Kdo v Sloveniji se boji beograjskih arhivov?

Foto: sta

“V obrambo svoji novi veleizdaji slovenskih interesov in rušenja ustavnega reda levičarji praktično niso vedeli (razen žaljivk) povedati ničesar. Posebej sramotna je bila ob tem tudi vloga vladnih predstavnikov, ki so praktično ves čas molčali in o temi ter ustavno pravnem določilu v zvezi z arhivi očitno niso imeli pojma (kar ni nobena državna skrivnost!), saj je bila uvodna utemeljitev predstavnikov vlade, da je Srbija naredila velik napredek na področju javnih naročil in preprečevanju trgovanja z drogo. Kaj ima to zveze z arhivi in kulturo, je najbrž jasno samo slovenski vladi in koaliciji, ki jo slepo podpira,” je prepričan poslanec mag. Branko Grims.

Državni arhivi predstavljajo neprecenljivo narodno bogastvo, saj so najpomembnejši zgodovinski vir o delovanju države in njenih institucij ter državnih funkcionarjev. Analiza zgodovine posameznih držav brez upoštevanja ali brez dostopnosti tega vira je nepopolna, v določenem delu celo povsem nemogoča. Analiza zgodovine neke države, ki ne temelji na državnih arhivih kot bistvenem viru, lahko hitro postane predmet različnih interpretacij; če pa državni arhivi kot vir sploh niso dostopni, pa tudi manipulacij, ki z zgodovinskimi dejstvi nimajo prav ničesar več skupnega. Zato zgodovinska stroka neprecenljivo vrednost državnih arhivov vedno postavlja na prvo mesto, njihovo pridobitev, ustvarjanje, ohranitev in zaščito pa šteje kot najpomembnejšo dolžnost vseh za to pristojnih državnih institucij.

Komunistična oblast je velik del arhivov o svojih zločinih uničila
Žal je komunistična oblast v begu pred resnico o svojih zločinih velik del arhivov na ozemlju Republike Slovenije uničila. Tako so arhivi v Beogradu oziroma na ozemlju Republike Srbije edina možnost, da Slovenija nazaj pridobi ključne dokumente o svoji zgodovini in zgodovini slovenskega naroda. Zato je 25. junija 1991 Skupščina Republike Slovenije sprejela  Ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, ki v 12. členu določa: “Republiki Sloveniji pripadejo vsi državni arhivi SFRJ, ki se nanašajo na Republiko Slovenijo.” Ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije je neločljiv sestavni del ustavnega reda Republike Slovenije in zavezuje vse in vsakogar, še posebej pa državne institucije, ki se tej odgovornosti na noben način ne smejo in ne morejo izogniti.

Republika Srbija je začela postopek za vključitev v Evropsko Unijo. V procesu pridruževanja dajejo države članice Evropske Unije soglasje za odpiranje in po pogajanjih za zapiranje posameznih poglavij. Zgodovina uči, da je nujno ključna vprašanja urediti prej, preden se odpre poglavje, ki ta vprašanja zajema. Bolj ko pridružitveni proces napreduje, manjše so dejanske možnosti za uspešno bilateralno ureditev posameznih vprašanj. Izkušnje zadnjih let (arbitraža …) žal tudi zelo jasno kažejo, na kako trhlih nogah je zanašanje na pomoč ali odločitev nekoga tretjega.

Branko Grims je prepričan: “Za uresničitev ustavno pravne določbe 12. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije je obstajala torej samo ena možnost:  da bi Republika Slovenija v procesu pridruževanja Republike  Srbije k Evropski Uniji dala soglasje za odprtje poglavja Izobraževanje in Kultura, katerega sestavni del je tudi vprašanje nasledstva državnih arhivov nekdanje SFRJ, šele po tem, ko bodo vsi državni arhivi nekdanje SFRJ, ki se nanašajo na Republiko Slovenijo (oz. njene predhodnice v okviru nekdanje SFRJ) in se nahajajo kjerkoli na ozemlju Republike Srbije, v celoti dejansko že izročeni Republiki Sloveniji.”

Kako simboličen datum so si izbrali – kar nekdanji komunistični praznik
Grims razkriva, da je bila v ta namen sklicana nujna skupna seja treh odborov Državnega zbora:  Odbora za zadeve Evropske unije, Odbora za kulturo ter Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. “Sporen “nujen” sklic v zadevi, ki traja že več let, in bo trajala še več mesecev, če ne celo nekaj let, je bil opravljen v samo 48 urah, saj je bilo vabilo poslano na simbolen datum – 29. novembra 2016 (ravno na Dan republike, enega največjih komunističnih praznikov nekdanje Jugoslavije), seja pa se je začela ob 7.30 zjutraj in to – zaprta za javnost,” pravi Grims. Seje so se iz SDS sicer udeležili Nada Brinovšek,  mag. Branko Grims, dr. Anže Logar, Žan Mahnič, Ljubo Žnidar in vodja Poslanske skupine SDS Jože Tanko. Že dan prej so iz poslanske skupine SDS v zakonitem roku poslali predlog, da se sporna točka “Stališče Republike Slovenije do osnutka skupnega stališča EU za odprtje in začasno zaprtje poglavja 26 – Izobraževanje in kultura za Srbijo” umakne z dnevnega reda.

Na seji sta mag. Branko Grims  in Jože Tanko predlog SDS za umik še dodatno utemeljila in opozorila na ustavni red. Vladajoča koalicija je predlog z glasovanjem zavrnila, na koncu pa je s preglasovanjem z večino glasov  tudi dala soglasje za odprtje in hkrati že tudi zaprtje poglavja Izobraževanje in kultura za Srbijo. Proti temu neustavnemu in nespametnemu početju so glasovali samo poslanci SDS. V obrambo svoji novi veleizdaji slovenskih interesov in rušenja ustavnega reda levičarji praktično niso vedeli (razen žaljivk) povedati ničesar.

Vladni predstavniki molčali, ker očitno nimajo pojma
“Posebej sramotna je bila ob tem tudi vloga vladnih predstavnikov, ki so praktično ves čas molčali in o temi ter ustavno pravnem določilu v zvezi z arhivi očitno niso imeli pojma (kar ni nobena državna skrivnost!), saj je bila uvodna utemeljitev predstavnikov vlade, da je Srbija naredila velik napredek na področju javnih naročil in preprečevanju trgovanja z drogo. Kaj ima to zveze z arhivi in kulturo, je najbrž jasno samo slovenski vladi in koaliciji, ki jo slepo podpira,” je situacijo na seji opisal Grims.

Strah pred resnico je največji strah levičarjev
Strah pred resnico je največji strah levičarjev. Z glasovanjem koalicijskih poslancev na skupni seji je Slovenija najbrž trajno izgubila velik del svojega narodno zgodovinskega arhivskega bogastva, kar je očitno protiustavno in predstavlja novo veleizdajo Slovenije in njenih vitalnih interesov. Toda resnice se ne da več ustaviti.

M. S.

 • AlojzZ

  Kdo v Sloveniji se boji beograjskih arhivov?

  Skoraj vsi. Sicer bi se že zdavnaj našla ekipa, ki bi jih šla pogledat. Mimogrede, so nemški in avstrijski arhivi o 2. svetovni vojni že odprti? Da izvemo, kaj se je pravzaprav dogajalo!

  • Anthon

   Takele so res odlične. Sestavi ekipo in pojdi pogledat. Si morda že videl sprejemnico v Arhivu RS? Tudi tam imajo marsikaj.

   • AlojzZ

    Money. Money. Money. Preljubi Anton, ste že kdaj slišali za to besedo?

  • AlojzZ

   Opppsss! Če so bo pa kdo vtaknil v besedo “vsi”. Tudi gospoda nadškofa so našli, ko se je podpisal na napačni list papirja …

  • Franc Šink

   To sem hotel napisati. Braravo Lojze.

 • if

  Vse fizične in pravne osebe na poljubnih funkcijah države, ki delujete proti pridobitvi arhivskega nacionalnega bogastva, se umeščate med velelizdajalce samostojne Slovenije!

  Zadnja poved “Toda resnice se ne da več ustaviti.” poudarja potencial, ki vas bo, veleizdajalci samostojne svobodne Slovneije, brcnil med zgodovinske lažnjivce in postavil pred ogledalo Resnice, najlepše intelignetne gospe v deželi svobodne Slovenije.

 • Novakec1

  Vsi, levodesnosredinski bodo škodljive (resnico) arhive probal čim prej uničit. Ne sam pri nas.

 • Artur

  Kaj se stori s takšnimi veleizdajalci, ki kujejo zaroto proti lastnemu narodu ? Ponekod jih narod brez mečkanja zabinglja na kandelabrih ponekod jih polovi obsodi jih postavi na hladno in jih z dekreti onemogoči pri nadaljnjnjih svinjarijah ko pridejo kot podgane iz hladnega. Ponekod ni potreben poseg v tej obliki ampak jih enega po enega vzame tema (čim več tem bolje) Ponekod jih za gušt najprej pred parlamentom strpajo v zabojnike za smeti potem pa …. Pri nas nam takšni iz svoje bogato nakradene obložene mize talajo drobtine že 70 let. Butale press.

 • karpelec

  Narod brez preteklosti je kot drevo brez korenin: v sedanjosti vegetira, prihodnosti pa sploh nima.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO TURŠKI HLAPCI SERBUSI IN SLOVENISTANSKE STALINOVE GLISTE NA OBLAST .

 • montyamp

  Teroriziran in od UDBOPARTIJSKE NOMENKLATURE prestrašen slovenski človek , je kot zlorabljen otrok nesposoben normalno komunicirati .
  Dokler se bo ljudem ob omembi politike potomstva polnilcev 700 HUDIH JAM neutrudno obračal želodec , bodo iz gnusa do komunistične in fašistične murglosrbske hipokrizije , na svojo škodo bojkotirali volitve .
  VSI NA VOLITVE !!!

 • Pevec

  Vsa slovenska oblast!!??

 • totex39

  ” Kdo v Sloveniji se boji beograjskih arhivov ? ”
  Čisto preprosti odgovor je, to so komunistični udbovci, ter njihovi potomci zbrani v murgelskem klanu, ki rovarijo in uničujejo naš slovenski sistem. Vključeno pa imajo še balgansko sodrgo, ki ne spadajo med Slovence.

 • montyamp

  Ja kje je pa bila NSI ? ? ?
  Haha , če pridejo arhivi v Slovenijo , bodo NSI UDBOVSKI OVADUHI A LA PETERLE , kot podgane švigali iz luknje v luknjo .
  Pravi strup za izdajalsko kolaborantske podgane = = = R-E-S-N-I-C-A .
  RESNICA povzroča pri morilcih in njihovih potomcih bolezni na psihi , zato naj zagovornike in zaščitnike klavcev dotolče vonj po 700 HUDIH JAMAH , seveda bo tudi država finančno lažje zadihala , ker imajo ovaduhi bajne penzije .
  Če v Švici povoziš takšnega parazita , da država nagrado 5000 EUR-ov .
  KANDELABRI ČAKAJO .

