Ko državo vodijo bedaki: Uvajanje pouka srbščine v šolah naletelo na oster odziv javnosti!

Marjan Šarec poleti na obisku v Srbiji. (Foto: STA)

Ko sta se prejšnji teden v Novem Sadu na že peti skupni seji sestali slovenska in srbska vlada, je to presenetilo le malokoga. A dejstvo, da se v slovenskih osnovnih šolah pripravlja teren za poučevanje srbščine, je v slovenski javnosti dvignilo precej prahu. Kakor poročajo na srbskem spletnem portalu Štajerske novice, gre za dve uri na teden, ki bi vsebovali tri sklope, to so učenje “srbskega jezika, spoznavanje domovine Srbije in kulture srbskega naroda.”

“Se pravi, prihodnje leto bomo uvedli nov predmet v šole srbščina. Ko je šlo pa za predmet domoljubje, so pa ravnatelji to takoj zavrnili, češ da je kurikul že zdaj prenatrpan,” je na Twitterju zapisala uporabnica z imenom Katarina Barbara.

Odzivi na novico, da se na več deset osnovnih šolah po Sloveniji pripravlja pouk srbščine, so bili v veliki meri negativni. Vsaj kar se tiče avtohtonega slovenskega prebivalstva.

Če je srbski portal N1 že leta 2015 napovedoval uvedbo srbščine na okoli 20 osnovnih šolah v Sloveniji, pa je novica zares dosegla Slovenijo šele, ko je o izpolnitvi takih pričakovanj ob srečanju s premierjem Marjanom Šarcem spregovorila srbska premierka Ana Brnabić.

Zelo aktivni pri uvajanju poučevanja srbščine v slovenske osnovne šole pa so pri novooblikovani Zvezi Srbov Slovenije (SSS). Predsednik SSS Marko Sladojević, ki je v slovenskem prostoru znan predvsem kot odvetnik vojnega zločinca Radovana Karadžića na mednarodnem sodišču v Haagu, je napovedano uvedbo fakultativnega pouka srbščine v slovenske klopi po pisanju srbskega spletnega portala Štajerske novice označil za uspeh.

https://twitter.com/matjazg/status/1207351961827315712

“V samo mesecu dni od začetka vpisa otrok na dodatni pouk srbskega jezika smo dosegli pogoje za izvajanje pouka na 20 slovenskih šolah,” je povedal Sladojević, ki je prepričan, da so s prijavami otrok na pouk srbščine šele na pol poti. Štajerske novice finančno podpirata tako Srbija, kot tudi Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Z drugimi besedami, za to propagiranje srbščine v slovenskih šolah plačujejo slovenski davkoplačevalci.

Spletni komentatorji so ob tem izpostavili tudi dejstvo, da razen nostalgije ni nobenega praktičnega razloga za uvedbo srbščine v šole.

“Šarec se zavzema za uvedbo učenja Srbščine v osnovne šole! Ker Srbščina je pomemben svetovni jezik??? Ne to ni to!! Želijo nas potegniti nazaj na Balkan v Srbski politični prostor. Tam, kjer smo že bili in se mukoma odlepili od njih! Šarec je izdajalec Slovencev!” je zapisal Twitter uporabnik Sikander.

Ko državo vodijo bedaki
“Srbščino v (nekaterih) slovenskih šolah? V času globalne rasti Kitajske bi logično pričakoval učenje kitajščine, morda tudi ruščine. Ampak srbščine?! Zakaj potem raje ne hrvaščine?! A hodimo v Srbijo na morje? To žal ni 1. april, pač pa posledica dejstva, da državo vodijo bedaki,”
je bil oster odgovorni urednik PortalPlus Dejan Steinbuch.

Na podlagi dogovora z ravnatelji osnovnih šol bo 31. januarja 2020 objavljeno, v katerih šolah se bo izvajal dodatni pouk srbskega jezika. Znotraj vsake prijavljene šole se bosta oblikovali dve starostni skupini: prva skupina za učence od 1. do 5. razreda in druga skupina za učence od 6. do 9. razreda.

Twitter uporabnica Špela Rotar je ob tem na spletu delila odprto pismo Združenja srbskih književnikov iz leta 1986, ko so se slovenski pisatelji uprli diktatu Beograda in bili zato s strani srbskih kolegov oklicani za “militantno agresivno manjšino”. “Slovenski pisatelji so se uprli diktatu iz Beograda in srbski kolegi so jih označili za “militantno agresivno manjšino”, zdaj bi pa srbščino v šole. Kako zlahka nekateri pozabljajo,”  je pripomnila Rotarjeva.

 

Ivan Šokić

 • Amerikanc

  No, pa smo doživeli tisto, zaradi česar so Šarkota iz PS in iz partijskega podzemlja, porinili na politično sceno. Me prav zanima kdo od slovenskih učiteljev pozna švasane črke, ali bomo tudi učitelje uvozili; tako kot smo politike, pevce, lopove,….?

