Javnomnenjska raziskava: SDS ostaja na vrhu, SMC skokovito padla iz vodilne trojice, Cerarjevi vladi nenaklonjena več kot polovica

(Foto: STA)

Če bi bile volitve letos, bi prepričljivo slavila Janševa SDS, ki zanesljivo že 6 mesecev zapored ohranja podporo nad 25 %, z relativno velikim zaostankom sledita Židanova SD in NSi Ljudmile Novak, medtem ko je podpora vladajoči Cerarjevi SMC skokovito padla. Vladno koalicijo SMC, DeSUS in SD podpira le dobra tretjina državljank in državljanov, medtem ko je bistveno več kot polovica ljudstva prepričana, da Cerarjeva vlada ni upravičila pričakovanj.

Največja opozicijska stranka SDS svojo podporo ohranja na visokem nivoju (julij 27,2 %; avgust 25,6 %) in ima tako zanesljivo prednost pred vsemi zasledovalkami. SD je ohranila 2. mesto, a je njena podpora padla za 3,1 odstotne točke (julij 19,5 %; avgust 16,4 %). Na 3. mesto se je prebila NSi, ki je svojo podporo dvignila za 5,5 odstotne točke (julij 6 %, avgust 11,5 %). Na 4. mestu je SMC, ki ima nižjo podporo za 8,1 odstotne točke (julij 17,9 %; avgust 9,8 %). Razmerje moči med vodilnimi se je tako nekoliko spremenilo, SMC je namreč izpadla iz vodilne trojice, medtem ko se je tja uvrstila NSi.

Pregled demografskih podatkov javnomnenjske raziskave
Povprečna starost anketirancev je 50,1 leta, anketiranci so z območja celotne Slovenije – največ, dobra petina vprašanih, iz osrednjeslovenske regije. Največ anketirancev, in sicer 39,8 %, je iz najstarejše starostne skupine (55 let ali več), iz srednje starostne skupine (35–54 let) jih je 37,5 % in 22,7 % iz najmlajše starostne skupine (18–34 let). Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (31,2 %), sledijo tisti z zaključeno ali nezaključeno osnovno šolo (25,1 %), 28 % anketirancev ima poklicno šolo, 15,7 % pa ima dokončano višjo, visoko šolo ali več.

Anketa je bila izvedena v obdobju od 9. avgusta do 11. avgusta 2017 na vzorcu 725 anketirancev (od tega  50,9 % žensk), in jo je izvajalo podjetje za tržne in javnomnenjske raziskave Parsifal SC. Šlo je za telefonsko anketo, okvir vzorčenja pa zajema telefonski imenik (80 % mobilno omrežje in 20 % stacionarno omrežje). Anketa je merila podporo aktualni Vladi RS in razmerje moči med političnimi strankami.

(Vir: Parsifal SC)

Še vedno velika večina s Cerarjevo vlado nezadovoljna
Za več kot polovico anketirancev (53,8 %) vlada Mira Cerarja ni upravičila pričakovanj, medtem ko 38 % volivcev meni, da so pričakovanja izpolnjena, ob tem pa 8,3 % volivcev ostaja neodločenih.

Z delom koalicije SMC–DeSUS–SD so najbolj nezadovoljni mladi (18–34 let), s 55,2 %, medtem ko vlado najbolj podpirajo v najstarejši starostni skupini (55 let in več), s 40,9 %. Glede na izobrazbeno strukturo so nad koalicijo Cerar–Erjavec–Židan najbolj razočarani tisti z visoko, višjo ali več izobrazbo, z 58 %, medtem ko vlado najbolj podpirajo tisti s srednjo izobrazbo, s 40,9 %.

(Vir: Parsifal SC)

Velika večina z delom koalicije SMC, DeSUS in SD še vedno nezadovoljna
Podpora Cerarjevi vladi se je v zadnjem mesecu povečala za 3,6 odstotne točke (julij 34,4 %; avgust 38 %), hkrati pa nezadovoljstvo z delom vlade ostaja krepko čez polovico (53,8 %). Graf nihanja podpore Vladi RS kaže, da se podpora v zadnjih mesecih povečuje, a je še vedno nizka in se praviloma giblje med četrtino in tretjino.

Prof. dr. Matej Makarovič (photo: STA).

Prof. dr. Matej Makarovič: Podpora vladi je nekoliko višja kot v prejšnjih mesecih, kar lahko verjetno pripišem odsotnosti kakšnih bistvenih notranjepolitičnih dogajanj v teh poletnih mesecih. Vendar je za sklepanje, da se podpora vladi tudi dolgoročno kaj izboljšuje, še veliko prezgodaj. Na bolj realno sliko lahko računamo jeseni, ko bo slovenska politika zagotovo spet živahnejša.”

Opomba: Od tu dalje z L označujemo stranko Združena levica Luke Meseca, z ZL pa Združeno levico – Demokratično stranko dela Francija Žnidaršiča. (Vir: Parsifal SC)

SDS ostaja na vrhu, SMC zunaj vodilne trojice
Če bi bile letos predčasne volitve, bi največ prebivalcev Slovenije volilo SDS (16,8 %), sledita SD (10,8 %) in NSi (7,6 %), medtem ko je na 4. mesto padla vladajoča SMC (6,5 %). Velik del vprašanih je neopredeljenih, izmed teh jih je največ neodločenih (18,2 %), medtem ko 12,3 % vprašanih ne bi volilo nobene stranke. Na volitve jih ne bi šlo 3,2 %. Morebitno novo stranko oz. stranko, ki v anketi ni navedena, pa bi volilo 0,7 % vprašanih.

Na podlagi izobrazbe ima vodilna SDS najvišjo podporo med tistimi s poklicno izobrazbo (19,7 %), drugouvrščeno SD najbolj podirajo tisti s višjo, visoko ali več izobrazbo (14,3 %), medtem ko ima tretja NSi največjo podporo med tistimi z osnovno ali nižjo izobrazbo (10 %).

Janševa SDS najbolj priljubljena v vseh starostnih skupinah
Janševa SDS ima največjo podporo med mladimi (18–34 let), z 20,9 %, medtem ko drugouvrščeno Židanovo SD (11,8 %) in NSi Ljudmile Novak (10,8 %) najbolj podpirajo v najstarejši starostni skupini (55 let in več), ne glede na to ima tudi v tej starostni skupini SDS najvišjo podporo (18,8 %), ki je za 7 odstotnih točk višja od SD in 8 odstotnih točk od NSi. Slovenska demokratska stranka ima na podlagi starostne strukture najvišjo podporo v vseh kategorijah. 

(Vir: Parsifal SC)

1. SDS, 2. SD, 3. NSi
Med opredeljenimi je razmerje moči naslednje: prva je Slovenska demokratska stranka – SDS (25,6 %), drugi so Socialni demokrati – SD (16,4 %), na tretje mesto pa se je povzpela Nova Slovenija – krščanski demokrati – NSi (11,5 %). Cerarjeva SMC je padla na 4. mesto in bi prejela 9,8 % glasov. Od obstoječih parlamentarnih strank bi se v hram demokracije ponovno uvrstil Erjavčev DeSUS (9,3 %), Mesečeva Levica (7,2 %). Parlamentarni prag bi ponovno prestopili Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka – SNS (6,1 %) in Zidanškova Slovenska ljudska stranka – SLS (4,6 %).

Za las bi zunaj Državnega zbora RS ostal Primčev Glas za otroke in družine – GOD (3,4 %), nekoliko več bi zmanjkalo Kanglerjevi Novi ljudski stranki Slovenije – NLS (1,8 %). Sledijo Združena levica – Demokratična stranka dela (1,9 %), liberalna stranka Prstan (0,7 %) in Gibanje “Druga priložnost, tvoja prihodnost” (0,5 %). Iz Državnega zbora RS pa bi izpadlo propadlo Zavezništvo Alenke Bratušek (1,4 %).

Podpora SDS je v primerjavi s prejšnjim mesecem nižja, enako velja za SD, SMC in L, medtem ko je porast mogoče zaznati pri manjših strankah. Omenjeni odstotki so izračunani le na odgovorih opredeljenih volivcev. (Vir: Parsifal SC)

Največja opozicijska stranka – Slovenska demokratska stranka ima še vedno zanesljivo prednost pred vsemi zasledovalkami, in sicer pred Socialnimi demokrati 9,2 odstotne točke in pred, po novem, tretjeuvrščeno NSi 14,1 odstotne točke. Pred Cerarjevo SMC, ki je padla na 4. mesto, pa Janševa SDS vodi za 15,8 odstotne točke.

SDS že pol leta s podporo nad 25 %, sledijo SD, NSi in SMC
Slovenska demokratska stranka že 6 mesecev ohranja visoko priljubljenost, ki znaša okoli 30 % oz. kontinuirano nad 25 % (julij 27,2 %; avgust 25,6 %) in ima tako bistveno višjo podporo od drugih strank na slovenskem političnem parketu. Podpora drugouvrščeni SD je padla za 3,1 odstotne točke (julij 19,5 %; avgust 16,4 %). NSi, ki se je uvrstila na 3. mesto, je svojo podporo povečala za 5,5 odstotne točke (julij 6 %, avgust 11,5 %). Na 4. mestu je SMC, ki ima nižjo podporo za 8,1 odstotne točke (julij 17,9 %; avgust 9,8 %).

Prof. dr. Matej Makarovič: Prvo mesto SDS in precejšen delež neopredeljenih sta že praktično konstanti. Posebnost je po eni strani določena koncentracija glasov pri SD, ki jo lahko pripišemo dejstvu, da volivci levice vse manj računajo tako na SMC kot tudi na neko drugo relevantno novo stranko na levici. Po drugi strani pa lahko opazimo tudi določeno rast podpore za bolj ekstremne stranke tako na levi kot na desni, kar je vidno iz relativno visoke podpore Združeni levici in Slovenski nacionalni stranki. Tretja pomembna ugotovitev pa je tudi porazdeljenost glasov med relativno veliko število strank, saj bi lahko v primeru volitev na vstop v parlament realno računalo kar osem strank.”

Jure Ferjan

 • Tetka iz ozadja

  Všeč mi je, da JJ ne bo nikoli predsednik vlade ali države. In prav je tako.

  • realnost

   cvikaš kajne zato ga imaš skoz v zobeh. Kar boj se, prav je tako.

   • komar marko

    on je zagovornik PRVE BULE Marksovega kapitala, kjer se vzame kolikor rabiš ali misliš da rabiš!

  • tohuvabohu

   Spomni se, revež, kako si cvilil, ko je bil Janša PV.

 • komar marko

  JJ je največja mora rdečuhov. Vse imajo porihtano od represivnih organov do dogodka v ZADRU. Ne najdeju mu niti ene stvari za katero bi mu lahko kaj očitali. Tako pa rdečkoti eden drugega držijo za onete. Če se pa držijo za onete, se ve, da so MAVRIČNI!

  • Tetka iz ozadja

   Saj veš, da vladamo že več kot sedemdeset let in bomo še vsaj naslednjih sedemdeset let. In ti komarček ne moreš nič proti temu. Popolnoma nič.

   • antimur

    To si misliš ti, prekleti kučanistični govnač. Te ni nič sram, kaj ste naredili iz Slovenije, na tvojem mestu bi se od sramu ugreznil v zemljo, ne pa, da ropotaš s svojim škripajočim gobcem. Vsekakor je dan, ko boste dobili svoj račun pred vrati.

    • Tetka iz ozadja

     Nič ,ne moreš revček popolnoma nič, ste zgolj statistični podatek v neki založeni mapi. In popolnoma NIČ drugega

     • antimur

      Več, kot si misliš!!!

     • Steiermark

      Kako ste smešni, komunajzli, opiti od nasilja in premoči, nad voljo ljudi, ki jo izvajate še vedno, po stalinovo, medtem ko ste tako arogantni in polni sami sebe, ne opazite niti, da stojite na robu prepada, tik pred “zdajci” – ker se narod prebuja!

   • tohuvabohu

    Kva spa ti za ena rdeča ovca?

 • Novakec1

  Kot pred štirimi leti; sloovce zbuditese. Z anketami in statistikami je pa tko kot pri amerosih bla bla bla…

 • antimur

  Vse še nekako razumem, ne gre mi pa v glavo, kako lahko nekdo, sploh če je katolik, da glas NSi, dokler jo vodi izdajalka Novačka, ki je dokazano kučanistična podrepnica in daleč od krščanskih vrednot, še več, ona jih s svojo izdajalsko zahrbtnostjo pomaga Kučanu celo omejevati.

