fbpx

Kaviar socialistka in novinarka MMC RTV Slovenija Kaja Sajovic hedonistično uživa v najdražjih hotelih in restavracijah sveta

Novinarka MMC RTV Slovenija Kaja Sajovic. (Foto: Facebook)

Novinarka spletnega portala MMC RTV Slovenija Kaja Sajovic je že 14 let redno zaposlena na RTV Slovenija. V svojih člankih velikokrat izraža radikalna levičarska stališča o aktualnih političnih temah. Skupaj z Ano Jurc tvorita udarni dvojec filmskih kritičark, kjer ne manjka ideologije in stališč, podobnih stališčem stranke Levica, ter drugih skrajno levih gibanj. A Kaja Sajovic si je v preteklosti, kot prava kaviar socialistka, privoščila potovanja v razkošni hotel Bulgari Resort na Baliju v Indoneziji, v picerijo Savoy v Tokiju, v najboljšo restavracijo na svetu Mirazur (v francoskem mestu Menton) in uživala v dogodivščinah s kulinaričnim Jamesom Bondom, Dancem Kristianom Braskom Thomsenom. Vsa omenjena potovanja je uresničila v mesecih septembru in oktobru leta 2019. 

Kaja Sajovic je dne prvega avgusta 2019 na MMC RTV Slovenija objavila članek z naslovom Življenje “ambasadorja užitka”: zasebna letala, najboljše restavracije sveta, nore zabave. V svojem intervjuju je gostila premožnega hedonista, Danca Kristiana Braska Thomsenoma. Ta ji je zaupal svojo življenjsko zgodbo. V njej je izpostavil hedonistično uživanje na večerjah s kaviarjem in šampanjcem v potokih, zabave v Monte Carlu in vožnje z zasebnimi letali v najboljše restavracije po svetu. Dolgoletna novinarka MMC RTV Slovenija pa je intervju napisala kot reklamo za Braska Thomsenoma in projekt za izbrano bogataško elito. Sajoviceva zapiše, da sta se s kulinaričnim Jamesom Bondom prvič srečala na kongresu Gastromas v Turčiji. Njune poti so se v prihodnje večkrat prekrižale. Kolikokrat je novinarka socialističnih stališč uživala v družbi kapitalističnega hedonista, ne vemo, a smo jo to med drugim vprašali po pošti.

Tretjega septembra 2019 je slovenski javnosti predstavila članek  Kako je videti večerja v najboljši restavraciji sveta?. Obiskala je, po njenih besedah,  najboljšo restavracijo na svetu Manzur v francoskem mestu Menton na francoski-italijanski meji. Prestižna restavracija se nahaja na Azurni obali. Sajoviceva v nadaljevanju članka opiše jedi, s katerimi jo je postregel lastnik in chef restavracije Mauro Colagreco. V zgodbi predstavi ogrodje restavracije Manzur in jedi, ki jih je pripravila najboljša kuharska ekipa na svetu. Med drugim je uživala v rdečih gamberih, bučkah, zelenih mandljih s kaviarjem. Kot kulinarična ekspertka si je poleg teh dobrot privoščila še karžljevo pito z grana padano, frikase morskih sadežev s pestom in baziliko, jurčke z gosjimi jetri, kovača s citrusi in postrvjimi jajčeci, zorjena goveja rebra s pesinim sokom in svežimi mandlji ter še sladico s čokolado, rožmarinom in oljčnim oljem. Cena degustacijskega menija v Manzurju vas bo, brez vina, stal 260 evrov. Odgovor na vprašanje, koliko Slovencev si lahko to privošči, pa prepuščamo vam, dragi bralci.

Njena izkušnja z danskim kulinaričnim Jamesom Bondom, Kristianom Braskom Thomsenom. (Foto: posnetek zaslona, MMC RTV Slovenija)

Tri dni uživala kot  gostja v razsipniškem kompleksu Bulgari Resort na indonezijskem Baliju
Sledila je nova nagrada za Kajo Sajovic. Marsikateri slovenski delavec lahko sanja, da bi lahko doživel vse, kar je v nekaj mesecih leta 2019 doživela Sajoviceva. Sledila je glavna nagrada in tridnevno uživanje v razsipnem hotelu v Bulgari Resortu na Baliju v Indoneziji. Svoja doživetja je opisala v članku  Kako je v živo videti rajski oddih v luksuznem letovišču? iz dne desetega septembra 2019. Že na letališču jo je sprejelo osebje hotela ter jo mimo vseh birokratskih preprek peljalo do t.i. VIP oken ter jo odpeljalo v počitniški kompleks Bulgari Resorta.

Slovenski delavec bi bankrotiral, če bi moral za eno prenočitev ali dve v Bulgari resortu plačati 840 evrov. Za zasebno vilo s tremi spalnicami in lastnim bazenom pa morate odšteti tri tisoč tristo evrov. V nadaljevanju Kaja Sajovic izpostavi hostle v Uluvatuju, ki se nahajajo na skrajnem jugu Balija. Tam je Bulgari leta 2006 zgradil luksuzne bungalove, vile, paviljone, prelivne bazene, vrtove in restavracije. Cena je za kapitalistične in kaviar socialiste še sprejemljiva, saj boste morali odšteti med pet do deset tisoč evrov na noč, če smo malo cinični do borke delavskega razreda.

