fbpx

Karl Erjavec ne izbira sredstev: hoče se vrniti v slovensko politiko, tudi s pomočjo Rusov!

Doku Zavgayev in Karl Erjavec partnersko ne delujeta prvič. Foto: MZZ.

Potem ko smo 28. julija ekskluzivno razkrili, da se prek šefice celjskega odbora DeSUS Brigite Čokl v strankarske štrene spet meša januarja zamenjani predsednik stranke Karl Erjavec, danes razkrivamo, kako aktivno se je v dogajanje v stranki DeSUS vmešala Erjavčeva ruska naveza. Dobesedno. Za Erjavca, ki ga je Aleksadra Pivec deklasirala na januarskem kongresu, delajo zdaj njegovi ruski partnerji, ki so ga skozi usta veleposlanika reklamirali že v predvolilnem času. Povezave nam je predstavil poznavalec, katerega ime je znano uredništvu.

Hotel Marina v Izoli je v ruski lasti. Rusko-slovensko je tudi vodstvo hotela, razkriva evidenca Ajpes.

Rezervacije za njihove goste v Sloveniji je po prepričanju našega sogovornika izvajalo tudi podjetje 1SH svetovanje v lasti osebe po imenu Ivanova Galina, ki je povezano z ruskim veleposlaništvom v Ljubljani.

Gepostet von Посольство России в Словении/Veleposlaništvo Rusije v Sloveniji am Dienstag, 25. April 2017

Z ruskim veleposlaništvom v Ljubljani so bili tesno povezani tudi v hotelu. Ne zgolj prek preteklih rezervacij, ko so za svoje goste najemali storitve hotela, ampak je bil njegov (sicer od leta 2018 pokojni) lastnik Nikolay Ulyanov častni konzul Slovenije v Samari, imenovan leta 2006. V Sloveniji je bil poslovno zelo aktiven.

Lastnika hotela Marina. Vir: Ajpes.

Časnik Finance je o lastniku gotela Marina v Izoli leta 2006 objavil naslednji zapis: “Ruski poslovnež Nikolaj Ulijanov je ustanovitelj Volgapromgaza, pomembnega holdinga v ruski Samari, katerega glavni posel so plinovodi. Pod svojim okriljem ima tudi medije in banke. Ukvarja se še z nepremičninami in gradbenimi posli, v lasti pa ima tudi trgovski center in četrtinski delež v banki Volgokamsky.”

Vodstvo hotela Marina v Izoli sega vse do Cipra. Vir: Ajpes.

Pripovedi o stikih družine Ulyanov z veleposlaništvom Ruske Federacije ni malo. Ob tem ne gre pozabiti, da je bil veleposlanik Doku Zavgayev v volilno kampanjo celo aktivno vpleten, ko je na televiziji pred volitvami povsem odkrito nastopil v prid Karla Erjavca, ko je bil ta predsednik stranke DeSUS.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Andrej Žitnik