fbpx

Korak bližje k normalnosti: Vlada odpira terase in vrtove gostiln in lokalov v osmih regijah

Foto: STA

Od ponedeljka v Goriški, Gorenjski, Obalno-Kraški, Pomurski, Posavski, Podravski, Koroški in Zasavski regiji zopet lahko strežejo kavo na terasah in vrtovih. Osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih pa se sedaj dovoli tudi brez časovne omejitve,” je sporočil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. To bo možno med 19. do vključno 25. aprilom med 7. in 19. uro.

Podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek je obvestil javnost, da vlada podaljšuje trenutno veljavne izjeme in v osmih oranžnih regijah odpira terase in vrtove gostiln in lokalov med 7. in 19. uro. S tem bodo gostinci nekoliko lažje zadihali, pravi Počivalšek in dodaja, da smo spet korak bližje življenju, kot smo ga vajeni.

Pri tem bo treba upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Verjetno bo veljalo tako kot ob dosedanjih odprtjih teras, da bodo morali zaposleni in gostje ves čas nositi maske, razen ko bodo sedeli pri mizi, zaposleni se bodo morali enkrat tedensko testirati, strežba bo dovoljena izključno za mizami.

Image

Sara Kovač