 • Cenzuriran 4x

  Se prav bo SDS spet v opoziciji. Hmmm…..lepo.

 • Kučko pod pručko

  SDS – Edini garant za obstoj Slovenije

  Očitno so v preteklih mesecih ljudje spoznali, kdo je največji garant za obstoj Slovenije in izboljšanje življenja njenih prebivalcev. Ker pristašev desnice že dolgo ni treba prepričevati, kdo je pravi, ima SDS tako trdno podporo volivcev. Hkrati pa tudi tisti, ki so ideološko bolj naklonjeni levici, vse bolj spoznavajo škodljivo ravnanje murgelskih vlad, med katerimi posebej briljira nesposobna Cmerotova garnitura. Zato se tudi ni čuditi stališču večine, da je SMC daleč od v nebo vpijočij Cmerotovih hvalisanj o morali in etiki, ki jo je prav ta mamin nedonošeni sinček najbolj poteptal kar sam.

  Prav od ljudi, ki zaradi vedno tanjšega žepa počasi le obračajo hrbet levici, bo odvisna prihodnost Slovenije. Sama SDS je na žalost prešibka, da bi lahko sama izpeljala prepotrebne reforme, na NSi pa se žal ne moremo zanašati. Murgelski mojster spletk je namreč znal povleči poteze, da je pod svoje okrilje pridobil Ljudmilo, Tonina in še nekaj vodilnih članov stranke.

  Zelo zanimivo bo spremljati podtalno predvolilno delovanje Kučanovega propagandnega aparata in organov pregona, ki bodo napeli vse sile, da bi spet okrivili Janšo za vse tegobe, ki tarejo Slovence. Tudi prikazovanje SDS kot skrajno desničarske stranke, se bo vrstilo praktično vsak dan. Te možnosti ne smemo podcenjevati, saj ima murgelski veleizdajalec vso podporo medijev in kluba 571!!!

  • realnost

   tako je. Z lažmi bodo levaki vsak dan težje prepričevali svoje ovce. Vsak dan jim jih bo nekaj ušlo iz njihove žičnate ograje, zapora..

  • Gavnar

   SDS ima glavno nalogo, da poskrbi, da ne pride do lustracije.
   Enostavno, bi po letu 2004, ko so imeli umetno večino lahko sprejeli zakon, ki bi bivšim komunajzerjem prepovedal kandidaturo na državnem nivoju.

   Predlagaj to SDS-u, pa boš doživel usodo Iva Hvalice.

 • janez.pokoncni

  Ampak v “biznisu” jim gre pa dobro. Žena Roka Praprotnika “raztura” z državnimi firmami. Z’lo pridna …
  http://m.slovenskenovice.si/novice/slovenija/ne-biznisira-le-klemenciceva-nina-tudi-praprotnikova-alenka

  • Borut Stari

   Kako lahko razturaš po že rasturjenem.

   • janez.pokoncni

    Očitno z veliko lahkoto. Ne mine dan, ko ne priplava na plan novica o novih svinjarijah.

    Saj veš kako gre : država ne more biti v tako globokem dreku, da ne bi mogla biti v še globjem.

    • Borut Stari

     Ma, v redu. Zakaj pa potem niso prejšnji že potisnjeni pod gladino, ko prihajajo vedno novi? Mogoče pa imajo skafandre.

     • janez.pokoncni

      Izgubljam se. Ni mi več jasno o čem govoriš. Saj si že par let v SLO in spremljaš dogajanja, ne?
      Vse skupaj ti je podobno Zvezi norcev (borcev). Dlje, ko smo oddaljeni od 2ww, več jih je.

     • Borut Stari

      Ma kakšni borci, bolj begunci po hostah. Sicer pa 2ww na ozemlju bivše SFRJ še zdaleč ni končana.

 • opazovalec

  Tile merilci in komentatorji javnega mnenja imajo pa bujno fantazijo. Že pogled na grafe razkrije, da po aprilu/maju 2017 podpora stranki SDS konzistentno pada, podpora vladi pa raste. Članek pa o nevidenih uspehih stranke in neugledu vlade in koalicije. Bo že res, ne koalicija, ne trenutna desna opozicija po teh meritvah nista sposobni sestaviti vlade……

  • tohuvabohu

   podpora stranki SDS konzistentno pada
   Konsistentno? Haaaahaha, a nisi rekel, da si hudo študiran?

   • opazovalec

    haaaahaha…, no pa naredi analizo časovnih vrst na podatkih za podporo ki sem jih navedel. Končno si sfaliran matematik in ti teorija časovnih vrst kljub nedokončanem študiju ne bi smela biti tuja. Meni se ne da ukvarjati s statistično analizo propada ali vzpona katerikoli stranke, sem raje delal na vikendu…. in sedaj raje odhajam na zaslužen dopust.

    • tohuvabohu

     Konsistentno, hahahaha, kakšen bebec. Ali obstajajo tudi nekonsistentne časovne vrste?
     Sicer pa od kod tebi fiksna ideja, da sem faliran matematik?

 • RealRevolution

  Pazite se laznive propagande SD-ja,ki bo hotel z Fajonovo ponoviti Cerarjovo zgodbo.Fajonovo sedaj skrivajo,da jo bodo uporabili,kot “nov obraz”.Sicer pa, SDS na 40% je lahko realno.Zraven pa se Primceva stranka,ki bi lahko imela vec kot 10%.
  Mora dobiti nekaj glasov iz “Ljudmiline” stranke,kjer naivnezi se kar zaupajo njej.Nevaren je tudi Tolmin,ker ga bodo naivnezi volili tako kot so izvolili Viranta.

  • Borut Stari

   Na obeh volitvah, letošnjih predsedniških in parlamentarnih drugo leto, bo zmagovalec “stari obraz”.

 • Anton

  Najprej bomo podrli vse nezakonite partizanske skale in kipe mesarjev.
  Repe pa bo napisal knjigo Kučan ustanovitelj OF.

  • učko

   Kwa čakaš? To bi lahko že zdavnaj nar’dil, če bi si upal !

   • Anton

    Čakam…..

    • učko

     Kwa čakaš! Vsi samo čakate in serete po tem portalu. Pejt na teren, pa zruš’ vsaj en spomenik! Same seronje, to ste !!!!

     • Anton

      Tako so delal komunisti. Ne hvala. Ali je bil kakšen grad nezakonit?

  • Kučko pod pručko

   Anton, bodi pameten in ne nasedaj provokatorjem tipa učko, tarantela, janez cepec in podobnih. S tem, ko jim odgovarjaš, samo pomagaš smetiti portal, ki ga hočejo levaki spremeniti na nivo Kur. Raje se drži svoje smeri in prispevaj svoje misli, ali pa se odzivaj piscem, ki pišejo na ustreznem nivoju.

   Zgleduj se po mnogih, ki se nikoli ne zmenimo za bedaste enostavčne replike levakov!!!

 • ljubinica

  Murgle ocitno hocejo, da bo v prihodnji vladi sodelovala “zlahtna desnica” t.j. Milka in njeni …
  Prihodnja murgelska vlada: SD+SMC+NSI
  To je kapitalizem. Vlada tisti, ki ima denar. Denar kupi vse ….

  • učko

   Predvsem kapital na volitvah kupi politično neosveščene volivce, torej budale !

   • realnost

    zato pa je stanje v državi katastrofalno. Pa dober tek…

    • realnost

     …ves drek bodo te budale morale pojest!

 • učko

  N’č nowga. Rdečkarji bojo z lahkoto spet spavl skup vlado, pa še višek jim bo ostal, tako kot je sedaj ZL, pa SLS in NSi. Po potrebi bi tudi slednji lahko šli v rdečuharsko vlado. JaJo pa ne more spraut v “svojo” koalicijo niti enega političnega subjekta oziroma stranko. Še njegovi ga zapuščajo potem, ko pridejo v parlament kot je Zvone Lah, recimo.

 • tarantela

  Sicer je tole zgoraj ena stara lestvica, pred nekaj dnevi je bila objavljena neka druga, na kateri se kažejo precej drugačni rezultati. Sicer bo pa problem, eno je imeti četrtino glasov, ki ti nič ne pomagajo, če ni nikogar, ki bi hotel z Janšo v koalicijo. Škoda, z drugim predsednikom stranke, bi lahko imeli več uspeha. Sami tako želite, ne potem kriviti volivcev.

  • tohuvabohu

   Zakaj pa misliš, teatralna, da si usposobljena dajati nasvete stranki SDS?

 • moat

  NSi napreduje, lepo res. Če bi bile volitve letos bi sam definitivno volil Nsi (vendar samo v primeru, če ne bi bilo politične alternative), saj si stranke zdajšnje koalicije in SDS niti pod razno ne zaslužijo še kakšnega mandata.

  • realnost

   navadna leva finta da zadrži in vrne ovce v njihov zapor…

   • moat

    Ni vse v levih, res. Pomisli malo s svojo glavo, pa bo. Saj NSi ni leva stranka, ampak je stranka desnice s krščanskimi koreninami.

  • PLavi-mil

   NSi se je prodala Kučanu, nikoli ne dobi mojega glasu, izdajalska Ljudmila.

   • moat

    Neumnost, res. To si lahko prebral na tem in še nekaterih drugih forumih. Toda, NSi se ni prodala Kučanu, temveč vodi svojo politiko, ki je ob krščanskih vrednotah ali prav zato, povezovalno in bolj programsko usmerjena, ne pa toliko ideološko in nepovezovalno kot je to značilno za SDS. In tako je tudi prav, poleg tega mora najti svojo identiteto. Očitno je to več ljudem všeč, kot tistim, ki jo obsojajo, zato tudi pridobiva.

    • tohuvabohu

     Malo si pomešal oziroma dejstva te demantriajo. NSI je tista, ki se priduša, da z Janšo ne gre v koalicijo. Janševe vlade so bile najbolj povezovalne v zgodovini Slovenije. Janša je vedno vsem opcijam ponudil možnost sodelovanja, kar pa leva stran večinoma “z gnusom” zavrača.

     • moat

      Ne vem, če sem karkoli pomešal. Janševa politika nikakor ni povezovalna ampak razdiralna, kar so ugotovili tudi v NSi. Stranka NSi išče svojo identiteto, svojo pot, SDS-ova je znana. Kljub sporom pa ni pa rečeno, da ne bo koalicije SDS – NSi, če zmaga desnica. Morebiti bosta stranki našli skupni jezik, ki bo v programskem povezovanju in na enakopravni, partnerski osnovi.

     • tohuvabohu

      Seveda si pomešal, zelo pomešal. Janša je bil vedno povezovalen. Nikoli ni izključeval nikogar. Nikoli ni rekel: dokler bo Ljudmila na čelu stranke, je ne maram v koaliciji. Niti za nikogar drugega ni rekel nič podobnega, vedno je dal možnost sodelovanja vsem. Tako da ne serji o tem.
      NSI naj se kar išče, prav nihče je ne bo oviral pri tem. Če se bo uredila, bo to samo v prid desnici in bomo vsi ploskali.

     • moat
     • tohuvabohu

      A to so zate resni viri?
      Sicer pa iz tega ne vidim nič o tem, o čemur nakladaš.

     • moat

      Imaš ti druge bolj resne, sicer tudi ti nakladaš?! Pa ne prosim navajat Demokracijo, novaTV24&co. To so strankarska trobila, itak.

     • tohuvabohu

      Tovariš, ti nekaj trdiš, ti dokazuj! Jasno kot “pasulj”.

     • moat

      Sem menil, da boš kaj okoli tega konkretnega povedal, toda nadaljuješ s svojimi floskulami. Ni dodane vrednosti zato zaključujem. Pa drugič.

     • tohuvabohu

      Kakšne floskule? Samo opozoriti sem te hotel, da neutemeljeno nakladaš o “nepovezovalnosti” SDS, česar pa ne očitno ne znaš utemeljiti. Pa ti kaj dodaj, ne pa da serješ klamfe.

     • ljubinica

      Ja, NSI hoce biti v bistvu liberalna t.j. nenacelna stranka. Pripravljena je iti v desno ali levo koalicijo.

     • moat

      A ni bistveno za dobrobit Slovenije in ljudi strankarsko sodelovanje in povezovanje na podlagi programskih usmeritev, četudi gre za stranke z različno ideološko platformo? Zakaj ne bi sodelovale stranke levice in desnice pri dobrih projektih? Tudi Janša je bil v predvolilnem boju “kao” naklonjen povezovanju (vendar s figo v žepu). Sicer pa je tudi Janša sodeloval z Desus-om, ker sam ni mogel zbrati večine za vladanje.

