fbpx

Ko Erjavec preseže nogometaša Cimirotića: “Obsojam vsako nasilje, še zlasti nad ženskami, in to v nočnem času.”

Foto: STA

V zadnjih dneh se vrstijo odzivi na brutalen napad na mariborsko sodnico Danielo Ružič. Med drugim se je na dogodek odzval tudi obrambni minister Karl Erjavec, ki pa je, kot bi se iz tragičnega dogodka norčeval, izjavil: “Obsojam vsako nasilje, še zlasti nad ženskami, in to v nočnem času.” 

Na brutalen napad, v katerem so neznanci v nedeljo pretepli znano mariborsko sodnico okrožnega sodišča Danielo Ružič ter jo pri tem hudo poškodovali, so se odzvali številni slovenski politiki, med drugim tudi državni vrh ter prvaki političnih strank. Pri tem so praktično vsi obsodili napad ter izrazili zaskrbljenost nad omenjenim dogodkom, le predsednik DeSUS in obrambni minister Karl Erjavec se je odzval z nepremišljeno izjavo.

Nepremišljena in nesprejemljiva Erjavčeva izjava
V povezavi s tragičnim napadom je Erjavec povedal: “Obžalujem, da sploh prihaja do takšnih dogodkov. To je napad na pravno državo in tudi na neodvisno vejo sodne oblasti. Rad bi, da se razišče ta primer, da vidimo, ali je povezan z delom sodnice ali je zadaj kaj drugega. Treba je počakati, kaj bo pokazala preiskava.” V nadaljevanju pa je izustil še popolnoma nesprejemljiv in nepremišljen stavek, s katerim je razburil slovensko javnost: “Obsojam pa vsako nasilje, še zlasti nad ženskami, in to v nočnem času.” Na mestu je torej vprašanje, ali Erjavec meni, da se nasilja ponoči ne sme izvajati, podnevi pa lahko?

Burni odzivi na družbenih omrežjih
Zaradi omenjene izjave se je na Erjavca usul plaz kritik na družbenih omrežjih. Pri tem so praktično vsi uporabniki, ki so izjavo komentirali, zaskrbljeni zlasti nad dejstvom, da si je tovrstno izjavo privoščil minister, ki bi moral skrbno izbirati svoje besede. Eden izmed uporabnikov je v povezavi s ponesrečeno Erjavčevo izjavo zapisal: “Naš vrli obrambni minister Ehjavec torej meni, da nasilje nad moškim v dnevnem času ni tako obsojanja vredno.”

https://twitter.com/Bond00775328617/status/1140670928864632832

M. D.