Klemenčiču s sodnikom Đorđevićem spodletelo

Vrhovni sodnik Miodrag Djordjević. (Foto: STA)

Z rezultatom 7:7 so poslanci v mandatno volilni komisiji zavrnili predlog pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, da bi državni zbor že ta mesec vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića za šest let izvolil za podpredsednika vrhovnega sodišča. “Desus,” je bilo med poslanci SMC v dvorani slišati razočaran šepet, kdo je kriv, da Đorđević ni bil dodatno uvrščen na dnevni red.

“Drži, vzdržali smo se. Se je pa tudi en poslanec SMC,” mi je vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša pozneje potrdil, da šepetanje poslancev SMC ni bilo povsem netočno. Koalicija ima v mandatno volilni komisiji deset poslancev. Če bo parlament predsednik republike Borut Pahor v treh tednih razpustil, kot napoveduje, bo Klemenčičev predlog, da bi Đorđević postal podpredsednik šefa vrhovnega sodišča, najbrž končal povsem v smeteh, predsednik Damijan Florjančič pa bo še nekaj čas brez podpredsednika, ki bi mu pomagal pri vodenju.

Težava je, kot sem že poročal, da za podpredsednika nihče od drugih vrhovnih sodnikov noče kandidirati, Đorđević pa ne velja za idealno izbiro, ker je menda nekoliko nenavaden karakter. Je pa ambiciozen sodnik, ki pogosto kandidira za funkcije, a praviloma ni izvoljen, hkrati pa je družabno, ko gre za pomembne ženske, precej aktiven.

Problemi s poslanci in Pahorjem
V preteklosti je Đorđević neuspešno kandidiral za šefa vrhovnega sodišča, evropskega sodnika in tudi za ustavnega sodnika. Za ustavnega sodnika ga je leta 2007 predlagal predsednik Janez Drnovšek, v državnem zboru je bilo za kandidata 35, proti pa 42 poslancev. Za izvolitev je nujnih 46 glasov in ni bil izvoljen za ustavnega sodnika. Nazadnje pa Đorđevića tudi v več poskusih predsednik republike Borut Pahor nikakor ni želel predlagati za evropskega sodnika. Njegovo kandidaturo sta podprla vlada in sodni svet. A pri Pahorju se je ustavilo. Če bi ga Pahor predlagal, bi kar polovico kandidatne liste tvorila nekoč zakonca Miodrag Đorđević in vrhovna sodnica Nina Betetto. Predvsem bolj rumene medije je Đorđević zadnje mesece polnil zaradi domnevnih težav s sinovoma, ki ju ima z drugo pomembno žensko: z državno sekretarko (to je enako kot namestnica) Gorana Klemenčiča Tino Brecelj. Težave so bile najprej menda na osnovni šoli  Prežihovega Voranca, nadaljevale pa naj bi se tudi na osnovni šoli Poljane, kamor sta starša zaradi težav menda prepisala enega od precej živih fantov.

 

Peter Jančič (spletnicasopis.eu)

 • VERRZIFIKATOR

  Ta je pa srbska. Ni časa za prevod. Pa saj razumete, kajne?

  Verzifikator

  Đubrilo Kadijević

  CRNI ĐORĐE

  Crni Đorđe, rupa sitna mala,
  glumio bi kneza, čak i kralja,
  ali glas mu nekako ne valja,
  sve je ovo samo jadna šala.

  Crni Đorđe hteo bi da bude
  Karađorđe, junak, velik, prvi,
  svet da samo oko njega vrvi,
  nema nigde takve glave lude.

  Crni Đorđe kadijom bi bio,
  kolac oštar oruđe mu glavno,
  on bi proces da završi slavno,
  pri tom dokaze bi mangup krio.

  Crni Đorđe ima jadan sina,
  koji nožem deci bi da preti,
  kaže mangup tako da se sveti,
  pošto mrzi sva ga okolina.

  Crni Đorđe, sav iskompleksíran,
  pošto jadnikom se mangup zove,
  opet smišlja smicalice nove,
  vreme je, da bude suspendiran.

