Komunikacija v Združeni levici: “Posrana rit” in “nedofukanci”

Miha Kordiš (foto: nova24tv).

Miha Kordiš in člani Iniciative za demokratični socializem (IDS), ki je del Združene levice (ZL), so imeli pred dnevi na družabnem omrežju Facebook debato, ki ni bila ravno značilna za razprave politikov. Mira Cerarja so označili za “posrano rit”, drugače misleče pa za “nedofukance”.

Požareport je objavil javno debato članov Združene levice, natančneje IDS, ki se je razvnela na resnično nizkem nivoju, za marsikoga pa so problematični tudi izrazi, ki jih uporabljajo udeleženci pogovora.

Debata med mladimi politiki se je začela z jeznim uporabnikom Levom Centrihom, ki je poslanca Miho Kordiša pozval, naj na omenjenem omrežju nemudoma preneha pisati žaljive izjave, saj je demantiral navedbo, da je Trček izstopil iz ZL zaradi članarine.

Centrih: Kordiš, ne obnašaj se, kot da si v SNS
Centrih je povzel Kordišev odgovor: “To ni res. Franjotu so šle na živce druge stvari, precej upravičeno. Ne pa članarine. Če ga kar citiram: “nedofukanci”.”  Kordiša je ob tem opozoril, da ni navaden član, ampak vidni funkcionar – poslanec, in ga pozval, naj se vede temu primerno. “Si član IDS in ne SNS!” mu je zabrusil Centrih.

Kordiš se je nato odzval, da je le branil kolega Franja, ki so mu očitali, da je iz stranke izstopil zato, ker del plače ni želel nameniti za delovanje stranke. Kordiš je vztrajal, da se je Franjo “do sedaj izkazal kot dober in požrtvovalen tovariš”. 

Članica: Cerar je “posrana rit”
Uporabnica Anja Frece pa je Kordišu odločno stopila v bran. “Miha je pač “hiter”, leta ga bodo zgladila ali pa tudi ne (mene niso in prav je tako, vse vrste ljudi mora tlačiti zemljo) … ljudje so ga izvolili. Pod imenom ZL so volili drugačnega človeka, kot je npr. posrana Cerarjeva rit,” se je zavzela.

Razprava, za katero ni mogoče reči, da je potekala na najvišjem nivoju, je potekala tudi v znamenju očitkov v zvezi s službenim potovanjem Luke Mesca, prav tako pa se člani bojijo, da namerava poslanska skupina Združene levice pobegniti proč od Iniciative za demokratični socializem.

N. K.