Kako razsipni so naši kandidati za predsednika ali predsednico in kdo jim “nosi” denar

Izvedba letošnjih volitev predsednika republike bo po ocenah Državne volilne komisije stala 5,1 milijona evrov, kar je nekoliko manj kot pred petimi leti. Določene stroške pa imajo s kandidaturo tudi kandidati za predsednika. Koliko bodo zapravili za svojo predsedniško kampanjo in kdo je njihov glavni vir? Medtem ko večina trdi, da bodo zelo racionalni pri porabi, so nekateri upali razkriti tudi številke. 

Državna volilna komisija sredstva v višini 5,1 milijona evrov načrtuje za izvedbo obeh morebitnih krogov. Ob tem je pomemben tudi podatek, da so organizatorji volilne kampanje na predsedniških volitvah upravičeni do delnega povračila stroškov kampanje. A le za tiste kandidate, ki so na volitvah dobili najmanj deset odstotkov glasov. Vsi ostali bodo stroške morali pokriti sami.

Predsedniške kandidate smo tako vprašali, koliko denarja ocenjujejo, da bodo porabili za predvolilno kampanjo in kako jo financirajo – kdo so njihovi viri. Odgovori so bili zelo različni, tako po vsebini kot tudi dolžini. Od stavkov do sestavkov. A številke sta razkrila le dva kandidata.

Suzana Lara Krause, kandidatka za predsednico Republike Slovenije (Foto: Nova24TV)

1. Suzana Lara Krause (SLS)
V taboru kandidatke Suzane Lare Krause so bili najbolj redkobesedni. Zelo na kratko so zapisali le, da bo za kampanjo, ki jo financira Slovenska ljudska stranka, porabljena zmerna vsota.

Foto: Angelca Likovič (Foto: 24kul.si)

2. Angelca Likovič (Za otroke!)
Tudi Angelca Likovič je bila kratka in jedrnata, a je razkrila številko, koliko denarja nameravajo nameniti za kampanjo. “Kaže, da bomo volilno kampanjo izpeljali v okviru predvidenih 15 tisoč evrov.” Njena kampanja se financira s sredstvi stranke Glas za otroke in družine, pa tudi s posojili članov stranke.

Maja Makovec Brenčič (Foto: Nova24TV)

3. Maja Makovec Brenčič (SMC)
Edina, ki na vprašanja ni uspela odgovoriti pravočasno. Sporočili so nam sicer, da so odgovori v pripravi, a jih žal še nismo prejeli.

Koprski župan Boris Popovič (Foto: STA)

4. Boris Popovič (Slovenija za vedno)
Namesto, da bi razkril, koliko denarja bodo zapravili za kampanjo, se je Popovič raje izgovarjal na sokandidate. “V primerjavi z ostalimi kandidati je naša predvolilna kampanja bolj skromna. Natančne ocene trenutno še nimamo, bomo pa pri porabi sredstev delovali konzervativno,” so zapisali v odgovoru in pojasnili še, da sredstva za kampanjo donirajo simpatizerji stranke Slovenija za vedno.

Andrej Šiško (foto: Twitter)

5. Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija)
Šiško je bil drugi, ki je govoril o konkretnih številkah. Ocenjuje, da bodo stroški znašali med štiri in pet tisoč evrov, največji vir pa predstavljajo sredstva Zedinjene Slovenije, “ostalo pa prispevki – pojezda – ljudi, ki nas podpirajo”.

6. Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca)
“Točni znesek stroškov bo znan ob koncu kampanje, gledamo pa na to, da smo čim bolj racionalni. Namesto plakatov in drugih promocijskih materialov smo najeli 12 let star avtobus, ga polepili in to nam predstavlja tako plakat na kolesih kot tudi potujoči štab,” pa je o svojih stroških zapisal Šarec. Koliko znaša najem avtobusa nismo izvedeli, verjetno pa tudi gorivo ni zastonj.

Kampanja se financira iz stranke Liste Marjana Šarca, ki je financirana iz proračuna. “Če bo potrebno, bo kandidat dodal tudi iz lastnih sredstev,” zagotavljajo v njegovem taboru.