  • KIKI

   Ni kaj! Z žebljico na glavico, direkt! Odlično in
   hrabro!
   Pazi, pazi, da te Crni Đorđe ne “nagradi “!….

   • VERRZIFIKATOR

    Hvala, pazim, đubre kad ugledam,
    uvek spreman sam na nešto gore,
    da se baci smeće to u more,
    javim smetlaru, sav proces gledam.

 • Ppiikkaa

  Verzifikator: za prevod iz srbščine je VEDNO čas. Zamislite se malo vase, no. V bistvu bi se morali sramovati.

  • Mojca pokraculja

   Jao jao! Takoj se izdate cefurji:
   “zamislite se malo vase” to ni slovensko, tako Slovenec nikoli ne rece.

   • Jan Kovalski

    Oh, saj je šele tretja generacija priseljencev.

    • totex39

     Pol jih pa še z lahkoto izženemo, da ne bodo gobce stegovali pri nas.

   • Ppiikkaa

    Mojca pokraculja, verjetno bi bilo res boljše: zazrite se malo vase, tale vaš jao, jao pa ni slovenski. Po slovensko bi se reklo joj, joj! Šmentanimuhi pa sporočam, da je nujno, da se v slovenskem časopisu piše slovensko.

    • Mojca pokraculja

     Tale moj jao jao, je bil namenjen izključno vam. Da boste lažje razumela, da ne bo treba prevajati. Ne motijo napake, tudi jaz pišem veliko v slengu, ampak, ker ste komentatorja , ki je objavil “pesmico” v srbščini opozorili na prevod, sem se pa oglasila.

     • Ppiikkaa

      Morate so odločiti ali me vikate ali tikate. Če me vikate, bi me morali ogovoriti, “da boste lažje razumeli”, če me tikate pa “da boš lažje razumela”. Seveda je treba pesmico v srbščini prevesti, kajti tole je slovenski časopis. Zakaj mislite, da je vrhunski Janez Menart prevedel srbski rek, ki se v slovenščini glasi: “Drek enak, drugačen tetrapak”. Sleng je v redu, vendar sleng nikoli ne povozi slovničnih pravil, kar je zanimivo. Slabo izražanje ni sleng.

     • Mojca pokraculja

      No ja, lahko se dajeva s slovnico in slovničnimi pravili, ampak mi ni do tega, ker ne pišem za znanstveni časopis, niti za šolsko oceno. Načeloma toleriram druge komentatorje pri njihovem izražanju, ne glede na to, ali pišejo v skladu s slovničnimi pravili ali ne.Moje ostro uho pa takoj zazna kateri komentator, ki sicer piše v slovenščini, ni “naše gore list” oziroma njegov materin jezik ni slovenščina. Tudi do teh sem tolerantna, razen če so nesramni, žaljivi ali se spuščajo v jezik.
      Moram pa se obregniti ob tole vašo trditev:
      ” Seveda je treba pesmico v srbščini prevesti, kajti tole je slovenski časopis”. Ne, ni je treba prevesti, poanta je bila prav v tem, da se je komentator, glede na vsebino članka, izrazil v srbščini.

     • Ppiikkaa

      Vaše ostro uho se je zmotilo:))). Lepo se imejte!

     • Mojca pokraculja

      Me zelo veseli.Iskreno ! Lep večer še naprej

  • šmentanamuha

   In kaj je čefurka hotela povedati?

 • centurion

  Srbskemu primitivnemu, agresivnemu in neumnemu kadru v sodstvu,
  naslednikom krvoločne rdeče kurbe Zdenke Kidrič- armiĆ, je treba
  v SLOVENIJI narediti KONEC.
  Prav tako pa OBRAČUNATI z njihovimi agresivnimi, arogantnimi in
  za uk omejenimi in nesposobnimi PANKRTI.
  AMEN.
  SLOVENCI in DOMOLJUBI, dober in lep nedeljski dan vam želim.