 • učko

  Pravo vprašanje je, koga srbi v Sloveniji izsiljujejo !???!!!!

  • komar marko

   To ni pravno vprašanje, to so FAKTI.

  • rrrrr

   Ja koga izsiljujejo! Svoji svoje, ali v prevodu: cigani cigane!

 • centurion

  Kdo v Sloveniji se boji beograjskih arhivov?

  Vsi, ki so jih leta 1990 dali uničiti oz vozili v Vevče.
  Vsi, ki so ostanke ostankov arhivov dali “počrniti” in otežili
  pravzaprav preprečili dostop do le teh.
  Vsi levi komizločinci in njih potomci.
  Vsi UDBA agenti in sodelavci.
  VSI, katerih na vrhu hierarhije je ON, Milan Kučan.
  Jaz in VEČINA Slovencev in domoljubi se beograjskih arhivov NE bojimo.
  Nasprotno. Zahtevamo, da se prenesejo v Slovenijo in njihova
  vsebina javno objavi na internetu on line.
  Želim si ogledati imena njih, VSEH, ki se beograjskih arhivov tako bojijo! Z razlogom.

  • AlojzZ

   “Jaz in VEČINA Slovencev in domoljubi se beograjskih arhivov NE bojimo.”
   Volitve pravijo drugače.

 • komar marko

  Glede arhivov se spomnimo samo DRUGORAZREDNEGA GLEDE VELIKOVCA. Koliko je še takih stvari, ki ne smejo priti na dan. Samo se čudim, kako jim uspeva. Meni ni za leve in ne za desne. Mi je pa zato, da RESNICA PRIDE NA DAN!

  • centurion

   So samo levi.
   In infiltranti, podtaknjenci. Spet-levi.

   • komar marko

    in imajo zagarantirane podpornike, ker vsaki dan NOVE uvozijo! In ti novi volijo po ukazu, praviloma NOVE OBRAZE.

  • Lokomotivführer

   Velikovec in kasneje dvojezične table so bile povod za takšen pogrom proti Avstriji, da so “mladinci”(novodobni revolucionarji) na mejnih prehodih opravljali ankete med tistimi, ki so šli v Avstrijo z enim samim vprašanjem: “Zakaj (po kaj) greste v Avstrijo?” Pač ena od oblik političnega pritiska na narod…tista mladinka je sedaj kar v redu, tudi od alkohola ozdravljena…

 • Ryuk

  Samo ZLOČINCI brišejo tako sledi za seboj.

 • janez cepec

  vaš ljubljeni vodja je biu 1x pa pou predsednik vlade (tri četrt tistga kar je oblublu de bo naredu ni naredu, ERGO, je isti klobasač k ostali luzerji na predsedniškem položaju) in v tem cajtu ni pokazu kešnga posebnga zanimanja za odpiranje arhivov. če bi se mu res tok šlo, bi uhka naredu kej po tem pitanju, sej je mou u Srbiji še dost kolegou komunajzarjov. arhive v Sloveniji je počed kukr se ja dal, Brejc mu je s kufrom nosu papirje domu, kva je devu z njim se ne ve, glih tko so poniknil klot dnar od prodaje orožja, poj pa prav, de so tardeči uničval arhive. skratka, u srbskih arhivih so verjetn stvatri, ki ljubljenem vodji niso glih po volji in u čast, pa je bol stvar pr mer pustit. za lepši videz se da da komando Brankotu pa Žan-kotu, de mau drek mešata, pa s tem poskošata kešno zgubleno ovco prpelat nazaj u vse manjšo čredo zavedenih ovac in koštrunov.

  • rrrrr

   Janez, ti o arhivih? To ni nekaj za pojest..

   • janez cepec

    za skurt tud ne, povej to ljubljen’mu vodji

    • AlojzZ

     Si ne upa. Bo ostal brez službe.

     • rrrrr

      Ti pa brez Toninčeta

 • Olga

  Slovenija je z zveznimi arhivi bivše dražave, ki se nanašajo na Slovenijo in ZLOČINSKE dejavnosti njenih državljanov, talka Srbov in njihove velikosrbske politike, kar je zločin!
  Kučana in udbaške strukture okoli njega, je strah zanje hudo obremenjujoče resnice! Preko Cerarjeve marionetne vlade želijo nadzor nad arhivi tudi v Srbiji!
  S pomočjo Peterleta, Bučarja in udbaških podtaknjencev v pomladnih strankah, so uničili večino arhivov v Sloveniji in onemogočili lustracijo!
  Levaki so s pomočjo NSI še ostanek zaprli za javnost!
  Ali ni zanimivo, da je Peterle uničil SKD, sedaj uničuje tudi NSI s pomočjo Tonina IN kompanije, Ljudmila pa itak ne ve, kaj dela!
  Nujno je, da evropski poslanci iz vrst SDS na to opozorijo evropsko skupnost, da bo pritisnila na Srbijo in Slovenijo!
  Arhive bi bilo najbolje izročiti Nemčiji, dokler se Slovenija ne demokratizira in ne obsodi komunističnega ZLOČINSKEGA sistema in zločincev!

  • rrrrr

   Odličen predlog,Olga

 • učko

  Zato pa nam še vedno in čedalje bolj vladajo balkanci !!! Čefurjana je že zdavnaj čisto njihova !!!!

 • Osti jarej

  ..spet mizeren obisk?!?..khm,no….pa malo raziskujte,da se vam razjasnijo vremena in,da ne boste tako “zabutarani”

  http://stres.a.gape.org/fasizem_fascism/valkyra.htm

 • Osti jarej

  ČESAR NE VEMO, TEGA NI – MAR RES?

 • Osti jarej

  ..magla svuuuudaaaa,mmaaaaglllaaa okoooo nassss…..

  • baubau

   samo pri tistih,ki se bojite svetlobe resnice.

 • Kučko pod pručko

  Zakon o varstvu dokumentiranega in arhivskega gradiva ter arhivih

  Že v 1. členu zakona je navedeno … arhivsko gradivo je kulturni spomenik

  Kazenski zakonik o uničenju arhivskega gradiva

  259. člen KZ, točka 3: Kdor protipravno odtuji, uniči ali prikriva arhivsko gradivo, ali ga napravi neuporabnega, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let.

  Kakorkoli že, imamo zakon, po katerem bi morali Kučanovi kriminalci in komunistični morilci, ki so množično kurili naše nacionalno bogastvo, sedeti vsak po najmanj tisoč let. Pa ne v celicah s petimi zvezdicami in internetom, ampak v kakšni smrdljivi luknji, kakršne vidimo v ameriških filmih in so namenjene najhujšim zločincem.

  Sedaj nam manjkajo le tožilci in sodniki, ki bi imeli toliko jajc, da bi obsodili Kučana in njegovo drhal. Zanesljivo pa bodo prišli časi, ko bomo tudi Slovenci dobili močne ljudi na odgovornih mestih, ki bodo pospravili z vso gnilobo, ki duši in uničuje Slovenijo!!!

  • totex39

   Bravo Kučko, upam da bomo to veselje še mi dočakali.

  • Osti jarej

   ….ajme!!…mati moja!!….samo vesolje in človeška neumnost……..

 • Osti jarej

  ..ammm….nobenih titovk,ane?!…rdečih zvezd,ane….?!

 • Osti jarej

  ..ej!!…a se je angela že opravičila,pokesala,prosila za spravo?!?…kaj pa vatikan?!?

  • komar marko

   A zaradi tega, ker vas niso pravočasno nagnali in odrezali od korita ter vas postavili pred HAŠKO sodišče?

 • Osti jarej

  …strah pred resnico?!?…..kakšna pa je…resnica?!?

  • komar marko

   Glede arhivov se spomnimo samo DRUGORAZREDNEGA GLEDE VELIKOVCA. Koliko je še takih stvari, ki ne smejo priti na dan. Samo se čudim, kako jim uspeva. Meni ni za leve in ne za desne. Mi je pa zato, da RESNICA PRIDE NA DAN!

   • Osti jarej

    ..kako jim uspeva?…a si res tako “zamegljen”?….tako,da so vsi povezani….so vedno bili

    • komar marko

     A drugorazredni je povezan z VELIKOVCEM? Hvala, da si potrdil!

     • Osti jarej

      ..sej se ni treba delat trapastega!!! :-)

     • komar marko

      A glede tega, da hočem RESNICO sem trapast! A glede tega, da nam v ZDRAVSTVU krade elita sem trapast. In elita ste slučajno rdečkoti ki kradete in lažete ter producirate afere, da dobro živite na naš račun! A zato sem trapast ko vam povem RESNICO?

     • Osti jarej

      …tvoja resnica je enosmerna….tako kot tistih,ki komuniste zagovarjajo….bedaki,vsi!!

 • črnaovca

  Arhivi so vedno zanimivi in SDS zna z njimi ali iz njih zložiti marsikaj. Zanimivo bi bilo dobiti gradivo o sodelavcih takratnega režima in to o tistih skritih, če so kje zapisani

  • komar marko

   in zakaj ste jih zakurili in predelali v običajen papir? STRAH? Le zakaj speminjaš NICK? Spet STRAH?

  • janez cepec

   prerok je u nađšeh arhiveh počistu, kar ga je bremenil, za beograjske arhive se pa ne zanima zato, k ga skrbi, de ne bi kej preveč pršlo na plan

   • Osti jarej

    ….ko yebe arhive!!!…itak je jasno samo peščici….in vsi so pri koritih

  • baubau

   črni ovci:1:Bi mar radi pomorjene nasprotnike komunističnih zločincev še enkrat pobili?Njihova trupla so pognojila malone vso Slovensko zemljo in dan za dnem tacamo dobesedno po njihovih kosteh…Vse gradivo o nasprotnikih komunizma je bilo že davno objavljeno in se s ponaredki vred nahaja v vsem dostopnih arhivih. 2:vsi aktivni nasprotniki komunizma so ŽE plačali neizmerno ceno: bili ali pobiti ali pregnani ali do smrti izmučeni od komunističnih totalitaristov. Nihče danes ne kliče k maščevanju za to,a edino prav je,da končno povemo tudi vso resnico o vseh komunističnih zločinih.