  • Novakec1

   Miloškotov plan se uresničuje, pokupite in naredite mi to državo čefursko.

   • lena

    Ne se bati, Srbija nikoli ne bo clanica EU, kot to nikoli ne bo Turcija!

    • Novakec1

     Jim je bolje brez €U, pa se ne zavedajo.

  • karlina

   Če ne poznajo, se bodo morali naučiti, opa, kaj že je njegova žena po poklicu-tovarišica učiteljica.

  • marker

   Srbščina je svetovni jezik. To trdijo samo Srbi, ki so nebeški narod. Srbščina in hrvaščina sta nastala šele po 1991. Žal je doseg naših zadnjih vlad samo Moskva in Beograd. Ko je v času vlade JJ 2004-08 Slovenija predsedovala evropski uniji so nas vsi hvalili in trumoma obiskovali. Danes nas tudi ne povoha nihče več. To pomeni da se je razvoj Slovenije ustavil in obrnil nazaj.

   • freedomfighter

    Ja ampak slo desnica sedaj gleda proti vzhodu ne pa zahodu…vladimirova politika so mokre sanje nasih desnicarjev

  • Novakec1

   Poštarje, medicinske sestre, dimnikarje…..

 • Novakec1

  Izdajalci se poserejo na mnenje javnosti. Vprašte se koliko pa jih je za to, bo zanimiva številka.

 • francelj3

  Edini možni cilj uvedbe srpščine v slovenske šole je nadaljnja BALKANIZACIJA Slovenije. Šiptar ve, kaj dela, in razume, kaj mu je naročilo murgelsko politično podzemlje. Jaz pa bi, nasprotno, nemudoma prepovedal balkansko večjezičnost na prehrambenih izdelkih v špecerijah. Kdor ne razume niti toliko slovenščine, da bi lahko kupil hrano, naj bo lačen.

  • Anton

   Zadnjič sem bil v Deklerku in je bilo več izdelkov samo v južnaškem jeziku!

   • francelj3

    No ja, v Leclercu prodajajo tudi grške jogurte s sliko grških cerkev z odstranjenimi (zaenkrat samo retuširanimi) križi.

    • karlina

     Kaj tebi ni jasno ?????????????????????????????????’

     • francelj3

      Kaj tebi ni jasno. Meni je jasno vse, hvala.

     • Novakec1

      Nobenemu od vaja ni jasno da slovenije ni več

  • Hribouc

   Ti napisi na izdelkih niso noben slučaj!

   Kot ni noben slučaj južnaški Radio AKTUAL !!!!!

   • KAPIBARA

    Pa še ta ni ednini- trgovine- lokali- prireditve z pevci..itd..
    ..Srbščina je prikrita že od 45 naprej..

    • Hribouc

     Ko so bli Lahi gospodarji v Postojni, so bili črnosrajčni Fašisti, ki so bili 51% rdeči Fašikomunisti in jih vse naše zgodovinoslovstvo obravnava uradno kot okupatorske prasce za čas 1918 – 1943,in nihče pod ruknjenim nebom ne zine, da je bil turški srbijan’c, ki ga nihče nikoli ni maral nikjer
     v Sloveniji zaradi njegovega oholega nastopaštva in odkritega sovraštva do “bečkih kočijaža” od 1943 do 1991 v resnici vseh resnic čisti okupator, ki je imel za cilj kulturno, etično in civilizacijsko vkalupiti in zasužnjiti Slovence v bizantinskoturškosrpsko carstvo Velika Srbija.
     Če to ni dozorelo, bo pa kmalu. Mercator Rusom, hoteli in letališče Srbom, Banka Gorenski hlapci tudi srbom, telekomunikacije in POP tv spet Srbom, skeratka,Milošević po Miloševiću – u vražju mater cigansku i rusku!
     ” Banda Vodka& Sljivovitz” PRESS

   • joza joza13

    Razlogi za različne hkratne balkanske napise na deklaracijah, nazivih proizvodov itd so čisto ekonomske narave.
    Aktual je pa druga zadeva!!!

    • KAPIBARA

     Aktual je čisto ista zadeva: Srbščina v Sloveniji !!

     • Novakec1

      Telemach tudi.

    • francelj3

     ja, bojim se, da iz razlogov ekonomske narave, kot praviš, kmalu na izdelkih (proizvod je srbska beseda) ne bo več slovenskih napisov, ampak samo še jugoslovanski.

 • janko

  Rdečuhi, a veste, jugonostalgija je samo še v vaših bučah. Srbi in hrvoji sta balkanski superpowers, volkova, ki prežita na vsako ovco v svoji bližini. To je to.