Še avgusta letos je Šarec sicer dejal: “Predsedniško kampanjo vodimo neodvisno, organizator kampanje bo Lista Marjana Šarca in financiranje bo potekalo z lastnimi sredstvi, oziroma morebitnimi prispevki fizičnih oseb (čeprav upam, da jih niti ne bomo potrebovali).”

Borut Pahor (Foto: STA)

7. Borut Pahor (neodvisni kandidat s podporo SD)
Tudi pri Pahorju o končnem znesku niso želeli govoriti, a načrtujejo, da ne bodo porabili več, kot so v kampanji pred petimi leti. “Celotno volilno kampanjo nameravamo izpeljati z minimalnimi finančnimi sredstvi, saj sta bistvena predvsem sporočilo in ideja. Finančna sredstva zbiramo z donacijami fizičnih oseb, tako in v obsegu, kot to določa zakonodaja.”

Glede na podatke iz leta 2012 je bilo sicer za Pahorjevo kampanjo porabljenih nekaj manj kot 53 tisoč evrov. Takrat je bil aktualni predsednik upravičen do povračila vseh stroškov – na osnovi števila glasov.

“Bistveno vodilo kampanje bo ob spoštovanju medsebojnih razlik vzpodbujati in graditi vse, kar nas povezuje in ne ločuje, vse, kar nas plemeniti in navdihuje kot skupnost, v kateri SKUPAJ lahko dosežemo več. Zato je kampanja zasnovana na neposrednem pogovoru in osebnem stiku z ljudmi, in sicer na način, ki zahteva čim nižje finančne stroške in čim več neposrednega stika z ljudmi,” so še zapisali v Pahorjevem taboru.

Ljudmila Novak (Foto: STAfoto)

8. Ljudmila Novak (NSi)
“Skupne stroške v tem trenutku težko ocenimo,” pa so podobno kot pri Suzani Lari Krause odgovorili tudi pri Ljudmili Novak. Kampanjo Novakova sicer financira izključno s sredstvi stranke in nekaj s prispevki fizičnih oseb.

Romana Tomc (Foto: osebni arhiv Romane Tomc)

9. Romana Tomc (SDS)
Bolj izčrpni v odgovoru so bili v taboru kandidatke Romane Tomc, kjer so konkretno navedli, kako bodo poskrbeli, da bodo stroški kampanje čim nižji. “Romana Tomc je kandidatka, ki razume potrebe in želje državljank in državljanov, zato bo predvolilna kampanja predvsem vsebinska, finančno preudarna, s poudarkom na družbenih omrežjih in ostalih možnostih neposrednega nagovarjanja volivk in volivcev. Ob tem bomo v omejenem obsegu uporabili tudi klasične pristope, kot sta oglaševanje in plakatiranje.”

Poudarili so tudi, da bodo volivkam in volivcem poskušali približati ključno sporočilo, ki ga zagovarja kandidatka. To je: Spoštujmo drug drugega in sodelujmo za skupno vizijo, za boljšo prihodnost vseh nas in za uspešen razvoj Slovenije.

Kampanja se financira iz finančnih virov stranke in s pomočjo donacij posameznikov.

B. V.

 • Valter BraniSlav

  Za casa našega največjega sinu marsala Josipa Broza Tita se za volitve ni zapravljali denarja.
  Močno pogrešam najboljšega prijatelja MLADINE študentov, otrok in ubogih STARCKOV…dragi Broz, bil si izjemen človek in dobrotnik svojega naroda tako da bos večno živel v naših srcih

  • dr Janez Sveti

   Mislim, da v srcih potomcev stotisočih, ki ležijo po jamah bivše Jugoslavije ni tako priljubljen.
   DR Janez Sveti Jing-Jang

   • Anton

    dr. JANEZ SVETI ZA PREDSEDNIKA.

    • karpelec

     Moramo ga pretipat, v keteri malhi nosi cekine.

    • dr Janez Sveti

     Hvala, ampak NE hvala :)
     Nikoli nisem imel želje, da bi lagal ljudem in igral nekoga, ki bi jim bil všeč. Ne čutim nobene želje po vladanju ampak globoko željo, da bom v svojem življenju storil nekaj, kar bi spremenilo realnost na bolje veliko ljudem.
     Upam, da mi bo Vesolje-Stvarstvo-Bog (kakorkoli to imenujemo), izpolnil to mojo željo.
     Vmes se pa lahko zafrkavam!
     DR Janez Sveti vesoljc

  • MEFISTO

   V njegovem času, ki se ga trudimo pozabiti, ni bilo volitev predsednika gnile SFRJ.