   • janez cepec

    da se zastopmo, kot sm že reku, obsojam povojne poboje, krivci bi mogl odgovarjat, sam sprašujem se, kva bi blo, če bi vojsko zmagal Dolfetovi kolaboranti belčki, kok bi blo poj pobiteh po vojsk? Hvala Bog, de niso, zato pa bologardistam zmeri rečem; fantje zajebal ste se, niste bli na taprav stran, ne mi zdej tle jokat

    • učko

     Ja, pobiti so bli v veliki večini nedolžni, ki niti niso imeli možnosti s komerkoli kolaborirat. Prvi kolaboranti z Dofetom so bili komunisti (Ribbentrop-Molotov). Ljudje so bili ovajani komunističnemu režimu zaradi medsebojnih zamer, bežali so od komunistične diktature itd. Tisto tvoje s kolaboracijo je bilo nekaj procentov, še več takih pa je šlo potem med komuniste. Ni blo to takrat tako enostavno, kot si ti to predstavljaš. Težke zgodbe so bile to !!!!!

    • Steiermark

     aja, zato ker ste bili komunajzli dolfetovi zavezniki, ste pa vi, po vojni uresničili “njegov načrt” ter poklali vsaj 200.000 nedolžnih in se tako izkazali oz. ste izkazali svojo pripadnost rdečemu nacizmu, kateremu ste pripadali s svojo bestijo pederastično, titom!

 • komar marko

  resnica je ta, da iz hoste še vedno prihajajo, da so imeli PODPISAN pakt z Italijani (napad na Turjak) in sovragom (sporazum Ribentrop Molotov). Da so pobili samo 520 okupatorjev, in 35.000 SLo državljanov. Med drugimi tudi dojenčke. da je 300.000 SLO državljanov pobegnilo pred njihovim terorjem! Da so spravocirali sovraga in pobegnili iz vasi, da se je sovrag znesel in pobil domačine (Dražgoše) TO JE RESNICA.

  • Osti jarej

   ….aaaaa…..ni tako enostavno…ne bluzari……nič ni tako,kot je videti…..vsi so….isti,isti,isti,isti…..

   • montyamp

    Če bi bili vsi isti , bi Slovenija ne sramotila EU .
    ISTI ISTI ISTI , ste samo vi pohabljeni komunisti .
    http://dajana.blog.siol.net/2013/04/27/deklaracija-ck-kps-16-9-1941-podpisan-boris-kidric/

    • Osti jarej

     …vi ga pa švabom fafate….kot je v vaših genih…in ni jih večjih pohabljencev,kot tisti,ki so na stadionu njim prisegli,da bodo lastne brate slovence morili pa ,če so komunisti,al pa ne…yebal se je švabom,al so rdeči,al pa ne in domobranom tudi …..tačrni,še večji pohabljenci, so pa tabelim odveze dajali….

     • Steiermark

      no s tem zadnjim “komentarjem” si se pokazal v pravi luči in tisti, ki “fafate” komu kaj, ste takšni kot ti, ki si pač, žal, kot izgleda , ga fafal titotu in bil njegovi “ljubičice bijelu”, titov pionirček. In od tega se ti je tudi pomračil um!

   • komar marko

    Nisem ISTI. Ne kradem, ne lažem in pošteno delam. Družim se z enakimi! Torej kaj hočeš povedati, da še ste vi smo tudi mi! Nak, ne bo šlo!

  • janez cepec

   ti bi pa res rabu prebrat kešn orginaln dokument iz arhiva, ne tacega, ki bi ga vaš ljubljeni vodja že modificiru, poj bi ti pa mrbit, pravem mrbit stvar bolj jasna. al pa tud ne, sej takmu zaveden’mu koštrunu ni pomoči

   • komar marko

    A to da so zbežali iz vasi in vaščane prepustili sovragu. A to, da na štajersekm ni bilo upora in posledično ni bilo domobranstva. A to da so TIGRAVCE dali pobiti komunisti? Kaj te še zanima?

    • centurion

     Tega v Cicibanu ne piše.
     Drugega pa cepec ne bere, ker ne razume.
     Še Cicibana mu mora ob slikanici tršica razlagat…

     • janez cepec

      u Komunista poglej, sej ga maš na skrivaj še skoz naročenga, za usak slučaj

  • Osti jarej

   …pejt,no,mal ,na spodnjo povezavo…..in brskaj,brskaj…..mogoče,mogoče pravim….ti bo pa postalo jasno….če nimaš preveč oprane podstrehe….

   • janez cepec

    zgleda, de sva istih misli

    • Osti jarej

     …morda pa res?…ne štekam ljudi,ki verjamejo sladkim lažem in sprebračanju resnice….ne rdečih,ne belih,črne pa še najmanj

     • Steiermark

      gliha gliho štriha – ti in cepec sta tista gliha….

   • komar marko

    kaj naj brskam. Kje je moja podstreha oprana če hočem RESNICO? kaj naj brskam in kje sem se zlagal?

  • Primoz Papez

   Teh 300.000 domobrancev,pa ze lahko pogresamo.
   Kdo pa bo drugace domobransko zastavo kazal svetu v Argentini….

   • komar marko

    Čudno, da so za vas dojenčki DOMOBRANCI. Čudno, da so za vas dekleta domobranke. Čudno zakaj se teh bojite. A imazte klopotce med nogami? zato vse izbeglice zbežijo čim vas zavohajo. Sedaj sem dojel Zaradi klopotcev! Zaudarjate!

    • Primoz Papez

     Kje vidite vi dojenčke in vsa dekleta…….

     • komar marko

      malo poglej barbara rov, potem neki prevzgojni dom kjer so dojenčki ležali na DIRI! Še kaj?

     • Primoz Papez

      Dejte si malo pogledat kaj so vaši belogradisti delali..
      Ne najdem linka ,da si lahko ogledate , mogoče ga je vaš ljubljeni vodja blokiral….

     • komar marko

      Moji belagardisti, ker se ne strinjam z vašo RESNICO? A to, da so se uprli vašem terorju? A to da ste začeli proizvajati belo gardo in domobranstvo, ko še nihče ni vedel za klaj se gre, ste vi vedeli, ad bo to nastalo. kako ste bedni!

     • Steiermark

      Saj ga tudi neboš, ker ne obstaja! To o belogardistih in njihovih zločinih so samo vaše blodnje, krvavih “osvoboditeljev”, da bi tako upravičili svoje zločine!

     • Steiermark

      Katerakoli jama, ki jih vsak dan odkrivajo, odprejo in najdejo okostja nerojenih otrok, 2, 3 in več letnih otrok, mladih mamic, starcev, itd. ti tepec pa ne vidiš ničesar! Ali si osebno vpleten v te umore, krvavo rdeče golazni, ki je harala od 45 leta dalje, takrat, ko je večina evropskih držav dobila demokracijo, mi pa najstrašnejši teroristični režim – komunizem, ki ga je vodil tvoj veliki pedofil, pederast, množični morilec, posiljevalec, ropar – “narodni heroj, maršal tito” – satanistična podgana, ki je kriva za pokol, več kot 200.000 poštenih Slovencev, med njimi tisoče otrok……

 • tečnež

  Svet bi bil neverjetno lep in prijazen do vseh,če se nikol ne bi komunist rodil.Amen.

  • komar marko

   Kaj rodi komunizem. NEIZMERNA sla po oblasti in bogastvu, brez dela in pameti!

  • janez cepec

   correction version: Svet bi bil…………če se nikol ne bi KOT komunist rodil. Amen. je reku Janez Janša

   • komar marko

    čudno, vse TOŽBE dobi. Čudno, da se ga BOJITE. Poglej v posteljo če ni s tvojo! Ni čudno, da iamate brivinge ponoči zaradi spanca. Ne morete spati, ker iščete NOTRANJEGA sovražnika, ! Kanede!

    • janez cepec

     kar se pa noči tiče, mam pa ćist mirn spanc, nibenga se ne bojim, nimam nočnih mor, tko k vaš ljubljeni vodja, k se mu Kučko pa njegovi bivši kameradi komunajzarji prkazujejo noč za nočjo.

     • komar marko

      Čigav vodja.kaj mi spet pripisuješ če se ne strinjam z vašimi NOROSTMI in lažmi. A sem sedaj domobranec in fašist! Daj spelji se !

    • janez cepec

     tožbe pa dobiva zato, k mamo, kukr vi pravte, zaneč pravosodje. de se zastopmo, to je edina stvar, v keri se strinjam z vašmu prerokom

     • komar marko

      Ja ker SUDIJE ne najdejo ZNAKE obtožbe z dokazi, ker si preprosto vse izmislite. tako kot v dnevniku ko neka SUZI obtožuje opozicijo zaradi arbitraže in ovce blejate. samo pšoglejte kure. BOLANo!

    • Primoz Papez

     Notranji sovraznik je ze 25 let Jansa

     • centurion

      Tvoj notranji sovražnik je vselej prevelik
      obrok pasulja….nikoli ne miruje,,,,

     • janez cepec

      že ve zakuga, mrbit je pa prešaltou od tardečeh h tačrnim zato, de bi jih od znotrej zjebu. tko prav, de je zarad tega šu u partijo. še ena od njegovih pravlic za zavedene ovčice

     • tečnež

      saj maš ta pravo ime-cepec..pa ne veš tega,da je samo janša imel ajca in je prvi knjižico zalučal v kučana.?! Še zaprli so ga zaradi tega..sam ti si ovca murgeljska in tega ne veš…beeee…Kot sem že omenil,vse bi bilo boljše in lepše,če se ne bi komunist rodil nikoli-kučan pa še vedno zagovarja lopovščino,kot on fidel,ki je šel končno rakom žvižgat,čas je že,da ga eni posnemate…

  • dare

   KOmunizem se je izrabljal in dobili smo to, kar vidimo sedaj k opogledamo nazaj v zgodovino. Resnica je bila edino tista, katero je rekel nekdo, ki se samooklicl kot AVANGARDIST. Sodnik je lahko samo tisti, kateri je sorodnik AVANGARDISTA. Policaj je lahko smao tisti, ki je sorodnik AVANGARDISTA.

   Avangardist pa je tisti, ki se je samooklical kot vodilni v delavskem razredu. To je počenjal tudi tako, da jih je prej malo pospravil in napolnil jame.

   Zato se ne smemo čuditi, če se posamezniki bojijo centralnih ARHIVOV.

 • Osti jarej

  …drgač pa…obstaja ena bukla,ki nazorno prikazuje,kako so borci za svobodo-tabeli,mrcvarili ujete partizane….primer 1.-dva ga držita ,vsak za eno roko,tretji mu, na tnalu, odseka glavo…primer 2.-odsekana glava partizana na tnalu, v mrtvih ustih prižgan cigaret,enega od osvoboditeljev naroda-tabelih,ki se smeje nastavljajo objektivu…itd.itd…….morda je v teh arhivih in bo kmalu na ogled širši javnosti?

  • montyamp

   To si ti videl kako so pohabljeni komunisti klali PARTIZANE .
   KOMUNISTOV IN PARTIZANOV NE MEŠAJ .

   PARTIZAN JE HEROJ — KOMUNIST JE GNOJ .