    • ljubinica

     Krscanska demokracija je programsko (pragmaticno) ne ideolosko usmerjena?
     Zakaj se potem imenuje “krscanska”, zakaj ne liberalna?
     Samo za zavajanje volivcev?

     • moat

      Velja za primerjavo s strankami glede sodelovanja programske NSi (sodelovanja z vsemi strankami na programski osnovi) in nesodelovanja ter ideološke SDS. Kaj bi bilo narobe s krščanskimi vrednotami?

  • Vera

   NSI podpira levica , ker ve, da je sama v 4ih letih zapravila vse priložnosti za boljše vladanje .

   • moat

    Po mojem se motiš. Ni mi jasno zakaj bi levica podpirala NSi in to prav zaradi tega, ker je sama zapravila priložnosti za vladanje, kot sama praviš. Levica si bo prizadevala ponovno za oblast, tako kot to počne vsa leta tudi desnica. Bistveno vprašanje je (če bo zmagala desnica) ali bo SDS v koalicijo povabila tudi NSi in če jo bo ali bo NSi povabilo sprejela? Zdaj se NSi in SDS ravno ne ljubita, kajne?

 • Anton

  BRAVOO JANEZ JANŠA, kar tako naprej odločno in iskreno.

  Korajža velja!

  sarkazem press

 • totex39

  Ta napoved se mi kljub temu zdi slaba popotnica za desnico, volivci se še vedno “omamljeni” in ne vidijo slabosti v naši državi, ki jih je naredila levica. Res težko razumeš vse skupaj.

 • Borut Stari

  Wow. Če štejemo le opredeljene ima desnica, pod pogojem, da je NSi še vedno na desni več kot polovico glasov (53 %). Je pogojno zmagovalka. Preveč je čejev. Živi bili in videli. Tako je danes. Malo korenčka. Jutri pa palica. Kontinuiteta tudi slučajno ne bo izpustila oblasti iz rok. V Sloveniji še vedno veljajo besede “velikega gobarja”:” Če ne bi bili na oblasti mi, bi bil nekdo drug. Tega pa ne bomo nikoli dovolili”.

 • Viktorh

  Tik – tak, še 18 dni, pa…

  • učko

   …. se boš zaguncal, al kwa! To se lahko že zdej! Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri !!!!

 • Hun

  v Ustavo zapisat…če vsi kandidati ne spravjo na volisce najmn 75% prebivalstva …ne smejo iste stranke kandidirat nadaljnih 4leta…

  • realnost

   to bi bilo super za leve nove obraze.. Ovce rade obkrožijo mačke v žaklju…. čez štiri leta pa spet nov svež še neposvinjan obraz… vse že doživeto!

   • Hun

    kaj bi mankal kaki novi desni stranki…ki se bori za tradicijo, dediscino, naravo…
    pa da dela na vecini…na vse ali nic..ket SDS se mi zdi da pase bl opozicija k zmaga…z povelicevanjem domobranskrga gibanja pri novih generacijah ne uziva vecinskega zanimanja

    • tohuvabohu

     Ne serji. Mladim generacijam dol visi za partizane in domobrance, še vejo ne, kdo je kdo. Saj za to itak nikoli ni šlo, to je zamegljevanje. Bistvo tragedije je v KOMUNISTIČNIH zločinih, ki so jih 75 let izvajali nad slovenskim narodom.

     • Hun

      dejstvo je da velke večine mladih ne zanima preteklost…zanima jih trend in nic drugega

     • tohuvabohu

      Trendi so različni.

 • učko

  Čelavi nizko čelni JaJo se smehlja, ker dobiva njegova stranka statistično glasove, na račun vladnih strank, ki vedno izgubijo na priljubljenosti, ker vladajo. Tut JaJotova kompletna vlada je imela rekordno nizko podporo, ko je vladala, čeprav so bili njeni rezultati “briljantni”. Tik pred volitvami bo Kučo-mafija ustanovila poleg dveh levih, še dve desni stranki, ki bosta pobrali večino glasov tudi po “desni” strani. Pol bo pa JaJo spet lahko cvilu, da ga je Kučo nategnu !!!!

  • tohuvabohu

   Mater si brihten, kUčko. Ali ne opaziš, da ta rdeči pritlikavec že več desetletij nateguje celoten slovenski narod.

   • Jovo Jamnica

    Ja. F koaliciji z…

    http://www.mojvideo.com/uporabnik/bereta/slika/kucan-in-jj/185399

    ——————–
    Slika pove več ko taužnt beset

    • tohuvabohu

     In kaj pove?

     • Jovo Jamnica

      Ne mantraj se. Ni važno. Evo, tu ti dam en link, da si malo rasširiš obzorje…

      http://www.casnik.si/index.php/2017/08/13/kandidatura-priloznosti/

     • janez cepec

      Đabe njemu razlagat, če mu narišeš, ne bo kapiru

     • tohuvabohu

      Kaj se mešaš, teslo, če ne razumeš, za kaj gre.

     • tohuvabohu

      Kar se tega tiče, sem predvčerajšnjim tule pisal podobno. Reakcij ni bilo nobenih!? Zato ponovno predlagam, da SDS podpre Ljudmilko iz treh razlogov:
      1. da prepreči drobljenje glasov na desnici,
      2. da prispeva k umiritvi strasti med strankami desnice,
      3. da pomaga zdraviti manjvrednostni kompleks stranke NSI, zaradi katerega vodstvo stranke dela veliko neumnosti v škodo desni opciji.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Zamisli, da bi jas to tu napiso… LOL

     • tohuvabohu

      Preveč domnevaš v prazno. Če bi utemeljil na podoben način, ne bi jaz imel nič proti. Ni važno samo, kaj poveš, tudi kako poveš in s kakšnim namenom.

     • Jovo Jamnica

      Totega, da bol malo polcam moje ausdruke, sem se glih ot tebe navleko…

     • tohuvabohu

      Ja pajade.

 • piko8

  Neverjetno, kakšna panika med levimi FAŠISTI; samo ime g.Janeza Janše jim nažne tak strah v kosti seveda če jih imajo, da so vsi posrani!!!!

 • Gavnar

  Avnojski politkomisar Jajo in Srbski Trubaduri že vadijo za SDS party, ko izvedo, da so PONOVNO izgubili na volitvah.
  https://www.youtube.com/watch?v=DpiSbWQ_bZk

  Tudi sestavine za SDS fižol juho (Srbski pasulj) že nabavljajo.

  • Olga

   Diskreditacija, ko ni argumentov?

  • lukamiha

   Bedak neizobraženi!

   • Gavnar

    Kaj imaš izpit ta traktor, kombajn ?
    da si tolk brihten ?

    • janez cepec

     ma izpit za kramp pa lupato

     • Nata

      Kramp in lopata sta osnovni sredstvi za pometati gnoj iz štale.
      Pa v prav vsak kot sežeta. Tudi do tistih, ki se skrivajo.

     • janez cepec

      se vid, de nis nkol na kmeteh devala. za gnoj kidat so gnojne vile, pa čist nč druzga. kašn kramp, kašna lopata?? pojma nimaš

     • Nata

      Ne bo držalo. Tebi je potrebno natančno napisat in narisati ?
      Mislila sem parlamentarno štalo. Avgijev hlev.
      Tam sta potrebna kramp in lopata. Vile ne bi zadostovale !

  • Nata

   Kaj pa je narobe s fižolovo juho, pa s pasuljem ?
   Če bo tako šlo naprej, kot tvoji hočejo, še za fižol ne bomo imeli.

   • Gavnar

    Ne jaz bi takoj volil tiste, ki bi to bando komunajzersko sterali v PM.
    Samo dokler komunajzerji vodijo SDS, SD, LDS,….
    Nam gre lahko samo “nizbrdo”, bi rekli v SDS.

    • Nata

     Mogoče bi bilo potrebno ubrati drugo pot ?
     Takole pljuvanje enih in drugih, do sedaj ni pripeljalo nikamor!

 • Gavnar

  Do volitev jim dovolimo sanje, Volitve pa so nov dan.
  Dan, ko se avnojski politkomisar za kak teden skrije globoko v temo.
  Le zakaj ?

  • rubec

   V temi skrit avnojski politkomisar je prefukal celo JLA. Kaj praviš majmun kaj bi šele bilo če bi prišel na svetlo?

   • Gavnar

    JLA se je uničila sama, ker je temeljila na butastih komunajzerjih,
    tako kot slovenska politika in tvoja ljubljena SDS.
    Drugače se pa »majmun« po slovensko reče opica, ti srbine u-polapismen.

    • Olga

     Zakaj napadate človeka, ki je po vaše nesposoben?

     • Gavnar

      Zopet obračaš besede, Jajo je precej sposoben.
      Žal pa ima nalogo, da skrbi, da se v SLO ne vzpostavi prava opozicija in morda ogrozi komunajzerska vladavina.

     • lukamiha

      Že tvoji primitivni nadimki kažejo tvojo inteligenco!

     • Nata

      h, veš, rad bi bil pobalin, frajerček. . . . . pa je le mali dvorni norček levakov.

     • ljubinica

      Ha ha
      A Ljudmila je “prava opozicija”?
      Ljudmila, ki jo forsirajo murgle?!

    • rubec

     Meni je vseeno, majmun ali opica, važno je, da priznaješ.

     • Gavnar

      Priznaješ ?
      Grem pogledat v slovar, Srbščina mi je tuj jezik.
      Sem našel, tvoj drugi srbski vzornik je v Haag-u dejal:
      Ja ne priznajem ovaj sud !
      A srbi, ki jih priganja sodišče so tvoj idol.

     • rubec

      Priganja?

  • lukamiha

   Revček, nekoga obmetavaš s komisarjem, ko mu je bilo 18 let in je v letih pred osamosvojitvijo trdno stal na strani demokratov in bil zaprt po ukazu Kučana! Res si zguba, sodeč po tvojem pisanju!

   • Gavnar

    Po ukazu ?
    Po dogovoru, samo to sliko poglej kakšna prjatla:
    http://www.mojvideo.com/uporabnik/bereta/slika/kucan-in-jj/185399

    Pa poglej njegove poročne slike, tist kisel ksiht.

    • lukamiha

     Ni smotrno debatirati z indoktrinirancem najvišje ravni!

    • Nata

     O politiki seveda premalo veš, da bi takele fotke lahko komentiral ! Pa svoje pokaži ! Bomo primerjali.

  • Nata

   In ti boš životaril še naprej.

 • RealRevolution

  Levicarji pa “bombandirajo” komentarje.A ni super na NOVA24?.
  A ima kaksen drugi medij taksno “bitko”?Nima!Na mmc in 24kur imajo samo bebave enostranske komentarje na nivoju podna, razen izjem.Levicarji nevede delajo reklamo za NOVA24 portal in TV.Ko bodo volitve bo to zelo prav prislo.

 • Mojca

  Zakaj podpirati koruptivnega in lažnjivega Janšo in SDS kjer je polno bivših komunistov. Edina prava izbira je NSI. Vsi glasovat za Ljudmilo na predsedniških volitvah.

  • lukamiha

   Kaj koruptivnega in lažnivega ti je pa Janša storil? Lahko je nekdo komunist nekoč bil, sedaj pa očigledno ni več, vsak se lahko zmoti in popravi svojo zmoto, se ti ne zdi!! Nsi je edina desna stranka, ki se veselo druži s komunisti in postaja njihov vazal!

   • Mojca

    Kupoval je stanovanja in avtomobile z gotovine, ki je ni nikjer dvignil. Potem pa ni znal pojasniti od kje jo je dobil. Urškina sestrična je z gotovino plačevala njune položnice, spet pa niso znali pojasniti od kje je denar prišel. Samo to povem enkrat komunist vedno komunist. Vse druge stranke so se pomladile in izločile bivše komuniste v SDS pa so te še vedno v vrhu stranke in to ni dobro. Poleg tega je Janša pokazal da ne zna sodelovati z drugimi desnimi strankami, SDS in desne stranke ne morejo nikoli dobiti več kot 50% glasov kar zagotavlja levici zmago na vsakih volitvah. Zato raje glasujem za NSI in Ljudmilo Novak.

    • xtc

     Zopet opletanje,vsi normalni NE bodo glasovali zaLjudmilo-družvbeno politično delavko inKučanovo podtaknjenko,ki protiPahorju itaq nima šans,bo pa hvala bogu hud poraz,dokončno pometel tudi izdajalko in njen krog iz parlamenta.