 • Franc Šink

  Ta Đorđević me spominja na zapitega uradnika najnižjega ranga.Ima pa ego to pa.

 • Amerikanc

  Kaj je že pred dnevi napisal dr. Boštjan M. Zupančič.; “problem slovenskih sodnikov je IQ, ker so se partijska deca brez selekcije prišlepala preko pravne fakultete – najbolj sporne fakultete v Srednji EU.”

 • Jan Kovalski

  Goran želel nastaviti Miodraga
  Kje?
  V Sloveniji
  Za koga?
  Za Slovenijo
  Za koga?

  Goran pogorel!

 • Grenze

  NAJ SPIZDI V REPUBLIKO SRBSKO , V SLOVENIJI NIMA KAJ ISKATI SAJ NI SLOVENEC !!
  OPANKAR NE MORE BITI SLOVENEC SPLOH PA NE SODNIK KOMUNAJZARJI BI NAS PRODALI TEM CIGANOM ZATO , DA JIM PORIVAJO BABE , KI SO BOLJ PODOBNE ČAROVNICAM KOT PA LEPIM SLOVENKAM ! SRBE NA VRBE NE PA ZA SODNIKE !

 • montyamp

  ANŠLUS nazaj k Avstriji .
  Komunisti so nas prodali Srbom , zato je šlo vse v maloro .
  Pol Štajerske je že v Avstriji , ker so UDBOVSKA DECA uničila gospodarstvo pri nas .
  Kdaj in kje so zločinci vzgojili družbenim normam užitne naslednike ???

  • Jakob Kovač

   Kar sam pojdi v Avstrijo-a ne moreš brez gospodarja?

   • tramal

    Ti izgleda uživaš pod srbskim gospodarjem in slovenskimi izdajalci.

    • Jakob Kovač

     Ne rabim nobenega gospodarja,vzemi en tramal da te to ne bo bolelo!

   • soc

    Si pač tipičen primerek v partizanstvo zagledanega polizobraženca, slovenskega poprečnega volilca. Oprosti za žaljivo krute besede. A poskusi dojeti, da je veliko tisoč tvojih precej bolje izobraženih in za kapital zanimivih rojakov natanko to (pojdi pač v Avstrijo, Ameriko…) tudi naredilo. Da gre zaradi tega tebi in tvojim potomcem že danes, kaj šele v penziji slabše. In da priseganje na Dražgoše namesto na dobro plačano znanje in zelo, zelo vitko državo pomaga naslednjim tisočem kvalitetnih in ambicioznih mladih sprejeti usodno odločitev. Tudi moja pravniška hči je v Avstriji, sina ekonomista vabijo v Kanado. In z žalostjo v srcu molčim in nočem vplivati na njune odločitve. Sam sem bil preveč zaverovan v slovenstvo in posest mojega klerikalnega deda, da bi to naredil, ko so me ob prelomu tisočletja kot slovenskega direktorja vabili v mogočne multinacionalke.

    In ni mi žal. Še vedno upam, da bom s somišljeniki rojakom dopovedal, da levakarstvo vodi v propad. Naroda, države, naših vnukov.

    • Jakob Kovač

     Ti in tvoja familija ste zelo izobražena družina,šolala pa je vas socialistična država zastonj,da lahko zdaj pljuvaš po njej-ti imaš svoje mnenje jaz imam svoje mnenje-jaz sem delal v Sloveniiji in tu plačeval davke,tvoja familija pa davke plačuje tujcem,torej živi in pusti drugim da živijo in ne vsiljuj svojega mnenja drugim,čeprav te kot pametnega vabijo največje multinacionalke!_Lastna hvala cena mala!