   Preden nadaljuješ s sramotenjem sebe in UDBOPARTIJSKEGA gnoja , razmisli kaj je v arhivih .

   Provokatorji tvoje sorte so indikator topoglavosti morilskega stroja , ki se še ne zaveda svoje kazni – ZABITIH POTOMCEV .

   • Primoz Papez

    Kar je v arhivih,lahko pokoplje vašega ljubljenega vodjo

    • komar marko

     Koga to misliš Palčka Smuka, ki je dal komando za unoičenje SLo arhivov in sodeloval pri razorožitvi. Če misliš na JJ se jaz KUJ prvi, da se ga razkrinka in obsodi, da ne boste samo podtikali, lagali in si IZMIŠLJALI dokaze. samo poglej nek dnevnik glede povezanosti opozicije z arbitražo. Greste lahko še nižje kot ste. Le kdo vas ne spregleda?

     • domovina mili dom

      A si ti tudi opazil kaj je kučanov cajtng napisal. Ko to rečejo-obdolžijo udbovci, potem veš, da so to sami udbovci naredili.

   • Hribouc

    Ni slabo povedano.

   • Hribouc

    AMPAK!
    Orka malora!
    KOMUNIST PARTIZANA, ČEPRAV GA JE, POŠTENEGA IN ODKRITEGA, POBIJAL KOT MAČKE, NE BO NIKOLI SPUSTIL IZ SVOJIH KRVAVIH TAC.
    BREZ PARTIZANSTVA NE BI BILO ZMAGE FU:NJENEGA KOMUNIZMA.

    Montyamp, v bodoče, prosim, ne žali gnoja !

   • domovina mili dom

    Takoj se opazi da je članek zadel v polno. Udbovci začno brenčati na polne rore…

   • Osti jarej

    ….zase govori…zabiti potomec,zabitih potomcev….knjiga obstaja…pa še kako obstaja….in oni,ki jih mrcvarijo…partizane…so dobili odvezo tačrnih,.. v imenu tacerkvenega boga,ki so si ga sami izmislili …prej in potem….pfej…

 • montyamp

  Gošarji so med WW2 stražili slovenske železnice za Hitlerja . Po WW2 se je zalega namnožila tudi v podalpskem svetu . Ko je v začetko 90-ih YUGOGREZNICO razneslo kot černobilski reaktor , je pohabljenost med samozapravno UDBOPARTIJSKO elito expandirala in danes se mučimo z umsko deformiranimi mladiči vajencev , kateri so se šolali pri politkomisarski morilski hordi nepismenih idiotov .

  KRI NI VODA .

  ELITA JE IZSELJENA IN V 700 HUDIH JAMAH .

  GORJE NARODU , KO PRIDE BLESAVI POLPISMENI POLITKOMISARSKI NKVD HLAPEC NA OBLAST .

 • VERZIFIKATOR

  Mateja Dragič Kos

  MINISTRSTVO RESNICE IN ARHIVI

  Orwell že poznal je vso resnico,
  v letu osemdeset in pa štiri
  bistvo res zadel, pri moji veri,
  kdor taji, ta dela mu krivico.

  Vedel za ministrstvo resnice
  zdavnaj že je Orwell pronicljivi,
  o prihodnosti je predvidljivi
  literarne vzel si vse pravice.

  To ministrstvo zares deluje,
  ni le domišljija literarna,
  saj oblastna moč avtoritarna,
  vedno čas z arhivi si kupuje.

  Nad arhivi je oblast potrebna,
  nujno poostren je res nadzor,
  da na plan ne pride kdaj – pozor!
  kakšna neprijetna reč posebna.

  Česar ni uničiti se dalo
  v starem še režimu pravočasno,
  naj pomete se, to naj bo jasno,
  tja, kjer zlepa se ne bo iskalo.

  Naj zaščiti lastne se otroke
  pred lažmi arhivskega gradiva,
  vse priznanje temu, ki ga skriva,
  nmaj dobi nagrado Leve roke.

  Mar ne veste kaj je roka leva?
  pravi se pogosto ji levica,
  le da dela se ji s tem krivica,
  kajti skrajno desno se odeva.

  Desno in nadvse konzervativno,
  vsak napredek v znanosti duši,
  zlasti v zgodovini ko smrdi,
  vse razglaša kar za destruktivno.

  Destruktivni pač da so arhivi,
  ko po letih mnogih oživijo,
  brez posrednika spregovorijo,
  za oblast preveč so vznemirljivi.

  Ta da obranila bi resnico,
  dela ki ministrstvo jo njeno,
  najde zgodbo še tako ceneno,
  da za delavsko ji gre pravico.

  Delavce da mora varovati
  pred pogubnim vplivom iz arhivov,
  in pred curki čustvenih izlivov,
  ker za javni mir da se je bati.

  Mir najlaže kajpak se ohranja,
  če je tu ministrstvo resnice,
  z Orwellove farme pa prasice
  blažen mir samo naprej poganja.

  Komur kaj za ljubi mir je mar,
  naj vsak hip le tega se zaveda:
  varuj se nevarnega vpogleda
  v tisto, kar varuje arhivar.

 • xtc

  Kdo se boji ?
  Levaki z Kučanom na čelu:
  Kajti obstaja zelo velika verjetnost ;da se v beograjskih arhivih nahaja zelo;zelo velik del gradiva ;ki so ga slovenski komunisti uničili in bi razkrilo narsikaj neprijetnega;o levakih ki sedaj prodajajo neke druge bučnice arhiv pa bi jih zazgalil zato panika:

  • janez cepec

   med levake bio jest uklopu tud vašga ljubljenga vodjo

   • Primoz Papez

    Zakaj so zmeraj samo levi fašisti,zakaj nebi bili še desni fašisti….???

    • komar marko

     zato ker ste imeli PAKT s sovragom in tudi s fašisti ste podpisovali pogodbe o nenapadanju in napadanju kot na primer TURJAKA!

     • janez cepec

      čaki,čaki, kdo je že podpisu prisego na Plečnikovmu stadionu s fašistićno vojsko. aja domobranćki, k jih vaš ljubljeni vodja dons tko obrajta, čeprou, to je treba prznat, je biu učas zgledn komunajzar, Janša mislem, de nau nesporazuma, pa de se ne pozab

     • komar marko

      leta 44 ko ste HARAKIRI že izvedli. Ne delaj se cepca in si uredi podstreho! Prav!

     • janez cepec

      ja vem ja, resnica boli, najrajš bi pozabil take stvari, zato se pa Đonio tud arhivov boji, de ne bi še kej na plan pršlo

    • janez cepec

     sej so

 • Kučko pod pručko

  Naš arhiv o Kučanovih izjavah

  Še dobro, da je bil Kučan toliko neumen, da je svoje prostislovenske izjave dajal pred TV kamerami in so bile kasneje pristale tudi v tiskanih medijih in na internetu. Sedaj se lahko spravi na Arhiv RS, ne bo pa mogel izbrisati arhiva domoljubov Slovenije, v katerem so navedene izjave njegovega veleizdajalskega, kriminalnega in protidomovinskega početja.

  – “»… za premagovanje sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.« – Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994

  – Milan Kučan: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« — Izrečeno: 31. januar 1990

  – Milan Kučan: »Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.« – MMC RTV SLO, 23. december 2015

  • janez cepec

   dej, k’ glih brskaš, men se ne lub, poiš izjave iz konca osemdesetih prspektivnega titov’ga mladinca, kandidata za predsednika ZSMS, člana ZKJ, ki je šu u partijo za to, de bi jo zjebu od znotrej (hahah), dones demokrata, enga in edinga ljubljenga vodjo J Janša. čist drgač zvenijo, kot pa nebuloze, k jih dons plasira zblojenim ovcam svoje maloštevilne črede.

   • Iza Demos

    Ne pozabit, da je bil on zaveden in je, ko mu ni uspelo v devetdesetih priti v Yugi na vrh, spoznal svojo zmoto.

    • janez cepec

     aha, toko je blo to. jest sm pa mislu de je oportunist, pa de je zamenu strani iz kešnga koristoljubja, pa take stvari. dobr, de si mi oči odpru. zdej ga pa čist drgač gledam

   • Olga

    Spet je prišla vaša opsesija na površje! Bilo kuda, Janša svuda! Vas moti, ker je sposoben!
    Se borite za privilegije, ker glede na to, kar delate na portalu, se borite za stari komunistični sistem z udbaškimi metodami!

    • janez cepec

     udbaške metode ma tvoj ljubljeni vodja, kdor ni z njim je proti njemu, kdor ne uboga in kdor ne verjame njegovim nebulozam, ga fukne ven, če že prej ne spregleda, pa sam ne zapusti vaše bizarne črede

  • Iza Demos

   Prencipielen človek pač, se ne obrača po vetru kot mnogo bivših članov ZSMS in ZKJ, ki ob pihanju različnih vetrov/prestopov iz stranke v stranko stokajo, da so jih v bivšo stranko prisilili/zavedli in da so šele sedaj ob vstopu v novo stranko spoznali svojo zmoto.

   • Olga

    ??????

    • janez cepec

     ja sej vem, de ti ni nč jasn. mogoče bi ti prerok uhka razložu, al pa tud ne, sej nemu tud ni čist use jasn

 • Iza Demos

  Če smo ob osamosvojitvi in kasneje ob vstopu HR le tej poklonili Piranski zaliv pa še cel kup drugega ozemlja, mi je za tele rumene papirje malo mar.
  Kdo so bili zločinci v 2. svetovni vojni že vem, kdo je pobijal in moril po 2. svetovni vojni tudi in kdo so bili komunisti tudi in kdo ustaši tudi, in kdo četniki tudi in kdo domobranci in kdo izdajalci tudi. Kaj je imel predsednik bivše Yuge tudi, saj ni nič odnesel sabo/izven države za kar težko trdim za naše SLO politike in iznajdljive “podjetneže”.
  Dajmo lotimo se raje današnjih problemov in jih skušajmo rešit. Praksa nas uči, da če obtičiš v preteklosti to ni dobro za sedanjost, za tvoj razvoj. Živimo danes!

  In za vraga naj že kdo vlomi v vse arhive bivše yuge in papirje skenira in jih objavi na tem portalu. Prispevam sredstva!

  • janez cepec

   edn boljših komentov, čestitam

  • Vztrajnik

   Če narod nima svoje prave zgodovine, tako izkrivljene z lažmi po kumunizmu pri nas v SLO, ni naroda in ni države. Zaradi te zgodovine ne danes ne “živimo” ampak beračimo in beračile bodo še naslednje generacije, dokler se ne bo nad Slovenijo prikazal “beli dim”. Toliko, zakaj je potrebna resnica zgodovine.