  • KIKI

   Če si pa ravno včeraj trdil, da je bil Titek pedofil! in še mene si “not namočil”?
   Odloči se vendar že enkrat! Za vedno!

 • Franjo Trojner

  Predsedniške volitve, v malce čudni luči.
  Pred petindvajsetimi leti, leta 1992 je bil v Jurovskem Dolu pri Lenartu v še vedno neraziskanem atentatu umorjen predsedniški kandidat Ivan Kramberger, posebnež in dobrotnik iz Negove. V svojih vedno zanimivih govorih je govoril v prid malega človeka in udrihal po drektorjih in komunistih. O Kučanu je javno povedal naslednje: “Kučana visoko spoštujem, on je velik človek. Če bom predsednik, mu bom naredil še večji spomenik, kot ga ima Kardelj, ker si ga zasluži. Volivce pa opozarjam, ne volite ga, ker je komunist. V ozadju so komunisti. To je nevarnost. Kramberger komunistov ne mara. On spoštuje Cerkev, vero, Boga, komunisti pa tega ne spoštujejo. Samo to je razlika,” je Kramberger izjavil v intervjuju za Val202. Ko gledam danes 25 let nazaj in si v spomin prikličem tedanje shode in govore našega Iveka vidim, da je imel v mnogočem prav, kar potrjujeje tudi dejstvo, da so bili prav vsi naši dosedanji predsedniki države sami komunisti. Ivek je že vedel o čem je govoril in tudi uresničile so se njegove besede, napovedi. Na sedanjih volitvah za predsednika države se 25 let pozneje ponavlja ista zgodba! Ponovno ljudje iz mračne totalitarne komunistične preteklosti, ponovno s položaja moči in poznanstev, ki se jim rep vleče globoko v totalitarne čase, z svojim vplivom preko njim servilnim medijev nagovarjajo javnost in tako, kot leta 1992 znatno vpivajo na rezultat predsedniških volitev. Zato so te predsedniške volitve zame, tako, kot tiste leta 1992 in vse prej in vse kasnejše nepoštene, nedemokratične, nesvobodne in neligitimne, ker so komunisti na oblasti naredili prav vse, da na volitvah narod ne more zamenjati oblasti. Sam bom kljub vsemu odšel na volitve in se s tem dejanjem priklonil demokraciji in našemu Iveku, dobrotniku z Negove, ki je bil prijatelj malega človeka in nasprotnik komunizma. Glasoval bom za ga. Romano Tomc iz stranke SDS, ker je poštena, načelna, pravična, izobražena in omikana prijateljica vseh, ki dobro mislijo in delajo in prav tako, kot naš Ivek velika nasprotnica komunizma! Naj se vsak volilec sam pri sebi vpraša, ali po vseh teh letih naše samostojnosti in življenjilu v baje demokratični državi vpeti v EU in zvezo NATO ni že dozorel čas, da komuniste vržemo iz prestola in jih odložimo na smetišče zgodovine kamor tudi sodijo.

 • Krtača 20

  A Tomčeva tud ni povedala zneska?

  • KIKI

   Po moje ni omembe vreden in ker nisi nič prispevala, bi bilo lepo, da utihneš!

  • Janez

   Če napišeš,koliko si ti Znucana Krtača prispevala gospej Romani,bom pa še jaz napisal ,koliko sem jaz prispeval.

 • RATATA

  Rezultat odgovorov na vprašanja o višini stroškov za volilno kampanjo je približno tak, kot je bil na tekmi Maribor : Liverpool.

 • Franjo Trojner

  Kučan močno udaril po Pahorju. Te pa komunistom v naši državi res kuzla v rit skače, da se žerejo že med seboj. Toti tovariš Kučan še danes ni prebolel, da ne more biti na funkciji predsednika države do svoje smrti, zato si je omilslil vlogo predsednika v senci.Vem, da je članstvo v njegovi stranki SD zamrzno, kak pa je z članstvom v KPJ?

