Koruptivni posli Socialnih demokratov razkriti: Dekanja Ekonomske fakultete v Ljubljani Metka Tekavčič je direktorju Elektra Ljubljana Andreju Ribiču mimo razpisov omogočila študij in “spregledala” plagiat!

Metka Tekavčič je članica Socialnih demokratov in dekanja Ekonomske fakultete v Ljubljani. Foto: Nova24TV.

Skoraj leto dni in pol po škandaloznem razkritju, da je specialistično delo direktorja Elektra Ljubljana Andreja Ribiča plagiat, mu na Ekonomski fakulteti še vedno niso odvzeli naziva, čeprav so postopek sprva začeli, a je pozneje t.i. strokovna komisija ugotovila, da ni razlogov za takšno dejanje. Kot smo na Nova24TV že poročali, bi moral Ribič zaradi goljufije ostati tudi brez dobro plačane državne službe, o tem je prva poročala Televizija Slovenija, a ker gre za nekdanjega zaresovca, ki ga je z agresivno kadrovsko politiko na čelo Elektra Ljubljana pomagal imenovati Gregor Golobič, očitno niti medijem ni dovolj zanimiv, da bi se podrobneje lotili njegovega primera.

Tokrat razkrivamo, kako je Andrej Ribič povezan z dekanjo ekonomske fakultete Metko Tekavčič, ki prihaja iz vrst Socialnih demokratov. Ker je Tekavčičeva Ribiču omogočila študij, za katerega sploh ni izpolnjeval pogojev, je ta vidna članica Socialnih demokratov dobila številne protiusluge. Fakulteta je z Elektrom Ljubljana, podjetjem v državni lasti, sklenila vrsto koruptivnih poslov, med drugim je Ribič na izobraževanje poslal svoje uslužbence, čeprav ga sploh niso potrebovali. Jasno, vse na stroške slovenskih davkoplačevalcev.

Naj spomnimo, Andreja Ribiča sprva za predsednika uprave Elektra Ljubljane sicer niso mogli imenovati, saj kot diplomirani elektroinženir ni imel ustrezne 7. stopnje izobrazbe, zato je moral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani nadaljevati specialistični študij, ki ga je uspešno zagovarjal leta 2009. Ribič je sicer pri 33 letih zagovarjal svojo zaključno nalogo na višjem programu Fakultete za elektrotehniko, pri 46 letih pa je izobrazbo na mariborski Poslovno-ekonomski fakulteti nadgradil v visoko strokovno.

Direktor Elektra Ljubljana Andrej Ribič je pred tedni nastopil že svoj tretji mandat, čeprav nima ustrezne izobrazbe. (Foto: Nova24TV)

Prepisal zaupno študijo podjetja Istrabenz Gorenje in prepovedal objavo v spletni bazi Cobiss
Eden najmočnejših igralcev na slovenski energetski sceni je do potankosti prepisal zaupno študijo podjetja Istrabenz Gorenje o proizvodnji briketov v Bihaću iz leta 2006. Takrat se je Ribič branil s trditvami, da je pri Istrabenzovi študiji sodeloval tudi sam, zato se mu navajati virov ni zdelo potrebno, plagiatorstvo pa je odločno zanikal. Od izbruha afere o domnevnem prepisovanju se je slovenska javnost spraševala, zakaj Ribič ni navajal niti študije niti avtorjev ali pa navedel svojega imena. Avtor v spletni bazi Cobiss ni dovolil objave svojega dela, kar je močno smrdelo po skrivanju zaradi prepisovanja. Kot poroča spletni portal požareport.si, se je Ribič branil z besedami, da je projekt interni dokument in ni znanstveno delo, zato citiranje bojda ni bilo potrebno.

No, Tekavčičeva Ribiču niti po izbruhu afere ni odvzela naziva, pred mediji pa se je skrila in v boj z mediji (Nova24TV je bila tu praktično osamljena) poslala svojo tesno sodelavko, predstavnico za odnose z javnostjo, Dušico Vehovar Zajc, ki nam nikakor ni znala priskrbeti kopije dokumenta o pogojih za razpis izpred desetih let, ko se je Ribič vpisal na študij. Zaposleni v Elektru Ljubljana se še vedno čudijo, kako se je lahko Andrej Ribič brez ustrezne izobrazbe z ekonomske smeri sploh vpisal na specialistični študij na Ekonomski fakulteti. Za to naj bi bila namreč potrebna univerzitetna izobrazba.

Uslužbenci iz Elektra Ljubljana so opravili študij na EF, ki ga sploh ne potrebujejo. Vse to je plačala država. (Foto: Nova24TV)

V zameno za diplomo Ekonomski fakulteti omogočil bajen posel na stroške davkoplačevalcev
V zameno, ker mu je omogočila študij mimo pravil in fakultete, s tem pa vzpon na položaj direktorja Elektra Ljubljana, kjer je pred nekaj tedni nastopil že svoj tretji zaporedni mandat, je EL na ekonomski fakulteti naročil izobraževanje. Poslovna akademija Elektro Ljubljana. Po naših informacijah pa poslovna akademija Elektro Ljubljana ne obsega nobenih znanj, ki bi bila zakonsko predpisana, po končanem izobraževanju pa se ne prejme nobenega certifikata, ampak samo potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje je bilo tudi narejeno brez razpisa, podobnega ni organiziralo nobeno drugo podjetje v energetiki, saj je to nepotreben strošek. EL je tako na državne stroške velikemu delu svojih uslužbencev plačal izobraževanje, ki ga ne potrebujejo.