  • garfi

   kdor ne pozna preteklosti nima sedanjosti kaj šele prihodnosti
   ne poznaš je
   in vsi je ne poznamo in nimamo sedanjosti in prihodnosti
   resnica in pravica sta pogoj za vse

  • Olga

   Današnji problemi so ropanje Slovenije s strani komunističnih včerajšnjih problemov, ali ne vidite okoli sebe?! Ali si želite 20 evrov penzije kot ima plače univerzitetni profesor na Kubi?

 • janez.pokoncni

  Bojim se, da bi “mi”(večina) zasrali tudi, če bi se vsi arhivi, vključno z uničenimi, objavili javno. Zadnji primer, za katerega niso potrebni nobeni arhivi, je Milan Balažić, ki nam ga bodo kmalu začeli predstavljati kot nov up “žlahtne” desnice.
  To, da je bil med najvišjimi funkcionarji prejšnega režima in kasneje eden najvidnejših članov slovenske Cosa Nostre imenovane LDS, se po oceni stricev (?) več nihče ne spomni. Na naslednjih volitvah vam bo ponujen kot “Nova prihodnost”, ki se v povezavi z njegovim imenom sliši kot “Nedolžna kurba” : http://nova24tv.si/slovenija/z-blizanjem-volitev-prihaja-novi-virant-nova-prihodnost/

 • Vztrajnik

  “Kdo v Sloveniji se boji beograjskih arhivov?”
  Odgovor : Kučan & company

  • janez cepec

   corr version : Kučan, Janša and comp

   • garfi

    corr version : Kučan, cepec and comp

    • janez cepec

     mačku na rep, pa cvil

     • garfi

      ko boš normalen pa cvili

     • janez cepec

      Tržič vabi, če pa tam ne bo kruha za te, poj te pa pelemo u Begne

     • garfi

      kaj imaš že proti Janši in SDS
      svoje pljunke vsaj konkretiziraj
      grožnje in nasilje sta znak primitivnosti

    • janez cepec

     mau se vahti, ejga, te mo u Tržič pelau, poj boš pa vidu hudiča

     • Olga

      Demokratično sodstvo bo vam pokazalo Dob!

     • janez cepec

      jest vam, ovčkam zavedenim, uhka dam dve možnosti: Begne al pa Studenc

   • Olga

    Zakaj Janša? Zakaj je Janša edini odprl arhive? Zakaj ga vi tako blatite? Koliko vas plača Udba?

    • janez cepec

     Đoni je arhive odpru, dejansko mu je Brejc nosu papirje u aktouk na dom, zato, de jih je popucu. Beograjskeh se pa boji, k ne ve točn kva je not, de ne bi kešne stvari o njemu vun udarle

     • komar marko

      A tiste papirje, ki ste jih v Papirnici skurili in v Kočevski Reki. daj malo se pomiri in izobrazi. Ni čudno, ad je na KUBI in koreji INTERNET prepovedan. ker moderne tehnologije so vaš SOVRAŽNIK. tega se bojite. RESNICE! Tako kot drugorazredni!

     • janez cepec

      ja vaša resnca pa res boli, pa bojimo se je tud. malo manjana, take enosmerne resnice tud povoham ne, sploh pa če vem, de prhaja od kvazi demokratov

     • komar marko

      Kvazi demokratov? A res, zakaj pa zaklepate arhive? Zakaj ne dopustite resnice. zakaj ne poveste mladini LAGALI in potvarjali smo, krademo pa še vedno!

     • Steiermark

      ja, takšni jugotepci, ki zapirajo arhive pred očmi javnosti, nas hočejo zaščititi, pred njimi…..

     • Steiermark

      Seveda, če imajo ljudje dostop do informacij, propadejo lažnivi in uničevalsko morilski komunajzli……

     • Olga

      Pa se, za razliko od vas, bori da bi bili “beograjski” arhivi dostopni slovenski javnosti!

     • janez cepec

      ja se, če bi jih uhka prej mau posortiru

     • Olga

      Jih bomo dali sortirati NEMŠKEMU SODIŠČU! Oni so najbolj natančni in kompetentni!

     • avtohtoni neandartalec

      Zakaj se ni boril za arhiv, ko je zmagal v vojni in je lahko poraženi strani postavil kakršen koli ultimat?

     • Steiermark

      izjave jugosrbskega udbovskega idiota, ki trdi, da se žrteev hoče rešiti dokazov, da je bila mučena in preganjana. si pa res tepec, ne samo cepec in to udbovsko balkanski!

     • avtohtoni neandartalec

      Preganjan naj bi bil deset let po tistem, ko so ga izključili iz partije, prej so mu pomagali, da se je hitreje vzpenjal po komunistični hierarhiji.
      V arhivih zagotovo piše zakaj je bil član brisan in mora biti priložen tudi njegov psihološki profil.

     • Steiermark

      neandertalće, ne nakladaj, če nisi totalno zamegljen v glavi, boš tudi vedel, da izstop iz partije ni bil možen, da so te lahko le “izključili” in posledica je bila to, kar se je JJ in marsikomu drugemu , kasneje dogajalo! Takšni ljudje, so med drugimi bili vedno in povsod kontrolirani in preganjani…..

   • komar marko

    Pa ali ne zastopite! Prosi Palčka Smuka na soočenje. prosi, da se vse stvari odpre, pa nimate oneta. Iamte klopotce. pa zakaj misliš da izbeglice kuj pobrišejo čim vas zavohajo! Neprijeten vonj!

   • Caetano

    Janša je bil disident to se jasno vidi iz arhivov CK-ja, kjer so ohranjena poročila udbe o njegovi aktivnosti.

    • janez cepec

     ja vso njegovo disidenstvo je blo u arestu na Roški u lizanju sladoleda, pa obnavljanju srbohrvaščine, na Dobu je pa je blo use disidenstvo in skoraj srednjeveška tortura u tem, de se je mau šetou po krugu, bi djal, pa piliv svoje pronicljive misli in prerokbe, ki jih zdej plasira med zablodene maloštevilne ovce

     • komar marko

      Ha, ha, ha. Vem, da se ga bojite, strah vas je. Prav je tako. 73 let ste sejali sovraštvo! Čas plačila prihaja.

     • janez cepec

      pa kerga nej bi se bau? pa nism jest tak paranoik, k’ vaš ljubljeni vodja. čepšrou se ma za preroka, ga je strah in ma nočne more pred bivšim kolegam komunajzarjam in Kučkotom. to pa je strah

     • komar marko

      In zakaj se Plaček Smuk boji soočenja. Zakaj lažeš! NOVA ga je pozbvala na soočenje, pa se je kot šofer USEDEL v avto na mesto sopotnika. Poglej malo na NET! Boš?

     • janez cepec

      pa ker faktor pa je nova?

     • Caetano

      Že več let pred Roško ga je sledila udba. Na Roški pa je pristal po dogovoru med udbo in KOS-om. Tam so mu vsaj posredno grozili tudi s smrtjo.

     • janez cepec

      ja ja, mau je mankau, pa ne bi ostou živ. ti pa rad pravlice poslušaš, a?

     • Caetano

      To je na posnetku!

     • lukamiha

      Pa se ti ljubi s tem oslom pogovarjati, dejansko je blazen in za pogovor neuporaben!!

     • Steiermark

      Caetano, tale cepec je tako zagret za komentiranje o udbaški dejavnosti proti Janši, verjetno to ve iz ”

      prve roke”….

    • Steiermark

     Res je, ampak tile jugoturški primerki tega ne razumejo! Vsi po vrsti imajo umazano vest, ki jim počasi vzbuja strah….

  • Caetano

   Seveda tam so tudi stvari, ki jih je v naših arhivih počistil Ertl po nalogu Kučana, tik pred prvimi demokratičnimi volitvami 1990.

  • avtohtoni neandartalec

   Kučan je bil predsednik komunistov in šef Udbe, on je pisal o drugih, ne o sebi.

 • Olga

  Prava tema! Spet panika udbašev na portalu! Tika taka, Nemčija jih čaka!

  • dr Janez Sveti

   Humor ti ne gre.
   DR Janez Sveti genij

   • komar marko

    Tudi tebi in tvojemu NICK prijateju ne GRE! Prav!

    • Osti jarej

     ..tebi ne gre NIČ…

     • komar marko

      ha, ha, ha. Novi NICK! Povej temo. te kaj zanima od 14 divizije ko je šla na Štajersko ali od Dražgoš ali kaj podobnega? kakak resnica morda?

    • dr Janez Sveti

     O čemu govoriš?
     DR Janez Sveti genij

     • komar marko

      Prijatelj ne sekiraj se. Pišem in sem TIHO! Samo moj PC je naštiman na stopnjo tvoje NOROSTI, to je poseben program, ki pa je pri vseh tvojih nickih ta STOPNJA enaka. Slučaj?

     • janez cepec

      ni slučaj, stopna tvoje norosti = ljubljeni vodja

     • Jovo Jamnica

      Mi, Štajerci iz zajebancije rečemo onemu, da je “slučaj”, kerega smatramo, da je trde glave… :-)

     • janez cepec

      to se prau, komar marko je slučaj na kvadrat

     • Jovo Jamnica

      Zdaj bo še ki reko, da minus pa minus… da plus… :-)

     • Steiermark

      jugojovica, od kdaj ste pa srbi kar Štajerci? Ti si to, kar imaš v genih – najbrž turški hlapec, vsekakor pa ne Štajerc

     • avtohtoni neandartalec

      Štajerska je gor proti Avstriji, vaše Zagorje je dol južno in vzhodno, tiste gorce pa res niso noben civilizacijski dosežek, ker ste bili pod ogri.

     • dr Janez Sveti

      Tvoje mnenje ne šteje, ker nič ne pomeni. Kam pa pridemo, da resno jemljemo vse norosti, ki jih eni pišete na spletu..
      DR Janez SVeti genij

     • avtohtoni neandartalec

      Kaj pa, če je vse res?

      (Kakor je gor, tako je tudi dol press)

   • Olga

    Udbašev pač ne mislim zabavati, zaj je njihovo početje kriminal! Mogoče bodo za humor poskrbela sodišča! Potem se bomo lahko zabavali!

    • dr Janez Sveti

     No to pa je smešno!
     DR Janez Sveti kritik

     • avtohtoni neandartalec

      To so bučke.

   • MEFISTO

    Jaz pa menim, da je celo v verzih zadel žebljico na glavico.

    Svet nisi, genij pa tudi ne.

    • dr Janez Sveti

     Ne morejo me ocenjevat tisti, ki niso geniji.
     DR Janez Sveti genij

 • kokobily

  Kaj se sprenevedate ? Imate najbolj informiranega “velikega Slovenca”, da ramen zakopanega v UDBA-arhive. Naš Zmago, njihov Pobetko, ki bi se, če bi arhivi bili slučajno v Vatikanu, v trenutku preimenoval v Vittoria in se izdajal za Rodetovega ministranta. UDBA v krvi od rojstva. Najboljši prijatelj Šešelja, pa tistega “UDBA-za vedno” Lazanskega. Končno, v vsakem drugem stavku so “zaupni” podatki,ki jih je ON našel v KGB ,pa nemških,pa angleških tajnih arhivih.
  Kako tiso povedo “prijatelji Srbovi” ? Bilo kuda, Zmago svuda..