     • Nata

      Desnaki – pardon, nekateri – nikoli ne bodo razumeli, da se s silno Partijo nimajo kaj pogovarjat !!
      Kakšen pogovor pa je to, če samo kimaš ? Lepa beseda, ki nekaj velja, njim ne pomeni nič. Še isti trenutek jo izpljunejo, pohodijo !

    • rubec

     Najprej dvigni ti tvojemu bula blesava potem se pa javi.

    • lukamiha

     Same neumnosti, ki jih lansirajo in potencirajo podkupljeni levaški mediji, zakaj sestrična ne bi smela plačevati položnic, a ti veš za vsak cent iz preteklosti od kje je? Noro ! Sploh pa ta o komunistih, a potem komunisti zapirajo svoje? pa še kako zna sodelovati s strankami, edina vlada, ki je vladala 4 leta, je bila Janševa! Če pa se nekdo počuti večno drugega, naj primat doseže z volilnim programom in ne z dobrikanjem in kolaborantstvom z Kučanom! Žalostna je tvoja argumentacija!

     • ljubinica

      Saj ne gre za “gotovino” ….
      Gre za to, da mladci v NSI hocejo biti na OBLASTI ….
      Zracunali so, da jim koristi prodaja murglam ….
      Murgle pa prav to hocejo: razbiti desnico

    • Nata

     Imaš vso pravico.
     Pa vendar bi enkrat lahko v navajanju argumentov izpustila plačevanje z gotovino itn. . . .. . Drugega ne veš ?

    • ljubinica

     Tu se vidi logika NSI:
     Desnica ne more zmagati.
     Mi smo v politiki zato. da imamo od tega koristi: dobre drzavne sluzbe, pomembne polozaje, dostop do informacij, pogodbe ……
     Zato hocemo biti v vladi. Ker ne moremo biti v desni, bomo pac v levi …..

  • xtc

   nsi je na pot na odpad zgodsovine,kot SLS hvala bogu.

   • Nata

    Hm. . . . . . mislim, da je prej škoda.

  • levičar in domoljub

   Janez ima nakokiran podmladek in premajhen nabiralnika, kar pa za ljudmilo ne moremo trditi ! Zato je janez “najboljši” :))

 • Olga

  Bravo SDS, zato vas pa levaki tako napadajo! Ste upanje za Slovenijo!

  • Gavnar

   SDS ni upanje, SDS je garant, da bodo levaki lahko vladali še naprej !

   • janez cepec

    točn tko, predvsem je garant Janša

 • Tetka iz ozadja

  A desničarska sodrga misl,i če bi JJ prišel na oblast, da bi potem samo enkrat na teden hodili v službo a prejemali celotno plačo, tako kot on?

  • Nata

   Kako je že bilo leta 2012???
   Kaj pa pisariš neumnosti ??
   Popljuvaj raje tvojo sodrgo, ki je takoj, ko je prišla zopet na oblast, hitela popravljati zakone. In vračati denar tistim, ki ga ne zaslužijo.

  • janez cepec

   pa hvala Bog, de ne hod na šiht, pa kdo bi poslušu njegov en in ist jamranje, dan na dan

 • luckyss

  Ne vi meni bluzit o procentih…napišite število Slovencev, ki bi trenutno volili SDS…da ne boste potem spet jamrali ;))

 • Gru

  In pol bojo spet levaki zmagal z veliko vecino ;)

  • levičar in domoljub

   Zgleda :)

 • PRIČEVALCI

  Naj vam malce priskočim na pomoč, ovce. Namesto, da bi spremenile taktiko (predstavile dober gospodarski razvojni program, obljubile nova delovna mesta (najcenejša fora katere se poslužujejo vsi politiki tega sveta), združile Slovence, se ozrle v prihodnost …. namesto vsega tega vedno znova in znova razdvajate slovenski narod in pljuvate po vseh (!!!!) svojih političnih nasprotnikih (tudi NSi), jim očitate še največje bedarije (Tomičeva na trajektu npr.), pljuvate po naši skupni polpretekli zgodovini, premetavate več kot 70 let stare kosti (katere večine Slovencev NE zanimajo – predvsem mladih, brezposelnih ne), največji nasprotnik vam je nekakšna Komunistična stranka (ki obstaja samo v vaših šizofrenih glavah), pljuvate po novih investicijah in novih delovnih mestih (Magna), po vrstnem redu interpelirate vsakega slovenskega ministra ….. skratka TOTALNI NEGATIVIZEM! A resno mislite, da se boste na ta način prikupili nam volivcem? Ne boste. Ravno nasprotno.

  Prave desnice v Sloveniji ni. Kdaj vam bo to jasno? Zato pa levica (pa naj bo še tako brezvezna) z lahkoto premaga kvazi desnico na volitvah.

  Obvezno branje za naše desničarje:
  https://www.amazon.co.uk/How-Be-Opposition-Nigel-Fletcher/dp/1907278087

  • Nata

   S temle tvojim mnenjem se pa strinjam.

   • janez cepec

    in slepi bodo spregledali, je djau un, poj so ga pa križal

    • Nata

     Če s slepim meriš name, se motiš. Meni je veliko stvari kar jasnih. Pa še očala nosim, za pomoč.
     Veš, Oni na križu pa je imel kar prav. Boste spregledali!!! Ampak, prepozno. Krivec v tej gnili državi je pa za vas tako, ali tako samo eden .

     • janez cepec

      maš prou, only one, vaš prerok, JJ

     • Nata

      Tu se pa motiš. Ko bi res stopili skupaj in nekoga izbrali, mislim, da ni dvoma , da bi ta rdeči odletel.

     • Steiermark

      ja, tako je, cepec, JJ, naš “prerok”, vaš strah in trepet! Zato tudi uporabite vsa sredstva, za dosego cilja, kot vas je in še vas uči tamala podgana, najprej diskreditacija, nato eliminacija, tudi fizična, če je potrebno! In tega se vi oprijemate kot pijanec plota, ker vam pač gori pod petami!

 • Zlati Stojan

  Mokre sanje …….

 • levičar in domoljub

  Več o največji in najboljši novinarki na nori24wc tveju:
  https://govori.se/traci/domaci-traci/marjanca-scheicher-zlatopicka-med-ritkama/

  • Nata

   Ja, a ni fejst, no ?? Možakarji jih takele bejbe obrajtate. A ne ?
   Če pa še kaj povedati in napisati zna ?? Ne vem sicer od kje ti ideja o največji . . . njaboljši ?
   Vendar pa, tako mimogrede. Ženska je korajžna, Nova pa še bolj !
   In rezultat mišljenja te ženske se odraža tudi na portalu. Na rumeno vleče.
   Škoda. Ne potrebujemo nage babe in dede. Jih je že drugje dovolj.

   • janez cepec

    tle te pa podprem, namreč, ko si dala poved pod uprašaj: če pa še kaj povedat in napisat zna? se prau, de si ti tud tam bliz, de veš, de pojma nima

    • Nata

     Eh. . . . nesporazum. Fejst bejba, ki tudi piše.literaturo za . .. . ali ni to v redu ? Marsikdo bi jo rad imel, a ne ?

   • levičar in domoljub

    Je fejst, nisem nikjer napisal da ni, in ja, fanti obrajtamo take bejbe. Problem je samo v tem, da se imate za največje čistune v Sloveniji, imate pa novinarko ki se krega z la toyo zaradi zlatega tiča -stojana, časara, ki je zbejžal v dominikansko rep, ker je preveč kradel v luki, potem je tu še sestrična in nakokiran podmladek….. moti vas pa tomička ki se valja po klopci na nekem trajektu… a bi pred svojim pragom pometli prej, pa to, pa potem drugim očitali ?

    • Nata

     S prvim delom se strinjam. Jaz bi to drugače uredila. Naredila bi z njo intervju. Naj punca pove, kako in kaj.
     Si pa potem zmeštral hruške pa jabolka.
     Tomićko smo zelo različno komentirali. Zato ne posplošuj.

 • luckyss

  Tukaj delujete kot iz tistega vica, ko sta dva tekla na 100 m….Recimo Ivan in Milan…
  Zmagal je Milan..
  Objava v “norem časopisu” je bila…..Ivan je bil v teku na 100m odličen drugi, Milan pa predzadnji ;)))

  • centurion

   Ti nisi neumen v vicu.
   Neumen v realnosti.
   Sicer pa.
   Še pomnite tovariši, qwa si rekel pred meseci?
   ADIJO!

   • luckyss

    No, pa adijo, če že odhajaš …

 • janez cepec

  ja, in kuga vam to pomaga?? tud če veliki “disident” dobi relativno večino, ga ni bedaka, ki bi šu z njim v vlado. morbit, Kahl, boli ga Đoko, to j’ pa tud use. Prerok računa na plemenitega Padalca, za ablast bi s spečou tud s hudičm, al pa udboucem, sam Zmagecu to pot ne bo uspelo pridet u u parlament. Pirova zmaga, bi djal, večni luzer

  • Nata

   Kakšnega Padalca, no ? Pa kje ti tele tvoje ” novice ” pobereš ?
   Je pa čudno, da si sam ne priznaš, da si tudi ti in tebi podobni, med luzerji.
   Daj naštej, kaj imaš ? Povej kdo si ?Potem pa bomo na osnovi enih dejstev razpravljali.

   • janez cepec

    bolj slab si informirana, Jelinčič je resna opcija vašga pastirja

    • Nata

     so rekli tvoji prišepetovalci. . . . . . .

 • Nata

  Jojmene, no ?
  Anketa, pri anketi, z anketo ?? Mislim, da večina nas sploh ne odgovarja več na ankete. Vseo so prirejene. Kar se lepo izkaže prav pri vseh zadevah, kjer naj bi odločalo ljudstvo !
  Če bo. . . ko bi. … . da bi ??
  Ja, pa ja de !Dragi moji , ljudje se danes bojijo za svoj obstoj. In zato prav nič ne mislijo naprej. Kako le ?

  • janez cepec

   ma kdo se boji, jest s nubenga ne bojim, no ja, žene se pa usen mau

   • Nata

    Žene ? Ti nič ne verjamem. Imaš kaj potomcev ?

    • janez cepec

     kva te briga, pa usen, mam že unuke

     • RATATA

      Ziher so vsi cepci

     • janez cepec

      praveš, pljunuti deda, a??

     • RATATA

      Pluniti deda cepca

     • janez cepec

      more rod naprej it, ni kej

     • Nata

      Samo škoda, da gre – po moje, no – v napačno smer.
      Si prepričan, da mislijo podobno, kot ti. Dedi ??

     • janez cepec

      mislijo s svojo glavo, jim pustim, niso taki, kot ste ve, ovce, k meketate to, kar vam pastir naroči

     • Nata

      Kaj pa meketaš ?? Po mojem pisanju tega ne moreš trditi. Jaz pa po tvojem lahko.

     • Alois Kuhelj

      Porka,Putana,ves hudic se je sprau na sluzbo resnice.Na delo.si je ostalo samo nekaj zagrizenih kumakov,vse druge,including mene,so ven sfukali,zdaj pa tle serjemo,jest ne,imam strasno zapeko,zaprtje.!!!Vsi drugi pa…..

     • Nata

      Seveda, resnica jih moti. Čeprav jih oni poznajo več- resnic namreč. Tako, po potrebi.
      Ne se jezit. Saj tule lahko pišemo. In to jih pa jezi. Zato taki komentarji !!
      Ti pa kar piši, saj dobro komentiraš. Čim več in dobro jim skači v besedo. Potem ponorijo in pokažejo vso svojo srčno kulturo . . . . . in sovraštvo. In to je meni nerazumljivo.Torej tipkovnico pod prste, pa napad, ne te kozle.

     • Alois Kuhelj

      Jzus,Marija,Jozef,le kdo meketa??????????

     • Jovo Jamnica

      Našo sn. Najstarejša slovenska beseda za tepca je terc. Tako pravijo tepcu na Koroškem. Še v etimološkem slovaru je napaka, saj tepec izvajajo iz stare slovenske besede, ki se v stari pisavi piše takole…

      tepъ̏
      ——————
      To se prebere kot terep ali trap.

     • janez cepec

      kaj je pisatelj hotel s tem reči??

     • Jovo Jamnica

      To je bil sam preblisk in z tabo nima dobene veze…

     • janez cepec

      ok

     • RATATA

      Dobr si!