  • dr Janez Sveti

   Kučan ve, da sta Pahor in SDS ekipa.
   DR Janez Sveti lisjak

   • Olga

    Haha! Vem, da je provokacija!

    • dr Janez Sveti

     Olga sprosti se. Politika ni življenje.
     DR Janez Sveti vesoljc

  • Olga

   To je bolj predstava za javnost! Pahor je zanesljiv, saj je “našim” s pranjem denarja ti dokazal! Mafija zaupa tistim, ki so z njimi v zločinu! Pranje terorističnega denarja je bi tak zločin proti slovenskemu narodu! Pahor je levičar!

  • KIKI

   Res je, zdaj se žrejo že med seboj, drug drugega in še sami sebe !

 • Antonius

  Nesposobnim na NOVI v
  potuho, VERZIFIKATORJU
  pa še vedno v pomoč!
  ————————————-

  VERZIFIKATOR

  Marjan Volivčnik

  MARKO IN ŠAREC

  Marko kraljevič iz ljudske pesmi,
  tisti, ki prav dobro ga poznajo,
  ki na gusle zaigrati znajo,
  se ustavi ob vodnjaku – česmi.

  Rad dal piti svojemu bi konju,
  šarcu, favoritu, ki ga jaha,
  s čigar hrbta vsem podložnim maha,
  se na daleč prepozna po vonju.

  Pije šarec, se greben mu dviga,
  da pristopi ljudstva truma cela,
  vse bolj se pomemben šarec dela,
  hrza, trza z glavo, z repom miga.

  Šarca kraljevič favorizira,
  ga podanikom izjemno hvali,
  češ, ste dolgo takšnega čakali,
  takšnega, norčije ki razdira.

  Dal za šarca Marko bi kraljestvo,
  dal bi zanj kraljično sebi drago,
  da le videl šarčevo bi zmago,
  šarca da sprejelo bi občestvo.

  Kar iz trume ljudske eden vpraša,
  kje da Marko bil je šarca staknil,
  koliko za konja je primaknil,
  pasma namreč ni domača, naša.

  Zmede Marka to vprašanje vidno,
  jezik se zapleta mu in lomi,
  zdaj še sam o šarcu konju dvomi,
  ali kupil pasmo je solidno.

  Šarec sam ne spomni se porekla,
  hrzne le, z rameni še pomiga,
  češ kaj mene to vse skupaj briga,
  kje s kobilo sva po polju tekla.

  Marko takšno zdaj rešitev stakne,
  šarca se mu urno je znebiti,
  severnim ga bratom podariti,
  Kranjcem ga za zlat denar podtakne.

 • dr Janez Sveti

  Torej, če sklepamo logično!
  Si lep, dokaj razgledan, dobro lažeš, ti morala nič ne pomeni in imaš pet milijonov €?
  Imaš 99%možnosti, da čez 4 leta postaneš predsednik Slovenije in se zapišeš v zgodovino!
  DR Janez Sveti vodja štaba

  • Anton

   ok kaj od naštetega predstavlja Pahor? Ok priznati moram, da je lep (govorim o “embalaži”), da dobro laže,tu se strinjam deloma, dobro pač ne , ker bi v nasprotnem me že prepričal v svoje “vrline”, v slednje da pa je razgledan?, no ja

   sarkazem press

  • karpelec

   …pa moraš biti iz pravega štabnega gnezda.

   • dr Janez Sveti

    Če imaš 5 milijončkov za volitve lastnega denarja, se vsi obečejio v tvoje barve.
    DR Janez Sveti kalkulator

 • bubamara

  Čas je, da dobimo prvo predsednico. Ki je ne samo lepa, ampak tudi zelo pametna.

  • Coeus

   In katera bi to lahko bila? A sem morda spregledal kaksno kandidatko?

   • KIKI

    Seveda si jo spregledal: lepo Bulčevo! A je ni na kandidatni listi?
    Škoda! Z njo bi lahko šli v pekel kar peš po žerjavici, tako pa nam
    stric Kučan pripravlja “prijetno” presenečenje….Bog nam pomagaj!

    • Coeus

     Tudi ni po mojem okusu… zal :)

   • Anton

    Štefka kučan?

