Vse več dokazov, da je bil požar podtaknjen! Dejstva, ki vam jih mainstream mediji prikrivajo glede požara v katedrali Notre-Dame!

Foto: Twitter

Medtem ko mainstream mediji še naprej vztrajajo pri poročanju, da so za požar simbola krščanstva v Franciji odgovorna obnovitvena dela, pa obstajajo dejstva, ki takšno navedbo postavljajo na laž! Britanski Daily Mail je v raziskovalne namene izbrskal ime lastnika gradbenega podjetja Le Bras Freres, ki je bilo zadolženo za renovacijo notredamske katedrale. Ta je francoskemu poročevalcu Geller Reporta Maximu Lépantu posredoval dejstva, ki med drugim dokazujejo, da je šlo za požig. 

Po besedah lastnika podjetja, ki je za obnovo znamenite pariške katedrale prejelo 5 milijonov evrov, Juliena le Brasa, nihče izmed njegovih 12 delavcev, ki so bili zadolženi za obnovo, v času požara ni bil v katedrali. “Nobenih delavcev ni bilo tam, ko je izbruhnil požar.”

Foto: Twitter

Med drugimi dejstvi, ki dokazujejo, da je prišlo do požiga, so:

  • Delavci, ki so obnavljali streho notredamske katedrale, spadajo med najbolj specializirane obrtnike na svetu za restavracijo srednjeveških spomenikov. “Radi imajo svoje delo in pri delu upoštevajo prav vse varnostne ukrepe. Izkazali so se že z delom v Versajski palači, restavrirali so tudi veliko cerkva in katedral, med drugim so vrsto let delali v čudoviti strasbourški katedrali, in nikoli ni bilo nikakršnega problema.”
  • Delavci so z delom končali ob 18. uri, požar pa se je pričel 18.50.

Foto: Twitter

  • V bližini lesene strehe zaradi varnostnih razlogov ni bila dovoljena uporaba elektrike, prav tako pa tudi ne uporaba nobenih drugih vnetljivih zadev. Torej to pomeni, da je nekdo moral tja prinesti vnetljivo stvar, da je zagorelo. Philippe Villeneuve, ki je bil odgovoren za obnovo zvonika Notre-Dame, je zatrdil, da se dela še sploh niso pričela, saj odri še sploh niso bili postavljeni do konca.
  • Vse se je delalo v smeri, da vir toplote nikakor ni prišel v stik s streho. Nobena vtičnica niti varjenje nista bila dovoljena.

Foto: Twitter

Foto: epa

  • Proces restavriranja se na strehi sploh ni pričel. Varnostni odri so bili namreč šele v procesu postavljanja. Po besedah Villeneuva hipoteza vroče točke nikakor ni pravilna.
  • Po besedah lastnika gradbenega podjetja so bili pri restavraciji upoštevani prav vsi varnostni postopki. Ob tem pa je smotrno, po poročanju Geller Reportaopomniti, da umetnostna zgodovinarka poudarja, da je leseni okvir iz 13. stoletja, kjer je zagorelo, venomer izjemno zaščiten. “Ob vsaki intervenciji so prisotni zgodovinarji, arhitekti in strokovnjaki, prav do nobenega posega ne more priti brez posebnih varnostnih ukrepov. Nikoli ni prisoten vir toplote ali električni aparat, vse skupaj pa je pod nadzorom visoko zmogljivega alarmnega sistema. Mislim, da bodo tudi ostali postopoma spoznali, da je prišlo do požiga,” ta še navaja.

H. M.