  • Steiermark

   In ta “jugonostalgija” je bila vpeljana in vrinjena v Slovenijo, po zaslugi maistra , ki si je nadel celo srbsko ime in svoja dva pankrta kar po ćefursko poimenoval, medtem, ko je nam Štajercem odvzel mateerin jezik in s tem nacionalno pripadnost , ni nam priznal, po pogromu nad nemškimi Štajerci, ki so bili večina na Štajerskem, do narodnostne pripadnosti oz. manjšine , prepovedal je nemščino in nas naredil nevidne in brezpravne. Ista usoda, kot je nas Štajerce doletela 1918 po zaslugi jugonostalgika maistra, sedaj prihaja nad naše okupatorje – “maistrove okupatorske slovenceljne”! Ni opaziti niti toliko zavesti – “slovenske”, da bi se “tapravi” vsaj uprli ćefurjem in ne nastavljali šiptarjev in srbov na odločilna mesta v Sloveniji! Fuj, jugonostalgija in zaćefurjena miselnost , ki deluje samo z prazno in zločinsko glavo, z 70 IQ!

 • to_mi_delaj

  Sarkotu se ni treba ucit, ga ze zna od majhnega, pa siptarsk obvlada, v slovenscini zna pa samo lagati.

 • Jožefa Benko

  najprej treba uvesti “komandovanje” v slovenski vojski, s tem ,da se “učenje tog slavnog jezika nauči djecu u vrtičima”,učitelji morajo biti člani foruma 21 bezkompromisno sa prezimenom janković,,bakić,tomić ,makarović itd…….

  težke budale so na oblasti ,jao si ga nama , slovenclji

  • francelj3

   Nasprotno, nikakršne budale, ampak veleizdajalci slovenstva.

 • Marko

  Ha. Pričaj srbski ,da te razume ceo svijet……..ovj kako da kažem…….

  • KAPIBARA

   Al taj srbsski svijet, manji i manji..
   Hudiča, naredili so komunjare to, da dam šiptarjem prav, da so jim vzeli Kosovo..

 • Van Der Waals

  ŠIPTAR UVAJA SRBŠČINO. =)

 • althar

  Tu gre verjetno za muzejski projekt. Pri tej stopnji izseljevanja čez par let v Srbiji ne bo več Srbov, pa morajo kje ohranit svoj jezik že iz spomeniških razlogov. De.

 • VERZIFIKATOR

  Aziz Marjanović

  ŠARAC I BEOGRAD

  Šarac konj je kraljeviča Marka,
  znaju to sva deca iz lektire,
  ona koja srpski jezik šire,
  istina je, nije Šarac varka.

  Evo, Šarac Beogradom gazi,
  bez jahača, sam je i sav jadan,
  čini mršav se i strašno gladan,
  samo gazi, ništa konj ne pazi.

  Kad ga spazi neki, bre, Slovenac:
  »Je li, Šarče, kuda put te vodi?
  Tamo gde na vrbi grožđe rodi?
  Ideš gore na Zeleni venac?

  Klimne glavom Šarac, ovo kaže:
  »Lutam, tražim Marka, svog jahača,
  da zajaše me i samnom vraća
  se na Kosovo gde svi me traže.

  Traže moji tamo me, dabome,
  nije važno, Srbi il Albanci,
  nisu meni ni jedni njih stranci,
  traže me da dođem domu svome.

  Šarac jadan Beogradom kruži,
  nigde Marka, nigde mu jahača,
  jadan sam u Kamnikgrad se vraća,
  da do kraja mándat svoj odsluži.

  Korak mu je svakim danom teži,
  teši sebe ovom pesmom tužnom,
  da se vraća domu svome južnom,
  sam od sebe jadnik Šarac beži.

  • terminalar

   haha, enkratno, tudi balkanska rima ti leži.

 • montyamp

  Prijatelji Srbov , Angleži ki so 45. domobrance dali v roke morilski srbski golazni , danes pravijo , da so Srbi dve zgodovinski fazi zaostale rasne smeti .
  In zakaj se smeti ne bi učile branja doma v svoji vukojerbini ??????????
  Nasilje vse prevečkrat zmaguje nad strpnostjo , to dokazujejo atentati , pri izvajanju katerih je udeležena murglosrbija z izdajalcem Slovenije halbmadžarom žveplenim pritlikavcem .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

  • Stajerka

   ….Srbi imajo zasluge za 1. svetovno vojno…..na to so tako ponosni, da so atentatorju postavili spomenik……

   • Steiermark

    No, po pravici povedano, jim je pa “pomagal” maister, s svojo okupacijo Štajerske ter s tem, da jih je privlekel k nam – nato so ga pa oni sami zbrcali z vseh pooložajev in nas dokončno okupirali – po njegovi veliki zaslugi!

   • JANEZ GUS

    Kje bodo pa postavili spomenik traktor,da jih bo spominjal na traktorjado,da jim nikoli več ne pade na pamet stegovat tace po tuji zamlji,res je bilo to gledat veličastno od one agresije hlod revolucije.Koliko kosti je v Hrvaški pustil ta nebeški narod.