    • Coeus

     Ni ravno moj ideal lepote in pameti… ampak vsakemu svoje ;)

   • Zgornji

    Videl sem eno, ampak se je pa Žal tudi hinavsko skrivala za Pahorjevimi napakami nesposobnosti !!! ! !!! Torej – jo Ni !!! Žal.

 • Kučko pod pručko

  Gre za uničenje ali obstoj Slovenije

  Predsedniška bitka za nov petletni mandat v palači predsednika RS se v bistvu odvija popolnoma enako kot vse ostale volitve in referendumi. Tu ne gre za to, ali je Pahor boljši od Šarca, Novakove, Tomčeve in ostalih, temveč je pred nami spet spopad med dvema popolnoma diametralnima političnima stranema. Tista, ki bo zmagala, bo Slovenijo vodila v uničenje ali napredek.

  Medtem ko imamo na eni strani opcijo, ki jo trdno obvladuje partija oziroma murgelska udbomafija in ki dokazano deluje protislovensko, se ji po robu postavlja edina kandidatka, ki se bori za demokratično Slovenijo po vzoru uspešnih zahodnoevropskih držav. Tu ne gre za spopad med Kučanom in Janšo, ampak za to, ali bomo živeli slabše ali bolje. Ali bomo še naprej drveli v prepad, ali pa se bo krivulja razvoja države obrnila navzgor.

  Ali preprosteje, gre za uničenje ali obstoj Slovenije. Vsak domoljubni in razumni Slovenec ve, koga bo volil. Edina kandidatka, ki nam zagotavlja lepšo prihodnost, je Romana Tomc!!!

 • Stajerka

  34 podpisnikov je bila uvertura oz. tepih lastnemu šefu/idolu……pa se je začelo…..

  Kučan znova ostro nad Pahorja

  Pahor je za medije ocenil, da je ironično, da z levega pola sliši kritike na račun sodelovanja z desnico in obratno. A negativno kampanjo je pričakoval: “Približno tako je bilo tudi pred petimi leti, ko je imel tudi nekdanji predsednik Kučan neko stališče tik pred zaključkom kampanje. To so legitimne stvari,” je dejal in izpostavil pomen podpore običajnih ljudi.

  Več na: http://www.zurnal24.si/slovenija/kucan-znova-ostro-nad-pahorja-298800http://www.zurnal24.si

 • Stajerka

  no….to pa je žebljico na glavico……

  Tovrstni napadi Milana Kučana na Boruta Pahorja zgolj potrjujejo, da se Kučan nikoli ni mogel vživeti v sposobno vlogo bivšega predsednika republike, ampak ostaja na ravni – zdaj že ostarelega – 76-letnega politikanta in spletkarja po ljubljanskih lokalih, večkrat vedno bolj tečnega, nesramnega, željnega oblasti, ugleda in tudi finančnih privilegijev. Poleg tega dokazujejo, da Kučan sovraži Pahorja še bolj kot Janšo. Slednjega namreč potrebuje, saj je Janez Janša dejansko edini Kučanov politični program.

  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=23056

 • Coeus

  Naj malo povprasajo kandidate, kako gledajo na imikanje prvorazrednega Janse vrocitvi posiljke ze pol leta, ko bi jo vsak drugorazredni (navadni drzavljan) ze zdavnaj dobil.

  Predvsem pa me zanima kako Romana, kot potencialna
  predsednica drzave gleda na to? Pa boste hitro videli kako bo zacela
  jeclati in se izmikati :)

  • tohuvabohu

   Spet se praskaš, kjer te ne srbi, govedo zarukano.

   • Coeus

    Zakaj se ti, ekstremni komunist, sploh oglasas? Da ti je Jansev rezim opral tistih par celic, ki jih premores, tako ali tako vsi vemo in resnicno ni potrebe po stalnem dokazovanju ;)

    • tohuvabohu

     Sem ti že razložil, da je izraz “ekstremni komunist” butast pleonazem. A ti rabiš dopolnilno razlago, počasne?

     • Coeus

      Zate je to seveda bustast pleonazem, ker niti ne razumes kaj pleonazem je. Ravno tako ne razumes, kaj je komunizem se manj pa kaj je ekstremno.

