fbpx

Ko pamet povsem odpove: Tako Vajglova asistentka Jelena Aleksić brani islamski terorizem

Jelena Aleksić (foto: FB)

Slovenska levičarska “intelektualna” scena ima veliko težav, ko gre za obsodbe islamskega terorizma ali razgrajanje ter nasilje levih fašistov, seveda pa nikoli ne zamudijo priložnosti za udrihanje po “nacijih” in “desničarjih”. Eden od takih primerov s tviterja je Jelena Aleksić, levičarski jurišnik iz pisarne Iva Vajgla, sociologinja ter nekdanja članica stranke Zares. 

Berlinčani se verjetno še zelo dobro spomnijo terorističnega napada 19. decembra lani, ko je terorist skrajne islamske organizacije ISIS zapeljal 25-tonski tovornjak v množico ljudi na božičnem sejmu in prekinil božično idilo. Pri tem je hladnokrvno ubil 12 ljudi, 48 pa jih je ranil.

Napad, ki je vreden obsodbe v vseh pogledih, pa je dobil zagovornika na družbenih omrežjih. Na slovenski levičarski sceni je takrat nalogo z odliko opravila asistentka evropskega poslanca Iva Vajgla Jelena Aleksić, ki je brezsramno zapisala, “seveda, dajmo linčat napadalca in se ne spraševat, kaj ga je privedlo do tako skrajnega ravnanja. Tipično. Ker je najlažje #nipameti.”

Levičarski večvrednostni kompleks
Ne glede na to, da je islamski terorizem največja varnostna grožnja 21. stoletja, in ga obsojajo od Los Angelesa do Vladivostoka, se v Sloveniji najdejo “višje razumna bitja” iz socioloških združenj in levih političnih strank ter raje bruhajo gnev nad prestrašenimi in jeznimi državljani, ki jih je politika odprtih vrat obsodila na življenje v strahu pred novimi terorističnimi grožnjami vsaj še naslednja tri desetletja, kot to ocenjujejo strokovnjaki za varnost. Seveda tovrstna merila pri levičarjih veljajo samo, ko gre za islamski terorizem ali uničevalna divjanja levih fašistov, kot jih zadnje dneve lahko vidimo v Charlottevillu v ZDA, kjer so slednji celo postali žrtve terorističnega dejanja nekega nacista, ki se je v množico zakadil z avtom in eno osebo celo ubil. Vredno vsega obsojanja. Evropo pa je v tem tednu prizadel nov val terorističnih napadov, od Barcelone v Španiji, ki je terjal 14 življenj, ranjenih pa je preko 100 ljudi, do napada na Finskem in v Nemčiji.

Z Jeleno Aleksić se je glede zadnjega incidenta soočil tudi nekdanji minister in bloger ter tviteraš Žiga Turk, in sicer z njeno lastno izjavo, vendar od nje ni dobil odgovora, razen tega, da “nič ne šteka.” Kot vsem slovenskim družboslovcem so tudi Aleksićevi na Fakulteti za družbene vede ob študiju dali vedeti, da bodo s to izobrazbo postali smetana družbe in jim ne bo treba v življenju ničesar argumentirati. Oni imajo prav že samo zato, ker drugi nič ne vedo, to pa je zgolj argument moči, ki ga dodatno podpihujejo dominantni mediji. Njihovo bahavost, nadutost in resnično vrednost jim na srečo pokažejo šele družbena omrežja, edina pluralna medijska okolja.

Jelena Aleksić je od 2012 asistentka evropskega poslanca Iva Vajgla, v obdobju od 2006 do 2014 je bila članica Občinskega sveta Občine Medvode na listi propadle stranke Zares. Od 2005 je članica predsedstva Slovenskega sociološkega društva. Med 2005 in 2008 je delala kot svetovalka v poslanski skupini v Državnem zboru, od 2008 do 2011 pa kot vodja kabineta predsednika Državnega zbora.

C. Š.