 • dr Janez Sveti

  Kdo v Sloveniji se boji beograjskih arhivov?

  Jaz ne.
  Dr Janez Sveti UDBA

  • Jovo Jamnica

   Jas tut ne…

   • Osti jarej

    …noben….itak jih bodo uničili….kot so jih v yugobutaliji

    • Jovo Jamnica

     Niti sajna se mi ne, kaj bi naj uničli in zakaj.

     • Osti jarej

      …no,meni tudi ne….menda pa obstaja opcija,da se pa tam lahko najde tudi kaj jako zanimivega…..

     • Jovo Jamnica

      Do česar bi se naj država dokopala z izsiljevanjem… če prav razumem

 • Kučko pod pručko

  Nasvet prijateljem Nove24TV

  Ignorirajte trapastega tepca Cepca, ki samo smeti na Novi in nas provocira!!!

  • komar marko

   Ja komu pa se bomo potem smejali. samo potrjuje svoje CEPCOVSTVO, tako kot njegovi rdečkoti! RESNICA je huda in ta ga boli!

 • komar marko

  No CEPEC nima časa menjati nickov, piše pa LAŽI, samo kaj ko imaš za vsako laž argument z VIROM! To je boleče in HUDO. JJ vidi povsod, zato ima na vratih ducat ključavnic in svojo drago v OMARI zaklenjeno!

  • janez cepec

   sej sm ti povedu, de se vašga preroka ne bojim, ne tko kt se on boji Kučkota. sej ne de bi mi biu Kučko glih prou simpatičn, sam se mi pa fejst zdi, k vašga preroka kr zmrazi, ko sliš njegov ime. prerok gor, prerok dol, tega, da se b’ ga tko bavu, si pa sam seb Đoni ni prerokvov

   • Osti jarej

    …dobr no….pa dejmo;vsekakor ga je nadmudrio…kučko …očitno tako hudo,da tud migmnit ne more….samo tvita…heh!!…kdo se boji janeza janša?….njegovi oprode čist ziher…sicer ostav…takoj…a zdaj adijo,a zdaj adijo…še veroniko je napodu…menda

    • janez cepec

     ja tvite ma pa svetske, kot bi pisu prvošolček. no naš prerok je tud mau pisatelja in pesnika, čeprou so ga iz Pena fukn, so že vedl zakuga, pa od kod tega tipa niso fukn, aja iz partije so ga tud, pol pa Kalimero joka pa hoče nazaj. aja kje smo ostal? aha tviti pa pisatelj, njegov opus, pazi, 4 štiri knige s partisko knižco ured, pesniški pa ena otroška pesmca o Toninu pa o njegovi nočni mori Kučkotu. matr, glih zdej bo Prešerna prehitu, če bi še doktoriru, pa pit začeu bi se že uhka z njim pomeru

     • Jovo Jamnica

      o Toninu pa o njegovi nočni mori Kučkotu. matr, glih zdej bo Prešerna
      prehitu, če bi še doktoriru, pa pit začeu bi se že uhka z njim pomeru
      ——————-
      ROTFL

     • janez cepec

      ne zastopm, razlož mi

     • Jovo Jamnica

      …jas si v živo pretstavlam pijanega dr. Janša, keri piše sonet…nesreče

     • janez cepec

      hahaha, ta je pa močna, al pa od Urške in podvodnega moža. kva prauš, kdo bi biu podvodni mož?

     • Jovo Jamnica

      Baje Kučman že diha na škrge… :-)

     • janez cepec

      hehe, sva si pa polepšala dan, upam, de še kešnmu drugmu.
      k smo glih pr tem. če bi Ivan pisu sonetje nesreče, a misleš de bi blo to mau avtobiografsko, ka-li?

     • avtohtoni neandartalec

      Jaz pa z veseljem pričakujem nadaljevanja prigod o arabcih iz Norikuma.

     • Osti jarej

      ..ne se hecat…v l*blanci,pod mostom blizu zlate ladjice, živi povodni mož…vpraš pavla mateja raka…..pa,da ga,hudirja,nobenga ne odnese?!? ;-)

     • Osti jarej

      jp…drugi yeats

     • Jovo Jamnica

      Think where man’s glory most begins and ends, and say my glory was I had such friends.

      William Butler Yeats

 • komar marko

  No sedaj smo dobili nekega CEPCA, ki trdi da je DOHTAR! Stopnja norosti enaka!

 • Osti jarej

  http://stres.a.gape.org/fasize.

  kaj ga ni junaka,ki bi link odprl?…opranega??

 • FRANC3

  Kdo se boji arhivov? Ja, tisti, ki ima slabo vest! To se pa ve, kdo je ta, ozirama kdo so tisti.

 • radames

  Iz tega sledi, da SMC sploh ne priznava slovenske države , Republike Slovenije. Če zavračamo ali se obotavljamo pri tistem arhivskem gradivu, ki je pomembno za državo, potem zavračamo tudi svojo državo. Ali z drugimi besedami: to je veleizdaja države!

  • Jovo Jamnica

   SMC vendar predstavlja državo. Kako naj izdaja sama sebi?

   • radames

    SMC zaenkrat ni KPS. ne more predstavljat države.

    • Jovo Jamnica

     Ne razumem…

     • radames

      Jest pa! Zato sem tudi napisal tako.

     • Jovo Jamnica

      No, saj to kaj ti razumeš, mene posebej ne zanima…

     • radames

      Državo predstavljajo vse politične stranke v Državnem zboru.

     • Jovo Jamnica

      Država je vsota vrst prisile, s katero vladajoči razred drži v pokorščini, razred eksploatirancev!

     • Anonimni_Profesor

      Zeeeh

     • Osti jarej

      …zeh je bil prej,preden smo prišli mi …29komentarjev…pa jih zdaj poglej…..

     • janez cepec

      o lejga modela,k je mu pr 13 letih IQ 13, pa še dej ma istega, razn, če se mu ni še ta zmanšu

   • Olga

    Predstavljajo Kučana in ne Slovenske države! Na oblast so prišli z goljufijo!

    • Jovo Jamnica

     Ludvik XIV. je nekoč izjavil: “Država, to sem jaz!”. Torej, kje je težava?

     • janez cepec

      edn je djau: ein Reich, ein furer, pa se va kam je to prpelal, ljubljeni vodja pa prav, pa dela tud tko: stranka, to sem jaz, kam neki bo to prpelal, Boh ne dej, de bi volitve zmagu, kam nas bo poj to prpelal?

     • Jovo Jamnica

      Nikamor več, ker more oni, ki je danes in bode v prihodnosti na vladi, skrbeti le za to, da od davkoplačevalcev učinkovito postrga vse, kar je mogoče, da bi vrnil tujcem tiste kredite, kar so jih med leti 2004-2008… pokradli…

     • janez cepec

      ja na žalost je tko, dobr, bodmo pošteni, pol je za njim s pufi nadaljevou Barbika, pa Lenčica, sam to ga ne opravičuje. biu je na ablast, zajebu je, nč ni naredu. dobr, de se je izpeu in nima šans, de prleze nazaj h korit. edin, če se enkrat barvo zamena

     • Jovo Jamnica

      V treh letih so pokradli 24 milijard €. Barbika se je moral dodatno zadolžiti samo za to, da je Slovenija onim, ki so državo terjali, vrnila tekoče obresti…

     • Steiermark

      Si pa res nujen primer za psihiatrijo, zaprti oddelek!

     • avtohtoni neandartalec

      Ampak edino, če boš ti direktor.

     • tohuvabohu

      Ti pa imaš pojma, ja. Janša je bil na oblasti samo pet let in tedaj ni zadolževal Slovenije. Komunajzarske vlade pa so Slovenijo (mišljen je državni dolg) zadolžile za novih 25 mrd. in državni dolg povečale za štirikrat, glede na BDP pa je dolg zrasel s 24 na 84%.

     • Jovo Jamnica

      A tako? Če sem lastnik bajte in moj sin, brez moje vednosti, zakocka bajto, koga bodo mafija terjali???

     • tohuvabohu

      To je pa tvoj problem.

     • Jovo Jamnica

      Všeč mi je, da si dojel poved…

     • tohuvabohu

      Če sem iskren, te pogosto zaradi tvojega nerodnega načina izražanja ne razumem, tokrat se mi je pa le usralo.

     • janez cepec

      glede na tvoj IQ niti ni tak problem

     • tohuvabohu

      Ko začne nekdo omenjati iq, takoj vem, da je rdečkar. Vse, kar počne rdečkar na spletu, je, da se bodisi ukvarja z osebnostjo sogovornikov bodisi jih zmerja z izdajalci.

     • Jovo Jamnica

      IQ

     • tohuvabohu

      Kaj te muči, miško?

     • Jovo Jamnica

      Mene nč. Hotel sem ti olajšati…

     • avtohtoni neandartalec

      Tvoje informacije lahko preštejemo na prste ene roke, saj sploh ne komentiraš vsebine ampak samo drkaš druge.

     • tohuvabohu

      Seveda, ko si bralno nepismen in ne razumeš kaj pišem. Sicer je pa informiranje čisto nekaj drugega kot komentiranje, a ne, teleban?

     • avtohtoni neandartalec

      Komentar je informacija telebajsek, če se ukvarjaš s komentatorji, je pa to potem trolanje.
      Mi nismo informacija, informacija je tisto kar napišemo o tem kar preberemo v članku, ki ga širimo z debato.

     • tohuvabohu

      Japajade. Celo zakon veleva ostro ločevanje med novico in komentarjem. Ne vem pa, kako je po vaših balkanskih navadah.

     • avtohtoni neandartalec

      Pol se ti oprosti, ker si povedal po resnici.

     • avtohtoni neandartalec

      Hočeš povedati, da je Janša zadolževal narod za komuniste, da še svojim ni nič dal?

     • tohuvabohu

      Ma goni se nekam, če se ti ne da ali se ti gnusi pozorno brati tuje komentarje.

     • Steiermark

      ne razburjaj se, kot pripadnikom balkanskih narodov, jim je branje in razumevanje tega kar so črkovali, hud oz. trd oreh…. ne gre in ne gre jim v glavo, tudi najenostavnejše računske operacije!

     • avtohtoni neandartalec

      Lahko ti namignem samo, da obstaja svet tudi brez korenčka, ki ga neprestano vidiš pred očmi. Ni korenčka, to so ti samo nekaj na glavo nataknili, da ti vedno binglja pred nosom.

     • Steiermark

      temle jugobebčkom, matematika dela probleme….

