fbpx

“Kako rečemo, ko Islamisti homoseksualca vržejo s strehe? ‘Šarec jump’ ali ‘Skočil je Šarca'” – Poglejte, kako se Slovenija zaradi histeričnih izpadov in bistroumnih nasvetov norčuje iz svojega predsednika vlade

Karikatura, ki se je dan po Šarčevih izpadih pojavila na Twitterju, je požela salve smeha. Foto: Twitter.

Komedijant Marjan Šarec je ponovno hit na spletu; posnetki in citirane besede njegovih dveh sobotnih govorov, najprej na odprtju sejma Agre v Gornji Radgoni in nato na poletnem kongresu njegove stranke LMŠ, bodo Slovenkam in Slovencem še dolgo ostale v spominu. Problem je zgolj v tem, ker je Šarec, ki je nekoč igral vlogo kmeta Serpentinška na Radiu Ga Ga, vmes čisto zares, pa čeprav s pičlimi 13 odstotki, postal predsednik slovenske vlade. Ker opravlja državniško funkcijo, se marsikomu zdi manj smešno, ko brez občutka obračunava s političnimi nasprotniki, si jemlje pravico ukazovati, kdo sme in kdo ne sme kritizirati delo njegove vlade ter na kakšen način se kdo sploh sme vrniti v politiko. Ni več tako smešno, ko na kongresu lastne stranke kriči in udarja po mizi kot kumunistični diktator in se hvali, koliko dobrega je že naredil za Slovenijo, ljudje pa mu ob tem navdušeno ploskajo.

No, njegov nasvet slovenskim državljanom, naj skočijo tudi v bazen brez vode, pa je že skrajno nevaren. Na Twitterju se bojijo, da bi ga kdo vzel resno, ob tem pa se sprašujejo, če niso, glede na dejanja v zadnjem letu dni, kar vsi koalicijski partnerji skočili na glavo – v bazen brez vode.

Zdi pa se, da je Slovenkam in Slovencem še ostal kanček humorja, ko je govora o vse bolj strašljivo histeričnem predsedniku vlade Marjanu Šarcu – socialna omrežja, kot so Facebook, Twitter in Instagram, so polna karikatur, fotomontaž in njegovih podob z zabavnimi pripisi.

Tonin gre za Šarcem na glavo v prazen bazen
Najbolj zabavna karikatura, ki se je v nedeljo pojavila na Twitterju, prikazuje tekmo vladnih strank, bržkone na kamniškem 50 metrskem bazenu, kjer predsedniki strank LMŠ, SD, SMC, Desus, Levice in SAB skačejo v bazen brez vode. Vsi z buškami na glavi opazujejo pri skoku Mateja Tonina iz Nove Slovenije, ki se je ravnokar odrinil z odskočne deske. Glede na to, kako se NSI v zadnjem času politično obrača, bržkone izvaja salto. Edini, ki ne želi skočiti v prazen bazen, je predsednik stranke Janez Janša iz Slovenske demokratske stranke, zato je zunaj na suhem in precej osamljen. Ko ga mavrična vladna koalicija pobara, zakaj se jim ne želi pridružiti, jim Janša odvrne, da bo počakal, da bazen napolnijo z vodo.

Foto: Facebook.

Druga fotomontaža Marjan Šarca prikazuje v častniški obleki z našitki, na katerih se bohoti ime njegovega mesta Kamnik, njegova nečimrna poza pa bolj spominja na nacističnega diktatorja Adolfa Hitlerja. “Predsednik vlade svetuje, treba je skočiti v bazen, tudi če je prazen,” je Šarčev nasvet.

Foto: Facebook.

Tretja fotomontaža Marjana Šarca prikazuje na enem izmed televizijskih soočenj, v ozadju pa se vidi prevajalko za gluhoneme, za katere se zdi, da Marjanu Šarcu kaže roge in se iz njega spakuje. V komentarjih so se pojavila priporočila Slovencem s slikovnimi prikazi, kako si lahko človek zlomi tilnik, če pri skoku na glavo naleti  na trdo podlago.

Tviteraš po imenu Božidar T. Biščan je poziv predsednika vlade primerjal z običaji v svetu radikalnega islama. Slovenski skoki. Ko islamisti vržejo istospolnega z vrha stavbe, temu po novem pravijo “Šarec jump” ali “Skočil je Šarca”, je predlagal posodobitev slovarja SSKJ.

https://twitter.com/ErikaPlaninsec/status/1165698596949434368

Marjanu Podobniku Šarčevi izpadi niso smešni: “Nekdo, ki vlada s 13 odstotki, nam ne bo avtoritativno ukazoval, proti komu lahko protestiramo in proti komu ne”

Šalo na stran, Šarčevih napadov niso najbolje sprejeli v Slovenski ljudski stranki. Marjan Podobnik je že v soboto za Nova24TV povedal, da se je Šarec z govorom v Gornji Radgoni osramotil pred tujimi gosti, potem šele zvečer ugotovil, da izjav predsednika vlade ni videl v celoti, da so v resnici še precej hujše, a zatrdil, da se na njegov nivo ne misli več spuščati. So pa nato v Slovenski ljudski stranki v nedeljo vseeno objavili še eno sporočilo za javnost, kjer so nekdanjega kamniškega župana okrcali, da njihov predsednik ni zavozil nobene stranke. Ko je namreč Podobnik SLS zadnjič vodil na volitvah kot predsednik, je SLS prejela 19,4 % glasov, on osebno pa 30 %.

“V času močnega vpliva, je SLS pod vodstvom Marjana Podobnika vodila aktivnosti pri pogajanju Slovenije pred vstopom v EU za področje kmetijstva in razvoja podeželja. Pogajanja so se zaključila z dosego vseh glavnih ciljev, ki si jih je Slovenija zastavila. Prav tako je SLS v obdobju 1997 -2000 dosegla, da so verigo HE na spodnji Savi gradila slovenska podjetja s slovensko stroko in da so hidroelektrarne ostale slovenska last,” so še zapisali. Sicer pa v SLS ne pristajajo na to, “da bo nekdo, ki vlada s 13 % glasov v koaliciji s pretežno poraženci volitev, avtoritarno določal, kdo lahko protestira proti neustrezni vladni politiki in kdo ne; ne pristajamo na to, da bo kmečkemu stanu namenil funkcijo objekta in mu določal, kaj sme in česa ne sme početi”.

Predsednik Slovenske ljudske stranke je zgrožen nad obnašanjem Marjana Šarca. Foto: Arhiv Nova24TV.

V SLS sicer pravijo, da tudi ne pristajajo na osebno deskriditacijo in žalitve ljudi, ki so v življenju naredili tudi kakšno napako, so pa v odločilnih trenutkih demokratizacije in osamosvajanja vse svoje cilje podredili interesom Slovenije.

Kakorkoli, zapisi na socialnih omrežjih dajejo slutiti, da vse manj Slovencev resno jemlje svojega predsednika vlade. Premiera ni več, ostal je le še Serpentinšek, se glasi eden izmed komentarjev pod našim prispevkom o sobotnih Šarčevih izpadih. Če je Šarec verjel, da si bo na tak način pridobil nove podpornike, je bil to bržkone strel v prazno. Ali da bomo bolj aktualni – to je skok v prazno, v bazen brez vode.

Tibor Ferk