     • janez cepec

      vodi ga kući

     • Jovo Jamnica

      Nea rabiš glih bit jezn, če te mam za potomca uskokof… LOL

     • janez cepec

      eeee wrong, kašn Uskok, čistokrvni Rovtar, prevrjeno

     • Jovo Jamnica

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/LowerCarniolaLocationMap.png/300px-LowerCarniolaLocationMap.png

      Poglej si mal toto karto. Proti zahodu so uskoki kuj lejzli. Pr nas na Štajerskem je pa edino ostala vas Skoke, pa še od tu so se odselili v 16. stoletju, ker se jim niso dopadla polja, na kerih so mogli celo delat…

     • RATATA

      Ti nisi cepec, ti si capin!

     • Jovo Jamnica

      Šel sem še dalje. V nemškem Duden pripisujejo besedo Tepp – (dummkopf) staroavstrijcem in je Nemci praktično ne poznajo. To pomeni, da je to besedo nekdo prevzel nekoč od nas – Slovencev, saj je napisano črko “p” v starem zapisu dobesedno zapisal v latinici kot črko “p”, kar pa nikakor ne drži!

     • RATATA

      Prihajači kamorkoli pridejo, ne morajo vsega popolnoma na glavo postaviti. Največ škode ne naredi tujec, ki je nekam prišel, temveč domači pametnjak, ki so mu pomembnejši od tujca podeljeni privilegiji v zameno za širjenje njegove krive vere. Spoštovanja je pretežno primanjkovalo vedno. Tisti, ki najmanj spoštujejo se najbolj grebejo za položaje na vseh področjih. Tudi Miklošič je podlegel skušnjavi potvarjanja v zameno za položaj, ki si ga je želel in je ustrezal nemcem v Avstriji. Staroavstrijci pa ne vem točno kdo naj bi bili, niri tega ne vem, da obstaja avstrijski narod. Menda so prišli na parcelo Avstrije eni, ki so govorili dojč.

     • Jovo Jamnica

      “Wiener” ist doch keine Volksgruppe! Österreich ist eben, und war schon seit Jahrtausenden, ein Gebiet, in dem nicht nur Angehörige einer einzigen Volksgruppe leben. Das Gemeinsame an uns ist, daß wir alle gemischt sind aus den verschiedensten Vorfahren, wobei die Polen mit dem Schicksal Wiens meiner Meinung nach enger mit dem Schicksal Wiens verknüpft sind, als viele anderen Volksgruppen. Daß die polnische Kultur großen Einfluß auf die gemeinsame Wiener Kultur ausgeübt hat, erkennt man u.A. beim Studium alter Kochbücher. Warum bitte soll meine polnische Großmutter meine Identität weniger geprägt haben als eine tschechische Großmutter jene einer Wiener Tschechin? Mein polnischer Urgroßvater war österreichischer Beamter, meine Großmutter war seit Geburt österreicherin und kam vor 83 Jahren nach Wien.

      Volksdeutsche in Slowenien werden gerne als “Altösterreicher” bezeichnet, obwohl sie nie im heutigen Österreich gelebt haben! (Den Angehörigen der slowenischen Volksgruppe in Slowenien bleibt die Bezeichnung “Altöstereicher” allerdings versagt) Da haben ich und meine verstorbene Großmutter doch wohl viel mehr Berechtigung, als österr. Volksgruppe anerkannt zu werden.

      Jene assimilierten WienerInnen, die ihre Abstammung vergessen und/oder verdrängt bzw. verleugnet haben, sind wirklich keine echteren WienerInnen, als jene, die am Heiligen Abend Barszcz (Rote-Rüben-Suppe) essen und beim Bügeln polnische Volkslieder singen! Denn ausschließlich von Bajuwaren stammt sicher keineR einzige WienerIn ab.

     • RATATA

      Čigavo besedilo je to?

     • Jovo Jamnica

      Od nekega neznanega jodlara…

     • Nata

      Jovo ?? Sijajen izraz, TRAP !
      Super trap pa si pa ti zadnje čase,Le kaj te spet pika ?

     • Jovo Jamnica

      Kaj me pika??? Oni stari hepan lahko po meni sere glih kaj če, jas pa morm tiho bit??? Pa se finega delat??? Nea gre to pr meni dugo skoz!

     • Nata

      Vsi trije objavljate isto fotko ? Samo to !!

     • Jovo Jamnica

      A ti fotka ne deluje pristno???

     • Nata

      Eh, dej no. Kdo pa govori o pristnosti ?

     • Nata

      No, z veliko začetnico ? Isti priimek nosijo.

     • Nata

      Oooooooo, razumem !! Potem pa jih je potrebno vzgojiti v pravem duhu. Pa jim bo vedno dobro ?
      Ne vem pa, če lahko pričakuješ kakšno hvaležnost, ko bodo ugotovili, kako si se motil.

   • Alois Kuhelj

    Ti si pa nick spremen v janez prdec!

 • centurion

  HAHAHAHA!
  NSi na tretjem mestu, HAHAHAHA.
  Gre kurčanu hudo za nohte, da ludomilo tišči k vrhu……
  HAHAHAHA…

 • Jovo Jamnica

  Ja pa poglejte si graf opredeljenih!!! SDS-u podpora opredeljenih pada, NSi-ju pa raste. Kako je to mogoče, če je podpora koaliciji na psu???

  • joza joza13

   “Konzerva fižola” je odgovor na tvoje vprašanje. Neumno vprašanje – neumen odgovor… -;)

   • Jovo Jamnica

    Predno se je Slovenec srečal z besedo fižol, je imenoval to, kar sem zgoraj izpostavo

    … – bob

    • tohuvabohu

     Bob ob steno, hehehe.

     • Jovo Jamnica

      Recimo. Zakaj pa ne???

  • Olga

   Morate tiste, ki si izmišljajo rezultate anket, opozoriti na neskladje! Lol

   • Jovo Jamnica

    Torej je ta članek na Novi, objava “izmišlotin”.

 • Zlati Stojan

  Anketa 725 starih prdcev preko 50 let in preko stacionarnega telefona med delovnim časom. Kdo ima takrat čas odgovarjat na ankete? Brezdelneži, penzionisti, osamljene duše, luzerji ….. skratka – SDSovi že vnaprej prepričani volivci.

  Normalen človek bi na takšen klic odgovoril: “Ne vem še.” ali pa “Nimam časa – delam!”

  • janez cepec

   MARJANCO 4 PRESIDENT

  • Kosobrin

   Samo nekajkrat še greš spat, pa boš tudi ti tisti p…. preko 50 let! In glej,da ne boš brez dela, osamljena duša, luzer …..srečen boš, če boš lahko penzionist, če boš dočakal. Tako hitro gre to! Zato se je norca delati brez smisla! Pa tudi grdo. Povem ti jaz, če te starši niso naučili! Kar se pa tiče anket, jim nič ne verjamem. Vse se potem obrne drugače.

   • Jovo Jamnica

    Čuj, jas sn 60+, pa me tako nea gane. Družim se sam z ta mladimi. Z ta starimi se sam kregam…

 • centurion

  Feniks se dviga iz pepela.
  Ljudmila Novak ima nepričakovane težave.
  Bo predsednica države, predsednica parlamenta, predsednica NSi,
  nominirana za Nobelovo nagrado za urejanje razmer v SDS in še kaj.
  Skratka naenkrat, kot Unova raketa v nebo, pobira smetano slovenske politične scene.
  Skratka imperatorka.
  Se bo težko odločiti za funkcijo, ki ji jo izbira Plavi kratkonogić.
  Predlog:
  Združi naj funkcije in vlada kot maršal, kratkonogićev idol.
  Ave, Ljudmila, Murglatori te salutant!

 • Zlati Stojan

  Pa kdo voli kešpičke, ki se na zobe mečejo za k….?
  Ko ji tip reče, da je ta vreden 80.000 evrov pa glupača takoj: “KWA?!! Aje res al kaj?” ………
  “Sem se vrgla po štengah…. se nisem rihtala ….. pol bi pa popušila na celi črti ….se ga bom naužila …….”

  “LA TOYA, POŽRI SE!!!”

  https://www.youtube.com/watch?v=j1DdYX0YL5M

  Takole zgleda slovenska desnica. Pa ne okol govort, da se nam ne bodo še Severno Korejci smejali.

  • PRIČEVALCI

   Marjanca Šajher bo v primeru zmage SDS-a ministrica za kulturo. Ne se delat norca.

   • Viktorh

    Tik – tak, še 18 dni, pa…

    • janez cepec

     BO PO TEB

     • Jovo Jamnica

      On misli, da nas jezi… LOL

     • Viktorh

      Kaj želiš, bebček?

     • Jovo Jamnica

      Što??? Nemoj, da se praviš pametan. Uopšte se nisam tebi obratio… :-)

    • levičar in domoljub

     Pa bo tukaj zopet zavladalo samo janšistično ENOUMJE ! Tako kot v severni koreji in komunizmu ! In vi se imate za demokrate ?! Še pogrešali nas boste :P

   • MižekFiga

    SDS ne podpira sedanji model Ministrstva za kulturo. Med vsemi koalicijskimi gravžarkami v parlamentu in vladi močno manjka mladostne lepote in pameti!

    • levičar in domoljub

     Maš prav, še najbolj jim pa manjka zlati stojan, pa to…

     • Nata

      si pa kot pokvarjena plošča. Stalno se zatika na enem mestu.

     • janez cepec

      važn, de se Marjanc ne zatakne

     • Nata

      Da kaj ne napišem, veš. Možakarjem se dosti zatakne, ja !!
      Predvsem njihova lastna hvala.

     • janez cepec

      dobr blago se sam hval

     • Nata

      To bo pa povedal tisti ali tista, ki je to blago ” kupil “

     • janez cepec

      povpraševanje je izredno, ergo, kvaliteta je

     • Nata

      No, vsaj to. Saj je tvoje politično prepricanje bolj tako – tako !

   • Olga

    Kaj bi ji pa manjkalo? Za razliko od sedanjih “ministrov”, si sama služi kruh s svojim znanjem in delom! Bravo Marjanca!

    • Jovo Jamnica

     Njej nebi nič majnkalo. Kak si te na toto idejo sploh prišla???

    • janez cepec

     kašno znanje, kašno delo??? če znaš “fračo” unovčet, za to ni potrebn kešn posebn znanje

 • Olga

  Ljudje, volimo desnico! Najboljše priporočilo so napadi levakov pod člankom! Zakaj napadajo? Ker bodo izgubili privilegije in bodo morali zavihati rokave in bodo prvič v življenju prisiljeni delati in služiti vsakdanji kruh!

  • levičar in domoljub

   A si nam fouš, ker “imamo” privilegije ti jih pa nimaš ? Samo za privilegije se ti gre saj, vem…. za narod se vam pa hebe.

  • janez cepec

   use lepo in prou, sam bojim se, de, glede na to, kašne ovce ste, vas bodo levaki jebal še nadalnih 70 let. večni luzerji

   • Anton

    janez cepec, kje si v službi?

    sarkazem press

    • janez cepec

     zaslužen pokoj, prgaran

     • Anton

      lepo, koliko maš pokojnine

      sarkazem press

     • janez cepec

      a s ti z davčne uprave, al kuga?? drgač pa, zase pa za familjo dost, nč n manka

  • luckyss

   Ja, to je pa res…kar nekaj levakov bo izgubilo možnost kraje, ker bodo na njihovo mesto prišli sestradani desnaki, ki že dolgo niso bili pri koritu..

  • levičar in domoljub

   Janez sploh ne hodi na šiht, pa vleče polno in lepo plačo iz proračuna. No, jaz takega priviligija nimam, tako, da dejansko ne vem o čem sanjaš.

 • Najplemenitejši

  Javnomnenjske raziskave vedno kažejo, da vodi SDS, a kaj ko volitev ne moreš zgoljufati in takrat SDS vedno popuši!

  • centurion

   Boste tut v Lj.Polje volili svojga delegata v levi del parlamenta?
   Kandidiraj.

 • Osti jarej

  …sta aberveznik ena in aberveznik dve djala,da nič ne bo s koalicijo z SDS

 • andreas82

  Ali Janša in novi mostovi, nove šole, nova evropska podjetja,ali pa spet(!) leva koalicija stanje in pot v propad, kot že miljonkrat doslej. Janša steber SLO ekonomije, ko dviguje standard z neoliberalnimi prijemi, prodajo koruptivnih državnih podjetij, spomnite se dobrega gospodarja 04-08 kako je cvetelo, bil je vidno napredek, dokler ni Pahor prevzel, iste metode kot danes z Nsi!