     • Steiermark

      tudi ti balkanski pritepenec, kdaj se boš pa naučil slovenščine?

     • Olga

      Težava za vas bo, ko bo sodstvo vam, komunistom in propagandistom ZLOČINSKEGA sistema povedalo, da ste za v zapor!

     • Jovo Jamnica

      Obljubim, da ti bom pisal iz zapora…

     • Steiermark

      Kako pa, če si pa tako kot vsi tvoji rodžaci v Sloveniji, polupismeni bedak?

     • radames

      Nekoč so bili ljudje tudi ljudožrci.
      Tista Francija ni bila demokratična država.

     • Jovo Jamnica

      nanu, glavno, da Slovenija, danes je…

     • Steiermark

      Radomes, kar se tiče ljudožercev in absolutistov, ni potrebno iti tako daleč nazaj, kot je bila takrat Francija. Mi smo imeli absolutista in ljudožerca, da o pedofilu in posiljevalcu , roparju in množičnem morilcu , sploh ne govorim, ki je vladal od 1945, pa vse do svojega odhoda k svojemu črnemu gospodarju, satanu, 1980!

   • Steiermark

    jovo, smc, četudi je na oblasti, še zato ni država Slovenija pa tudi naše težko priborjene samostojne Slovenije nam nemore izdati in uničevati!

    • avtohtoni neandartalec

     Saj tudi ne morejo, če jih oa olačujejo nekdanji politič’i uoravljalci družbenega premoženja in udbaši, po rodu iz Hrvaške, morajo ubogat, če hočejo obdržati svoje male perverzije, sicer jih boste enostavno zamenjali z drugimi.

 • montyamp

  Če ne bi bilo komunističnih kurćanistov , bi tisoči Avstrijcev delali pri nas in ne obratno .
  SAMO ZLOČINCI KURIJO ARHIVE .
  Kućan je zločinec . Atentat SLO UDBE —1989 — na Škotskem .
  HALO ————————- 1–9–8–9 ——————————
  KDO JE BI ŠEF PARTIJE 1989 ? ? ?
  KDO JE POSPRAVIL KRAMBERGERJA ? ? ?
  KANDELABRI ČAKAJO ŽVEPLENEGA .

  • Jovo Jamnica

   Nikoli in nikdar. Avstrijci, ki so vešči komunikacije v slovenskem jeziku, žive le na avstrijskem Koroškem… V dvesto letih se je njih število, uradno zmanjšalo iz 200.000 na 15.000!

   • Steiermark

    In ti še nisi skapiral zakaj! Naj ti prišepnem, da zato, kar so počeli tvoji predniki jugosrbi, v prvi sv. vojni, ko so klali in ropali po avstrijski Koroški in so jih s težavo pregnali, zato so se pa vsidrali pri nas, na Štajerski – tudi avstrijski, kjer so nam pa ravno oni, že takrat preprečili oz. onemogočili glasovanje na plebiscitu, ki je Korošcem prineslo svobodo!

    • avtohtoni neandartalec

     Južna Koroška je bila del Slovenskih dežel, Hrvati niste nikoli tam živeli, čeprav so vam tuji gospodarji zaupali upravljanje s Slovenskimi banovinami, da bi zatrli slovanstvo in pravoslavje. Za nas je Koroška sveta zemlja, vam seveda ne pomeni nič, razen delnic.

 • radames

  Uničevanje arhivov, kakor je storila Udba in KPS je kaznivo dejanje! Pika!

  • Osti jarej

   aja?…kdo pa je odgovarjal za uničenje?

   • Hribouc

    Kučko je bil skozi taglavni, a nede?

   • radames

    Totalno nepoznavanje naših razmerij in ravnanj!

  • Steiermark

   Ali ne vidiš, da se vsem tem “slovenacom” tresejo gate, ob omembi arhivov – predvsem srbskih, ob katerih se zavedajo, da nobeden zločin ni popoln – pozabili so počistiti jugoslovanske arhive, kjer obstajajo kopije dokumentov, ki pričajo o njihovi zločinski pripadnosti!

   • avtohtoni neandartalec

    Iz arhivov je razvidno tudi kako ste Hrvati infiltrirali svoje agente na vse odgovorne položaje v Sloveniji, domačini se poznamo že od nekdaj in za vsakega vemo od kod se je k nam pritepel. Marsikomu bi dol padlo, ko bi se zavedel, da v bistvu dela za Hrvaško navezo.

 • Osti jarej

  ajd,vzemte svoje pilule,pa scat in kmal spat :-)

 • Franc Šink

  Politične barabe, in nikdor drugi.To je njihov strah.

 • MEFISTO

  Kdo v Sloveniji se boji beograjskih arhivov?

  Kučanovi sobratje, vendar!

  • Jovo Jamnica

   Torej, šoferski izpit, sedi za volan in hajd v Belgrad. Samo Garmina si prej posodobi, če znaš, seveda…

   • janez cepec

    ne ne, na Gorensko zavij, u Begne, izhoda bo ob šestih konc. morš it nazaj, domou

    • radames

     Hudiča! A ne poznate Idrje? Tam so hujši.
     Kar naprej Begne pa Begne. Tam so Avseniki doma. U Idrji pa Petrič. In še en kar dober pisatelj. Tega pa redko kdo pozna.

   • avtohtoni neandartalec

    A vozniško dovoljenje mu še niso pobrali?
    Čudno, pa tako napada komunajzerje, to je ponavadi ena prvih stvari, ki jo fašisti vzamejo, da žrtvam onemogočijo gibanje in pa seveda, da čim bolj trpijo.

    • Jovo Jamnica

     Njega babe okrok prevažajo inu prenašajo. Zdi pa se mi, da nimajo posluha za arhive…

  • avtohtoni neandartalec

   Morda nekdanji komunistični disidenti, verjetno je Udba analizirala delovanje separatistov, sploh tistih, ki so jih izključili iz partije prav zaradi takih analiz.

  • kekec

   Resnica boli ,ane, mali 1,4 m.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Zaminivo, da sta Kučaman in Mefo, enake nižine in tudi po letih sovpadata. Poleg vsega sta oba uskoških korenin. Bojda se tudi strokovno in statusno dopolnjujeta… :-)

 • MEFISTO

  Med komentatorji jih je kar nekaj, ki so bili nekaj časa bolj ponižni, zdaj pa spet dvigajo glave.

  Samo prazen klas stoji pokonci.

  • Jovo Jamnica

   Zakaj bi naj bil ponižen? Za druge ne vem…

   • Hribouc

    Spel se Jovo u Šumadiju, da te tam zrihtajo.

    • Rožle

     On je avtohtoni Čedo …

     • avtohtoni neandartalec

      Avtohtona je tudi tvoja žlahta, ampak na Hrvaškem, ne v Sloveniji kamor ste migrirali.

     • Steiermark

      neandertalsko srbski bedak, tudi ti ne poznaš slovenskega pregovora, ki pravi: Kaj bi se kotel iz piskra norca delal, da je črn…..

     • avtohtoni neandartalec

      Ne poznam Hrvaških pregovorov in jih tudi ne rabim, Kraški teran in Kranjska klobasa so naši, vi pa kar pijte tisto vašo kislino in žrite zmlete smrčke in rilčke, če si to mislil.

 • komar marko

  Ja RESNICA prihaja na dan. Tudi pokradene miljarde bodo prišle. Tudi cena žilnih opornic se bo znižala in SLO narod bo zadihal. No ja. Žale bodo imele kar nekaj dela, pa sem kuj pripravljen primakniti kak cent!

  • Hribouc

   Ni težav, p’rjatu.
   Zamenjat Bando na oblasti z volitvami!
   Ampak butastega folka ne moreš zamenjat, ne zdresirat, če ma splaknjene možgane 70let.

   Ne vem kaj dela Opozicija, nič se ne premakne, šef policajev ostaja, šef tožilcev tudi, šef sodstva tudi – kar pa je leglo sodrge, ki dopušča svinjarijo Udbokučanistan na polnih obratih!

 • avtohtoni neandartalec

  Grims je zgleda polpismen, kje Slovenski zakon obvezuje Srbijo?
  Vprašanje skupne lastnine urejajo dogovori o sukcesiji med nekdanjimi republikami, vprašanje pa je, če smo uoragičeni do materiala oziroma pravnih subjektov, ki smo jih sami izgnali in izbrisali.
  Ne razumem zakaj bi Srbija skrivala kakšno dokumentarno gradivo, ki se ne tiče izključno njih, pred kom in zakaj, nekdo ima verjetno dostop in lahko raziskuje, tudi kopije v dobi sodobnih tehnologij ne morejo biti več tehnično vprašanje.
  Drugo je kdo de čuti poklican, da iz takih gor materiala vleče zgodovinske sklepe, zgleda vsak šalabajzer, ki si vzame čas.
  Morda bi lahko sledili vzoru vzhodne Nemčije, ves material nekdanie skupne države naj se digitalizira in objavi na internetu, originale pa naj hrani muzej, podobno kot so organizirali arhive Stazija.

  • Olga

   ????

   • janez cepec

    a spet ne zastopš? sej sm reku, de ti ni pomoči

    • Olga

     Kdor molči, devetim odgovori!

     • Steiermark

      Tega pregovora jugosrbski hlapci, ki več sami ne poznajo svojega porekla, ki jih pa izda zaradi genske pripadnosti, pri komentiranju, pač ne poznajo!

  • Rožle

   As ti res Srbin ??
   Pa mislim, da se Slovenski piše z malo …

   • avtohtoni neandartalec

    Če nisem jud, sem lahko edino še Večni Srb, enako kot velja za vse državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države, ki si drznemo kritizirati neonaciste in njihov evgenični program rasne higiene, zaradi katerega bo Slovenija razpadla. Rojen sem v Sloveniji, družina živi v teh krajih že stoletja, med predniki imamo vse mogoče Evropejce in balkance, bolj ne bi mogel biti Slovenec kot sem, ti pa ugibaš, če sem Srb samo zato, ker kritiziram nacionalistično propagando in izpostavljam prave okupatorje.
    A si ti res Hrvat?

