Kdo iz policije nosi občutljive podatke v medije z namenom diskreditacije nekdanjega vodstva DUTB?

Drago Kos (Foto: STA)

V javnosti se poraja vse več očitkov, da je ponedeljkova medijska akcija glede ovadbe poslanca Andreja Širclja in nekdanjega izvršnega direktorja DUTB iz Švedske Tjorbjörna Manssona skupen projekt Nacionalnega preiskovalnega urada in POP TV, da bi ju kar se da očrnili. Razlog očitno tiči v bližajoči se odločitvi Ustavnega sodišča v pritožbi stranke SDS zaradi posega policije v Šircljevo elektronsko pošto. 

Komercialna televizija POP TV je v ponedeljek zvečer ekskluzivno objavila neuradno novico, da naj bi Nacionalni preiskovalni urad (NPU) po neuradnih podatkih zaradi suma zlorabe položaja kazensko ovadil nekdanje vodilne v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), ker naj bi ti plačevali drage fiktivne svetovalne pogodbe tujim družbam. Med ovadenimi naj bi bila tudi nekdanji izvršni direktor DUTB Torbjörn Mansson in nekdanji predsednik upravnega odbora DUTB in sedanji poslanec Državnega zbora Andrej Šircelj.

Ker smo zadevo preverili pri vpletenih, lahko utemeljeno sumimo, da gre za skrbno pripravljeno akcijo v tradicionalni navezi te medijske hiše in policije, med katerimi se največkrat omenja nekdanjega obveščevalca z odličnimi zvezami v policiji Draga Kosa in njegovo ženo Tjašo Slokar, urednico POP TV. Vsi vpleteni, od domnevno obtoženega Širclja, do njegovega zagovornika Francija Matoza, z zadevno ovadbo niso bili seznanjeni in jo poznajo le iz medijev. Prav tako nam ovadbe niso potrdili na NPU.

Česa se boji policija?
Če se bo izkazalo, da gre za dogovorno medijsko akcijo policije in medijske hiše POP TV, bo to nedvomno velik škandal, ki bo vrgel slabo luč na že tako spolitizirano slovensko policijo. Tovrstno sodelovanje med policijo ter odtekanje občutljivih in pomembnih informacij v servilne medije zagotovo ni znotraj  njenega neodvisnega preiskovanja in delovanja, saj kaže, da se jih poslužujejo izključno zaradi dodatne diskreditacije preiskovancev. V preteklosti je bilo namreč znanih že več tovrstnih podlih primerov sodelovanja in medijskega usmerjanja akcij s strani policije.

Ena od možnih razlag za tovrstno incestno razmerje z željo po medijski gonji, po vsej verjetnosti tiči v bližajoči se odločitvi Ustavnega sodišča, na katerega so se pritožniki v Državnem zboru pritožili v zadevi preiskave pisarne in elektronskih naprav poslanca Širclja. Glede na to, da je Ustavno sodišče konkretno zadevo obravnavalo na 33. seji, dne 14. decembra 2016, lahko v kratkem pričakujemo tudi končno odločitev. Domnevamo torej lahko, da akcija policije in POP TV ni bila izbrana naključno, temveč je bila skrbno načrtovana in pripravljena z namenom dodatne diskreditacije nekdanjega vodstva DUTB pred odločitvijo Ustavnega sodišča.

Med ovadenimi naj bi bil nekdanji izvršni direktor Mansson, ker naj bi t. i. slaba banka po ugotovitvah kriminalistov na podlagi analize finančnih transakcij družbi Quartz+Co nezakonito nakazala več kot 600 tisoč evrov. Mansson naj bi od tega prejel skoraj 400 tisoč evrov, plačilo pa naj bi bilo namenjeno kot dodatni zaslužek Manssonu.

Šircelj: Gre za absurdne obtožbe
Ker naj bi pri tem dogovoru sodeloval tudi takratni predsednik upravnega odbora DUTB Andrej Šircelj, naj bi ovadbo razširili tudi na njega. Šircelj je vse očitke že v času preiskave in tudi kasneje zanikal. Dejal je, da gre za absurdne obtožbe, saj ni videl nobene od pogodb, podpisanih s strani izvršnega direktorja. Po njegovem je bil celoten postopek preiskave nesorazmeren zlasti zato, ker proti njemu niso bile uvedene nikakršne druge prikrite metode in sredstva. Decembra 2015 so tako sledile hišne preiskave v DUTB, Državnem zboru RS in na sedežu SDS v Ljubljani. Specializirano državno tožilstvo bo po neuradnih podatkih POP TV za vse osumljence zahtevalo tudi sodno preiskavo.