Zanimivo je tudi, da je Ribič letos spomladi svoj tretji zaporedni mandat na položaju direktorja podjetja nastopil brez razpisa. To mu je po naših informacijah omogočil nadzorni svet, kjer vodilno vlogo igra Andrej Šušteršič, predsednik sveta, ki je bil v preteklosti tajnik Zveze združenja borcev NOB. Za nagrado je v nadzornem svetu Elektra Ljubljana.

A to še ni vse. Drugi članici na zagovoru specialistične naloge, profesorici Slavki Kavčič, je Andrej Ribič zaposlil sina – gre za Boštjana Kavčiča. Toda Socialni demokrati agresivno kadrujejo tudi v drugih državnih podjetjih – tako je Ciril Pucko za pretekle zasluge dobil mesto v nadzornem svetu Elektra Maribor.

Človek, ki ščiti hrbet Andreju Ribiču, je Andrej Šušteršič. (Foto: STA)

Hvali se, da svetuje kamniškemu županu Marjanu Šarcu …
Gremo naprej. Bogomila Hanžek, hči poslanca Levice Matjaža Hanžka, je prav tako zaposlena v Elektru Ljubljana v finančni službi, a imajo po naših informacijah z njo težave, ker nima ne ustreznih kvalifikacij ne volje do dela. Nekdanjega poslanca SD Antona Colariča pa so kadrovali za direktorja Energetske zbornice v Ljubljani, kjer je to mesto zasedel kot gimnazijski maturant, čeprav nima nobenih izkušenj in izobrazbe s področja energetike, kar govori o plehkosti SD-ja in strankarski pripadnosti. V življenjepis je pri 50 letih napisal, da je absolvent pravne fakultete.

Ribič se tudi hvali, kako svetuje Marjanu Šarcu na področju energetike, iz Elektra Ljubljana pa je izločil družbo Elektro energija, ki je praviloma beležila dva do tri milijone dobička na leto. Z Elektro energijo je zaradi slabega posla, ki ga je Andrej Ribič sklenil v Srbiji s srbskim tajkunom Vojinom Lazarevićem in njegovim podjetjem Rudnap, naredil skoraj sedem milijonov evrov izgube v letu 2014. Elektro energija je sicer hčerinsko podjetje Elektra Ljubljana.

Sporni srbski posli nikoli niso bili preiskani
Sprašujemo se, kako je mogoče, da nadzorniki, ki jih vodi Andrej Šušteršič, niso obravnavali tega posla in zahtevali ustreznih forenzičnih preiskav, to je namreč sedem milijonov izgube v enem poslu. Podjetje je kupil Robert Golob praktično zastonj.

A tu se agresivno kadrovanje in sporni posli SD-ja in Zaresa še ne končajo. Minister za en dan, Igor Maher, je postal direktor Stelkoma, gre za hčerinsko podjetje Elektra Ljubljana, kjer pa je Andrej Ribič namestnik predsednika nadzornega sveta in mu je pravzaprav sam omogočil mandat. Njegov vpliv se kaže tudi v tem, da ko v letu 2016 v nadzorni svet Stelkoma kot predstavnica delavcev ni bila izvoljena Ana Pavlovski, so spremenili statut, da delavci nimajo več svojega predstavnika v svetu. Ana Pavlovski je sicer svetnica stranke SD v Kranju, Andrej Šušteršič pa je zdaj član SMC Kranj in na bivših volitvah je bil kandidat SMC v Kranju.

T. F.

 • VERRZIFIKATOR

  Andreja Ribarič – Golob

  DOMNEVNI PLAGIAT, RIBIČ IN GOLOB

  Ribič s svetopisemskim imenom,
  fant Andrej se namreč imenuje,
  se zapleta v mreže vsak dan huje,
  sam ne ve, kam s svojim bi uplenom.

  Je uplenil ribo prav veliko,
  pravijo električni ji skat,
  in pripeljal barko prav do vrat,
  v diru tekel kazat njeno sliko.

  Vrata to so znane fakultete,
  ki pokriva stroko ribolovno,
  delo njeno torej je strokovno,
  je pristojna tudi za filete.

  Rad Andrej predstavil bi filete,
  ki iz skata sam jih je pripravil,
  vendar ne bi študije objavil,
  saj v resnici gre le za brikete.

  Mož pomešal čisto je zadevi,
  ni mu jasno več in ne oblačno,
  in nebo nad njim je vse bolj mračno,
  se temni mu pred očmi podnevi.

  Obtožili so ga plagiata,
  da z briketi krmil je filete,
  da ideje vse so le prevzete,
  ga za ribjega imajo tata.

  Ribičev domnevni plagiat
  tudi to med drugim dokazuje,
  da certifikate se kupuje,
  da briket električni ni skat.

  Pa se spomni ta naš ribolovec,
  ki z briketi mešal je filete,
  kdo izdajal da je zanj dekrete,
  to podoben je koristolovec.

  Na golobčka s prstom bo pokazal,
  v solzah rekel je Andrej briketar,
  on da zanj bil glavni je mešétar,
  naj naprej golobček zanj spet laže.

