fbpx

Kakšen bo odziv levičarskih pravičnikov na zapis “SDS (…) bando je treba takoj na kole”?

Posnetek zaslona: Žurnal24

Dolgo smo že navajeni, da v primeru tudi najmanjše kritike politične levice ali njenih članov celotna levičarska srenja skoči v zrak. In začne nabijati o sovražnem govoru in fašizaciji, o grožnjah in pritiskih, žalitvah… Splošnemu zgražanju se pridružijo tako levičarski politiki kot novinarji, civilno družbeniki in navadni »aktivisti«, ki po potrebi svoje gorje in tesnobe tudi razpošiljajo na uredništva svetovnih levičarskih medijev.

Ne manjka seveda pritožb spletnim očesom, moderatorjem spletnih strani in prijav policiji.  V primeru levičarskih izpadov proti desničarjem, seveda vse ta kakor pravičniška srenja najde kup izgovorov, češ, da je šlo za satiro, šalo, da so bile besede vzete iz konteksta ali pa se preprosto potuhnejo. Nič videl, nič slišal.

No, danes nas je bralec opozoril na primer levičarskega izpada. Med komentarji na spletni strani Žurnal24 je uporabnik »janez00« pustil pod člankom, ki se nanaša na Janeza Janšo naslednji komentar: »janez00 10:00 03.MAJ 2020.

“Prokleti fašist in SDS to bando je treba takoj na kole ali pa postrelil.Banda komunistično fašistična ki jo je treba takoj likvidirati .Upor in vstaja pa takoj pobit to bando !!!!!!!!”

Na Demokraciji podpiramo svobodo govora, tudi levičarskih obsedencev, zato nimamo namena podajati prijav ali zahtevati sankcij proti “janezu00” in še manj jokati po tujini. Zadevo omenjamo zgolj kot test, da bi videli, kakšna bo reakcija levičarskih pravičnikov. Se bodo delali, kot da tega komentarja ni ali pa bodo našli kakšno globokoumno razlago, s katero bodo prikazali, da gre za satiro oziroma iz konteksta vzeto izjavo?

Demokracija