Andrej Šircelj (foto: STA)

Policijsko akcijo je obsodil celo Milan Brglez
Zgodba se je dalje odvijala na podlagi odredbe preiskovalne sodnice Deše Cener, ki je odredila preiskavo zasega strežnikov na stranki SDS, kjer so iskali pismo Andreja Širclja zaradi dogajanj na DUTB. Da sodnica ni ciljala samo na Širclja (zaradi primera Družbe za upravljanje terjatev bank – DUTB), pač pa na stranko SDS, je bilo razvidno iz odredbe policiji, kjer je zahtevala zaseg in zavarovanje ter pregled in preiskavo vseh elektronskih podatkov, elektronskih sporočil, komunikacijskih podatkov in drugih podatkov, ki se nahajajo na strežnikih, elektronske storitve v oblaku, varnostnih kopijah in drugih spominskih medijih, ki jih uporablja SDS. Šircelj je takrat povsem jasno povedal, da na sedežu stranke nima pisarne, niti svojega računalnika.

Številni pravniki, med njimi tudi sedanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Marko Bošnjak, so preiskavo označili za izjemno občutljiv korak z vidika načela sorazmernosti. Da je tovrsten poseg v elektronske komunikacije zakonodajne veje oblasti nedopusten, je takrat komentiral tudi predsednik Državnega zbora Milan Brglez. Aktivno legitimirani člani državnega zbora s prvopodpisano poslanko Anjo Bah Žibert so se zaradi konkretnega posega policije v zakonodajno vejo oblasti, pritožili na Ustavno sodišče, ki naj bi v kratkem izdali odločbo. Glede na zadnje dogajanje policije in mnenja pravnikov, ni potrebno posebej ugibati, kakšna bi lahko bila končna odločitev.

Ko gre vladi slabo, udarijo po opoziciji in preusmerijo pozornost
Posebej pa gre izpostaviti eno: V času preiskave poslanca Širclja ter vodilnih na DUTB je imela vlada Mira Cerarja težave s policijsko stavko in tremi ministri, ki so jih bremenile afere s preveč izplačanimi dodatki na stalno pripravljenost, tovrstne policijske akcije pa so slepilo, da odvrnejo pozornost od pomembnih državnih problemov. Ravno v ponedeljek, ko je odjeknila novica o ovadbi Širclja in Manssona pa je vlada pogrnila pri prodaji Cimosa, poleg tega pa se v ozadju Slovenskega državnega holdinga in DUTB dogajajo hudi kadrovski spopadi za nadzor državnega premoženja.

M. P.

 • učko

  Tale Kos in pa un cepec Praprotnik, dva, ki se paseta v NLB na “slabih kreditih”. Režimska cepca, predvsem pa cepca !!!!!!

  • Anton

   človeka ki bi brez “državnih jasli” bila primerna zgolj za pometat.

   sarkazem press

   • von Rhein

    Tega se zavedata tudi sama,zato sta se “prišvasala” na državne jasli.

  • antimur

   Ta dva nista samo cepca, ampak kučanova podtaknjenca, predvsem pa butasta kot noč, predvsem pa iz tiste najslabše branže ljudi, kot so izdajalci in zahrbtneži, skratka ogaben kučanističen gnoj.

   • dež

    Da sta butasta, ni res. Koliko ljudi v SI pa dobi po 200 € na uro ?

    • antimur

     Zato, da neuoravičeno jemlješ takšne vsote denarja, ni potrebna pamet, ampak neskončna pokvarjenost in čut za kriminal.

     • dež

      Z drugimi besedami povedano, biti moraš dovolj pokvarjena komunjara, z izrazitim čutom za socializem (v katerem so eni bolj enakopravni kot drugi).

     • karlina

      TOČNO !!!!!

  • Franc Šink

   In neumna kriminalca povrh.Popolnega zločina ni!!

 • janez zorman

  POP TV bi se z lahkoto preimenoval v POPkurbaraj.

  • Goran Fatovic

   POP kurbo dobiš za ceno taxi prevoza

   • Prle

    Ne vozim se s taxijem, torej za koliko dobiš POP kurbo?

 • Hun

  Kos ko odpre usta vidis da je prilezel do najbolje placanih sluzb zaradi povzpetnistva in “cinkanja” ne pa zarad strokovnosti

  • Prle

   A Šircelj in njegova žena pa ne?

  • karlina

   Pa saj so vsi, mi lahko poveš ime koga , ki je strokoven, jaz ga ne poznam.

 • Peter

  Kdo? Komur so naročili, no.

  • indijanka

   Jpp..edino preveč se mu je mudilo :).