 • montyamp

  Zakaj bi otrokom atentatorskega kulturnega gibanja , Slovenci plačevali šolanje v atentat jeziku , a mi lahko kdo to pojasni ???????????

 • montyamp

  TO JE SRBIJA :
  ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT ,ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , ATENTAT , …………………….

 • macon

  Edini sosedski jezik iz bivše Jugoslavije je hrvaščina. Učenje srbščine je lahko samo izraz nadvlade nad Slovenijo in točno za to gre: potrjevanje prevlade komunajzarjev in jugoslovanarjev nad Slovenijo in slovenstvom.

  • francelj3

   In če hočejo učiti sosedske jezike, sta koristni samo nemščina (ta zelo) in italijanščina (ta pa malo manj, pa vendar je vsaj zelo kulturen jezik).

 • montyamp

  Če bi kmet krmil podgane na svoji kmetiji , namesto deratizacije , mu tudi drugo ne bi ostalo kot služenje za kruh v Austriji .

 • FORT WORTH

  Bolj logicno bi bilo, ko bi se srbi zaceli uciti slovenskega jezika.
  Oni migrirajo k nam v EU, ne pa mi k njim v bedo.
  Povedano drugace, naj se saracqui in njegova idiotska vlada uci srbscine, ce se hoce.
  Mi smo v EU in v NATO in tam bomo tudi ostali brez cirilice in brez srbscine !!

  • Steiermark

   To je logika srbskega okupatorja, kot je tudi logika trikrat zapečenih, ki vdirajo k nam in ne sprejemajo naše kulture oz. našega jezika!

 • Varda-Halonga

  Več jezikov znamo, bolje za nas.

  • Stajerka

   ….to ni jezik…..

  • montyamp

   Atentat ni jezik .

  • macon

   Nauči se torej slovenščino, bebček.

 • Slehernik

  Naslednje leto srbščina, čez 2 leti pa še šiptarščina. Hvala zapuščenec

  • karlina

   Čez dve leti pa-arabščina. No, če samo pogledati progarame telemacha na tv, je en program , kjer je cigumigu, kot ga pojejo v džamijah, ni čudno, da so po vsej sili , ravno sedaj, v decembru uvedli nove programe, brez naše privolitve.

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičarjev, čas je za musko, čas je za

  Michel Delpech – Les divorcés

  https://www.youtube.com/watch?v=qQ7_9O-z0Ig

  sarkazem press

 • Varda-Halonga

  A vas nič ni sram, da ste proti tujim jezikom…a boste za vedno ostali zaplankani in zabiti slovenceljni. Naši trije prioritetni tuji jeziki morajo biti angleščina, nemščina in srbščina. Kapish?

 • Igoryogo Yogo

  komu rabi srbska cirilica

  • m.arta

   Srbom.

  • karlina

   Očitno nam-Slovencem, ker ustvarjajo novo srbsko enklavo, drugega si ne moreš predstavljati, zakaj.

 • Hribouc

  JEZIK KATEREGA NARODA?
  A slavnega Srbskega , pol turškega naroda ?

  – Bizantinskih konjarjev
  – Gazimestanskih luzerjev
  – Pijanih morilskih oblegovalcev Sarajeva – z 20.000žrtvami !?
  – Banditskih morilcev Bosne z 300.000 grobovi, milijonom invalidov, 2mio razseljenih ljudi!?
  – Genocidnih morilcev iz Srebrenice !
  – Atentatorjev Sarajeva 1914 – tvorcev 1.svetovne vojne
  – Angleških lakajskih organizatorjev puča Beograd 1941- vstop v 2.svetovno vojno!?
  – Titovih 200 klavskih oficirjev OF NNOB Revolucije !?
  – Velikosrbskih uničevalcev nekdaj čudovite Jugoslavije
  – Napadalcev na Slovenijo 1991 !?
  ————————————————————-
  A ta jezik se bodo učili naši otroci ?
  BANDA HUDIČEVA SATANSKA IN NEODGOVORNA, JEBITE SE!

  ŽIVELA 2. REPUBLIKA SLOVENIJA!

  • Nicolas Lalos

   Bećki konjušari? :-)

   • JANEZ GUS

    Bolje Bečki kot Turški.

    • francelj3

     Se strinjam, karkoli ‘bečki’ že pomeni.

   • Schemva Miro

    Balkanski cigani,s tem je vse povedano.

   • pupa

    To je stil Tuneka, a je spet prišel pri zadnjih vratih noter?

   • sodnikisozločinci

    Stambolski konjušari.

  • pupa

   Ni vsebinske povezave z naslovom, ker pa Reporter vse briše kar bi bilo dobro mnenje za JJ
   sem se odločila ta komentar na tej strani.