Kaja Sajovic je med drugim opisala del letovišča, v katerem se nahaja devetinpetdeset bungalovov in pet zasebnih vil. Vsaka od njih bi naj merila nekaj tisoč kvadratnih metrov s pripadajočim vrtom, velikim dvojnim bazenom, balkonsko teraso, lastno telovadnico, zasebnim masažnim salonom ter prostorom za mešanjem koktajlov.

Gostovanje Kaje Sajovic v najboljši restavraciji na svetu Mirazur v Franciji. (Foto: Posnetek zaslona, MMC RTV Slovenija)

Kaja Sajovic delila svoje izkušnje s picami v tokijski piceriji Savoy
Kaja Sajovic je kot prava poklicna gurmanka odkrila še en skriti kotiček na svetu. Odpravila se je v Tokio, da je lahko pojedla, po njenih besedah, eno najbolj norih pic na svetu. Večina Slovencev si kos pizze privošči v običajnih picerijah ali pa poje kos pizze ob bližnjih lokalih s hitro prehrano. Sajoviceva je čutila potrebo, da vsej svetovni javnosti naznani, kako se je pica sredi Tokia. To je opisala v članku Je najbolj nora picerija v resnici doma v Tokiu?  iz dne četrtega oktobra 2019.

Kot je zapisala, je uživanje v Savoyu hipsterska izbira. “Savoy je utelešenje tega, s svojim indie rock soundtrackom, ki Arctic Monkeys meša z Ello Fitzgerald in neapeljske napeve z The National. A je daleč od zgolj forme,” zapiše Sajoviceva ob prvem stiku v Savoyu.  Dodaja, da lastnik in picopek Kanako, strogo sledi neapeljskim načelom pečenja pic.

Sajoviceva tudi tokrat kot velika uživalka vin ne pozabi dodati, da je v Savoyu na izbiro peščica italijanskih vin, ki jih Kanako rotira vsakodnevno. Kakšne pice si je privoščila Kaja Sajovic? Glede na besedilo, ni uživala sama, saj je zapisala, da so pojedli pico margarito, marinaro in tretjo po chefovem izboru pico s kaprami, paradižnikom, česnom in mocarelo. “Večer lahko končate tu, lahko pa naročite še par “highballov”, ki jih Kaneko za bolj zadovoljne in animirane goste zmeša z viskijem Yamazaki iz najstarejše japonske destilarne. In to je tisti japonski element Savoya, ki ga vseeno umesti s stare celine v deželo vzhajajočega sonca,” zaključi svojo japonsko izkušnjo v Savoyu Sajoviceva.

Tridnevno dopustovanje Kaje Sajovic v Bulgari Resortu na indonezijskem Baliju. (Foto: Posnetek zaslona, MMC RTV Slovenija)

Hvala Boris Vezjak in Novinarsko častno razsodišče za bogataško uživanje kaviar socialistke Kaje Sajovic
Preden nas bodo neodvisne novinarke na RTV Slovenija ter ostali mediji v rokah tranzicijske levice obtožili, da spet diskreditiramo zaposlene na RTV Slovenija, vam zaupamo preobrat. Vse je javno objavljeno na straneh Novinarskega častnega razsodišča, kjer so Kajo Sajovic na seji drugega junija 2020 spoznali za krivo kršitve novinarskega kodeksa. Kriva je bila kršitve 26. člena kodeksa, medtem ko so jo za kršitev 25. člena oprostili. Za njeno krivdo so se izrekli predsednica Tatjana Pirc, podpredsednik Brane Piano ter člani Nataša Štefe, Sonja Merljak Zdovc, Bojan Šuštar in Jelena Aščić. Proti je glasovala le Irena Brejc ter zapisala ločeno mnenje k stališču.

Kakor smo na Nova24TV poročali že v preteklosti, je Sajoviceva leta 2012 v internih pogovorih z ostalimi uredniki RTV Slovenija zapisala, da je treba vse desničarje pobiti. “Vse bi blo treba postrelit pa v jame z njimi.” Transkript teh ogabnih in zavrženih pogovorov je še vedno mogoče najti TUKAJ. Njene sprevržene grožnje je takrat obsodilo tudi Združenje novinarjev in publicistov.

Proti njej je ovadbo na Novinarsko častno razsodišče podal znani radikalni filozof Boris Vezjak. Zloglasnega borca za “našo” RTV Slovenija so zmotili zgoraj našteti članki, predvsem članek o njenem tridnevnem uživanju v hotelu Bulgar Resort na indonezijskem otoku Bali. “Po mnenju pritožnika, Kaja Sajovic v potopisnem formatu poroča »o luksuznem življenjskem slogu in kulinaričnih doživetjih z različnih lokacij po svetu – nekaj, česar si, povedano mimogrede, 99 odstotkov državljank in državljanov ne more privoščiti -, pri čemer obstaja utemeljeni sum, da je pri tem zamolčala navzkrižje interesov,” je zapisano na spletni strani NČR.

Kaja Sajovic je predstavila pico v japonski piceriji Savoy. (Foto: Posnetek zaslona, MMC RTV Slovenija)

Ob tem se še enkrat zahvaljujemo Borisu Vezjaku za razkritje, da je radikalna levičarska aktivistka Kaja Sajovic le ena izmed mnogih kaviar socialistov v Sloveniji.

 

Odgovori službe stikov z javnostjo RTV Slovenija:

 

 

 

 

Razsodba NČR proti novinarki MMC RTV Slovenija Kaji Sajovic. (Foto: Posnetek zaslona, NČR)

Luka Perš