     • soc

      Glej, debata s kratko socialistično pametjo ni ravno užitek. Nihče razen mojega očeta kirurga ni plačal mojega šolanja, pa še šolanja kakih dveh, treh jugovičev in morda tebe hkrati. Šolanje svojih otrok sem s svojo precej let odlično plačo hkrati omogočil še vsaj desetim revnejšim slovenskim otrokom. Pa za zdravstvo kupil resen laboratorij, kjer preverjajo tvojo kri in urin. Ne da bi to hotel, seveda, socialisti ste mi to pokradli iz žepa v obliki “plačnih obremenitev”. A ker si pač preprost enakoželodčar, tega nikoli ne boš razumel; jasno ti je, da je bila srednjeveška desetina kraja, ker so ti to v šoli povedali. Da sem pa sam dobil cca tretjino denarja, ki ga je podjetje vsak mesec plačalo za moje očitno za njih odlično delo, ti je kot kaže normalno. Ker ti v šoli in rdečih medijih tega niso rekli. In od preostanka sem za take kot si ti plačal še 20% DDV… Razumeš?

      Gotovo ne, glede na dosedanje poste. Pamet pač ni dana vsakomur, drugi so močnejši na fovšariji. Zbogom, kolega, vidim, da se ne zbudiš do smrti. Gremo pač na ta rovaš vsi skupaj, kreativci in garači skupaj z naivnimi in preprostimi “bečkimi kočijaši” v novo suženjstvo kaki tuji državi. Pa mirno spotoma sanjaj o NOB in zlatih časih Juge. Zaključujem.

     • Jakob Kovač

      Ja ti si neki dobrotnik in ne vem kaj še vse ,kar se pa tiče laboratorija ,sem zavarovan in ne rabim tvojih laboratorijec,kako si pa lahko v gnilem socializmu imel tako fajno plačo ,ali pa si malo tudi izmaknil’,sicer pa vidim da s hvališ z svojo bivšo in sedanjo rodbino,pa ti nisem favš če je to res, nič ne sanjam o zlatih časih,vse pa tudi ni bilo tako slabo kot hočete prikazat-pa uživaj v svoji vzvišenosti te pozdravlja samo kovinar po izobrazbi!!

     • montyamp

      Če bi Slovenija preganjala norost , tebe pod Alpami ne bi videli , tudi tvojih umotvorov ne .

     • Jakob Kovač

      Enako velja za tebe!

 • Antonius

  Miodrag *Đorđević* je zgolj zrcalo, ki volivcem s Slovenijo v srcu kaže, kdo ni vreden zaupanja in koga ne bi smeli nikdar voliti.
  Predlagatelji Džordževiča na visok položaj v slovenskem krivosodju so vendar v vlado in parlament od ljudstva izvoljeni.
  Klemenčič se ni izpostavljal na nobenih volitvah, pa je kljub temu visoko v ospredju. Izvoljenim kleptomanom gre njegova zahvala, da se lažnivega pokvarjenca nikakor ne moremo znebiti.
  Pustimo po Klemenčiču predlaganega Džordževiča ob strani.
  Državni sekretar Klemenčič je v zvezi z najemom stavbe za NPU prav toliko zasvinjan, kot ministrica Kresalova. Pol mandata je oddelal ne, da bi bil vsaj z eno besedo proti najemu vsiljevane stavbe za NPU, potem so ga pa načrtovano postavili za predsednika KPK. Ko je opravil z načrtovano svinjarijo so ga hvaležnostno nagradili še z mestom ministra krivosodja.
  Miodrag Džordževič ali Goran Klemenčič sta zgolj posledica slabe, oziroma, naivne izbire na volitvah.
  Odgovornost in krivda za pravno stanje v Sloveniji gresta v breme tistih, ki volijo ponudbo murglskega ozadja.

  • Mojca pokraculja

   Antonius se v celoti strinjam. Vsak volilec bi se moral najprej vprašati, ali je človek, ki ga bom volil kučanov človek ali ne? To je edino relevantno vprašanje. Če to ni ljudem jasno, potem nam ni pomoči.

   • DJURO SUMAR

    In ko si prepričan da je Kučanov, ga obkrožiš. Saj si mislila tako.

    • tramal

     To delaš ti ki imaš oprane možgane.