   >>>Dva nedolžna komentarja(škoda, da jih nisem shranila, da jih dobesedno ponovim) ste izbrisali, pa ne bom jokcala zaradi tega saj nista prva pa tudi ne zadnja. Tudi na tak način ustvarjajo mediji javno mnenje za butce.

   V tridesetih letih od kar se ustvarja javno mnenje sem samo parkrat bila telefonsko med anketiranimi in ker odgovori niso ustrezali naročnikom sem za anketarje “neuporabna”.

   “Pa Srečno bodite” je rekel Martin Krpan cesarici na DUNAJU<<<

 • JANEZ GUS

  Namesto,da bi izdajalcka banda organizirala zgodovino slovenske osamosvojitve,se vkvarja z agresorsko Srbsko balkansko kulturo.Vedo naj,da pride dan,ko bodo tudi za to polagali račune.Romunski scenarij se naglo bliža.

  • karlina

   Saj si niso nikoli želeli niti slučajno, niti v sanjah , samostojne SLOVENIJE, še malo, še malo, pa bodo javno govorili, da so bili agresorji nad JLA-osamosvojitelji, ne pa obratno, samo še malo, verjetmite. Moj mož, ki je bil v vojni za SLOVENIJO, vedno reče-če bo šlo tako naprej, bomo kmalu mi klicani pred sodišče in ne misliti, da to ni mogoče, če nam bo in kot kaže, nam vedno bo-vladala ta barabinska rdeča svojat.

 • JANEZ GUS

  Srpentinšek blesavi.A mi migriramo v Srbiko ali obratno.Zato se naj Srbi učijo Slovenščino in naše zahodne kulture,na pa mi Balkanske.Majmun šiptarski.

 • toxico

  saj v lj na alea sem v manjšini 99% je srbohrvaščine pa bosanščine je pa kar težko ko me en praša od kje si pa mi je nerodno ker ne razumem kaj je vprašal

 • DOMOVINSKA LIGA

  Močno upam da to izdajalsko vlado postavijo pred strelski vod.

 • ludvig

  ..nikjer ne zasledim mnenja slovenskih intelektualcev o tem Novosadskem-Memorandumo , saj po večini se mastijo s kaviarjem, vendar nekaj razumnikov je še treznih…javno mnenje vladi pa zopet navzgor-kako lepo so usklajeni ..Putin vas ima rad..

 • karpelec

  Ne smemo ga spustit iz države, kernas bo še prodal.

 • sloustava

  Volili ste ga, idioti!

  • JANEZ GUS

   Če bi ga volil,si dam roko odsekat.

  • Steiermark

   tudi ti si ga volil – idiot?

 • Stajerka

  ….17 mesecev vladavine……5x v Srbiji in 2x v Rusiji….pa še to s 50% vlade, da se slučajno ne bi kaj “zmotil”…..popravci puščajo posledice!!!

  ….vrhunci zunanje politike Marjana Šarca……Marakeš in Srbija, s Šiptarijo se ne rabi ukvarjat, bo kar nadaljevala Fafajonka……….izdajalstvo na vseh možnih frontah….

 • JANEZ GUS

  SDS mu naj postavi poslansko vprašanje,da vidimo kaj bo sprdel.

 • Franc Šink

  Tejle obiskii v Srbiji bodo Slovenijo še drago stali.

  • karlina

   Saj že.

  • samsara

   Pa kućodronćića slejkoprej tudi.

 • kralj matjaž

  Smo pač okupirani

 • JANEZ GUS

  Komunjari nas hočejo zopet združit z agresori.To pa je koloboracija.Kaj mislijo s hrvati.Bo treba vprašat Drenikovo in Sekolca.

 • Andrej

  Šarec nadaljuje propadli projekt skupnih jeder. To je: vsi se bomo učili srbščine, slovenščine pa nobeden.
  Ta projekt je klavrno propadel, tako kot Juga. Zdaj je čas, da tudi Šarec klavrno propade.

 • Varda-Halonga

  Čujte, a vas nič ni sram, da ste proti tujim jezikom…a boste za vedno ostali zaplankani in zabiti slovenceljni. Naši trije prioritetni tuji jeziki morajo biti angleščina, nemščina in srbščina. Kapish?

  • JANEZ GUS

   Zate rdečko še butaoščina.

  • slosin

   brdek, dej nehi, no….stokrat si že dokazal, da si jugofilski gnoj…

  • Steiermark

   vararski idiotek, od kdaj pa je tvoj srbski jezik z zašvasanimi črkami, “svetovni jezik” in ali nimamo svojega jezika, v Sloveniji, ki je tudi uraden, čeprav ste nam na Štajerskem odvzeli pravico do materinega jezika , nemščine in teleban misliš, da tvoja zašvasana srbščina lahko nadomesti pomanjkanje pravic do mateerinega jezika v Sloveniji, tudi kot je nemščina?

 • milanček

  če je to izjavil in to , bilo kdo, takoj pred strelski vod! kadaver gre v Koto, zemlja rabi gnoj!

