fbpx

“Kao Luka Mesec” in njegovi smešni komentarji na račun Levice. Smeh zagotovljen!

Foto: Twitter

Na Twitterju se je pojavil satiričen profil Luke Mesca, kateremu se lahko med prebiranjem njegovih objav iz srca nasmejimo. Predsedniku Levice pa se to ni zdelo smešno in je sprva dosegel izbris “fake profila”, ker naj bi ta skušal “vulgarizirati program Levice”. Avtor računa, ki je parodiral njihovo politiko, je medtem že ustvaril nov profil z imenom “kao Luka Mesec”, na katerem nadaljuje z objavljanjem smešnih komentarjev o socialističnih idejah Levice in njenem čudežnem dečku. Nekatere profil jezi, med njimi tudi Gregorja Golobiča, ki je “kao Luko Mesca” blokiral. “Pravi” Luka Mesec in drugi pa bi se vseeno lahko parodijam (kislo) nasmejali. 

Zbadljive ali satirične pesmi so tiste, ki v zbadljivo šaljivi obliki kažejo na neumnosti, slabosti, zmote, strasti, razvade in napake posameznega človeka, vladajočega razreda ali celega naroda z namenom, da bi jih odpravile in moralo na splošno izboljšale. Med najduhovitejšimi slovenskimi satiriki slovijo France Prešeren, Simon Jenko, Fran Levstik in drugi. Morda se mednje uvrsti tudi “kao Luka Mesec” – čeprav ni pesnik, je pa duhovit. Spodaj lahko njegove “satire” tudi preberete.

Pravijo, da je treba v vsaki slabi stvari videti nekaj dobrega. Tako tudi “kao Luka Mesec” v novem prihajajočem migrantskem valu ni videl grožnje, ampak je vest sprejel izjemno pozitivno, saj je v migrantih prepoznal potencialne volivce Levice. “Čudovito, novih 50.000 glasov ravno na lokalne volitve. Zmaga je naša. Blaginja za vse, še posebno za naše nove volivce.”  “Blaginja za vse” je namreč slogan Levice, ki je tukaj satirično prav na mestu.

Foto: Twitter

Političnemu analitiku Milošu Čiriču, ki je objavil sliko prestižnega plovila in se pohvalil, kako uživa nekje na morju ter da gre na jutranjo plovbo, je “kao Luka Mesec” zagotovil, da ko bo Levica “na oblasti”, takšnih juter ne bo več.

Foto: Twitter

Naslednjo idejo za komentiranje je dobil ob izjavi Dejana Židana, ki je dejal, da dober politik ne more biti amater, in je na vprašanje, ali bi bil boljši predsednik vlade kot Marjan Šarec, odgovoril da ja, ker ima politične izkušnje. Ob tej izjavi se je sprožil humor “kao Luke Mesca”.

Foto: Twitter

Ob naslednjem komentarju se boste zagotovo nasmejali. Libertarec je napisal, da je na volitvah odločitev med levico in desnico preprosta. Če boste volili levo stran, vas bo vodila v Sovjetsko zvezo, desnica pa vas vodi v blaginjo –  Švico. Če boste pa volili stranko Luke Mesca, pa se boste šli direktno naravnost naprej in se “zaleteli v znak”.

Foto: Twitter

Ob današnjem prvem maju je vsem državljankam in državljanom “Levica” prva voščila praznik dela, z lepo mislijo – “da bi v prihodnje delali še manj”. V objavi ne manjka smešna slika.

Foto: Twitter

Ob objavo Dominike Švarc Pipan se je obregnil dvakrat. Prvič, ker se je na eni strani borila, da kazen doleti Šešlja, vojnega zločinca, medtem ko sama slavi praznike še večjega vojnega zločinca Tita. Ob dnevu boja proti okupatorju je zapisala, da naj pustimo za danes napake, zlorabe in krivice na strani in počastimo spomin na pristne vrednote. Smešno pa je, da se je pri tem spomnila partizanske pesmi “Veter potepuh, podaj nam roko! Mesec lenuh, hitreje za nami!”. “Kao Luka Mesec” je bil ob tem “užaljen”, saj ne razume, zakaj ga je označila za “Mesec lenuh.”

Foto: Twitter

Spodnji komentar pa je bolj žalosten kot smešen, a žal resničen.

Foto: Twitter

A. G.