  Ni gotov golobčkov več alibi,
  z ribami golobček se ne hrani,
  ni rečeno, da Andreja brani,
  da ujemajo se njuni vzgibi.

  Kaj bo, če resnica se izkaže,
  da Andrej na suhem je ribaril,
  z barko po laguni le krmaril,
  se iz mreže še lahko izmaže?

  Ni scenarij čisto še razdelan,
  izvedljivost skrajno je vprašljiva,
  misel porodi se nagajiva:
  to bo film »Glej, golob podelan«.

 • Roman

  Kako se takšnih rešit,ker se spremenit ne morejo je vprašanje za milion dolarjev!

  • Franc Šink

   Vsi na volitve.

   • Hun

    napacn odgovor

    • Zgornji

     Delno ima Frenk Prav, delno pa Žal ne, ker to jih Žal Nebo še čisto Nič poboljšalo !!! ! !!!

    • Franc Šink

     Le zakaj ?

  • Zgornji

   JA, TEŽKO JE TAKE POKVARJENCE POBOLJŠATI DRUGAČE KOT Z HUDIM POSTOM !!! ! !!! ZATO PA BO KMALU NAD TA PLANET PRIŠLO OBDOBJE HUDEGA POSTA , PRISILNEGA POSTA !!! ! !!!

 • Franjo Trojner

  Rdečkarji, koritniki so glavni in edini režiserji globoke države pri nas v Sloveniji.
  Sedaj je lahko vsakomur jasno zakaj so plače in penzije pri nas tako mizerne, pravna država, zdravstvo in SV čisto na psu, država pa prezadolžena! Drugače tudi ne more biti, dokler rdečkarji/koritniki brezsramno vladajo, ker z javnimi sredstvi delajo, kot svinja z kurbusm.

 • Amerikanc

  Stalno v pripravljenosti – pripravljena na vse; da jo naskoči gošar ali ribič.

  • SIMON ROZIC

   (ni preveč izbirčna, baje! Fantje gremo, če imate voljo!)

 • luka globus

  sami paraziti

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! NIIIČ ČUDNEGA, DA SAMO ŠE NA PUFE SOPIHAMO !!! ! !!! BOLJ ČUDNO JE, DA SPLOH ŠE SOPIHAMO !! ! !!!

 • SmashFascism

  Revolucionarji, komunisti, sd….

 • Stajerka

  dodatki za stalno pripravljenost so že tam kjer bi morali bit – v žaklju državljanov??…..še nekaj sem vedno znova in znova spraševala, ali so vrnili BRUTO dodatke??….če niso je to nadaljnja kršitev – na račun tega imajo višje povprečje, bo večja pokojnina in še kaj…….odgovora do danes NISEM zasledila!!

 • totex39

  Ne samo, da imamo pri nas same nesposobne in lažnive, še šolanje njihovo je sam plagiat, kar že sicer skozi dokazujejo. Res noro!

 • Hun
 • Zgornji

  PARASITOS ADIOS, … ups, ne, pomota … evo : PARASITOS BANDITOS MORTOS !!! ! !!! :-P

 • sprehajalec

  “Cosa nostra”, oziroma “našizem” v naših razmerah.

 • Ryuk

  Ugodno prodamo akademski naziv.
  Interesenti s seboj prinesejo opravljeno nalogo, lahko je tudi plagiat. Kvaliteta ni pomembna.
  V plačilo sprejemamo keš ali posel z državnim podjetjem (nad 1 mio. EUR).
  Šifra: tekavčič, SD, EF

 • Antonius

  Na volitvah bo potrebno dokazati pamet in podpreti stranko SDS.
  Ponovno dodajam o vseh nepotrebnih službah in *firmah* v slovenskem elektru, ki so jih še v komunističnih časih ustanovili zato, da so nas kradli prek računov za elektriko.
  Danes ni nič drugače, ker Kučanovi za svoje odslužene in nagrajene kadre potrebujejo vse nesmiselne službe v slovenskem elektru, da jih iz naših žepov fantastično plačujemo.
  Ne gre spregledati dejstva, da ima vsa Kučanova politikantska golazen v slovenskem elektro kvazi gospodarstvu zaposlenih ogromno svojih *odsluženih* kadrov, mi jim jih pa z zelo velikih zneskih na računih plačujemo.
  SDS volite, da se bo lotila počistiti tudi štalo slovenskega elektro *rokomavstva*

