Kam smo prišli?! V OŠ 8 talcev Logatec napisi v arabščini in albanščini!

Napis v OŠ 8 talcev Logatec

V slovenski osnovni šoli v Logatcu visijo napisi v desetih različnih jezikih, med njimi tudi v albanščini, arabščini in srbščini. Še en poskus vsiljevanja multikulturalizma našim otrokom.

Kaže, da je tudi slovenske osnovne šole zajela norija, ki se ji reče multikulturalizem. Bralka nam je poslala fotografijo napisa, ki krasi hodnik Osnovne šole 8 talcev Logatec.

“Napis na slovenski Osnovni šoli 8 talcev Logatec. Kje mi Slovenci pravzaprav živimo? Šokirana do konca,” je zapisala bralka. Na fotografiji se vidi napis, ki v različnih jezikih označuje stopnišče. Slovenščina se je tako znašla proti dnu seznama izrazov za stopnišče v tujih jezikih, celo pod arabščino.

Tu lahko vidimo, kako se v osnovnih šolah, ki bi morale negovati materinščino, učence sili z vrsto tujih invazivnih jezikov z namenom, da bi se njihovo prisotnost v slovenskem javnem prostoru normaliziralo. Danes v osnovnih šolah, jutri na napisih nad trgovinami, na koncu pa bomo lahko blagodati arabščine poslušali tudi na vogalu na ulici.

A. B.

 • ZatonMesecnikov

  Seveda Tone. Nemški scenarij se s tem obeta, mestni predeli zadekanih, kamor drugi prebivalci nimajo vstopa.

  Včeraj je v trgovini mali šiptarček razdrl vse s police, prodajalka ga je dobrohotno kregala. vendar je ni nič razumel. Sta prileteli dve šiptarki, pa tudi onidve nista nič razumeli prodajalke. Formira se svoj svet, vzporedna družba s svojim jezikom in navadami. Paralelni svet.

 • RATATA

  Hoho, to bi res rad videl, kako izgleda diagnoza “lobotomirani nacionalist”…., kaj ko bi naslikal diagnozo, ki si mi jo doloćil, ali pa narisal lobonacijevo karikaturo.

 • Nšo-či

  Si tisto za kar si se sama odločila. Svoj svoj ustvarjaš sama. Oblak, ki prekriva sonce si zaradi sebe…ne mene. Paše ti. Členki so samo pogled nekoga.

 • Anton

  Komunizem pa vrsta telesne bolezni. Torej veste da narobe delate pa vam telo ne pusti delati prav.

 • tanija

  Glede tega da je to viselo en dan ali teden dni so se na šoli zlagali. Ni res to visi že dalj časa, ampak ker jim je nekdo povedal svoje so našli izgovor.

  • Tone

   In to ti je prišlo sedaj po enem mesecu?
   Čisto vseeno je, koliko časa je to tam viselo (čim dlje tem boljše), pomembno je, da to niso uradni napisi, ampak samo besede, ki so jih otroci iskali po slovarjih in jih lepili na predmete. Učni postopek torej, samo pohvalili bi šolo lahko.

   • tanija

    Ja res je nujno zlo da se v slovenski šoli otroci učijo in spoznavajo arabščino, albanscino, srbohrvascino, hrvaščino in tako naprej….imam otroke na tej šoli in vam vsem povem da ta osnovna šola ni vredna nič ampak res nič!!! Tko da jest ne mislim hvalit iz te šole prov nobenega!

    • Tone

     Vidim, da si čisto navadna šovinistična smet. Pomemben si lahko le, če boš imel kdaj priliko svoj šovinizem širiti z nasiljem.

     • tanija

      Sploh ni res! Mi Slovenci bi radi mir in življenje z našimi otroki v miru in ljubezni, samo taki kot ste vi in ta osnovna šola pa podpirate migrante in množično naseljevanje v Sloveniji pa se sploh ne zavedate da nas bodo pojedli! Oni točno vedo kaj počnejo, oni hočejo da se svet islamizira!

     • Tone

      Kdo te je pooblastil, da govoriš v imenu vseh Slovencev?

     • tanija

      Me ne rabi noben pooblastit!

     • Tone

      Te mora, drugače nimaš pravice govoriti v imenu koga drugega, še najmanj v imenu vseh. Kolikor vem, ima šola podporo večine staršev.

     • tanija

      Glej jest govorim v imenu Slovencev in slovenskih otrok, ki so njihovi starši Slovenci z slovenskimi koreninami in sem 1000 procentna da starši teh otrok niso podprli osnovne šole. Je pa res da v Logatcu živi ogromno tujkov in ja verjamem da so te na njihovi strani… Veš kaj je dobr da mogoče volitve vse spremenijo in potem bo spet jupiiiii za nas SLOVENCE!!!!

     • JohanT

      Mogoče …He,he

     • Tone

      Ti govori kar v svojem imenu. Kaj mislijo drugi, ki te niso pooblastili, ne moreš imeti pojma. Jaz sem Slovenec in moji starši imajo slovenske korenine, pa ne mislim tako kot ti. In takih nas je veliko, toliko, da ste na volitvah popušili.

 • tanija

  Nikoli ne boste dočakali opravičila… Prodane duše.

  • Tone

   Ni jasno, kdo je zate prodana duša – tisti, ki čakamo, da se bodo opravičili, ali tisti, ki bi se morali opravičiti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!