 • Olga

  Nujno je treba levake postaviti na smetišče! Oblast mora prevzeti desnica!
  Tu tiči zajec! Strah za privilegije! Zato spet zrežirano politični procesi!
  Kakšne bedarije je klamfal minister za gospodarstvo včeraj na Hanzi!?? Kraja, kraja, kraja!!!! Še ne vedo, koliko nas bodo spet izropali za Cimos?!!! 130.000.000 evrov je že šlo v namen “sanacije” iz davkoplačevalski žepa!!!! Koliko še?? Potem pa postavljajo pod vprašaj 400.000 evrov za Hanssena!??
  Obenem pa sami brez problema porabijo 500.000 evrov za “čisto jebo”!!!!!???
  Nehajmo nasedati blefu! Kos sodi v zapor! Pop je pa kloaka! Ne plačujmo ga!

  • Prle

   Tako je, takoj izvesti državni udar, vse levake v barake, Ivana pa na mesto predsednika. Tebe Olga pa bo osebno Ivan nagradil z ordenom zaslug za narod, penzijo bo samo tebi dvignil na zavidljivih 3000 eu., zato se pa že splača potruditi, pa še za Tv ti ne bo treba plačevati.

   • primsek

    Mogoče ne bi vseh naenkrat, tudi Dolfe je to bolj počasi. Mogoče bi začeli z oznakami na rokavih, potem pa počasi v kacete in krematorije? Tale o državnem udaru tudi iznoriškemu fantastu ni čisto tuja, je že probal. Problem je samo, da SLO ni Ukrajina in bi ta zoprna Evropa protestirala

    • Ruggedplant

     Tudi tebi enak odgovor kot tovarišu Prletu s katerim se ideološko in retorično tako dobro ujemata: Zabavno kako komiji nasprotni, demokratični, strani spet in spet
     podtikate prav tisto kar ste sami ne le razmišljali, pač pa na najbolj
     zahrbten in krvav način tudi uresničili in uresničujete še danes prav
     vsakič, ko se vam za trenutek zamaje stolček oblasti – nazadnje ob
     “vseslovenskih vstajah”, še prej z afero patrija, še prej z orožarsko
     afero, da raje ne naštevam vseh totalitarnih fint, ki ste se jih za
     svojo nesmrtno oblast posluževali od leta 41 dalje.

     • primsek

      Se mi zdi, da nisi razumel ironije, s katero sem odgovoril na Prletove nasvete glede državnega udara. Kadar nima smisla ugovarjati naci trditvam, jih je treba pač napihniti do absurda. Ki Prletu seveda pomeni zdravo in pošteno iznoriško končno rešitev slovenskega vprašanja

     • Ruggedplant

      Ob vseh norostih, ki jih dnevno berem s strani totalitarcev, mi niti taki komentarji več ne sprožijo detektorja za sarkazem. To kar si napisal, bi bil zmožen v parlamentu prebrati marsikateri poslanec smrtno resno. Pa to ne pomeni, da imamo zmešane rdeče poslance, ampak preko milijon poblaznelih sodržavljanov, ki so jih izvolili.

   • Ruggedplant

    Zabavno kako komiji nasprotni, demokratični, strani spet in spet podtikate prav tisto kar ste sami ne le razmišljali, pač pa na najbolj zahrbten in krvav način tudi uresničili in uresničujete še danes prav vsakič, ko se vam za trenutek zamaje stolček oblasti – nazadnje ob “vseslovenskih vstajah”, še prej z afero patrija, še prej z orožarsko afero, da raje ne naštevam vseh totalitarnih fint, ki ste se jih za svojo nesmrtno oblast posluževali od leta 41 dalje.

    • domovina mili dom

     Depala vas, si pozabil, Krambergerja tudi.

     • Ruggedplant

      Drži, a kdor je hotel, je dojel poanto že po prvih nekaj besedah,
      kdor pa ne, mu ne bo pomagalo niti na desetine ali stotine neovrgljivih dokazov.

   • Olga

    Kot ponavadi! Ni argumentov, ampak samo diskreditacija! Komunisti svoje lopovščine vedno pripisujejo drugim! Kako prozorno! Podn!

    • Prle

     Se strinjam s teboj podn, živa žalost. Oh. kako nam je težko v tej naši deželici.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • joze

   Kaj pa Sircelj?