  ————————————————————————————————
  Elektrika
  ———————-
  V vednost nevednih verujočih, se je do danes leta 2018 kaj spremenilo. Mater smo bele ovce…….
  Tako se je glasil komentar novinarke Financ, Petre Sovdat, ko smo ji pojasnili 11 postavk, iz katerih je sestavljen njen račun za elektriko!
  Ste kdaj poskusili razvozlati račun za elektriko? Obračunska moč, omrežnina, prispevek tu, prispevek tam. Velike besede, bolj malo pa o tem, kdo denar pobere, torej koga plačujete. Jasno je le, da plačujete vi. »Priznam, računa za elektriko ne razumem,« pravi novinarka Financ Petra Sovdat. Ko je izvedela, da je na majskem računu, ki je znašal 38,27 evra, »le« 12,14 evra plačala za elektriko, drugo je šlo za omrežnine, agencije in subvencije, je dodala: »Mater, sem zabita, da plačujem vse te mandeljce!«
  PO DOMAČE BI REKLI: ČISTO ODIRANJE SLOVENCEV!!!
  Razvozlati račun za elektriko se ne sliši prav preveč zapleteno, kajne? A kdo ta denar pobere, kako se razdeli in kje konča. Da je na to vprašanje zelo težko najti odgovor, ki bi ga razumel tudi petletni otrok, sta nam priznala dva direktorja državnih energetskih družb, ki se ukvarjajo s prodajo elektrike na drobno. »Nimam pojma,« je na vprašanje, kako se razdeli postavka omrežnina, v smehu priznal eden od dvojice. A se nismo vdali, ob pomoči energetikov smo poskusili račun razvozlati enkrat za vselej.
  Zakaj je vse to sploh pomembno? Prav zato, ker sama električna energija na računih pomeni vse manjši delež. In ker vam država z navijanjem prispevkov draži končni račun za elektriko. Enkrat za polnjenje ene blagajne, drugič za polnjenje druge. Nekakšni skriti davki.
  Komentar Financ: Seveda razumemo, da je nekatere storitve treba plačati, da je potreben mehanizem za vlaganja v omrežje… Ne razumemo pa, kako je možno, da se je na račun za elektriko »prisesalo« toliko agencij in institucij, ki od tega zelo lepo živijo in povrhu izvajajo še druga drugi zelo podobne dejavnosti. S proizvodnjo (ne daj bože) in distribucijo energije pač nimajo nebenega ustvajalnega stika, kasirati pa je neskončno sladko, še posebej, ko ni treba ne poročati o porabi zbranih denarcev ne o vlaganju v ”izbolšanje – oskrbe?, omrežja?, zadovoljstva kupcev?, novih virov?, strašenja vabcev z vetrnimi sistemi?, protesti proti zajetjem na Muri (jodlarji od tam izvlečejo znatne megavate, pa Muri še ni kaj škodilo), pa še kaj, in to ne malo.” /comment B.Š/
  Saga o »zabiti Sovdatki« se nadaljuje
  A račun za elektriko še ni vse: Petra Sovdat je dobila tudi poračun elektrike za prejšnje leto. Tudi iz tega se ne znajde. Razložili ga bomo v prihodnje. /spremljali bomo – B.Š./

  1. in 2. Električna energija VT in MT
  ————————————————
  To je prva postavka na računu za elektriko in samo ti dve se dejansko tičeta elektrike. VT pomeni »večjo tarifo«, torej porabo elektrike v »špici« med 6. in 22. uro. MT na drugi strani pomeni »manjša tarifa«, ki jo števec med delavniki beleži med 22. in 6. uro. Denar od te postavke ostane dobavitelju elektrike.
  Aleksander Mervar, Eles

  3. Obračunska moč
  —————————-
  Matjaž Vodušek, SODO
  Gre za pavšalni znesek, ki je vsak mesec enak. Pomeni moč, za katero se dobavitelj zavezuje, da bo stranki stalno na voljo. Bolj plastično: kot da bi plačali za to, da boste imeli vedno dostop do interneta. /na vse uradne dneve boste imeli dostop do Upravne enote v ”svoji občini” (nimajo vse občine upravnih enot – hvala bogu), parkirni prostor pač ni zagotovljen, sploh ne brezplačen/. (B.Š.) Denar pobere družba SODO (sistemski operater distribucijskega omrežja), del ga obdrži, del pa razdeli Elesu in posameznim distributerjem. SODO, prek katerega na leto steče 350 milijonov evrov, je imel lani 29 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je bila 3.221 evrov.

  4. in 5. Omrežnina VT in MT
  ——————————————
  Plastična razlaga: gre za nekakšno takso, ki jo plačujete za uporabo električnega omrežja. Pobira jo trgovec, ki jo nakaže družbi SODO (sistemski operater distribucijskega omrežja), ta del denarja obdrži zase, del ga nakaže Elesu in elektrodistributerjem (večinoma lastniki tistih trgovcev, ki denar že na začetku poberejo).

  6. Prispevek za energetsko učinkovitost
  ——————————————————-
  Milenko Ziherl, Eko skladDenar iz tega prispevka se zbira v blagajni Eko sklada, ta pa z njim subvencionira energetske obnove stavb (denimo okna, fasade, strehe). Na leto ima dobrih 20 milijonov evrov prihodkov, po podatkih baze GVIN ima 37 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je okoli 2.300 evrov.
  7. Prispevek za SPTE in OVE
  ——————————————–
  Denar iz tega prispevka je namenjen subvencioniranju zelenih virov energije, denimo sončnih elektrarn. Zaradi eksplozije števila sončnih elektrarn se ta prispevek skoraj vsako leto zvišuje in znova se bo zvišal v prihodnjih nekaj tednih. Za ilustracijo, kako velika stvar je to: za subvencije zelene energije bomo letos porabili okoli 150 milijonov evrov.