  • Varda-Halonga

   SDS gnoj najbolj smrdi…zato je najboljši…

   • Steiermark

    Izgleda, da se ti z gnojem prehranjuješ…….

 • JANEZ GUS

  Rdeči davitelj se je zopet utrgal.Admin,reši ga muk.

 • Najed

  Sej to ne moreš verjet! Če bi bil prvi april, bi verjel, da je to prvoaprilski članek, smo pa decembra. Pa kaj bom zdaj mi s srbščino! To državo pa vedno vodijo izključno najbolj izprijena bitja na celotnem kontinentu. Po moje nismo več daleč, ko se bo enemu strgal in bo šel red narest.

  • JANEZ GUS

   Ja v naš perlament.Jebajo,to je isto kot s priznanjem Palestine.Vstvarjajo meglo med narodom.

  • karlina

   Bi bil že skrajni čas, res skrajni čas !!!!!!

 • WISKY 1000

  Od tišlerja se pa res ne more kaj pametnega pričakovat

 • pajot

  Otroke v vrtcih pa je treba seznanit z najpomebnejšim srbskim stavkom: “jebo vam pas mater,slovenski komunisti!”

 • rubec

  Kaj mi za Aksentijevića nimamo nobenega prostega ministrstva? A on je pa bosanc, al kaj?

  • JANEZ GUS

   On bo poučeval srbjanščino v osnovnih šolah.Vsrednjih pa POPOV.Kučan zrihtal po vezah.

  • pajot

   jest zanjga šparam kaliber, ve se kakšen.

  • pajot

   jest šparam zanjga nekaj,kar se na tem forumu ne sme povedat. Ker ti zbrišejo komentar.
   he,he,he,kljub vsemu pa imam pripravljen nek predmet.

   • montyamp

    Rjavi šraufnciger

    • samotoje

     Opanke pa šajkačo.

 • Antonius

  Kakšen politikantski kretenizem je uvajanje srbščine v nekaj osnovnih šol se človeku razkrije z razmislekom, kdo bo osnovnošolca vozil v neko osnovno šolo na drugem koncu Ljubljane, kjer naj bi poučevali tudi srbščino. Južnjaki vendar ne živijo strnjeno na svojem zgodovinskem ozemlju, ampak so s trebuhom za kruhom razseljeni po slovenskih mestih, kjer so si našli službo.
  In drugo povsem praktično vprašanje. Kako mislijo v slovensko družbo integrirati šerijatarje, če jim v šolah ne bodo ponudili možnost, da se izobražujejo v njihovem materinem jeziku?!
  Šarčev politični domet je na nivoju, danes je tako, jutri bomo pa videli, kaj bo drugače. Posledic svojega početja ni sposoben predvideti.
  Opcija je vse, kar nam je ostalo od osamosvojitve, danes pokradeno Slovenijo še srbizirajo.
  Slovenci?! Pridnost z roko pod roko hodi z neumnostjo. Volitve nas v to že 25 let prepričujejo.

  • karlina

   podpis

 • Ježek Teka Teka

  Levi smrad zakoni … jah … veljali bodo dokler ne bodo več … to je pa odvisno od nas …

 • neukročen

  Vse te javnosektorske kokoške ki so pametne po twitterju, bodo na naslednjih voliltvah znova v prvi vrsti ko bo potrebno izvoliti najnvejši derivat komunistične partije s preverjenim novim obrazom iz podmladka pozitivne slovenije. Tako da res ne razumem kaj se razburjajo. Verjetno jim je le všeč drama.

 • mare

  S Slovenijo ravnamo kot svinja z mehom

 • Lisjak

  Še slabše bo!!!Vlado nam vodi šiptar,če pogledamo sestavo parlamenta vidimo koliko jugovičev je v njem,na vidnih položajih so večinoma jugoviči in mi se sedaj čudimo.

  • karlina

   Točno tako in še huje, ne obvladajo slovenskega jezika, saj jim ni treba, očitno. Je torej kaj čudno, da nas Hrvati tako sovražijo, ne nas-pravih SLOVENCEV, mi si nimamo kaj očitati, pač pa IZDAJALSKO LEVO BALKANSKO VLADO !!!!! Se še vedno kdo sprašuje, zakaj so se na vse kriplje trudili -samo, da ni Janša predsednik vlade ????

  • samsara

   Da ne omenjamo posebej slovenskga (ali še?) sodstva.

 • milanček

  to je izdaja domovine, za kar je jasna kazen, strelski vod in šus v idiotsko glavo! pri nas vSloveniji bi bil ta strelski vod precej aktiven-deloven! vso golazen od murgelskega izdajalca, ki mu samostojna Slovenija ni opcija, njegovega F21, ter jugo mafijo s lopovom jankovićem! torej, od besed k dejanju!!!!