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • montyamp

  Če je v bližini gmizavec Kos , ki je sodeloval v aferi DEPALA VAS ,proti Janši , po načrtu hrvaškega kontraobveščevalca , bi bil že čas , da se Slovenija reši golazni , za katero sicer ne vem , s čim si je narod zaslužil bolnike takšnega kalibra na oblasti .
  Seveda je hrvaški kontraobveščevalec na sodišču v Zagrebu vse priznal .
  Priznanje imate na povezavi : : :
  http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/RATNI%20DOKUMENTI/LABRADOR/IZJAVA%20-%20RADENKO%20RADOJCIC%207.%20DIO.pdf
  Stran 219 je že zanimiva .
  SEVEDA JE BIL KUĆAN GLAVNI , NI DEBATE , SAJ JE ŠE DANES .
  Med osamosvojitvijo , je murglosrbsla ekipa vozila denar na paletah iz NLB .
  SLOVENCI ODPRITE OČI !

 • xtc

  Glavna ežava levakov ni to o čemer govori članek ampak povsem drugje;čeprav je ta napad namenjen uničevanju SDS Mansson je le kolateralna škodasaj so plače zdajšnjih levih nameščencev naDUTB še večje rezultati dela pa porazni;kar vse bolj moti EU;čeprav nas levaki prepričujejo ravno obratno:
  Kaj torej je tisto kar levake boli?
  Ne samo da je podpora vladi vse bližje nuli;levaki doživljajo v tujih sporih poraz z porazom in vse hujše klofute;kot je bila ona oni dan iz Moskve;ko jim je Peskov sesul sanje o neki novi neuvrščeni Sloveniji;kjer se bosta sestajala Trump inPutin:
  Peskov je jasno povedal ;da O SESTANKU V sLOVENIJI NIKOLI NI NITI BILO GOVORA IN SKURIL LAŽNIVO kUČANOVO PROPAGANDO V ŠUSU_SEVEDA JE TO NOV HUD DIPLOMATSKI PORAZ LEVAKOV:nADALJNJE TEŽAVE SO VSE BOLJ PEŠAJOČE IN PREZADOLŽENO GOSPODARSTVO IN VSE VEČJA ZAPOSLENOST V js in državnih firm;ah;ki neusmiljeno izčrpavajo ostali del družbe;cene rasejo apetiti onih v državnih službah vse bolj rasejo:
  Ker se gospodarstvo eseda firme crkujejo vse bolj Cimos je le vrh gore;še huje bo pri gradbeništvu in dtugje;saj se naročniki vse bolj umikajo z naročili saj smo predragi;ob tem pa delavci s plačo komaj dohajajo gole položnice:Ker rešujejo brezposelnost tako ;da pač tiste ;ki bi bili na ulici;zaposlujejo v razne državne firme od redarstev do še česa masa zaposlenih obešenih na državnih firmah in državi rase vse hitreje;vzporedno rase število upokojencev;med tem pa upada število polnilcev proračuna vse hitreje oz:upada masa vplačil_država pa se zadolžuje da vzdržuje ta masivni parat;da nima ulice in da izplačuje penzije;ker pa se grška katastrofa vse bolj bliža in z njo ulica(takoj ko bo konec zadolževanju v tujini);bo zlom in ulica;kar hočejo levaki preprečiti z takimi dejanji ;da opozicija nebi povedla ulice v boj za zrušitev oblasti in razmer ter nato še sodnimi pregoni:
  Vse to je le megla za odvračanje pozornosti od pravih problemov in vse večje panike na levici in tudi razkola;saj denarja preprosto več ni apetitov pa čedalje več:
  Če ugasne zadolževanje ni penzij ni ničesar več država se bo sesula in ravno zato hočejo levaki uničiti opozicijo z vsemi sredstvi;da nebi narod popeljala v boj proti njim:
  Zato nebo presenečenje;če bo tudi kakšen poizkus atentata na koga iz opozicije:
  Kajti jasno je ;da slovensko sodstvo v EU nima nikakršnega ugleda in da mu sodbe padajo kot domine:

 • Borut Stari

  Nič novega. To je znan način delovanja kompartijskega političnega sistem, ki še danes obvladuje Slovenijo.Vedno režimski mediji preusmerijo pozornost od sebe s spletkarskim napadom na izbranega nasprotnika. Zelo podobno kot če pri kraji kričiš, držte lopova.