     • DJURO SUMAR

      Jaz bi volil Kučana, če bi bil na kandidatni listi.

  • KIKI

   Klemenčič in Džorđević sta dirigirana iz Murgelj in ne izvoljena !

   • Antonius

    Nikjer nisem zapisal, da sta bila izvoljena. Oba primerka so nam nastavili /vsilili/ izvoljeni.

 • xtc

  Takle patron,ki niti mulcev ne zna ne vzgojiti in krotiti in babnica,bi bila eden vrhovni sodnik drugi pa namestnik ministra,mulci pa problemi.
  Ne kandidirati-oba bi morala zaradi negativne publicitete in še pritiskov na medije takojk zapustiti službe v pravosodju.

 • šmentanamuha

  Pozitivni učinki Cerarjevega odstopa se že kažejo.

 • Osti jarej

  …tale jurša nastopa,kot bi bil analfabet

  • KIKI

   Saj tudi je analfabet !

 • Olga_10

  Klemenčič in Džordžević sta zrela za ropotarnico….

 • Poštenje velja

  Mali in veliki cifur.
  Goveda

 • tramal

  Tega srbskega sodnika naj raje dajo pometat pločnike ,saj za kaj drugega ni .Sicer pa ,a še kar nimamo dovolj srbijancev na vseh položajih v Sloveniji.

 • milanček

  uf, če bi se ta dva sparila med seboj, jo ni večje svinjarije!

 • Slovenka

  Klemenčiču s sodnikom Đorđevićem spodletelo.

  Hvala Bogu.

 • soc

  Ta drek, ki s pozicije moči grozi vsem, ki pišejo o njegovem agresivno psihopatskem sinu, nevarnosti za vse šole, ki jih je in jih bo obiskoval, naj bi dobil še višje funkcije v slovenski državi??? Mrš v Srbijo, z Matićem, Jankovićem in Tomićko vred.

 • samotoje

  Po njih delih in otrocih jih boste spoznali. Ej, črni Miodrag, slabo se ti piše.

 • VERRZIFIKATOR

  K SLIKI

  Sliki tej estetika res manjka,
  vsa zarobljena je že v ospredju,
  neestetska zadaj in v sosledju,
  kakor rima ta, neotesanka.

  Naj je še tako neotesano,
  kar o tej zarobljenki zapišem,
  dejstvo je, resnice ne izbrišem,
  prvič, drugič, tretjič in – prodano.

 • Get Smart

  Zadeva je preprosta: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Čigava opcija pa to ni? Kdo ne more smisliti KULTURE ŽIVLJENJA?
   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
   je
   AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • Get Smart

    MURGL CENTRALNI KOMITE KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Slovenija nastoplja svoje LAŽNIVE LOPOVSKE PROTIZAKONITE PROTIUSTAVNE kadre nje:

    masleše, đorđeviće, potpariće, pavliće, kneževiće, markoviće, lušine, likiće, suknaiće,
    vuksanoviće, zimiće, miliće, staniće, radonjiće, vrebac arifine, rojiće, pavliće,
    rakočeviće, draganiće … i tako dalje do tokija

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«

    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • lado

  KER STE GNOJI LENI, SO SI DRŽAVO PRISVOJILI ĆEFURJI, ŠIPTAEOŠ, MAFIJA,MUSLIĆIĆI ,MORILCI SLOVENCEV KOMUNISTI, … DOBITE ŠE ALAHOVCE , BOTE PA ZMAGALI, GOLAZEN HUDIČEVA IZDAJALSKA ,GOBCAŠKA !!!!!!!!! STE ZA RADARJE PRIPRAVLJENI , GNOOOOJIIII !!!!!!!!!! BOGI GEN.MAJSTER , KI STE GA IZDALI …BODITE PREKLETI IN UPAM ,DA BOTE TRPELI , KO VAS BOJO TELI ZAČELI POSPRAVLJATI !!!!!!!!!!!!! UTIHNITE SMRDLJIVCI,STE SLABŠI KOT TA PRISELJENA GOLAZEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!