      Si pa ekstremno neumen ekstremni komunist… kar je pa dejansko pleonazem. Ker ekstremni komunisti ste po definiciji neumni in se to ekstremno…. ampak ker si tako ekstremno neumen, ne bo skode ce to podvojimo ali potrojimo :D

  • Janez

   Brigaj se zase kurva rdeča,pa pusti Janeza pri miru.Ko pride čas (po državnozborskih volitvah) boš dobil svojo porcijo.

   • Coeus

    A bejzi, resno? A zato, ker je Janez “nas”?

    A ste res skoraj vsi, ekstremni komunisti, ki se prodajate kot desnicarji, primitivci? Ali si si samo spremenil ime, tohuvabohu? :D

 • Stajerka

  no…..KDO trdi, da Lublana ni Balkan v malem??

  Brutalno: turisti pridejo v Beograd, da posiljujejo pse

  Objavljeno: 17.10.2017 18:30Posodobljeno: 17.10.2017 18:30
  Avtor: B. S.
  V bordelih plačujejo, da se izživljajo nad živalmi.
  http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/brutalno-turisti-pridejo-v-beograd-da-posiljujejo-pse

 • Za Slovenijo

  Šarec naj ne pametuje preveč. Mene res zanima odkod mu denar!

  • Olga

   Od Murgleoneja…? Mar ni jasno? “Dvanajst let star avtobus”??? Že stroški za nafto si velikanski! Pa plakati…

  • Zgornji

   Mene je pa sinoči razočaral , ker neve kaj bi z pedri naredil.

 • Olga

  “Nodvisni” kandidat s “podporo” SD, Pahor!?? Haha! “Podporo” si je prislužil s pranjem terorističnega denarja, ker “ni vedel” nič?

  • janko

   Kar njega še volite, slovenceljni, ja. Pa vam bo zapravil še več ozemlja in morja Slovenije. Povsem enako bo storil KDORKOLI TALEVI PREDSEDNIK!! TO imejte na umu, bebci !!!!

   • Olga

    ???

    • janko

     Nisem mislil tebe, Olga (pred tabo dam kapo dol), ampak večino volilcev!

  • Zgornji

   JA, HINAVSTVO IN SPRENEVEDANJE BREZ MEJA !!! ! !!!

 • RdečaZvezda

  Zakaj Janša ne prevzame pošte od aprila? kako je to možno? če tebi prinese nekdo samo pildek iz davčne, bo vročeno samo po sebi čez nekaj dni. Da človek pošte ne dvigne, pove se. Vsaj pošto bi lahko dvigoval.

  • milanček

   V slaščičarno zvezda naj mu dostavijo, tam s kućanom žreta na tone kremšnit, Janši ne škodi, kućana pa zvija, da pol dela same neumnosti, v avto se vsede na sopotnikovo stran in išče volan! Ni čudno, da se ga doma štefa nabuta , da je vsa zaripla v glavo!

  • pupa

   Alora bi rekla, da imamo za en drek sodstvo in vročilno službo, če mu niso v pol leta sposobni vročiti enega pisma. JJ ni klošar, da ne vedo kje je zaposlen in kje stanuje. Sodstvo, ki se dela na tak način norca iz državljanov si ne zasluži imena sodstvo. Norčujejo pa se predvsem iz ljudi kot si ti, ki naseda sodnim floskulam.

 • Frane Žižnik

  Najskromnejša, najbolj preudarna, najbolj optimizirana je seveda Romana S.D.S. Tomc.
  Ne le da ima praktično »mama« frizuro, s katero se lahko maksimalno posveti narodu. Na sliki pije espresso, kratko kavico za tiste, ki delajo in nimajo časa za »dolgi latte macchiato« in podobne levičarske oslarije.
  Hole in one!

 • milanček

  Ja šarćek, ne bo se ti godilo luštno, če boš razočaral ta malga komunista, po rasti seveda!

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI! KRIMINALCI,PEDOFILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Frane Žižnik

   A ti vse, kar ti tvoji drobceni možgančki ustvarijo tudi napišeš?
   Kakšna je povezava med komunisti, kriminalci in pedofili, da so v istem (rahlo jeznem) stavku?
   Elaborate, please.

