fbpx

KNOVS o Thompsonu: “Policija je prepovedala koncert na podlagi politične usmeritve glasbenika, ne pa na podlagi preverljivih dejstev”

Foto: YouTube

Zgodba okoli prepovedi nastopa hrvaškemu pevcu Thompsonu dobiva nove razsežnosti. Na današnji seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so člani sprejeli sklep, da je bil predlog Policije z dne 15. maja 2017 […] za prepoved koncerta podan zgolj na podlagi politične ocene svetovno nazorske usmeritve glasbenika, ne na preverljivih dejstvih utemeljene varnostne ocene oz. ocene varnostnih tveganj. 

Tako KNOVS, kot večina državljanov, ugotavlja, da je bil koncert Thompsona prepovedan zgolj zaradi njegovih domoljubnih stališč. Že v preteklosti smo pisali, da ob nenehnih koncertih Cece, ki je tudi zgodovinsko sporna, nastop hrvaškega pevca sploh ne bi smel biti problem. Če so Thompsonovi teksti problematični, kako da se dopušča partizanske proslave in koncerte v Stožicah, kjer je nosilna tema krvava revolucija in genocid – “Hej mašinca zagodi!”

Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da bi tisti, ki bi se koncerta udeležili, najbrž cel večer prepevali skupaj s Thompsonom. Resnično varnostno tveganje pa predstavljajo nasilni levičarji, ki bi hoteli ljudem fizično preprečiti vstop na koncert ali pa bi hoteli koncert celo sabotirati. K temu so tudi pozivali na socialnih omrežjih. Kdo torej predstavlja varnostno tveganje? Ljubitelji Thompsonove hrvaške domoljubne glasbe ali ponoreli levičarski neo-revolucionarji, ki bi z nasiljem skušali doseči svoje. Varnostno tveganje so pri nas, kot se je pokazalo že v preteklosti, zamaskirani levičarski anarhisti, ki jim nasilje ni tuje. Pogum pa so pustili v maminem hladilniku.

H. D.