  8. Prispevek za delovanje operaterja trga
  ———————————————————
  Karlo Peršolja, Borzen
  Operater trga je Borzen, ki prav tako bedi nad blagajno za subvencioniranje zelenih virov energije. Borzen ima nekaj čez 20 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača v 2013 je bila 2.785 evrov.
  9. Prispevek za agencijo za energijo
  Irena Praček, agencija za energijo
  To je še ena institucija, ki bedi nad trgom z elektriko. Sedež ima v Mariboru, po podatkih AJPES ima 45 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je 2.548 evrov.
  10. Trošarina
  ——————–
  Dušan Mramor, finančni minister
  To je dajatev, ki se steka neposredno v državni proračun. Na vsako kilovatno uro elektrike plačate 0,003 evra trošarine.

  11. DDV
  ————
  Tudi to je dajatev, ki se steka neposredno v državni proračun. Na celotni račun za elektriko plačate 22-odstotni DDV.

  12. CRM
  ————-
  Gre za dodaten prispevek, ki pa še visi v zraku. Z njim naj bi se reševalo predvsem TEŠ 6, ki s svojo proizvodno ceno ne more konkurirati na trgu, kjer so cene elektrike na rekordno nizkih ravneh.
  KOMENTAR: nesposobnost in koruptivnost zadnjih dveh vlad je katastrofa, ker z zagonom gospodarstva ni nič, z davki in raznimi »prispevki« pa zna gospodariti vsak šolar. Trend realnega padanja se bo nadaljeval, ker je zasebni sektor, kot edini vlečni konj, že upehan in s tem bo konec tudi samohvale teh dveh vlad, ki za svoje ljudstvo niso, do sedaj, naredile NIČ, škode pa ogromno, še za generacije, ki prihajajo!!!
  NE GRE DRUGAČE – POTREBEN JE UPOR, DA SE PRENEHAJO NORČEVATI IZ SVOJEGA LJUDSTVA hiti tedna) Račun za elektriko: »Mater, sem zabita, da plačujem vse te mandeljce!« 40

  • Franc Šink

   Energija je prav za prav poceni samo komunizem je drag oziroma trpeti ta sistem(ohranjanje komunizma) nam bo zavilo vrat.
   Zato vsi na volitve.Spametujmo se končno!

  • totex39

   Zelo nazorno prikazano, kako nam banditi podtikajo svinjarijo, ki jo maramo plačevati vsi mi in vse to jim oblast dopusti, kajti s tem dobijo njihovo podporo.
   A je še v tej državi kaj, da bi delovali brez, da bi se kradlo in izkoriščalo, mislim da ne!

  • Soave

   + + + + + + + + + po svoji stari navadi bom rekla. Tole je za v okvir, pa na steno. Na vidno mesto.

 • Vin Dizl

  Poraja se naslednje vprašanje: ali so delavci dejansko študirali, hodili na vaje, predavanja, se učili in pisali izpite tako kot vsi ostali, ali so imeli kolektivno reševanje ob svojih terminih?

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

  • jimbo

   Kaj zdaj, a je treba Janšo ali sds volit??? Se zna zgodit da se bom zmedel in na koncu volil Levico.

   • piko8

    Ti si že zmeden ali zaveden!!
    Probaj se *ODMEST*!!

 • sprehajalec

  Za strukturno neravnovesje v Sloveniji in presežek družboslovnih kadrov so v glavnem krivi profesorji.V svoji lakomnosti po denarju so ustanavljali razne fakse, Brdo, Jambrekov Faks, Kranjsko Sorbono, Portorož, Bled, itd. in trpali denar v žep. Lansirali so populistično floskulo, da ima Slovenija premalo magistrov glede na europsko povprečje (posledica izobraževalnega sistema, na zahodu dobiš nekje tam, kjer si pri nas dobil dipl. avtomatsko mag.).

  Posledica je izseljevanje mladih, diplomiranec Dolančevega faksa lahko v najboljšem primeru pričakuje delo na avstrijski žagi, če nima dobrega strička, ki bi ga vtišal nekam na javne jasli. Oziroma odprl novo delovno mesto zanj.

 • Soave

  + + + + + + + + Ko pa tole prebereš, se ti pa odpre še tako huda ” zapeka “.
  Takole tovariši študirajo ! Samo poglejte koliko magistrov in doktorjev imamo. Saj navadnega državljana z eno ubogo Akademijo že ne najdeš več.
  Čeprav jih ne potrebujejo, jim plačujejp študij ?

  No, dragi moji, zato pa kar dobro poglejmo elektro položnice. Tam je toliko postavk. da bi človek res rabil vsaj magisterij, da razvozla , kaj pravzaprav plača.
  Pravi misterij so vse te naše položnice. Za gretje, vodo, elektriko.

 • Antonius

  Slovenski štali se obeta deratizacija in z njo temeljito čiščenje. Najprej sodnija in tožilstvo, zasvinjana s trajnimi mandati, potem pa policijski organ pregona, ki nikoli ne pogleda na *levo* stran med svojimi.
  Skrajni čas je, da se shujševalna dotakne tudi tistih, okoli putraste Tekakvčičeve.
  Kaj naj si človek misli o predavateljih v izobraževalni ustanovi in kvaliteti njihovega izobraževalnega dela, če plonk magisterije in doktorate nagrajujejo z znanstvenimi naslovi.
  Andrej Ribič ni vreden NAŠEGA denarja, ki ga vleče na podlagi njemu šenkanega znanstvenega naslova, je pa dejstvo, da je od tega denarja, poleg vseh ostalih, tudi Tekavčičeva bogato putrasta.
  ———–
  https://siol.net/novice/volitve-2018/janseva-sds-mocno-vodi-drugouvrsceni-sarec-ima-skoraj-pol-manj-podpore-467574