  • karlina

   TOČNO

 • Antonius

  Komur po vsem, kar se Sloveniji dogaja, še ni jasno, da že 21 let večinsko v parlament in vladno koalicijo voli kriminalce, mu ni pomoči.
  ———
  Murgeljski forumaši so s pomočjo Bratuškove in Cerarjeve vlade počistili neodvisno strokovno vodstvo in s preverjenim kadrom na juriš zavzeli slabo banko, sedaj pa z velikim pokom, naročenem pri policiji, prek POP tv ustvarjajo novo “Patrio”.
  Sodnica Klajnškova je za politikantske potrebe že odcvetela, sedaj v njene salonarje stopa Deša Cener.
  Ko bo po vsem pravnem valjanju na sodišču, zadeva na koncu končala na ESČP, pa nihče več niti vedel ne bo, za kaj je pri vsej zadevi šlo.
  Gre namreč za propadle kredite, zavarovanje nakradenega in za sanacijo nevrnjenega NLB, prek slabe banke na naših plečih.
  ————
  Na volitvah bomo izvedeli, kolikim še vedno ni pomoči.

  • indijanka

   Slaba banka bi državi morala pomeniti srebrnino. Učinek slabih posojil smo državljani že poravnali s svojega žepa. Vse kar bi morala narediti država, je ustvarjanje dobrih pogojev za tuje investitorje in neko ciljno razvojno politiko, da bi razumela, kakšne investitorje si pa sploh želi. Ampak, Butale se ne dajo. Namesto tujca, se zdijo Butalam učinkovitejši kameleoni iz starih zgodb. Ker le ti lahko podpirajo slovensko kolobarjenje z nakupi preko slamnatih podjetij in vstopom enih in istih figur na trg, ki so brez kapitala in moči, da bi kupljeno lahko postavili na noge.

  • samsara

   “…sedaj v njene salonarje stopa Deša Cener.”

   Nadvse skrivnostna oseba…

   • karlina

    Itak, nikjer nič o njej ne piše, ne duha, ne sluha, kot ,da ne bi obstajala.

    • samsara

     Po pisanju in raziskavi nekaterih forumašev, niti ni diplomirala v Sloveniji. Tudi pozna jo menda ne nihče od njenih stanovskih tovarišic in tovarišev.

 • črnaovca

  Ne vem za Širclja a Mansson je bil pravi kampeljc saj je dal mastno zaslužiti svojemu nekdanjemu podjetju, ko to počno tujci katere je nadziral tudi Šircelj je vse lepo in prav ko to naredi kdo od domačih se vsei derejo KORUPCIJA

 • primsek

  Kako imeniten nivo novinarskega poročanja! To je vrh vrha svetle zarje ne-FDV novinarstva! Ke rje policija ugotovila, da je Šircelj preko Manssona pral denar, da so nakazovali fiktivne zneske, da so jih potem prepošiljali nazaj, je zdaj kriv tisti, ki preiskuje. Kot je pri kriminalni združbi vedno refleks, da kriičijo primite tatu. Seveda pa zgodba o Manssonu in Širclju dokazuje tudi poskus, da bi Slovenijo nekaj dni po padcu Janševe vlade predali tujim finančnim upraviteljem, trojki. Katere ukrepi so bili doslej dosledno neučinkoviti, edini državi, ki sta se rešili iz primeža, sta Irska in Islandija. Vsi, ki pristajjo na ukrepe IMF, ki je zase priznal, da ni učinkovit, tonejo v dolžniški spirali. Šircelj je z Manssonom prenapihnil bančno luknjo za 1.5 mlrd v imenu finannčnih kvizlingov. Krivi so pa tisti, ki zdaj o tem širijo informacije! Bravo, pogumni novinar radia Erevan!

  • Nata

   Zakaj so jih že zamenjali ??
   Da imajo absolutno prevelke plače……so dejali !!
   Ni bilo ne duha, ne sluha o tem, kar so sedaj ven spravili. Zakaj neki?
   D…..

   • Peter

    Z logiko se proti trolom ne moreš boriti.
    Najbolje jih je ignorirati, no.

    • samsara

     Tega konkretno ne moreš niti blokirati, o njem zvedeti osnovnih podatkov kot jih lahko pri vsakem drugem, nekako je ‘nedotakljiv.’
     Halo Nova24TV, koga tu gostite?

    • Nata

     O, imaš prav…….ignorirati z dobro muziko……..
     https://www.youtube.com/watch?v=lnXLVTi_m_M

     • Peter

      Oh, saj bo kmalu…fish are jumping high…Meni tudi Janis lepo sede…In potem gre tudi tole

      težko ,ker” nova 24″ že dolgo ne gledam več

     • Nata

      Lahko zalo kul ? Je zelo kul .

     • Peter

      Nekaterim se zdi jeftin…ima pa tako, kot vse glasbene zvrsti kvalitetne predstavnike.

   • karlina

    Ja itak, če bi bili še zaposleni, te nemarne lazi ne bi mogli ven spraviti, ker bi jih nekaj ze pospravili v zapor.

