fbpx

Kranjčani zaprepadeni: Vandali pred praznikom Velike noči uničili kapelico!

Uničena kapelica na križišču Gregorčičeve ulice in Partizanske ceste v Kranju

V Kranju so na križišču Partizanske in Gregorčičeve ulice porušili kapelico. Po prvih znakih gre za nedopusten vandalizem, ki odseva nedavni požig notredamske katedrale v Parizu, vsekakor pa to ni prvi tak primer v Sloveniji, kar kaže na izredno nastrojenost proti kristjanom v državi.

Naša bralka nas je opozorila na primer vandalizma, ki se je zgodil v Kranju, kjer so neznanci na križišču Partizanske ceste in Gregorčičeve ulice uničili znamenje – kapelico, ki je tam stala.

Po njenih besedah je treba primer vandalizma verskih objektov “najstrožje obsoditi, poiskati krivca in o dogodku obvestiti širšo javnosti”. Izpostavila je, da je primer še posebej zaskrbljujoč glede na oskrunitev, do katere je prišlo tik pred veliko nočjo ter nedolgo za požigom, v katerem je zgorela pariška katedrala Notre-Dame.

Kapelica na križišču Gregorčičeve ulice in Partizanske ceste v Kranju pred uničenjem. (Foto: Google Maps)

Že večkrat smo poročali o skrunitvah katoliških spomenikov, kapelic in drugih krščanskih obeležij v Sloveniji. Rušenje križev, uničevanje kipov svetnikov ter grafitiranje cerkva kaže na protikrščansko nastrojenost v državi, ki je nadvse zaskrbljujoča.

Kdo je kriv?
Ob tem se postavlja vprašanje, ali se vračamo v čas druge svetovne vojne in po njej, ko so brezbožni komunisti vse povprek rušili cerkve in božja znamenja, ali pa se tudi k nam širi val iz Francije, kjer sakralni objekti preživljajo težke čase.

V Franciji je bilo v zadnjem letu oskrunjenih 875 cerkva. Podtaknjeni požari, mazanje cerkvenih zidov s človeškimi iztrebki, uničevanje križev, razpel. Oropanih je bilo 129 cerkva in vandaliziranih 59 cerkvenih pokopališč. In to zgolj v enem letu.

Ivan Šokić