 • sprehajalec

  Gre za nadaljevanje stare dobre socialistično samoupravne prakse, z ljudskimi univerzami, večernimi šolami, delavskimi univerzami, administrativnimi tečaji, študijem od delu, kumrovškimi šnelkursi, izobraževanji v Poljčah…

  Iskanje in odpiranje pisarn in delovnih mest za “naše”. Rihtanje diplom za stare borce z vajeniško šolo. Tako, da je na koncu zmanjkalo delavcev za stroji in so uvažali Bosance. Vse to je posledica uničenja organskega družbenega in ekonomskega razvoja, ko se je brez razmišljanja odpiralo gromozanske obrate, brez prave pameti in odnosa zadaj, kadriralo “po planu”. Ni bilo tiste organske ekonomske rasti, kot je značilna za Avstrijo in zahod naprimer. Ko iz malega nastane veliko, iz majhne delavnice današnji koncern. Ampak se je takoj štartalo na koncern, katerih usoda pa je znana. Podobno je danes v Afriki, kjer je Banka za razvoj financirala obrate, pa so vsi po vrsti propadli. Vse mora iti namreč po nekem organskem načinu. Kvalitetna ekonomija ima kvalitetno delovno silo.

  Easy comes, easy goes pravijo na zahodu.

 • antimur

  Kjerkoli se dogaja kaj umazanega, so prisotni levaki, upam, da bo končno ljudem prebilo njihove kučanistične plašnice in bodo spregledali.

 • marker

  Sami “poštenjaki” iz SD, slednja je tudi veliko kasirala za pripravljenost. In to nam predlagate za bodočo vlado, bljak…

 • Olga2345

  Zato pa so komunajzli proti zasebnemu šolstvu in zasebnemu zdravstvu, ker ne morejo krasti in omogočati “našim” Kumrovške izobrazbe…To ni dekanja in ti ni faks, dokler zaposluje take komunistične tekačice…
  Torej na volitve! Volimo SDS in naredimo red! Tovarišico in vse vpletene sankcionirati in odstraniti iz javnega prostora….
  Spomnimo se tudi plagiata tovarišice Bratušek…. in njenih botrov….

 • PIA PlA

  Vse je državno, vse je naše od denarja preko sodišč do diplom, a le za “elito”, raja mora vse to krvavo plačati in preplačati.

 • Vera

  ” Debela deklca ” ima rada tuj denar ( dodatke na pripravljenost ) . Tega bi morali potem prejemati vsi zaposleni , tudi v gospodarstvu, saj se je treba na vsako delo pripraviti .

 • elh.

  Problem je, da ima kontinuiteta in njeni sledilci, volilci, pobiralci drobtinic, RTVSLO zvesti gledalci, raje še višje davke, migrante, še daljše čakalne dobe, samoupravljanje pod taktirko šeriata, karkoli še tako odurnega, kot pa na oblasti kogarkoli, ki ni njihov.

 • Dilinger

  Na volitve in oddati glas za SDS.

 • Ana Job

  eSD = FA*ŠISTIČNA STRANKA SLOVENIJE

  • Poštenje velja

   bolje fašitzem kot komunizem

   • Ana Job

    Saj S D je komunistična stranka, ki povrh vsega goji fa*šizem do vsega kar je slovenskega.

 • Poštenje velja

  toliko o stroki v zloveniji, deželi starcev in komunjar

 • Katoliki brez greha

  Vsi imamo cilj, da v življenju dosežemo kar smo si zastavili. Tudi tisti vaši desničarski kolegi z gea college diplomo niso bog ve kak višek od kadra. Kdor je brez greha naj prvi vrže kamen

  • sprehajalec

   Kdor je brez greha naj prvi vrže kamen

   Moral bi reči če bi imel jajca; Kdor je brez diplome naj prvi vrže kamen….

   pa jih nimaš…

  • Mojca smrekar

   Seveda ono v življenju vsi cilje, da jih dosežemo. Vendar naj ni jih dosegali na račun sebe in svoje sposobnosti, be oa ba račun umazanije.

 • Osti jarej

  …zakaj metka ne kandidira za poslanko?…..ker ne gre na plakat?

  • slosin

   pa tud vrata v parlament so najbrž preozka…

 • SIMON ROZIC

  Ta debela svinja je povzročila že ogromno svinjarij, od
  raznih podelitev diplom (ne zastonj!) magisterijev in
  doktoratov. Dokler ima zaslombo raznih komunjarjev,
  se bo veselo redila, dokler ne bo počila …(lahko pa jo
  tudi kdo poči…) Ni hujšega kot v napačno smer karierna
  baba ali političarka. Že v enopartijskem sistemu so ogabne
  babe kot Šentjurčka, Kidrička, …pa še slavna Planinčka,
  prispevale vsaj 80% k propadanju Jugovine!

 • Suljo

  Sds prepriclivo vodi….tako da si lahko odahnete in 3.6 ostanete doma v krogu družine….dovolj bo glasov za zmago..

  • Vera

   Ti kar sanjaj , da lahko s tem komentarjem odvrneš ljudi do njihove pravice : ” voliti in biti izvoljen ” .