   • Anja Kovacic

    POVEZAVA??? Komunisti SO kriminalci in pedofili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Coeus

     Torej je Jansa komunist (ok, on dejansko je komunist in to taki… ekstremne sorte)… ampak da so tudi duhovniki? Tega pa cerkev ne bo prevec vesela :D

     • sornik

      Tudi cerkev ima, cel bataljon priliznjencev komunistom, pač po siruacijah, ki se jim kažejo sproti.

    • Hun

     jutr bos pa svoje otroke duhovniku pelala pozegnat

    • Zgornji

     AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • Zgornji

   NO, MORDA PREKLETI ŠE NISO , SO PA ZELO BLIZU PREKLETSTVA . AMENNN.

 • karpelec

  Bonsai je jezen, ker ja stavil na napačnega konjička; morda pa v golaževem loncu pripravlja drugi veliki pok, ki bi ga že končno enkrat moral doživeti sam.

 • garfi

  okoreli komunajzli, ki jih šlata Matilda in KurĆan napadajo Borata Poharja-barbiko
  hočejo nove obraze, le kdo bi to bil
  leviĆarji sd so na “anketah” že pred edino resno Slovensko Stranko SDS
  kmalu bodo njihovo nsi postavili v ospredje

  • Frane Žižnik

   “diktatorsko” si narobe napisal.
   Pravilno je pred edino diktatorsko Slovensko Stranko SDS

   • garfi

    leviĆar nabavi si očala in spokaj

    • Frane Žižnik

     Umiri se.

     • garfi

      te bom umiril

     • Frane Žižnik

      Težko.

     • garfi

      po ksihtu sodeč si težak levuhar

   • Olga

    Oficir JLA, go home to Beograjski pašaluk!

    • Frane Žižnik

     Oficir JLA? To ti kar tako malo na pamet, a ne? Lepo.

   • Kapodistrias

    Blagor ubogim na umu…

 • Frane Žižnik

  Angelca Likovič bo stran vrgla 15.000 evrov za 2% glasov.
  Če bi ji bilo toliko “za otroke” bi ta denar lahko nakazala v dobrodelne namene.
  Ampak, ker je klasični patološki narcisoid tega ne bo storila.

  • Kapodistrias

   Le od kod se je vzel ta duhamorni intelektualni pritlikavec? Oziroma bolje: kdo ga financira, da dreka po tem portalu?

   • Frane Žižnik

    Soros me financira! Aahahaha!! Keten.

  • Zgornji

   To je delno tudi res, … ampak, … iz česa pa naj bi potem financirala to svojo reklamacijo ??

 • Janez

  TEGA KAMNIŠKEGA
  “KLOVNA” “SERPENTINŠKAA=ŠARCA”
  JE
  TREBA – KAR TRDO JAVNO – PRIJETAI !
  V
  PRIMERU TE NJEGOVE KAMPANJE

  – ZA PREDSEDNIKA R. SLO – GRE ZA RESNO -NAS RESNE LJUDI REDSTAVNIŠKO – FUNKCIJO !

  – GRE ZA RESNO STVAR – NE PA ZA NJEGOVE – IGRALSKE PRIMITIVNE ŠTOSE !
  Ne
  MORE
  BITI HKRATI – PREDSTAVNIK
  DVEH
  STRANI !
  1. Ex KP, ZK MANJŠEGA “POLITIKA” Z ROBA BARJA – KI NAŠE R. SLO – NITI NE MARA !
  In
  – PREDSTAVNIK – NAS RKC VERNIH SLOVENCEV !
  Sta
  TOTALITARNI
  – STALINSKI KOMUNIZEM IN
  – POZITIVNO RKC KRŠČANSTVO
  – ABSOLUTNO NEZDRUŽLJIVA – če tega ne ve – NAJ PRAVI ČAS ODSTOPI ! L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  POKLICNI IGRALCI
  SO
  ZNAČAJSKO, OSEBNOSTNO – ZELO ” OKVARJENI” LJUDJE !
  To
  SMO LAHKO VIDELI TUDI V PRIMERU “LGBT” G. TIČA. Bedna smrt. L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  ZAUPANJE V PREVRTLJIVE – ” IGRALCE” – JE – O D V E Č.
  “PREVRTLJIVOST” IMAJO – RAZEN REDKIH- V OSNOVI SVOJE OSEBE.