    • Rožle

     Pol je mel Pjevač tuge že prou, da te skos Hrvatje preganjajo…

     • avtohtoni neandartalec

      Pusti pjevača, ti mi iskreno povej koliko tvojih prednikov je iz Hrvaške?
      Ker upam, da se zavedaš kake nezaslišane kozlarije so to, od kdaj se Slovenci delimo na potomce Hrvatov, Srbov in obeh, to so ja nacisti in ustaši delali pri nas, da so lahko razdelili Slovenska plemena in naščuvali brate eden proti drugemu.
      Saj je vse jasno in dostopno na Wikiledijah, do drugega kolena nazaj se gleda po evgenični metodologiji, če niso vsi tvoji predniki potomci narodov, ki izvirajo iz Atlantide, si lahko samo še Slovenec drugega razreda, z državljanstvom na odpoklic, če pa si celo otrok obeh staršev manjvrednih človeških ras, potem si avtomatsko državljan tretjega razreda, pod posebjo zaščito države, ki te bo ta izbrisala, zasužnjila ali izgnala.
      Zdaj pa, po Srbih pljuvaš, torej si Hrvat, verjetno kakšen zagorec, mogoče tudi šiptar ali bosanski Hrvat. Kdo drug razen nekdanjih nacističnih zaveznikov in sodelavcev okupatorja bi pa še pljuval po Srbih, zakaj bi? Slovenci tega ne počnemo, ker se zavedamo in smo pojosni na svoje korenine, kdor hoče razdeliti Slovence na Hrvate in Srbe, je popolnoma nor in neskončno hudoben.
      Zakaj potem neprestano omenjate Srbe, napadli so nas Hrvati, ki so bili tudi okupator, zakaj se ne spravite na prisotno in gotovo nevarnost? Na Hrvaškem so to naredili, sledila je državljanska vojna, v kateri je bilo uničena tretjina Hrvaške, ljudje se prej niso ločili med sabo, razen nacionalisti in verski fanatiki, ki jih je bilo mogoče največ 10%, še danes si vsaj polovica Hrvatov ne upa priznati, da sta bila dedek ali babica iz Srbije. Svoje korenine zanikajo, na politiko se zgovarjajo, demone izganjajo, raje so nič kot da bi sprejeli naravno in nespremenljivo dejatvo, ker nrez nacističnega sovraštva nimajo več ničesar, niti razlog za svojo državo. Zato zagovarjam Srbe, ker hočem izpostaviti kakšna norost je bila v resnici Slovenska pomlad, kdor sovraži ljudi, ki mu niso nikoli naredili nič slabega in svoje frustracije meša s Hrvaškimi, ni in ne more biti nikoli Slovenec po duši.
      Žižek pozna tudi alternativo, Slovenija lahko postane X država, edini pogoj je, da se vsi ODREČEMO svojim koreninam in postanemo nekaj čisto novega, kar bi bila po moje velika napaka. Mi moramo postati vzor za Hrvate in za Srbe, najboljše od obeh narodov, prostor kjer se lahko počutijo enakovredne in kamor je nexaželjwno prinašati a seboj svoje sovraštvo, če pozabimo kdo smo, bomo postali drugorazredni Hrvati, saj ne mejimo na Srbijo, potem bi lahko enostavno dokončali kar je že stric Hitler začel.

     • radames

      Si kot tisti @valsidalado iz foruma Financ. Zdaj se je preselil na forum MMC.

    • Rožle

     Potem je Kekec tut Hrvat..

     • Jovo Jamnica

      Josip Vandot, slovenski mladinski pisatelj, * 15. januar 1884, Kranjska Gora, † 11. julij 1944, Trnjanski Kuti (Hrvaška)…. LOL
      ——————–
      Slovenski seveda nujno ne pomeni, da je tudi Slovenec…

     • Rožle

      No vidš…slovenski se piše z malo…

     • Jovo Jamnica

      Pusti malenkosti. Beri to, kar sem ti našel o tvojih prednikih.
      —————
      Karantanski rani Hrvati koji su se početkom srednjeg vijeka medju prvim Hrvatima doselili u jugoiztočne Alpe, pripadaju ranohrvatskoj skupini predslavenskih Iranohrvata i to najvjerojatnije našem praplemenu Korušaki: Ovi su već u pradavnim klinopisima iz rane Mezopotamie bili višeput zapisani oko gorja Kur-Khoruša (= sadanji Gjebel Bašicha) u Kurdistanu blizu tromedje zapadnog Irana, sjevernog Iraka i jugoiztočne Turske.

      http://hr.metapedia.org/wiki/Ranohrvatska_praplemena
      ____________________
      Naziv Rožle prihaja iz hrvacke besede… ružnoča
      … :-)

     • Rožle

      OK…zdej sam še od tebe čakam, da boš reku, da je Kekec v bistvu hrvaški film,,,,

     • Jovo Jamnica

      Glede na iztočnice hrvackih “akademikov” bi bila slednja trditev še kako sprejemljiva. Opazil sem v lepljenem besedilu, dve pomenljivi “napaki”. Ponavlja se beseda “jugoiztočne”. Po vsej verjetnosti je to posledica navdušenja krobockega “akademika”… nad moškim imenom Iztok…

     • radames

      Janez Jalen, slovenski duhovnik in pisatelj. Med italijansko okupacijo v Slovenčevi knjžnici izide njegov kultni roman Bobri v treh knjigah. “Osvoboditelji” takoj po vojni prepovedo vse knjige Slovenčeve knjižnice. Vse, kar najdejo v knjigarnah zažgejo ali uničijo.
      Bobre ponovno izdajo šele v 60. letih. Marsikatera njegova povest v izdaji Slovenčeve knjižnice ni bila nikoli več natisnjena.

     • Jovo Jamnica

      Če jaz ne bi bil Jovo Jamnica, bi bil Janez Jalen… Samo, da je J.J. :-)

     • radames

      To je zato, ker nisi duhovnik.

     • Jovo Jamnica

      Se mi je zdelo…

     • radames

      Kwa pa?

     • Jovo Jamnica

      ..da je to… vzrok

     • Rožle

      Ti si že biu tukaj Jelen…
      Dobesedno

     • Jovo Jamnica

      Motiš se. Nimam motiva, da bi lagal…

     • avtohtoni neandartalec

      Važno je, da je bila Mojčeca Slovenka.

  • Steiermark

   Neandertalec teleban, na žalost ker smo bili tlačeni od tvojih srbskih rodžakov, od 1918 do 1941 in potem od 1945 do 1991, se arhivi tičejo prav NAS! Seveda bodo jugosrbski kriminalci in njihovi potomci vložili vse moči v to, da preprečijo nam, Slovencem, dostop do tega, za njih in njihove rdečejugosrbske pankrte, obremenilno gradivo! S tem gradivom, bodo vse rdeče podgane in njihovi krvavi heroji, izginili čez noč, z obličja Slovenije!

   • avtohtoni neandartalec

    Vojaški arhivi so bili last nadrejene garznizije v vašem Zagrebu, od koder ste tudi napadli Slovenijo. Saj veš kaj Slovenci pravimo za vas, dva Hrvata, štirje…

 • Adolf Hitler

  KUČKO

  • Hribouc

   Maybe not? Lahko pobegne na rezervno lokacijo. V Graz ali pa v Muenchen ali pa v Švico na kliniko za nalezljive bolezni Boljševikov.

 • Hribouc

  De jure , štabovci Udbokučanistov, de facto pa vsi Udbokučanisti koritarji in mesožerji Rdečih loncev polnih egiptovskega mesa, srbske ćorbe in partizanskega golaža.
  Veselica prihaja in Svoboda je za voglom!

  • janez cepec

   pejd s prepiha, škodje ti

   • Rožle

    Tis pa cepca pojedu…

 • xtc

  Beogajski arhivi so obup za slovenske komuniste tam je velioko materijala;ki so ga uničili z prihodom v javnost in v Bruseljske urade;pa bi bilo vseh laži konec:
  SEVEDA JE TAM TUDI DOKUMENTACIJA O ZVEZNEM NAČELNIKU;KI JE TRIINOSEMDESETEGA OBRAČUNAVAL IN POBIJAL ALBANCE NA KOSOVU IN ŠE KAJ IN DRUGI DOKUMENTI ;KI SO JIH SLOVENSKI KOMUNISTI UNIČILI;DA BI PRIKRILI DOKAZE;ZATO JE NAJVEČJA GROZA;ČE BI ZMAGALA DESNA OPCIJA IN BI ZADEVE PRIŠLE NA OČI ZASLEPLJENEMU NARODU IN EU ORGANOM PREGONA SAJ SO PRAKTIČNO mrtvi:
  Ravno zato si želijo preprečiti dostop do teh dokumentov oz:se jih dokopati in jih uničiti;saj bi se dalo iz njih še živeče marsikaterega preganjati sodno tudi mednarodno in narod bi imel vpogled v razgaljenje komunistične lažnive zločinske politike:

  • radames

   Ti! Jaz pa Caps Locka sploh ne uporabljam, če pišem z velikimi črkami. S Caps Lockom nastane čudna mešanica malih in velikih črk ter ločil.
   Si zamisliš, da bi bile tako napisane knjige? Neberljivo, mučno. Tako, da bi tako knjigo zavrgel že pred samim branjem.

   • Jovo Jamnica

    To je zato, da mene jezi… :-)

    • radames

     Mislim, da ne. Tako pišejo nemarni ljudje.

     • Jovo Jamnica

      Potlej je pa lažnivc… Kar je tudi nemarno…

   • xtc

    Ko bom pisal knjigo te bom vprašal za mnenje_ker je ne pišem ;se ne sekiram veliko zate:

    • radames

     Priden si!

    • janez cepec

     zato, ke si BUNKSL

 • samotoje

  Neupoštevanje 12.člena Ustavnega!!! zakona je kaznivo dejanje in tu ni kaj oklevati. SDS mora vložiti ovadbo proti tistim, ki so “povozili” ta člen. Pika.

  • ent’č

   Tukaj bi moralo ukrepati ljudstvo. ustava je sveta stvar !

   • avtohtoni neandartalec

    Ustava je pogodba med vsemi državljani, to so stvari, o katerih se vsi strinjamo, nič več in nič manj kot to.

  • avtohtoni neandartalec

   To ni problem, Slovenska Ustava velja edino za Slovence, ostale države imajo pa svoje, zato naše ni nihče drug dolžan spoštovati.
   Tujci so pri nas dolžni spoštovati naše zakone, ampak razmisli kaj se je dejansko zgodilo, zmagali naj bi v vojni, poraženemu nasprotniku smo postavili neke ultimate in jih izgnali, nismo pa jim preprečili, da bi s seboj odnesli kar so pač hoteli, celo nacionalne arhive, ki so bili strogo varovan nacionalni interes in zaupna skrivnost, ki se tiče edino Slovencev, če so pa pri nas nastali in govorili o naših ljudeh. Cela komedija, v Beogradu se nam verjetno samo režijo, toliko o Slovenski zmagi, tako zlaganega naroda ni nikjer drugje na svetu.

   • samotoje

    Tu ni vprašanje, kaj upoštevajo Srbi. Gre za to, da mora slovenska vlada zahtevati od srbske arhivske dokumente, zato ker mora slovenska vlada izpolnjevati slovenske ustavne zakone. Zato. In zdaj je pravi čas, glede na to, da bi se Srbi radi privlekli do evropskega korita.

 • Ivan Friderik Novak

  Odgovor: marsikdo, tudi dr. Ivan Janša