  • levičar in domoljub

   ha ha ha ha, raje nehaj, ker ti lahko tisti z iqujem nižjim od 60 celo verjamejo, ha ha drgač pa dober štos :)

   • andreas82

    Boš ti povedal alternativo, če pogledam vaše je smešno kako jih podpirate in JJ kritizirate, malo si poglej kazalce ko je bil JJ kolk državnikov je k nam hodilo, pa kako se je takrat poročalo po Evropi o nas, ker gre za evropskega državnika, boste vi koga pripeljaljali ja me zanima.

    • levičar in domoljub

     Saj glih to je problem, ker ni alternative. Hujskanje, sestrične, nakokiran podmladek…. niso in nikoli ne bojo pametna alternativa. Raje nov obraz.

     • andreas82

      Raje nov obraz hehe in pot v neznano. Ne moreš s takimi ali Janša ali mnogo slabša alternativa druge ni!

     • levičar in domoljub

      Ja raje pot v neznano, kot pa že dokazano premajhen nabiralnik !

     • andreas82

      Vsak se odloči sam, ampak povej ti meni, boš zadovoljen z neo realsocialističnim gospodarstvom pod Cerarjem ali bognedaj Jankovichem ko bodo krepili državni kapitalizem, najslabša možna varijanta, in to boš podpiral, sinov vnukov ali jih nimaš!?

     • levičar in domoljub

      nisem fan cmerarja in zokija ki izkorišča ženske, mi pa tvoja opcija prav tako nič ne diši, zaradi prekopavanja kosti mi dejansko še bolj smrdi…novi obrazi, dokler ne najdemo nekoga, ki bo dejansko združeval in delal za moj Slovenski narod.

     • andreas82

      Ali Janša ali realsocializem s hrvatskim merkatorjem druge nimaš, na drugi strani konzervativni premier, o katerem poroča italijanski RAi, dobro sodelujejo z Avstrijo Italijo meni to čisto dovolj.

     • levičar in domoljub

      Če imaš res rad Slovenijo si moraš želeti kaj boljšega za Slovenski narod, kot so pa naprimer janez, cmerar in zoki. Samo to in nihče me ne bo prepričal v kaj drugega, ker imam preveč rad Moje Slovenke in Slovence, kajti to je MOJ narod !!

     • Nata

      No, no? Velik del teh kosti so bili Slovenci. Cele družine ,!!
      Tole je bilo pa grdo!

     • Alois Kuhelj

      Ce bi nabiralnik bil moj problem,takoj zgradim dovolj velikega,da te celega notri stlacim in za veddno zadihtam!!

     • Nata

      Pa še kak nov dokaz !!

     • levičar in domoljub

      Dokaz za ?

     • Nata

      Ne ZA, ampak PROTI J. J.

     • levičar in domoljub

      Dokaze imajo tožilci in sodišča, in ne jaz !!!!

     • Nata

      A res? Zakaj je pa zastaralo ? Zakaj pa so tožilko Kotnikovo lahko privedli na zaslišanje ? Kadar jim paše, že zmorejo ! Tudi kakšen velik poštni nabiralnik bi hitro našli.

     • Alois Kuhelj

      Bolj slabe dokaze,dokazali so samo to,da je zenina sestricna placala neko poloznico.Idealni dokaz!!

     • Nata

      Ja , potem pa naj že nekaj skup spravijo, no ??

     • andreas82

      Je poročal italijanski RAi o našem konzervativnem premierju, kdo v Evropi poroča o vašem hehe samo upam da SDS prevzame, to so bili časi.

     • Hun

      slepa kura zrnk najde…ti ocitno nis slepa ampak zaslepljena kura

     • Nata

      Zaslepljeni so tvoji! Samo to fotko nam že celi dan kažete.

     • Hun

      moji so pa kateti že ?

   • Nata

    Pravi se je oglasil, ja ? Tudi na tvoji strani je veliko vernikov z nizkim
    IQ. . . . . . . pa ??

    • levičar in domoljub

     Seveda da so, tako kot so lopovi na obeh straneh. pa ??

     • Nata

      Kako pa ? Glej kaj pišeš! Lopovi ? Na obeh straneh. No ja, o tem bi pa potrebovala več časa. Le ni tako enostavno .

  • Hun

   a si to od 2004 do 2008 kje drugje zivel, ker mi v Slo nismo obcutl drasticnih sprememb k so NUJNO potrebne.. CEPC

   • centurion

    No ja, v kliniki na Polju ni bilo sprememb.
    Jih tut ne bo.
    Brezupen primer si, da bi odpustnico dobil.

    • Hun

     ko ni argumentov…nastopi zalitev…tipicno hujskasko desnicarstvo

    • Hun

     v noriskem kraljestvu !!!!

 • janez cepec

  a zdej pa župca, goveja, domača, ajd čau

 • ogledalo

  Prvi po raziskavah. Na volitvah pa fijasko. Potem pa žalostno kolo “Mi se mamo radi”! Luzerji sektaški. Sicer pa, četudi bi zmagali na volitvah, bi ne bili spodobni sestaviti večinsko koalicijo.

 • ljubinica

  Kdo bo zmagal na naslednjih parlamentarnih volitvah, je v veliki meri odvisno od situacije v svetu.
  Poglejte, kaj se dogaja v ZDA. Demokrati= levicarji so ponoreli ….
  Rusijo spomenike, spreminjajo stara imena … gredo se “vstaje” ….
  Ce se bo Trump obdrzal in ce se bo obdrzal Orban, ima tudi Jansa sanse …

 • RATATA

  Brez ukinitve in stroge prepovedi stranke desus ne bo nič!

  • levičar in domoljub

   Ta desus je tudi svojega denarja vreden….kaj čmo, smo dežela upokojencev in samo zato hkarl sedi v parlamentu.

   • RATATA

    “Kaj čmo” me je zmotilo, poleg tvojega levičarstva v imenu.
    Tvoje nategunsko “domoljubnost” si lahko zatakneš za klobuk, ki ga nimaš. Ne ustreza mi, da mi pišeš, ker sem te že zdavnaj prebral.

    • levičar in domoljub

     kakor hočeš, jaz pa v jok in na drevo. Si na ignore.

    • Hun

     lazno domoljubnost zganja SDS z Desusom v koaliciji…to je realnost…utopicno domoljubnost pa kvazite na portalu

     • RATATA

      Seveda me kdaj kdo tudi “nategne”, ampak da bi pa vse življenje živel zaslepljen in v zmoti kot ti pa nikakor! Ne obešaj svojo kontinuirano nategnjenost na veliki zvon s svojimi prispevki. Povej raje tisto bistveno razočaranje, ki si ga doživel in morda boš obravnavan drugače kot velika gnusoba.

     • Hun

      dokler boste odrival vecino da so vsi glupi..in da ste cistokrvni hlapci kmetavzarski neki posebnega boste venomer v manjsini…

  • andreas82

   Podpis!

  • Hun

   Karl se dobr zaveda da brez njega ni koalicije

   • RATATA

    Ti pa misliš, da te jaz maram.

    • Hun

     tebe prevec politika custveno przadane…zgubis razsodnost

     • RATATA

      Blokiraj me že enkrat prizadeti nerazsodnež

     • Hun

      loh ti blokiram zivlenski sistem…gobezdlanje z naduteži mi je v veselje

     • beno

      Res si nadutež, ki RATATA-ju se sežeš do mezinca. fuj si sranje

     • Hun

      ti mu sezes do kurca

     • beno

      Če jo imaš, jo lahko zgubiš Ti je ne moreš.

     • Hun

      ti so pa za hece…debilko

 • Bozz

  Obdavčitev je novodobno suženjstvo na malo bolj drugačen, prefinjen,
  socialistično-komunističen način. Slovenci bodo kot vedno volili svoje socialistične novodobne sužnje lastnike (pa naj so levi ali pseudo desni), ker so bili za hlapce rojeni in za hlapce vzgojeni. Medtem pa se tukaj spodaj kregate levo-desno, ne zavedate pa se, da smo v resnici vsi novodobni sužnji. Kako? Tako:

  The Story of Your Enslavement
  https://www.youtube.com/watch?v=Xbp6umQT58A

  The Handbook of Human Ownership – A Manual for New Tax Farmers
  https://www.youtube.com/watch?v=k67_imEHTPE

  IRS (Ameriška davkarija) Moves to Keep The Slaves on the Plantation
  https://www.youtube.com/watch?v=wlaWl-dAMvs

  Kdorkoli na desni se strinja in zagovarja davke kot so davek na dohodek, nepremičnine, itd., ki izvirajo iz socialistične/komunistične doktrine, oz. jih ne misli ukiniti, je v resnici levičar in prav tako vsi njegovi volivci, če se strinjajo z njim, ker bolje ne poznajo. Je sploh kdo v Sloveniji na politični sceni, ki zagovarja popolno ukinitev davkov in je s tem prava desnica?

  Personal Income Tax is Actually Illegal (former IRS Agent Explains)
  https://www.youtube.com/watch?v=1ySZrO_u7vY

  IRS Agents Says : $50,000 reward to show a law requiring to pay federal Income tax
  https://www.youtube.com/watch?v=0_zvAdzrQcQ

  Taxation = Theft at Gunpoint
  https://www.youtube.com/watch?v=wTMTaCuklsY

  IRS – Income Tax Illegal – Unconstitutional
  https://www.youtube.com/watch?v=BrCqot5Re0E

  Strange But True: U.S. Supreme Court Ruled Income Tax Is Unlawful
  https://www.youtube.com/watch?v=kFGDSfw4Zls

  • levičar in domoljub

   Koliko so starši dali za tvoje šolanje ? NIČ Če ukinemo davke se bojo lahko šolali samo še bogataši. A to hočeš ? Potem pa vrni denar za svoje šolanje.

  • RATATA

   Veš kaj, s plačami in krediti sem kupil parcelo, pridobil dovoljenja, plačal kom.prispevek, zgradil hišo in v njej živim. Poleg vsega, plačujem davke in zdaj, ker nekaj imam, saj sem se dolgo trudil, bom za to plačeval davek še na to, ker to imam vsako leto davek.
   Bi ga rade volje plačeval, tudi več, če se ta denar ne bi dajal
   – za nastanitev migrantov,
   – za plačevanje vrtcev in malic ćefurskim otrokom in socialnih transferjev neslovenskim pritepenim familijam,
   – za zdravljenje vseh nenaših, ki so se znašli tu
   – za previsoke pokojnine zasluźnim za vso bedo v katero so nas pripeljali
   – za lažnjive medije
   – za vso neslovensko kulturo in “umetnost”, ki jo pohabljajo kvazi kulturniki na vseh področjih
   – za gnusne profesorje, ki pohabljajo glave učiteljem naših otrok in nam otežkočajo spodbujanje domoljubja in narodne zavesti……..
   Več bi delal in več bi dal, če ne bi levakarska golazen izvajala kulturni genocid in etnocid. Dal bi tudi več za pravično sodstvo, za več zaporov, kamor bi zaprli pokvarjene kaviar socialistične pohabljence in še in še ……

   • Bozz

    Za to ne potrebuješ davkov. Ampak resnično prostovoljne prispevke, kar pa davki seveda niso. Če si sam voljan, da bi dajal svoj denar za stvari, ki si jih omenil, potem bi to seveda storil povsem prostovoljno in svobodno in ne pod prisilo, saj ti motivacije očitno ne manjka. Tako kot piše v Svetem pismu, ko je Bog dejal, da mu morajo Izraelci nositi daritve z veseljem, prostovoljno, svobodno, v ljubezni, ne pa pod prisilo.

    Če bi davek na dohodek bil 100%, takrat bi dojel, da si v resnici
    suženj, tako pa je davek na dohodek recimo 40% in se ti še ne zdi tako
    hudo, da si v resnici 40% suženj.

    Davki so izsiljevanje pod prisilo, navadna kraja denarja roparjev na oblasti v lepih oblekah, ki so legalizirali krajo in ljudem oprali možgane, da je to pošteno in da tako mora biti in ljudje jim jedo iz roke in takšen sistem zagovarjajo, ker bolje ne vedo. Stockholm sindrom.

    Davki bodo vedno uporabljeni proti nam, ker mi nimamo nobene besede pri tem kako bi radi, da se naš denar porabi, kot si sam ugotovil in mnogi se bodo okoriščali z njim in ga tlačili v svoje žepe.