  • korintos23

   Zakaj ste nekateri prepričani, da je internet omejen in da si človek, ki ga zanima resnica, ne more sam poiskati vseh informacij ? V tej državi je od zunaj lepo vidno, kod nas načrtno ropa že desetletja. Le šampona v obliki poptv ali RTV si ne smeš zlivati na glavo.

   • primsek

    Ne, za mentalno zdravje poskrbijo pravljičarjevi izmisleki iznoriškega kraljestva. Samo ne nacionalke, ne drugih medijev, samo en je v službi Resnice, In v imenu teh, ki berejo samo tega, je mogoče odvrniti vse lažne obtožbe ostalih. Če se dejstva in poročanje Nove ne pokrijejo, toliko slabše za dejstva

  • slosin

   …..Mansson in Širclj sta napihnila bančno luknjo…a je to lapsus al to resno misliš..?

 • dež

  Ga ni škandala, ki bi lahko vrgel slabo luč na SI policijo.
  So na absolutnem dnu, kar se ugleda tiče, tako da jo ni stvari, ki bi jim lahko še bolj škodovala. Da to drži, kaže tudi njihova oholost in primitivnost v pojasnilih ter nespoštovanje državnega zbora, okrog neizročitve internih policijskih aktov preiskovalni komisiji.

  • b323130

   A res? Jaz imam pa same dobre izkušnje s policijo. Ko sem bil še bolj vročekrven, sem se po nepotrebnem zapletal v konflikte, odkar se obnašam normalno, pa z njimi nimam težav. Vedno so delali v skladu z zakonom in pooblastili. Kar se mene osebno tiče, nimam pripomb.

   • dež

    Vsake oči imajo svojega malarja – in marsikateri malar kurjo slepoto.

 • FORT WORTH

  Stvar je zelo preprosta.
  Levica ima štab , ki skusa cim vec stvari nadzirati in manipulirati in si tako zagotoviti oblast.
  Imajo vec stopenj.
  1.mehka : korupcija in povezanost z mediji , prirejanje dejstev ( poneumljanje volilcev ),
  2.srednja : montirani procesi ,
  3.trda : likvidacije.
  Te stopnje po potrebi aktivirajo.

  Kljucna je organiziranost.

  • diler resnice

   Dobro napisano!Treba je samo dodati,da imajo sila razvit tovarišijski kolektivni duh,tako da ščitijo drug drugega in to na vseh nivojih od institucij do realnega sektorja,če že ne v privat SP..Doo, ki jim taka anarhija sploh ustreza,verjetno tudi pri davkih,ker usluge ustvarjajo tudi kontra efekt od privilegiranih elit !?

  • Ruggedplant

   Pri prvi točki si pozabil še na tri izjemno pomembna orodja: izobraževalni sistem, sindikate in kulturo. Predvsem slednjo pogosto izpuščamo, čeprav postaja vedno močnejše subtilno orožje manipulacije, predvsem za del prebivalstva, ki se ne izobražuje več, v medijih pa spremlja vse razen politike in gospodarstva. Ta del prebivalstva s prihajajočimi generacijami namreč strmo raste.

   • FORT WORTH

    Ja se strinjam. Pri vsaki tocki je se ogromno podtock,ce bi vse poizkusal zajeti bi porabil prevec casa in prostora.
    Analiziral sem na grobo , delovanje levakov.
    Si opazil , da imamo z njihovo oblastjo vedno manj drzave ?
    Levaki so osredotoceni na narod. Vedno bolj ga izcrpavajo. Nekega dne se jim bo vee skupaj sesulo.
    V mednarodnih poslih in spekulacijah so mrzli. Tam izgubijo popolnoma vse pravde.
    Kar samo po sebi govori , da smo mi drzavljani butasti , ker jim brezkoncno nasedamo…
    Nova24 je medij , ki obvesca ljudi o prevarah in pove tisto , kar drugi ne !

 • tzt

  Kje je levakarska falanga? Še ližejo ponedeljkove rane ali so eni v jarku drugi pa v parku?

  • Fogglof Tunnek

   Smrad desničarski !!!

   • tzt

    Kako malo je treba, da se majmuna spravi na obrate. Neprecenjivo. Zamenji si posrane in poscane gate, ker te do sem voham.

    • Fogglof Tunnek

     …smrdi smrdi, joj kako smrdi…veter piha s desne…

     • Johan

      Tunek pedro orto levo, ha ha !

     • Dragan Krstič

      Čuj Tunnek mal potrp, to pri vas levakih vedno smrdi, zdaj ko piha veter z desne bo hitro nehalo smrdeti.