 • Artur

  Šiptar nam neovirano vsiljuje beogradaski pašaluk, pričakovana reakcija pa SLOovce “blejijo” petokolonaši z narodnimi izdajalci gredo dalje.

 • RATATA

  Da be zamudimo sofinanciranja države, osamosvojene socjalistične SRS!!!!
  Povabilo osnovnim in srednjim šolam k oddaji vlog za sofinanciranje dopolnilnega pouka maternih jezikov in kultur za otroke drugih narodnosti v šolskem letu 2019/2020
  2. 9. 2019
  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport….
  Na ministrstvu že vrsto let podpiramo izvajanje dopolnilnega pouka maternih jezikov in kultur za otroke drugih narodnosti v osnovnih in srednjih šolah. S to dejavnostjo bomo nadaljevali tudi v šolskem letu 2019/20. Tako kot v lanskem šolskem letu je določen rok za oddajo vloge in sicer 31. januar 2020.

  https://www.gov.si/novice/2019-09-02-povabilo-osnovnim-in-srednjim-solam-k-oddaji-vlog-za-sofinanciranje-dopolnilnega-pouka-maternih-jezikov-in-kultur-za-otroke-drugih-narodnosti-v-solskem-letu-20192020/

 • Andrej, Miha ali Jure

  Triglav bo srbski in tri prsta do Trsta. Sn reku jz.

 • Artur

  Kar jim ni “uspelo” 91 leta jim “uspeva” danes z “žegni” nekega protinarodnega nadutega šiptarja.Razlog: moralno bedna, hlapčevska rabota 75% SLOguzičarjev.

 • TINE

  saj Slovencev ni več…so že vsi odšli.

  Mi je za to podalpsko vukojebino popolnoma vseeno!

  • JANEZ GUS

   Jaz bom zadnji,da zoprem luč.

 • KAPIBARA

  Marjan, le kdo ti daje taka neumna pooblastila, s katerimi “zastrupljaš” ves Slovenski narod ??
  Tole je pa vprašanje, katero se tiče VSEH Slovencev in za referendum !!
  Moj otrok, upam da tudi drugih Slovencev, bo imel neudeležbo tega predmeta !!

  • karlina

   mali zlodej iz Murgelj in njegova kompanija iz F21.

 • Unikatna

  Pa kaj še nam bodo vsilili?! Arabščino? Vsi ste že umsko prizadeti…

  • karlina

   Bodo, če bomo dopustili zopet švasane črke v naše -slovenske šole, večina nas je to že doživela.

 • karlina

  To je vse protiukrep za osamosvojitev SLOVENIJE, kar domačim komunistom, na čelu s satanom KUČANOM, ni uspelo leta 1991, jim uspeva sedaj in jim tudi bo uspelo dokončno uničiti samostojno SLOVENIJO, v državi je že po moje več, kot 500.000 tujcev, predvsem iz Balkana, oz. Srbije. Še vedno jih uvažajo, sedaj jih hočejo največ uvoziti v zdravstvo. Ko je nekdo v Sloveniji, lahko pripelje tudi svojo družino, skratka-dragi moji pravi, domoljubni, verni SLOVENCI, z nami je dobesedno konec, pa res mora biti, v svoji, naši, preljubi, prečudoviti SLOVENIJI, naši očetnjavi, ali bomo ŽE KONČNO TEMU NAREDILI KONEC, kot leta 1991, ampak proti domačim izdajalcem in napadalcem. Kajti , naši veliki SLOVENCI, naši predniki se že doooolgo časa obračajo v grobu. Bi res radi doživeli to, da bodo nekoč naši potomci dejali, veste, tukaj je bila nekoč Slovenija, tukaj se je nekoč govorilo SLOVENSKO, ali si želimo novo srbsko enklavo, kot je že v nekoč našem glavnem mestu Ljubljana, po celi državi, tudi Maribor že postaja. Verjemite, vse to, kar se nam dogaja s strani teh rdečih barab, teh, podgan, ni slučajno-VSE JE Z NAMENOM , Z NAMENOM, zato ni čudno ,da se tako bojijo Šiškota in njegove Varde !!!!!!

  • JANEZ GUS

   Namesto,da bi policajska banda varovala mejo ker kamelarji v procesijah ne ovirano vstopajo v državo, se jebe z nekim Šiškotom.Absurd je pa te,da on varuje mejo.

 • PLavi-mil

  Pa kur.. komunistične, ne boste še nehali jokati za jugo, dobro, da je Hrvaška vmes, za nekaj so pa le dobri, drugače bi Srbom že z državo v rit lezli ,VELEIZDAJALCI.

  • karlina

   Četudi je Hrvaška vmes, lahko mirne duše uvedejo v Sloveniji-srbsko enklavo.

   • DOMOVINSKA LIGA

    So jo že.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Slovenci mi lahko objasnite zakaj to vlado še gledamo ?

  • karlina

   Hvala enako.