    ZDA imajo libertarno zgodovino (temelječ na Svetem pismu) in zato niso bili oprani s socializmom/komunizmom v svojem začetku, kakor mi, ki mislimo, da se brez plačevanja davkov ne more nič storiti. In kot si sam ugotovil, se z davki danes v resnici vse uničuje.

    V ZDA pred letom 1913 (leto, ko so uvedli prve temelje socializma/komunizma v ZDA), niso poznali davkov, pa so vseeno izgradili infrastrukturo (železnice,…) in postali najbolj uspešna država na svetu. Zgradili so jih pa posamezni privatni podjetniki s svojimi privatnimi podjetji in s svojim in ne davkoplačevalskim denarjem, ker jim je bil v interesu razvoj in rast njihovih podjetih in kšefta in vsa ZDA je profitirala od tega. Investicija pa se jim je kasneje tudi povrnila. Torej, noben davek na dohodek, nepremičnine,… ni bil potreben. Mi danes v resnici živimo v novodobnem fevdalizmu.

    So pa tudi v ZDA naredili raziskavo in ugotovili, da vse kar kupijo, ko seštejejo vse obdavčitve od začetka do konca produkta, je 95-99% obdavčeno. Torej, na kratko, če ne bi bilo protizakonskih davkov, bi vse bilo občutno cenejše in življenje lepše, svobodno in ljudje bi imelo večjo voljo do dela.

    • RATATA

     Dobro. Resetirajmo vse na nulo. Jaz sem za, saj sem za vse sam. Od nikjer nič ne dobim.
     Pejmo na nulo, me prav zanima, če so tudi levičarski kvazi demokrati za.

     • Bozz

      Niso. Ker vsak, ki je levičar ima v resnici v sebi nekaj totalitarnega. Željo po kontroli in nadvladi ostalih ljudi, zaradi pohlepa po denarju, moči, vplivu in seveda želji po lagodnem brezdelju in življenju na račun drugih.

      Tale citat (upam, da razumeš angleško) priznanega Francoskega zgodovinarja in filozofa iz 19. stoletja, ki je šel v ZDA preučevat zakaj je Ameriška revolucija uspela, Francoska (začetnik komunizma v Evropi) pa propadla, veliko pove:

      “Democracy extends the sphere of individual freedom, socialism restricts it. Democracy attaches all possible value to each man; socialism makes each man a mere agent, a mere number. Democracy and socialism have nothing in common but one word: equality. But notice the difference:
      while democracy seeks equality in liberty, socialism seeks equality in restraint and servitude.”
      ―Alexis de Tocqueville

      Alexis je ugotovil, da so ZDA uspele zaradi Svetega pisma in ljudi, ki so z vsem srcem živeli po protestantsko krščanskih načelih, o tem je napisal knjigo oz. to je zapisal v svojo knjigo ‘Demokracija v Ameriki’.

      Recimo, sem poslušal enega pastorja v ZDA, ki je danes star čez 70 let in je rekel, da 50-60 let nazaj, ko je bil še otrok, v njegovem kraju sploh niso poznali policistov. Ljudje so puščali svoje hiše in avte odklenjene s ključi v vžigu in puško obešeno v avtu. Kriminala in korupcije praktično ni bilo, vse zaradi vpliva Svetega pisma in bogaboječih ljudi, ki so nekaj dali nanj. Ko so po nekaj letih, ko je odraščal, v mestu zaposlili prvega policaja, je bil lokalna atrakcija, in na začetku policisti sploh niso nosili orožja. Sedaj pa poglej kje so danes in mi z njimi, odkar so Sveto pismo vrgli skozi okno.

      Narod, ki bere, veruje in uboga Sveto pismo, je uspešen narod. Ko se zgodi obratno, narod propade.

     • RATATA

      Sem razumel, lepo, vendar utopija. V splošni revščini npr. po vesoljnem potopu bo med preživelimi vse lepo, če ne bo borbe za preživetje.
      Omenjaš sveto pismo (boga) in protestantizem …. Bog je omenjen tudi v ustavi Švice, kjer se bojda upošteva precej protestantskih vrednot.

     • Alois Kuhelj

      Ze polnih 50 let zivim v USA in se stvojim postom poplnoma nic ne strinjam.Na jugu Amerike,ki mu tudi recemo bible belt (biblijski pas),je najvec takih holy rollerjev,pricerjev,ki odirajo podloznike,opranoglavce.Od teh 50 let sem prezivel na North east,6 na Floridi in zadnjih 25 v CA.Na Floridi cerkvice rastejo kar v prikolicah,kot gobe po dezju.Kdor ima 5 minut casa se proglasi za pricerja in odpre cerkvico kar v prikolici!Kriminala,kolikor hoces,kradejo in ubijajo se kot srake so pravi morilci,s kratka,rednecks!!!Da je bilo kdaj tako,kot tisti tvoj pastor prica in mu verjames,je nekaj narobe v tvoji tikvi!!

     • RATATA

      Dobro pišeš za pol stoletja inozemstva +++!

     • Anthon

      Naklada. Ponavlja vsebino kakega tretjerazrednega filma ali izseke iz kakšne računalniške igrice.

     • Jovo Jamnica

      Anpak priznaj, da so rednecksi bli za Trumpa. No, tisti, keri so sploh volit šli…

     • beno

      No, tolk nori pa spet niso. Ko gre za denar jim klikne.

     • RATATA

      Seveda, saj je večina kvazi prof.dr.mr.ekonomije njihovih.

    • RealRevolution

     Ti si pa tudi naivnez z ZDA.Glej raje na Evropo,oni bojo ze zrihtali.
     Temeljoc samo na Svetem Pismu so imeli,se pred ustanovitvam ZDA.
     Ko so se ljudje borili za prezivetje med divjaki in odkrivali “novi svet”,pobegnili pred pobijanjem Kristjanov med sabo itd…
     Saj so sledili Svetem Pismu,bolj pa svojim potrebam.Ker to je tako, eni so eni niso.Sedaj je tudi tako,da posamezniki drzijo gor in zmeraj vec bo tega.Stari srednji vek je mimo.S tem,ko napises,da so samo oni nevem kako hodili za Pismom je tako…
     Niso edini.So pa seveda.
     Ce bi se vprasal kdaj najbolj,bi bil to zacetek.
     Da so najbolj mnozicno upostevali in se uravnavali po Svetem Pismu.
     Rkc je najmocnejsa politicno,ko bo padla(z jezuitom je morda ze psiholosko,ker samo mutijo),bo marsikaj padlo ker druge religije so bojo mogle hitro podredit iluminatom,ker nimajo moci.Posamezniki in tisti vodiljni,ki bojo strmeli k temu bo se ostalo.Drzava,ki je pa velesila pa tesko,tesko.
     Prevec pleveli….

     Ustavni ocetje so bili skoraj vsi prostozidarji,ki so povabili iluminate iz Evrope,ko so bili povabljeni.Najbolj je bilo, ko so bili cerkveni ocetje.
     To je preden, ko je katolistvo prevzelo oblast nad njimi.Ampak najbolj je bil ravno zgodnji/sredina srednjega veka tista doba,kjer so se morali mnozicno uravnavati po Krscanskih zakonih.Cetudi so nekateri bolj zaradi svoje oblasti,ni bil svet do Krscanstva nestrpen.
     Ljudje so bili v svobodi,lahko si zaupal ljudem,duhovnikom,ki so ucili ljudi pismenosti,ucili Svetega Pisma.
     Pozneje pa se je zacela zatiranost in posledica je bila reforma.Ceprav je Luter hotel samo reformirat katolisko cerkev brez novih cerkva.
     Protenstanstvo je samo religija,ista vlacuga,hcerka.Cerkve so odvisne od posameznikov.Je pa ravno v protenstantizmu polno laznih prerokov,ker se imajo za to ze v osnovi.
     Ze baptisticnih cerkvah je 33% pastorjev prostozidarjev.Zadnjic je bila anleta,kjer naj bi 34% evangelicanov podpiralo homoselsualnost.Veliko je naivnih, ki podpira zionisticni izrael.In pravzaprav jude,ki v 97% po raziskavah DNA niso potomci Abrahama po krvi ampak so tursko mongolskega porekla vecinoma.REV 3:9,REV 2:9 in se Jeremija 7:16 in 14:11.587 so bili 70 pod roko babilona,zato.
     No saj so ze takrat,eni uveljavilo svoja pravila,to je relegija.Z carovnisko Kabbalah so se skupaj z Templarji v ozjem krogu zdruzili in pot katero vemo kako je bila se je zacela in ko bo konec judaizem in islam pricakujeta laznega mesijo.Tudi rkc je ze zdavnaj pobledela,le kdo pa kdo na visokem polozaju se je nekako in se zaveda.Z jezuitom na celu pa se slabo pise.Niso ostro proti homoseksualnosti,nwo(ker so zacel bit sami ampak odsekana jim bo glava)
     ,carovnostvo,opozarjanju pred islamizacijo,mesajo judaizem(samo po religiji so judi),ne upozarjajo na hereticnost(ce imajo tudi sami veliko),na svetovne dogodke.Te slikce ko ke na sredini srca piramida bodo nekako uporabili na laznem Mesiji,govori se tudi oz to kaze dokument ciee,da planirajo z laznimi nezemljani.Te dokumente je razkrival kar visoki usluzbenec,kaksnih 10-15 let potem je bil pokosen pod streli tolp.
     Osvescanje za pravico in resnico,ne pa lazni mir z kipi.
     Vojna za pravicnost!

   • VRHOVNI SODNIK

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10

 • levičar in domoljub

  Če zablokirate na tem portalu vse drugače misleče, oziroma NORMALNE komentatorje, vam bo število klikov padlo vsaj za 80 procentov. Sponzorji ne bojo veseli, bojo mogl madžari še mal več gnarja fuknt v to greznico, al se bo pa ta greznica zaprla, kar bi bilo še najbolš, bo manj smrdelo po nacizmu…pa to :))

  • Anthon

   Poleg Staneta Dolanca so bili nacisti v mladih letih mnogi znamenti partizanarji. En še živeči topogledni frajer, ki je trenutno lobist (kar pač že ta glupa beseda pomeni) se je bojda med nacije včlanil samo zato, da je lahko hodil v šolo. Imamo faksimile arhivskega na roke napisanega lista, kako je svojo nacijevsko preteklost razložil primitivcem iz KPS (ZKS). Brez nadaljnega so ga sprejeli v Partijo. Kako ga ne bi, saj je med njimi mrgorelo nekdanjih navdušenih rjavosrajčnikov Hitlerjugenda iz Zasavja in Štajerske.

  • trobenta

   V LEVO GREZNICO GA JE ŽE ŠLO PREVEČ…

  • tramal

   Saj je vas samo nekaj bedakov ki ima vsak po pet nikov

 • Samir Bamirovič

  HOCEMO JANSO! JANSA JE NAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • levičar in domoljub

   Kaj pa vem, se mi zdi da je bolj šiptarski, pa to……razen če si ti šiptar ? Če si, se ti opravičujem, pol je pa res vaš.

   • komar marko

    šipci VOLITE UKAZANEGA kandidata, sicer ste pa otvorili neko ČUDNO ULICO, ki jo naš pravopis ne pozna. Torej, SVOJI K SVOJIM. zato v kot in tiho, ker te gospodar opazuje!

   • beno

    Jovo, ne seri ga spet !

  • Viktorh

   Tik – tak, še 18 dni, pa…

   • KAPIBARA

    Pa daj mi že povej, kaj to odštevaš – resno te ne za-hebavam.. !!

    • janez cepec

     čez 18 dni ga čaka kazn za use pizdarije k jih je naredu.

     • KAPIBARA

      – KDO ??
      – KAJ??

 • Franjo Trojner

  S toto foro novih obrazov v politiki so nas volilce levi politiki v spregi z mediji res dobro nategnili. Bolj nesposobne in aferaške leve koalicij, kot smo jo dobili z Cerarjevo vlado, koalicijo v Sloveniji še nismo imeli, so neki hibrid med vlado, koalicijo LDS in Pahorjovo vlado, koalicijo. Ma za vse te je značilno, da so Sloveniji in državljanom uničili prihodnost.

  • RATATA

   Mene ni nategnil nihče.
   Vrni volilno pravico.

   • realnost

    Si tak bebo, da sploh ne veš da so te tvoji nategnil. Res škoda da imajo taki volilno pravico.

    • komar marko

     to je pa četrta BULA kapitala, kjer so zapisane PRAKSE IN OBIČAJI in so prepričani, da je to normalno!