   • Johan

    Crkni gnida levičarska !

  • Peter

   o tumpek spodaj…
   kako si? zadnjič se neki domobranske himne prepeval tuki, zdej pa tkole? si malček stereo osebnost, al kva, no?

   • tzt

    Nima podstrešne kapacitete. Skratka zgubaš. Pa še slabo pamti i brzo zaboravi.

    Zmeraj me razveseli, ko se mu vrže kost pa kot cucek zalaufa in bevska v tri krasne.

 • Vera

  Ja tako je tukaj pri nas, ko je mož ” špicelj ” , soproga pa urednica IP na POP TV , zato ni čudno, da vse prihaja v medije, kar je potrebno in tudi tisto, kar ne bi smelo .

  • Vstrajnik

   Režija v epicentru Murgle. Narod še kar spi.

  • karlina

   ITAK

 • domovina mili dom

  Ni problem kdo je kurir. Problem je tisti, ki je kurirje skup s kvačkal in vodi sinhronizacijo kdaj in koliko.
  Ko se bo tistega odstranilo, bodo tudi kurirji poniknili.
  https://www.portalplus.si/2063/kadrovanje/

  • Mojca pokraculja

   V redu članek, obregnila bi se le v zadnji stavek: “Če tega ne moreš, nočeš ali si ne upaš narediti, potem bomo počakali na prihodnje volitve, da pride do menjave oblasti!”
   Uau Steibuch, vse si povedal! Se pravi ni nam pomoči !
   Seveda, to čaka tudi sam Cerar. Glavno da zdrži do volitev. Nima se česa bati, ali pa morda ne? Če bi slučajno ljudem zavrela kri, takrat bi pa videli, gotovo bi se obrnil proti ljudem. Niti toliko ga ni skupaj, da bi ga odnesli podplati.

 • sončnica

  …ako bi vmes ne bil šmircelj,bi pljuvali po “ostalem” nekdanjem vodstvu….naj podatki kar pridejo v javnost…naj se ve,kar se ,menda,ne sme

  • radames

   Nekdanje vodstvo je nekdanje zato, ker bi preveč šnofali po rabotah mafije. Za izgovor so si izmislili “previsoke plače” in nekdanji so postali nekdanji. Nad DUTB imajo pravico nadzora samo talevi.
   Previsokim plačam nekdanjega vodstva in še nekem “dodatnem” denarju verjamejo samo RUNKLNI.

   • sončnica

    ….oh,kakopak….če so v “igri” slučajno vaši,je vse izmišljeno in nič res…

    • radames

     To dogajanje v DUTB je jasno vsakomur. Tudi levim. Le RUNKLNOM ne!

   • Peter

    Pa sončence, no.

 • sončnica

  ..sicer se pa v yugobutaliji itak ne sme preiskovati nič ,kar ni za “posvečene”….če se kaj takega sluuuuččaaajnoo zgodi,pa komandanti iz bruslja letajo po glavnom gradu in servilnim napnejo ušesa in sprašijo tazadnje

 • sončnica

  …kdo so pa v tem primeru strici iz ozadja???

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/271474/gozdni-milijoni-v

 • domovina mili dom

  Naj bolj eskalirajo in na levičarsko mafijo z represivnimi organi kažejo dejstva. Tu so se obesili za 600.000 € svetovalnih pogodb. A golubič s svojo klapo obere proračun za 3 mio, pa nič. E tu je tisto, kar kaže na mafijska “posla” z akcijo spuščanja megle. Nekdo sprašuje kdo so strici iz ozadja. Ja vsi tisti, katere se policaji in tožilci ne dotaknejo.

 • radames

  Tale Kos je vedno hujši kriminalec. Mnogokrat se zgodi, da podobni mafijci končajo s kuglo v glavi.

  • Nata

   Njegova sestra pa veleposlanica !! Da dol padeš, no !

   • karlina

    Nata, pa saj v Sloveniji so vse niti povezane, ko začneš odvijati komunistični klopčič, dobiš grozljive rezultete.

    • Nata

     +++++ In ta klopčič je neskončen! Hudir, nikoli ga ne bo zmanjkalo.

 • Peter

  Vidim, da se je ena sončenca pojavla kle..naši vaši pljuvanje…
  Mi je všeč, da v vaših medijih vsakodnevno pljuvajo po svojih, veš. In mi je všeč še bolj, da komentatorjev, ki pljuvajo po njihovih tam ne brišejo.
  Res, super, sončično, no…

 • Vstrajnik

  Zopet udba iz murgel in znana imena.
  Policija se boji kot hudiča vseh oblik javnih objav, ki govorijo o nezakonitih dejavnostih policije.
  Zato se kot v socializmu še vedno “pokriva” demokratične nepokvarjene njim nevarne državljane.
  Če slovenski državljani tega še ne dojemajo, jim sam Bog ne more več pomagati.