 • Grenze

  LAŽNIVCI IN LOPOVI TO SO LEVIČARJI IN MORILCI !

 • SmashFascism

  Kje pa je pohorc?

 • večni srb

  Že v osnovni šoli so imeli protekcijo, nikoli jim ni bilo treba nič znat, izobrazbe pa rabijo, da jih lahko nastavijo na visoka delovna mesta in zgledamo podobni razviti tujini.

 • večni srb

  Elektro Slovenija… ne se hecat, da še vam ne bodo isklopili elektriko, kot so jo kasarnam JNA, izbrisanim ter deložiranim državljanom tretjega razreda, pod posebno zaščito države.
  Ampak jaz na SD nisem jezen, edini način, da se lahko že 30 let izživljajo nad ljudmi je, če so jim to pustile vse ostale stranke. Ne bi imelo smisla, če bi bil jezen samo na ene, na druge pa ne, ker o drugih pač (še) ni člankov. Jaz teh informacij sploh ne rabim, imam svoje življenjske izkušnje, če sem pa rojen Slovenec.

  Čestitke uredništvu, strici iz sence so dobili imena in obraze, zdaj so samo še ljudje in so postali ranljivi. Kar tako naprej. Na vašem mestu, bi si organiziral neko pregledno shemo, en miselni vzorec, kamor bi potem vnašali slehernega zaposlenega v vseh javnih podjetjih, ki so očitno gnila. Povsod bo ista slika, le da bi državljani počasi spoznali kdo je kdo v domačem kraju in da so del dobro organizirane združbe. Več majmunov kot se izpostavi, več je verjetnosti, da bi volilci zagledali ljudi, ki jih poznajo iz domačih krajev, pa se v lokalnih medijih nikoli nič ne piše o njih. Edini vir informacij so trači družbene zaščite in ulični radio, ki je navadna sovražna vojaška propaganda, saj skupnosti učijo kaj naj sovražijo in koga ljubijo, kako naj razmišljajo o svojih sosedih, pirjateljih, sovaščanih, občanih… pregledno urejeni in preverjeni podatki so pa nekaj čisto drugega. Potem morajo lagati, da ste se zlagali in dan v resnici pomeni noč, pa take.
  SDS se lahko kar pripravi, levica vrača udarec, zdaj bodo verjetno mobilizirali vse teroristične celice, vključno z vojsko in notranjimi zadevami, ki bodo poizvedovala za vsakega desničarja posebej. Če so oni zarukani in do konca pokvarjeni fašisti, ste vi zagotovo še slabši, sicer bi vi vladali.

  Kdor hoče narediti pravo štalo, pa se bo moral spraviti na Nuklearko Krško, ki si jo nezakonito in proti Slovensko še vedno delimo z nekdanjimi, sedanjimi in zgleda tudi bodočimi okupatorji. Naša elektrika napaja cel Zagreb, verjetno jim je vseeno kdo je na čelu našega elektra, dokler lahko njihovi agentje zagotavljajo energijo za njihov najbolj pomemben strateški interes, če SD kaj ne znajo, jim bodo že oni povedali in zrihtali tako, da še vedeli ne bodo kaj je bilo narobe.

 • Peter

  Glede na naslov, bi lahko človek sklepal, da imajo tudi kakšne nekoruptivne posle, no.

 • goldhorn

  Sekret Demokrat imajo svoje lovke popolnoma povsod.

 • WatsonForus

  Roka rokco umije , obe pa cekine v žep – raja pa plača preko miljon dodatkov za elektriko! ma smo res Butalci!

 • Ampere

  Čestitke avtorju
  Kdaj bomo doživeli, da bodo nečednosti SD prišle na sodišče in akterji v zatvor. Edina rešitev so volitve in desna koalicija s trdo metlo SDS.
  Mora pa Ribič dobro ugajat SD in Golobiču, da ga gor pustijo.
  Veliko svinjarij in koruprivnih zadev, ki bi jih bilo potrebno preganjati je v Elektro Ljubljana, a zaposleni živimo v strahu in smo tiho.
  Kam lahko pošljemo kakšen dokazni material ali pogodbo?
  Zakaj na novi24 ne objavite naslova kamor bi lahko pošiljali lumparije Ribiča?
  Vsi na volitve. Vsi za spremembe. Za SDS. Oni so edini garant, da se kaj obrne.
  Pa na Dagmar Komar in na Kolautija, Osvalda, Rupnika, Lebiča ste pozabili. Sami lopovi….Vsi na Elektro Ljubljana.

  • večni srb

   Kaj Ljubljana, pride v naše konce pogledat, to je šele fašistični gnoj.
   Največ izklopov je bilo prav med Janševo vlado, zgleda so hoteli pokazat kako so včasih izklapljali elektriko vojašnicam JNA, saj drugo itak ne znajo.

   Gremo se pogovarjat raje o nuklearki in kako bomo ustaše končno vrgli ven, hrvaški del JNA še vedno ni zapustil Slovenije.