 • FORT WORTH

  Slavni srbski narod ??!
  Hehehe
  Kaj pa imajo za slaviti v njihovi zgodovini.
  Pod turki so bili 600 let.
  V drugi vojni je bil vsaki 10 srbine partizan vsi ostali pa cetniki…
  V yugo vojni so se vse republike odcepile od srbije.
  Kosovarji so jih prelisicili in si priborili neodvisno republiko.

  Diplomati niso, politiki niso, vojaki niso, gospodarstveniki niso…

  Je to slava ??

  Kaj sploh so ???

  • macon

   Imajo tudi slavna obdobja. Obe balkanski in prva svetovna vojna pa srednjeveško srbsko carstvo.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_Empire

   Pa eno veliko mesto s solidnimi inštitucijami in lepim centrom imajo, kamor rad hodim. Meni so kot ljudje tudi čisto všeč in dobra družba.

   • FORT WORTH

    Svakog gosta ima dva dana dosta…
    Dokler se k njim gres zabavat je eno, ceprav mi ni jasno, kako se lahko zabavas z njihovim znacajem, glasbo…
    drugo pa je, ko si z njimi vec casa.
    Takrat se pokaze…
    Po zapisanem pa sklepam, da si mlajsi.
    Osebno sem bil pri njih in z njimi eno leto, potem pa nic vec.
    Ce pa takrat ne bi sel, ker ji bilo obvezno, dvomim, da bi me kdaj zamikalo potovati k njim.

    • macon

     Nisem mlajši. Tisto leto je bilo JLA in je nekaj drugega kot običajno druženje. Všeč mi je njihova odkritost in energičnost.

 • terminalar

  Uvedite Albanščino. Vedno več jih je.

 • karlina
 • Ježek Teka Teka

  Folk … ne bit jezni na Srbe … niso oni krivi, če jim defektne murgelske komunjare, ki so prodale lasten narod ližejo šupak. Treba je doma red narediti …

  • m.arta

   Ali tudi ti kasiraš ? :)

  • xtc

   Saj nismo zelo jih imamo radi samo ,če so znotraj svojih državnih meja.
   A torej ne smemo bit jezni na Zokija,ki bo v vodovod rezeroar speljal WC “lajtngo”?

 • m.arta

  Čakam, kdaj bodo objavili srpski mediji, da bodo pričeli v Srbiji učiti po njihovih šolah slovenski jezik.
  Čas bi že bil, da ne bodo hodili sem njihovi ljudje, ne da bi znali niti eno besedo izgovoriti v jeziku
  dežele, kamor so se namenili.

 • freedomfighter

  Naj bo kot izbirni predmet pa je

 • tromaž

  Kako je mogoče se prepustiti vladati šestispitnim ponavljavcu, ki si drzne brez slehernega spoštovanja do slovenskega naroda potujčevati Slovenijo. Srbi, ki se nimate namena v Sloveniji integrirati, kar ostanete v svojem domačem velesrbskem veleambjentu, saj imate že sami velike težave s svojimi južnimi sosedi, ter vaše frustracije si rešite sami in ne v sklopu neke nove mafijske Jugoslavije.
  Šestispitnim ponavljavcu, ljubljanskem razuzdancu, CK 21 in tovarišu neželjene svobodne Slovenije, da ponosnih in iskrenih Slovencev je še dovolj, da lahko odpravimo z že osramočeno armado.

 • lena

  Stricem iz ozadja se zelo kolca po Yugi!

 • Get2 Business

  ja no, zdaj se vsak tujec lahko napihuje, ker ima podporo levakarjev

 • xtc

  Nobene potrebe ni zaočenje srbočefurščine-neka nepomembna Balkanska selo država,ki nas je nenazadnje tudi napadla.
  Če si kdo želi uka Srbščine ali srbske manjšine -naj odide v Srbijo in od tam branit Kosovo i Metohijo.Ne mi vlačt drhali gor.Poznam nekaj Srbov,ki so precej normalni ,a od nobenega še nisem slišal kaj takega,še z otroci govorijo slovensko,če pridejo “rođaci” malce potegnejo po “domače” a pravijo,da se “rođakov” hitro naveličajo ,da niso isti svet.Šiptar bi nam pa učne ure srbače?

 • Branko Jadran

  Ali to.niso bedaki, to so ljudje, kateri sami sebe ne spostujejo, zakaj se ne spostujejo.je posledica cloveka, kateri zivi na najkrajsi rok, ne v prid, za svoj.narod njegova zaobljuba je bila, da bo delal v prid.svojemu narodu, zdaj je pravi volilni rezultat, svojemu narodu onemogocit normalno zivljenje, ne jokat, volilci kje ste, ali se.boste volili ljudi,, kateri vam krojijo negativno prihodnost, pravijo takksni.cudaki se turki niso bili, se bomo kar ploskali taksnim voditeljem