 • Olga

  Dol z murglskimi kukavičjimi jajci, s Pahorjem vred! Volimo desno predsednico! Romana Tomc in Angelca Likovič!

  • Zgornji

   Aja . No, pa tudi ti dve sta žal Napačni : Na soočenju je Romana je svoje nesposobnosti/napake skrivala za Pahorjevimi Nesposobnostmi/Napakami, Angelca pa tudi več neve zakaj se je sploh inkarnirala, ker neve da so otroci dandanašnjih pokvarjenih ljudi večinoma spočeti iz zlobne pohote, namesto iz Ljubezni !!! ! !!!

 • goldhorn

  Kampanja se financira iz stranke Liste Marjana Šarca, ki je financirana iz proračuna.
  —————-
  Izvenparlamentarne stranke financiramo iz proračuna?

 • Olga

  Levakom, z Ljudmilo Murglsko, nosijo denar oaze z udbaškim in pralniškim terorističnim in mafijskim denarjem! Zato volimo desnico! Desno predsednico države!

  • Zgornji

   Koga torej ponujaš ?

 • RATATA

  Bitka med pahorjatom in serpentinarjem v drugem krogu sploh ne bo zanimiva.

 • Janez

  Na
  SHODU “PAHOR – SKUPAJ”
  SEM
  POVEDAL ISTO – KOT PIŠEM TUKAJ !

  1.
  SODSTVO
  REHABILITACIJE ŽRTEV KOMUNIZMA V SRBIJI – PO PODATKIH GE. VERE MEJAK.

  2.
  ŠOLSTVO – POUK ZGODOVINE !
  Pouk marxistične, komunistične zgodovine -JE VSAJ – NEREALNO !

  – MALO,
  – NIČ NE

  – ZVE – MLADINA V ŠOLAH O GROZLJIVIH ZLOČINIH VKP B BOLJŠEVIKOV V RUSIJI ITD.,

  – ŠPANIJA: STALINOVEGA, NKVD -R O P A 510
  TON ZLATA, ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA !
  O
  TEM NE ZVE – V R. SLO – ŠOLAJOČA SE MLADINA. – N I Č !

  – TUDI “PRAVLJICO” O “MARŠALU TITU” – ŠE KAR PAPAGAJSKO PONAVLJAJO.
  ČEŠ – BIL JE Jžek Broz, šlosar iz Kumrovca.
  KAR SEVEDA – NI RES. !
  A šolajočo se mladino – še leta 2017 “pumpajo Z JOŽEKOM IZ KUMROVCA.

  3.
  OMENIL SEM TUDI SRAMOTNO POTLAČENJE
  EX
  KOMUNISTIČNIH FABRIŠKIH DELAVCEV – V REVŠČINO PENZIJ 400, 500 €.

  VSI
  TAM NAVZOČI
  SD – POTRČ, PAHOR, KARL. E. ITD. – SO BILI ZELO SLABE VOLJE. TOČNO TO. L.R. J. KOMENDA

 • Pimpekpepek

  Vse skupaj je nesmisel, da se tukaj prepirate, novi predsednik Slovenije bo 100%iz vrst levice, pa boste jansevci po izgubljenem referendumu se enkrat izgubili. Pravijo, da gre vtretje rado kar pomeni tudi poraz na parlamentarnih. Nic cudnega, ce imate predsenika, ki ne sprejema poste….heheeeee

  • janezivan

   sem prepričan da ne bo drugega kroga…SDS pa želim več sreče prihodnjič…

 • Zgornji

  HINAAAAAAAVCI POKVARJENI POTRATNI – RAZEN ANDREJA VSI ZAPRAVLJAJO VEČ, ENI PA SI SPLOH NE UPAJO RAZKRITI KOLIKO ZAPRAVIJO ZA TA REKLAMIRANJA !!! ! !!!

 • Pesjan

  Brenčičeva je šparala denar od dodatka za stalno pripravljenost….

 • janezivan

  dokaz kako so odkriti pri SDS, njihova kandidatka pa skriva podatke o znesku…

 • Matjaž Hribar

  Marjan bo vse povozil..če ne na predsedniških pa na parlamentarnih volitvah.