   • Notranji EL

    Dragi Večni Srb
    Tvoje pisanje je lažnjivo in zavajajoče. Tali ste pač levičarji.
    1. V času Janševe vlade je bilo na Elektro Ljubljana največ priklopov novih odjemalcev. Več kot 10.000 letno. To lahko potrdi Ravnikar, če pogleda v knjige osnovnih sredstev. Takrat smo gradili omrežje in optimizirali poslovanje. Zdaj pa se dela samo lumparija.
    2. Ribič in njegova naveza Golobič – Janković – Gašperšič dela samo dve stvari.
    A) Ukvarja se s svojo neizobrazbo, diplomo. Naroča študije in izobraževanja, da pere denar in zadosti apetitom levičarjev, kot so Nikolić in ostali medijski propagandisti.
    B) Kadruje levičarjem pripadne in nesposobne kadre. To lahko potrdimo v kadrovski službi Elektro Ljubljana. Zadnji primer je dr. Curk s katerim sta pred leti delala nečedne dobave transformatorjev na Eles. Zaradi teh dobav je Ribič tudi letel iz Elesa.
    Ne bo dolgo, ko bo na sodišču in v zaporu.
    Gremo na volitve

 • EkonomistEF

  Mene je sram da imam tudi narejeno Ekonomsko fakulteto.
  Dajte Tekavčičeva napisat:
  – koliko prihodkov imate s podjetjem ki na EF organizira Poslovno akademijo Elektro
  – kako to, da se je Ribič lahko vpisal v 2 letnik magisterija, ko program magisterija ni več obstajal, ampak samo še bolonski magisterij
  – katera je bila vpisna številka indeksa od Ribiča, mi je ne poznamo
  – katere sprejemne oz. dodatne izpite je moral narediti Ribič, da se je vpisal in pri kom in kdaj jih je opravil
  – se je Tajnikar res vzdržal, ko je komisija glasovala o njegovem plagiatu

  Taki ste Straniščni Demokrati same prevare in koristoljubje vas skup držijo
  Metka, ko te bodo vrgli na cesto in v zapor, kamor sodiš, bom za mašo dal
  Na Ekonomski fakulteti onemogočate napredovanje mladih in delovnih ljudi, vse niti držijo Straniščni Demokrati, ki jih zanima samo to, da so na oblasti in da izkoriščajo sistem in bogatijo. To ni socialna stranka to je straniščna stranka, ki si je podredila policijo, tožilstvo, sodnijo in medije.
  Mi pa plačujemo in to gledamo.
  Hočemo spremembe, hočemo SDS.

  • večni srb

   Kdo si ti, da bo spraševal gospodo take bedarije, še komisijam ni treba razlagat, če stranki to prepreči odvetnik.
   Desnica je imela svoj čas, zdaj moramo popravljat tudi njihove krivice, naše najboljše in zadnje upanje so evropska sodišča,ki bodo po odhodu britancev postala vse bolj podobna slovenskim, potem bo pa EU itak razpadla. Nastal bo tretji rajh, saj je že, samo nekaj se jih mora še prej ven spokat, pa bo točno tako kot si je zamislil pred že 100 leti Hitler. Kdor ne verjame, prosim poglejte v zogodvinske knjige, to je to.

 • andreas82

  Balkanizacija!!!!

 • Novakec1

  N-tič; demokracija je ena velka svinjarija.

 • Benjamin Kovač

  Odkar je Ribič na čelu Elektro Ljubljane gre vse navzdol. Vodilni se obnašajo kot, da je podjetje njihovo. Umetno odpirajo visja delovna mesta in zaposlujejo svojo bando. Krade se na veliko…Poštene zaposlene zajebavajo, grozijo…sploh v podružnici Domžale imajo nekega bolanega terorista, ki misli da je bog.

 • Martin Krpan

  Zato je pa Slovenija v GNOJU,ker večina politikov in državnih delavcev DOBI stopnje izobrazbe ČEZ specialistični študij, ko že zasedajo DRŽAVNE ali prijateljske zaposlitve. Par mescev je na položaju ali v politiki in mu že morajo menjati vizitke ( magister, doktor,itd ). GNOJ na daleč smrdi. Takšnimi političnimi barabini sr ne bomo približali Švici niti čez tisoč let.

 • Get Smart

  Demokracija seveda ni nekakšna svinjarija, kot tu ljudem podtika
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI mekanocurni pussić,
  ampak
  demokracija je (pomeni) samo in le DEMOS (ljudstvo) KRATOS (vlada),
  torej vlkadavina ljudstva.

  SVINJARIJA (oz. natančneje) ZLOČIN PROTI ČLOVEŠTVU je
  KOMINTERNIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =

  pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

  to je svinjarija in to je MURGL JUGOKOMUNIZEM,
  ki je
  dejansko nasprotje demokracije.

  SLOVENIJA je OKUPIRANA. Okupator je MURGL KOMI JUGA.

  .
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  TO JE DEMOKRACIJA:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  — poštenost,
  — pravičnost,
  — resnicoljubnost,
  — prijateljstvo do ljudi,
  — domoljubnost,
  — rodoljubnost,
  — svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili
  svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa je NASPROTJE demokracije?

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   plemenitiSRBO-UDBA-jelinčić UDBAŠI sa TITOM na vrtu nje …
   i tako dalje do tokija …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • OD zunaj

  Ribiča podpira SMC minister Gašperič, ki je bil proti drugemu tiru, pol je pa omogočil lumparijo pri maketi KRADLJIVCI LEVAKI

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!