 • janez zorman

  Ali ni bil tipček z gornje slike glavni režiser znanstveno fantastične nadaljevanke za finsko TV ?

  • Dragan Krstič

   Oh daj no mir, vse kar si naštel je gola slučajnost.

 • janez zorman

  Ali ni bil tipček z gornje slike eden glavnih režiserjev trilerja iz Depale vasi ?

 • janez zorman

  Ali ni tipček z gornje slike eden glavnih režiserjev “skrivalnice na NLB” ?

 • janez zorman

  Očitno je tipček z gornje slike prejel naročilnico za režijo nove dogodivščine. Volitve se bližajo in IJJ postaja nevaren pogoltnim stricem in požrešnim tetam. Z Zujfom jih je tako prestrašil, da še do danes niso prišli k sebi.

 • Aresnica

  janez zorman – tipček z gornje slike je ene vrste golazen. Tovariš Kos je dobro plačani sodelavec SLO mafijskotajkunskega omrežja- to SLOmafijskotajkunsko omrežje je pod kontrolo še hujše golazni Georg Sorosa.
  _____________
  Lep pozdrav

  • Dragan Krstič

   Motiš se, vsa famiglia Kos ne samo tovariš Kos Drago.

   • Aresnica

    Dragan Krstič- hvala za dopolnilo.
    ___________-
    Lep pozdrav

   • karlina

    TOČNOOO

 • Slovenec 33

  Ja, se bom spet ponovil
  Nikjer na svetu, v nobeni okupirani državi, okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Kaj res niste tega vedeli ?
  Edini cilji, okupatorjev in izdajalcev svojega naroda, so ropanje avtohtonega prebivalstva in naravnih virov, od gozdov naprej.

  • primsek

   z SDS naprej!

 • Dragan Krstič

  Prosim da nehate blatiti tovariša Kosa. Ima odlično ponudbo da postane il Grande Consigliere v Palermu in nikoli več se ne bo vrnil v Slovenijo preganjat kriminalce. Veste za koliko se bo povečal kriminal belih ovratnikov zaradi njegovega slovesa?

  • Dragan Krstič

   Zagotovo bo kar nekaj svetovalnih pogodb manj v Sloveniji.

 • Dragan Krstič

  Dnevnik POPTV jako objektivno poroča o notranji politiki in gospodarstvu Slovenije. Za to garantirata
  Tjaša Slokar:kos soproga Draga Kosa in priležnica “velikega” gospodarstvenika Jamnika direktorja Modre zavarovalnice Katarina Matejčič.

  • karlina

   A je lahko še kaj boljšega, kar se tiče levičarskih medijev.

  • karlina

   ITAK, pa še kdo verjetno , pa ne vemo

 • janez55

  Aha, spet zarota proti SDS, ker so enega njenega dobili s prsti v marmeladi! Kaj pa je delal kot nadzornik, če ni gledal upravi pod prste in preverjal podpisanih pogodb? Sejnino je pa gotovo kasiral.

  • zokispoki

   Levajzarji ste zadeti. Če nimate ničesar pametnega za povedati, pa kar nekaj nabijate, v tri krasne. Zaradi tvojih levih kriminalcev, ki jih dnevno razkrijemo pri raznih lopovščinah, je že zmanjkalo te marmelade, tako da je že težko trditi, da se lahko še koga dobi koga s prsti v marmeladi !

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • primsek

   Problem je v tem, da je šel Šircelj v posteljo z Manssonom in da sta brata po apetitih tam ponaredila dokumente o davčni luknji. Ni torej problem v tem, da so podatki o preiskavi v javnosti, temveč v tem, da je Šircelj pet dni po padcu vlade delal v njenem imenu in proti interesom RS. In zakaj se pod-petkovska tv ne ukvarja s curljanjem informacij v primeru ‘koroških dečkov’ kjer podatke nosijo medijem kar odvetniki psihotične stare matere?

 • karlina

  Ni čudno, da je POP TV vedno bolj naklonjen samo levici, ter vztrajno pljuva po Trumpu, ja hvala Bogu , da je Trump postal predsednik , tako imajo lahko vsaj pol ure vztrajnega pljuvanja po njemu, na čelu s feministično novinarko iz Amerike, tako lahko prekrijejo vso svinjarijo in lumparije, ki se v ozadju dogajajo v Sloveniji, bravo, vsaka čast.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!