    • RATATA

     Zanimivo je tvoje ime, ki si si ga nadel. Tudi z imenom me ne moreš nategnit.

  • mannuro

   Saj niso nikogar nategnili. Je bilo že pred volitvami jasno, kaj volite.. sedaj pa, tisti, ki je volil tako, naj ne jamra? Rabiš Cmerotov listek?

 • Božo

  Heco je tole. SDS ne bo nikoli vladala dokler ima na čelu Janšota, ker je skregan z vsemi strankami. SDS brez Janšota pa se najbrž sploh v parlament ne bi uvrstila. Podobno kot LDS po Drnovškovem odhodu.

  • Furzen Veboten

   Z Janšo so nula, brez njega pa bula.

   • komar marko

    lepo je, ko se vidi skrbi za JJ. Mimogrede, vsak ki bi bil na čelu stranke, ki ima tako veliko glasov ga bi POPLUVALI! pač ste zapriseženi ljubitelji DELEGATSKEGA SISTEMA in se ne znate obnašati demokraciji primerno. Sicer vas bo IZLEČIL nek čaj od cipres!

    • Furzen Veboten

     Cela Nova24WC je eno samo pluvanje LOL

     • komar marko

      in zakaj potem tukaj visiš?

     • beno

      Seronja, pejd tja srat po lewakih, ali je že prevelik kup, da ne moreš tam več srat ?

  • tramal

   Joj kako si pa ti pameten.Pravi analitik ,čarodej..Skrajšano,prvovrstni bedak.

 • Furzen Veboten

  Damjana Murkota za predsednika, Marjanco Šajher za ministrico za kulturo, La Toyo za zunanjo ministrico, Urškino sestrično pa za finančno ministrico!

  Živel SDS!

  • komar marko

   ja pa saj je iz vaše kvote JAVNA HIŠA? Si že pozabil. Ups, sem pozabil VAKUUM na podstrehi!

   • Furzen Veboten

    Ja. Živel SDS!

  • tramal

   Tebe pa za wc čistit.

   • Furzen Veboten

    Žal nisem v SDS-u.

    • KAPIBARA

     Torej boš brezposelen, na sociali

 • Furzen Veboten

  Kaj nam povedo ankete? Da SDS en dan pred volitvami vodi po vseh anketah in naslednji dan popuši volitve proti Jankoviču. Ali pa bolj profesionalne in resne v ZDA.Trump – Clinton …. ista pušiona.

 • Furzen Veboten

  Če želi Janša zmagat mora obljubiti, da bo postavil zid na Kolpi.

  • Slovenec

   Verjetno se boji, da bo moral potem na drugo stran zidu.

   • beno

    Ti je v napoto ?

 • tarantela

  Men se nč na lub.

  • Slovenec

   Pejd papriko vlagat.

   • tarantela

    Mam prpravleno use tam na miz, ampak mi manka sam še delodiš…
    Pa nekam nesrečna se mi zdi, da bom, ma kwa jest vem.

    • Hribouc

     In da odreže z novo bodečo govorečo rostfrei žico in stražnimi stolpi Murgeldorf od Slovenije. In uvede obvezno krvavo rdečo zvezdo obrobljeno z rumeno za vse rdeče nabijaške titoljubce in obvezno tetovažo : JA LJUBOM TITA!

  • RATATA

   Kot že desetletja.

 • Hribouc

  Nič pa ne pišete o tem kaj načrtuje VŠ Vrhovni Štab v Murgeldorfu , da sname Janeza Janšo iz dirke tokrat in nič ne pišete o tem kaj kuje primorski pridelovalec vrtnin in slovenistanski neumrljivi Stalin-Golobisch von LDS.
  To pa vam strateško zamerimo vsi udbošank rokerji kluba “Refošk Press Ltd”.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Kaj te načrtuje??? V Mariboru komaj čakamo, da bomo lahko Murkota za precednika opkrožli. Kaj misliš, mata Kučman pa Golobić kaj proti njemi???

  • Božo

   Ni treba nič načrtovati tovariš Janša dela za nas.

 • Samir Bamirovič

  JANSE NE DAMO!!!!! PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Vojteh Dovč

   hvala bogu če

  • Kosobrin

   Saj ga nočemo.

 • Olga

  Levakom na portalu se meša od strahu pred redom in delom!

 • VRHOVNI SODNIK

  Anketa je porazna, drage Slovenke in Slovenci po domače vam bom povedal, vsi tisti, ki ste se opredelili za lewe stranke, kurc vas gleda, dol iz Bleda s polno skledo sladoleda.

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   Bravo sodnik, kratko in jedrnato !

  • beno

   Pa še kremšnite prosim !

  • indijanka

   100+

 • Vojteh Dovč

  če bi bili na drugem mestu(sds) nebi objavili.je pa vredu da nekaj lepega o sebi napišete…

 • Olga

  Glede na to, da se je vladi med dopustom, ki jih ni, dvignila podpora, se jim splača spokati…. To bomo podpirali vsi Slovenci!

 • KIKI

  Kakorkoli že, tako ali tako je vse ena farsa, zmagal bo tisti, ki si bo dokokodakal prestol v kurniku
  polnem sranja in zasušenega dreka, ki ga bojo tovariši z veseljem zapustili nalednikom!…
  Ljudstvo bo goltalo in goltalo, liderji se bojo tolkli po kurjih prsih in nas prepričevali o etiki in morali in
  gospodarski rasti in poštenju sodišč in velepomembnosti prekletih jugonostalgikov in njihovih
  zaveznikov!
  Upam, iskreno upam, da bo tokrat za vedno izpadel izdajalski Desus z vsemi svojimi hinavci in
  paraziti vred! Da jih nikoli več ne slišim in ne vidim in da se s tistim klovnom vred poberejo na
  smetišče-kurišče!

 • MEFISTO

  SDS vodi!

  Kdo pa naj zmaguje,če ne SDS, vas strogo vprašam?

  • janez cepec

   finale, miško, finale je važn

   • beno

    finale dobiš ti fsak večer v kletki.

    • janez cepec

     pejd se ti mau butnskalo, tablete ti očitno ne pomagajo, Bunksl

 • MEFISTO

  Mimogrede, danes sem bil na srečanju slovenskih kristjanov na Polenšaku.

  Ne boste verjeli!

  Namesto Device Marije se mi je prikazala brezmadežna Ljudmila Novak.

  • janez cepec

   namest lev’ga razbojnika na križu, je biu Janez Janša

  • janez cepec

   de se nisi ti Mariji prkazu, to te j’ bla vesela

 • garfi

  leviĆarji že iščejo novo rešitev-prevaro
  njihov strokovnjak in rtv bluzita, da kapitalizem ni vzdržen in ga bo potrebno zamenjati
  ko bodo vse pokradli in uničili

 • PRIČEVALCI

  Stavim 1000 € da Janša NE bo predsednik naslednje vlade! Ajmo, janšisti!!! Pare na sunce!

  • Novakec1

   Srbski šerif bo pokazu kako se te stvari rihtajo čeprav ne obvladuje PS

  • realnost

   s goljufivimi levaki ne bo šel noben pameten stavit. Dejstvo je da če ga nebi po krivem spravili v zapor tik pfed volitvam bi bil danes predsednik vlade in država bi bila 100% v boljšem stanju in bi pravna država začela delovat in bi goljufivci danes odgovarjali za svoje goljufije. Kaj imate spet pripravljen zapor za gospoda Janeza Janšo??

  • MEFISTO

   Še nisi videl, kakšen kupček denarja je 1.000 Evrov?

   Bi ti stavil 1.000 Evrov, da je voda mokra?

 • Pezde

  Zmagal bo SDS in bo šel v koalicijo z NSi, SNS, SLS, upam pa, da z Desus-om NE!!! In upam, da bo v parlamentu tudi fejst punca, Katja Šoba!!

  • vita

   Desus-a sploh ne bo več.

  • janez cepec

   Butl, NSi z ljubljnim vodjem ne gre u španovijo, SNS, pa SLS pa pod razno n prideta u parlament. s kom bo poj vladu

   • Pezde

    Potem NSi ne bo sploh prišel notri, kar pomeni, da je potrebno zamenjati predsednika oziroma predsednico, saj ne deluje v interesu svoje stranke. SNS bo prišel v parlament, verjemi. Liberalna politika je stvari pripeljala tako daleč, da se bo to zgodilo.

   • Janez

    KAJ SE BREZ VEZE BRIHTAŠ !
    Tebe
    BO TAKOINTAKO KAR ISLAMSKI TERORIST S KOMBIJEM – POVOZIL.
    KOT V BARCELONI !
    “CEPEC” KAKRŠEN SI – SE BOŠ ISLAM-MORILSKEMU KOMBIJU – KAR SAM NASTAVIL !
    In
    SE BOŠ DRL : ” NAJ ŽIVI MULT-NE-KULTURA”
    “Jaz rabim le grob oz. Odvoz na mesto za sežig kadavrov” KAFILERIJA ?l.r. J. KOMENDA
    PS.
    POLJSKE IN ZDA
    PROTIKOMUNISTIČNE PESMI.
    https://www.google.si/search?q=anticommunist+songs&oq=anticommunist+songs&aqs=chrome..69i57j0l3.17795j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Kosobrin

  Pravične volitve bodo takrat, ko bomo volili ČLOVEKA in ne STRANKE!

 • Furzen Veboten

  Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan.

  • Janez

   ZATE NE BO NOVEGA DNE !
   Kot
   V Barceloni
   – TE BO OZ. NAJ TE KAR POVOZI – KAK ISLAMSKI TERORIST. L.R. JANEZ KOMENDA
   P.S.
   SLOVENSKE POKOMUNISTE – ODRINIMO – Z OBLASTI !
   Zastareli – so – po naftalinu zaudarjajoči. Po mrličih Stalinu, po zločincu Titu.
   NAREDIMO
   BOLJ POZNANE !
   POLJSKE IN ZDA PROTI – KOMUNISTIČNE PESMI.

   https://www.google.si/search?q=anticommunist+songs&oq=anticommunist+songs&aqs=chrome..69i57j0l3.17795j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • cosmosjasnovidec

  Saj je pa že najbolj zaostalemu na psihijatriji jasno,da druge rešitve za Slovenijo ni kot,da zadeve prevzame desnica v roke kar se bo seveda tudi v kratkem zgodilo.
  Sem seznanjen,da si levaki že pospravljajo mize v parlamentu,ker so dobili brco v rit od državljanov.

  • lili pili

   Ja samo pocakamo do junija a ne, si prevec pil in to smarnico paximas privide samo o tem ne govori na glas budo

 • baubau

  Edino,kar je realno razvidno iz teh t.i.raziskav je,da imamo absolutno preveč strank. Potrebni bi bili vsaj dve predvolilni koaliciji ,da bi se kalna voda vsaj malo razbistrila.

 • VIKTORE

  Zakaj toliko žalitev in blatenja z leve in desne ? Slovenci ali ne vidimo, da se politiki norčujejo iz naših frustracij. Nam mečejo drobtinice, sami pa se mastijo na naš račun, ko se mi med sabo tepemo in zmerjamo. Združimo svoje moči, znanja in poštenje in ne nasedajmo tem plačanim anketam. Že mnogokrat smo dokazali, da zmoremo brez političnih kričačev, ki si tako radi lastijo vse vrste zaslug, čeprav so skrivači po kleteh in za hrbti naivnežev. Zakaj bi se med seboj prepirali zato, ker nam nekdo sugerira vsakovrstno krivdo.Vsak izmed nas je dober pa tudi slab in dovolimo, da premaga v nas dobro. Če bomo delili dobre besede tudi tistim, ki niso po našem okusu, bomo zmogli razorožiti tudi tiste, ki ne premorejo do soljudi lepe misli. Znebimo se strank, ki netijo nasprotja in prepire in se pošteno in odgovorno odločajmo za svojo prihodnost

 • bisabre

  Zanimivo je, da raziskava ne zaznava Liste novinarja Bojana Požarja. V čem je point?

 • Nora24wc

  Mama (v albanščini): Janshi moj, zakaj jokaš ?
  Janshi: Levičarji kradejo več kot jaz !
  Mama: Ja potrudi se malo in kradi še več !
  Janshi: Saj bi, pa mi ne pustijo zraven drugega tira pa čeprav se villi tako trudi.
  Mama: Nič hudega sinko, važno je le, da se res trudiš pokrasti in zafukati Slovence. Živela Albanija !