marjan Šarec (LMŠ), Tanja Fajon (SD), Alenka Bratušek (SAB) in Luka Mesec (Levica).

Sara Kovač